Trenér Liverpoolu zkritizoval Dioufa

29.10.2002, 10:03
Aktuality
Jacques Crevoisier, jeden z trenérů prvního týmu anglického FC Liverpool, není spokojen s tím, jak svou kariéru na Anfield Road začal senegalský útočník El-Hadji Doiuf. Naopak vyzdvihl Michaela Owena, který se po mdlém začátku dostal do skvělé formy.

El-Hadji Diouf po mistrovství světa, kde se dostal i šestnáctičlenného All-Stars týmu, přišel do Liverpoolu z Racingu Lens jako velká hvězda. Manažer Gerard Houllier za něj zaplatil 10 miliónu liber, ale Diouf se mu zatim nevyplatil, od srpnového utkání se Southamptonem, kdy dal dva góly, stále jen hledá formu. "Dioufovy výkony jsou hodně nevyrovnané. Je velmi dobrý v držení míče, ale jen když má svůj den. Navíc má i další problémy, hlavně s jazykem," řekl trenér Crevoiser v rozhovoru pro list L'Est Republican.

Michael Owen je narozdíl od svého kolegy v útoku ve skvělé formě a střílí góly jak na běžícím pásu. Po úvodu sezóny, kdy se dlouho nemohl trefit a dostal se dokonce mezi náhradníky, opět našel své střelecké boty a má lví podíl na tom, že Liverpool vede Premier League a nevede si špatně ani v Lize Mistrů. "Michael dal v zápasech Premier League, Ligy Mistrů a v reprezentaci během jednoho měsíce deset gólů. Je to hráč světové extratřídy a také je to skvělý člověk, náš vztah pro mě bude jednou z nejlepších vzpomínek na Liverpool," vyzdvihl Crevoiser hlavní hvězdu týmu.

Diouf opravdu zatím nepředvádí to, co od něj Gérard Houllier očekával. V sedmi utkáních Premier League dal jen dva góly (oba v srpnu Southamptonu), ve čtyřech startech v Lize Mistrů se netrefil ani jednou. Jeho konkurence v útoku je na tom o poznání lépe - Michael Owen dal ve 13 zápasech (9+4) osm gólů (5+3) a ex-ostravský Milan Baroš se v osmi utkáních (5+3) trefil čtyřikrát (3+1).

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele