Tipy Pavla Novotného

26.09.2014, 12:41
Tipy a analýzy
Máme tu již třetí pokračování rubriky Tipy osobnosti, tentokrát jsme pozvali bulvárního zpravodaje Pavla Novotného. Jeho soupeřem bude redaktor EuroFotbalu Tomáš Daníček. Pro čtenáře jsme připravili závěrečné třetí kolo tipovací soutěže.

ARSENAL - TOTTENHAM
PAVEL NOVOTNÝ: Tady jsem zaujatý, neb fandím odmala Gunners.. ale to mi nebrání poznat překvapení, které tupí sázkaři jistě přehlédnou, protože nerozumí anglickému fotbalu tak jako já. Klasický český sázkařský Jouda si maximálně dohledá, že Tottenham minule prohrál doma s outsiderem a hned si dá do kombíku jedničku. Dobře mu tak. Zápas skončí remízou, dal bych si určitě bokem ještě kilo na výsledek 0:0 nebo 1:1, ale jak říkám, nemůže tomu každý rozumět. Remíza!
Tip: 0
Tomáš Daníček: Severolondýnské derby je pro mě srdeční záležitostí; a to nejen z toho důvodu, že fandím Arsenalu, ale taky prostě proto, že pravidelně nabízí prvotřídní zábavu. V posledních dvou případech šla sice úroveň trochu dolů, ovšem - když už nic jiného - alespoň si Arsenal pokaždé zvládl upevnit dlouhodobou dominanci v těchto specifických utkáních. A nejinak tomu bude i tentokrát; tipuji výhru Gunners 5:3.
Tip: 1
LIVERPOOL - EVERTON
PAVEL NOVOTNÝ: Coby experta na anglickou ligu mě mátožný rozjezd Liverpoolu nijak nepřekvapil, o Evertonu toho vím určitě více, než všichni čtenáři Eurofotbalu, takže si v němé úctě laskavě poznamenejte, že pan Novotný tipuje remízu. Dal bych si plichty poločas/konec. Jo, jen si vsaďte jedničku, váš problém. Já říkám remíza a mám jako vždycky pravdu!
Tip: 0
Tomáš Daníček: Pokud severolondýnské derby proslulo gólovými hody, to liverpoolské na sebe tradičně poutá pozornost spíše kartami a kontroverzními okamžiky - což zvláště při účasti mého "oblíbeného" neumětela Martina Atkinsona hrozí zas a znovu. Já nicméně doufám v 0 vyloučení a podobně vzrušující i férovou bitvu, jaká se strhla loni na Goodison Parku (3:3).
Tip: 0
ATLÉTICO MADRID - SEVILLA FC
PAVEL NOVOTNÝ: Tady by mohla mít řada fanoušků, kteří nerozumějí španělskému fotbalu, problém. Já ne. Atlétiko chce hrát příští rok Ligu mistrů, Sevilla skončí v lize osmá a toto utkání skončí remízou!
Tip: 0
Tomáš Daníček: S Valencií na čele a Sevillou v těsném závěsu by se jeden po těch prvních pár kolech těšil na definitivní výměnu stráží ve španělském fotbale. A protože bych v brance Atlétika rád častěji vídal Oblaka, dopřeji Seville pokračování dosavadní šňůry. Vidím to na její pátou ligovou výhru v řadě; protentokrát ale řádně divokou, v poměru 3:2.
Tip: 2
MAINZ - HOFFENHEIM
PAVEL NOVOTNÝ: Utkání, které někteří chytráci ocení nulou a méně jak třemi góly, a které samozřejmě vyhrají o dva góly hosté, je to zjevné, přinejmenším odborníkům na německou ligu jako je pan Novotný nebo pan Bittengel. Dvojka!
Tip: 2
Tomáš Daníček: Tenhle zápas jde popravdě kompletně mimo mě, takže zde naslepo a lehce alibisticky sázím na výhru domácích. Minimálně jedním gólem se na straně úspěšného Mainzu blýskne někdo z Asiatů; úplně nejlíp Koo Ja-cheol.
Tip: 1
SCHALKE 04 - DORTMUND
PAVEL NOVOTNÝ: Je to šílené, ale další remíza. Každopádně po poločase bude v čele Schalke, všimněte si , jak má v prvních poločasech zajímavé statistiky za poslední dva roky. Jo tak, vy nesledujete německou ligu tak jako já.. Nevadí... dal bych 1/0 celkově, ale utkání skončí remízou.
Tip: 0
Tomáš Daníček: Kromě toho, že mě Arsenal přirozeně velmi zklamal, odnesl jsem si z našeho nedávného vzájemného souboje také potvrzení toho, že když to Borussii sedne, umí produkovat zcela jedinečně živelný, nátlakový fotbal. A jelikož ten její dosavadní bodový výkaz v domácí soutěži doopravdy není nic moc, taky zde si na základě vlastního přání troufnu na dvojku.
Tip: 2
SLAVIA - SPARTA
PAVEL NOVOTNÝ: Ach jo. S pistolí u hlavy, bych dal 0:3, ale říkám si, Bůh existuje, Bůh ví, že Sparta je zlo a Slavia dobro, Bůh ví, že slávisté si zaslouží trochu té radosti a politováníhodní sparťanští fans si nezaslouží nic, než pomalou, mučivou smrt, stejně jako celý A-tým, počínaje řidičem autobusu a Lafatou konče. Sparta má nejlepší tým za posledních dvacet let. Přesto v Edenu nečekaně padne. Dávám jedničku. My jsme Slavia, vy nejste NIC.
Tip: 1
Tomáš Daníček: Jako kovaný slávista musím přiznat, že v posledních letech mé pouto ke Slavii lehce ochablo, to však rozhodně neznamená, že bych nesledoval alespoň její výsledky a vzorně nepokračoval v nenávidění Sparty. Slavia v derby nebodovala už třikrát po sobě a teď je nejvyšší čas tohle trápení spolu s celkovým úpadkem formy sebevědomě prolomit. 3:1.
Tip: 1
TEPLICE - SLOVÁCKO
PAVEL NOVOTNÝ: Tohle je oříšek i pro lidi, co se o naší ligu zajímají, ale samozřejmě ne pro mě, který jí fakt rozumí. Slovácko v konečném účtování bude těsně pod zónou sestupu, daleko od aktuální pozice. V Teplicích remízuje 0:0, kdo si vsadí, nebo myslí cokoli jiného, ten nerozumí fotbalu a tutově fandí Spartě, protože to jde často ruku v ruce..
Tip: 0
Tomáš Daníček: Teplice se prozatím jeví jako remízový král sezony, a protože se mi tady nula s přihlédnutím k předešlých tipům celkem hodí do krámu, nebudu se jí nijak bránit. Šestá plichta pro kluky zpod Stínadel; a aspoň jeden zářez pro mého jmenovce Vlastu Daníčka.
Tip: 0
MARSEILLE - ST. ÉTIENNE
PAVEL NOVOTNÝ: Nevím, zdali je vůči mému soupeři fér, dávat sem francouzskou ligu, když se o mně ví, že já jsem jeden z mála respektovaných znalců této soutěže. Saint-Étienne má letos velké ambice a v Marseille jsou všichni podvodníci, takže si to dvakrát ohlídají, klasicky nakloněná rovina, k tomu specifika francouzského zákulisí a počasí, no nebudu to protahovat, 3:0 domácí, jasná jednička, není co řešit.
Tip: 1
Tomáš Daníček: Bielsovy šílené taktické manévry v nedávné době na francouzské soupeře zabírají až neuvěřitelným způsobem a skóre 16:1 z posledních pěti kol vskutku bere dech. V tuhle chvíli si tedy nedokážu dost dobře představit, že by l'OM mělo zrovna na domácí půdě jakkoliv klopýtnout.
Tip: 1


Závěrečným třetím kolem pokračuje tipovačka vás, čtenářů. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 27.9. v 13:45 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu) zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné, jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky souboje redaktora s osobností zveřejníme také konečnou tabulku čtenářské soutěže a s ním i šťastlivce, který si příště zatipuje s některou známou tváří.

Mezi osmi vybranými zápasy jsou i dva zápasy Teplice - Slovácko a Mainz - Hoffenheim, které se hrají již v pátek. Aby měli čtenáři dostatek času na tipování, tak jsme pro ně vybrali Stuttgart - Hannover a Liberec - Mladá Boleslav. Děkujeme za pochopení.

Autor: David Křížka

Komentáře (540)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele