TIPY EXTRA - EURO "21" (1)

10.06.2007, 02:50
Tipy a analýzy
Tipy jsou opět tady a tentokrát budou zaměřeny na začínající Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, jehož hostitelem je Nizozemsko a na němž budou o titul bojovat i čeští fotbalisté. Dnes a zítra jsou na programu úvodní zápasy v obou skupinách, pojďme se na ně podívat trochu podrobněji...

Podle papírových předpokladů jsou největšími favority, i díky úspěchům z minulých let, Italové. Ale pokud chcete můj tip na celkového vítěze, tak by zaznělo jméno Anglie. Kolébka fotbalu čeká na úspěch hodně dlouho, zvučná jména v nominaci nechybí. Ale nepředbíhejme, turnaj teprve začíná...


Dosavadní bilance:
Vklady: 494,05
Výběry: 469,39
ROI: - 4,99


Skupina A

10.6, 18:15 ... Nizozemsko - Izrael ... -2.5 branky ... 1.85

Zahajovací zápas nebude pro domácí reprezentaci jednoduchý. Ale "oranžoví" fanoušci, kterých by mělo přijít zhruba 25 tisíc, určitě nebudou potichu a poženou svoje hochy k úspěšnému vstupu. Nizozemsko je obhájcem titulu, ale nutno říci, že před rokem byla sestava trochu jiná. Byl v ní hlavně Klaas Jan Huntellar, který z tohoto věku již vyrostl. Oranjes nemuseli procházet kvalifikací a i to může sehrát nemalou roli. I tak jsou v nominaci hvězdní fotbalisté jako Ron Vlaar (AZ Alkmaar), Hedwiges Maduro (Ajax), Ryan Babel (Ajax), Luigi Bruins(čerstvě Feyenoord) nebo Ismail Aissati (PSV), který dohrával sezónu v Twente. Nominace Izraelu je velkou neznámou, i když soudě podle áčka, výkonnost této země jde určitě nahoru. Za zmínku stojí Ben Sahar, 17letý útočník Chelsea, který nastupuje i skóruje za áčko Izraele. Jinak je to převážně výběr izraelské ligy z týmů z Jeruzaléma nebo Tel Avivu. Nemá nějaké velké ambice a ze skupiny s Portugalskem a Nizozemskem se bude asi těžko dostávat. Domácí se prosadí, i když nějaký brankostroj neočekávám.
Důvěra: 7/10

10.6, 20:45 ... Portugalsko - Belgie ... 1 ... 1.43

Portugalský tým má velkého ducha a bude velmi silný. Dokázal to už v kvalifikaci o šampionát proti Rusku, kdy první zápas prohrál 4:1 a přesto postoupil. Opět je tu nominace protkaná super jmény. Hugo Almeida z Werderu Brémy, pět hráčů ze Sportingu Lisabon a řada další kvality. Belgický fotbal je v pořádné krizi a nevím, kdy se z toho chce sebrat. Pro Belgičany je úspěchem už postup. Největšími hvězdami jsou Tom De Mul (Ajax) a Anthony van den Boore (čerstvě Fiorentina). Přesto si myslím, že Portugalci svým technickým a rychlým fotbalem Belgii přehrají.
Důvěra: 9/10


Skupina B

11.6, 18:15 ... Česko - Anglie ... 2 ... 1.69

Přípravný zápas proti Bohemians (1:3) ukázal trošku slabší formu, i když bych mu nedával velkou váhu. Horší je to se zraněními. Někteří nominovaní hráči na EURO ani neodjeli. Příkladem je kapitán a stoper Latka, jehož absence bude citelná. Problémy mají i Krbeček s Huškem, ale snad bude vše v pořádku. Skupina je těžká a cesta k postupu vede přes výhru nad Srbskem a přes získání bodů v zápasech s Anglií nebo Itálií. Oporami budou Fillo, Pudil, Hubník, Kadlec a snad i talentovaný brankář Zlámal. Anglická nominace je přizpůsobena cíli, kterým je finále. Je zde nemálo borců z Arsenalu, Manchesteru nebo Tottenhamu. Zde jsou některá jména: Hoyte, Reo-Coker, Richardson, Huddlestone, Bentley a v útoku Lita z Wiganu nebo Derbyshire z Blackburnu. Pod vedením Stuarta Paerce není o síly ani nejmenších pochyb. Sehranost potvrzuje i poslední přípravný zápas, v němž Anglie porazila stejně staré Slováky 5:0. Okolnosti mě nutí doporučit vítězství Anglie, i když budu držet palce našim.
Důvěra: 7.5/10

11.6, 20:45 ... Srbsko - Itálie ... -2.5 branky ... 1.8

Itálie vyhrála v této kategorii již pětkrát a právem je opět pasována na trůn. Ve čtvrtek na tréninku se odrovnal kapitán Potenza a už si nezahraje. Ale italský výběr je obrovsky silný i bez něj. Andreolli (Inter), Chiellini (Juve), Aquilani (AS Řím), Pazzini (Fiorentina), Rossi (Manchester United, hostování v Parmě). Tato jména se nezřídka objevují ve střeleckých listinách Serie A. Srbsko je po Belgii papírově nejslabší. Před týdnem odehrálo zápas s Lotyšskem, jen remizovalo 1:1 a to na sebevědomí moc nepřidá. Tahounem je bezesporu záložník a hráč Mallorky Boško Jankovič a snad ještě další záložník Krašič z CSKA Moskva. Zbytek je opět elita ze srbské ligy a to na úspěch stačit nemůže. Vedle výhry Italů doporučuji -2.5 branky.
Důvěra: 7/10


Autor: Michal Teřl

Komentáře (73)

Přidat komentář
HOST*Joekoski

Michale prober se!!! proč tady tlačíš pořád své tipy, když jsi v mínusu! No a je tam dost nepřesností ale to nic.

Moji Holanďánci jsou od přírody ofenzivní a s domácí podporou se oženou dopředu, navíc odjel obránce Donk z rodiných důvodů.

Portugalci by měli vyhrát i s hcp ale důvěra 9/10??! na úvodní zápas šampionátu "21" je to opět úlet.

Angličánky a jejich zítřejší zápas propaguju už víc jak tři měsíce, tady není o čem, až na to že za ně nebude hrát Bentley, v útoku bude samozřejmě hrát Nugent a za hvězdy bych spíš považoval křídlo Younga, stopera Taylora či záložník Milnera, ikdyž všichni ostatní jsou také skvělý. Pokud Češi uhrají bod nebo víc, neexistuje fotbalová spravedlnost

Snad jen s posledním tipem se dá souhlasit, Srbové by mohli mít pevnou defenzivu, stejně jako Italové (tradičně), ikdyž italský útok toho může dost nabídnout-skvělý Pazzini, možná i Rossi podporovaní kreativní zálohou.

GL

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo neskáče není Čech!

Reagovat
HOST*

ehm, když itálie vyhrála ms a řekové euro...to fotbalová spravedlnost existovala?...navíc je to první zápas, stačí, aby nás lehce podcenili a šance je vždy...

Reagovat
sansiro

Jak Řecko tak Itálie vyhráli zaslouženě! To že se ti nelíbí jejich styl hry je něco jiného

Reagovat
HOST*

tak to možno platí u řecka...itálie určitě zaslouženě nevyhrála....a i kdyby to bylo jen tím stylem...neexistenci spravedlnosti ve fotbale lze dokázat mnohými jinými ukázkami...a jak někdo psal pode mnou, nikdo neví, kdo v tom zápase bude lepší...

Reagovat
HOST*klo

jak můžeš mluvit o spravedlnosti před zápasem? třeba budeme lepší...

Reagovat
HOST*

napiš to líp

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Zlámal-Kaufman,Hubník,Kopic(Klein),Kadlec-Hušek,Švec(Jirsák)

Fillo(Kysela),Pudil-Papadopulos(Holenda),Blažek...

Koláře záměrně vynechávám, ptž na jaře nehrál prakticky nic.. typově stejný hráč jak Rajtoral, oba plašani, sice skvělí s míčem, ale zbrklí, a často nepřemýšliví až marní..

Reagovat
Shevchenko

Rajtoral je sakra borec.

Reagovat
Shevchenko

Takže místo Huška.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Hušek je jediný hráč, který se dá přirovnat k DM.. ten tam musí být, i kdyby se nechumelilo.. Švec nemá fyzickou konstituci, a Jirsák je spíše CM.. takže proti Anglánům bez Huška ani ránu!!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jen bych zapřemýšlel nad tím Kleinem, ale ne, Kopic je přemýšlivější CB, na Nugenta zahraje Hubník.. jen toho Latky je taková škoda, s ním jsme mohli být daleko pevnější! podle mých informací se Hubníkovi v FK daří nadmíru, mají s ním pevnou obranu.. ale nevím jestli je takový lídr jako Latka..

Reagovat
smazaný uživatel

Latky je škoda určitě, kdyby byl k dispozici, tak bych vyšoupnul ze sestavy Kadlece a Kopic by se posunul nalevo. Nebo taky Hubník-Latka-Kopic-Kadlec, ale spíš první varianta.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

určitě první varianta, ta je good.. Hubník lepší ve středu než na kraji..

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem slyšel, tak v Rusku hrával většinou právě na kraji...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

je to možné..

Reagovat
HOST*Joekoski

A co tyhle příspěvky mají znamenat?! Třeba k té sestavě- Zlámal po příušnicích, Hubník s Papadopulosem nenahráli téměř nic, stejně jako ti sparťani, Blažek, Hušek mají nějaké šrámy ikdyž už by měli být v pořádku, hvězdný Pudil měl poslední dobou dost kolísavou formu a spíše slabší.

Kdo má trochu soudnosti s Čechy skákat nebude

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Hubník nenahrál téměř nic? se mi moc nezdá.. a kdo si nedávno dal vlastence proti Nalčiku? "stejně jako ti sparťani"? chytrý jak radio, ale moc bych ti nevěřil

a nejde o to, že nebudeš skákat s Čechy, ale o víru v dobrou hru, a možná i výsledek.. reagovat jsem na tebe musel, ptž nesnáším takové borce jako ty, kteří si dovolují říkat, kdo a co je cool! Fotbal je hra, nevyzpytatelná hra, proto jsem mu propadl, kdybych měl dát na takové jako jsi ty, tak fotbal nesleduju..

Reagovat
HOST*Joekoski

a já jsem snad fotbalu nepropadl??!! neříkám kdo je cool a kdo ne ale konstatuji fakta-někteří hráči prostě dlouho nehráli (Kadlec a další) , Hubník hrál ve dvou zápasech z 10 a stihl si dát vlastence to pro mě není pevná obrana

No a třeba ty tvoje hlášky jako: "mohli by chybovat v obraně" nebo "třeba nás podcení" jsou

Je jasné že VÁS podcení, protože znají vaši reálnou sílu-viz Hradec a Bohemka- no v obraně bude sice chybět Taylor ale Ferdinand s Cahillem a krajními Hoytem a Bainesem s podporou zálohy to bezpochyby zvládnou téměř bez chyby-viz Slovensko!

A nevyzpytatelný je tam možná zápas ManU-Chelsea a ne tohle, když je jasné že to bude nářez v handicapu!!

England forever!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jdi s tou konzervativní Anglií do prdele..

Reagovat
smazaný uživatel

tam naprosto postrádám nějakého tvůrce hry, je to bída, 1 bod a pojedeme s brekem domů

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

kde je vlastně super Mario? co je s ním?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jo vlastně je zraněný..

Reagovat
smazaný uživatel

natržené vazy v kotníku, ale ten by to nevytrhl...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no potom ovšem mě nenapadá žádný jiný hráč, který by mohl zahrát něco podobného jako Rosa..

Reagovat
Tsigi

No možná Rýdel

I když to co zahraje Rosa v nároďáku to by ukopal i Hušek

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ale nekecej, víš jak jsem to myslel s tím Rosou! a Rýdel ani omylem.. ten by to už vůbec nevytrhl..

Reagovat
Tsigi

No tvůrce chybí. Na tohle máme letos pech Frajlach, Holek, Volešák vypadli, ale Škorpil to nějak vymslí.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no vidíš to! Frejlach by byl bomba, vždyť dával jeden gol za druhým..

Reagovat
smazaný uživatel

Frejlach byl před zraněním skvělý, bojovník, dokázal střed i napravo, navíc velmi dobrá koncovka. je to velká škoda.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jinak s Anglií asi prohrajem , proti Italům bych možná věřil i v remízku, a Srbů se docela bojím (Jankovič, Krašič, Mrda), s nima budou mít problémy i Italové.. pak bych si dával pozor na Izrael, Holanďanům se věří, ale vyřadit Francii byl docela kousek! nejsou špatní, bacha na ně! docela bych se i přikláněl k tomu, že zápas rozhodne jediná branka ze strany Nizozemců..

Reagovat
Radin

máš recht,1:0 a až v závěru Nizozemci

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
Shevchenko

-----------------------Zlámal---------------------

Kaufman-----Hubník---Kopic(Latka*)---Kadlec

------------------------Hušek---------------------

Rajtoral------------Jirsák(Fillo)-------------Pudil

---Papadopulos(Kysela)--Blažek(Holenda)-----

*Až se uzdraví

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Shevo nevím jestli Frantovi nefandíš až moc..

Reagovat
Tsigi

Rajtoral aspoň hraje v každým zápasu, ale spíš nastoupí Kolář.

Já bych to postavil takhle

Zlámal

Kaufman Hubník Kopic Kadlec

Rajtoral Švec Hušek Fillo

Kysela Blažek

Jen tam není typickej tvůrce hry a ten není v celý nominaci škoda že vypadl z formy Volešák

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Holek

Reagovat
Tsigi

Je zraněnej myslím.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj už vím..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako tvůrce?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

umí dát hezkou přihrávku.. má vtip

Reagovat
smazaný uživatel

I Švec je v tom lepší.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mno nevím..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já jo.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych tam dal Rajtorala, umí dát góla, to se bude sakra hodit...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mno, na můj vkus nemá to správné fotbalové myšlení, a často kazí.. ale je pravda, že jestli někdo z dvojice Rajtoral-Kolář tak určitě Rajtoral.. Pudil si myslím, že by měl být jistý, má zkušenosti, i když s formou se na konci GL nepotkal, a Fillo by měl taky hrát!

Reagovat
Shevchenko

Viděl jsem dost zápasů Baníku na živo a Rajtoral vždy táhl útok Baníku, navíc je náš 2. nejlepší střelec.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no tak jo, oproti mně jsi viděl více zápasů Baníku.. tak asi víš.. já jen, že mi připadá takový jednodušší.. i když má super techniku a měl mrtě asistencí a střílel goly..

Reagovat
Shevchenko

Je nejlepší střelec GL do 21 let Navíc podle mě byl na jaře nejlepším hráčem Baníku, na podzim to bylo slabší.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak jo přesvědčil jsi mě..

Reagovat
Tsigi

No vlastně je to tak nějak jedno ale Krbeček jich dal 9 a Rajtoral 8

Reagovat
Shevchenko

No ježiš no

Reagovat
HOST*

Naši jsou matlové a nevyhrajou ani zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Zlámal - Kaufman, Hubník, Kopic, Kadlec - Rajtoral, Švec, Hušek, Pudil - Fillo (Kysela), Blažek

- šíleně defenzivní, ale co tam asi tak můžeme a budeme hrát?

- ztráta Latky nás bude hodně bolet

- musíme se prostě spoléhat na brejky, jinak to asi nepůjde

- musíme mít hodně štěstí

- třeba i něco uhrajeme

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ten útokl nemyslíš vážně, takoví dva prcci tam spolu nebudou hrát, jeden hráč do vápna je potřeba

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si tam strč Papadopulose, který už nehrál ani nepmatuju, nebo Krbečka, který v žádném případě nemůže stačit...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Holenda

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten, co si nezahrál pomalu ani v Budějovicích?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

a ze standartek, pomalu jediné naší výhody, bude dávat goly kdo? Fillo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, proti Angličanům je nejlepší se spoléhat na standartky...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jo .. Hoyte 180cm, Baines 170cm, Taylor 188cm, Ferdinand 188.. možná ne do standartek, ale z centrů by se mohlo něco urodit, každopádně by mohli dělat v obraně chyby..

Reagovat
smazaný uživatel

Papadopulos nedal gól už hodně dlouho (když nepočítám německé krajské soutěže - dobře, říkejme tomu regionální liga) a ty po něm jako chceš, aby táhnul náš tým? Vždyť třičtvrtě roku nehrál, proboha, zamysli se nad tím.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ale já jsem tu sestavu napsal tak, abych se moc nelišil od reality .. koho si myslíš, že tam Škorpil dá?

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že Kyselu s Blažkem.

Reagovat
Shevchenko

Bolet nás bude i Frejlach.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to bude, ale toho beru jako dlouhodobou absenci, jeho náhradu(y) jsme mohli vybírat již dlouho...

Reagovat
Shevchenko

Hele když je to do 21 let, je nějaké pravidlo OD kolika to je ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemělo by.

Reagovat
smazaný uživatel

bože ti Portugalci mě serou..

Reagovat
smazaný uživatel

Belgičani mě mile překvapili, spíše bych měl říct, že až zaskočili.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

já jsem tušil zradu .. dal jsem 3:1 v domnění, že Portugalci mají prostě individuální kvalitu na svojí straně.. navíc Belgičané v kvalifikace nehráli bezgolové výsledky........... ale potvrdilo se mi to, Portugalci si nevěděli rady.. kdybych nesázel na "jistotu" ale na svůj 6.smysl tak mám ve speciále tipligy 8 bodů.. místo toho 3

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jen doplním, že v kvalifikace stříleli většinou jen Moutinho a Machado, pokud se nemýlím..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele