Thauvin si zahraje v Anglii, z OM přestoupil do Newcastlu

19.08.2015, 20:32
Aktuality
Necelé dva roky nakonec stráví Florian Thauvin v Marseille. 22letý ofenzivní záložník dnes oficiálně opustil Olympique a zamířil do Newcastlu United, s nímž uzavřel smlouvu na pět sezon. Opačným směrem putuje na hostování záložník Rémy Cabella...

"Těší mě, že jsem hráčem Newcastlu. Z Francie jsem odešel do velkého klubu a jsem velmi šťastný, že zde mohu být. Newcastle mě sledoval dlouhou dobu, hodně o mě stál a to je velká pocta. Vložil ve mně důvěru a těším se, až za něj budu hrát," řekl v rozhovoru pro internetové stránky Magpies.

Thauvin přišel do Marseille před dvěma roky za patnáct milionů eur z Lille a OM na něm po finanční stránce neprodělá. Newcastle zaplatí sedmnáct milionů hned a další tři miliony může Olympique získat díky výkonnostním bonusům.

"Florian je hráčem, o něhož klub stál hodně dlouho a mám radost, že se nám povedlo ho získat. Jedná se o perfektní posilu - je mladý, má velký potenciál a je jedním z nejlepších mladých hráčů v Evropě. Je to neuvěřitelný a kreativní talent, který umí góly jak dávat, tak je i připravovat. Věříme, že před sebou má světlou budoucnost v Newcastlu," pochvaluje si manažer Steve McClaren.

Olympique Marseille dostane vedle štědrého odstupného rovněž hráčskou kompenzaci v osobě Rémyho Cabelly.Za toho loni Newcastle zaplatil francouzskému Montpellieru deset milionů eur a Cabella nyní přestal hrát důležitou roli v plánech pro novou sezonu. Na jih Francie přichází na hostování s opcí.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (352)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele