TERRY HRÁČEM ROKU V ANGLII

25.04.2005, 21:49
Aktuality
Na nedělním galavečeru byla oznámena jména vítězů prestižních ocenění anglické asociace profesionálních fotbalistů (Professional Footballer's Association). Rozhodovalo se o nejlepším hráči sezóny, nejlepším mladém hráči a také byla vyhodnocena nejlepší jedenáctka.

John Terry, obránce londýnské Chelsea, byl zvolen za nejlepšího hráče této sezóny v Anglii. Tento skvělý hlavičkář předstihl své kolegy z týmu, Franka Lamparda a Petra Čecha. Ocenění neobhájil Thierry Henry a nepodařilo se mu tedy vyhrát tuto cenu potřetí za sebou. Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard a výborný útočník ve službách Crystal Palace, Andrew Johnoson, se museli taktéž sklonit před anglickým reprezentačním obráncem.

Kromě Terryho se z ocenění mohl radovat další Angličan, Wayne Rooney, který získal cenu pro nejlepšího mladého hráče (PFA Young Player of the Year Award). Rooney před začátkem sezóny přestoupil z Evertonu do Manchesteru United a mohl tak mírně potěšit svého trenéra sira Alexe Fergusona, kterému se v této sezóně moc nedaří. Porazil svého týmového kolegu Cristiana Ronalda, Arjena Robbena, který byl v této sezóně pronásledován několika zraněními a za Chelsea toho moc neodehrál. Saun Wright Philips hrající za Manchester City, Stewart Downing z Middlesbrough a Jermain Defoe z Tottenhamu byli také mezi nominovanými, ale na Rooneyho nestačili. Reprezentační útočník na tomto "trůnu" nahradil Scotta Parkera z Chelsea.

Na galavečeru byla také vyhlášena nejlepší jedenáctka roku, do níž se vešli zástupci šesti týmů:
Petr Čech (Chelsea) - Gary Neville (Man.Utd.), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Man.Utd.), Ashley Cole (Arsenal) - Shaun Wright-Phillips (Man.City), Frank Lampard (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Arjen Robben (Chelsea) - Thierry Henry (Arsenal), Andrew Johnson (C. Palace).

Jediným Čechem, který získal ocenění, byl tedy Petr Čech, který po roce působení v Anglii má už několik historických rekordů. Podle předpokladů měla nadvládu Chelsea, která získala 4 místa v All-Stars 2004-2005, k jimž ještě John Terry přidal ocenění za nejlepšího hráče sezóny.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*Johny Bravo

Terry je dobrej, ale Henry měl být první. Nechápu Johnsna sice dal dost gólů, ale polovinu z penalt.

Reagovat
HOST*roxbury

Mel to vyhrat Cech, Henry v této sezone ni nepredvedl.

Reagovat
Mr.Jindros

Dej si facku. Čech je sice výborný, ale do nejlepšího hráče Premier League má daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

predstav si, kdybys byl jine narodnosti, koho bys volil

Reagovat
HOST*

skoda ze nevyhral wright-phillips

Reagovat
HOST*Joekoski

Naprosto spavedlivá anketa vekteré se ukáže kdo je v očích soupeřů nejlepší. A strach jde samozřejmě hlavně z Chelsea. Henryho čtvrté místo je adekvátní. Chelsea zdar

Reagovat
Xavi

a jak dlouho jí fandíš?

Reagovat
HOST*arsene

cech???na jeho uspechoch v branke ma zasluhu obrana a nie jeho umenie..Henry drzi arsenal na spici on si zasluzil vyhrat chlapci nalejme si cisteho vina, nie???

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice pravda, že Čech to měl díky skvělé obraně o dost usnadněné, ale i tak chytá skvěle...Henry nepředvádí nic extra a už měl lepší sezóny...Terry si vítězství zasloužil!

Reagovat
smazaný uživatel

no přece od té doby co se tam napumpovaly rubly

Reagovat
smazaný uživatel

příští rok se ukáže, dopadnou jako Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Luis Figo

Chelsee má v současnosti nejsilnější tým v Evropě.Může ji konkurovat jen Barca a AC Milan.Když si rozeberu FC Chelsee nevidím žádnou slabinu Co si budem nalhávat,že Buffon je svetova jednička-bejvavalo(Ještě loni), Čech je jasně nej golman a to netvrdim proto ,že sem český národnosti.Předním hraje dokonale propracovaná obrana pod velením nej hrače angl.ligy Terrym, ketrý je při standartkách velkým nebezpečím pro soupeře.Výborný je i Gallas-výborný technik, Johnson talentovaný a nebezpečný svým rychlím pressingem.Schopnost Carvalia čtení hry a spolehlivost ve vzdušných soubojích není třeba připomínat.Když už přes¨takle vytříbenou obranu podporovanou def. štítem Makelelem se soupeř prosadí vetšinou dokáže Petr čech famoznim zakrokem zabránit brance.V záloze hrají vynikajicí tvurce hry Lampard, rychlí a bojující Joe Cole,Damien Daff,obrovský 20letý talent Roben atd.Utok take hodně kvalitní-Gudjohnsen a Dogba.To vše pod vedením nejlepšího,velmi ambiciozního a pracovitého a hlavně velice uspesneho trenera s charisma a take s lehkou nafoukanosti ktera vypliva z jeho sebevedomi pracovitosti.A to vše vzniklo hlavne diky manežeru s nevyčerpatelným množstvim peněz Abrahamovičovi Letos už dosahla angl. poharu da se rict ze i ligoveho a navic neni daleko od vitezstvi cele Ligy Mistrů. V 16 finale jsem tvrdil, že kdo postou¨pi z dvojce Cgelsee-Barca vyhraje celou LM a za tim si stojim.S Liverpoolem to bude jeste hodně těžké,ale sAc to bude 50 na 50

Reagovat
HOST*azulgrano

nepochybuju o síle Chelsea, ale v LM měli spousty štěstí jak s Barcou, tak s Bayernem ( a nevěřím těm kecům, že štěstí přeje silným...) Carvalho je dobrý, ale taky si semtam neodpustí nějaký ten faul v šestnástce - jak při gólu na 4:2 proti Barce, tak teď měla být penalta po jeho faulu v zápase s Liverpoolem, ale to je jen kdyby, kdyby to bylo jinak, Chelsea už by byla venku i při té své síle ( případ Barcy ) A Mourinho? Řekl bych že není lehce nafoukaný a arogantní, ale TĚŽCE nafoukaný a arogantní.

Jinak, oba zápasy jsou pořád 50:50

Reagovat
HOST*Luis Figo

Máš pravdu, že Carvalio rpoti Liverpolu jasně fauloval a mela bejt penalta.Francouzsky sudi mel i jiny hrubky a to z obou stran.Nechapu,že zapas nepiskal angl.rozhodči,bylo by to ku prospechu obou tymu,ale to už je ted jedno vsechno jsou to jenom "kdyby"-Lampard dal vyloženou tutovku,nebo promenili sanci Drogba,Terry.......nebo taky Rise.Domaci meli celkove urcite navrh,presto me Liverpool velice prekvapil svou hrou.Ocekaval jsem podle vysledku v lize a zapasu LM,kde jsem je videl hrat, že dostanou dva tri goly.Liverpolu se podarilo uhrat na jejich pomery velice slusny a nadejny vysledek,ale presto sem presvdcen, že Chelsee u nich vybojuje postup. A rozhodne to neni jenom stesti ,ktery jim pomaha k temto vysledkum, ale predevsim jejich propracovana a sladena hra.Mourinho je nejnafoukanejsi a nejarogantnejsi trener, ale zaroven nejkvalitnejsi a dela svou praci s velkym nasazenim a,ví co chce a zatim si jde

Reagovat
smazaný uživatel

jasně že to není jenom štěstí, je to kvalitní tým, ale kdyby ho neměli tak jsou dávno venku ( nějak se s tím pořád nemůžu smířit )

Reagovat
smazaný uživatel

konina chelsea neje najlepsia...iba kvoli abrahamovicovi je bohata a barca hra ovela krajsi futbal ako cheslea taze drz hubu

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea nesu najlepsi.....iba kvoli abrahamovicov su dobry bo maju love az az.....BARCA hra ovela krajsi futbal ako chelsea len chelsea mala stastie v odvetnom zapase proti Chelase ale aj proti bayrenu....oni hraju obrynny futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Inac Dano pochubujem,ze ti tu este niekto odpise,lebo to uz je dost stary clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Nepouzivaj Figove meno nadarmo!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele