TAVANO SE TĚŠÍ NA SPOLUPRÁCI S TOTTIM

05.01.2007, 12:49
Aktuality
S velkým nadšením v létě přišel do Valencie, s ještě větším teď odchází. Francesco Tavano toho v podzimní části sezóny vinou zranění a neshod s trenérem Sanchezem Floresem příliš neodehrál, o to větší má teď chuť do fotbalu. Už se těší na angažmá v AS Řím a především pak na spolupráci s Franceskem Tottim...

"Pro mě je hrát s Tottim jako sen, je to nejlepší věc vůbec," složil Tavano poklonu svému spoluhráči chvíli poté, co na Stadio Olympico úspěšně absolvoval lékařskou prohlídku. 29letý fotbalista v kádru římského klubu nahradí Vincenza Montellu, jehož vedení na půl roku zapůjčilo do Fulhamu.

Tavano v loňské sezóně doslova zářil. V průměrném Empoli nasázel devatenáct branek, svému týmu zajistil prvoligovou příslušnost i pro letošní ročník a praly se o něho renomované kluby nejen z Itálie. Jeden z nich, španělská Valencia, nakonec tento boj vyhrála a za hráče zaplatila deset milionů eur. Právě tento moment ale znamenal počátek Tavanova trápení.

Není žádným tajemstvím, že jeho příchod byl dílem nového sportovního ředitele Valencie Amedea Carboniho. Trenér Ches Quique Sanchez Flores měl však jiné požadavky a do kádru chtěl Luise Garciu z Espanyolu Barcelona. Následovalo několik kontroverzí mezi oběma vysoce postavenými činovníky, na které doplácela Valencia i Tavano. Ten strávil většinu podzimu stejně jako spousta jeho spoluhráčů na marodce a následně na lavičce či dokonce tribuně a nemohlo tak následovat nic jiného, než odchod z Mestally.

"Neměl jsem dobré vztahy s trenérem. Pro všechny je lepší, že jsem odešel, i když sportovní ředitel Carboni mi věřil a stále ještě věří. Teď ale myslím jenom na Řím," vzpomíná na nepovedenou pasáž kariéry Tavano.

29letý útočník, který své jubilejní třicáté nerozeniny oslaví příští týden, bude v Římě půl roku hostovat a v Itálii by rád zůstal i nadále. Není ani vyloučen jeho návrat na Mestallu, v což doufá Amedeo Carboni.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

Roma vyhraje titul, Inter na to nemá, aby si udržel formu

Reagovat
smazaný uživatel

A jsi si tím zcela jist?

Reagovat
Shevchenko

tak uvidíme příští rok ok ? btw: další který se tlemí každé hovadině

Reagovat
Pharrell

Roma ho vyhraje tak za 20let!

Reagovat
Shevchenko

Letos nebo za těch 20 let, mají největší šanci

Reagovat
HOST*1860

tak pristi rok si ho rezervuje Juve.. jinak pristi rok se muze stat cokoli, treba ze i AC bude v prvni polovine tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč příští rok? Když se bavíme snad o tomhle, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A Roma na to má aby si udržela formu? neb výpadky například s Laziem jsou toho jasným důkazem!

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zápas byl obrovským ponaučením

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele