Takto nemůžeme myslet na titul, lamentuje Bielsa

18.04.2015, 15:59
Aktuality
Marseille měla před začátkem letošní sezóny velké plány, místo boje o titul však budou Olympique nakonec rádi za postup do evropských pohárů. Zklamaný z posledních výkonů je i kouč Marcelo Bielsa...

Jihofrancouzský celek se dlouho držel na dostřel vedoucímu duu PSG a Lyon, poslední výsledky však způsobily, že se OM možná bude strachovat o postup do pohárové Evropy.

Svěřenci Marcela Bielsy postupně nezvládli utkání s Paris Saint-Germain, Bordeaux a Nantes, načež na vedoucí Lyon ztrácí sedm bodů (OL má navíc utkání k dobru). "Tým, který před závěrem sezóny prohraje tři po sobě jdoucí zápasy, nemůže myslet na titul," prohlásil Bielsa.

Poslední mistrovský primát jihofrancouzského celku se datuje do sezóny 2009/10 a nyní je už jasné, že se čekání na další úspěch znovu o rok protáhne. "Můžeme dávat vinu pouze sami sobě. Místo toho, abychom využili zaváhání soupeřů, sami ztratíme," smutnil argentinský kouč.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

budes rad za EL kretene

Reagovat
smazaný uživatel

saint etienne a bordeaux kdyz vyhraji tak budou pred marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Bielso di pryc, diky

Reagovat
El Fáňos

no jak vystřídal Imbulu, tak střed umřel a bohužel i kraj (odkud se posunul André); inkasovanej gol si ani nezaslouží komentář, ovšem na šance byli lepší a náš tlak byl nula, nechci to házet jen na něj, ale jeho paličatost a naprosto zoufalý střídání nesou jistej podíl na prohře. A další fakt je, že černoši prostě nemaj odolnou psychickou stránku a po 2prohrách se složej.

výkony za poslední týdny se daj ohodnotit jen takto

Reagovat
smazaný uživatel

No to je prave nejhorsi, ta jeho tvrdohlavost a skodi to celymu tymu (Doria, staveni Morela..)

Reagovat
El Fáňos

přesně, nemáme obránce a on Doriu PŮL roku nepostaví! chápu, že potřebuje respekt, ale za cenu cca 15bodů je to pouze hloupost (jak kdyby závodník formule měl na výměnu výborný pneumatiky, ale nechtěl by je kvůli žlutý barvě a dojel kvůli tomu v nejlepším případě 4, ale jeho stroj by měl na pohodový druhý místo) a Morel měl zůstat v Lorientu, mínusovej hráč, kterej bud zahraje průměr s jednou přihrávkou, nebo je další utočník soupeřů a jestli nepodepíš Ayew, tak jsme v loji

Reagovat
smazaný uživatel

Prachy u nas nejsou problem, ne? Tak proc se misto kupovani Ocampose nekoupi nekdo do obrany za Lucase Mendese...Nektery veci nechapu, navic Ocampos je zbytecnej, ale jestli odejde Andre, tak me to bude stvat jeste hodne dlouho

Reagovat
Israha

Navíc Ayew zůstat chce, ale vedení ho ignoruje...o to je to horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, spickovy kridlo Ligue 1, radsi bych podepsal jeho, klidne na ukor Ocampose

Reagovat
Israha

Já bych spíš poslal do prdele Thauvina, Ocampos mi přijde efektivnější, navíc o něco méně sóluje a celkově má poněkud zodpovědnější přístup. Rozhodně ale jeden z nich pryč a Ayew zůstat, to je jediná správná varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

Thauin je letos zklamani oproti minuly sezone to jo, ale jeste bych se ho nezbavoval + je jeste furt hodne mladej

Reagovat
Israha

Tak Ocampos to samé, že jo. Ale furt by se ještě musel zaplatit, no...mně přijdou nanicovatí oba, furt dokola opakuju, že by prostě měl to místo v základu mít Alessandrini.

Reagovat
El Fáňos

Ocampose bych nekupoval, udržet Andrého a totič základ Aless Thauvin, jinak co předváděl Aless včera bylo na základ taky dost málo, asi 3x vůbec nezpracoval míči a kazil stejně jako Thauvin, a ten může jednou jít za dost peněz a prodávat ho ted je podle mě hloupost

Reagovat
Israha

Ale zas - kdo udělal jediné dvě nebezpečné situace ve vápně Nantes v první půlce? Romain. Kdo tam při absenci Payeta jediný centroval a přihrával s hlavou nahoře, adresně? Romain. On je taky náchylný na kazení hry, ale i přesto v těch zápasech dovede být nebezpečný. To Thauvin ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dimitri je strasne dulezitej pro nasi hru, bez nej to je hrozne tezky. Ale chce to udelat aspon tu Evropskou ligu, protoze v titul pomalu prestavam verit

Reagovat
Israha

Titul nebude ani omylem, cílem je udržet poháry, což teda snad půjde. Po vychladnutí ze včerejška bych snad bral i tu EL,než předkolo LM...větší šance tam něco uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hrozna skoda, rozjety to bylo fantasticky, ted jen doufam v zavahani Stepanu

Reagovat
smazaný uživatel

Romain ma hlavne letos smulu na zraneni, to me strasne stve, protoze v Rennes byl famozni

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Bielsu mám rád jako člověka, a to jak jsme hráli je krásné. Ale je to minulost a bohužel se ukazalo, že některé důvody strachu z jeho jmenování jsou oprávněné. Prakticky uz ted je to dost na to, aby v létě skončil. Jinak předváděná hra? ja teda uz od Vánoc nevidím ani zdálky takový tah na branku. Veškerý útok mi přijde strašně težkopádný. I když pak třeba nemají takovou kvalitu v koncové části, tak mi každý druhý útok jakéhokoliv týmu (i těch sestupových) přijde mnohem nebezpečnější než náš. Nevím sice kdo by mohl přijít, ale jestli přijde poměrně kvalitní trenér s autoritou a smyslem pro pěknou hru. S novým stoperem, Amavim, hroťákem za Gignaca a nějakým středním záložníkem. Sezona to byla zajimava, částečně i hezká, ale kombinace možné absence LM, vypadnutí v obou pohárech v prvních kolech ( doufal jsem alespon v nejakou trofej s bielsou) , a tím že proti silným soupeřům jsme nenasbírali ani jednou 3 body mi dává za výsledek ze opravdu Bielsa by měl jít určite o dům dál. Ať si majitelka říká co chce.

Reagovat
smazaný uživatel

stoper: Kerbrat

bek: Congre

zaloha: Capoue

hrot: Beavue, Jordan Ayew?

Reagovat
Israha

Amavi? Na co, Mendy má potenciál být top, stačí ho jen trochu zklidnit a naučit hrát lépe pozičně, což vzhledem k tomu, kolik mu je, snadno zvládne. Batshuayi toho hrota taky uhraje, tady bude potřeba jen nějaká rozumná varianta na lávku, nejlépe někdo zkušený, komu nebude vadit dělat dvojku. A střední záložník? Imbula, Lemina, Romao...to není dost?!?

Jedině s tím stoperem souhlasím, tam potřeba posílit je.

Reagovat
smazaný uživatel

Romao bude hrat u nas max. 2 roky, takze to neni uplne od veci

Reagovat
Israha

Afričani maji skvělou fyzičku i v pokročilejším věku, se koukni na takového Keitu v AS. Romao může být i v 34 - 35 letech jako první náhradník furt solidní volba. A Imbula s Leminou jsou budoucnost...ne, tady prostě problém nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Romao je nic moc a je vždy pomalý, misto něho muzeme sehnat uplně v pohode levnou a pořád lepší alternativu. Imbulu mam rad Leminu taky ale myslel jsem někoho typově jiného, někdo kdo víc podrží míč, uklidní hru a posouvá spolehlivě míče. Takovy napul deep playing playmaker. No jasně Mitchy jako jednička jestli to bude zvládat(a to se ještě uvidí) ale chce to nekoho kdo bude fakt spolehlivá dvojka. Uvidíme také jaké rozestavení budeme hrát. Kdyby se hrálo klasičtějsi 4-3-3 . Tak si myslím že muj názor o někom do zálohy není od věci.

Reagovat
Israha

Tak nic moc...Romao je hlavně DM klasického ražení, rozrážeč, ničitel. Od něho nic víc ani čekat nelze, nicméně tyhlety své úkoly si plní dobře, a byť letos je oproti minulým dvěma sezonám slabší, pořád si své odehraje. Jenom prostě nebude lítat na hřišti sem a tam.

A jestli podrobněji sleduješ Imbulu, tak toho deep lying playmakera se Bielsa zkouší udělat z něj...a předpoklady tam na to jsou. O podržení a vyvezení se bavit nemusíme, v tom je top, ale poslední dobou má i vynikající krátké i dlouhé pasy, začíná se učit diktování tempa. Já bych se nebál mu v tomhle ten prostor dát ještě více.

Reagovat
El Fáňos

je to pravda, ale Jordona bych si přál zpět :D už se zlepšil a jeho odchod na trvalej přestup byla taky podle mě bota. navíc bratři spolu v jednom týmu navíc odchovanci, to byla prostě pohádka (ikdyž výkony Jordona u nás si o hostování jinam vyloženě řikali) a J. taky potvrzuje, že se mu daří hrát ve formacích na 2 hroty, což dává trenérovi další možnosti, to Gignac je s někym na špici o dost slabší, aspon mi to přijde

Reagovat
Israha

Jo, Jordan zůstat mohl...ale zas, základ by nehrál, a u něho mi přijde, že roste s projevenou důvěrou. V Lorientu byl zkraje taky strašidelný, když dělal náhradníka...jakmile mu Ripoll dal důvěru, hraje velmi dobře. Takový hráč jako backup moc vhodný není, a Batshuayi mi do základu přijde lepší.

Reagovat
El Fáňos

hlavně v běhavý Francii tenhle systém nemá místo, čekal jsem jak to dopadne, ale už je to jasný. Bielsa by měl jít do Itálie a tam věřim, že by udělal zázraky, ale Ligue 1 je rychlostní soutěž a nejlepší možnej styl, kterech bychom měli hrát je podle mě španělskej tukec :D ale nejdřív to chce chlapce jako Fanni a Morel naučit přihrávat na metr, jinak kvalitu máme velikou, chybí nám někdo jako Perin z ASSE klidnej stoper s vůdčí osobností, kterej bude organisovat zadní řady, zmatkaři Morel, Fanni, Mendy, Dja, Aloé, aspon je Nkolou zpět,

ale sám něudě nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele