Synot liga - preview 28. kola

15.05.2015, 08:19, aktualizováno 18.05.2015, 08:26
Previews
Mistrovské oslavy jsou nachystány v Plzni, kde se dnes představí Jihlava. Viktoria má na druhou Spartu k dobru tři body a v záloze lepší bilanci ze vzájemných zápasů, titul získá za předpokladu, že Vysočinu porazí...
Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava  (pondělí 18:00)
Tečku za 28. ligovým kolem udělá pondělní dohrávka mezi Plzní a Jihlavou. Domácí v případě vítězství budou mít jistotu mistrovského titulu. Hosté by rádi zakončili tuto sezonu v první desítce, kde se momentálně pohybují na její hraně.

V pondělí můžeme poznat nového mistra. Plzeň chce využít hned první mečbol. Musí však porazit Jihlavu, což je pro Západočechy neoblíbený soupeř. Pouze dvakrát z deseti vzájemných zápasů nad nimi slavili vítězství. V tom posledním během podzimu navíc prohráli na protivníkově půdě 1:2. "Toto mužstvo je vyspělé a myslím, že si dobře uvědomuje, v jaké se nacházíme fázi a jaký přišel čas. Ten tým zažil podobné koncovky, má z historie poučení, takže lídři uvnitř mužstva dokážou ty ostatní správně namotivovat a nasměrovat. Je před námi velice dobrý soupeř, je to brejkové mužstvo s mimořádně kvalitním přechodem do útoku. Má tam rychlostní hráče i další dostatečně technicky vybavené hráče. My to víme a na podzim to poznání bylo pro nás až moc kruté," prohlásil trenér vedoucího týmu tabulky Miroslav Koubek, jenž nebude moci počítat do sestavy s oběma zraněnými Řezníkem a Horváthem a duem vykartovaných Hořava, Vaněk.

Jihlava by ráda navázala na poslední zápasy venku, kde z pěti jarních duelů nastřádala celkem osm bodů. Navíc ve Štruncových sadech v rámci ligy posledně dvakrát remizovala a jednou prohrála. V posledních dvou kolech se ji však příliš nedařilo, neboť vyšla bodově naprázdno v Brně a doma s Teplicemi. "Plzeň je v tomto utkání jednoznačným favoritem a udělá vše pro oslavu mistrovského titulu. Naší výhodou je, že nemáme co ztratit. Přáli bychom si navázat na náš podzimní výkon, kdy jsme nad Plzní zvítězili. Hodláme pozorně bránit, využívat každé příležitosti k brejkům. Pokud se nám podaří dát první branku, nebo dokážeme dlouho udržet nerozhodný stav, tak mohou domácí znervóznět. Malou výhodou pro nás může být absence vykartovaných Vaňka a Hořavy. Duel na vyprodaném stadiónu znamená pro naše hráče velký svátek. Věřím, že budou schopni Plzeň potrápit a případně oddálí oslavy titulu," řekl jihlavský asistent trenéra Roman Kučera, jenž se bude muset obejít bez obou zraněných Marcina a Šourka a vykartovaného Kučery.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Hejda, Limberský - Hrošovský, Procházka - Pilař, D. Kolář, Kovařík - Holenda.
Vysočina Jihlava - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Demeter - Jungr, Šulek, Vaculík - Mešanovič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 6.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - 1. FK Příbram  (neděle 15:00)
Hlavní porce zápasů aktuálního 28. kola české nejvyšší soutěže se odehraje netradičně v neděli. V Teplicích uvidí diváci přímý souboj o páté místo, které může znamenat účast v předkole Evropské ligy za předpokladu, že Jablonec vyhraje tuzemský pohár.

Teplice se na jaře v lize celkem trápí, když v posledních deseti ligových startech zvítězily pouze dvakrát. Poslední výhra se datuje z minulého kola, kde proti Jihlavě ukončily třízápasovou sérii bez plného bodového zisku. O vstupenku do pohárové Evropy hrály i v Poháru FAČR, kde nakonec vypadly v semifinále po boji s Libercem. V ligové tabulce jim aktuálně patří šesté místo se čtyřbodovou ztrátou na čtvrtou Mladou Boleslav a na příštího soupeře, pátou Příbram o dva body méně. "Nečeká nás nic lehkého, Příbram je ve formě a dokazují to i její výsledky. Za určité konstelace může jít o přímý souboj o postup do evropských pohárů, ale zatím to není jisté. Proto se soustředíme na náš výkon, abychom závěr soutěže důstojně dohráli. Samozřejmě máme motivaci skončit co nejvýš, protože vždycky je rozdíl, když jste osmí, pátí, nebo šestí," prohlásil trenér domácích Petr Rada, jehož tým by měl nastoupit v kompletním složení.

To Příbram se nachází v dobrém rozpoložení, neboť v posledních osmi zápasech vyšla bodově naprázdno pouze jednou. Nyní stojí před dalším velkým úspěchem v historii klubu. Nejlíp na to byla v ligové sezoně 2000/2001, kdy v tabulce obsadila konečné čtvrté místo. Tomuto umístění se může vyrovnat i letos. Na čtvrtou Boleslav ztrácí dva body. "O páté místo se samozřejmě popereme, ale jsme realisté, protože nás čekají těžké zápasy v Teplicích a v Plzni. Náš cíl je uhrát co nejvíce bodů bude možné, abychom se zapsali do historie klubu. Pak uvidíme, na co to bude stačit," řekl kouč hostí Pavel Tobiáš, jenž bude v sestavě postrádat zraněného Boháče, Filla po operaci a potrestaného za červenou kartu Krameše.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Jablonský, Lüftner, Krob - Ljevakovič, Táborský - Hora, Litsingi, Vůch - Potočný.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Moulis, Pilík, Suchan, Hnaníček, Zeman - Bednář.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Liberec - FC Hradec Králové  (neděle 17:00)
V neděli se bude hrát hlavně o záchranu, v přímém souboji na sebe narazí týmy Liberce a Hradce Králové. V lepší výchozí pozici se nacházejí Severočeši, ti mají pětibodový náskok od sestupového pásma a také i od nadcházejícího soupeře.

Liberec navzdory prohře 1:3 v Teplicích postupuje díky lepšímu gólovému součtu z dvojzápasu do finále Poháru FAČR. Tam se o trofej utká v severočeském derby s Jabloncem. Nyní se však musí plně zkoncentrovat veškeré síly na ligu, kde ještě nemá zajištěnou záchranu. Tu může mít už v neděli v případě vlastní výhry nad Hradcem a zároveň, že poslední Budějovice nezískají tři body v Ostravě. "Hradec je v situaci, ve které jsme byli před několika málo týdny. Byl jsem se podívat na jejich utkání s Ostravou a bylo vidět, že to chtějí zlomit. První krok jim vyšel. Naším cílem je, aby jim nevyšel i ten druhý. My jsme poslední zápasy příliš nezvládli. S Bohemians jsme přišli o cenné body v závěru, v derby s Jabloncem jsme v krátkém sledu inkasovali dvě branky a v Teplicích jsme také nechtěli za postupem do finále poháru dojít porážkou. Zkrátka máme co napravovat. Od hráčů očekávám, že dokážou navázat na hru, kterou předváděli v dubnu. Všichni v kabině a troufám si říct v celém klubu víme, jak důležitý zápas nás čeká. Věřím, že náš tým má takovou kvalitu a mentální sílu, aby toto utkání zvládl. Máme to ve svých rukou," rozpovídal se trenér domácích David Vavruška.

Situace v Hradci je velice vážná, jednou nohou jsou Votroci ve druhé lize. Jak si uchovat nějakou naději na udržení v nejvyšší soutěži? Uhrát minimálně bod v Liberci, kde na úrovni ligy vyhráli pouze jednou a to před dlouhými 21 lety. Pokud prohrají se Severočechy a Slavia bude bodovat proti Dukle, budou společně s Budějovicemi jistými sestupujícími. "My víme, co nám dává naději do dalších zápasů, a to je prostě výhra. Jinak přemýšlet nemůžeme a uděláme pro to maximum. Očekáváme válku. Od domácích to bude náročný a důrazný fotbal. Obě mužstva vědí, o co hrají. Když uspějí oni, tak budou mít klid. Když to zvládneme my, budeme mít stále teoretickou šanci. Jejich mužstvo je samo o sobě hodně nebezpečné. Ať už to je Bakoš, Šural nebo Delarge. Těch hráčů je tam fakt dost. Když ke své kvalitě přidají týmový výkon, tak ta síla tam je. Není náhoda, že postoupili do finále poháru. Spíš je to shoda okolností, že se v tabulce octili takhle nízko," pronesl kouč hostí Bohuslav Pilný.

V sestavě domácích bude chybět trio zraněných Obročník, Breznanik a Luckassen. Za hosty nenastoupí vykartovaný P. Mareš a nejistý je start P. Dvořáka.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Hroššo - Coufal, Karišik, Pokorný, Fleišman - Soungole - Šural, Pavelka, Delarge, Frýdek - Bakoš.
FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Nosek - Trubač, A. Čermák, P. Černý, Malinský - Halilovič - Vaněček.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - České Budějovice  (neděle 17:00)
České Budějovice nutně potřebují vyhrát utkání s Baníkem Ostrava, jinak se stanou sestupujícím týmem. Problém tkví v tom, že mají s 60 inkasovanými brankami nejhorší obranu soutěže. Domácí Baník Ostrava má zase s 18 góly nejhorší útok ligy, takže nás zřejmě nečeká příliš atraktivní utkání.

Dynamo ještě zůstalo ve hře o záchranu, i když šance na ni je minimální. Pomohlo mu k tomu utkání minulého kola proti Dukle Praha, které Budějovice zvládly na jedničku. Po patnácti minutách se prosadil Jiří Funda a rozjásal sektor domácích fanoušků, protože jeho zásah nakonec stačil na cenné tři body. Pokud ale Dynamo chce hrát o záchranu, musí bodovat také na populárních Bazalech. A to pro Dynamo vůbec není nepřekonatelný problém, protože Budějovice bodovaly ve čtyřech z posledních 5 ligových zápasů v Ostravě!

Ostrava naopak vyhrála jediné z posledních pěti vzájemných ligových utkání. I při posledním měření sil České Budějovice zvládly hodně důležité utkání, když po deseti minutách zaznamenal jedinou branku utkání Jakub Hora. Baník Ostrava nyní navíc nezažívá ideální období, protože už čtyři kola nevyhrál a dokonce ani neskóroval! Naposledy odjel bez bodů z Hradce Králové, když se jediným střelcem zápasu stal Daniel Trubač, jenž se prosadil po 55 minutách. Baníku se nedaří ani v domácí pevnosti na Bazalech, kde už sedm ligových zápasů po sobě nevyhrál.

Důležitost nadcházejícího klání vidí i asistent trenéra Petr Samec, který v rozhovoru pro oficiální klubové stránky poznamenal: "Budeme hrát se soupeřem, který má pořád šanci zachránit se v lize. My však máme očekávání pořád stejná, chceme vítězství, které by po posledních výsledcích bylo pro celý mančaft velice důležité. České Budějovice jsou pod tlakem, ale vzhledem k jejich spíše teoretickým šancím už není tak obrovský. Znovu zkusíme najít takovou kombinaci hráčů, abychom se před branku cpali ještě víc než dosud," ukazuje Samec, kde vidí prostor pro zlepšení.

Dynamo je posledním týmem tabulky, ale na čtrnáctý Slovan Liberec ztrácí jen pět bodů. To znamená, že šance jsou opravdu jen teoretické. Na druhou stranu, mužstvo chce bojovat až do konce. Podaří se mu to i bez zraněného Klesy? Nejistý je start domácích hráčů Baroše a Holzera.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Helešic - Jirásek, Mišák, Kukec - De Azevedo, Sukup, Narh
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Machovec - Kladrubský, Eliáš - Pešek, Benát, Funda - Kalod
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Dukla Praha  (neděle 18:00)
Fotbalisté Slavie Praha ještě nejsou zachráněni a v duelu s Duklou potřebují bodovat. Té v pražském derby půjde také o hodně, stále má totiž možnost dostat se do evropských pohárů. Na dálku bude také Milan Škoda usilovat o přiblížení se ke koruně krále střelců.

Slavia nezvládla další zápas, tentokráte prohrála s Příbramí 1:2 a stále nemá jistotu záchrany. Sešívaní sice mají k dobru šest bodů, ale do konce ligy zbývají ještě tři zápasy. Herně domácí nepropadli, ale neproměnili své šance. "Mohli jsme uspět, ale chybí tomu v klíčových momentech proměňování šancí a na druhá straně naopak inkasujeme laciné góly. Příkladem může být, když Hrubý nastřelil tyč. Ve druhém poločase šel na bránu Škoda, který s tečí taky trefil tyčku," okomentoval prohraný duel trenér Miroslav Beránek, jenž opět bude spoléhat na svého střelce Milana Škodu. "Padá mu to tam, to je pravda. Ostatním bohužel ne. Potřebovali bychom střeleckou podporu i od nich," dodal Beránek.

Slavia potřebuje k definitivní jistotě získat čtyři body, pokud Hradec nebo Budějovice ve svých zápasech neuspějí, může stačit i bod jeden. Zkrátka Sešívaní mají situaci ve svých rukou a je jen na nich, jak s ní naloží. Boj o záchranu i vědomí, že jde o pražské derby by mělo Beránkovy svěřence dostatečně namotivovat.

O motivaci bude mít postaráno i Dukla, ta totiž stále může pokukovat po evropských pohárech. V tuto chvíli na ně ztrácí čtyři body, na páté místo pak jen dva body. A právě páté místo také může za jisté konstelace znamenat Evropskou ligu, to když finále poháru opanuje Jablonec. Dukla ale potřebuje vyhrávat a v Edenu to bude mít složité. "Nečeká nás lehký zápas, protože Slavia má své problémy, není ještě stoprocentně zachráněná a hraje před svými fanoušky, takže bude chtít utkání zvládnout. Nám se nepovedl zápas v Budějovicích, dali jsme si za cíl přivézt z těchto dvou utkání venku tři body, takže když se nám to nepovedlo minulé kolo, je naší povinností se o to pokusit teď na Slavii. Samozřejmě k tomu musíme podat lepší výkon," rozhovořil se pro oficiální stránky Dukly trenér Luboš Kozel, jenž kdysi ve Slávii hrával.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Švec, Latka, Deli, Mikula - Piták, Baéz - V. Vukadinovič, Kenija, R. Hrubý (Zmrhal) - Milan Škoda.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger, Beauguel, Jakub Mareš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec  (neděle 18:00)
Jednoznačný šlágr 28. kola svede dohromady domácí Mladou Boleslav a Baumit Jablonec. Hosté přijíždějí na třetí pozici a ve formě, zatímco domácím se příliš nedaří najít ztracený rytmus a herní pohodu. Ke všemu ještě vypadli z Poháru FAČR. A hádejte s kým...

Tušíte správně, přemožitelem Mladé Boleslavi se stal právě Baumit Jablonec. Jablonec zvládl lépe oba zápasy semifinále a raduje se z postupu do finále, ve kterém se utká s Libercem. Na konci minulého měsíce Jablonec zvládl skvěle první duel, když vyhrál 2:1. V jabloneckém dresu se hned v úvodu prosadili Mingazov a Kopic, Mladá Boleslav už stihla jen snížit zásluhou Zahustela. A lepší to nebylo ani v odvětě hrané ve středu. V ní dokonce Mladá Boleslav ani jednou neskórovala a naopak sama inkasovala. V samotném závěru se prosadil jediný střelec utkání Ján Greguš.

Není divu, že trenér Karel Jarolím nebyl po zápase spokojen. Hlavní chybu ale viděl v prohraném domácím utkání. "O postupujícím rozhodl už první zápas doma. Jablonec jsme tam pustili do vedení, i když i tam jsme mohli uhrát lepší výsledek. K odvetě do Jablonce jsme jeli s tím, že se pokusíme překvapit soupeře, což se ale nestalo. Měli jsme problémy se standardními situacemi domácích. Dokázali jsme si i tady vypracovat příležitosti. Jablonec těžil z toho, že jsme mu dopřávali šance, tak jako tomu bylo v závěru," smutnil trenér Jarolím.

Jablonec tím jen potvrdil fakt, že se mu v poslední době daří a že třetí příčka rozhodně není náhodná. Jablonec může spoléhat také na historii, protože se mu podařilo vyhrát poslední tři zápasy v řadě. Ve 14. kole Synot ligy rozhodl o třech bodech Ruslan Mingazov. Jablonec prohrál za posledních deset zápasů jen jedno jediné utkání. Dařilo se mu i v minulém kole, když se jeho sokem stal Slovan Liberec. Podještědské derby rozhodli brankami Jan Kopic a Martin Pospíšil, Slovan naopak nedal ani jednu branku.

Trenér Baumitu Jablonec Jaroslav Šilhavý byl po pohárovém utkání rád, že se jeho celku povedlo postoupit do finále. "Jsem rád, že jsme potvrdili výsledek z Boleslavi i doma. Nerodilo se to dnes ale vůbec lehce, Boleslav si byla vědoma prvního výsledku a chtěla hrát dopředu. V druhém poločase jsme dělali spoustu nevynucených chyb. I přesto jsme si vytvořili dvě tři tutové šance. Naplnili jsme taktiku, kterou jsme si předsevzali a dali nakonec i tu vítěznou branku," doplnil zkušený trenér.

V týmu Mladé Boleslavi bude chybět Hůlka, který je zraněn. Za hosty z Jablonce zřejmě nenastoupí zraněná čtveřice Hubník, Fantiš, Valeš a Šabala. Pokud si chce Mladá Boleslav pojistit čtvrtou příčku, musí toto utkání bezpodmínečně vyhrát. Nebezpečně se totiž na ní dotahuje 1. FK Příbram. Jablonec má zase šanci na druhé místo v Synot lize, které znamená postup do předkola milionářské Ligy mistrů. A to je hodně velké lákadlo na to, aby se Baumit nechal strhnout emocemi.

Baumit se pyšní druhým nejefektivnějším útokem ligy, který nasázel už 50 branek! Spolu s Plzní má pak také druhou nejlepší obranu, protože inkasoval jen 19 branek. Hodně zajímavé okamžiky pak čekají Vacka, který den po zápase oslaví 28. narozeniny. Pokud nastoupí Pernica, dočká se svého stého startu v první lize. Mladá Boleslav má co dělat, protože už dvakrát nedokázala doma vyhrát.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Hruška - J. Kysela, Křapka, Koch, Bořil - Kúdela, Vacek - Zahustel, Skalák, Ďuriš - Wágner
Baumit Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil, Mingazov - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905  (pátek 18:00)
V rámci 28. kola nejvyšší české fotbalové ligy se hrají dvě předehrávky již v pátek. Jeden ze dvou duelů hostí brněnský stadion, na kterém své domácí zápasy hraje Zbrojovka Brno. Hosty budou Klokani z Prahy, kteří na svého pátečního soka v tabulce Synot ligy ztrácejí jen jednu příčku a dva body.

Bitva mezi desátým a jedenáctým celkem soutěže nabídne velmi vyrovnané soupeře. Oba mají dokonce stejná čísla v kolonce vstřelených i inkasovaných branek! Od znovuobnovení Klokanů sehrály tyto týmy devět vzájemných duelů a jejich statistiky jsou rovněž vyrovnané. Tři remízy, tři prohry a stejný počet výher jasně ukazuje, že se oba týmy jen stěží něčím dokáží překvapit. Remízou skončila také poslední dvě utkání těchto dvou týmů.

A remízový výsledek si připsaly oba týmy i v posledním ligovém kole. Domácí Zbrojovka Brno po výhře nad Jihlavou v poměru 3:2 nedokázala porazit Slovácko a jen remizovala. Prosadily se obě opory týmů, Libor Došek a Pavel Zavadil. Bohemians zase v neděli přivítali Mladou Boleslav a ta byla favoritem. Jenže domácí ji dokázali sebrat bod. Hosty sice po dvaceti minutách poslal do vedení Lukáš Magera po chybě soupeřovy obrany, jenže o pouhé tři minuty později srovnal Matúš Mikuš.

Trenér Roman Pivarník sice kvality svého soka dobře zná, ale zároveň doufá, že se Klokanům povede překvapit domácí Zbrojovku a připíší si nějaké body. V rozhovoru pro oficiální stránky klubu Pivarník zmínil: "Mají dobrou organizaci hry. Každý hráč poctivě brání, snaží se chodit do rychlých protiútoků a mají dobré ofenzivní standardky," dodal trenér Pivarník na adresu svého soupeře. Podaří se mu přelstít jej poprvé v sezoně?

Domácí trenér Václav Kotal zase doufá, že jeho týmu přinese netradiční páteční čas větší motivaci a více diváků. "Nám se po výhře a remíze z minulých zápasů podařil návrat do hry o horní patra tabulky, případným kladným výsledkem máme možnost posunout se výš. Věřím, že je to dostatečnou motivací a že uděláme maximum, aby tento zápas dobře dopadl a my zvítězili. Soupeř je z pohledu výsledků houževnatý, dobře organizovaný, málo inkasuje a v posledních zápasech neprohrává," varuje Kotal.

"Obral naopak o body Boleslav, Liberec, Teplice či Příbram. Hráči jsou dobře organizovaní, my se jim musíme vyrovnat nasazením a přidat fotbalovost. Na domácím hřišti pro nás není jiná možnost než hrát na tři body. Je zájmem klubu, aby se uplatňovali. Na druhou stranu taková Olomouc měla kádr z odchovanců a podívejte se, jak loni dopadla. V žádném mužstvu se nevyvarujete určitých stereotypů, je potřeba kádr oživit a namíchat správný mix různých typů," dodal Kotal s tím, jakou vizi má klub do budoucnosti.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Praha - 1. FC Slovácko  (pátek 20:30)
Sparta Praha přivítá v páteční předehrávce 28. kola české nejvyšší soutěže osmé Slovácko. Do tohoto klání půjdou domácí s cílem potvrdit roli favorita a udržet teoretickou naději na obhajobu titulu.

Letenští nezvládli v předchozím kole přímý souboj o první místo poté, co doma podlehli vedoucí Plzni 0:2. Tím si tak zkomplikovali boje o ligové prvenství, tři kola do konce soutěže totiž ztrácejí na čelo šest bodů. Pokud chtějí ještě pomýšlet na mistrovské oslavy, tak musí zbývající tři zápasy zvládnout a doufat, že Plzeň uhraje maximálně dva body. V případě prohry Sparty se Slováckem budou Západočeši jistým mistrem. Sparťané se musejí poohlížet i za sebe, neboť třetí Jablonec na ně dýchá s tříbodovým odstupem. "Všichni jsme si vědomi, že potřebujeme uhrát druhé místo. Příprava je proto jasná, musíme zvládnout Slovácko a byly na to zaměřené i tréninky. Musíme si dát pozor na jejich rychlé kontry a pokud nastoupí Libor Došek, tak jeho doména je velká síla v pokutovém území. Chceme navázat na výkon ze zápasu proti Plzni, kde nám chyběla pouze vstřelená branka. Kdybychom dali brzy gól, hodně by nám to pomohlo a hnalo by nás to dál," prohlásil asistent trenéra domácích Zdeněk Svoboda.

Slovácku se v posledních třech kolech nedařilo, když v nich vydolovalo pouze bod a inkasovalo celkem osm branek. Nyní změří síly se Spartou, s níž prohrálo posledních 14 vzájemných duelů. "Naše výkony v posledních zápasech jsou špatné. Hodně mě zklamala v minulém kole domácí ztráta po remíze s Brnem. Prohráváme osobní souboje, nedaří se nám sbírat odražené míče. Chybí nám zdravá agresivita. Nedostatky jsme si rozebrali. Věřím, že si hráči vezmou výtky k srdci. I když Sparta po prohře s Plzní už má jen teoretickou naději na titul, bude se určitě chtít před domácími diváky předvést v lepším světle. Uspět můžeme jen fotbalovou dravostí, zlepšenou defenzivou a také křídelní hrou, která nás v minulosti zdobila. Sparta je favoritem, ale už jsme se několikrát přesvědčili, že se dá uhrát dobrý výsledek i proti tak kvalitnímu týmu," řekl kouč hostí Svatopluk Habanec.

Sparťané by měli nastoupit v plné síle, nejsou totiž hlášeny žádné absence. To hosté z Uherského Hradiště budou postrádat zraněného Břečku a vykartovaného Kaloudu.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Kadlec, Dočkal, L. Krejčí - Lafata.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Kuncl, Košút, T. Rada, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Trávník, Valenta, Kerbr - Došek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 7.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň27213361:1966
2.Sparta Praha27193548:1660
3.Baumit Jablonec27176450:1957
4.FK Mladá Boleslav271251038:3241
5.1. FK Příbram271161034:3739
6.FK Teplice27910838:2837
7.Dukla Praha271071028:3637
8.1. FC Slovácko27961237:3933
9.Vysočina Jihlava27961229:3333
10.Zbrojovka Brno27961230:3833
11.Bohemians Praha 190527871230:3831
12.Baník Ostrava27781218:3329
13.Slavia Praha27771336:4228
14.Slovan Liberec275121032:3827
15.FC Hradec Králové27571523:4822
16.České Budějovice27571524:6022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (628)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele