Synot liga - preview 22. kola

18.03.2016, 08:44, aktualizováno 20.03.2016, 08:55
Previews
Atraktivní menu dnes servíruje česká nejvyšší soutěž. O důležité body se odpoledne bude hrát v Liberci, kam přicestuje Plzeň. A ještě větší pozornost bude směřovat do Prahy, Letná uvidí další derby mezi Spartou a Slavií...
Slovan Liberec - Viktoria Plzeň  (neděle 15:45)
Nedělní program 22. kola české nejvyšší soutěže nabídne hned dva taháky. Jedním z nich bude duel mezi čtvrtým týmem a lídrem tabulky. Liberec doma vyzve Plzeň.

Severočeši se pokusí proti Plzni udržet neporazitelnost, která trvá čtyři kola. Jenže se Západočechy nemají příznivou bilanci, neboť doma s nimi nevyhráli sedmkrát po sobě, ale v posledních čtyřech vzájemných souboje se třikrát oba týmy rozcházely po bodu. "Zápasy s Plzní jsou vždy svátkem. Plzeň vyhrála deset ligových zápasů po sobě, má velmi dobrou formu. Nedostává góly, dost jich střílí a je to kombinačně asi nejvyspělejší mužstvo v Česku. Plzeň je prostě mužstvo, které nemá moc slabin. Jsem zvědavý, jak se oba týmy vyrovnají s naším těžším terénem. My se ale musíme hlavně soustředit na to, abychom potvrdili slušné výkony z poslední doby. Už jsme ukázali, že na stadionu U Nisy jsme schopni porazit kterýkoliv tým. Musíme využít toho domácího prostředí, abychom Plzeň co nejvíc potrápili. Čekám, že uvidíme šlágr a dobrý fotbal s dobrou atmosférou a návštěvou," přeje si trenér domácích Jindřich Trpišovský.

Plzeň stále drží odstup od svého největšího rivala v boji o titul. Na Spartu má šestibodový náskok, přičemž Letenští mají zápas k dobru. Viktoriáni budou pod Ještědem usilovat o 11. ligové vítězství v řadě a o upevnění vedoucího postavení v tabulce. "Narazí na sebe dvě kvalitní mužstva, která budou chtít divákům nabídnout moderní a ofenzivní fotbal. Bude to hodně bojovné utkání s velkým nasazením. Liberec hraje pěkný fotbal, má svou tvář. Především v domácím prostředí je hodně nebezpečný a určitě bude hrát na vítězství. My se ale pokusíme jeho domácí sérii bez prohry ukončit a naopak naši vítěznou šňůru opět o něco víc natáhnout. Na favorita se v podobných utkáních určitě nehraje. Statistiky jsou to zajímavé, že Plzeň naposledy prohrála v Liberci v září 2007, ale rozhodně to není vypovídající hodnota," tvrdí trenér hostí Karel Krejčí.

V sestavě domácích bude chybět zraněné duo Vůch s Pulkrabem a nejisté jsou pak starty Hovorky a Jefremova. Hosté přijedou bez rekonvalescenta Pilaře a není jasné, zda nastoupí Limberský.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Machuča, Breite - Jefremov, Shala, Bartl - Bakoš.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Matějů, Hubník, Baránek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Rajtoral, Kolář, Kovařík - Ďuriš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - Slavia Praha  (neděle 19:30)
To nejlepší na závěr si nechalo 22. kolo české nejvyšší soutěže. Celý program uzavře slavné derby pražských "S". Chystá se odplata sparťanů, která doma bude chtít vrátit Slavii zářijovou porážku.

Druhé zaváhání se sešívanými si Sparta už nemůže dovolit, protože by to znamenalo velké komplikace v boji o titul. Před posledními devíti koly totiž ztrácí Ščasného svěřenci na Plzeň již šest bodů, ale mají zápas k dobru. Proto musejí odčinit podzimní porážku a na domácí půdě naplno bodovat. K plnému bodovému zisku by jim mohla dopomoci vítězná nálada, která panuje ve sparťanské šatně. Letenští totiž dobyli Řím a po senzačním vítězství 3:0 na Laziu poprvé v historii postoupili do čtvrtfinále Evropské ligy a v tuzemské ligové soutěži drží šestizápasovou vítěznou šňůru, kterou budou chtít natáhnout v neděli proti Slavii. "Jsem rád, že se hraje až v neděli večer. Když hrajete ve tři, máte jiný režim, nemáte čas na rozcvičku, kluci už nejdou spát, aby nebyli ospalí před zápasem. Když ale hrajete večer, všechno může proběhnout tak, jak má. Navíc hrajeme se Slavií, před vyprodanou Letnou a další věc je naše touha vyhrát ligu. Z hlediska vývoje v lize je pro nás derby strašně důležité a potřebujeme ho vyhrát. Ať zápas dopadne jakkoliv, nebudeme se vymlouvat na únavu. Chtěli jsme hrát Evropu a nemá cenu kňourat, musíme se s tím vyrovnat," prohlásil trenér domácích Zdeněk Ščasný.

Slávisté se znovu pokusí obrat Spartu o body, ale budou to mít hodně obtížné. Na Letné totiž nevyhráli v posledních šesti vzájemných duelech. Znovuzrozená Slavia, která během zimní pauzy mohutně posilovala, na jaře prohrála pouze jednou a to v Mladé Boleslavi. Na pohárové příčky ztrácí momentálně tři body a na druhou Spartu devět bodů. "Derby je úplně atypické utkání. V derby je jedno, jestli je někdo první v tabulce, nebo poslední. Na podzim jsme vyhráli, přitom jsme na tom byli špatně finančně, měli jsme problémy. Sparta byla naopak na koni. Teď je to trošku jinak, pořád je ale Sparta před námi. Myslím, že dneska už jsme pod stejným tlakem. Sparta hraje o titul, my o poháry. Očekávám dobrý, napínavý zápas. Bude hodně taktický. Myslím, že důležitý bude vstup do zápasu a jak se budou plnit taktické pokyny na obou stranách. Chceme na Spartě uspět, porazili jsme ji v Edenu na podzim a nechceme ztratit klíč od Prahy. Půjdeme do utkání s tím, že budeme hrát víc než na 150 procent," nechal se slyšet slávistický kouč Dušan Uhrin. ml.

V sestavě domácích bude chybět zraněný Štěch, to hosté budou postrádat zraněného Berkovce a otazníky visí nad starty Zmrhala, Keniji a Mihalíka.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Mareček - Dočkal, Frýdek, Krejčí - Šural.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Bořil (Mikula), Latka, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič, Hušbauer, Zmrhal - Mešanovič, Škoda.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - FK Teplice  (sobota 15:00)
Baník se doma ve Vítkovicích pokusí navázat na překvapivý bod z venku, a potvrdit tak, že na jaro se dal dohromady. Soupeřem mu budou Teplice, které na jaře zvítězily pouze jednou.

Ostrava je prakticky jistý sestupující, své soupeře však po zimní pauze a výměně trenéra přeci jen trápí o trochu více. Kromě vítězství nad Zlínem vybojoval Baník také remízu v Jablonci. Aktuálně má na kontě osm bodů, na předposlední Sigmu ztrácí ještě jednou tolik, na záchranu pak celkem propastných 13 bodů. Domácím chybí zranění Mičola, Kouřil a Honiš.

"Od Teplic můžeme čekat všechno, protože pod trenérem Vavruškou je to nevyzpytatelný tým. Těžko se v tom vyznat. Jednou vyhrají, pak ale prohrají 0:3 doma. V jejich mančaftu jsou však velice dobří fotbalisti. My chceme potvrdit, že se naše výkony týden za týdnem lepší," řekl Vlastimil Petržela.

Teplicím se po zimě nedaří, zdolat dokázali pouze Příbram a v dalších čtyřech utkáních, z nichž dvě byla doma, získaly již jen dva body za remízu. Týmu kouče Vavrušky se tak stále nedaří získat více klidu do zbytku sezóny a stále musí koukat za záda. Na předposlední Sigmu však i přesto Teplice mají slušných sedm bodů náskok. Proti Baníku se Teplicím daří, neprohrály s ním v lize šestkrát po sobě a z posledních 11 vzájemných duelů podlehly jen jednou. Hosté nastoupí bez zraněného Vaněčka.

"Baník má výborného a přísného trenéra. To je jedna z věcí, díky nimž jde nahoru. Pak je to také nová atmosféra, protože Ostrava má nového majitele. Na stadion se vrátili fanoušci, začali zase svůj klub podporovat. A samozřejmě je důležité i to, že se od Baníku na jaře tolik neočekávalo. Ať se to někomu líbí, nebo ne, tak bez tlaku se hraje mnohem lépe," uvedl David Vavruška.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Chmiel - Dostál, Kaša, Vraštil, Lučič - Lásik, Ožvolda - Holzer, Hrubý, Helešic - De Azevedo
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Ljevakovič, Soungole - Gregáň, Kukec, Fillo - Vachoušek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko  (sobota 15:00)
Zajímavý duel dvou ve formě hrajících celků, které na jaře padly pouze s plzeňským mistrem, bude k vidění v Ďolíčku. Klokani doma hostí Slovácko.

Bohemians sice před týdnem nedokázala protáhnout skvělou sérii devíti zápasů bez porážky a prohrála v Plzni. I tak jsou na tom však domácí lépe, než v polovině podzimu, kdy se nacházeli na sestupových pozicích s velkou ztrátou na týmy před sebou. Aktuálně mají Bohemians šest bodů náskoku na předposlední Sigmu. Domácí nastoupí bez zraněných Jindřiška, Hradeckého a Škerleho.

"Slovácko není lehký soupeř. Posledními výsledky se uklidnili, mají 30 bodů a mohou soutěž dohrávat v pohodě. O to těžší to bude. Některé výsledky, hlavně v Příbrami, uhráli se štěstím, ale i to se počítá. Momentálně se zaměřili na dobrou defenzivu, neinkasování gólů, hlavně v zápasech venku. Jsou nepříjemní a hrají týmově. Nepřemýšlíme, jestli jsme favoriti, ale naplno bodovat chceme. V domácích zápasech máme velkou sílu, diváci nás hodně podporují," řekl Roman Pivarník.

Slovácko na jaře v pěti utkáních už třikrát slavilo tři body, a v tabulce se tak vyhřívá na skvělém šestém místě, byť s větším odstupem za elitní pěticí. Borcům z Uherského Hradiště se v poslední době proti Klokanům daří. Z posledních sedmi utkání pětkrát zvítězili a dvakrát remizovali. Na podzim Bohemians zdolali doma 1:0. Hosté se musí obejít bez zraněných Kaloudy a Diviše. Došek může nastoupit ke 400. ligovému zápasu.

"Po vítězství v minulém kole nad Brnem máme definitivní klid od sestupových starostí, což by se mělo projevit i na herní kvalitě. Tým Bohemians podává doma dobré výkony, je silný v ofenzivě. Už šest zápasů Bohemians doma neprohráli. Čekám tvrdý boj, neboť soupeř stále bojuje o únik z nebezpečného sestupového pásma. Rádi bychom prodloužili naši úspěšnou sérii čtyř zápasů bez porážky a navázali i na zlepšenou hru venku, odkud jsme z posledních dvou utkání přivezli čtyři body," nechal se slyšet Svatopluk Habanec.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Prošek - Švec - Mosquera, Hubínek, Jirásek, Bartek - Schick
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Biolek, Daníček, Havlík, Civič - Došek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zbrojovka Brno - Dukla Praha  (sobota 15:00)
Tradiční týmy ze středu tabulky proti sobě nastoupí v Brně. Domácí Zbrojovka, aktuálně v tabulce sedmá, hostí devátou Duklu, která na ni ztrácí tři body.

Skvělá doma, špatná venku. Zbrojovka boduje na vlastním hřišti, kde již sedmkrát zvítězila, zatímco z venkovních hřišť vozí spíše porážky. Stoprocentně to platí zatím i v odehraných pěti jarních utkáních. Před vlastními diváky tak bude Brno bojovat o body, které před týdnem ztratilo v závěru utkání v Uherském Hradišti. Domácí nastoupí bez zraněného kvarteta Doležal, Jovanovič, Zoubele, Schuster.

"Dukla bude podobný soupeř jako Zlín. Má technicky a kombinačně silné mužstvo. Proto bude důležitá naše dobrá organizace bránění a nebezpečná útočná fáze. V tom bychom chtěli napodobit předchozí úspěšné domácí zápasy. Pokud chceme být týmem, který udává tempo utkání, nesmíme Dukle dovolit dlouhé držení míče. Věřím, že se dokážeme prosadit. Pro hráče bude motivací i naše poslední domácí prohra s Duklou, kterou se pokusíme odčinit," uvedl Václav Kotal.

Dukla hledá svoji tvář. Od pohárových evropských ambicí letos musí upustit, tím spíš, že v týdnu vypadla i z domácího poháru, a soustředit se musí na boj ve středu tabulky. Na jaře dokázala porazit Liberec a Baník, zatímco s Jihlavou či s Bohemians Dukla prohrála. Proti ostatním týmům má společně se Spartou utkání k dobru. Brnu mají hosté co vracet, na podzim Zbrojovka totiž vyloupila Julisku a odvezla si všechny tři body. Mimochodem to je dosud jediné brněnské venkovní vítězství v této sezóně. Hostům chybí vykartovaný Štetina, nenastoupí zřejmě ani Vrzal.

"Brno má hru postavenou hlavně na kvalitní defenzivě. V zadních řadách mají zkušeného Košťála, který organizuje hru, je velmi úspěšný v hlavičkových soubojích a dokáže obranu dirigovat natolik, že se soupeř dostává jen minimálně do střeleckých šancí. Na druhou stranu v ofenzivě jsou nebezpeční po zisku míče, mají výborné vyjetí do protiútoku. Většina akcí jde přes Zavadila a v koncovce je nebezpečný Řezníček. To ale neznamená, že je to jen o těchto třech hráčích, naopak ti ostatní jsou velice dobře pohybově vybavení a dokážou být v každém momentu nebezpeční," řekl asistent trenéra Jan Suchopárek
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek, Zavadil, Malík, Lacko, Lutonský - Řezníček
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Hroššo - Miloševič, Smejkal, Gorkšs, Jurendič - Daniel Tetour, Považanec, Hanousek - Berger, Vašíček (Beauguel), Breznaník
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fastav Zlín - Sigma Olomouc  (sobota 15:00)
Dvaadvacáté kolo české nejvyšší soutěže nabídne v sobotu moravské derby mezi Zlínem a Olomoucí. Pro domácí fotbalisty to bude již šestý pokus o první jarní výhru, kdežto Hanáci potřebují body do záchranářských bojů.

Zlínští jsou jediným týmem, který na jaře prohrál všech pět kol. Tentokrát však doma bude mírným favoritem a v domácím táboře je velký hlad po vítězství. Na Slavii se trenéru Pánikovi výkon jeho svěřenců navzdory jednogólové porážce líbil. "Trápíme se stále v koncovce, náš poslední výkon na Slavii byl navzdory prohře solidní. Čeká nás nyní extrémně vyhecované utkání. Pro Olomouc je tento zápas otázkou bytí a nebytí. Když Sigma prohraje, tak se dostane do hodně komplikované situace. Naše vítězství by znamenalo návrat herní pohody, která nám nyní chybí. Jsme pod tlakem, už potřebujeme vyhrát. Teoreticky by byla z našeho pohledu dobrá i remíza, neboť by mezi oběma celky zůstal osmibodový rozdíl," pronesl trenér desátého týmu v tabulce Bohumil Páník.

V hanácké metropoli je situace vážná, po odehraných 21 kolech se výběr Sigmy krčí na předposlední pozici a na příčky znamenající záchranu ztrácí pět bodů. Proto je nutné bodovat ve Zlíně a neztratit kontakt s týmy před sebou. "Situace je natolik vážná, že je potřeba zmobilizovat veškeré síly a přivézt body. Zlín prvních pět kol na jaře nebodoval a o to větší motivaci bude mít. Charakteristický znak Zlína je agresivita a nasazení. Když se s tím vyrovnáme, tak fotbalovostí bychom mohli být nebezpeční. Je to dobře organizované a sladěné mužstvo, které nevyniká výraznými individualitami, jeho devízou je týmovost," řekl kouč hostí Václav Jílek.

V sestavě domácích bude chybět vykartovaný Janíček, na druhé straně barikády kvůli čtyřem žlutým kartám nebude hrát Ordoš a s ním i oba zranění Cana s Reichlem.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič, Holík, Živulič, Koreš - Poznar, Diop.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Hála, Šindelář, Radakovič, Vepřek - Plšek, Falta - P. Ševčík, Houska, Petr - Mahmutovič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Mladá Boleslav - FK Jablonec  (sobota 18:00)
Sobotní program 22. kola české nejvyšší soutěže uzavře televizní duel mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem. Mezi oběma týmy je až dvanáctibodový rozdíl ve prospěch domácích.

Mladá Boleslav v posledních sedmi kolech vyšla bodově naprázdno pouze jednou a v tabulce figuruje na třetím místě. Tuto pozici bude hájit před Libercem, jenž má stejný počet bodů, a pátou Slavií. Ta má o tři body méně. Nyní doma Středočeši přivítají Jablonec, s nímž v posledních devíti vzájemných ligových zápasech prohráli pouze jednou. "Jablonec je kvalitnější tým, než napovídá jeho současné umístění ve středu ligové tabulky. Budeme muset být velmi soustředění a bojovat s maximálním nasazením pro potvrzení naší třetí příčky a evropských ambicí," prohlásil trenér domácích Karel Jarolím, jenž bude postrádat pět marodů J. Kyselu, Poloma, Pauscheka, Klobásu a Davydova.

Jablonec v uplynulém kole nečekaně tratil, neboť doma pouze remizoval 1:1 s beznadějně posledním Baníkem. V tabulce se aktuálně ocitá na osmém místě, v posledních čtyřech kolech slavil tříbodový zisk pouze jednou. Venku se Severočechům moc nedaří, prohráli poslední tři souboje na soupeřových hřištích a v Mladé Boleslavi, kam nyní míří, nevyhráli v rámci ligové soutěže již šestkrát po sobě. "Kluci se v poháru s Duklou přesvědčili, že když budou takto pracovat a jezdit jeden za druhého, je to dobrá cesta, kterou se tu snažíme nastolit. Musíme na to navázat a následujících devět kol musíme v lize odehrát minimálně stejným způsobem. Musíme bojovat s maximálním nasazením, jako by to nebyl zápas, ale válka," řekl jablonecký kouč Zdenko Frťala. Ten se bude muset obejít bez obou zraněných Romery a Mingazova.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Kalabiška, Magera, Čermák - Chramosta.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Bárta - Karavajev, M. Kysela, Pernica, Hybš - Greguš - Trávník, Pospíšil, Tecl - Doležal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram  (pátek 18:00)
Jihlava start jara zachytila a ze spodních pater tabulky se sune vzhůru. To její páteční soupeř z Příbrami je na tom o poznání hůř, na jaře se velmi trápí.

Pod koučem Hippem Vysočina na jaře získala již sedm bodů, poslední dvě utkání dokonce ovládla vítězně, když porazila v důležitém souboji doma Olomouc a naposledy i Duklu na jejím hřišti. Střelecky se daří především Hronkovi. Vysočina tak poskočila na dvanáctou příčku, dokonce před Příbram, která měla v zimní přestávce na kontě o čtyři body více. Jihlavě se v poslední době daří doma, kde v posledních pěti utkáních neprohrála. Domácí trápí početná marodka. Mimo hru jsou zranění Marek, Marcin, Novotný, a Dvořák a také vykartovaný Šulek.

"Věřím, že je v našich silách prodloužit úspěšnou výsledkovou sérii. Jen mě mrzí, že jsme zatím málo efektivní. Čeká nás nesmírně důležitý zápas, do jehož vítězného zvládnutí dáme veškerou energii a fotbalový um. Tříbodový zisk se soupeřem rovněž ohroženým sestupem může sehrát důležitou roli," řekl slovenský trenér Jihlavy Michal Hipp.

Příbram na jaře získala jediný bod za domácí bezbrankovou remízu s Bohemians, zbylá čtyři utkání prohrála. Ze zimního spánku se ještě neprobudili střelci. Příbram čeká na gól v ligovém utkání od začátku prosince, celkem již 456 minut. Doma si na podzim s Jihlavou jednoduše poradila, vítězství 4:1 režíroval třígólový Tomáš Pilík. Hosté nastoupí v kompletním složení.

"Nedat ani jeden gól v pěti zápasech, to je pochopitelně ostuda. Hráči by si měli sáhnout do svědomí. Dostali jsme se do mrzuté situace, je to hodně o psychice. Dobrý tým se pozná v krizových chvílích, takže musíme zápas v Jihlavě zvládnout. Snažíme se kluky nabudit, dostat je psychicky nahoru. Musíme zvýšit agresivitu v zakončení," uvedl trenér hostů Pavel Tobiáš.
Vysočina Jihlava - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Kryštůfek, Šourek, Krejčí, Urdinov - Kučera - Bazal, Kukol, Hronek, Vaculík - Voltr
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Pilík, Tregler, Vošahlík, Rezek, Štípek - Bednář
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň21172244:1453
2.Sparta Praha20152343:1247
3.FK Mladá Boleslav21116446:2739
4.Slovan Liberec21116434:2339
5.Slavia Praha21106530:1836
6.1. FC Slovácko2193928:3530
7.Zbrojovka Brno2184922:2928
8.FK Jablonec2169635:2727
9.Dukla Praha2067728:2625
10.Fastav Zlín21731123:3524
11.FK Teplice21651028:3523
12.Vysočina Jihlava21651022:3723
13.Bohemians Praha 190521410723:2922
14.1. FK Příbram21631223:3821
15.Sigma Olomouc21371117:3516
16.Baník Ostrava21221718:448

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (964)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele