Švýcarský svaz se zastal svých hráčů po kontroverzní oslavě gólů

24.06.2018, 19:02
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajimave je, ze Srbsti hraci zvladli tyto provokace prehlidnout.

Reagovat
stas87

Dokazes vnimat rozdiel medzi tym, ked srbi hraju proti Svajciarsku a dvom hracom povodom z Kosova a tym, ze nehrali kompletne proti celemu timu Albanska? To chcem fakt toho po tebe tolko?

Reagovat
mayday

Uklidni se. Kosováci v dresu Švýcarska moc dobře věděli, proti komu hrají, na druhou stranu Srbští hráči taky moc dobře věděli, že Shaqiri a Xhaka jsou Kosovští. Pro mě je taky překvapením, že to přešli. Možná si toho přímo na hřišti ani nevšimli.

Reagovat
stas87

Tak preco pise taku kravinu, kedze za Svajciarsko hraju len oni dvaja a oni dvaja pre Srbsko predstavuju problem?

No a v com bol teda problem, kedze obe strany vedelli, ze sa nemaju radi a situacia uz bola pred vykopom dost napäta? Uz pred zaciatkom sa vedelo, ze po sebe pojdu a riesi sa len oslava golu. To vies ze keby Srbsko vyhralo 3-2, tak tie oslavy golov nikto neriesi. Ale Srbsko prehralo, tak zrazu je obrovske tema oslava golu a vlajka Kosova na kopacke Shaqiriho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nielen oni dvaja aj Behrami a Džemaili sú šiptari

Reagovat
smazaný uživatel

Ad: Reagujem len na prvú vetu tvojho príspevku aby bol vecne správny zvyšok som nečítal

Reagovat
stas87

A maju srbi problem s Behramim a Dzemailim?

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte raz reagoval som len na to že si napísal že tam hrajú len dvaja tak som ťa vyviedol z omylu ber to len ako faktickú poznámku kľudne ju aj odignoruj ak chceš o ničom inom sa baviť nehodlám len som to chcel dať na vedomie že tam niesú len dvaja

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

A co tim chces jako rict? Ze kdyz provokujou dva hraci, tak je to v poho, ale 3 a vic by to bylo uz na trest?

Reagovat
stas87

To bolo smerovane skor k fanusikom na tribunach. Je rozdiel ked hra repre Srbska a repre Albanska proti sebe ako to, ze hra Srbsko so Svajciarskom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja nic o fanouscich nepsal. Psal jsem o hracich, ze jsem prijemne prekvapenej, ze se nenechali tema albanskejma zmrdama vyprovokovat.

Reagovat
stas87

Tak ak by sa nechali, tak by to boli rovnaki dementi ako Shaqiri a Xhaka. A ani som si nevsimol, ze by oni dvaja nieco skusali na srbov.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Liquid

to je přesně co říkám, Özil a Gündogan se cítí být Turky, přesto reprezentují Němce, tito 2 idioti budou vždycky Albánci a proto by neměli hrát za Švýcary, je to hnus toto

Reagovat
SuperFrankie

Ty si fakt mamlas.

Reagovat
ratusek

V tomhle má pravdu. Buď se cítím jako Turek a hraju za Turecko a ne že stojím u Německé hymny a ignoruji ji. To stejné, Kosovo nabídlo těm hráčům co za ně můžou hrát reprezentaci, ale tihle dva mamlasové to odmítli, řekl bych, že z prozaického důvodu, že by nikdy nic nevyhrál a nedostal se ani na ME a MS. Ale jakmile slaví uspěch v dresu Švajcu, tak jsou hrdými Kosovany/Albánci. Prostě vrchol pokrytectví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

To je pravda

Reagovat
Melda

Reagovat
Kapřík

Souhlas. Tohle nici nejen tymovou soudrznost a identifikaci lidi s tymem, ale nici to cely smysl mezistatnich zapasu. A navíc to vytváří nové treci plochy, ostatně na tomhle mistrovství se to ukazuje v plné kráse.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Lidé s jiným názorem nemusí být nutné mamlasove. Naopak ti, kteří jejich relevantní názor automaticky a agresivně odmítají, aniz by se alespon snazili o ferovou diskuzi, ti už jsou skutečným mamlasum blíže.

Reagovat
ratusek

Reagovat
bobis21

a za koho by teda podle tebe měli hrát?

Reagovat
ratusek

Turci za Turecko a tihle dva za Albánii nebo Kosovo

Reagovat
bobis21

Xhaka se narodil ve Švýcarsku a jeho rodiče pocházeli ze jihu Srbska. Proč by sakra měl reprezentovat zemi kde on ani žádný z jeho rodičů nikdy nežil? To ti opravdu dává větší smysl než reprezentovat zemi kde celý život žije?

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud se cítí Albancem, tak jo

Reagovat
bobis21

výborně, tak já jdu teď reprezentovat pobřeží slonoviny, protože se cítím jako slon

Reagovat
Spalovač šancí

Nevěřím, že na to máš dostatečnou výkonnost. A navíc na slona tě netipuju

Reagovat
Kapřík

To je spíš na reprezentaci Bohnic

Reagovat
ratusek

Pokud ze sebe dělá Albánce tak ano. Proč ze sebe dělá teda Albánce kxyž tam nežil a ani nepochází rodiče? Já chápu tvůj postoj ale tvoje argumenty jsou zcestné a tím slonem si to dodělal

Reagovat
bobis21

protože národnost a občanství jsou dvě úplně odlišné věci. Jeho rodiče jsou albánci, kteří ale ve státě "Albánie" ani na jeho území nikdy nežili. Přirovnej si to třeba k jižnímu tyrolsku - většina lidí tam jsou rakušané (národnost), ale patří to k Itálii, takže jsou to občané itálie a reprezentovali by Itálii .

Reagovat
ratusek

Pokud by se nefotili a nevyjadřovali sympatie k prezidentovi cizí země nebo by neprovokovali oslavou tak by to bylo OK

Reagovat
bobis21

tak já mám taky radši slovenského prezidenta než našeho, ale to prostě neznamená že bych měl reprezentovat Slovensko.

Reagovat
smazaný uživatel

A to len dokresluje, ako mimo si. Mať rád uzernika, čo úmyselne porušuje ústavu na počkanie je veľmi smutná vizitka.

Reagovat
bobis21

neřekl jsem že ho mám rád. Jen že ho mám radši než Zemana. Seznam lidí které mám radši než Zemana je hodně dlouhý ... ty tvrdíš že já jsem mimo na základě toho, že jsi ani nepochopil můj koment ... ok

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ho nemáš rád, ale máš ho radšej ako Zemana, hej?

Reagovat
bobis21

no určitě ho mám radši než zemana. Možná bych neřekl úplně že nemám rád, spíš je to takové neutrální - některé věci se mi líbí, některé ne. Rozhodně jsem nikde neřekl že ho mám rád ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nie nepovedal, ani nenapísal. Máš radšej Kisku od Zemana aj napriek tomu, že je to uzernik a úmyselne porušuje ústavu na počkanie.

Reagovat
bobis21

to ale dělá i Zeman, takže na základě tohoto se asi moc rozhodovat nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nemám rád ani jedného, pretože obaja sú hanbou svojho štátu.

Reagovat
bobis21

však já taky neříkám že mám některého z nich rád. Ale těch negativ na Zemana je prostě několikanásobně více ...

Reagovat
smazaný uživatel

Medzi nimi je rozdiel iba v politickej orientácii a v štátnej príslušnosti. Takže aj keď máš Kisku radšej, stále je to smutná vizitka.

Reagovat
bobis21

tak jinak - v čem je podle tebe Kiska horší? Zeman je zločinec který strávil poslední 28 let pomáháním mafiánům k moci (a oni pomáhají k moci jemu). Porušuje ústavu, mezinárodní smlouvy, zákony. Podporuje komunistické a jiné totalitní vlády a nyní pomáhá vzniku vlády s komunisty v ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa kiska nie je horší od zemana, obaja sú rovnako zlí, ale to som už písal.

Súdom uznaný užernik minimálne päť krát. Z jeho nebankoviek sú súdy zahltene 22 tisícmi exekúcii. A on sa hrá na ludomila, hajzel pokryveny.

Úmyselne porušuje ústavu kedy sa mu to politicky hodí-znafunkcnil chod ústavného súdu a naposledy odmietol vymenovať ministra vnútra

Už mal byť kvôli nevymenovaniu sudcov ÚS SR dávno aj odsúdený za Sabotáž, jeho špinavé praktiky preukázateľne znefunkcnili ústavný súd, čo je preukázané predlzovanim konania a zabranovanie tak ustavnemu pravu na vcasnu súdnu ochranu.

Pri volebnej kampani sa dopustil trestného činu skrátenia dane a navyše aj prekročil volebný limit. On ani nemal byť prezidentom.

Nie je nestranný, ako mu to prikazuje jeho prezidentský sľub, ale jeho politika je otvorene proopozicna, teda liberálna.

Reagovat
bobis21

všechny zmíněné věci vlastně udělal i Zeman. Jenže u něj máš další desítky věcí navíc. Proto říkám že je horší ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ale zároveň hovoríš, že máš radšej Kisku a to je smutná vizitka.

Reagovat
bobis21

když má jeden 10 negativ a druhý 50 negativ, tak ten druhý je prostě horší

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplne jedno. Máš radšej iba pre teba menej zlého, ale stále zlého človeka.

Reagovat
bobis21

ano, když si musíš ze dvou vybrat, tak si vybereš toho méně zlého. To je normální. Nevidím důvod si vybrat toho více zlého ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevidím dôvod si vyberať z dvoch zlých nejakého.

Reagovat
bobis21

tak si zvykej, protože v životě se ti určitě několikrát stane, že tohle budou jediné možnosti které máš.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, to sú aké dospelacke reciciky. Od človeka, čo má radšej Kisku než Zemana sa ale nenechám poučovať. Nazdar.

Reagovat
bobis21

Kiska není v ničem horší než Zeman. Naopak jsou věci ve kterých je Zeman horší než Kiska. Z toho je jasný logický závěr - Zeman je horší. Pokud si to nemyslíš tak je to pouze proto, že o Zemanovi dost nevíš ...

žádné dospělácké řečičky. V ČR i SK funguje prezidentská volba tak, že ve druhém kole jsou dva kandidáti. Určitě se někdy stane, že se ti nebude líbit ani jeden z nich. Co budeš dělat potom? Třetí volbu nemáš, takže musíš vybrat jednoho z těch špatných. Ty to sice odmítáš udělat, ale tvoje trucování nic nezmění na tom, že jeden z nich prezidentem bude. V takové situaci je podle mě prostě lepší se podívat, který z nich je horší a zvolit toho druhého ...

Reagovat
smazaný uživatel

By ma zaujímalo, aká dedukcia ťa viedla k záveru, že si myslím, že Zeman nie je od Kisku horší.

Sú to dospelacke reciciky, a aj toto je ďalší krásny príklad. Bububu... Volebné právo je preto právom, lebo ťa oprávňuje k voľbe. Alebo opačne, nie je to povinnosť. Čiže keby k tomu v praxi došlo, tak som sa volieb nezúčastnil, pretože ako to vyplýva z volebného práva- nemusel by som. Nemusel by som voliť menšie zlo.

Reagovat
bobis21

tak vzhledem k tomu že tady celou dobu oponuješ mé tvrzení že je Zeman horší je jasné, že podle tebe horší není. Nebo tady celou dobu vedeš diskuzi a přitom se mnou souhlasíš?

Samozřejmě že nemusíš jít volit, ale tím nic na tom, že jeden z těch dvou kandidátů bude zvolen. Jediné co se změní je to, že se vzdáš možnosti zabránit tomu, aby tam byl ten horší z nich. A i když nemám rád ani jednoho z nich, pořád tam radši uvidím toho méně špatného.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, ja netvrdím, že je Zeman horší alebo lepší, ja tvrdím že obaja sú zlí. To už si si ty mylne vydedukoval, že čo si myslím...

Reagovat
bobis21

tak když napíšeš "Od človeka, čo má radšej Kisku než Zemana sa ale nenechám poučovať", opravdu to vyzní jako že s tím že je Zeman horší nesouhlasíš. Opravdu nevím jak tohle interpretovat jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som v diskusii viac krát zdôraznil, že obaja sú zlí a ty si si z toho interpetoval, že nesúhlasím s tým, že je Zeman horší. Opakujem, vyložil si si to mylne.

Reagovat
Kapřík

To je úplně putna. Když se necítí být švýcarem, tak tam nemá co dělat. Hraní za narodak je čest a odměna, reprezentace celé země, která dává hracovi zdroje a moznosti k vzestupu a on jí to vrací. To je jako by s tebou byla krásná holka jenom kvůli prachum a přitom koukala po jiných. Můžeš sice machrovat před kamarády, ale to nic nemění na tom, že je to trapný a ničivý divadlo.

Reagovat
SuperFrankie

Huh, co to je za debilní zdůvodnění?

Nemluvě o tom, že Shaqiri provokoval už i kopačkama, proti čemuž Srbové protestovali.

Stejně tak měla být ve švýcarský repre od roku 2014 dohoda o tom, že se tímhle způsobem slavit nebude.

Xhaka a Shaqiri to úplně nesmyslně porušili....

Reagovat
SuperFrankie

Je fakt, že ta jednotná sankce, že by za porušení pravidel měli dostat dvouzápasový flastr je asi přísná, ale tak to prostě podle mě je a jelikož ty pravidla porušili, měli by být potrestáni.

Reagovat
ratusek

Přesně, no svaz musel něco říct, aby ochránil své hráče. Nemohl je shodit. Musel si vymyslet takovýto debilní odůvodnění a obhajobu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Je zakázané mít na kopačkách něco takového jako vlajku státu?

Reagovat
ratusek

Kosovo is Serbija!!!!

Reagovat
arsavin

Ne není! Mně jsou Srbové taky sympatičtější národ než Albánci. Ale dokážeš si představit, co by to dělalo za zlo, kdyby se Kosovo zpátky Srbsku vrátilo? Buďme rádi za mír a relativně normální životy na Balkáně, které jsou za současného stavu

Reagovat
ratusek

Však já tohle píšu abych provokoval, jinak je mi to šumák a naopak schvaluji to rozdělení

Reagovat
mistr129

Reagovat
arsavin

Nic proti tomu, že si připomínají své kořeny. Klidně ať tak slaví každý svůj gól. Proti Kostarice, Brazílii, každý gól Arsenalu, Stoke.. Ale to jsou sakra tak hloupí, že je nenapadne, jak to může být v zápase proti Srbsku kontroverzní?

Reagovat
ratusek

Moc dobře to věděli, všichni to věděli a viděli. ale budou se schovávat za jakési vlastenectví či co.

Reagovat
arsavin

Xhaka: "Gesto bylo pro lidi, kteří mě vždy podporovali. Nebylo to přímo namířené proti soupeři,"

Shaquiri: "Myslím, že ve fotbale jsou vždy emoce. Mohli jste vidět, co jsem udělal, a myslím, že to prostě byly jen emoce. Jsem velmi šťastný, že jsem dal gól. Nic víc. Nejde o politiku, jde o fotbal. A myslím, že bychom o tom teď neměli mluvit,"

To mi trochu připomíná toho Řeka z AEK, který po gólu hajloval a pak se hájil, že tohe gesto viděl v jednom filmu a nevěděl, co to znamená:)

Reagovat
ratusek

počkej ten Řek to fakt řekl?

Co se týče těch dvou ňoumů, tak je to opět "diplomatické" vyjádření

Reagovat
arsavin

Přesně řekl tohle: „Opakuji, že moje gesto nemělo žádný politický význam. Viděl jsem na portálu youtube video, kde jedna osoba, v kontextu, který neměl nic společného s fotbalem, udělala toto gesto a všichni se začali smát. Tak jsem se rozhodl, že ho napodobím,“ Dokonalé Teď tenhle člověk hraje naši druhou ligu

Reagovat
ratusek

jojo to vím, že hraje nebo hrál za Olympii, ale že to takhle odůvodnil, to nevím

Reagovat
mistr129

Tak ono to pro ně má smysl především proti Srbsku, které jejich rodiny vyhnalo z domova.

Reagovat
pistacik11

Ešte, že z Kosova sa za pomoci KFOR nútene nestahovali celé srbské rodiny, pod podmienkou odchod alebo guľka

Reagovat
ttopi

A ty nechápeš, že právě proti takovému soupeři to má pro ně výáznam a je to symbolické. Proč by to dělali proti Brazílii?

Reagovat
mistr129

Nejvtipnější na tom je, že největší odpůrci "multikulti" všude píšou že Kosovo (muslimsko-albánské) je Srbija (pravoslavná)

Reagovat
arsavin

Zdaleka ne všichni. Já třeba myslím, že situace Srbsko-Albánsko-Kosovská situace se jinak, než je současný stav, řešit nedá. Ale jinak Albánci jsou více ateisti, tam moc o islámu mluvit nejde.

Reagovat
mistr129

ten rozdíl mezi Srbskou a Kosovskou kulturou je značný, navíc prohloubený o to, co se oboustranně dělo ve válce

Reagovat
Kang & Kodos

Zdejší obdornící na Jugoslávii je můj oblíbenej diskuzní žánr.

Reagovat
Counter

Já jsem za to rád, aspoň na pár dnů jsme si konečně mohli oddechnout od Messiho s Ronaldem.

Reagovat
jacobT

Aby sa ešte neprišlo na to, že jeden z nich má srbské a druhý kosovsko-albánske korene...

Reagovat
Tommy the Gunner

Vsak ono to zase prijde

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r3

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
oli9

špiny Albánské

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hodně silný argument, že je někdo vyprovokoval. Kroose na ně, aby jim pohrozil pěstičkou. Minimálně teda Švédové se z toho málem sesypali.

Reagovat
arsavin

Reagovat
Kepy_FCB

To chtělo gól Cuadrado

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že nehrajou Němci s Tureckem a Mesut s Gündoganem nedali góla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele