Světové talenty: Jack Wilshere

27.10.2009, 11:59
Aktuality
Zaujalo nás
Jack Wilshere sice odehrál v Premier League zatím jen pár minutek, i přesto je už ale jeho jméno v Anglii dosti známé. Není divu, již delší dobu se o něm mluví jako o mimořádném hráči.

Stále ještě 17letý záložník je produktem slavné fotbalové akademie Arsenalu. V mládežnických kategoriích na sebe pokaždé strhával veškerou pozornost skvělými výkony, a tak se očekává, že dříve nebo později se prosadí také v seniorském fotbale. Času na to má ještě dost. Nejvíce na sebe zatím upozornil na letním turnaji Emirates Cup, kde patřil k nejlepším hráčům Arsenalu, dokonce se hned dvakrát zapsal mezi střelce.

V Premier League mu ale kouč Arsene Wenger příliš nevěří, protože jej poslal na hřiště pouze v samotném závěru utkání s Birminghamem. Podobně je na tom také v Lize mistrů, kde zatím dostal šanci předvést se divákům jen proti Lutychu a v předkole se Celticem.

Při pohledu na Wilsherea a jeho schopnosti někteří fanoušci zavzpomínali na irského záložníka Liama Bradyho, který v Arsenalu strávil několik let. Před letošní sezónou se dokonce objevily názory, že při troše štěstí by se mohl Wilshere objevit klidně v nominaci na mistrovství světa, po úvodních kolech nad touto možností už z pochopitelných důvodů snad nikdo ani neuvažuje.

Nevysoký záložník toho ve světě velkého fotbalu sice zatím příliš nedokázal, i přesto se okolo něj točí média. A to z prostých důvodů - je to totiž Angličan, což je v Arsenalu poměrně vzácnost, navíc levonohý. Wilshere na tom sice není po fyzické stránce úplně nejlépe, vše ale dohání díky své vytříbené technice. S míčem u nohy je jak ryba ve vodě.

Manažer Wenger nedávno naznačil, že by mohl z Wilsherea vyrůst nový Dennis Bergkamp. Něčemu podobnému by se zcela jistě talentovaný mladík nebránil. I když toho letos možná ještě příliš Wilshere neodehraje, určitě nemusí fanoušci Arsenalu zoufat, jelikož má celou kariéru stále před sebou.

Co říká pozorovatel...

Pokud poroste stejně jako dosud, určitě dostane v Arsenalu pod koučem Arsenem Wengerem šanci. Wilshere má před sebou velkou příležitost. Ty kvality, co má v sobě, se totiž dají jen těžko přehlédnout.

Střela: 8 z 10
Přihrávka: 9 z 10
Bránění: 5 z 10
Rychlost: 7 z 10
Hlavičkování: 6 z 10
Předvídaní hry: 8 z 10
Nynější schopnosti: 7 z 10
Potenciální schopnosti: 10 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 60/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Jack Wilshere.
Datum narození: 1. ledna 1992
Místo narození: Stevenage, Anglie.
Výška: 170 cm.
Váha: 65 kg.
Pozice: Záložník.
Klub: Arsenal.
Nynější cena: 15 miliónů liber.
Potenciální cena: 60 miliónů liber.
Zajímavost: Historicky nejmladší hráč Arsenalu, který si zahrál Premier Legaue.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (556)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele