SUPERSTŘELCI: ŠEVČENKO A VICENTE!

22.08.2004, 18:05
Aktuality
Fanoušci v Itálii a Španělsku se konečně dočkali. Liga sice začne nejpozději z celé Evropy, ale Superpohár se hrál již v sobotu 21. srpna. Milánu ho dali hned, Valencia si bude muset počkat až po odvetě. A přestože Zaragoza prohrála doma 0:1, nemusí skládat zbraně. Na hřišti soupeře může vyhrát zase ona.


AC Milán – Lazio Řím 3:0

Hattrick reprezentanta Ukrajiny Andreje Ševčenka byl rozhodující pro zisk trofeje, kterou kapitán AC Milán Paolo Maldini zdvihl po zápase nad hlavu. Superstřelec vystřílel Superpohár! Po zisku "pichichi" v loňské sezóně italské ligy tak tento klenot útoku AC Milán potvrdil, že letní přestávka mu chuť dávat góly nesebrala. Zdá se, že tomu je naopak! Ševčenko dal první branku ve 36. minutě po centru Massima Ambrosiniho, polovysokou střelou levačkou. Druhý gól přidal o sedm minut později a tentokráte perfektně umístěnou hlavičkou, na kterou mu přihrál Paolo Maldini. V 75. minutě pak završil svůj koncert, proti tvrdé ráně z 20 metrů neměl brankář Lazia naději. Debut v dresu milánských měl Hernán Crespo, ale jistě si nepředstavoval, že bude trvat pouze tři minuty. Nastoupil v 75. minutě a už v 78. musel odstoupit pro zranění. Jestliže Ševčenko byl "stroj" na branky, fotbalovou krásu rozdával Brazilec Kaká, který znamenal stálé nebezpečí pro branku soupeře, často s míčem jakoby přilepeným ke kopačkám utekl a obránce nechal daleko za sebou. První poločas tohoto zápasu byl zdánlivě vyrovnaný, v tom druhém si Lazio nevytvořilo jedinou šanci a po třetím gólu zcela ztratilo zájem o hru. Pro AC Milán je tento Superpohár již pátým v historii, naposledy vyhrál v roce 1994, Lazio se po vítězstvích v letech 1998 a 2000 třetího triumfu nedočkalo.

Milán (3): Dida - Cafu, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Rui Costa, Ambrosini (77. Dhorasoo) – Kaká - Shevchenko, Tomasson (75. Crespo, 78. Serginho).
Lazio (0): Peruzzi - Oddo, Negro, Couto (77. Sannibale), Zauri - Lopez, Dabo, Giannichedda (87. Corsi), Liverani, Cesar (55. Di Canio) – Muzzi.


Real Zaragoza – Valencia CF 0:1

Ve Španělsku se finále Supercopa hraje systémem doma – venku, a tak si na držitele poháru musíme ještě počkat. Domácí mužstvo "aragonés" začalo zápas bojácně, a tak Valencia od prvních minut získala převahu v poli. A rodily se i šance na gól. Nejprve Vicente střílel z pozice "bez úhlu" jen do boční sítě, o chvíli později sebral míč ve středu hřiště Di Vaio a Milito ho zastavil jen za cenu faulu, po kterém obdržel žlutou kartu. Zaragoza se jen bránila, Valencia si přihrávala jakoby po paměti a dostávala se do blízkosti branky Luise Garcíi bez větších problémů. První střelu směrem na branku soupeře vyslali domácí až ve 20. minutě, ale míč z kopačky Villa šel daleko vedle. O tři minuty později sice špatně vyběhl Caňizares, ale Savio jeho chybu nevyužil, loboval vysoko nad. Ve 31. minutě to byl znovu velice aktivní Savio, který minul jen o kousek branku, z protiútoku Angulo oklamal obranu, ale jeho "oblouček" byl jen o pár centimetrů vyšší, než měl být.

Jak v prvním, tak i ve druhém poločase, bylo na svěřencích trenérů Claudia Ranieriho a Víctora Muňoze vidět, že chybí mnoho práce, co se týče přesnosti přihrávek a taktického pojetí hry. Valencia postupem času zatlačila Zaragozu do obrany, a tak se po faulech objevily i šance na gól ze standartních situací. Baraja poslal míč jen do zdi, ale v 61. minutě Vicente nezaváhal a po jeho trestném kopu šla Valencia do vedení. Hosté si i po této brance udržovali převahu, ve středu hrací plochy zastavovali pokusy domácích a byl to znovu Vicente, který donutil brankáře Garcíu v pádu jen vykopnout míč, který již směřoval do branky. Zaragoza měla příležitost vyrovnat, když si v 80. minutě střídající Cani všiml daleko od branky vyběhnuvšího Caňizarese a mnoho nechybělo, aby ho ze 40 metrů překonal.

Zaragoza (0): Luis García - Cuartero, Alvaro, Milito, Toledo - Movilla (78. Generelo), Zapater - Galletti (78. Cani), Javi Moreno (66. Drulic), Savio - Villa.
Valencia (1): Cañizares - Curro Torres, Pellegrino, Navarro - Carboni, Baraja, Albelda, Rufete (87. Fiore), Vicente (84. Corradi) – Angulo, Di Vaio (68. Mista).

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*adam

Paradní zápas. Dlouho sem se u fotbalu takhle nebavil. AC Milán hrál s divizním týmem. Fakt Lazio hralo hodně špatně.Ševa je borec. A to nejsem fanouškem AC.

Reagovat
HOST*Honza

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio tipuji kolem 10.místa.

Reagovat
smazaný uživatel

AC...AC M...AC Milán olé

FORZA MILAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele