Subotić vyměnil Dortmund za Saint-Étienne

25.01.2018, 23:18
Aktuality
Saint-Étienne dotáhlo do úspěšného konce příchod Nevena Subotiče. Srbský stoper se ke "Štěpánům" vydává z Dortmundu, ve svém novém působišti se upsal na rok a půl...

Subotić na sebe upozornil v Mainzu, odkud si ho následně před devíti a půl lety vytáhl Jürgen Klopp do Dortmundu, kde vytvořil skvělou stoperskou dvojici s Matsem Hummelsem.

Oba byli přítomni u dvou ligových titulů a postupu BVB do finále Ligy mistrů, kde ovšem vestfálský celek nestačil na ligového konkurenta z Mnichova. Rodák z Banja Luka nastupoval v základní sestavě sedm let, následně ho začala pronásledovat zranění.

Od začátku sezóny 2015/16 odehrál devětadvacetiletý stoper za Borussen pouze deset ligových utkání, část uplynulého ročníku pak strávil na hostování v Kölnu, ani následně se však do sestavy nevrátil a začalo být jasné, že po Hummelsovi opustí BVB i další stálice.

Nakonec se Subotić vydává do Francie, kde se dohodl na spolupráci se Saint-Étienne, kam ho Schwarzgelb uvolnili bez finanční kompenzace. "Rád bych BVB poděkoval za všechny ty roky, během kterých jsme si společně zažili mnoho radosti i starosti a také jsme společně slavili," prohlásil Subotić. "Dortmund budu navždy nosit ve svém srdci," dodal na rozloučenou.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Danke für alles Neven

Reagovat
El-Pistolero-68

Skoda tech zdravotnich lapalii, jednu dobu patril mezi stoperskou spicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo kdo se zajímá o situaci v BVB: Jak to vypadá dle místních info s Aubameyangem? Je docela klid s tím jeho přestupem k Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Der Deal zwischen Arsenal und dem BVB droht zu platzen. Wie Auba sich im Training verhält und wieso er wieder eine Option für die Liga ist.

Nic nebude, nasrat nějakýho Girouda...

Reagovat
smazaný uživatel

Sounds like BvB is giving the middle finger to Gazidis & co who are saying no to GIROUD moving on loan to the Westfalenstadion and have budged on the transfer fee by £1.5 in 3 days- the two clubs may be as much as £10m apart on what the 2017 Bundesliga's top striker is worth.

Meanwhile BvB have Auba in the squad for the Freiburg game. Maybe we will get to see a few more Auba goals yet in the 17-18 (his last season however with the Schwarz-Gelben)?

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup do Arsenalu nevyšel. Kluby se k jednání vrátí v létě. Jaro zřejmě hostování v Jihlavě

Reagovat
smazaný uživatel

To mluvíš o sobě ?

Reagovat
bruchy

Teprve 29 let

Reagovat
ACSMan

Hummels Subotič 2010 to bylo duo.

Reagovat
smazaný uživatel

tragickej. to se bude fajn sazet proti St. Etienne

Reagovat
smazaný uživatel

Kučův bratr

Reagovat
Josifek

To ani ne, ale spíš vypadá jako Latinák

https://s18.postimg.org/xpdrbfent/Bez_n_zvu.png

Reagovat
Nebelung

Ale po hladovce

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý profík a velice sympatický člověk. Přeji mu jen to nejlepší ve Francii

Reagovat
Kucka

Banja Luka v Srbsku není.

Reagovat
andrew96

V posledních letech už to nebylo nejlepší i kvůli zraněním. I tak ale za ty roky odvedl skvělou práci. Ať se daří dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele