Subotić se rychle zotavuje, brzy začne trénovat naplno

26.10.2016, 09:52
Aktuality
Ještě v průběhu podzimní části sezony by se na trávníku mohl znovu objevit Neven Subotić. Srbský obránce neměl místo v základní sestavě Borussie Dortmund a v létě byl už takřka hotov jeho přestup do Middlesbrough. Vše ovšem nakonec ztroskotalo na zdravotní prohlídce...

Ta u Subotiće odhalila potíže se žebrem, které mělo vliv na činnost srdce. 27letý fotbalista tak místo na Riverside skončil na operačním sále a po chirurgickém zákroku mu hrozila až půlroční pauza.

"Subotić začal s tréninkem již v srpnu a krůček po krůčku navyšuje intenzitu zátěže. Vypadá to, že od operace nepociťuje žádnou bolest a doporučené tréninkové dávky může absolvovat bez jakýchkoli problémů," hlásí pozitivní zprávy agent Frieder Gamm.

Subotić v minulosti patřil do základní sestavy BVB, v ročníku 2013/2014 ho ovšem zastavilo koleno a loni prodělal trombózu. Kouč Thomas Tuchel s ním navíc příliš nepočítal a fotbalista se tak netajil plány změnit dres. Boro za něho mělo zaplatit osm milionů liber.

"Neven si je vědom své schopnosti vrátit se po zraněních na dřívější úroveň. To mu dodává bezpečí a klid, nemusí tak moc tlačit na pilu. Je správným příkladem atleta a na hraní pravděpodobně nebude muset čekat tak dlouho. Jeho další cíl je velmi blízko, koncem října by mohl znovu trénovat s míčem a spoluhráči. Každý, kdo ho zná, tak ví, že Neven se nikdy neuspokojí, dokud nebude v pořádku na sto procent. Dává do toho vše, aby se vrátil v nejlepší kondici, ukázal to již dříve po operaci kolena. Následně hrál tři zápasy v týdnu a byl jedním z nejlepších na hřišti. Maximálně se koncentruje na svůj návrat a již nyní je v dobré kondici. Pokud se ho zeptáte, kdy bude hrát, odpoví, že co nejdříve to bude možné," dodává agent.

"Neven chce hrát. A chce být součástí týmu, důležitou součástí týmu. Pokud to bude možné v Dortmundu, tak proč by nezůstal? Bohužel fakta mluví rozdílným jazykem. Vždycky mi říkal, že obdivuje fotbal, jaký se hraje v Premier League, týdně nastupujete ke třem zápasům a na hřišti se neustále bojuje. Ale také se mu líbí to, že hráči tak často nesimulují. Co se týče odchodu do Middlesbrough, vše bylo jasné, pak jsme ovšem dostali konečnou zprávu od specializovaného profesora," vzpomíná agent na letní dění.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Kuča

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by sa vrátiť do reprezentácie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sme včera nakoniec postúpili až po predlžení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele