Stoke City zkompletovalo příchod Allena

25.07.2016, 21:42
Aktuality
Joe Allen se stal definitivně posilou Stoke City. To získalo waleského reprezentanta za 15,5 milionu eur z Liverpoolu a podepsalo s ním pětiletý pracovní dokument...

Odchovanec Swansea si udělal jméno ve svém mateřském celku, odkud se následně přestěhoval do Liverpoolu, kde se však za čtyři roky nikdy naplno nedokázal prosadit.

Během minulého ročníku poté Allen nastoupil od první minuty jen do osmi ligových utkání, načež začínalo být jasné, že pod manažerem Jürgenem Kloppem hrát nebude.

Nabídku za svoji bývalou oporu ještě před mistrovstvím Evropy, kde se 26letý záložník uvedl ve velmi dobrém světle, poslala Swansea, Liverpool však 8 milionů eur odmítl.

Necelý dvojnásobek od Stoke City už však celku od řeky Mersey stačil a Allen se na následujících pět roků stal hráčem "Hrnčířů". "Bylo to náročných 48 hodin, jsem rád, že jsem konečně podepsal smlouvu," přiznal Allen. "Těším se na budoucnost ve Stoke City," dodal. "Museli jsme jednat rychle, ale jsme rádi, že se nám podařilo Joea získat," řekl k nové akvizici generální ředitel Potters Tony Scholes.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (526)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele