Statistiky jsou k ničemu, říká Sarri o letošních číslech Neapole

30.12.2017, 10:50
Aktuality
Neapol už dlouhé roky spřádala plány na zisk italského titulu a zůstávala ve stínu turínského Juventusu, letošní sezona je zatím v tomto ohledu jiná. SSC se usadilo na čele a včera si zajistilo titul půlmistra, v Crotone mu k tomu stačila jediná branka Marka Hamšíka ze sedmnácté minuty...

Neapol získala z prvních devatenácti duelů 48 bodů a aktuálně má na čele čtyřbodový náskok na Juventus, který čeká večerní dohrávka s Hellasem Verona.

Neapoli se sice nepovedlo působení v Lize mistrů a na jaře bude hrát pouze vyřazovací fázi Evropské ligy, o to lepší jsou její výkony v Serii A, kde dává vzpomenout na mistrovský ročník 1987/1988. Rovněž tehdy v devatenácti zápasech brala patnáct výher a tři remízy, což je historickým maximem klubu, stejně tak jako před třiceti lety za podzim nastřílela 42 branek.

Neapol se přitom nespoléhá pouze na domácí prostředí, velmi silná je totiž rovněž venku, kde naposledy padla koncem října 2016 na hřišti Juventusu. Od té doby dvacetkrát vyhrála a jen třikrát remizovala (Fiorentina, Sassuolo a Chievo) a je jediným klubem z pěti nejprestižnějších evropských lig, který letos venku ani jednou nepadl.

"Statistiky jsou k ničemu. Ve dvou polovinách různých sezon jsme získali 96 bodů, ten součet je velmi slušný. Máme dobrou formu a důležité pro nás bude dostat se do Ligy mistrů, 48 bodů získaných za polovinu sezony nám dává dobrou naději," řekl trenér Maurizio Sarri.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přál bych jim titul, ale myslím že nakonec vyhraje Juve.

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok to uz musi vyjst.

Reagovat
smazaný uživatel

snáď to konečne dajú, ak nie teraz, tak už asi nikdy.

forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus stejně opět vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

nemá konkurenci v itálii, a bude to i s náskokem

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, je to tak. Neapol to neustojí v hlavách.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus má zkušené mužstvo, ale Napoli taky, není to parta vystrašených kluků.

Reagovat
smazaný uživatel

Když né AS, tak Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Nadvláda Juve musí skončit.

Reagovat
didosh

* když ne AC,tak Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Sem presvedcen ze vyhrajeme titul, na jare zacnou hrat EL ktera se hraje ve ctvrtek, budou mit min casu k odpocinku, cim bude pribyvat kol, bude to pro ne tezsi, k tomu je mame na jare doma i kdyz to je detail.Ale sila kadru Juve je uplne jinde, hlavne ta stridacka..mozna to zni namyslene, ale ja to tak vidim a pokud se budu milit budu moc prekvapenej.Neverim ze to vubec psychicky daji, Juve si porad pujde tim svojim tempem a v unoru,breznu se to zacne projevovat.

Reagovat
Darren Fletcher

zial tak to je

Reagovat
fefo

Neapol moze v klude EL vypustit, tu by som skor videl nevyhodu Juve, ktore LM bude vycerpavat ovela viac, v pripade ze nevyleti hned s Totenhamom.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve s tim ma rok co rok zkusenosti, ma tak sirokej kadr ze je uplne jedno kdo nastoupi treba v utoku.Na tri pozice Bernardeschi,Costa,Dybala,Higuain,Mandzukic,Cuadrado,Pjaca, at nastoupi kdokoliv nikdy to neni oslabeni, ta sama sila je v obrane,v brance.Doted snad Juve nehralo dva zapasy za sebou ve stejnem slozeni.To se zacne na konci projevovat.Ale stat se muze cokoliv viz.Leicester, ale ta sance Neapole je o dost mensi nez titul pro nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže bohužel pro Neapol současný Juventus dostane v Anglii od kohoutu 3:0 a bude hotovo a taky se budou soustředit na ligu. I když nemyslím, že to bude s náskokem, Juventus sice letos furt vyhrává, ale už to není tolik, v mnoho zápasech měl štěstí, třeba postup z LM si spíš zasloužil Sporting na základě výkonů, v lize letos taky spoustu duelů, jako třeba s AS vyhráli díky štěstí. A taky se může stát, že ztratí oba týmy a bude radovat chlap jménem Luciano Spalleti, ale Inter bude podle mě mistr až příští rok, pokud neodejde Icardi a Spalleti doplní obranu.

Reagovat
Eldarion

Kamarát ak Juve dostane od Tottenhamu 3:0 tak si oblížem lakeť. Ak dá Tottenham vôbec gól v tom dvojzápase môže skákať od radosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham v obou zápasech válcoval Real herně, Juventus hrál vyrovnanou partií s Olympiakosem i Sportingem

Reagovat
sinter

to je nejaké objektívne merítko?

Reagovat
smazaný uživatel

Chces říct, že vyhrát skupinu s Dortmundem a Realem bez prohry, nebi moc velké měřítko?

Reagovat
Fridgiee

Letošní Dortmund nemá s měřítkem opravdu nic společnýho

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Juventus nebyl schopný pořádně přehrát Olympiakos v prvním zápase

Reagovat
smazaný uživatel

musíš si uvědomit, že italské týmy vždy hrajou jen to co musí, nikdy nic navíc nepředvedou, nehoní se jak blci za výsledkem 5:0, ale ví že o víkendu maj ligu, neříkám, že přes slepice postoupíme, ale vyřazovací část lm je skoro po třech měsících od zápaasu na které poukazuješ navíc hrajem se slepicema první zápas doma, což vidím jako drobnou výhodu, protože pokud doma vyhrajem čemuž hodně věřím tak v Londýně zalezem do bloku a budem hodně nebezpečný z brejků úplně stejně jako jsme hráli minulé sezony na Bayernu, Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by to mohlo vyjít

Reagovat
smazaný uživatel

A kromě toho, že SSCN je mým oblíbeným klubem od chvíle kdy tam přestoupil Diego, tak bych to přál i Marovi, neodešel do většího klubu, stal se v Neapoli legendou a ten titul by nebyl jen třešínkou na dortu, ale i šlehačkou a marcipánem.

Reagovat
smazaný uživatel

přál bych jim to..hrají nejlepší fotbal v Itálii momentálně..ta utočná čtyřka Hamšík,Mertens,Callejon Insigne je fakt skvělá...

Reagovat
mayday

Callejon se mi nelíbí moc. Martens na kraj, na hrot takovej Belotti třeba a bylo by to dokonalý.

Reagovat
Kadlitko

Taky bych jim přál ten titul. Už několik let hrají nejlepší fotbal v Itálii A už je na čase překazit tu sérii Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kým nerozšíria káder,titul nikdy nevyhrajú

Reagovat
Josifek

Letos jim docela verim, EL budou mit předpokládám klasicky na parku, takže by jim nemusela odčerpavat moc sil a Juve letos nemá až takovou auru neporazitelnosti, takže to vypadá konecne na příznivou konstelaci pro Neapol.

Reagovat
zoff

Juventus opět vyhraje, rozhodne síla kádru a psychická odolnost , v tom je Juve opravdový šampion. Na rozdíl od ostatních má dvě kompletní 11 a to je ten rozhodující náskok před "konkurencí"

Reagovat
smazaný uživatel

Štatistiky sú k ničomu a hlavne že sa štatistikou oháňa. Radšej by mal dumať nad kvalitnými posilami, aby káder netrpel na nedostatok síl v dôležitých zápasoch.

Reagovat
smazaný uživatel

A kam potřebujete posily?? Už teď zabijete už Zielinskeho, který by mohl mít více minut

Reagovat
FuckT

Keby len Zielinskeho...

Reagovat
olis

uviest v tomto Zielinskeho ako priklad mi pride trocha mimo kedze prave on ma tych minut tak akurat

Reagovat
olis

prva vec je ze Sarri nema na starosti posily, to riesi hlavne Guintoli a ADL, druha vec je ze Sarri je v tomto dost konzervativny a museli by tam prist neviem aky hraci aby im zacal davat vyrazne viac priestoru

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, snáď mi nechceš tvrdiť, že Sarri si nevyberá hráčov, ktorý by mu sadli do herného systému. Určite má tiež čo do toho hovoriť, tí hore mu skôr len pustia, alebo nepustia financie. Konzervatívny je, a to je na škodu, na druhej strane je skvelý tréner, ale ak si nepripustí skutočnosť v akom sa jeho zverenci nachádzajú, tak je zbytočné hrať LM/EL.

Reagovat
olis

urcite do toho moze nieco povedat ale ani zdaleka to nefunguje ako napriklad v PL, a ako sa hovori vsetkeho vela skodi, ja som stale toho nazoru ze vsetko lepsie ako ten Benitezov rotacny system

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele