STARTUJE JARNÍ ČÁST BUNDESLIGY

25.01.2007, 20:48
Previews
Zaujalo nás
Velice atraktivní kulisy pro boje o titul přichystala podzimní část německé 1. Bundesligy. Na začátku jarních bojů hned čtyři celky mohou přímo pomýšlet na útok na titul. Letos se nedá hovořit o nadvládě Bayernu, máme se tedy na co těšit.

Pohled na tabulku hovoří jasnou řečí. Na čele se vyhřívají Brémy a Schalke, malou ztrátu pak mají Bayern a Stuttgart. Na sestupových příčkách zatím jsou kromě Mainzu i Gladbach a Hamburk, mající na začátku sezóny pohárové ambice.

Werder Brémy vstupuje do jarní části podle mnohých jako největší favorit. Tým Thomase Schaafa předvádí nejlepší fotbal, přes zimu došlo v kádru jen k nepatrným změnám. Do Mainzu sice zamířil Zidan, ale z Ajaxu přichází Markus Rosenberg. Mimo však bude Klasnič, kterého čekají nepříjemnosti spojené s transplantací ledviny.

Druhé Schalke nezačalo sezónu nejlépe, tým byl kritizován za nepřesvědčivé výkony. V dlouhodobém horizontu se však projevila síla týmu a modrý klub opět útočí na příčky nejvyšší. Trenér Slomka získal hráče na svou stranu a ti předvádí na hřišti stále lepší fotbal. Do Hamburku dokonce mohl odejít brankář Rost, ještě nedávno základní článek sestavy.

Špatný podzim má za sebou ze svého pohledu Bayern. Nejslavnější německý klub velice často ztrácel body a velkým štěstím pro Bavory je, že ostatní týmy na tom byly podobně a Bayern tak na první příčku ztrácí jen tři body. Kariéru ukončil Deisler, vedení proto odmítlo lukrativní nabídku Manchesteru United za Hargreavese. Tým kouče Magatha musí zlepšit herní projev, silou vůle a jména Bayernu se všechno uhrát nedá.

Na titul mohou pomýšlet i ve Stuttgartu, táboře nejpříjemnějšího překvapení dosavadních bojů. Armin Veh se nebojí dávat šanci mladíkům a ti ji berou za pačesy. A výsledek? Jon Dahl Tomasson bere zavděk půlročním hostováním ve Villarealu, za VfB by se na hřiště podíval daleko hůř. Místo něj přichází z Hamburku Benni Lauth, oblíbenec tamních fanoušků, který však jaksi zapomíná střílet branky.

Záchranářské boje se poměrně překvapivě nevyhnou Mönchengladbachu a hlavně Hamburku. Druhý tým loňské ligy měl letos velké ambice, jenže nedokáže vyhrávat. V zimě se čekal příchod nějakého zvučného jména, vedení však nemá dostatek peněz, a tak si tým Davida Jarolíma bude muset vystačit se současným kádrem. I tak by se mu záchrana měla podařit.

Na poslední příčce je po sedmnácti kolech Mainz. O sestupu FSV však zatím nikdo nemluví. Vynikající trenér Klopp a poměrně zvučné posily zvyšují šance oblíbeného klubu na záchranu. V problémech je i Gladbach, kde nefunguje kouzlo slavného trenéra Heynckesse. Ohrožení sestupem cítí dalších minimálně šest celků, i v suterénu, stejně jako na čele, je zaděláno na velice zajímavé boje.

Bundesligové týmy nepatří v celoevropském měřítku mezi ty nejbohatší, což se promítlo do přestupů. Jelikož žádnou aktivitu nevyvinul mnichovský Bayern, největší bombou je návrat Marcelinha z Turecka. Dlouholetý lídr berlínské Herty bude hájit barvy Wolfsburgu.

Co se týče individuálních výkonů, Miroslav Klose po slabším rozjezdu potvrdil svou výjimečnost. S deseti brankami vévodí s berlínským Panteličem tabulce střelců, k tomu přidal sedm nahrávek. Největší pozornost však na sebe zatím poutal jeho spoluhráč Diego. Maličký Brazilec okouzlil svými kousky celé Německo a velké věci se od něj čekají i na jaře.

Do jarních bojů může zasáhnout hned čtrnáct českých hráčů. Bundesligu sice opustil Václav Svěrkoš, který zamířil z Gladbachu do Austrie Vídeň, ale jeden Čech do Německa také přestoupil. Brankář Jaroslav Drobný se bude snažit pomoci Bochum udržet mezi elitou.

Autor: Radim Šantrůček / EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*derek

hlavně ať nevyhraje Bayern...změna je potřeba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Co se děje s Ajaxem ? odchází Babel i Rosenberg, to na to jako bude Hunter sám ?

Reagovat
HOST*master

Schalke 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Werder! Bundesliga by na jaře měla být i na ČT4, ne?

Reagovat
HOST*-Kopy-

jo

Reagovat
Shevchenko

KAŽDÝ pátek

Reagovat
HOST*MISTAKE

Od zítřka?

Reagovat
HOST*MISTAKE

Tak jsem se díval, zítra hraje BVB versus FCB!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

pi*a, že zrovna musím bydlet v takové zasrané prdeli

Reagovat
HOST*MISTAKE

Od kdy má být BUNDESLIGA na CT4? Ví někdo, kdy bude vysílán první zápas?

Reagovat
HOST*1860

tuhle sezonu bych to pral schalke.. i kdyz jedinej muj cil je ze postoupi TSV.. 60!!!

Reagovat
HOST*F.C.C.H.C.M.R.M.

Mnichovske kurvicky mozu ist do plinu ved to sami vymyslely.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele