Sporting na titul zaútočí s Brunem Fernandesem a Doumbiou

01.07.2017, 10:23
Aktuality
Lisabonskému Sportingu také letos utekl mistrovský titul, třetí tým portugalské ligy ale už začátkem léta začíná pořádně zbrojit na další zteč. Po dlouhém angažmá na Apeninském poloostrově jeho záložní řadu přišel vyztužit Bruno Fernandes, přičemž útok posílí Seydou Doumbia...

Dvaadvacetiletý Bruno Fernandes donedávna v Polsku kapitánoval portugalské jednadvacítce a už delší dobu se v barvách Udinese či Sampdorie řadil k tomu lepšímu, co v záloze nabízel druhý sled Serie A. V Portugalsku naposledy působil před pěti lety, v juniorce Boavisty.

Nyní se tedy inteligentní středopolař na Pyrenejský poloostrov vrací i coby profesionál, když si ho Sporting uvázal na pět let smlouvou se stomilionovou výkupní klauzulí. Sampdorii za Fernandese zaplatí 8,5 milionů eur.

Seydou Doumbia naproti tomu přichází na hostování s opcí na trvalý odkup, která se podle všeho stane závaznou, jakmile odehraje určitý počet zápasů. Klauzule má odpovídat částce mezi 4,5 a šesti miliony.

Pro kmenového hráče AS Řím se jedná už o čtvrté hostování. Poté, co forvard Pobřeží Slonoviny nepřesvědčil zpátky v CSKA Moskva a Newcastlu, chytl se v uplynulé sezoně ve švýcarské Basileji, které dvaceti góly vystřílel další povinný titul.

V Lisabonu 29letý kanonýr na hrotu útoku doplní Base Dosta, který letos s 34 zásahy suverénně opanoval tabulku střelců Primeiry Ligy.

Autor: Tomáš Daníček / asroma.it, football-italia.net, ojogo.pt

Komentáře (27)

Přidat komentář
FC Porto

No hezký SCP Fernandese, Coentraa a Mathiea chápu skvělý hráči

Reagovat
FC Porto

Ale Doumbia? To snad né

Reagovat
Houfi

Alespoň se AS zbavilo toho platu, ve výsledku na něm zase tolik neprodělají když se sečtou všechny hostování a případná částka za přestup..ale pro Sporting nevím nevím

Reagovat
smazaný uživatel

To se říkalo i o Dostovi

Reagovat
Houfi

Jen bych vám to přál

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Coentrao. Krysa

Reagovat
Benfica

Coentrao bude posila, keď vydrží zdravý a to je nepravdepodobne..

Reagovat
BílíAndelDrcKo

sampdoria sa ani nepokusila tych hráčov udržat

Reagovat
Spalovač šancí

Titul je dost nereálný, když se vezme v potaz, jak Benfica posílila

Reagovat
czech_mira

Chrien

Reagovat
FC Porto

Titul reálný, koho přivedla by mě zajímalo? Někoho kdo by byl opravdu POSILA

Reagovat
smazaný uživatel

Chrien

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pocuj teba som davnejsie hladal len som na to zabudol...ako hral Yacine Brahimi v Porte v uplynulej sezone? Portugalsku ligu prilis nesledujem a Brahimi je v alzirskej repre mojim najoblubenejsim hracom i v LM sa mi pacil

dik za reakci

Reagovat
smazaný uživatel

celkom ti aj odpísal

Reagovat
smazaný uživatel

Veru, vysral sa na mna

Reagovat
FC Porto

Koukám že přišel Willock do SLB neví někdo co je to zač?

Reagovat
smazaný uživatel

Junior z Arsenalu, kde prakticky nedostal šanci

Reagovat
Benfica

Arango, Moreira, Seferovič a hlavne Krovinovič.. pokiaľ neodíde Pizzi tak je všetko v pohode, stále sme najsilnejší v lige, možno niekoho do stredu obrany by bolo dobré kúpiť, ale radšej by som bol aj tak ak by niekoho vytiahli z mladých hráčov, tak ako to v posledných rokoch vedia robiť..

Reagovat
smazaný uživatel

V poharoch mi vzdy pride Sporting (ostatne ako aj Benfica alebo Porto) sympaticke. Ja im osobne titul doprajem, snad sa Doumbia presadi aj v kvalitnejsiej sutazi ako je Svajciarska...

Reagovat
noustres

Tohle posílení je pro Sporting dle mého málo, Obrana by chtěla něco dlouhodobějšího. Doufal jsem ve Veghorsta z Alkmaaru.

Reagovat
REPLIKATOR

Doumbia je zvíře

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Benfica

Fernadnes je dobrá posila.. Doumbia nič moc, a ten Mathieu

pamätám ešte jak Sporting nakupoval hráčov jak šalený, Boulahrouz, Jeffrén, Labyad, Onyewu a nepomohlo..

Sporting Comedia de Portugal jašterice

Reagovat
GEGE

tak nějak sem furt čekal,kdy Bruno naplní potenciál a stane se z něj to dělo,které sem myslel,že v něm dříme...a ono furt nic...asi to s ním tak horké nebude...

Reagovat
Han střelil první

Fernandes

Jinak obrana hodně nebezpečně seskládaná a budu moc překvapen, jestli vydrží celou sezónu. Myslím si, že Jeffersona jsme se zbavovat nemuseli. Po odchodu tragického Semeda snad začne opět dostávat šanci Oliveira. Jinak vůbec bych se nezlobil, kdyby odešel Bruno César, ten jenom sbírá žluté.

Na novou sezónu by bylo super začít hrát opět 4-3-3, ale příchod Doumbii asi znamená, že budeme pokračovat s tím hrozným rozestavením z minulé sezóny. Kádr na titul určitě máme, ale s ješitným panem bezchybným na lavičce to asi stačit nebude.

Reagovat
noustres

Obrana bude skřípat, navíc tam bude ten od konkurence co je za zenitem. Přestup Picciniho už je potvrzen, ale Itala u nás nevim nevim no.

Reagovat
Han střelil první

Jestli bude hrát jak Aquilani a Schelotto, tak si nebudu stěžovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele