SPARTU ČEKÁ OBHÁJCE AC MILÁN

12.12.2003, 13:25
Aktuality
Fotbalisté pražské Sparty už znají jméno svého soupeře pro osmifinále Ligy Mistrů. Ze sedmi možných soupeřů nebylo lehké si vybírat, každý tým byl silný. Los ke Spartě nebyl příliš milostivý, přisoudil jí toho možná nejsilnějšího – obhájce titulu AC Milán...

Losování proběhlo dnes v pravé poledne ve švýcarském Nyonu. Pravidla losování byla jednoduchá – týmy byly rozděleny do dvou košů, do jednoho šli vítězové skupin, do druhého pak týmy ze druhých míst, včetně Sparty. Další pravidlo, které se Sparty netýkalo, zní, že proti sobě nemohou nastoupit týmy ze stejné země. Mohla tedy dostat jakéhokoli soupeře z prvního koše, kromě Chelsea, s níž hrála v základní skupině.

Mezi hráči bylo celkem jasno, jaký tým by uvítali. Manchester United, klub, se kterým Sparta nikdy nehrála, se slavným stadiónem Old Trafford – to bylo přání hned několika Sparťanů. Dalším mezi hráči chtěným týmem bylo Monako s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem. Kouč Kotrba se příliš nevyjadřoval, jen se nechal slyšet, že by nechtěl žádný francouzský tým.

Sparta v osudí zůstala až téměř do konce. Ve chvíli, kdy se objevilo její jméno, zbývaly jen tři možnosti – Juventus, Monako a AC Milán. A byl to právě úřadující šampión, AC Milán, na který Sparta nemá nejlepší vzpomínky. Naposledy se s ním utkala v osmifinále Poháru UEFA v sezóně 1995/1996, tehdy prohrála 0:2 na San Siru a doma uhrála bezbrankovou remízu.

"Je to skvělý los, jsme spokojení," ozvalo se ze sparťanského tábora. "Mám tam své oblíbence, Ruie Costu a Seedorfa. Moc se tam těším," rozplýval se Radoslav Kováč. "Vynikající, vynikající, to je nádhera," zářil po losu nadšením trenér Kotrba.

Zahrát si s takovým velkoklubem, proti hráčům jako Nesta, Maldini, Rui Costa nebo Shevchenko, to je snem snad každého fotbalisty. Ale pokud jde o naděje na další postup, s těmi už to tak růžové není. Ale je předčasné zahazovat flintu do žita, vždyť po losu základních skupin Spartě také věřil málokdo...

Z dalších dvojic přitahuje nejvíce pozornosti Bayern Mnichov s Realem Madrid. Bavorský gigant sice napravil loňské fiasko, když se probil ze základní skupiny, ale způsob, jakým toho dosáhl, není příliš přesvědčivý. Postup vybojoval až v posledním utkání, kdy doma porazil Anderlecht gólem ze sporné penalty a po většinu druhého poločasu byl pod velkým tlakem.

Na vítěze sparťanské skupiny G, Chelsea, čeká překvapení soutěže, německý nováček VfB Stuttgart. Velmi těžký los potkal loňského vítěze Poháru UEFA, FC Porto si zahraje s Manchesterem United. Spokojeny mohou být oba francouzské týmy. Monako se o postup do nejlepší osmičky utká s Lokomotivem Moskva, na Lyon pak čeká další překvapení, San Sebastian. Do play-off se probojovaly všechny čtyři španělské týmy, ale dva z nich mají těžký los. Celta Vigo, přemožitel Slavie z předkola, se popasuje s Arsenalem a na Deportivo čeká loňský poražený finalista Juventus Turín.

Přehled osmifinálových dvojic:
VfB Stuttgart - FC Chelsea
FC Porto - Manchester United
Real Sociedad San Sebastian - Olympique Lyon
Celta Vigo - FC Arsenal
Bayern Mnichov - Real Madrid
Sparta Praha - AC Milán
Deportivo La Coruňa - Juventus Turín
Lokomotiv Moskva - AS Monaco

První zápasy, mezi nimiž bude i domácí utkání Sparty s AC, se uskuteční 24. a 25. února. Odvety pak o dva týdny později, ve dnech 9. a 10. března.

Autor: Petr Starý

Komentáře (44)

Přidat komentář
HOST*Miguel

Tak to vypada ze Sparte v Lize Mistru odzvonilo :-))))

Reagovat
HOST*Skye

Já myslím, že jde v prvé řadě o to, aby si všichni užili ten svátek kdy sem přijede AC. Sparta se bude chtít doma vytáhnout.

Reagovat
HOST*

Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*DarkAnubis

AC Milan Spartu rozbije na kusy o tom neni pochyb.To co Sparta predvadi Lize Mistru je katastrofa.AC MILAN jim ukaze jak se hraje fotbal.FORZA MILAN!!!

Reagovat
PJ

Ty si asi nevidel poslední zápas s Laziem, co? Až na těch asi deset minut, co byla pod solidnim tlakem, hrála dobře. Většinu podzimu Sparta hrála prd, to je fakt, ale v posledních zápasech se o hodně zlepšila...

Reagovat
HOST*prdel

Nahodou Sparta hraje dobre vedel jsem ze vyhrajou.S AC Milan to bude horsi ale neco by mohly uhrat a ne ze ne.

Reagovat
HOST*

Podle me sparta doma uhraje remizu 0:0 a v italii da AC jeden usmudlanej gol a postoupi, a ja se tak akorat naseru.

Reagovat
HOST*Johny

Podle me uhraje sparta doma remizu 0:0 a v italii da AC jeden usmudlanej gol a postoupi, a ja setak akorat naseru.

Reagovat
HOST*martin

Nevidim to tak černě...mohlo to být horší.

Reagovat
HOST*BESTie

letos máme fakt smůlu co los to těžkej soupeř. AC byla nejhorší možnost...:-(

Reagovat
HOST*Miguel

Sparta si to zaslouzi, s takovym stylem hry delaj vostudu. Branit v 10 umi kazdej a kdovi jestli Blazek bude mit formu Karel to sam neutahne

Reagovat
HOST*BESTie

s takovym stylem myšlení děláš vostudu leda ty.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak pro Španělsko nic moc, vypadá to s bídou na dva postupující. Real dostal Němce, které nechtěl. Bayern sice hraje dost prd, ale zase bude odpočatý.

Reagovat
HOST*Miguel

Je mi to lito nerad to rikam, ale vidim to napodobne. Celta vypadne, San Sebastian mozna ne, La Coruna jo a Real na Bayern neumi tam to je 50 na 50. (Snad postoupi)

Reagovat
HOST*

Real postoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně opět začínáme u nich, to je obrovské plus.

Reagovat
HOST*Sheva

Jsem velkej fanda AC Milán.Štve mě že chytli zrovna Spartu.Nevím komu budu fandit ale vypadá to na Milán!Forza Milan!!!

Reagovat
HOST*milanista

Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*Pippo

Přeju Spartě hodně štěstí.Ale doufám že postoupí Rossonerri.Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*milanista

Klasická sestava Rossonerri:Dida-Cafú,Nesta,Maldini,Kaladze-Pirlo,Gattuso,Seedorf,Kaká-Shevchenko,Inzaghi. Střídačka:Abbiati,Costacurta,Pancaro,Serginho,Rui Costa,Ambrosini,Redondo,Tomasson...Škoda že dostali zrovna Spartu.Doufám že Sparta neudělá ostudu.Ale postoupit musí ACM.

Reagovat
HOST*

Co sem pises tu setsavu koho to zajima.... A co - Buffon, Zambrotta, Juliano, Montero, Thuram, Davids, Tacchinardi, Nedved, Camoranesi, Trezeguet a Del Piero. lavicka. Pessotto, Apiah, Di vaio, Miccoli,Chimenti, Maresca.

Reagovat
HOST*Sonny

Giraudooooo......

ci sentiiiiii???......

ci sentiiiiii???......

LA JUVE SIAMO NOOOOOI,

LA JUVE SIAMO NOOOOOI,

LA JUVE SIAMO NOOOOOOI!!!

Reagovat
HOST*DarkAnubis

Deportivo na Juve nema.

Reagovat
HOST*SigmoMilanista

ubec je to AC MILáN

FORZA SIGMA, FORZA MILAÁN

Reagovat
HOST*milanista

Sestavu sem tam napsal protože skoro na všech českých stránkách nebo v novinách byla sestava ve který AC nikdy nehrálo...Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*DarkAnubis

Kdopak asi postoupi?

Reagovat
HOST*BESTie

jestli Sparta koupim si na ní permici.

Reagovat
HOST*

jak to tak vidim, Sparta doma remizuje 0:0 a v Italii da AC jeden usmudlanej gol a postoupi.

Reagovat
HOST*Fox

Sparta i AC Milán hrajou prd.Ať postoupí kdokoli,jde ven v dalším kole.

Reagovat
HOST*

Nejlepšífotbal u nás hraje SIGMA OLOMOUC a v Evropě AC MILÁN

Forza Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Do finále postoupí Real!A k němu přibyde buď ACM,Juventus nebo Manchester Utd.!

Reagovat
PJ

Real - Manchester, to by byla odveta za loňský čtvrtfinále. A vyprášili bysme těm baleťákům kožichy :-)

Reagovat
antimadrista

Leda ve snu.

Reagovat
HOST*

Forza Milan!!!

Reagovat
HOST*

Reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeal Madrid-hej hej

Reagovat
HOST*

FORZA MILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!

Reagovat
HOST*

Co sem lezeš Barceloňáku.Tebe se Liga Mistrů netýká a dlouho asi nebude....

Reagovat
antimadrista

Nech si toho...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro vsechny fandy Milanu(ne ze bych jim nefandil,ale potom co predvedli s B.Juniors, u me dost klesli, na tom se myslim vsichni schodnem,ze to byla ostuda)Ale k veci nevim jak dlouho je a bude Nesta mimo,ale mohl by s hranim pockat az po zapasech se Spartou,ponevadz bez neho je ACM polovicni. I presto si myslim, ze ma Sparta realne sance na postup, ponevadz Milanu moc nevyhovuje aktivni presing, coz Sparta docela umi a navic rychle protiutoky to nam Sparta nejednou predvedla jak to umi, a aby se jeste milansti nedivili.Nefavorizuji nikoho,ale myslim si ze bychom nemeli predcasne zatracovat Spartu,je to prece jenom jediny cesky zastupce v LM,takze kdo vsechno tady pise jak fandi ACM, tak neni ani trochu CECH,tak at jde do haje

Reagovat
HOST*Sheva

Sem čech a samozřejmě si přeju aby sme byli úspěšný všude kde se dá, ale co se týká klubovýho fotbalu tak to neberu tak jestli ten tým hraje českou,italskou nebo třeba maďarskou ligu prostě ACM fandím od malička tak jim budu přát i teď.Fandím Spartě v LM,Teplicím v Poháru UEFA ale zase to tak nežeru,takže když narazej na můj tým tak přeju jemu.Mimochodem zápas s Bocou Milán nezkazil kvůli tomu že by mu chyběl Nesta(ten už chyběl několikrát a vždycky to bez něj zvládli)ale Milán ten zápas prostě nevzal tak vážně jako Boca.Nasazení bylo nic moc.Myslím že ta prohra může být Milánu úplně ukradená.Forza MILAN!!! P.S. přeju Spartě hodně štěstí a doufám že nám neudělá ostudu,když postoupí nevadí,aspoň že je to tým z český ligy...

Reagovat
HOST*

Mas pravdu ja jsem taky cech ale nic jiniho nez fotbal me nezajima.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela hodne zmatena odpoved, pokus se ji lepe zdefinovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti tomu nenamitam, ale ja si myslim, ze prave schopnost spravne se vyhecovat dela z fotbalovych tymu ty nejlepsi z nejlepsi. Mimochodem to je asi jen tve prani, aby to bylo ACM ukradeny, ponevadz jestli si sledoval tento zapas a vse co se potom kolem nej delo tomu vubec nenapovida. Tak zaprve: vyraz ve tvarich vsech cerveno-cernych zrovna nevyjadroval, ze jim to je ukradeny

Za druhy: citace trenera ACM(urcite jsi to pochytil na teletextu) rikal, ze se vsichni citi hodne zavazani,aby se pristi rok znovu dostali do finale Interkontinentalniho poharu a vyhrali jej pro sebe-z cehoz podle me vyplyva, jak moc jim na tom zalezi a co to pro ne znamena, takze ze by to bylo ne zrovna nejlepsim nasazenim to podle me je blbost

Za treti: V 1 polocase si myslim hrali docela dobrej fotbal, jenze ve 2 polocase je proste Boca prevalcovala-Coz je podle me vysledkem toho, ze narozdil od slavnych evrop. tymu, kteri jsou vetsinou pekne namysleni, si hraci Bocy nehrajou na velky frajery a hrajou vic srdcem. Tohle neni jen znakem ACM ale podle me i mnohem vice evrops. klubu, kterejm proste slava stoupla do hlavy.

Za posledni: Ty penalty co predvedla "elita" ACM byly katastrofou, neco takoveho by se nemelo stat takovejm "profikum" hrajicich za tak slavnej fotbalovej tym. To by kopli mnohem lepe i obycejni dorostenci z nejakeho krajskeho preboru.

Asi se budes chtit k tomu vyjadrit nebo prodiskotovat, jen prosim, ja diskutuju rad!Nazdar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele