SPARTA ZÍSKALA ÚTOČNÍKA Z CIZINY

18.06.2003, 13:58
Aktuality
29letý černohorský útočník Igor Gluščevič se rozhodl, že zkusí štěstí v České republice a pro další roky své bohaté fotbalové kariéry se rozhodl pro Spartu Praha. Podle sparťanského šéfa Vlastimila Koštála měl hráč několik nabídek ze západní Evropy, ale chtěl hrát u nás. Letošní mistr české ligy tak v krátké době získal již šestého hráče...

Černohorský útočník podepsal na Letné tříletou smlouvu s roční opcí. Sparta za něj nemusela dát ani korunu, protože mu v nizozemském Utrechtu končila smlouva. Podle Juliuse Kramariče, který fotbalistu během jednání o přestupu zastupoval, je to nejkvalitnější zahraniční hráč, který bude v Česku působit. Gluščeviče prý nejvíce zaujalo samotné město, to je prý hlavní důvod, proč dal Spartě přednost před kluby ze západní Evropy. Po podpisu smlouvy se kvůli několika formalitám vrátil do Nizozemska a poté, co si doma v Srbsku a Černé Hoře vyřídí žádost o trvalé vízum, měl by se hlásit v Praze. Start letní přípravy 23. června by tak měl stihnout.

29letý Gluščevič pochází z černohorské Budvy. Prvním větším klubem, ve kterém působil, byla Vojvodina Novi Sad, pak v roce 1996 odešel do Španělska, kde za tři sezóny zkusil angažmá v Extramaduře a Betisu Sevilla. V roce 2000 se po jedné sezóně v řeckém Arisu Soluň přestěhoval do Nizozemska, kde v Utrechtu působil dodnes. Tomu letos pomohl k zisku nizozemského poháru, ve finále dal dva ze čtyř gólů Utrechtu do sítě Feyenoordu. Na svém kontě má i jeden start za jugoslávskou reprezentaci.

Autor: Igor Mahal

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Adam

V české lize Sparta ani nemusi posilovat. Vypadá to, že Slavia titul stejně nechce a ostatni na to nemaj.Alespoň za tim. Ale musím se příznat,že jako Sparťana mne každá posila moc těší. A cizinci snad ožíví tu nudu na stadionech.

Reagovat
PJ

Mno nějakýho útočníka schopnýho dávat góly to chtělo... Snad se dá pořádně dohromady Baranek a dostane se do formy, to by pak byla paráda...

Reagovat
HOST*Adam

To jo. Ten Sionko mi tam moc nesedí a škoda, že Grygera pravděpodobně odcházi na východ. Bude to velká ztráta

Reagovat
PJ

Sionko je dobrej, jen škoda že tak zbrklej v koncovce. Grygera podle mně do Ruska nepůjde, nechce tam. Určetě se najde zájemce za západu, prej ho chce Aston Villa...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

jn ja si taky myslim ze pujde do Ajaxu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele