Sparta potřebuje najít sebe sama. Při současném guláši to ale půjde těžko

06.03.2017, 10:55
Názory a komentáře
Jak prchavý může být fotbalový život, ukazují poslední měsíce ve Spartě. Zatímco na podzim vzhledem k okolnostem a úspěchu v Evropské lize panovala vcelku pozitivní nálada, po prvních kolech jarní části bojuje letenský klub především sám se sebou. A svými fanoušky. Je to problém, který potřebuje Sparta co nejrychleji vyřešit, aby se mohla posunout dál.

Sparta sice o víkendu zvládla duel s Duklou a připsala si důležité tři body, které ji nechávají ve hře o ligový titul, nicméně tři body jsou prakticky jediné pozitivum. Herní projev sparťanů byl žalostný a fanoušci za to nejednou pískali. Jednomu by se chtělo říci, že oprávněně, jenže dramatický vztah s fanoušky je nyní něco, co Sparta potřebuje ze všeho nejméně.

"Situace je taková, že teď máme na hřišti i v hledišti takový guláš. Nevím, jak to mám okomentovat," říkal po sobotním zápase pro iSport brankář Tomáš Koubek a vystihl současnou situaci na Letné vcelku přesně. V odpovědi navíc nenarážel jen na pískot kvůli výkonu, který schytal například po zranění se vracející Václav Kadlec. Řeč byla především o Tiémoku Konatém, jemuž nemohou sparťanští fanoušci přijít na jméno a ženou ho z klubu.

Právě nechvalně proslulá epizoda s Konatém představuje pro Spartu tikající bombu, která může cokoliv, co se nyní snaží na lavičce vybudovat tandem Požár-Holoubek poslat ke dnu. Mimo jiné na toto téma se v minulém týdnu vyjadřoval ve svém komentáři Pavel Hartman z iSportu a po zápase s Duklou jsem přesvědčen, že jestli Sparta nebude nijak reagovat, svou tvář, kterou se nyní snaží znovu objevit, nikdy nenajde.

Případ Konaté rozhodně není jednoduchý. Jenže jestli se jednou ve Spartě rozhodli, že dají hříšníkovi z Pobřeží slonoviny ještě jednu (v očích některých i druhou) šanci, je absolutně neakceptovatelné, aby se v ochozech pořádal nenávistný hon, u něhož můžeme jen doufat, že není motivován hlavně tím, že je Konaté hráčem tmavé pleti.

Sám Konaté má jistě máslo na hlavě. Moc dobře ví, co provedl, a je na něm vidět, jak moc si to chce odpracovat. Bohužel i za cenu červené karty v Rostově, kdy byl až příliš přemotivovaný, či zahození slibné příležitosti naposledy s Duklou. Když jsou ale proti vám při každém dotyku s míčem vlastní fanoušci a pískají na vás takovým způsobem, který na Letné zažívá jen nepřítel číslo jedna David Limberský, musí si mnozí klepat na čelo.

Ve sparťanském kotli vyvěšený transparent "Konaté ven!", ustavičný pískot a nadávky vyvrcholily po sobotním vítězství nad Duklou, kdy se fanoušci Sparty rozhodli, že místo povzbuzení v těžkých dobách, kdy se i tak upachtěné tři body počítají, zahrnou Konatého urážkami. Bylo pak fascinující a zároveň smutné sledovat, jak se hlouček domácích hráčů při děkovačce vyhnul kotli a zatleskal jen zbylým tribunám.

Podle mého názoru je to ale od hráčů a celého klubu jen velmi slabé gesto, několik sparťanů navíc kotli při skandování "Konaté, ty jsi hovado" stejně zatleskalo. Celé to ze strany Sparty považuji za obrovské selhání. Všichni to úspěšně přehlíží, jako by se nic nedělo.

Místo toho, aby se například David Lafata, jako kapitán a neoddiskutovatelná persona klubu, postavil před fanoušky a řekl, že takhle tedy rozhodně ne, schovává se Sparta před sebe samou. Škodí to celé její image a především týmu na hřišti. Pokud se Sparta jednou rozhodla, že Konatého ještě nezatratí, měla by se tak jednoznačně prezentovat i navenek a vyjádřit hráči podporu.

Jenže dnes se ani pořádně neví, kdo vlastně ve Spartě rozhoduje. Jestli má poslední slovo ve výběru sestavy David Holoubek, který celý zápas pendluje u lajny, nebo Tomáš Požár, který jako šedá eminence vše sleduje z lavičky. Spekuluje se také o tom, že zatímco první jmenovaný o Konatého návratu pochyboval, Požár orodoval za to, aby se ofenzivní záložník vrátil.

Ať už to bylo celé jakkoliv, Sparta má problém, že všechny interní problémy v různých formách nyní probublávají na povrch a klub to vrhá v chaos. Ještě před pár týdny to vypadalo, že vedení Sparty ani pořádně neví, jaké svěřence má na hostování (to když se řešilo, proč nevsadí místo nespolehlivých stoperů na mladého Březinu), samotní hráči zase vypadají, že ani neví, kdo je vlastně jejich trenér (to když Lafata nedokázal konkrétně jmenovat).

Když se to celé sečte, přidá se herní nepohoda a jízlivý přístup fanoušků, uvaří to dohromady onen Koubkův guláš, který potřebují na Letné co nejrychleji sníst. Prozatím se ale nenašla jediná osobnost, která by dokázala rozumně zareagovat, ať už směrem k fanouškům nebo v médiích. Jeden by sázel právě na kapitána Lafatu, ale i ten se zatím schovává.

Možná ale na Spartě skutečně čekají na spasitele Rosického. Otázkou je, jestli už nebude pozdě. Jestli vůbec někdy...

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (388)

Přidat komentář
Puskas

Guláš je nejlepší pár dní odstátý, tak ten sparťanský taky nechte ještě nějak čas odstát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tu paniku taky nepodporoval. Každý tým mívá slabší období. A to že to hráči na hřišti odbojují zaslouží spíš uznání.

Bohužel náš kapitán sklání hlavu a to je 100x horší než Konatého trucování. Kdo už jiný by měl říct "hlavu nahoru, jedeme dál?" Lafatovi okamžitě kapitánskou pásku odebrat.

Naopak je ve hře vidět dobré věci: třeba Sáček, se kterým se vůbec nepočítalo. Čermák taky roste zápas od zápasu...

Souhra bohužel nevychází, ale to je právě ten útlum. Takže nevzdávat se, bojovat a ono to přijde.

Reagovat
Puskas

Tak nemluva Lafata jako kapitán, člověk, co celou cestu mlčí a až v Berouně řekne "Beroun", je kapitán jak noha.

Reagovat
terry

Sparta bohužel takovýho kapitána nemá ani jednoho.

Reagovat
Uwe háže buly

Váchu, ale ten zas na to vůbec nemá herně..

Reagovat
Kang & Kodos

Vácha je taky labil. Ve většině klíčovejch zápasů se posere jako první.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hokaido

To není pravda. Když vidím Váchu v sestavě klíčovýho zápasu, tak se pravidelně posírám ještě před ním.

Reagovat
Kang & Kodos

A já tě předeženu, protože já seru už ze stoperů.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

*debil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spíš něco jako "hele jelen"

Reagovat
Pablos

se stejným scénářem události jako ve žhavých výstřelech

Reagovat
salami

otázka je, komu pásku u vás dát, Kadlecovi na kterýho pískáte, Konatému asi taky ne , z obrany jsou všichni krom beků na facku a to jsou zase cizinci, nechtěl bych vybírat ve Spartě kapitána

Reagovat
Posledni Kovboj

Vacha

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa. Když může mít nehrajícího kapitána Davis Cup, tak proč ne Sparta?

Ale na hřišti je to fakt problém, jak čtu celou soupisku, tak mi z toho pořád vychází nejlíp ten Lafata (na školní stupnici "kapitánství" tak 3-, ale ostatní ještě horší).

Reagovat
Aldeano

Když by chytal, tak Bičík. Možná Mazuch...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
salami

já nevěřim, že tam Rosa vubec ještě je, podle mě je někde na dovče, do medií nepromluvil od zápasu s Bolkou, to je furt Rosický bude možná připravenej na Rostov, ale je tu někdo, kdo ho fakt za poslední rok viděl na Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý zápas byl na tribuně.

Reagovat
salami

guláš když se uleží, tak je lepší, ale furt guláš, takže to klidně uležet nechte

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata je proste jako kapitan k smichu.. vubec na to nema povadu a to sem to rikal uz kdyz mu to dali poprvy

Reagovat
rufus

Reagovat
Posledni Kovboj

je to tak bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

pořád lepší než Holek

z týhle squadry co tady zůstala bych to svěřil Šuralovi

Reagovat
Posledni Kovboj

akorat ze ten si, stejne jako ostatni kandidati, pri nejblizsi prilezitosti pujde zase sednout. Ale fakt neni kde bra

Reagovat
smazaný uživatel

bych bral někoho jako byl Martin Abraham

Reagovat
Mustang™

Řepka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Uwe háže buly

taky to dostal jenom z nouze, protože jinak by to museli dát exslávistovi..

Reagovat
Aldeano

Tak hlavně z nějakých důvodů už nemohl být kapitán Matějovský. Od léta 2012 nebyl ani zástupce...

A jinak Bořek s Váchou byli stejně zástupci...

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Matějovský taky nebyl o moc lepší.

Reagovat
Kang & Kodos

Jeho legendární stížnost na vysokej trávník a pomalý podavače.

Reagovat
Aldeano

To určitě, ale Vácha to nezachránil.

Reagovat
Mr.Mike

protože jako kapitán dostal dvakrát redku v předkole LM a díky tomu oslabil Spartu

Reagovat
Aldeano

Já ho taky nebránim, ale to, že pak nemohl dostat pásku třeba před Váchou při střídání...

Reagovat
Spalovač šancí

Gulaši

Reagovat
Neon

Michal? Ten taky hrál několik sezon za Spartu

Reagovat
C-M@ster

Dostal ale rozum a šel do lepšího

Reagovat
nani92

Griga + Hipp > Holoubek + Pozar

Reagovat
Puskas

Je to tam dlouhodobá záležitost, mizerné vedení, plno funkcionářů, nekompetentní lidi. Ty nepostupy do LM, chabý počet titulů za poslední roky u týmu s potenciálem Sparty, tým bez tváře s nadupaným kádrem, směšné přestupy Paixaa a podobných výtečníků a furt se nic neděje, není slyšet, že by za to nesl zodpovědnost někdo jiný než trenér, kteří se tam mění jak ponožky.

Reagovat
terry

Je obrovská škoda, že Holoubek už nemá tu licenci. Protože to konečně mohlo začít fungovat nějak normálně – Požár jako sportovní ředitel, Holoubek jako kouč. Klub opustil Otava a začínalo být jasněji, kdo co vede. Jenže to dopadlo, jak to dopadlo.

Reagovat
Aldeano

Vždyť to není pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
Aldeano

Na papíře by to bylo hezky rozdělené, to ano. Ale nic by to neřešilo. Nevědělo by se uplně stejně co Holoubkovi říká Požár apod. Viz Kmoch-Hašek-Chovanec nebo Hašek-Hřebík (nejdříve tribuna potom lavička, přitom stejná funkce a stejná pravomoc).

Vždyť se ani neví za co za poslední rok nesl odpovědnost Otava, Kotalík a Požár...

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Požár přiše původně snad jako skaut ne? a pak přešel na pozici Otavy, která v mojich očích byla identická s tou Kotalíkovou. Takže je v tom snad ještě větší bordel, než byl, nevim jestli pozice vedoucího skautingu zanikla nebo ji vykonává dál Požár nebo dokonce Otava (koukat na videa by mohl i v Číně )

Reagovat
Aldeano

Jo, přišel jako skaut, koho vyskautoval nevim. Otava byl člen představenstva a myslím, že byl ředitel sportovního úseku Což nevím co v praxi znamenalo a asi to neví nikdo. Kotalík zase nastoupil na pozici, kterou naposledy měl Přibyl a pak 4 roky neexistovala

A aktuálně to teda oficiálně vypadá tak, že si Požár sám sobě šéfuje jako sportovní ředitel skautovi http://www.sparta.cz/cs/klub/o-sparte.shtml A tohle bude nový Otava https://cz.linkedin.com/in/martin-proch%25C3%25A1zka-52149390

Reagovat
Kang & Kodos

Do piče, on tam je tři roky a nikdo o něm neslyšel.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to bude ideální kandidát na hlavního šéfa.

Reagovat
Aldeano

Kdo ví, kolik takových tam je

Jediná jistota je Krula, protože pro nás v 90. letech pískal

Reagovat
Kang & Kodos

To je aspoň srdcař.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu pripocti prestupy hracu ze zahranici, kteri se tam uz neprosadili a u nas z nich Sparta dela hvezdy, pritom je jinak na hristi zesmesni kdejaky ligovy hrac co tu u nas v lize hraje. No a nejvetsi podil na tom vsem ma porad ty neustale se menici trenerske tymy. Porad nejky manazer, vedocui, trener apod...to jsou vsechno sracky. Ma tam byt manazer + trenersky tym, jeden clovek co rozhoduje a on sam ma za to zopdovednost. A ne tyhle ty kombinace nebo nevim jak bych to nazval. No zkratka gulas.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

To je protože vedení dělá mrtvého brouka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Miguel19

Mně furt nejde do hlavy, proč se tam nasral ten Požár? To má nějakou spešl licenci? Ci jsem četl, tak ti asistenti mají taky licenci, tak proč to tak nenechali..

Reagovat
Rarášek

Ty vole, fandit Spartě a Arsenalu je v současný době opravdu pohádka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zacni fandit Slavii a Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

samé lepší

Reagovat
Liquid

Slavia a Chelsea letos dělá všem radost

Reagovat
Venny

Reagovat
Neon

Pohoda

Reagovat
KingMaster13

Teď se podívej na moje kluby a řekni kdo je víc na dně Jediná Slávie něco hraje teď ale ještě 2 roky zpátky jsme doslova přežívali

Reagovat
smazaný uživatel

všechny tři se zdají právě od toho dna odlepovat

Reagovat
GORANGA

Reagovat
Tywin Lannister

ani mi nemluv

Reagovat
Azazelo RD

Přidej na mezinárodní úrovni českou repre a můžeš si to hodit.

Reagovat
frankiefcb

No stěžuj si.

Reagovat
FCSL

Arsenal a Slovan

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
smazaný uživatel

U mě to tuze zachraňuje Sevilla..

Reagovat
Briggus

ehm

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Hubna

No, kombinace Sigma a Arsenal je ještě na další úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

A o kombinaci Sigma, Sparta a Arsenal snad už ani nemá cenu mluvit.

Reagovat
lampas

Nejhorší je, když se někdo neumí poučit z chyb, které dělal v minulosti. A jaro 2012 zase až tak dávno nebylo Svým způsobem to Spartě patří...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
r.mrazik

odkaz na tu Hartmannovo sracku z isportu...tyvoe...

Reagovat
terry

Když si z toho odneseš tohle…

Reagovat
r.mrazik

odpovida to asi celkovy urovni clanku...proste neco jako z isportu...

Reagovat
terry

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Je tu někdo, kdo na Konatého ještě píská? Přijde mi, že už si vyslechl dost a pokud s ním tedy počítají je to celkem kontraproduktivní.

Reagovat
terry

V sobotu na něj pískala půlka stadionu.

Reagovat
ACSMan

To vím ale myslím přímo tady

Reagovat
widlak

Pískat na něj tady je kontraproduktivní. Za prvé tě neuslyší, a za druhé se na tebe kolegové v práci začnou divně koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Ano, určitě musí být nepříjemný s takový člověkem být v osobním kontaktu. Pokud byl v neděli na zápase a ještě furt píská na Konatého

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jiste, Konate je srac, z nej delate jako kdyby to bylo kdo vi co, jalovej byl v lete, mizernej je i ted. Absolutne nechapu vedeni proc jeste rozesralo fanousky a omilostnilo ho. Mel Spartu u pici a voni mu daj dalsi sanci. Heste bych pochopip kdyby za neco stal, ale je uplne k hovnu.

Cely spartansky vedeni je totalne mimo. Smutny to je...

Reagovat
salami

stačí se kouknout na současnej kádr Sparty a je mi jasný, že neni jedinej, kdo má Spartu u píči

Reagovat
Mr.Mike

boužel

Reagovat
irik

Já.

Reagovat
Miguel19

Koukal jsem na Dohráno, dostane Sparta trest za to bučení na hráče Dukly?

Reagovat
smazaný uživatel

ten nejtvrdší - disciplinárka nám neuzavře kotel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Tak ono pokud tam hrají přecenění hráči jako Koubek, Vácha a spol tak je to nikdy nikam neposune. Já jsem Koubka za celou dobu ve Spartě neviděl udělat zákrok. Absolutně nejhorší golman co kdy ve Spartě byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zákrok Koubka proti Sonderskyji ? Řekl bych, že díky zákroku při stavu 2:2 Sparta hrála v EL dalších 8 zápasů....

Reagovat
Lifted

Máš pravdu. Za poslední půl rok jsem snad neviděl zákrok, že bych si z toho sednul na prdel a řekl tak ještě, že ho máme tvl. Třeba Bíča ten měl takovejch zákroků haldy.

Reagovat
Visca el barca

Konečně někdo kdo to vidí. Já tenkrát ani nepochopil proč šel z Hradce na přestup do Sparty. Potom Euru, kdy nás opět nepodržel absolutně ničím. Je to hráč do Hradce né do Sparty.

Reagovat
salami

tak v Liberci svoje kvality ukázal

Reagovat
oli9

To ted spartě nijak nepomůže

Reagovat
salami

to asi ne, ale v lize má čistý konto s Bohemkou i s Duklou, zásadní problém to neni, navíc jsem reagoval na to, že to je golman tak možná pro Hradec - neni, kvality má, akorát nemá formu, ale kdo ve Spartě ted jo

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Dánsku nebo Neměcku nepodržel? Liberec v EL taky nepodržel? Spartu v EL taky nepodržel? Na podzim nás v lize taky nepodržel?

To fakt máte někteří tak krátkou paměť? BIčík je určitě výbornej golman, ale žádnej extra držák to prostě není. Navíc v Lize Mistrů nás každoročně dojí neskutečně.

Reagovat
iamek

Reagovat
KingMaster13

Nicméně v Liberci mi přišel lepší, je ale pravda že tam měl lepší obranu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Bičík je namistrovanej frajírek,vždycky měl výkyvy...Zlatej Koubek,furt má nejvíc nul v lize a podržel nás na podzim v EL, to že ted Sparta prohrábá není chyba v Koubkovi,hraje na hovno celá Sparta...

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Visca el barca

Ne je hroznej.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže kvalita hráče se posuzuje podle 4 jarních zápasů? Tak to vezmem Pavlenku rovnou do základu repre, ne?

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Bičík je jednoznačně lepší než Koubek. Koubka tam dávají, protože je mladý, jinak prostě nechápu, jak může být jednička před Bičíkem

Reagovat
oli9

Koubek je absolutní šašek... sebevědomí má na rozdávání ale že by něco chytil to ne.. taky jsem tak slabého golmana ve spartě ještě neviděl

Reagovat
Puskas

Kouba › Koubek

Reagovat
smazaný uživatel

toho už si tu kluci pamatovat nemohou. mě vždycky sralo, že byl jedničkou před Srníčkem, který hrával za Newcastle akorát ta sparťanská tlačka byla prostě příliš silná

Reagovat
Puskas

Taky, i když Kouba byl výborný.

Reagovat
salami

v Deportivu neměl tlačenku, tak si ani neškrtnul

Reagovat
Puskas

tam neměl pas EU, Songo ano

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

neco proti Koubicovi ?

Reagovat
Puskas

Právě naopak, Petra jsem měl rád.

Reagovat
Posledni Kovboj

drz se Slovacka pls

Reagovat
oli9

Reagovat
C-M@ster

Sparta se snaží sázet na image. "My jsme Sparta, jsme něco víc, jsme elita". A to se prostě neslučuje s tím, že tam teď hraje borec, co si s něma chtěl vytřít prdel.

Můžete si nadávat na fanoušky jak chcete, ale to, co se děje, je chyba vedení.

Sparta měla dvě možnosti. Buď si zachovat tvář a poslat Konatého někam na hostovačku a pak ho třeba prodat. Nebo to s ním zkusit s tím, že jim pomůže na hřišti a ještě z něj pak budou mít nějaký milióny na účtu za případnej prodej, ale za cenu toho, že pošpiní vlastní image.

Vybrali si špatně a teď jenom řeší následky.

Ale co víc. Kromě toho, že si špatně vybrali, to ještě nedokážou ani nijak před fanoušky obhájit.

Jedno video na youtube "Timmy chce druhou šanci" a pár rozhovorů do tisku, kde hráči s kyselým úšklebkem říkají "každý si zaslouží druhou šanci a kabina mu jí dá" a to je všechno? A teď chtějí ještě ukazovat na kotel a říkat "vy jste ti špatní, škodíte Spartě".

To je prostě amatérismus, což ale plně odpovídá projevům vedení Sparty za poslední dekádu...

A pokud věříte na karmu, tak ta červená v Rostově se jinak označit ani nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Možná dostali příkaz shora nejít na děkovačku, bo kdyby za Konatém tak stáli, už dávno by z jejich středu přišlo nějaké prohlášení a vůbec by to nemusel dělat Lafata, je tam přece Rosa, byl tam Dočkal.

Reagovat
terry

Myslíš teď v sobotu? Mě spíš přišlo, že se sparťanům na děkovačku vůbec nechtělo, ale pak jim někdo řekl, ať teda jdou, tak šli… Ale kotli se nakonec bohužel museli vyhnout.

Reagovat
terry

*Mně

Reagovat
Josifek

Vedení ve Spartě není dlouhodobě konzistentní a dělá řadu chyb, ale že by zrovna kauza Konateho byla hlavní příčinou současného mizerného stavu, to si nemyslím. Navíc si myslím, že byl potrestaný celkem dost, jak ze strany klubu, tak ze strany fans a když už teda zůstal, tak nevidím moc smysl v tom na něj dál pískat, protože to nikomu neprospěje..

Podstatný příčiny současný situace vypisuje dobře výše puskas doplněný ibrou11, kauza konate měla/má na současný stav relativně nízky dopad..

Reagovat
terry

Jasně, schází se tam toho víc, rozhodně. Já si jenom nedokážu představit, jak se někde jinde v Evropě vede proti vlastnímu hráči tak štvavá kampaň.

Reagovat
verv

Icardi nic? a to je kapitán týmu a ne nějakej průměrák s jedním povedeným zápasem z pěti.

Reagovat
Josifek

Asi by se někde něco našlo, ale je fakt, že tady se toho sešlo asi hodně - Konateho neprofesionální chování, pak když se vrátí, tak se nechá v Rostově jako ofenzivní hráč brzo vyloučit a přispěje k debaklu...k tomu je to černoch, lidi jsou ted dost pobláznění migrační krizí, jakýsi Ortel je za národní hrdiny a Sparta k tomu v pěkné krizi, když se to všechno spojí, tak obětní beránek se některým lidem asi hledá lehko, zvlášť když v kotli asi nebude nouze o lidi, co černochy moc nemusí..

Každopádně dle mého už to mělo skončit dávno, když už to neudělal klub Konateho prodejem, neměli by s tím dál už pokračovat fans..

Reagovat
smazaný uživatel

Wau

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

(Kdo ti hacknul účet?)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Reagovat
Znalec

Reagovat
pantondavo

Spasitele Rosického? Hláška roku.

Reagovat
verv

No to je slátanina takže za Konatého redku a nulovou efektivitu můžou fanoušci (jako kdyby před tou jeho eskapádou hrával jinak) a hráči by neměli tleskat fanouškům, kteří je podporujou i když se nedaří, protože si dovolí vyjádřit svůj názor? Obrovské selhání Sparty určitě není to, že se za Konateho nepostavili víc (jako kdyby to, že je zpátky v týmu nebyla dostatečná podpora), ale že ho vůbec vzali zpátky, protože muselo být každýmu jasný, že to takhle nějak bude vypadat. a tu narážku na rasismus snad ani nemá cenu komentovat.

Reagovat
terry

Jasně, to rozhodnutí bylo patrně špatný, ale když už padlo, tak na něj přece nemůže nechat takhle pískat. Podle mě to normální není, ale na to může mít každej svůj názor. Co se týče rasismu, to už je potřeba jít za sparťanskym kotlem. Já si to bohužel nevymyslel.

Reagovat
verv

Ale co s tím má klub teď už dělat? nějaký výzvy fanouškům nemaj smysl, když hráči nebudou děkovat kotli, tak se ty problémy ještě prohloubí. fakt teď už nevidím žádný možný řešení (když nepočítám prodej nebo hostování). nedělám si iluze, že nejsou jedinci co si na něj zabučí protože je černej, ale to přece není jádro toho problému.

Reagovat
terry

Jasně, jádro ne, ale taky by to mohlo bejt třeba jiný. Důležitý teď je, že když ti kotel vzkáže, že s tím negrem děkovačka nebude, tak tam asi hráči zatleskat hromadně nebudou, když Konaté stojí vedle nich. Ale je jasný, že na vině jsou obě strany, a důležitý je, že to Spartě vůbec neprospívá.

Reagovat
Josifek

Reagovat
verv

jiný by to nebylo, kdyby byl Konate bílej, ale kdyby sám vyvinul nějakou inicativu to řešit (viz Matušovič). on ani po té době co je tady neumí česky a ještě dostane v prvním ostrým zápase po omilostnění redku, to je pak těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, to, jak vám legendárně lezl do zadečku, bylo prostě k popukání

Reagovat
terry

Psalo o tom hodně zahraničních (i velkých) médií.

Reagovat
Counter

Ale Guardian je nejvíc

Reagovat
terry

Aha, to já mám teda víc třeba BBC.

Reagovat
Counter

Trump by ti vysvětlil, že BBC je přece fake news. A sportovní sekce Guardianu mezitím sbírá jedno ocenění za druhým

Reagovat
smazaný uživatel

*nejvíc vlevo

Reagovat
Aldeano

*dole

Reagovat
Kang & Kodos

Tam jsme zatim byli snad jenom kvůli plotně a ožralýmu rozhodčímu.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Rarášek

Reagovat
db18

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Counter

Ještě mě napadá Zlincester, ale to bylo asi jen AP...

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Čaute, rád bych Vás požádal jako fanoušky různých klubů o vyplnění mého dotazníku týkající se mé diplomové práce. Děkuji moc :)

https://goo.gl/forms/T4W0sfX1zanuh3tm1

Reagovat
hefy

Hned u 4. otázky jsem se zasekl. Tohle je spíš pouze pro Baníkovce. Nemam ponětí, jak ted hrajou, nebo jak se prezentujou na sociálních sitích.

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je to skoro celé zkopčené..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

U šesté otázky Šafarčík.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem ho dal

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na tom je, že narozdíl od Plzně a Slavie prostě nevidím žádný prostor pro zlepšení.

Náhrada za Dočkala se nekoupila.

Vedení je pořád stejně dementní.

U stoperů nemáme kam sáhnout a jedinou náhradu v podobě Březiny pošleme pryč.

Rosický už si nekopne.

Holoubka, který měl zůstat i kdyby se nevyhrál titul, se snažíme po měsíci odstřelit

Na tribunách jsou jantaři, kteří pískají na vlastní hráče.

Celková atmosféra v klubu

Sečteno, podtrženo budeme s bídou třetí a v létě se nic nezmění.

Reagovat
Greny

Když se mezi sebou i rvete, tak je to fakt blbý

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se s nikým nerval. Já jsem z toho tak frustrovaný, že jsem tam ani nešel. A nebyl jsem sám, třeba z té skupiny, se kterou tam chodím, tam nešel nikdo, což je smutný.

Reagovat
Mr.Mike

Myslím, že nějaké zlepšení tam bude, i když to nebude ani tak žádná sláva nejspíš.

Tak tam mě nikdo nenapadá kdo by se mohl koupit, leda někdo z ciziny , ale pokud vím tam Požár říkal že se kupovat nikdo ani nebude, že se bude vsázet na týmovost.

Dementní zůstane i nadále, tam se jen tak něco nezmění.

Stoper se měl koupit. Třeba ten Jugas...zas to vidím jak se koupí Sivok a bude to podobná bída jak Kadlec.

Nejspíš souhlas. Max zas nějakých dvacet minut proti nějaký Horní dolní.

Já Holase chtěl jako trenéra áčka jen za předpokladu že se přivede nějakej kvalitní trenér, což mě z těch Českých nikdo moc nenapadal. Jinak bych nechal spíš Holoubka jako trenéra juniorky a asistenta u áčka.

Konaté můj oblíbenec není, ale pískat na něj nebudu, ne že by se mi to nelíbilo, ale rozesere to celej tým.

Atmosféra mi taky přijde vždycky tak půl roku ok jednou za čas (pod Holasem na podzim si myslim že to dobrý zrovna bylo) a jinak žádná sláva.

A s posledním nejspíš souhlas Plzeň zkušená, Slavia ve formě, tam s tim moc nenaděláme.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče hráčů, chybí nám lídr. Bohužel u drtivé většiny vidím velký problém v psychice, takže je nám prd platné, že dotyčný hraje solidně v Liberci atp, když u nás se zhroutí po první inkasované brance a semele ho tlak tribun. Takových hráčů máme mraky a proto to nikdy nikam nedotáhneme. Můžete mi oponovat loňskou EL, jenže tam jsme buď první gól vstřelili sami nebo na hráče nebyl vyvinut žádný tlak s tím, že do zápasu nejdeme jako favorit, to se pak hraje jinak.

Co se týče vedení a celkového řízení klubu, i tady je prakticky vše špatně. Momentálně nám funguje jen práce na Strahově, jenže to je tak vše. Bylo by mi Křetínského líto, jenže on sám se kolem sebe obklopuje lidmi, kteří dělají tragické rozhodnutí, tudíž za to, kde jsme může i on sám.

Ale co musím "ocenit", to je to, jak ve Spartě krásně umí lidé mluvit. Jak hráči, trenéři tak i Kotalík a spol. Všechno víme, příště vylepšíme. Problém je, že to není vůbec pravda. Stále jen alibismus a výmluvy ( v tom teď vévodí Požár ) a výsledkem je to, že nás Slavia o parník přeskočila.

Negativní atmosféra je taková ta poslední kapka, každopádně si zaprvé myslím, že pokud hráče rozhodí pískot tribun po pasáží hry, kdy si stopeři přihrávají 2 minuty v kuse na vlastní polovině a pak to nakopnou do outu, tak nemají ve Spartě co dělat a zadruhé bylo úplně jasné, že se na Konateho bude pískat, klub neudělal nic proto, aby se tomu zamezilo, to samé platí i o Konatem.

Ve Spartě se vždycky pracovalo pod tlakem a vždycky se tak pracovat bude. A kdo to nezvládá, nemá v ní co dělat a to platí jak pro hráče, tak pro trenéry a tak pro vedení.

Reagovat
Josifek

Je fakt, že mentalita "železný Sparty" chybí asi nejvíc..Lafi je hrozně pokornej člověk a nemá takovýho nezlomnýho ducha, jakýho by kapitán měl mít - správnej kapitán by se měl umět nasrat a z té faze se odrazit vyburcování, a to on podle mě neumí, jeho nasrání spíš srazí ke skepci. Kadlec V. když není v psychický pohodě, tak má problém i s fotbalovýma základama, Holek je vystrašenej už od pohledu a to ani nemusí být pod tlakem, Costa sice takový není, ale zas je to takticky neřízená střela atd. atd....

O vedení škoda mluvit, to už je stejná písnička co pamatuju..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Lídr nám chybí dlouhodobě. Po odchodu Dočkala není na hřišti nikdo, kdo by se to nebál vzít na sebe a uklidnit tím spoluhráče kolem. Momentálně to vypadá, že vůbec nevíme co hrát. Dost hráčů se i snaží, v tom problém není, ale chybí nám řád a někdo na koho se můžeme spolehnout když se nedaří. On by to zrovna ani Dočkal sám úplně nezlomil, ale pomohl by nám. Škoda, že nemůžeme počítat s Rosou, ten by se nám přesně hodil. Ono by bylo fajn mít i někoho jako je Sivok, kdo to dokáže i trochu vyhecovat.

No a ten Požár. S tím absolutní souhlas. Neustále výmluvy na něco, a slibuje věci, které zlepšíme, ale sám tomu snad ani nemůže věřit. Mě dostal vlastně hned po prvním zápase sezony v Rostově, kdy řekne, že nás Rostov ničím nepřekvapil. A dostali jsme 4 góly. Nechci vědět, jak by to dopadlo, kdyby nás překvapili.. A od toho vyjádření pokračuje víceméně v nastoleném tempu. Každou chvíli řekne nějakou hloupost.

Reagovat
OnderCZ

V tu chvíli jsem na ten rozhovor koukal jako puk a divil se, jak tohle může říct. Krve by se ve mně nedořezal. On si tam povídá, úplně v klidu jak Rostov ničím nepřekvapil, přitom Sparta odjíždí z Ruska spráskaná jako pes. To jsem nepochopil, proč zrovna takhle musel mluvit. V první moment jsem si říkal, to jako chce doma vyhrát 5:0 a s touhle prohrou počítal? Je to prostě celé zapeklité a cesta ven nebude jednoduchá, ale pořád může být hůř, tak doufám, že se neudělají nějaké zbytečné kraviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
SIRBRANIKE

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s Křetínksým? Utopil už něco přes miliardu ve Spartě, už se mu nechce dál držet Spartu (jak to vypadá poslední sezonu a půl) se ztrátovým rozpočtem, nebo je to jen nějaký dočasný stav? Někdo zasvěcený?

Reagovat
r.mrazik

nechapu tvoji otazku vzhledem k 70 milionovymu Kadlecovi a Rumunovi,co stal mega euro...plus Nestor taky nebere malo...

Reagovat
Mr.Mike

tak ted' ale 200 mega za Dočkala

Reagovat
r.mrazik

To ano,ale tak na posledni chvili nikoho nekoupis...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Pokud hráči nejsou schopni se vypořádat s tím, že se na ně píská, nemají ve Spartě co dělat. Co čekají? Že bude fanouškům jedno to, že klub zase jednou spadl do totálních sraček, a že je za to vytleskají? Během hry píská jen nějaká skupina exotů z protilehlé, ale po konci zápasu nebo při střídání je to logické. Konateho vůbec nemá smysl řešit, absolutně nechápu, co vedení čekalo, že se stane. Měl být už dávno prodaný, jestli si někdo myslí, že ta nenávist vůči němu rychle opadne, tak ne, to se nestane. On nemá ve Spartě co dělat.

Reagovat
Alan_Shearer

OT: Snazim se ted trochu smerovat jidelnicek ke zdravejsi strave, prestava mi byt fuk co do sebe cpu, akorat moc netusim, co mam pit. Vsude se pise neco jinyho. Lejt do sebe cistou vodu se porad neda, obcas to prolozit nejakou mineralkou (nejlepsi je asi Magnesia) ci ovocnou stavou je dobry, ale co dal? Co pijete vy?

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi kriste, kolik ti je let, boha....

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Alan_Shearer

Za mesic 15, a tobe?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale odpovim ti, i kdyz kroutim hlavou. Voda, voda a zase jenom cista voda.

Reagovat
Greny

Pivo, vodka, becherovka

Reagovat
Spalovač šancí

Fořt

Reagovat
Mrvinho

Místo vodky rum jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
db18

Ideálně vodu a neslazené čaje... jenže na tom nevydržím, takže ještě denně kafe a příležitostně pak pivko.

Reagovat
Alan_Shearer

No prave, je to slozity. Byl jsem zvyklej celkem pravidelne pit ruzny Kofoly, slazeny mineralky atd, takze to je boj Pivo si budu dopravat nadale, ale jak rikas, jen prilezitostne.

Reagovat
ratusek

když piješ takový sladký sračky, tak ti není pomoci

Reagovat
smazaný uživatel

slad medem /citron a med pro me nej v zime/

nekdo pridava matu, okurku

voda je to nejlepsi co se da pit, zvyknes si

Reagovat
smazaný uživatel

med ale jako opravdu med, ne ty mrdky, co prodávaj v krámech

Reagovat
Josifek

Já piju přes den prakticky jen obyč vodu (ideálně ne přímo z kohoutku, ale přes nějaký filtr jako je třeba u těch moderních ledniček amerického stylu) a vůbec mi to nevadí. Pak si dám denně tak 3 čaje (snažím se střídat černý, zelený a občas ovocný), na něco sladkýho k pití mám chuť jen k jidlu, takže si dám buď štávu, občas colu či pivko. A pak občas zajdu na pivko do hospody či piju rum s colou, ale to tak jednou týdně. Ale pít skoro pořád jen vodu mi nedělá vůbec problém, spíš by mi přišlo divný pít na žízeň něco jinýho - jako třeba slazený minerálky, neřku-li nějaký kofoly atp..

Reagovat
smazaný uživatel

neříkal jsi, že Ti bude za měsíc 15?

Reagovat
Rarášek

Kafe je zlo

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak?

Reagovat
Rarášek

Protože s ním nejde přestat.

Reagovat
db18

Ale zas tolik neškodí, když jich nepiješ třeba 10 denně (a zase - když nesladíš )

Reagovat
Rarášek

Tak pořád je lepší, když přejdeš na čaje. Já třeba pravidelně piju tak tři turky za den, a úplně spokojenej s tím nejsem, jenže závislost je závislost.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
pepinho2

já si dávám 1 denně, mám to i jako takovej zvyk prostě, ale víc bych asi dávat nechtěl

Reagovat
OnderCZ

Nejde to jednoduše. Teď jsem to ustálil jen na jednom poobědovém v práci. Turka ne, ale espresso z kávovaru. Ta chuť je prostě dokonalá a to si asi nikdy neodpustím. Je to zvyk, člověku to chutná, jeden čas jsem dával i 4 denně. Ono je to složité, jednou odborníci říkají, že klidně max. 3-4 kafe ničemu neuškodí, jindy se zase dočtete, že i jedno je špatné. Nevím, neřeším. Spíš se snažím pořád hýbat, dostatek sportu, spát denně aspoň těch 6-7 hodin, nepřehánět to tolik s alkoholem (tak jedno pivko denně), dvakrát týdně posilka, dvakrát týdně trénink, v sezoně jednou za týden zápas, do toho jíst tak nějak rozumně, kvalitní snídaně, oběd, do toho zdravé svačiny (ovoce, zelenina), piju jen čaj a čistou vodu většinou, jednou za měsíc zhřeším v kině Colou. Jo věřím, že z mé stravy by spousta odborníků nadšená nebyla, ale nechci nic přehánět. Ani to špatné, ani to dobré. Při 180 cm vážím 78-80 kg, občas si člověk říká, že by to mohlo být lepší s tou postavou. Ale když pak vidím tu spoustu lidí, co si nesou své bříško a kašlou na všechno, tak jsem spokojený. A na druhé straně také nemám rád ty zapálené lidi do všeho módního. Nemám nic proti bezlepkové dietě, jistě je to dobrá věc, jen mně trochu vadí, že se z toho všeho stala taková "móda". Jsou lidé, kteří to opravdu potřebují a přináší jim to dobré věci, jen občas cítím z některých lidí takovou tu aroganci a nadřazenost. Chtěl jsem jen napsat, že prostě si z toho nedělám hlavu. Mám cíl, že do 50 let prostě nepřesáhnu hranici 85 kg, pokud budu zdravý a to si budu sportem tak nějak snažit hlídat. Nejsem žádný vzor, postavu špatnou nemá, ale radši si někdy dopřeji radosti života, než se trápit něčím, aby mě pak za týden někdo trefil třeba v autě při předjíždění.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem skončil snadno - vyměnil jsem kafe za Caro. A to jsem pil min dvě velké přeslazené kávy z kavárny. A předtím než jsem začal chodit spešl do kavárny, tak jsem kupoval takové ty přeslazené ledové kávy ze supermarketů, což je echt svinstvo s tunou cukru. Mnohem těžší bylo vyměnit pivo za nealko. Sic to bude individuální.

Reagovat
OnderCZ

Jo s tím pivem bojuji dost. Říkám si, že bych to omezil přes týden úplně. Ale pak přijde večer a to jedno si dám. Takový rituál na hezké uklidnění před spaním.

Reagovat
smazaný uživatel

voda s citronem

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

špatné pro zuby

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

to radsi cisou, jak to nekomu muze chutnat?

Reagovat
HorajzmAmmann

asi dáváš málo citronu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten citron musíš nejdřív rozkrojit, než ho hodíš do vody.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Aldeano

Reagovat
cink

Reagovat
db18

Reagovat
Josifek

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

A snítkou máty..nebo třeba v létě k tomu přihodit do džbánu ještě pár malin či jahod ze zahrádky :)

Reagovat
r.mrazik

jen cerstvy ranni dest...

Reagovat
Kang & Kodos

zlatej

Reagovat
r.mrazik

ty uz jsi zas hodne narocnej...ale budiz

Reagovat
Alan_Shearer

#yummy

Reagovat
Azazelo RD

Minerály třeba.

Reagovat
cink

Reagovat
Rarášek

Všechno to padlo, nejlíp vodu s citrónem. Pak třeba nějáký ty čaje, nejlíp zelenej, černej. No a proteiňáky, žejo ..

Reagovat
Alan_Shearer

Dik za tipy

Reagovat
Hokaido

Já pije jen kafe, vodu, pivo a džusy. Na džusech jsem úplně závislej, hlavně na jablečných. Cola-coly nebo slazený minerálky vůbec nepiju, ale jakmile dostanu chuť na džus, tak musím jít do prvního krámu a koupit si ho. Vypiju tak 4 litry týdně.

A to je samozřejmě úplně napiču, protože i 100% džusy v sobě mají strašně cukru.

Kafe třeba taky není nic špatnýho, pokud nepiješ třeba turka. Espresso se správnou dobou extrakce myslím není nic hroznýho.

Reagovat
Uwe háže buly

4 litry to dam asi i víc teďko poslední dobou.. Hlavně ty kokosový jumexy a liči/kaktus od relax či co a pomerančový.. si koupim litrovku a nevydrží mi ani hodinu, akorát se člověk nedoplatí.

Reagovat
db18

se musim krotit už při nákupu, protože jinak to je tak jeden litr na den...

Reagovat
Hokaido

Tyhle sračky já zase nepiju. Z toho cítím jen chemii, je to plný regulátorů, kyselin a aroma a přitom to většinou obsahuje maximálně jedno procento liči/kaktusu.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, ten od relaxu určitě nebude zrovna nějakej přírodní, to mi je jasný Ten Jumex možná tak špatnej nebude.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Jumex Ananas - Kokos.

Pitná voda, ananasová šťáva z koncentrátu, kokosové pyré 6%, kukuřičný sirup ( ), kyselina citronová, konzervant, kyselina Laskorbová. Podíl ovocné složky 18%, bez přídavku a barviv

Reagovat
Blasphemer

Relax kaktus

Reagovat
Hokaido

Voda, Jablečná šťáva z koncentrátu (35%), Glukózo-fruktózový sirup (G) a/anebo cukr (D), Jablečný protlak (5%), Šťávy z koncentrátu z: limetky (1%) a opuncie (1%), Regulátor kyselosti (kyselina citrónová), Barviva (E141 a kurkumin), Aromata, D,G - v závislosti na použité surovině: viz potisk v horní části obalu

Vy jste hovada.

Reagovat
Blasphemer

Já to piju fakt málokdy, je to taková guilty pleasure. Jinak piju skoro furt jenom pomerančovej, pokud možno s dužinou. Ten je nejlepší. A občas ještě Aloe Vera.

Reagovat
Blasphemer

Super je ten kaktus s vodkou nechat zmrznout na špejli a při letních horkých večerech pocucávat. Lahoda.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zní hodně dobře, to si musím uložit a v létě zkusit

Reagovat
db18

Kdo za to má utrácet?

Reagovat
Uwe háže buly

No a jak nám to chutná

Reagovat
Hokaido

Ty vole... Zítra si to koupím.

Reagovat
db18

Reagovat
salami

Reagovat
Blasphemer

Džusy jsou zlo, ale taky neodolám. Hlavně je to pro mě naprostá nezbytnost na kocovinu, kterou tak jednou až dvakrát týdně mám, nějak jí bez pomerančovýho džusu už nedokážu zvládnout.

Reagovat
Hokaido

Nejlepší pomerančovej je Brazilský pomeranč s dužinou. Jen je škoda, že to není 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

já si dal džus na kocovinu jednou a nechybělo moc, abych to celé zase vyhodil. Pro mě daleko lepší Magneska. A nebo pokud máš po ruce pivo ... Ale džus, Fantu atd vůbec

Reagovat
Blasphemer

Mně zase nevyhovuje Magneska, protože to poslední, co při opici potřebuju, je "natlakovat" si žaludek bublinkama.

Pivo je dobrý, ale zase ne když potřebuju fungovat. Hodí mě to pohody až moc.

Reagovat
frankiefcb

tak použij neperlivou. Já mívám křeče při kocovině. Tak do sebe hážu hořčík, jak se dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po chlastu se můžu po pomerančovým džusu utlouct Ale zase já kocovinu nikdy neměl, i když jsem se zlil jak prase

Reagovat
Blasphemer

Dřív jsem taky nemíval, ale věk nezastavíš. Pivka v pohodě, ale z tvrdýho je mívám docela často.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já zas tvrdej moc nedávám, tak to bude tím

Reagovat
Josifek

Mně ty kupovaný džusy moc nechutnají. Koupili jsme si odštavnovač a jedem si pomerančovou štávu párkrát týdně a paráda a ani to nevýjde dráž než kvalitnější džusy.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš dvě možnosti. Buď si kupuj ty sladký hnusy dál, ale snižuj dávky. Nebo pár dní nepij vyloženě nic jiného, ještě se v Coca Cole vysprchuj a už to v životě nebudeš chtít vidět.

Reagovat
salami

tohle nefunguje, já bych vydržel jíst jedno jídlo nebo pít jedno pití třeba měsíc v kuse kdyby na to přišlo, možná i dýl, ale na někoho to možná zabírá, když už tak to chce se toho tak přejíst a přepít, až se z toho člověk párkrát pobleje, to už by fungovat mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

které by to bylo?

Reagovat
Puskas

viz jeho nick

Reagovat
salami

o to nejde, cokoliv z toho co mi chutná, i když je fakt, že ta kola se asi tak dlouho vydžet nedá, byl bych fakt hodně přeslazenej a pálila by mě žáha, ale i tak si nemyslim, že by mi ji to nějak dlouhodobějc znechutilo

Reagovat
guzman

Já piju jen čistou neperlivou vodu a zvyknout se na to dá Já před cca 2 rokama pil jen coly a energeťáky a někdy ten alkohol... teď k tomu občas přimíchám čaj, ale jinak se cítim stokrát lépe než když jsem pil ty sračky

Reagovat
smazaný uživatel

v první řadě ovoce, zelenina (saláty) a polívky. potom čaj, voda (odstátá!), občas žeru vločky, občas mlasknu pivko, vínko. neslazený minerálky asi taky budou dobrý, ale to nekupuju. odnaučil jsem se pít zbytečně moc, takle v zimě, když proložíš salát s polívkou, stačí ti pak denně sklenka vody, nebo ani to ne. na zápase si dáš po každym poločase pivko, v létě po dvou a je to.

Reagovat
Uwe háže buly

Jihlavanka espresso, Radegast ryze hořká 12, Energetický nápoj AH basic. A občas tu vodu.

Reagovat
Blasphemer

Já to moc nehrotím. Hrotil jsem to v době, kdy jsem hubnul a jel jsem jenom čistou vodu. Jediný, co vyloženě nepiju a nebo teda pouze jednou za uherák, jsou energeťáky a přeslazený limodánový sračky jako Fanta a Cola.

Teď většinou prokládám čistou vodu ochucenýma minerálkama. Občas nějakej ten džus a samozřejmě dvanáctku k večeři. To už je takovej rituál, kterej se asi neodnaučím nebo by to šlo fakt těžko.

Reagovat
Kang & Kodos

Btw. jestli nějaku ovocnou šťavu nbo džus, tak rajče, tam je o dost míň cukru než v těch ostatních

Reagovat
smazaný uživatel

a taky o dost míň chuti

Reagovat
Kang & Kodos

Mně to docela chutná, takže win-win

Reagovat
Uwe háže buly

S vodkou je to dobrý no.

Reagovat
smazaný uživatel

Pivo, slivovička, rum Žiješ jen jednou a srát na vodu s citronem

Reagovat
Le Gunner

Odsud posud, ale nějak striktně se regulovat, to mi nikdy nevonělo. Samozřejmě, může se to v budoucnu vymstít, ale co už.

Reagovat
Le Gunner

A hlavně jsi zapomněl na vínečko.

Reagovat
smazaný uživatel

smarty

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Znalec

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Posledni Kovboj

Na cistou vodu si normalne zvyknes, mne uz ty stavy atd. ani nechutnaj.

Reagovat
Rišty

voda nebo voda citron nebo voda limetka máta... nebo čaj

Reagovat
smazaný uživatel

Já piju fakt jenom vodu z kohoutku a denně čaj, jednou tejdně pak na chuť pár piv.

Reagovat
Spalovač šancí

Voda se zázvorem a medem

Reagovat
Znalec

dej šanci vodě a uvidíš že si zvykneš jen na ní

Reagovat
smazaný uživatel

Čistou vodu a dá se na to zvyknout úplně v pohodě.

Reagovat
Josifek

Právě, ani nic jinýho na žízeň prakticky nechci..

Reagovat
Josifek

A taky jsem díky tomu přestal uplně sladit cukrem čaje atp., max si dám kapku medu..

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Alan_Shearer

Diky vsem, celkem vyzivny vlakno zkusim pit jen vodu, obcas treba s citronem jak tu doporucujete.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo to ještě nezmínil? Jednoznačně pečený čaj for the win!

Reagovat
Kang & Kodos

Až na tu část s Konatem souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

"... je absolutně neakceptovatelné, aby se v ochozech pořádal nenávistný hon, u něhož můžeme jen doufat, že není motivován hlavně tím, že je Konaté hráčem tmavé pleti."

Jak naivní člověk musí bejt, aby vyslovil takový přání...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě si je na jaře Sparta oba povodí a nakonec urve titul.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ratusek

to by Tvrdík a Paclík se mohli chytit za ruce a skočit pod vlak

Reagovat
smazaný uživatel

Iveta rulezzzz :D

Reagovat
cink

Reagovat
Aldeano

Celkem vypovídající je rozhovor s Lafatou ve Studiu fotbal extra, který se pouštěl i o poločase v zápase s Duklou. Se smíchem "Když jsem přišel do Sparty, říkal jsem, že do Sparty se chodí pro tituly. Bohužel jsme titulů moc nevyhráli. To je taková kaňka na tom angažmá"

Tak kapitán to bere jen jako takovou kaňku, protože jinak vyhraje krále střelců...

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě hlavně myslim řekl něco jako "snad budu mít ještě jednu šanci příští rok", čili letos už to zabalil. Síla.

Reagovat
Aldeano

Jo, to jsem doufal, že to natáčeli ke konci minulého roku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Strašný. Hráči s tímhle přístupem by vůbec neměli ve Spartě hrát. A už vůbec nedělat kapitána..

A podobných typů hráčů máme v kádru bohužel dost.

Reagovat
smazaný uživatel

jediny reseni je fakt asi brat hrace pouze, ktere si vychovame, protoze ty budou zvykly dominovat v zapasech a sebevedomi by jim vetsinou chybet nemelo a potom nakupovatv zahranici, ale opravdu provereny hrace i po psychicky strance

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

ale reakce hráčů a Jílka

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ZB 07

Reagovat
rufus

Reagovat
ratusek

Debilové

Reagovat
monty25

Jak známo, část olomouckých "fanoušků" jsou náckové...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

normalni stav a nic prekvapujiciho

Reagovat
frankiefcb

demence

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
Aldeano

Nejlepší je, že nejdřív Michal a pak Milan

Reagovat
frankiefcb

jak se tam ochranka raduje s fanouškama

Reagovat
Kang & Kodos

Hlavně ten, jak vyběhl až na hřistě.

Reagovat
smazaný uživatel

hasici

Reagovat
smazaný uživatel

Čaute, rád bych Vás požádal jako fanoušky různých klubů o vyplnění mého dotazníku týkající se mé diplomové práce. Děkuji moc :)

https://goo.gl/forms/T4W0sfX1zanuh3tm1

Reagovat
Greny

Jinak Opava-Znojmo dobrej fotbal, mohla by toho vysilat ČT vic z FNL, kdyz v prvni lize branky nepadají

Reagovat
HorajzmAmmann

Znojmo

Reagovat
Coutinho10

hodne nadprumernej match...mam pocit, ze rikali, ze FNL budou davat pravidelne...priste snad Olomouc s Vlasimi, jestli sem dobre slysel

Reagovat
Greny

To bude taky dobrej zapas, snad bude hrát Brezina

Reagovat
Aldeano

Reagovat
salami

rozjeli ted nějakou kampan na sociálních sítích a měli by dávat každý kolo jeden zápas na ČT

Reagovat
Spalovač šancí

Dělat analýzy ve 2/3 soutěže sparta ztrácí na Slavii 6 bodů. Slavia už dlouho neztratila body a těžko odhadovat, jak zareaguje, až přijde neúspěch. Plzeň slušná dozadu, ale v ofensivě docela marná, takže u ní hrozí riziko, že její zápasy budou končit 0:0. sparta nebude pod tlakem, takže udělá Plzeň a Slavia pohnojí několik utkání, tak klidně může být mistr i s těmi sračkami, které momentálně předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to jedna z mnoha možností. To se uvidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejméně reálná možnost a troufám si říct, že budu raději za celou sezónu v lize, když titul udělají Sešívky a my za nima. Letos si to opravdu zaslouží, Čína NeČína. Vlastně byli na tom na začátku podzimu jako teď Sparta na začátku jara. Nejdražší posila k hovnu, venku z pohárů, trenér k hovnu, když přišel Šilhavý všichni z toho měli prdel.... Sparta potřebuje najít sama sebe, stejně jako našla Slavie. Jestli se tlmj tak nestane, tak tenhle tvůj příspěvek ztrácí smysl. Máme problém ukopat body s Duklou a Bohemkou. Prohrajeme ostudně s Peltoncem...

Pokud Sparta nenajde lídra na hřiště a silnou osobnost na lavičku, tak to nemůže dobře dopadnout...

Reagovat
smazaný uživatel

jak může Sparťan říct, že si to to Sešívky zasloužijou, zrovna když si to právě nezasloužijou, to mi hlava nebere

na hřišti možná jo, ale za ten čínskej odpad, co tam maj, si ho nezasloužej nikdy

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na to sere pes. My máme bandu matláků, Plzeň soubor zmrdů a Sešívky žluťáky. Když to bereš takhle tak si jako zaslouží titul Zlín? Protože má sympatický vedení?

Mě je ten hate u prdele, ale nepřítel mého nepřítele je přítel a větší respekt chovám ke Slavii než k Plísni.

Reagovat
smazaný uživatel

vetsi blbost nez tu druhou vetu sem hodne dlouho necet

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje máma má soubor zmrdů, ty osle. Teda pokud máš ještě nějaký bratry

Zmrdi tam jsou, neřikam, z Petržel je jasnej a z Limby zmrda udělali sparťani, ten člověk je jen hloupej. Jako sorry, ale s tim, že by se měl přiznat k nafimlovaný pencli fakt už táhněte do háje, fotbalista, co by to udělal by byl za naivního troubu, stejně tak fanoušek, co to očekává. Ještě mam v živý paměti Lafatu, jak se taky na plnou hubu nepřiznal, když filmoval, tak co jako chceš. To je Lafata taky zmrd? A celej pzeňskej tým kvůli Petrželovi? Ty jsi mi teda myslitel, fakt.

Reagovat
oli9

To není jen o bodech ale taky o té jejich hře... rozpoložení týmu.. fanoušky... prostě atmosféře v klubu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele