SPARTA POSTUPUJE!!!

09.12.2003, 23:10
Aktuality
Nemyslitelné se stalo skutečností. Sparta Praha, během podzimu mnohými zatracovaná, v posledním utkání základní skupiny Ligy Mistrů porazila Lazio Řím a protože Besiktas na neutrální půdě v Gelsenkirchenu podlehl Chelsea, postoupili letenští ze druhého místa do osmifinále. O nejtěsnější vítězství 1:0 se v nastaveném čase postaral střídající Marek Kincl...

Hned první poločas naznačoval, jaké jsou úmysly obou týmů. Oba potřebovaly vyhrát, pokud chtěly myslet na postup do dalších bojů. Po úvodním oťukávání si více šancí vytvořili domácí, ale v koncovce byli bezzubí, většina míčů končila buď na obráncích nebo mimo branku. Naopak Lazio, když se dostalo do útoku, hrozilo z každé pozice.

Až po změně stran přišly ty momenty, které dělají fotbal krásným. Oboustranně ofenzivní podívaná, kterou vystřídal drtivý tlak Lazia, k vidění byly krásné brankářské zákroky a nervy drásající závěr. Zhruba kolem 60. minuty se Sparta dostala pod obrovský tlak. Lazio branku Jaromíra Blažka doslova obléhalo a zadáci v rudých dresech se zmáhali jen na odkopy. Několikrát při Spartě stálo velké štěstí, jednou se fantasticky předvedl Blažek. Na dalekonosnou ránu, která se odrazila od tyče, sice nedosáhl, ale bleskově se zvedl ze země a skokem zpět zastavil dorážku, která směřovala do odkryté branky.

Lazio stále více otevíralo hru, remíza v jeho případě byla stejná jako porážka. Domácí se dostávali do přečíslení, ale ve většině případů akce zakončili nepřesnou přihrávkou nebo nepovedeným zakončením. Až přišla poslední minuta nastaveného času. Ve středu hřiště se prosadil Poborský, pár metrů před vápnem byl ze zadu faulován, ale míč se dostal k úplně volnému Junovi, který mohl jít sám na gólmana. Portugalský rozhodčí Batista však odmítl ponechat výhodu a nadějnou akci zastavil. Sparťané se na něj sesypali jako vosy, ale sami věděli, že kromě vylití své zlosti nic jiného nezmůžou. Pořád jim ale zbýval přímý kop z nadějné pozice. K tomu se postavil Poborský, napřed zabrnkal všem na nervy, když se při prvním rozběhu zastavil, ale pak poslal krásný centr před branku, kde Marek Kincl hlavičkou překonal chybujícího Peruzziho a s tečí břevna dostal míč do sítě.

Toyota Aréna vybuchla nadšením, mnozí jistě věděli, že Besiktas prohrává. Sparta po roční odmlce opět proklouzla mezi nejlepších šestnáct týmů v Evropě a může se těšit na páteční los, který jí přisoudí osmifinálového soupeře. Lazio v pohárové Evropě končí, alespoň do UEFY jde Besiktas.

Statistiky zápasu najdete zde.

Autor: Petr Starý

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moc se mi líbil Gluščevič jako tvořící hráč! Myslím že dokázal že není jen hráčem do vápna! Pokud bude takhle hrát i na jaře, tak se asi budu o titul Baníku trochu obávat!

Reagovat
HOST*shabdul

promin ale to co predvedl igor podle tebe byla tvorena hra????????????? este ze ho nakonec vystridali, skoda jen ze misto kincla nejde do petrohradu gluscevic..

Reagovat
HOST*E.W.

Gluščevič hrál dobře ale bohuzel mu nevysli jeho akce. Ale jak sme videli proti Teplicím zarídil dva góly. Kinclovi vyslo rozlouceni se Spartou na1*.Myslim si ze kritika na Gluščeviče není oprávněná a nepomůze ani jemu ani Spartě!

Reagovat
HOST*bestie

Myslim že hráčů lepších a mnohem levnějších jak je Gluščevič běhá po čechách dost.

Reagovat
HOST*

Levnejsich??? Vzdyt Igor sel do sparty prakticky zadara. V Utrechtu mu tehdy koncila smlouva.

Reagovat
PJ

Ale ten jeho plat...

Reagovat
PJ

Na to, kolik do něj Sparta dává peněz a co se od něj očekávalo, je to velkej propadák. To ale neznamená, že jaro nemůže bejt lepší. Třeba se jen potřeboval pořádně aklimatizovat, přes zimu nabere ztracený sebevědomí a za jaro nasází deset gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je blbost, Gluščevič sice nedal gól, ale balóny rozdával velmi slušně.

Reagovat
HOST*Martin

Myslim si ze v zapase proti Lazio bzl nejlepsi hra Blazek a ne Poborskz. Takz tu cenu muze ziskat i nekdo jiny

Reagovat
PJ

To je fakt, taky mi štve že to zase vyhrál Krel. Ne že by byl špatne, ale měl to vyhrát Bláža, už jen za ten jeden zákrok, to byla fantazie...

Reagovat
smazaný uživatel

Karel je borec, jen ať jich dostane třináct. Ale to by, sakra, musela Sparta do finále. Třeba proti Realu.

Reagovat
antimadrista

Já sem řikal, že postoupí.

Reagovat
HOST*bestie

tys už toho nakecal!!!:-((

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele