SPARTA DEFINITIVNĚ MISTREM LIGY

23.05.2003, 23:03
Aktuality
Řídící komise ligového shromáždění dnes definitivně posvětila mistrovský titul pro pražskou Spartu. Podle očekávání kontumovala sobotní utkání Bohemians - Sparta ve prospěch letenských v poměru 3:0. Sparta tak již dvě kola před koncem ligy nemůže být nikým předstižena.

O titulu se tak paradoxně nerozhodovalo na trávníku, ale před komisí, která tak měla rozhodnout o osudu utkání, jež bylo v 74. minutě předčasně ukončeno za stavu 2:1 pro Spartu. Důvodem byla inzultace pomezního rozhodčího Talpy jedním z domácích fanoušků.

Že se rozhodne ve prospěch letenských, nasvědčoval již fakt, že včera rozhodla disciplinární komise fotbalového svazu o velmi tvrdém trestu pro Bohemians. Klokani byli potrestáni uzavřením stadionu na tři soutěžní utkání, přičemž je musí odehrát nejméně sto kilometrů od Prahy a navíc obdrželi půlmilionovou pokutu.

Spartě se tak podařil napravit loňský výpadek, kdy se z mistrovského titulu poprvé v historii radoval Liberec, který letos marně hledal formu z minulé sezóny. Sparta sice nepředváděla nejlepší fotbal v lize, ale dokázala vozit důležité body z cizích hřišť, což se velmi nedařilo jejímu odvěkému rivalovi, Slavii.

O titulu je tedy rozhodnuto, ale pořád je v posledních dvou kolech o co hrát. Druhé místo Slavie a její účast v kvalifikaci o Ligu Mistrů je také jisté, ale pořád se bojuje o třetí místo, které zajišťuje účast v předkole Poháru UEFA. Blíže k tomu má Žižkov, který má tříbodový náskok před obhájci titulu z Liberce. Severočeši by museli v posledních dvou utkáních bodově předstihnout žižkovskou Viktorii, poněvadž ta má lepší vzájemná utkání.

O sestupujících není ještě také definitivně rozhodnuto. Bohemians stále živí naději na záchranu, klokani se udrží v 1. lize pouze tehdy, když vyhrají obě svá utkání a Blšany naopak obě utkání prohrají. Ale vše nasvědčuje tomu, že společně s Hradcem Králové sestoupí do 2. ligy právě Bohemians.

Čekají nás tedy poslední dvě kola soutěžního ročníku 2002/2003, která rozluští poslední otazníky. A navíc v úterý 27. května nás ještě čeká finále Českého poháru mezi Teplicemi a Jabloncem, které rozhodne o dalším účastníku Poháru UEFA.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sparrta si titul vubec nezaslouzi

Reagovat
antimadrista

Ale zaslouží.

Reagovat
HOST*Pavel

Sparta zatim titul nema, Bohemka se muze odvolat.

A Sparta si ho zaslouzi, protoze fotbal se hraje na body. Kdyby se hodnotil hezky fotbal, tak pak by si ho nezaslouzila...

Reagovat
PJ

Já myslim že kdyby měla s tim odvolánim uspět, tak by to byl pěknej průser do budoucnosti a nebezpečnej precedens jako byl třeba v tom hokeji...

Reagovat
Josifek

Sparta sice neodehrála snad jediny zápas naplno,ale myslim si,že podávala nejvyrovnanější výkony a titul si určitě zasluží.Slavie hrala na jaře hodně mizerně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele