Španělsko hledá trenéra, Hierro ve funkci skončil

08.07.2018, 13:38
Aktuality
Nového trenéra hledá španělská reprezentace. Tu na MS místo odvolaného Julena Lopeteguie vedl Fernando Hierro, ten se však nedohodl na pokračování spolupráce a to ani jako sportovní ředitel Španělského fotbalového svazu, kde působil před turnajem...

Světové šampiony z roku 2010 dovedl na letošní mistrovství světa Lopetegui, ovšem následně kývl na nabídku Realu Madrid, což vyústilo v jeho nečekaný reprezentační konec.

Pouhé dva dny před startem světového mistrovství byl do funkce trenéra dosazený Hierro, ovšem s jedním ze spolufavoritů na celkový triumf vypadl hned po postupu ze skupiny.

Následně se očekávalo, že se bývalý reprezentant vrátí do funkce sportovního ředitele Španělského fotbalového svazu, ovšem Hierro odmítl i tuhle funkci a chce se zaměřit na nové výzvy. "Španělská fotbalová federace a Fernando Hierro ukončili spolupráci po vypadnutí La Roja na mistrovství světa," stojí na webu federace, která musí najít nového kouče reprezentace.

"Bývalý sportovní ředitel Španělské fotbalové federace se odmítl vrátit i do této funkce, neboť se chce soustředit na nové profesní výzvy," potvrdila Španělská federace.

Během uplynulých dnů se již potom začalo spekulovat o novém reprezentačním trenérovi, kterým by se mohli stát Quique Sánchez Flores, Luis Enrique anebo třetí kandidát Míchel.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (24)

Přidat komentář
pepinho2

Skvělý tah Rubialese

Reagovat
smazaný uživatel

Nešlo jim přát tentokrát...…..škoda, že nebyl konec ve skupinách už

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se cekat. Doufam, ze mu to nepokazi potencialni trenerskou karieru. Jemu samotnymu nejde nic vycitat. On byl proste jen vystaveny ostatnima lidma do extremne tezky situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý, kto pozná kontext, tak si uvedomuje, že toto bola iba epizóda.

Nevybral mužstvo... bol iba hasičom.

Predpokladám, že nejaké ponuky určite dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som teda španielskym reprezentačným trénerom nebol, ale keby som reagoval na priebeh zápasu s Ruskom ako Hierro, jediné, čo by som si zaslúžil, by boli práve výčitky.

To, že Koke sa dostal až k penaltám, je na kladivom po hlave, nielen na výčitku.

Reagovat
smazaný uživatel

Takúto podobnú výhradu by sme určite našli na trénera každého vypadnutého mužstva od Santosa cez Loewa až po Titeho... hádam okrem Panamčana

Reagovat
ADM

Minimalne to stavanie Kokeho do nezmyselnych pozicii proti Rusom mu vycitat ide nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Iste, ako Titemu nestavanie Firmina do základu, ako Sampaolimu nestavanie Dybalu, ako... na každého niečo nájdeme. Ale preto skončili, lebo urobili viac chýb ako súper.

Reagovat
ADM

Tak ja som len reagoval na toto

"Jemu samotnymu nejde nic vycitat"

Reagovat
smazaný uživatel

Koke neměl hrát v základu vůbec

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Spalovač šancí

Ukvapené rozhodnutí. Však Španěly dotáhl dál než dopadli na minulém MS, a to neměl žádný čas na přípravu.

Reagovat
CHONG

Není o čem, byl hozený do vody a bohužel to podle toho vypadalo,u lajny vůbec nepůsobil jako trenér, ale jako vyplašený upocený strejda

Na nového trenéra jsem zvědavý, ty tři jména,o kterých jsem četl (Michel, Enrique, Flores) se mi moc nezamlouvají. Možná by nebylo marné zkusit oslovit Boba.

Jo a taky jsem zvědavý, co Rubiales, při odvolání Julena prohlašoval, že případný neúspěch padá na jeho hlavu,tak jsem zvědavý, jestli bude mít koule vyvodit z toho nějakou osobní odpovědnost, i když o tom dost pochybuju

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Bob bude dost záležet od výsledku MS. Pokud nedejbože Belgie selže, mohl by být uvolněn a ujmout se kormidla.

Reagovat
Kokesh

https://www.irishtimes.com/sport/soccer/international/spanish-federation-boss-rubiales-has-no-regrets-over-sacking-1.3550430

Ten prick uz se davno vyjadril. Hlavne tahle veta: "“Now we need to analyse things and see what’s best for the national team and the Federation." me osobne fakt pobavila.Tebas uz se k nemu taky vyjadril a nenechal na nem nit suchout. Hlavne bude mit na krku obvineni z korupce od statniho soudu, z pripadu, ktery stal misto i Villara.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko musí celý svůj systém překopat stejně jako Argentina. Starší hráči jsou zvyklí na taktiku, která se hrála před pěti lety a nejsou schopni nic změnit.

Reagovat
REPLIKATOR

komedianti

Reagovat
Gremlin

tým by sa zišiel niekto ako bol aragones, ten ich dal do laty.. to euro čo vyhrali pod ním bol najlepší futbal aký kedy hrali, ofenzívny ale rýchly futbal a villa - torres v najlepšej forme

Reagovat
Xavi

Sranda by byla, kdyby teď Hierro vzal práci asistenta Lopeteguiho.

Jinak z těch kandidátů se mně nejvíc líbí Míchel.

Reagovat
h8_sfatto

tak dlouho maskuješ neschopnost,až to bouchne na MS ? nebo to na něj prostě hodili a čus, přece nepoletí celej svaz...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby zůstal Lopetqui, hráli by líp a dostali by se dál

Reagovat
Gedofrey

Michel

Reagovat
smazaný uživatel

Když si chvíli počkají, mohl by být volný Hapal.

Reagovat
ratusek

Silně o tom,pochybuji. Otázka je, koho by Sparta brala. Nedivil bych se "nouzovému řešení" Ščasný ale on by to nevzal, protože by na něj bylo moc vidět a takhle může všechny mrdat bez jasné odpovědnosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele