Southampton podepsal vysoce ceněného stopera van Dijka

01.09.2015, 15:53
Aktuality
Očekávanou posilu do zadních řad získal Southampton. Ze skotského Celtiku přichází mohutný Nizozemec Virgil van Dijk. Čtyřiadvacetiletý stoper na jihu Anglie podepsal rovnou pětiletý kontrakt a Saints za jeho služby mohou v konečném zúčtování zaplatit až 13 milionů liber...

Virgil van Dijk takto na severu Britských ostrovů strávil jenom něco přes dva roky; i v takovém relativně krátkém intervalu si však za glasgowského giganta stihl odkroutit více než 100 startů a nasázet 15 branek.

V Southamptonu se nyní bývalý mládežnický reprezentant Nizozemska potká se starým známým Dušanem Tadićem, po jehož boku dříve úspěšně startoval kariéru ve skromném Groningenu.

Právě v jeho dresu byl v předloňském ročníku ještě coby 21letý mladík leckým považován za nejlepšího stopera v Eredivisie.

"Virgila jsme v naší databázi měli dlouhou dobu a už v minulých přestupových obdobích jsme se dotazovali na možnost jeho získání. Letos se pro to naskytla velmi dobrá příležitost," uvedl výkonný ředitel Sotonu Les Reed.

V jihoanglickém městě se teď jistě nemohou dočkat také pokračující spolupráce Virgila van Dijka s dlouhodobě zraněným brankářem Fraserem Forsterem.

Právě tohle duo je totiž tučně podepsáno pod skotským ligovým rekordem v počtu po sobě jdoucích čistých kont. Mezi prosincem 2013 a únorem příštího roku jich takhle defenzíva Celtiku vyprodukovala hned třináct.

Autor: Tomáš Daníček / saintsfc.co.uk, benefoot.net

Komentáře (26)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
fantomas

Na tohohle kluka se strašně těšim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Coll velmi dobrá posila, ale musí ty hráče umět udržet a né všechno pak prodat! (mluvím např. o Morgan Schneiderlin, Nathaniel Clyne, Calum Chambers, Dejan Lovren, Luke Shaw...) v tomhle dobrý Everton viz. Stones nebo Coleman jinak svatí stále sympaťác, ale bylo to o dost lepší

Reagovat
BílíAndelDrcKo

udržat ... ked ich je niekto ochotní tak preplatit a ty dokážeš zohnat náhradu tak sa ich proste oplatí predat pre také kluby ...

Reagovat
smazaný uživatel

Stojím si za svým názorem, pokud je hráč mladý, kvalitní a má potenciál základu daného týmu (Svatí) nemají ho prodat ani za nic ! Nevím v některých případech možná, ale už to není co to bývalo když byli stabilní sympatický klub na 99% teď mi to nepříjde na tolik %, ale jak jsem psal asi je to někdy potřeba, ale prostě např. stopěři a defenzivnější hráči popř. hráčí kteří jsou více využitelní se mají nechat jako "zádní vrátka" v týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou dost potřební a pokud jsou OK tak jsou jasně žádaní u kokurence, ale tlak se dá vydržet pokud je i hráč spokojen a má platnou smlouvu

Reagovat
cubazi

Osobne mu fandím, sympoš a kvalitný stopér

Reagovat
fenixLFC

koho vytlaci? joseho asi ako kapitana nie...yoshidu?

Reagovat
fantomas

Určitě Yoshidu

Reagovat
J0EL

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je mozny, ze jeste nehral za repre? Kor kdyz Holandsko ted moc dobrych obrancu nema, teda tech spickovych.

Reagovat
SunFells

On taky není špičkový a hrál slabou ligu. Krom toho už do repre nominován dřív byl, stejně jako teď.

Reagovat
fantomas

Ale první pozvánku stejně obdržel pozdě a přednost před nim i v době, kdy válel za Groningen, dostávali průměráci z protežovanýho Ajaxu. Takže legitimní dotaz od LegaliseRape; hlavu si nad tim láme/lámala řada lidí, co Eredivisie dlouhodobě sleduje.

Reagovat
rel7

přesně, na posledním WC měl být aspon nominován

Reagovat
vodka

on pry neexceluje uplne v obrane, no...

Reagovat
smazaný uživatel

ale fantomas píše....

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Apple - já to říkal

Reagovat
smazaný uživatel

Saints a jejich prestupova politika

Reagovat
Uwe háže buly

zrovna tohle je fail

Reagovat
fantomas

Reagovat
Willian

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele