Sourhn kvalifikace o postup na MS 2018 - neděle 8.10.

08.10.2017, 19:55, aktualizováno 08.10.2017, 22:39
Komentáře a souhrny
Češi i Němci se s kvalifikací rozloučili povinnými výhrami, uspělo také Norsko. Slovensko porazilo Maltu a zásluhou Slovinska, které nakonec alespoň remizovalo se Skotskem, se může radovat z konečné druhé pozice a tím pádem nejspíše postupu do baráže. Polsko si poradilo s Černou Horou, Dánové pro změnu neudrželi vedení proti Rumunsku. Anglie vyhrála v Litvě...
Skupina C

Česko - San Marino 5:0

08.10.2017 20:45

Góly: 8. Michael Krmenčík, 23. Michael Krmenčík, 27. Jan Kopic, 71. Filip Novák, 83. Václav Kadlec

Dva brzké góly Michala Krmenčíka zařídily českému národnímu týmu pohodový vstup do zápasu se San Marinem, který nakonec svěřenci Karla Jarolíma ovládli bez větších potíží v poměru 5:0. Konečné skóre přitom mohlo být podstatně vyšší nebýt výtečného představení hostujícího brankáře Alda Simonciniho, jenž svými zákroky české hráče chvílemi notně trápil.

Na očekávaný průlom skóre si přesto diváci museli počkat jen do osmé minuty. Neobsazený Jankto z levé strany poslal na hranici malého vápna přízemní centr k nohám Krmenčíka a plzeňský forvard před "svými" fanoušky bezpečně propálil blok bránícího hráče i bezmocného brankáře Simonciniho. O pár minut později si oba aktéři prvního gólu prohodili role, kdy se přízemního pasu pro změnu zhostil Krmenčík a Jankto pálil, ovšem jeho pokus na přední tyč dokázal Simoncini výtečným zákrokem nadvakrát zneškodnit.

Když pak aktivní Jankto promarnil další velkou příležitost, neboť parádní Novákův centr tečoval místo hlavy ramenem, musel se role střelce ujmout znovu Michal Krmenčík. Tomu posadil míč na hlavu Bořek Dočkal z přímého kopu a český kanonýr jej chladnokrevně umístil k vzdálenější tyči. Ze zápasu ještě neuběhla ani půlhodina a na ukazateli skóre již svítil stav 3:0. Tentokráte se prosadil jiný kmenový hráč Plzně, a to Jan Kopic po snadné dorážce Daridova tečovaného centru, který Simoncini vyrazil jen před sebe.

S nabytým tříbrankovým náskokem se Češi uchýlili k ležérnímu výkonu, který Sanmariňané pět minut před koncem první půle málem vytrestali. Mirko Palazzi totiž povedený náběh korunoval ranou z voleje, proti níž musel Tomáš Koubek předvést neméně kvalitní zákrok. Tato situace jako by hráče českého týmu zase vyburcovala k aktivitě směrem dopředu a Aldo Simoncini musel hned dvakrát výtečně zasahovat, aby již do přestávky neinkasoval.

Také po změně stran sváděla česká ofenziva četné souboje s notně rozchytaným Simoncinim a nutno dodat, že brankář San Marina pokračoval v parádním výkonu. Když jej pak přece jenom překonal Krmenčík, zastavil jeho radost pro změnu zdvižený praporek čárového rozhodčího, a tak i po hodině hry platilo stále stejné skóre.

Až dvacet minut před koncem se jedna z mnoha českých akcí přece jen ujala. Dočkalův centr sklepl střídající Kliment do cesty Filipu Novákovi, který se konečně dočkal vytouženého gólového zápisu, přestože si i tentokráte Simoncini na jeho ránu pod břevno sáhl.

Konečné skóre pak sedm minut před vypršením základní hrací doby stanovil střídající Václav Kadlec, jemuž posadil míč na nohu dalším skvělým centrem Bořek Dočkal, a útočník Sparty ranou z voleje nezaváhal. Češi tedy na závěr kvalifikace porazili San Marino 5:0 a ve skupině C končí se ziskem patnácti bodů na třetím místě.

Více informací k zápasu

Německo - Ázerbájdžán 5:1

08.10.2017 20:45

Góly: 9. Leon Goretzka, 54. Sandro Wagner, 64. Antonio Rüdiger, 66. Leon Goretzka, 81. Emre Can - 34. Ramil Šejdajev

Perfektní bilance mistrů světa dokonána. Německá reprezentace i v posledním kole kvalifikace mistrovství světa dokázala na domácí půdě v Kaiserslauternu porazit národní tým Ázerbájdžánu a ve skupině C tak za celých deset zápasů neztratila ani jeden bod. Ještě o poločasové přestávce sice platil nečekaný stav 1:1, ovšem gólová smršť po změně stran zajistila týmu Joachima Löwa suverénní triumf v poměru 5:1, v němž dostali příležitost zaujmout i hráči širšího kádru.

Asi nejlépe se této šance chopil Leon Goretzka, jenž v úvodu utkání otevřel skóre fantastickou gólovou patičkou a v druhé půli přidal ještě jeden zásah. Mladého záložníka Schalke podpořili brankově také Wagner, Rüdiger a Can, zatímco za hosty korigoval Šejdajev. Dojem z povedeného večera kazí snad jen zranění obránců Suleho s Mustafim.

Říjnové výsledky Němců v zápase se Severním Irskem a nyní Ázerbájdžánem perfektně ilustrují sílu v počtu kvalitních hráčů, jakými Joachim Löw disponuje. Německý kouč totiž na závěr kvalifikace s jistotou postupu na ruský šampionát nechal odpočinout některé přední hráče jako Mesuta Özil a nechal během tohoto týdne nastoupit do utkání všech třiadvacet nominovaných fotbalistů, přesto oba zmíněné duely skončily shodně německou výhrou 5:1. Celkový počet 43 nastřílených branek navíc převyšuje všechny dosavadní evropské rekordy v rámci kvalifikačních skupin.

První gól večera padl již po osmi minutách hry a vskutku se bylo na co dívat. Leon Goretzka se totiž po rohovém kopu ocitl s míčem u nohou, avšak zády k brance, a tak bez váhání vytáhl zakončení patičkou, po němž se míč s těžko uvěřitelnou razancí vznesl vzhůru pod břevno a zapadl do sítě za přihlížení zkoprnělé ázerbájdžánské obrany. Němci byli v tu chvíli na koni a nechybělo mnoho, aby vzápětí skóroval Sandro Wagner, který však ve vyložené šanci minul.

Místo pohodové jízdy domácího celku za vítězstvím tak ještě došlo na nečekaný zádrhel. Jednadvacetiletý Ramil Šejdajev totiž v samostatné akci využil zranění Shkodrana Mustafiho, vyzrál na Antonia Rüdigera a střelou na přední tyč zaskočil i brankáře Lena, jemuž míč propadl mezi rukou a tělem do brány. Do kabin se tak odcházelo překvapivě za nerozhodného stavu.

Po změně stran však dlouho netrvalo, aby se favorit znovu dostal do vedení a tentokráte již žádné další zvraty nepřipustil. Nejprve zužitkoval Brandtův centr Wagner, chvíli nato Stindl orazítkoval brankovou konstrukci a Rüdiger pojistil německý náskok další hlavičkou, která si proklestila cestu za čáru. Dominantní německou čtvrthodinu korunoval svým druhým zásahem večera Goretzka a o vítězi již nebylo sebemenších pochyb. Finální tečku dodal v samém závěru Emre Can dalekonosnou ranou a stanovil drtivé konečné skóre 5:1.

Více informací k zápasu

Norsko - Severní Irsko 1:0

08.10.2017 20:45

Góly: 71. Chris Brunt (vl.)

Severní Irsko na závěr kvalifikačního boje o mistrovství světa sice utrpělo porážku v Norsku vinou kuriózního vlastence Chrise Brunta, ovšem na konečném pořadí tento výsledek ve skupině C vůbec nic nemění. Tým Michaela O’Neilla měl již s předstihem pojištěnou druhou příčku za suverénním Německem a do utkání vstupoval s vědomím, že ani prohra v Oslu jej od listopadového dvojzápasu v baráži nepřipraví.

Tuto jistotu stanovila remíza Skotska ve Slovinsku, díky níž se na druhé místo vrátil slovenský národní tým, který však oproti Severním Irům nasbíral méně bodů. Přesto hosté v Norsku nastoupili v nejsilnější možné sestavě a nehrálo roli ani to, že hned šestici hráčů v případě obdržení žluté karty hrozil trest na první barážový duel. Všichni tito hráči, včetně klíčových tahounů Jonnyho Evanse se Stevenem Davisem se ovšem tohoto hříchu úspěšně vyvarovali.

První půle nabídla nepříliš záživnou podívanou bez větších šancí na obou stranách, za zmínku stojí snad jen Davisova dalekonosná rána, kterou musel brankář Nyland vyrazit do bezpečí. Na opačné straně Norové málem skórovali těsně před poločasovým odchodem do kabin, neboť severoirský gólman McGovern nejistým zákrokem jen tak tak vyrazil zdánlivě neškodný pokus Birgera Melinga.

Po změně stran domácí poněkud ožili a najednou měli podstatně více ze hry. Hned v padesáté minutě měl průlom skóre na kopačce Tore Reginiussen, ovšem svou tečí Birgeho střely si na McGoverna nepřišel. Soderlundova dorážka do odkryté sítě pak byla naneštěstí pro Nory z ofsajdu. Dvacet minut před koncem se už ale zvýšená norská aktivita vyplatila. Johansenův centr natropil v šestnáctce Severních Irů naprostý chaos, který po McGovernově zaváhání korunoval Chris Brunt a neomylně napálil míč z voleje do vlastní sítě, přestože v tu chvíli nebyl hráči soupeře napadán.

Teprve po této bizarní situaci se hosté probrali a sami se jali vytvořit několik slibných šancí na vyrovnání, přičemž tu vůbec největší zahodil George Saville. V nastavení ještě mohl zdvojnásobit výhru Norů Soderlund, jenže i tentokráte mu gólovou radost zhatil přísně zdvižený praporek čárového rozhodčího. Norsko tak veskrze nepovedenou kvalifikaci alespoň zakončilo na vítěznou notu, zatímco Severní Irsko může nedočkavě vyhlížet termín 17. října, kdy se dozví losem přiděleného barážového soupeře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Německo10100043:430
2.Severní Irsko1061317:619
3.Česko1043317:1015
4.Norsko1041517:1613
5.Ázerbájdžán1031610:1910
6.San Marino1000102:510
Skupina E

Dánsko - Rumunsko 1:1

08.10.2017 18:00

Góly: 59. Christian Eriksen (pen.) - 88. Ciprian Deac

Dánsko jen remizovalo s oslabeným Rumunskem, ale v zásadě mu to vadit nemusí. Protože Černohorci podlehli favorizovanému Polsku, právě dánský výběr slaví druhou příčku. Nejprve se z penalty trefil záložník Christian Eriksen, ale dvě minuty před koncem srovnal na konečných 1:1 Ciprian Deac.

Žádný festival vyložených šancí to nebyl, ale Dánsko splnilo úkol. Možná i díky velké podpoře na tribunách, protože v Kodani se fandilo hodně hlasitě. Domácí se po většinu první půle s míčem u nohou proháněli kolem vápna hostí, kteří se jen bránili. Snad až ve 22. minutě jsme viděli první střelu, když se do míče opřel Constantin Budescu, jenže měl spíše přidat více přesnosti.

Christian Eriksen byl hlavní osobou ofenzivních snah domácích. Po půlhodině hry vedl zajímavou domácí akci, kterou mu přerušil včasným skluzem Baluta. Pak se do šance dostal mladý rychlík Pione Sisto, který vypálil velmi dobře. Brankář Ciprian Tătăruşanu musel jeho tvrdou ránu vyrážet na rohový kop. Nicklas Bendtner se o chvíli později sice dočkal branky, jenže jeho radost netrvala dlouho. Vysoký útočník přebíral míč v ofsajdu.

Krátce před koncem první půle zahrávali hosté z Rumunska volný přímý kop. Constantin Budescu mířil velmi dobře, jenže balon se na poslední chvíli stočil těsně vedle brány! Po změně stran se pokusil vypálit kapitán Ciprian Deac, jenže jeho pokus zablokoval pozorný Riza Durmisi.

První branku jsme viděli v době, kdy udeřila 60. minuta. Nejprve Cristian Ganea fauloval hlavičkujícího útočníka Bendtnera a sudí pískal pokutový kop! Ten si vzal na starost Christian Eriksen a mířil přesně - 1:0.

Rumunsko bylo hodně dole a moc mu nepomohla ani minuta 63., protože tehdy již jednou napomínaný Cristian Ganea sáhl po pronikajícím Bendtnerovi a sudí mu ukázal druhou žlutou kartu! Dvacet minut před koncem se pokusil o srovnání Nicolae Stanciu, který měl k dispozici volný přímý kop. Ten však nastřelil hodně mimo!

Když už to vypadalo, že si Dánsko poradí, jeho obrana vážně chybovala. V 88. minutě Nicușor Bancu dostal balon ve vápně a nahrál jej na Cipriana Deace. Zkušený hráč okamžitě pálil a hodně mu pomohla teč, o kterou se nechtěně postaral Simon Kjaer - 1:1.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Arménie 1:1

08.10.2017 18:00

Góly: 62. Baurzhan Turysbek - 26. Henrich Mchitarjan

V nic neřešícím utkání si reprezentace Kazachstánu a Arménie rozdělily body za remízu 1:1. Arménci byli po většinu času lepším týmem, ale prosadit se dokázal jen hvězdný Henrik Mchitarjan. Na jeho trefu odpověděl ve druhém poločase Bauržan Turisbek.

Arménci začali v Astaně hodně aktivně a Kazachstán se jenom bránil. Pizzelliho povedenou ránu Loria s vypětím všech sil vyrazil a kazašského brankáře nepřekonal ani ve velké šanci Simonjan. Arménie udeřila ve 26.minutě, kdy Pizzelli šikovně vysunul největší hvězdu hostí Henrika Mchitarjana a ten ukázal, proč obléká dres slavného Manchesteru United. Nádherným lobem překonal Loriu a zajistil jednobrankové vedení.

Hosté byli nadále lepším týmem a ještě do konce prvního poločasu mohli zvýšit náskok, ale Adamjan zblízka nevyzrál na Loriu. Brankář Kazachstánu byl nejvytíženějším hráčem a jen díky němu domácí prohrávali jen o jeden gól.

Krásná Simonjanova střela skončila těsně vedle a Kazachstán následně zničehonic udeřil. Murtazajev poslal na zadní tyč přesný centr a Bauržan Turisbek hlavou srovnal na 1:1. Arménie se z inkasovaného gólu nemohla vzpamatovat, přesto byla v závěru blízko vítězství. Ve třetí minutě nastavení Loria neodhadl centr a toho okamžitě využil Adamjan! Naštěstí pro domácí byl na brankové čáře Logviněnko a Adamjanovu střelu zastavil. Kazachstán tedy ubránil nerozhodný výsledek 1:1, ale ve své kvalifikační skupině skončil i tak poslední.

Více informací k zápasu

Polsko - Černá Hora 4:2

08.10.2017 18:00

Góly: 6. Krzysztof Mączyński, 16. Kamil Grosicki, 85. Robert Lewandowski, 87. Filip Stojković (vl.) - 78. Stefan Mugoša, 83. Žarko Tomašević

Polsko sehrálo s Černou Horou hodně zajímavý duel a především jeho dramatický závěr patřil ke skvělým diváckým zážitků. Polsko postupuje po tomto výkonu z prvního místa s 25 body na kontě, zatímco Černohorci, kteří ještě před utkáním doufali v zázrak, se na MS podívají jen jako diváci.

V prvních minutách byli polští hráči hodně aktivní a především Robert Lewandowski hodně hrozil kombinací s Grosickim a Zielińskim. Už v 6. minutě se lepší Poláci dostali do vedení. Piszczek vyvezl míč po pravé straně a následně nahrál pod sebe na Zielińskiho. Tomu se sice střela nepovedla, ale záložník Krzysztof Mączyński ji mohl s povděkem brát jako nechtěnou nahrávku před bránu - 1:0.

Hosté byli odhodllaní svému hostiteli tuto "laskavost" oplatit stejným způsobem. Filip Stojović se po přihrávce od Jankoviće dostal ke střele na hranici vápna, jenže brankář Wojciech Szczęsny si poradil. Gól padl na druhé straně. Piotr Zieliński si skvěle poradil s dvěma obránci Černé Hory a nahrál na obsazeného Lewandowskiho. Ten nečekal a nahrál vedle sebe na nabíhajícího Kamila Grosickiho, který rozebrání hostující obrany dokonal - 2:0.

Polský výběr si zápas evidentně hodně užíval, ale trochu zapomněl na zadní vrátka. Toho málem využil Vladimir Jovović, kterému "namazal" Kamil Glik. Jovović však v zakončení selhal a ránu poslal hodně mimo! Chvíli poté po sklepnutí Bećiraje se do střely dostal Mirko Ivanić, ale ani on nebyl přesný.

Chvíli po změně stran původně aktivní tempo Polska ustalo a ani hostům se vpředu moc nedařilo. Především finální fáze byla něčím, co mu polská obrana jednoduše nepovolila. Po sklepnutí se ke střele na hranici vápna dostal Grzegorz Krychowiak, jenže ani tento zkušený záložník neprojevil moc přesnosti.

Už to začalo vypadat, že se skóre měnit nebude. Až v samém závěru utkání jsme se dočkali gólových hodů. V 79. minutě Mijušković vyhrál hlavičkový souboj ve vápně a nahrál tím vzduchdem na Stefana Mugošu. Ten střihl nůžkama a snížil - 2:1 a hosté cítili šanci.

O pouhé čtyři minuty později hosté vyronali! Fatos Bećiraj poslal krásnou přihrávku na volného Žarka Tomaševiće, který si se zakončením hlavu nijak nelámal! Jen o tř minuty později však ještě před chvílí oslavovaný Mijušković poslal hodně pomalou malou domů a tu zachytil Robert Lewandowski. Překonání brankáře Petkoviće zvládl až na dorážku, ale přeci.

A nebylo to všechno, protože o minutu později Jakub Błaszczykowski poslal centr před bránu a po aktivitě Roberta Lewandowskiho si ho do vlastní brány napálil mladík Filip Stojković - 4:2 pro Polsko. V závěru ještě břevno trefil Piotr Zieliński, ale na výsledku se již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Polsko1081128:1425
2.Dánsko1062220:820
3.Černá Hora1051420:1216
4.Rumunsko1034312:1013
5.Arménie1021710:267
6.Kazachstán100376:263
Skupina F

Litva - Anglie 0:1

08.10.2017 18:00

Góly: 27. Harry Kane (pen.)

Anglický národní tým ani na závěr kvalifikace mistrovství světa nepoznal chuť porážky a potvrdil už tak jasnou pozici lídra skupiny F výhrou v Litvě. O jediný gól nijak zvláště strhujícího klání se postaral již v první půli Harry Kane, a to z pokutového kopu. Víc toho již hráči Albionu nepředvedli a brankář Jack Butland měl nakonec ve Vilniusu možná více práce, než sám čekal.

Navzdory skvostné bilanci devětatřiceti kvalifikačních utkání bez porážky tak Angličané stále mají do ruského šampionátu na čem pracovat. Zajímavým testem schopností týmu Garetha Southgatea by mohly být přátelské zápasy ve Wembley, kam v listopadu zavítají fotbalové mocnosti jako Německo či Brazílie.

Debutů v reprezentačním dresu se dočkali Harry Maguire či Harry Winks, kteří rozhodně nezklamali, a právě první zmiňovaný měl v úvodu zápasu šanci připsat si i premiérový gól, ovšem nepodařilo se mu v nadějné pozici pořádně hlavičkovat. Místo toho byl v permanenci anglický gólman Jack Butland, jenž musel být na pozoru při pokusech Sernase či Verbickase.

A byl to zrovna Verbickas, který dle sudího Grinfelda po pětadvaceti minutách hry fauloval ve vlastní šestnáctce Deleho Alliho a hosté dostali zničehonic výhodu pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil Harry Kane, který tvrdou ranou přesně k tyči poslal Anglii do vedení a připsal si již patnáctý gól v posledních deseti zápasech za klub či národní tým.

Ani po změně stran se žádný atraktivní fotbal během deštivého večera v hlavním městě Litvy nekonal, o čemž svědčí nepřesná rána Alliho či nešťastný zásah Michaela Keanea, který si nebýt Butlandova pozorného zákroku mohl vsítit vlastence. Domácí brankář Setkus pak musel zasahovat proti nadějné hlavičce Creswella a trio Kane, Alli i střídající Sturridge si připsalo po jednom nepřesném pokusu. Když v závěru neproměnil vůbec největší šanci Litvy Deivydas Matulevicius a Sturridge vzápětí rovněž v zakončení neuspěl, skončilo utkání Litvy s Anglií těsnou výhrou hostí 1:0.

Více informací k zápasu

Slovensko - Malta 3:0

08.10.2017 18:00

Góly: 33. Adam Nemec, 62. Adam Nemec, 69. Ondrej Duda

Slovensko svůj úkol zvládlo a dokonce obdrželo důležitou pomoc od Slovinců, ale jejich postup do baráže však stále není jistý. Rozhodne zítřejší hrací den a zápasy Chorvatska a Walesu. Slovensko porazilo Maltu bez problému 3:0, díky dvěma brankám Nemece a jednoho gólu Dudy.

Slovensko mohlo udržet ve hře o baráž jen vítězství a pomoc Slovinců. Slováci zápas s Maltou zvládli a jelikož Slovinci remizovali se Skoty, rozhodnou o osudu Slováků zápasy Chorvatska a Walesu. Svěřenci Jána Kozáka by potřebovali zaváhání alespoň jednoho z nich.

Zápas s Maltou měl jednoznačný průběh, Slováci byli po celou dobu utkání jasně lepším týmem a vedení se ujali ve 33.minutě, kdy se po kolmici Hamšíka zmocnil balónu Adam Nemec a přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal golmana Hogga. Domácí měl do konce poločasu i další příležitosti, ale ke změně skóre už nedošlo.

Ve druhém poločase přišly do Trnavy dobré zprávy ze Slovinska a nabuzený domácí výběr ještě Maltu přitlačil k šestnáctce. V 63.minutě dostal ve vápně Adam Nemec spoustu času, navedl si balón ke středu a přesnou ranou zvýšil na 2:0 a když se za dalších šest minut prodral k přihrávce Rusnák, trefil na zadní tyči odkrytou klec Ondrej Duda a bylo vymalováno.

Necelých osmnáct tisíc diváků hnalo slovenský výběr kupředu a ti měli další velké příležitosti. Slovensko mohlo vyhrát ještě výraznějším rozdílem, ale to nebylo podstatné. Důležité je, že Slovensko nad Maltou vyhrálo a jelikož Slovinci remizovali se Skotskem, posunul se výběr Jána Kozáka na druhé místo. Zdali si Slováci zahrají baráž rozhodne až zítřejší hrací den.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Skotsko 2:2

08.10.2017 18:00

Góly: 52. Roman Bezjak, 72. Roman Bezjak - 32. Leigh Griffiths, 88. Robert Snodgrass

Skotsko nakonec jen remizovalo ve Slovinsku a na MS se nepodívá, protože Slovensko zvládlo lépe svůj duel a v tabulce jej předskočilo na druhou příčku. Skotům nepomohlo ani to, že v utkání po brance Giffithse vedli, protože ve druhé půli se hned dvakrát trefil Roman Bezjak.

Kdyby Skotsko vyhrálo, mohlo slavit. Jenže to se mu nakonec nepovedlo. Skotové od prvních chvil vyrukovali na soupeře s taktikou rychlých kontrů a domácí nechali trochu víc hrát. po větší době, kdy domácí v klidu kombinovali, jejich rozehrávku napadal Chris Martin. Držitel slavného jména nakonec míč získal a vypálil, jenže brankář Jan Oblak byl na svém místě a připravený.

Slovinci byli mnohem aktivnější a byla na nich vidět chuť hrát, i když postoupit už nemohli. Možná i proto bylo velké překvapení, když se právě Skotové dostali do vedení. James McArthur poslal vzduchem lob do vápna, kam si po straně naběhl Leigh Griffiths. Byl sice v menším úhlu, ale přesto se mu povedlo prostřelit brankáře Oblaka - 1:0!

A tím vlastně nějaká atraktivita první půle skončila. Velká změna (doslova) nastala ve druhé půli. Naskočil do ní totiž Roman Bezjak a jeho schopnosti se ihned ukázaly. Nejprve se Josip Iličić dostal ke střele ze střední vzdálenosti, se kterou si Gordon poradil. Pak už ale ani Gordon nestačil. Zkušený útočník Roman Bezjak si naběhl na volný přímý kop Iličiće a prostřelil brankáře Gordona!

To už byl stav, který hostům zásadně nevyhovoval. Tou dobou už Slováci vedli na Maltě o dvě branky a byli v lepší pozici. Skotsko potřebovalo další branku co možná nejdřív, ale nějak se mu nedařilo vymanit se z defenzivní taktiky, kterou praktikovalo od prvních momentů zápasu.

A bylo hůř, jak by řekl klasik. Dvacet minut před koncem se totiž ve vápně Skotů udála dost nepřehledná situace, k balonu se dostal Mevlja a poslal jej s obráncem na zádech k penaltovému puntíku. Tam si naběhl Roman Bezjak a svou druhou brankou v utkání otočil vývoj zápasu - 2:1.

Střídání to bylo tedy maximálně povedené. Skotsko se až urputně pralo a se zbývajícím časem bylo stále nervóznější. Slovinci zase nechali a moc prostoru pro laxnost a jejich nahrávky se staly víceméně čitelnými. A to se jim vymstilo, třebaže jim vlastně už o nic nešlo. Zápas ale rozhodně mohli dohrát s větším klidem.

Kombinace uprostřed hřiště se domácím nepovedlo, míče se nakonec ujal Darren Fletcher a našel nádherným pasem Roberta Snodgrasse. Ten si míč zpracoval a poslal jej i přes obránce do sítě - 2:2. Na postup to ale Skotům nestačilo, třebaže vedli. Nakonec dostal ještě domácí obránce Cesar dvě žluté karty a byl vyloučen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie1082018:326
2.Slovensko1060417:718
3.Skotsko1053217:1218
4.Slovinsko1043312:715
5.Litva101367:206
6.Malta100193:251

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (238)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pre Slovensko na MS 2018 v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouženě, Skotsko naprosto ubohý. Gratulace.

Reagovat
Kuchta

Přál bych jim to! Má Slovensko šanci být v baráži nasazené?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

už skor nie, po tej prehre v škotsku ale bude to tesne...určite pred nami bude portugalsko/švajčiarsko, taliansko, sev. írsko a ostatne je otázne stále. ale skor nie...podrbali sme si to sami

Reagovat
cervo

nie je to nahodou tak, ze na majstrovstva sveta rohoduje FIFA ranking?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ved ano ale prepočet po tomto kole a tam bohužial kvoli tej prehre stratíme doleztie body v rankingu

Reagovat
cervo

aha, ok dik

Reagovat
cervo

pokial do baraze postupi, tak nasadene bude

Reagovat
CubONE

Nebudeme. Ale bude to strasne tesne:

Portugal/Switzerland 1200+

Wales 1289

Italy 1035

Denmark 1001

Sweden 999

N. Ireland 994

Croatia/Ukraine 997/987

Scotland/Slovakia 885/991

Greece 665

Reagovat
cervo

ale to je uefa, ci fifa ranking? teraz som z toho zmateny, pretoze podla fifa to vychadza v nas prospech a v uefa naopak, kazdopadne sme ale mali vyhrat v Skotsku a nasadenie si udrzat, takto to je tak pekne po slovensky, s odranou hubou

Reagovat
janinho

FIFA rankinig... ale tusim po tomto 2kole vyjde este novy a ta prehra v slovinsku nas isto posunie nizsie takze ak sa do baraze dostaneme, tak myslim ze na 95% budeme v 2.kosi.

Reagovat
KingMaster13

Ještě ať vyjde alespoň ten jeden zápas ať jste vůbec v baráži a tam se uvidí

Reagovat
Ed_Hazard

Snáď, šanca je tam dobrá. Chorváti aj Wales budú mať čo robiť aby vyhrali

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak to je jedno tam musia byt remizy. nehraju v náš prospech ani ich prehry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

jako nevadli by mi tam, ale radši tam uvidím Chorvaty a Wales, každopádně lepší slovensko jak skotsko

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

všetko za 2. čiarkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion

Reagovat
TopinB

Reagovat
ZB 07

Reagovat
iamek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Beči

Tak alespoň ty Slováci, gratulace Doufám, že baráží projdou.

Reagovat
dave30

Ještě v ní nejsou...

Reagovat
Blasphemer

1. pre Slovensko v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

3. až

Reagovat
dextroza_m

Naštěstí ne naopak

Reagovat
didosh

Reagovat
Knight_in_fire

4:2, gol Lewandowskiego po podaniu obrońcy Czarnogóry, a potem - samobój po kopie Błaszczykowskiego. Jadymy na Mistrzostwa!

Reagovat
JarousFCB

Budu vám fandit!

Reagovat
Knight_in_fire

Diky, a ja tez Slovakum. Nerozumim, cemu vam to nevyslo. Ale cuz zrobit. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Polska

Reagovat
Kang & Kodos

10. pre Rusko na Slovensku

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Fuj ty kkt.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
CubONE

Reagovat
Mimalu

Reagovat
uff

Reagovat
uff

Hajzlík zle som to prečítal

Reagovat
iamek

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
havrys99

Reagovat
fenixLFC

se může radovat z konečné druhé pozice a tím pádem nejspíše postupu do baráže.- este nie

Reagovat
ADM

Tak radujeme sa z druhej pozicie a mozno postupime dalej..

Reagovat
Pipo123

Futbal Škotska, 80 minút si nevedieť prihrať a posledných 10 minút to nakopovať do šestnástky, skoro im to stačilo na baráž, to aj tá Malta bola futbalovejšia

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Greny

Ale je pravda ze bych rad videl baraz Slovensko - Italie

Reagovat
Pipo123

Taliansko je tak nefutbalove že by som aj veril Slovensku

Reagovat
Shevchenko

Ale povedzme si na rovinu koho chce FIFA na tychto MS?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v prvom rade by Kozák zaparkoval autobus a bolo to v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak by sa to stalo, ja by som chcel v baráži Švedsko, nech aj my vyradíme, ked oni nás v tom hokeji neustále

Reagovat
smazaný uživatel

zasa?!

Reagovat
Shevchenko

Nebuď tak podrážděný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Chcela Skotov blbych, ale nevyslo.

Reagovat
cubinho
Reagovat
smazaný uživatel

Veď je to verejné tajomstvo, že UEFA je jedna skurvená mafia ovládaná peniazmi ako celý futbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad toho kto sa tam dostane nie?

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
ZB 07

Reagovat
jacobT

A dat to piskat tomu skotskemu rozhodcovi, co piskal aj tu baraz U21.

Reagovat
smazaný uživatel

Polska

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
didosh

Reagovat
SpecialOne

Slovenský fotbalista roku 2017:

1. Skriniar

2. Hamsik

3. Bez jak

ne gratulace, snad tu baraz zvládnete

Reagovat
ryzskej

OT: Máte, prosím, někdo zkušenosti s firmou, která by mi vytvořila jednoduchý web s registračním formulářem a redakčním systémem? Za všechny tipy budu moc rád. Vím, že je jich na googlu dost, ale zkušenost je zkušenost...

Reagovat
smazaný uživatel

A nebyl by jednodušší nějaký CMS online? Něco jako wordpress.com? Nemusíš nic instalovat, shánět hosting, starat se o bezpečnostní update....

Firmy existují, ale aby ti to někdo opravdu vyráběl, to by ses nedoplatil. Takže ti to stejně někdo udělá v té Joomle nebo Wordpresssu, ale až sebere peníze, nechá starosti na tobě, takže třeba za dva roky budeš mít web neaktualizvaný, plný malware o kterém nebudeš jako laik vědět a hostingová společnosti ti nakonec web zařízne.

Reagovat
Rišan

Slovákům bych baráž za statečné (zejména oproti našim) výkony ve skupině bych baráž přál, ale zatím se těch 18 bodů zdá málo. A postup na úkor Chorvatů bych si tedy nepřál, i když si ty problémy udělali sami.

Reagovat
20fredy20

Sa mi pacil Bostijan Cesar isiel na 200% aj ked Slovincom vlastne o nic neslo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

vždy o niečo ide .. minimálne body pre ďalšie kvalifikácie pri nasadzovaní

Reagovat
widlak

Nevím, zda mi něco neuniká, ale na postup Slovenska do Baráže to spíš nevypadá. Momentálně jsou v tabulce druhých týmů sedmí. Za nimi jsou Wales a Chorvatsko, kteří mají o bod víc. Oba hrají v posledním zápase o potup s týmy, které mají stejně jako oni, resp. o bod méně.

Takže Slovensko nutně potřebuje, aby v jednom z těchto zápasů byla remíza. Tam by pak na skóre postupovali do baráže.

Reagovat
Liquid

přesně tak je to další z manipulací tu na EF

Reagovat
dave30

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ano bud tam remizy alebo ešte vyhra gruzinska v Srbsku....pravdepodobnost nevelká no...

Reagovat
CubONE

Ano, len poznamka, v tabulke druhych miest maju o bod menej.

Reagovat
widlak

Jasný, jsem v tom počítání už byl o krok na před

Reagovat
Liquid

co je to za manipulaci "nejspíše postupu do baráže", pokud ani jeden duel Ukrajina-Chorvatsko nebo Wales - Irsko neskončí remízou tak mají Slováci černého Petra ne ? Vzhledem tomu, že si všichni 4 celky toho budou vědomi tak budou hrát pravděpodobně jinak než kdyby jednomu stačila plichta

Reagovat
20fredy20

Vsak to bude zazrak ak bude remiza v tych 2 zapasov ked vsetky 4 timy musia ist na vyhru

Reagovat
Liquid

zázrak nutně ne, Slovinci chtěli taky vyhrát, Skotové také a byla plichta, ale s vědomím toho kdy prostě všechno nebo nic se šance Slováků snižuje, nevím co prolétlo editory EF hlavou

Reagovat
Rarášek

Takže furt můžou nepostoupit?

Reagovat
Liquid

je to stále pravděpodobnější než že tam postoupí

Reagovat
Rarášek

Díky za přidanou hodnotu .

Reagovat
pistacik11

No, práve to ze tam majú všetky 4 mužstvá šancu na postup nám môže hrať do karát, a zvyšuje šancu remízy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten brekot jsem jim to nepřál, ale asi pořád lepší, než kdyby se tam dostali Slováci. Pokud jim to vyjde, tak jsem zvědav, jestli umí přijmout úspěch s pokorou..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj typický zakomplexovaný Čech. Hocikto len nie Slovák

Reagovat
smazaný uživatel

A už je to tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Josého fackuje prehra v Skotsku a AC Milan tak maj trochu pochopenia.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne sry, napsal jsem to blbě. Místo Slováci má být v tom textu Skoti..

Reagovat
Lacko_Boh

Slokoti.

Reagovat
Lacko_Boh

oh, nebrec

Reagovat
Liquid

to není pravda, je to vždycky, že menší co se cítí utlačovanej bere za rivala toho většího vrámci národů, viz hokej, pro ČR je rival Rusko, kde výhra chutná nejvíc, pro SR my a obráceně jim je ten druhej fuk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vy sa z rusmi nemôže rovnať, ti sú úplne iná liga....

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ani vy s náma no..

Reagovat
Majk91

s vami sa v sprostosti fakt nikto nemoze rovnat, to mas pravdu

Reagovat
pistacik11

Tak bohužiaľ ani v hokeji

Reagovat
uff

Asi celkom pravda

Reagovat
smazaný uživatel

asi ty kkt, preto tu chodíš rýpať, aby si ukázal ako strašne si nad vecou, ach...

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses jednoduchej blbecek..Proc si se vracel hrdino? Sam si krivej jak vyvrtka na vino a budes tu moralizovat, kriple?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si tiež dobre piči, to ti povím...

Reagovat
smazaný uživatel

to mi povedz...Jsi jen dalsi ze slovenskych kokotu co se sem nasral, protoze tam v Asii nemate nic podobnyho a budou tu jeste chtit nejak nekoho odsuzovat. nebo jak v tvym pripade neustale provokovat a u druhyho clanku delat ze sebe slusnaka..nejvetsi odpad, podurcenec poslouchat a hrajes si tu na frajera a ve finale se ti kazdej smeje jak si vyresil tu situaci s odchodem cisty zebrak

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to už pár rokov neplatí, tak zhruba od ZOH 2010 naposledy.

Reagovat
Majk91

klames sam seba

Reagovat
smazaný uživatel

Je to presne tak. Aj ked v hokeji to uz teraz neplati, kedze my sme v takom lese, ze nemame ziadneho rivala.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz si im nahral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Knight_in_fire

Polsky fotbalista roku 2017:

1. Lewandowski

2. Grosicki

3. Krychowiak a Mączyński ex aequo.

Reagovat
Knight_in_fire

Z ważniejszych info to powiem, że w Polsce mecze MŚ 2018 pokaże TVP. Lubię Szpakowskiego.

Reagovat
vladino10

Za mňa už takto palec hore, keby sa tam miesto nás dostanú tí škótski antifutbalisti, tak by som to znášal ťažšie

Reagovat
smazaný uživatel

Žijeme v šíleném světě. Teoreticky na 100% nelze vyloučit ani to, že Srb zkolabuje doma s Gruzií..

Reagovat
Minister

Hlavne, keď Gruzínsko trénuje Weiss.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodný gól Gruzínska, srbi to psychicky nezvládnu ako stále, 1 červená, 2ha a je to tam ;)

Reagovat
smazaný uživatel

prípadne Gibraltar vonku porazí Grécko, Bosna Estónsko a je to v suchu

Reagovat
Lacko_Boh

Hamsikovi, Depetrisovi a Merciakovi by som tie MS doprial.

Reagovat
smazaný uživatel

Depetrisovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Chcelo by to, aby v zápase Srbska s Gruzínskom bola čo najdlhšie remíza. Zaujímalo by ma, či by na záver Weiss naordinoval taktiku všetko do útoku :D

Reagovat
smazaný uživatel

Slovákům bych postup do baráže přál, ale s ohledem na výsledky v jiných skupinách, které musí nastat, tomu moc nevěřím

Reagovat
Liquid

zasranej Egypt, zasranej Egypt, zasranej Egypt Uganda

Reagovat
smazaný uživatel

No ešte sa netešte, Aj ak to zajtra vyjde, tak tí súperi ked nerám Ulster a Grécko sú pekne ťažký.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Egypt!!

Reagovat
PP

Ti ze Spurs umí dávat góly jenom z penalt..

Reagovat
smazaný uživatel

ty máš problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

1000 pro Čechy co nepřejí Slovákům na měsíc do Valdic na převýchovu

Reagovat
Kaspar

proc bych mel prat cizimu statu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš kašpar

Reagovat
dextroza_m

Itálie v oblíbených

Reagovat
tony223

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neutron

preco by si mal priat klubu z cudzieho statu?

Reagovat
smazaný uživatel

presne takovi

Reagovat
Majk91

Reagovat
Kaspar

spis slo o to proc kdyz cr nebo svk vypadne tak proc by automaticky meli fanousci prat tomu druhymu, furt se to tu bere jako povinnost

Reagovat
Knight_in_fire

Naszych orłów taka sprawka,

To na torcie jest truskawka.

Tak już bywa, że gra z kija,

Z tonu nam rywali zbija.

Mówi Hajto 'Nie gub chleba',

Bo inaczej będzie gleba.

Graj na prawo, weź pokiwaj,

I dryblingiem świat zadziwiaj.

Lewandowski król nad króle,

Rosja wita zatem czule.

Wszyscy z siebie dali wiele,

Pospełniali swoje cele.

My mistrzami w naszej grupie,

Resztę kopiemy po dupie.

Na mundialu radę damy,

Peszko mrozi zaś szampany.

No bo już przyszłego lata...

Polska będzie mistrzem świata!!!!

Reagovat
hodjohn

To zase bude breků a dopisů, že ostatní kalkulovali s výsledky .

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes sa neda kalkulovat, vsetci musia ist na vyhru a tym padom verim, ze tam ta remiza padne...

A k tomu breceni, nechapem, ze to este niekoho bavi dookola omielat..keby Vam 2x zarezali najlepsiu generaciu 21-tky tiez by ste breceli, ved si pozri na zostrih baraze s Talianmi, vacsiu nechutnost si od rozhodcov nevidel urcite ani niekde vo vasom "okresnim preboru"

Reagovat
hodjohn

Ale vždycky se najde nějaký trouba, který má potřebu věci uvádět na pravou míru. A stejně jsem měl pravdu. Zase brečí. Ale budu Vám tu jednu remízu přát. Jdu ji plácnout na tiket .

Reagovat
smazaný uživatel

skore nemecka a san marina skoro zbytecny zapasy

Reagovat
Neutron

ked to povedal Muller tak ho isli pomaly ukamenovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz koukam na tabulku a sev.Irsko 19b a CR 15b.

Ach jo, tahle skupina proste byl easy na postup do baraze

Ted se budou navzajem onanovat ve sprse nad vysledkem 5:0 se San Marinem

Nize k bahne a vykalu uz klesnout nejde, v tech vykalech se rochni Pelta a osedlava tu byvalou ministryne skolstvi

Reagovat
mayday

Teď se budou navzájem onanovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu. Úplně stačilo na podzim porazit Azerbajdžan a Severní Iry doma. A byl by to pohodový postup do baráže..

Reagovat
Liquid

Dámy a pánové, v případě zítřejší remízi Chorvatů 1-1 a Walsu 0:0 mají oba shodné skóre, Chorvati sice více win, ale to se nebere v potaz, rozhodlo by tedy fair play studie, jak jsou na tom nevíte ?

Reagovat
pistacik11

Postúpil by ten čo má viac bodov, víťazstiev, ak by bola zhoda aj v tom taje vyššie v rebríčku FIFA

Reagovat
blaugrana

Baraz sa losuje, ci hra 1. s 8., 2. so 7. atd?

Reagovat
mayday

Losuje, 4 nasazení, 4 nenasazení.

Reagovat
Neutron

„KOZÁKOVCI” HODNOTIA ŠANCU NA BARÁŽ: ZAREŽÚ NÁS AKO „DVADSAŤJEDNOTKU”?

Clanok na sport.sk, z toho by sa jeden zgrcal

Reagovat
vladis271

Kokoti fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

*slováci

Reagovat
Knight_in_fire

Ćoboly.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak si pozri tu bravocvu hlavu co je podpisana pod tym clankom, asi preto sa mu sniva o podrezavaniach

Reagovat
DelPiero137

Potom sa cudujeme ze sa nam vsetci smeju. Vyhovorky na dve tatrovky ale sebareflexia nikde.

Reagovat
Neutron

ako je jasne, ze sport.sk je platok na tej najnizsej urovni, uz len tie nadpisy hovoria o totalnej neobjektivite a neurovni, ale vela ludi to potom aj takto berie. A znova som sa aj tu tusim stretol s nazormi ako je Fifa skorumpovana pretoze rozhodujuce zapasy sa nehraju v rovnaky den a cas...akoby dopredu vsetci vedeli ako to bude vyzerat na konci kvalifikacie, absolutne chyba sebareflexia, ze sme si to sami posrali zapasom v Skotsku, proste my za nic nemozeme, ale vsetci sa nam snazia nelegalne zabranit postupit

Reagovat
uff

Reagovat
vladis271

Nasa uplakana, a takyto to potom hadzu kotlebovi.

Reagovat
blaugrana

Nasadení, či nenasadení. Porazíme všetko, čo sa nám postaví do cesty.

Reagovat
smazaný uživatel

Som tu jediny slovak, ktory NEfandi cechom? nie z dovodu, ze by som im neprial ale je mi to uplne jedno ci postupia alebo nie, mna zaujimaju nasi sokoli. Preto vobec neodcudzujem cechov, ktory zasa nam nedrzia place...je to normalna vec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skap

Reagovat
smazaný uživatel

BAN

Reagovat
Neutron

preboha nepouzivajte tu prijebanu prezyvku sokoli ved to je megatraparna...ale inak mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

prezyvka sokoli je tu davno davno, to len teraz su vsetci podrazdeni, za to ze to hraju vsade v radiach ...ale inak berem

Reagovat
fenixLFC

Nie je

Reagovat
Majk91

preco by ju nemohol pouzivat? lebo tebe sa nepaci? ... nahodou je v pohode

Reagovat
Neutron

a kde pisem, ze ju nesmie pouzivat? Nahodou teda v pohode nie je...ale kazdy mame svoj nazor

Reagovat
maxton

"preboha nepouzivajte tu prijebanu prezyvku sokoli" ... uz si ako Fico

Reagovat
Neutron

proste mi lezie na nervy pretoze je otrasna a vsetkym s tym totalne prikuruje na hlavy...

Reagovat
smazaný uživatel

a aky zmysel ma pisat tu takyto vylev ty sokol pripeceny Nech si fandi kazdy komu chce, len nech tu tebe podobni nezacinaju podobne debaty CR vs SR, lebo potom je zasrana cela diskusia

Reagovat
smazaný uživatel

preco mas iq hupacieho konika? rob so sebou nieco...

Reagovat
smazaný uživatel

Narodil som sa v Ceskoslovensku tak neviem prečo by som im nemal fandiť.Nepamatám si na prípad a taký ani v celej historii neexistuje že by nejaký slovenský hráč odmietol hrať za ČSR.

Reagovat
uff

Reagovat
adalbertus

presne, ja dokonca aj Maďarom fandím

Reagovat
blaugrana

Keď začneš aj Poliakom, tak budeš fanúšik V4!

Reagovat
adalbertus

stačí mi V3

Reagovat
blaugrana

To by to v E,erike neprešlo. Tam len V8 a vyššie.

Reagovat
pistacik11

V3S

Reagovat
blaugrana

1203

Reagovat
smazaný uživatel

Federálna reprezentácia hrávala často na Tehelnom poli v Bratislave a Slováci vždy fandili do poslednej minúty, hráči si vzdy pochvalovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
maxton

No a ja zase priznavam, ze pri kazdom porovnavani chcem aby slovenska repre bola lepsia ako ceska ..... a nemam komplexy.

Reagovat
Eldarion

Tak to máš kľud kedže SK repre je už pár rokov o triedu lepšia ako CZ.

Reagovat
Neutron

po tolkych rokoch by si ten klud asi aj zasluzil nie?

Reagovat
Eldarion

Reagovat
fenixLFC

Nie si..lenze ja nefandim ani nasim nech uz tieto repre pauzy skoncia a venuje sa tomu podstatnemu-ligam

Reagovat
janinho

sak nikto ti nekaze im fandit na ukor slovakov...

jasne ze fandim v prvom rade nasim. ale neviem preco by som mal byt radsej za postup sev.irska alebo kohokolvek ineho na ukor CR???? ktory narod na svete je nam blizsie nez cesi? ja som vyrastal v ceskoslovensku, tak to do smrti budem brat ako takmer spolocnu krajinu...

1. SR

2. CR

3. ktokolvek iny...

nechapem nazor ludi, ktori u nas fandia:

1. SR

2. ktokolvek iny

3.CR

Reagovat
smazaný uživatel

Aj v hokeji to už z veľkej časti skončilo,tak okolo zoh 2010.

Reagovat
smazaný uživatel

v hokeji hlavne jeste 3. kdokoliv jiny a 4. rusko uplne na konec

Reagovat
ZB 07

Reagovat
TopinB

Reagovat
Knight_in_fire

1. PR

2. CR

3. SR

Reagovat
smazaný uživatel

je to navíc podle mne sportovní rivalita. A rivalovi se moc nefandí, to ještě neznamená nenávist.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skóre Německa 43:4 z 10ti zápasů

Ty jednodušší odehrála napůl U21 a celkově se sestava točila dost často. Joachim Löw je prostě machr. Pokud je Německo spíš turnajový tým, jsem zvědav, jak bude vypadat jejich forma na MS v Rusku příští rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa san marino..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, s těma jsme hráli taky. A Severní Irsko, které postupuje do baráže taky. Zatím co rozdíl ve skóre na jeden zápas je u Němců výhra o 4 góly, u Severního Irska o jeden gól.

Reagovat
mul

najvacsi aspiranti na titul asi Nemecko,Brazilia

Reagovat
smazaný uživatel

brazilie

Reagovat
smazaný uživatel

Môj typ je že prejdeme do baráže a tam chytíme Taliansko,Portugalsko alebo Svajčiarsko,objektívne silnejšie tímy ako náš.

Reagovat
smazaný uživatel

Budeme nasadený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele