SOUHRN STŘEDEČNÍ KVALIFILACE LM

25.08.2005, 01:52
Aktuality
Slavia prohrála 0:2 s Anderlechtem a dveře Ligy mistrů jí opět zůstaly zavřeny. Postup si po jasných prvních zápasech bez problémů pohlídali Manchester United, Glasgow Rangers a Inter Milán, dále si lukrativní soutěž zahrají Ajax Amsterdam, Werder Brémy, Villarreal a po úspěšném penaltovém rozstřelu také Club Bruggy.


Dynamo Kyjev - FK Sarajevo   3:0
Branky:  12. Ismael Bangoura, 76. Ismael Bangoura, 90. Serhiy Rebrov (pen.)

Slavia si Ligu mistrů nezahraje ani letos, bruselský Anderlecht byl nad její síly. V utkání, které nepřineslo mnoho šancí ani nijak pohledný fotbal, rozhodly nepřesnosti v rozehrávce Slavie a smrtící brejky belgického týmu, který dva takové využil a vyhrál 2:0. Podrobný komentář k utkání naleznete zde.


CZ Bělehrad - Glasgow Rangers   0:0

Manchester United o svém postupu v podstatě rozhodl už v prvním zápase, který doma vyhrál 3:0, a ani v odvetě nebylo o rozložení sil na hřišti žádných pochyb. Zápas však pro United nezačal dobře, po 13 minutách musel být vystřídán Gary Neville a diagnóza není dobrá - natržená třísla. Ve 20. minutě na veselejší notu zahrál Gabriel Heinze, když parádním přímým kopem nedal domácímu brankáři šanci. I v dalších fázích bylo na hřišti prakticky jediné mužstvo a než v 60. minutě přidal Heinze svůj druhý gól, tentokrát hlavou po rohu, měli šance také Smith a Ronaldo. O pět minut později završil gólový účet střídající Kieran Richardson. Ten pak musel kvůli zranění odstoupit a United dohrávali v deseti, přesto se domácím nepodařilo vytvořit si žádnou větší šanci. Až na střelu Tamáse Sandora, která skončila na brankové konstrukci.


Celtic Glasgow - Spartak Moskva   1:1
Branky:  

O tom, že Belgie bude stoprocentně úspěšná, protože si hlavní soutěž zahrají jak Anderlecht, tak Bruggy, a Norsko se bude muset spokojit zase jen s účastí Rosenborgu, rozhodly v dramatickém duelu až penalty. První zápas na hřišti Valerengy skončil 1:0 a odveta tak byla zcela otevřená. Domácí měli více ze hry, ale na gól znamenající prodloužení si museli počkat až do 79. minuty, kdy chorvatský útočník Boško Balaban zužitkoval Duferův centr. Hostům situaci zkomplikoval Waehler, který se nechal vyloučit, a tak i v prodloužení byly Bruggy lepší. Rozuzlení dramatu však přišlo až v penaltovém rozstřelu - rozhodující gól na 4:3 dal opět Balaban.


Slavia Praha - Ajax Amsterdam   2:1
Branky:  22. Stanislav Vlček, 86. Stanislav Vlček - 33. Luis Suarez

Ajax Amsterdam si vybojoval postup přes Bröndby Kodaň, ale vůbec to nebylo jednoduché, ještě o přestávce postupovali Dánové. První zápas totiž skončil 2:2 a v amsterdamské Areně hosté vedli zásluhou Johana Elmandera, který před odchodem do kabin úvodním gólem vyčíslil převahu Bröndby. Ajax se ale probudil a krátce po změně stran bylo vyrovnáno, když se prosadil Ryan Babel. Od té chvíle domácí byli jako vyměnění, převzali otěže, ale pojistku svému postupu dali až v závěru zásluhou střídajícího Wesleyho Sneijdera. Ten v 80. minutě vstřelil vítězný gól, a když se hosté tlačili za vyrovnáním, čímž by si vynutili prodloužení, přidal dvě minuty před koncem ještě jeden.


Slavia Praha - MŠK Žilina   0:0

Basilej sice doma porazila Brémy o jednu branku (2:1), v odvetě však vyhrály rozdílem třídy Brémy a postoupily do hlavní soutěže. Na první a postupovou branku však domácí čekali déle než hodinu. Hosté měli i smůlu, když Delgado trefil tyč. Micoud dostal příležitost kopat penaltu, přestože mezi Zannim a Fringsem nedošlo ke kontaktu, ale spravedlnost nebyla slepá a Francouz pálil nad. Po nevýrazné první půli, kdy Basilej pozorně bránila, se Brémy probudily. Hostující Delgado trefil z trestného kopu brankovou konstrukci, poté však už na druhé straně trefil odražený míč Klasnič a Brémy vedly. O tři minuty později po faulu Zanniho na Micouda proměnil penaltu Borowski. Třetí gól přidal angličanem střelou z kraje pokutového území opět Klasnič. V prvním zápase v základní skupině však bude Němcům chybět vyloučený Klose.


RSC Anderlecht - Fenerbahce SK   0:2
Branky:   2. Mateja Kezman, 77. De Souza Alex

Asi nejpříznivější los z celého třetího předkola měli glasgowští Rangers a také jej využili, s postupem přes kyperský Anorthosis Famagusta neměli velké problémy. V úvodu sice hosté měli šanci na srovnání celkového skóre díky kapitánovi Ketsbaiovi, který nastřelil tyč, ale postupem času byla převaha Rangers stále znatelnější. V první gól vyústila ve 39. minutě, kdy Ricksenovu přihrávku prodloužil Novo na Thomase Buffela, ten utekl obráncům a překonal gólmana hostí. Po změně stran přidal druhý gól Dado Pršo, který bezchybně zakončil parádní sólový průnik.


Besiktas JK - FC Curych   2:0
Branky:  57. Matias Delgado, 66. Matias Delgado

Inter si přivezl z Ukrajiny výhru 2:0 a druhý zápas si v pohodě pohlídal. Za Šachťor nastoupili Tomáš Hübschman i Jan Laštůvka, v domácím dresu v útoku dvojice Adriano a Martins, které ještě ze zálohy podporoval Recoba. Zápas se hrál před prázdným hledištěm, v minulém ročníku LM totiž došlo v derby mezi Interem a AC k výtržnostem a San Siro tak bude čtyřikrát liduprázdné. Toto byl první zápas. Už ve 13. minutě definitivně rozhodl o postupu Interu Recoba, když prostřelil klubko hráčů a trefil se k zadní tyči Laštůvkovy branky. O pár minut později utekl po pravém křídle hráč hostí Marica, nacentroval míč Elanovi a brazilský útočník Šachťoru vyrovnal. Doněck byl aktivnějším týmem, ale na obranu Interu nevyzrál. V druhé půli převzal otěže zápasu Inter, Solariho však nadvakrát vychytal Laštůvka a dělovku Adriana odvrátil na roh Hübschman.


IF Elfsborg - Valencia CF   1:2
Branky:  32. Daniel Alexandersson - 5. Ivan Helguera, 90. David Villa

Anglie nebude první zemí v historii, která by v Lize mistrů měla pět týmů - o tom rozhodl poslední z odvetných zápasů třetího předkola Villarrealu s Evertonem. První šanci zápasu měl hostující Cahill, když si naběhl na dlouhý aut Philla Nevilla, ale vystřelil slabě. Převahu však měl Villareal a hned ji využil, ve 21. minutě Sorínovu střelu tečoval do sítě hostující kapitán David Weir. Domácí pokračovali v náporu a proti Sorínovi i dvakrát proti Forlánovi musel zasahovat Martyn. Neprostřelil ho ani Riquelme z těžkého úhlu, ani z trestného kopu. V druhé půli nebezpečně stříleli domácí Forlán, Riquelme či Sorín, gól však vstřelil perfektně kopnutým trestným kopem Španěl v anglických službách, Mikel Arteta. V závěru měl Everton tlak, po centru Hibberta se proti Fergusonově hlavičce vyznamenal gólman Barbosa, z následného rohu dokonce dal Ferguson gól, ale sudí Collina viděl faul jeho spoluhráče Benta. V poslední minutě pečetil Villarreal svůj postup z brejku. Sorín utekl po levé straně, předložil lehký míč Forlánovi a ten zblízka zavěsil. Villarreal tak oba zápasy vyhrál 2:1.


Autor: Petr Starý, Radek Nosil

Komentáře (48)

Přidat komentář
Xavi

Anglie bude mít taky čtyři zástupce: Arsenál, Man.Utd., Chelsea, Liverpool

Reagovat
PJ

Tak to se omlouvam, chybička se vloudila... Takhle to dopadá, když se to píše v jednu v noci

Reagovat
Xavi

nic se nestalo

Reagovat
HOST*Barca

Prohráli jsme na blbý penalty s Juventusem.

Reagovat
HOST*

nebyl to jen přátelskej zápas?

Reagovat
Xavi

hrálo se o Joan Gamper trophy

Reagovat
HOST*yarda

Protože je neumíte kopat, tak si nestěžuj

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
HOST*yarda

Jaktože je Chelsea v druhým koši To Real může dostat klidně ji, Brémy a Udine a bude se pakovat už po skupině No když si to nezaslouží Já doufám, že dostanou Juve a natrhnou jim prdel I když z hlediska atraktivity by bylo nejlepší hrát s Lyonem, Rangers a Benfikou (myslím jako pohled na hru, ne jméno soupeře). No a z hlediska "průchodnosti" pak Panathinaikos, Spartu a Petržalku Ale ono to bude asi stejně jinak

Reagovat
Xavi

Já bych si přál, aby Barca dostala Chelsea a pořádně se pomstila!!! Třeba takových 5:1 jako myslím, že před třemi roky by bylo super!!!

Reagovat
sansiro

Na Juve neumíte, ty si nepřej. 3x jste s něma hráli vyřazováky a 3x jste vyletěli. Já bych si přál Real proti AC, ale jsme v jedné skupině. Tak snad v Play-off.

Reagovat
HOST*RM

Ve finále

Reagovat
sansiro

To by bylo něco

Reagovat
sansiro

Zase by přepisovali učebnice fotbalu

Reagovat
HOST*yarda

A proč myslíš, že je chci ve skupině

Reagovat
sansiro

Ale na druhou stranu to už určitě prolomíte, to přece není možné. Třeba je dostanete v play-off a splatíte jim to i s úroky!

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
Mr.Jindros

Trezeguet se tam zase omylem připlete a vítězství bude naše.

Reagovat
HOST*yarda

Reagovat
sansiro

Nejvetsi expert na tohle je Zalayeta

Reagovat
HOST*yarda

Aby sis nepřekous jazyk

Reagovat
sansiro

AC-Chelsea-Betis-Petrzalka

Reagovat
Shevchenko

AC-Villareal-Sparta-Ptrzalka

Reagovat
sansiro

Reagovat
Xavi

Barca, Chelsea, Sparta, Petržalka

Reagovat
Shevchenko

je to pako

na Eurosportu je losování LM Live

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo na eurosport.com?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je po 16:00, ale nějak ten live přenos nemůžu na eurosportu najít

Reagovat
smazaný uživatel

Ac Milan, Ajax, Sparta,Thun

Real Madrid,Lyon,Bremy,Artmedia

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci pro Spartu Inter, Panathinaikos a Petržalku.

Reagovat
HOST*

Vcera som sledoval zapas s juventusom a opat sa potvrdili 2 veci-ze proti timu ktory brani 80%casu na svojej polovici sa hraje chujovo nehovoriac o tom ak da vsetky goly z penalty a to ze barcelonska obrana je bohuzial neustale najslabsim clankom cely cas je jasne ze to tak je vsetci o tom hovoria kazdy to vidi kazdy vie o co vsetko sme prisli v minulej sezone len vdaka tomu ze nam chybal 1/2 kvalitny obrancovia tj. stoper a lavy obr. pomaly sa konci prestupove obdobie a my sme nekupili ani len JEDNEHO...! ja pevne verim ze nas to nevyjde draho ano aj my mame sice dobrych obrancov ale akosi mam pocit ze oleguer napriek tomu ze je mlady a potrebuje dozriet(potom moze byt vynikajuci) robi az privela chyb ja len tolko aby nas to nemrzelo neviem preco ale akosi som pocital s tym ze posilnenie obrany je pre generalitu akasi povinnost zatial sa nic nedeje ja len pevne verim ze sa nasa obrana este zohraje a ze to bude este lepsie nechavaju utocnikom az privela mieste!... no a co sa tyka losu...je to v podstate jedno ale chelsea by som bral

Reagovat
smazaný uživatel

Takže:

Real Madrid---lebo im fandím

Chelsea-------lebo sú vraj najlepší

Sparta-------- lebo sú Česi

Petržalka------lebo môžem ísť trikrát na super súpera Len dúfam, že to nepreženú s cenou vstupenky

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jaké ceny očekávášale pro porovnání, loni na Spartu stály od 400 do 1200 Kč (+ nějaké výkyvy podle soupeře)takže na Artmedii bych to viděl tak na 1/2. Asi bude hodně záležet, jestli budou hrát na Tehelném poli a kolik si řekne majitel za pronájem.

Reagovat
HOST*yarda

To bude zase před Letnou fronta, to se fakt netěším

Reagovat
smazaný uživatel

Na Celtic bolo na hlavnú za 800 Sk.

Reagovat
HOST*yarda

No mimochodem, skupina nic moc, protože Chelsea by šla tutově z prvního a my bychom nakrásně mohli vyfásnout třeba Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane, nejaký Milán nás predsa tento rok nemôže zastaviť

Reagovat
sansiro

Kaká castiga!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na STV2 primi prenos losovani do LM.

Reagovat
sansiro

i na eurosportu

Reagovat
sansiro

Zaverecne nominace nejlepsich hracu Evropy:

Buffon, Dudek, Cech - vitez Cech

Caragher, Maldini, Terry - vitez Terry

Lampard, Kaka, Gerrard - vitez Kaka

Ronaldinho, Sheva, Adriano - vitez Ronaldinho

MVP - Gerrard

p.s. Skoda toho Maldiniho, tomu jsem to pral asi nejvic!!!

Reagovat
HOST*yarda

Real, Lyon , Olympiakos , Rosenborg

Barcelona, Panathinaikos, Brémy, Udine

Liverpool dostal Chelsea a Betis (ach joo), Andrlecht

Sparta, Ajax, Arsenal, Thun... klikaři

Inter, Porto, Rangers, Petržalka...dost hustý

Reagovat
HOST*yarda

Závidím Petržalce, na letnou asi nepůjdu...

Španělé na to mají ve třech případech, u Betisu by to byl malý zázrak

Real by mohl teoreticky z prvního místa, uvidíme co předvede Lyon a jestli jim neumrznou cojones v Norsku

Barca má celkem slušné rozlosování, ale jsou to mírně nevyzpytatelné týmy dle mého názoru, ale z prvního by měla jít.

Villarreal ma ManU, Lille a Benficu a já v jeho postup celkem věřím, už zná aspoň pořádně UEFU.

No a Betis to "vyžral" dost pěkně, dvoje Anglány a Andrlecht, když si představím, že by tam hrála Slávka Takhle jsem přišel o Joaquína...

Reagovat
Xavi

Já si teda myslím, že postoupí Chelsea a Betis!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Betis je bez šance.

Reagovat
Xavi

Liverpool je bez šance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele