Souhrn posledního dne italského calciomercata

01.09.2015, 21:52
Aktuality
Včera v noci s úderem jedenácté hodiny oficiálně skončilo letní přestupové období pro italskou Serii A. Mnoho týmů získalo další cenné posily a během jednoho dne rapidně zvýšilo šance na získání dosažení kýžených příček. Jiné týmy nečinně přihlížely. A některé zradilo načasování. Pojďme si připomenout, co se v Itálii událo.

A začneme rovnou favoritem na mistrovské Scudetto. Turínský Juventus stojí na začátku nové éry. V minulé sezoně se nenápadně propracoval až do finále Ligy mistrů a mnohé překvapil. Teď jej ale čeká nový a možná ještě těžší úkol - potvrdit, že se regulérně vrátil mezi evropskou elitu. Očekávání jsou značná, ale soudě dle prvních dvou kol Serie A se Juventus teprve hledá.

Letošní mercato se neslo ve znamení nahrazování. Juventus totiž přes léto ztratil kostru loňského vítězného celku, protože odešli Andrea Pirlo, Carlos Tévez a Arturo Vidal. Prakticky celé léto trenér Max Allegri hlásí, že je nutné získat ofenzivního záložníka, v Itálii zvaného trequartista. Ihned se vyrojila jména, která byla hodně zajímavá. Isco, Götze, Draxler, později Lamela. Když zbývalo do konce mercata asi 24 hodin, vypadalo to, že Julian Draxler brzy dres Juventusu obleče.

Jednání se ale táhla až příliš pomalu a vedení Juve nechtělo posílat do Gelsenkirchenu takovou sumu, jakou by si Němci přáli. Proto je předběhl Wolfsburg, který mladíka získal. Poslední den se tedy v táboře juventinů horečně hledal nástupce. Celá situace působila dojmem paniky, protože klíčová záležitost zůstávala nevyřešena jen pár hodin do konce mercata. Nakonec Juventusu prokázal laskavost Inter, který odeslal do Turína Brazilce Hernanese. Maestra tak v Turíně střídá Profeta.

Juventus kromě něj získal mladíka Maria Leminu, který by měl vyrůst v "nového Vidala" - dynamického štítového záložníka. Dnes oslaví už někdejší hráč Olympique Marseille své 22. narozeniny, takže času na růst má plno. Opačným směrem putovali v Turíně nechtění Mauricio Isla a Paolo De Ceglie. Zda to bude vítězná sestava a Hernanes naplní svůj potenciál z Lazia, to ukáže čas.

Vyzyvatelem Juventusu je již tradičně římské AS. To už mělo většinu transferů uzavřeno, ale stále se čekalo, zda ještě protřelý obchodník Walter Sabatini nevytáhne nějaké eso z rukávu. Hlavním úkolem římského sportovního ředitele bylo především zbavit se nepotřebných hráčů z předimenzovaného útoku a popřípadě dořešit obranu. Nakonec se populárnímu kuřákovi podařila jen část. Nabídka na dlouholetý cíl Bruna Perese byla sice podána, ale Turínem okamžitě odmítnuta. A Juan Jesus zase nechtěl odejít jen na hostování.

Přesto AS s Interem Milán obchodovalo. Do města módy totiž zamířil nechtěný, ale nesmírně talentovaný Srb Adem Ljajić. Ofenzivní hráč vyjádřil touhu odejít právě do Interu a odmítl nabídky z Premier League. Do pokladny AS tak putuje 1,75 milionů za roční hostování a dalších 11 v případě, že Nerazzurri změní transfer na trvalý přestup. Kádr AS oficiálně posílili ještě mladý bek Emerson Palmieri ze Santosu, střední záložník William Vainqueur z Dynama Moskva a ještě mladý střelec Ezequiel Ponce. Ten by měl být integrován do prvního týmu.

Právě Inter Milán se v posledním dni velmi činil. Trenér Mancini požádal vedení o tři další posily - útočníka, obránce a záložníka. A dostal je. Milánský klub čile obchodoval s Galatasarayem Istanbul, z něhož zakoupil zkušeného bojovníka do středové linie Felipeho Mela a ještě navrch získal další klenot tureckého klubu. Výběrové řízení na beka vyhrál Alex Telles, který přichází na roční hostování s opcí.

Z Interu nakonec odchází obránce Marco Andreolli, který však v Itálii nezůstane. Přes zájem Sampdorie Janov a jiných celků si vybral hostování v Seville. Ale ani to nemuselo být všechno. Italské zdroje totiž uvádí, že Inter v poslední chvíli nabídl celých 28 milionů eur do Neapole za dvojici Faouzi Ghoulam - Manolo Gabbiadini!

Právě fanoušci Neapole asi teď prožívají velmi rozporuplné pocity. Ještě v deset večer jim vedení dělalo radost, protože sjednalo odchod Zúnigy do Sampdorie a přivedlo v rámci stejné operace ceněného záložníka Roberta Soriana! O něj se dlouho zajímal Mihajlovićův Milán, ale protože ten cílil na jiné hráče, nakonec Soriano kývl na nabídku Neapole. Té se podařilo přesvědčit i excentrického vlastníka Dorie Ferrera, který svolil. Hned po jedenácté večerní však přišla krutá zpráva.

Neapol totiž nestihla celý transfer včas zaregistrovat a oba hráči tak zůstávají minimálně do ledna ve svých klubech. Škoda pro Neapol, protože Soriano by mohl být velkou posilou. Snad ještě horší pocity však mají fanoušci AC Milán. Čekali velké jméno do středu zálohy, která je zatím děravá a nekreativní. Čekali, že Adriano Galliani začne čarovat a opět jednou ukáže, že mistrem na poslední hodiny mercata je právě on. Čekali, ale marně. Axel Witsel nebo Joao Moutinho totiž zůstávají jen snem.

Na adresu belgického velikána ze Zenitu Petrohrad Galliani poraženecky poznamenal: "Snažili jsme se až do konce, ale nedopadlo to." Zenit snížil své požadavky, ale AC trvalo na ročním hostování bez automatické změny v trvalý přestup. Casa Milan se tak stalo střediskem spíše pro odchody. Na hostování do Lazia odešel Alessandro Matri, Christian Zaccardo už bude pomáhat nováčkovi z Carpi a talentovaný Hachim Mastour bude dva roky rozvíjet svůj talent v Málaze. Součástí je však i možnost trvalého přestupu za pouhých pět milionů eur.

O jedno velké jméno přišla také Fiorentina. S ní se nakonec rozloučil zkušený veterán Joaquín Sánchez, který se dočkal návratu do Betisu Sevilla. Fialky jej dlouho nechtěly pouštět, protože trenér Sousa s hráčem počítal. Nakonec mu však vedení přivedlo dostatečně kvalitní náhradu. Z Borussie Dortmund totiž po nepříliš povedeném loňském ročníku přišel polský záložník Jakub Blaszczykowski! Zkušený hráč bude v Toskánsku hostovat, ale Fialky mají ve smlouvě opci na trvalý přestup ve výši 6 milionů eur.

Sampdoria Janov udržela střelce Édera s Robertem Sorianem a zbavila se Pawla Wszoleka. Ten si jen vyměnil místo s Lazarosem Christodoulopoulosem z Hellasu Verona. Z druholigové Ceseny pak Doria vykoupila Alejandra Rodrigueze. Ferrero ještě hodně stál o mladíka Héctora Villalbu ze San Lorenza, jenže přestup se nakonec nekonal. Turínské FC zvládlo poslední den skvěle, protože navzdory nabídce z AS Řím udrželo Bruna Perese. A navíc přivedlo mladého útočníka Sanjina Prčiće z Rennes.

Jednu velkou posilu do útoku si připsal nováček z Carpi, kterému se zatím vůbec nedaří a je na posledním místě. Jeho řady totiž rozšířil zkušený veterán Marco Borriello, který byl bez angažmá. První dva duely se nevydařily ani Boloně, i když ambiciózní nováček razantně přestavěl druholigový tým. Na roční hostování nyní přivedl Emanueleho Giaccheriniho, kterému za rok stejně končí smlouva. Střelce Benziu z Lyonu však Boloně "ukradlo" Lille.

Empoli získalo na hostování z AS Řím mladíka Leandra Paredese a z Rubinu Kazaň dorazil Marco Livaja. Janov získal Blerima Dzemailiho na hostování z Galatasaraye a Christiana Ansaldiho ze Zenitu Petrohrad. Letošní poslední den se obešel bez velkých jmen a dramatických přesunů. A fanouškům nezbývá než doufat, že jejich kluby vybraly správně. Teď, když se usadil prach, jak tipujete vzhled tabulky po v polovině sezony? Dejte vědět v diskuzi a u dalších zpráv a zápasů z milované Itálie na počtenou. Forza calcio!

Autor: Ondřej Pražák / tuttomercatoweb.com, gazzetta.it

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC Milan to pekne dojekazili.. S touto zálohou to vidím tak okolo 8 miesta. Veľmi, ale dúfa,. že sa mýlim.

Reagovat
andycek1

Bacca a Adriano vam vystrilaju dost bodu aby stevdali Europu

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvních dvou kolech to vypadá,že si ty góly budou muset připravovat sami,protože tam nikdo není schopen kloudně nahrát.Snad se to trošku zlepší,ale ta záloha je opravdu tragédie

Reagovat
smetos

sledoval jsi první dva kola a přípravu? jak to ted vypada s tou zalohou? Honda ani Monty ci jini tu ulohu tvorby hry na sebe nedokazi vzit?

Reagovat
smazaný uživatel

Přípravu okrajově.Jinak oba první zápasy jsem sledoval.Honda na Fiorentině hrál půl hodiny než vyloučili Elyho pak ho Miha stáhnul.Takže tam těžko hodnotit.S Empoli hrál místo něj Suso a nic moc, nepřesně střílel i centroval.Monty zatím nehrál,ale když vezmu v potaz formu co měl loni když zrovna nebyl zraněný tak bych na něj moc nesázel.Jedinej kdo vypadá dobře je zatím Jack.

Reagovat
andycek1

Ja hodnotim prestupy 8/10 ke spokojnost by chybal iba lepsi trequartista ale to nevadi mozeme menit systemy 433, 4312 aj 4231 len dufam ze uz nikdy 352. A sirka kadra je dovolim si tvrdit este vacsia ako min. rok. Pone si pro 5. Scudetto v rade!

Forza Juve!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že letos to nebudete mít tak lehké jako poslední sezony a min. Roma se o to s váma popere. Po létu věřím, že i Inter může minimálně o LM bojovat (konečně)

Reagovat
andycek1

Tak jasne bude to tazke. Je tam AC ktore ma podla mna lepsieho trenera zasecako Inter. Ale snad po rokoch to bude bitka do posledneho kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Andycek1:ty vole podle tvych nazoru ty budes hodne vypatlany koko... Ze je to tak?

Reagovat
andycek1

Ty si dobry komik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fanda Hradce bude někam házet, že ho něco nezajímá ...

Reagovat
Posledni Kovboj

promin, namrdam si tam 7 nahodnejch tymu z ruznyho koutu sveta, ktery jsem v zivote nevidel hrat, pak si s vama muzu povidat?

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že anglické kluby jsem ještě neviděl. Pak tě ale už jen zklamu - ostatní jsem naživo viděl

Reagovat
Mrvinho

Hulín a Inter? Zvládl jsi něco, co by jiný nestihl za 3 životy, gratuluji

Reagovat
lucius6

Me to treba zajima takze je tvuj prispevek nepravdivy

Reagovat
Posledni Kovboj

chapu, ale meme "nekoho to mozna zajima" neni zdaleka tak popularni.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Posledni Kovboj

diky, zrovna si delam caj, citron se hodi. Nebyl by jeste jeden? Zejtra smazim rizky.

Reagovat
raduinho

Zejtra

Reagovat
db18

Hlavně, že Matri odešel někam, kde si ho snad budou vážit...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Tak on u nás nepředvedl nic, za co by si zasluhoval respekt

Reagovat
smazaný uživatel

to ani v Juve

Reagovat
The Krupy

Reagovat
db18

...kde nedostal čuchnout.

Reagovat
FORZAMILAN

hlavně že je pryč

Reagovat
smazaný uživatel

to vazne vcera nikto neodisiel do anglicka? to mame riadny pretlak v tej obrane.. Yuto som myslel ze nastupil len preto aby nam pripomenul co dokaze (dostali sme gol) a rozlucil sa

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že Mancini zamýšlel to samé, bude zařazen do rezervy nebo někam doprdele a už se nikdy na hřišti neobjeví, dement.

Reagovat
smazaný uživatel

no.. bud nechcel odist, alebo ho nechali kvoli japonskym fans.

telles, montoya, danilo, santon, yuto, JJ, Dodo a vlastne aj Di Marco.. ved to je az na hranici so zdravym rozumom..

inak Montoya mam pocit ze je odpisany skor ako vobec zacal..

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne mame 28 hracov a hrat moze len 25 ci ako to mame nie? asi manaj, dimarco a este jeden pojdu primaveri

Reagovat
lnterista

Postavit Yuta byla blbost. Mozna kdyby nehral tak by neodmitl nabidku... takhle se hecl a vidi sanci

Reagovat
smazaný uživatel

bol to fakt velmi divny a riskantny tah od manciniho, navyse ked vie co Yuto dokaze..

inak zda sa to len mne, alebo JJ hra na kraji lepsie ako v strede?

Reagovat
lnterista

nechapu proc stavi nekoho koho v tymu nechce

Reagovat
lnterista

urcite jsem klidnejsi kdyz hraje na kraji...

Reagovat
Komat

On je dynamický a fyzicky zdatný. Přitom Brazilec a tím pádem i cit pro balon. Co mu vyčítají jsou horší centry.

Reagovat
lnterista

urcite si svoje uhraje a dozadu docela v poho ale ze by to dopredu byla nejaka lehkost. Urcite bych si ho nechal vic jak zabaka a nakonec jsem rad ze ho mame i toho Guarina

Reagovat
smazaný uživatel

Guarin cely zapas zmatky, straty lopt a potom prihra na gol a vyrobi penaltu.. zahada hrac :) ale ked chyti formu bude opat super

Reagovat
smazaný uživatel

Guarin byl, je a bude záhada. Na něj se nedá vsadit, jestli se mu zápas povede nebo ne. Nějak mi nevadí, ale ta jeho nestabilnost je hrozná

Reagovat
Votas

já mám z něho nervy nadranc. Já bych ho poslal pryč. Ale zas nikdo mu nemůže vzít, že bývá statisticky jedním z nejproduktivnějších hráčů.

Reagovat
sinter

a navyše v tej našej ultrakreativnej zálohe je jednooký medzi slepými

Reagovat
smazaný uživatel

Članek pěknej, ale uz nemam chut ty nakupy Juve rozebirat...

Reagovat
smazaný uživatel

Chvalabohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Inak trocha debaty by si clanok zasluzil. Autor si dal namahu, pekne to rozpisal. Ale obavam sa ze vsetko uz bolo povedane v predoslych diskusiach. Aspon nasho mercata

Na toho Lemina som velmi zvedavy, mam rad tieto pre mna nezname mena s potencialom.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja to myslel spis konkretne na nej Jinak na Leminu jsem taky dost zvědavej.

Ono se Juve možna oslabilo podle jmen, ale ti hráči kteři přišli do středu posledni den jako je Hernanes a Lemina budou dost možna kličovi a odstupem dvou dnu si myslim, že to nebude zase až takovej provar. Oba v klidu mužou byt duležitymi členy zakl.sestavy. Věřim jim oběma

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
FORZAMILAN
Reagovat
smazaný uživatel

pre AC už 4. rok CalciomerDato

Reagovat
smazaný uživatel

ale tentokrát už za prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele