Souhrn kvalifikace o postup na MS 2018 - pondělí 9.10.

09.10.2017, 22:46
Komentáře a souhrny
Island doma splnil roli favorita proti Kosovu a po výhře 2:0 se může těšit na šampionát v Rusku, druhé místo v této skupině obsadilo Chorvatsko. Na velké akci si po delší době zahrají i Srbové, po porážce s Irskem naopak smutní Wales a také Slovensko...
Skupina D

Moldavsko - Rakousko 0:1

09.10.2017 20:45

Góly: 69. Louis Schaub

Fotbalisté Rakouska závěrečné dva souboje v základní skupině D nakonec zvládli a získali plný počet šesti bodů, jenže na postup do Ruska to nestačilo. Po páteční výhře nad Srbskem nyní zdolali Moldavsko nejtěsnějším poměrem 1:0 a s patnácti body obsadili konečné čtvrté místo, za třetím Walesem zaostali o body dva. Moldavané v deseti zápasech nedosáhli ani na jedno vítězství a s pouhými dvěma body skončili na poslední šesté pozici.

Hosté měli v celém průběhu mírně navrch a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, na druhou stranu nijak výraznou převahu neměli a příliš vyložených možností k vidění nebylo. Domácí výběr se prezentoval pozornou defenzívou a nebýt celkem brzkého vyloučení, tak by možná získal alespoň bod. První větší příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry a překvapivě se do ní dostali Moldavané, ve 13. minutě tak spálili svou největší šanci pondělního střetnutí.

Po nádherné kolmici za obranu od Gînsariho se na pravé straně pokutového území objevil Cociuc a ze sedmi metrů mířil ke vzdálenější konstrukci, kterou minul zhruba o metr. V 19. minutě uviděl první žlutou kartu Artur Ioniţă za bezohledný zákrok, stejný hráč výrazně zkomplikoval situaci svému výběru deset minut po přestávce. Ten totiž na vlastní polovině velmi nešetrně atakoval Baumgartlingera a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch.

Rakušané zužitkovali početní výhodu v 69. minutě, jediný gól vsítil dvaadvacetiletý záložník Rapidu Vídeň Louis Schaub. Po rohovém kopu z pravé strany se míč dostal na kopačku Arnautoviče, který napodruhé od brankové čáry posunul míč ke vzdálenější tyči právě k Schaubovi. Ten měl před prázdnou brankou problémy se zpracováním, ale stihl se včas zorientovat a zblízka bez větších problémů rozvlnil síť.

Od tohoto momentu si favorit hlídal těsný náskok a soupeře k ničemu nepouštěl, brankář Lindner nemusel ani jednou výrazněji zasahovat. Naopak Rakousko mohlo navýšit svůj náskok v 82. minutě. Střídající Lazaro využil nepřesně rozehrávky soupeře, namířil si to do pokutového území a dokonce obešel i gólmana Cabanua. V závěru akce mířil z mírného úhlu k zadní konstrukci a lehce ji líznul, balón pak doputoval do zámezí.

Více informací k zápasu

Srbsko - Gruzie 1:0

09.10.2017 20:45

Góly: 74. Nemanja Gudelj

Zatímco Wales s Irskem v Cardiffu mocně zápolili v přímém souboji o udržení šance na postup na mistrovství světa, srbský národní tým si na domácí půdě musel k pojištění prvního místa ve skupině I připsat vítězství proti Gruzii. Svěřenci kouče Muslina se nakonec na pořádně nadřeli, ovšem díky trefě střídajícího Prijoviće nakonec přece jenom ukořistili vítězství 1:0 a se ziskem jednadvaceti bodů je první místo a přímý postup na ruský šampionát jen jejich.

Srbové si mohli prvenství pojistit již s předstihem v minulém kole proti Rakousku, avšak ve Vídni v divoké pětigólové přestřelce zaváhali a odvezli si jen porážku 2:3. Tentokráte se již žádné gólové hody nekonaly a místo toho čekalo srbský tým trpělivé obléhání gruzínské branky. V první půli hosté svého favorizovaného soupeře takřka k ničemu nepustili s výjimkou dvou nadějných akcí, na jejichž konci se nacházel Dušan Tadić, jenže v prvním případě stihl zasáhnout kapitán Kankava a v druhém brankář Makaridze.

Také po změně stran se hostům dlouho dařilo Srby frustrovat, ovšem sedmnáct minut před koncem přesto kapitulovali. Střídající Aleksandar Prijović nebyl na trávníku ani čtvrthodinu, když se ocitl na konci rychlého útoku, kterému nechtěně pomohl nešťastným obranným zákrokem i Kankava. Následovala Mitrovićovat přihrávka pro střílejícího Prijoviće, jenž ve skluzu poslal míč do Makaridzeho protipohybu na zadní tyč a strhl lavinu oslav jak na hřišti, tak na tribunách bělehradského stadionu.

Závěr utkání si již Srbové bezpečně pohlídali, dotáhli tak veleúspěšnou kvalifikaci v nelehké skupině do vítězného konce a nyní se mohou po letech znovu těšit na závěrečný turnaj.

Více informací k zápasu

Wales - Irsko 0:1

09.10.2017 20:45

Góly: 57. James McClean

Klíčové zápasy v boji o postup do baráže mistrovství světa z druhých míst ve skupině přinesly v obou pondělních případech vítězství hostů. Stejně jako Chorvaté dokázali triumfovat na Ukrajině, tak Irsko zdolalo Wales a jeho šance na ruský šampionát stále žije. Zároveň tyto výsledky znamenají konec naději pro slovenský národní tým, na nějž vyjde nezáviděníhodná devátá příčka v tabulce druhých týmů, přičemž do listopadové baráže postupuje pouze prvních osm.

Vypjatá atmosféra v Cardiffu nakonec přinesla rozuzlení v podobě jediného gólu, o nějž se v úvodu druhé půle postaral James McClean. Velšané, kteří za celou dosavadní kvalifikaci nepoznali ani jednou chuť porážky, tak selhali v nejhorší možný moment a po mimořádném úspěchu na posledním mistrovství Evropy, kde došli až do semifinále, se tentokráte na závěrečný turnaj nepodívají. Irové si nyní musejí na přiřazeného barážového soka počkat do příštího úterý 17. října, kdy proběhne los.

Millenium Stadium nabídlo mimořádnou atmosféru, která dokládala, co vše je v tomto zápase v sázce. Domácí se museli obejít bez zraněné ústřední hvězdy Garetha Balea a bez forvarda Realu Madrid proti mistrně bránícím Irům marně hledali skulinky k průlomu skóre. Snad jedinou výjimkou v první půli byla hlavička Hala Robsona-Kanua po rohovém kopu, která však skončila mimo tři tyče. Deset minut před koncem první půle navíc Wales utrpěl další citelnou ztrátu, když pro zranění musel předčasně opustit trávník Joe Allen.

Krátce po změně stran musel Darren Randolph v irské brance vytěsnit další hlavičkový pokus Robsona-Kanua nedlouho poté přišel zlomový moment utkání. V sedmapadesáté minutě přišel o míče před vlastní šestnáctkou velšský kapitán Ashley Williams, čehož hosté beze zbytku využili a Hendrickův centr přetavil James McClean ve svůj čtvrtý a nejdůležitější gól kvalifikace.

Přestože měli Velšané stále dostatek času s nepříznivým vývojem utkání něco udělat, proti konsolidované obraně Irů ani se 70% držením míče nedokázali ze svého tlaku vytěžit žádnou pořádnou šanci, natožpak vytoužený obrat skóre. Wales tak na závěr kvalifikace prohrál s Irskem 0:1 a na mistrovství světa se v příštím roce nepodívá, zatímco Iry čeká v listopadu barážový dvojzápas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Srbsko1063120:1021
2.Irsko1054112:619
3.Wales1045113:617
4.Rakousko1043314:1215
5.Gruzie100558:145
6.Moldavsko100284:232
Skupina G

Albánie - Itálie 0:1

09.10.2017 20:45

Góly: 73. Antonio Candreva

Italové zvládli těžký duel a vyhráli díky jediné brance Antonia Candrevy, ale opět příliš nepřesvědčili. Domácí Albánie soupeři rozhodně nic nedarovala a ukázala, že bojovat umí, ale patnáct minut před koncem byla její obrana přeci jen pokořena. Na konečném postavení v tabulce tento výsledek nic nemění.

V domácím kádru bylo několik hráčů, kteří mají s italským fotbalem své vlastní zkušenosti. V Itálii si na chleba vydělává brankář Berisha, obránci Hysaj s Veselim nebo záložník Memushaj. Trenér Ventura bral utkání jako možnost ukázat kvalitu lavičky a vyzkoušet nové hráče. Do zápasu se od prvních minut dostali například Darmian, Spinazzola, Candreva, Parolo, Gagliardini nebo také veterán Éder.

V prvních momentech utkání to byl především souboj dvou střelců. Armando Sadiku na straně Albánie, Ciro Immobile na straně hostů. Ani jeden z jejich pokusů ale neměl gólové parametry, přestože oba byli hlavními terči svých spoluhráčů. Po patnácti minutách zkoušel Lorenzo Insigne uličkou poslat míč naběhnutému Éderovi, který by mohl postupovat sám na brankáře, ale obrana před Berishou včas zasáhla.

Celkově pracovala albánská defenziva velmi dobře a působila kompaktním dojmem. Po chvíli nevýrazné kombinace italského mužstva se rozhodl delší nezáživnou pasáž přerušit Éder. Zkušený útočník vypálil zpoza vápna velmi tvrdou ránu, ale kdyby příště přidal na přesnosti, mohlo to být mnohem nebezpečnější. První nepříliš záživnou půli zakončili svými střelami někdejší spoluhráči Insigne s Immobilem.

Rovněž po změně stran se Itálie více tlačila do zakončení a hned na začátku jí Albánci poskytli málem výhodnější situaci. Malou domů zkušený obránce Mergim Mavraj nenačasoval úplně ideálně a brankář Berisha musel velmi rychle odkopávat do bezpečí. Jeho reflexy vyzkoušel o chvíli později také Éder, který byl dnes rozhodně výraznější postavou italského útoku než slavnější kolega Immobile.

Rovněž křídla, kerá dnes ztělesňovali Candreva s Insignem, byla velkou zbraní Italů. Jejich pokusy po individuálních průnicích ale často neměly dostatek přesnosti. Candreva napálil jen boční síť, obdobně na tom byla hvězda Neapole. Až patnáct minut před koncem se Italové konečně prosadili. Leonardo Spinazzola poslal přetažený centr na zadní tyč, kde nikdo nehlídal Antonia Candrevu. Někdejší opora Lazia Řím si balon zpracovala a prostřelila Berishu - 1:0 pro hosty.

Albánie se nechtěla vzdát úplně bez boje a v posledních minutách hry se pokoušela alespoň naznačit tlak. Většinou se ale jednalo o náhodné centry vpřed, které si brankář kvalit Gianluigiho Buffona nemohl snad už víc užívat. A když ani ve druhé nastavené minutě zápasu samostatný náběh na brankáře Berishu rychlík Antonio Candreva nevyužil, skóre zůstalo neměnné. Víc vyhovuje samozřejmě Italům, kteří si připisují další čisté konto a tři body.

Více informací k zápasu

Izrael - Španělsko 0:1

09.10.2017 20:45

Góly: 76. Asier Illarramendi

Španělé si poradili s Izraelem nejtěsnějším možným rozdílem a i když jim trvalo dlouho, než dokázali pokořit domácí obranu, nakonec se mohou radovat ze tří bodů. O ty se patnáct minut před koncem utkání postaral jedinou přesnou trefou mladý záložník Asier Illarramendi.

Trenér Lopetegui si mohl vzhledem k jednoduché matematice a jasné nadvládě ve skupině dovolit vynechat několik hráčů základní sestavy a vyzkoušel hráče, kteří se v základní sestavě zase tak často neukazují. Do hry se tak dostali Illarramendi, Monreal, Asensio, Busquets, Viera, Aduriz či Pedro. Mezi tři tyče se postavil holohlavý veterán Pepe Reina, kterého měli prověřit především hráči jako Hemed, Atar nebo Natcho.

Hodně aktivním hráčem byl o prvních minut Jonathan Viera, kterému se dařilo často kombinovat s Pedrem. Domácí se naopak dostávali do nějakých šancí velmi těžko a jejich hra bvyla hodně těžkopádná. Španělé působili v kombinaci velmi lehce, jak je známe, ale zase se jim nedařila finální fáze. Asensio přihrál po pár chvílích osamocenému Monrealovi, který ale místo rány volil ve vápně ještě nepřesnou nahrávku.

Marco Asensio vůbec hodně zlobil a poutal na sebe pozornost svých protihráčů. S míčem si rozuměl jako málokdo a často jej izraelští hráči museli dokonce zdvojovat, aby pokryli jeho nebezpečnou mysl. Po Monrealově zablokované střele se míč dostal na hlavu veterána Adurize, který si ale ani lobem na brankáře Ariela Harushe nepřišel.

Deset minut před koncem první půle se už na postupnou kombinaci svých spoluhráčů nemohl dívat kapitán Sergio Ramos, který se rozhodl nikým neobtěžován vypustit tvrdou dělovku. Dobře mířil, jenže na poslední chvíli jeho tvrdou ránu vyrazil nad břevno dobře postavený Harush! Stejný hráč se ukázal jako rozhodující také po dalším útoku Španělů, kdy Pedro přihrával na úplně osamoceného Adurize a ten ztroskotal právě na Harushovi.

Do druhé půle už Sergio Ramos nenaskočil a místo něj si zahrál útočník Iago Aspas. Po několikátém rohovém kopu zahrávaném mladíkem Asensiem se k hlavičce dostal Aduriz, jenže jeho zakončení zablokoval Ben Haim! Po hodině hry se s další rychlou akcí představil Pedro, který naservíroval míč před bránu. Tam si nabíhal hrotový útočník Aritz Aduriz, jenže sám před brankářem netrefi míč ideálně!

Následně se do hry podívala esa jako Isco či José Callejón. Když byl poslední jmenovaný na hřišti asi minutu, Španělé se konečně ujali kýženého vedení! Rohový kop sice obránci Izraele odvrátili, ale pouze k Asieru Illarramendimu. Ten napřáhl a krásnou ranou poslal míč s velkou rotací přímo do šibenice! Nádherná branka, na kterou Harush nemohl mít nárok - 1:0.

Standardní situaci domácích zahrával obvyklý exekutor Natcho, jenže dnes se svou kopací technikou neuspěl. V samém závěru se málem měnilo skóre po další brance, jejímž autorem se stal mladík Asensio. Klenot Bílého baletu ale stál v postavení mimo hru, takže pro jeho ofsajd nemohl být gól uznán.

Více informací k zápasu

Makedonie - Lichtenštejnsko 4:0

09.10.2017 20:45

Góly: 36. Visar Musliu, 38. Aleksandar Trajkovski, 66. Enis Bardhi, 68. Arijan Ademi

Makedonie snadno získala své celkově třetí vítězství ve skupině, trpaslíka z Lichtenštejnska skolila hned čtyřmi brankami a upevnila si svou konečnou pátou pozici ve skupině. Hosté ve Strumici drželi nerozhodný stav zhruba do první třetiny zápasu, pak však domácí vzali otěže utkání pevně do svých rukou a zaslouženě uzmuli všechny body.

Lichtenštejnsko bude hodnotit tuhle kvalifikaci určitě negativně. Ne že by mělo nějaké přehnané ambice, ale přece potají věřilo, že by mohlo získat nějaký ten bod, a především pak že vstřelí více než jen jednu branku za celkově deset utkání. Makedonie si naopak v těžké konkurenci vedla obstojně a třeba i Itálii se Španělskem notně potrápila.

I proto měla velkou chuť rozloučit se s tímto cyklem pozitivním výsledkem. Ve 36. minutě se dočkala své první trefy. Alioski posadil centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Musliua a ten z hranice brankového území usměrnil míč ke vzdálenější tyčce. Jen o dvě minuty později pak Makedonci přidali druhý přesný zásah tohoto střetnutí.

Alioski přistrčil balón patičkou Pandevovi, ten ho následně adresoval do šestnáctky na Trajkovskiho, jenž přesnou přízemní střelu z první poslal parádně k tyči. Ve druhém dějství si domácí pohodlný náskok pouze udržovali a ještě se jim ho dvakrát podařilo navýšit. V 67. minutě zužitkoval centr Trajkovskiho na zadní tyči Bardhi.

A o dvě minuty později nedokázala lichtenštejnská defenzíva zastavit rozjetého Ademiho, jenž přešel přes půl hřiště, s notnou dávkou štěstí se dostal do pokutového území, a odtud pohodlně zacílili za záda gólmana Jehleho. V poslední minutě mohl ještě skórovat Trajkovski, jenže z blízkosti trefil po přihrávce Alioskiho trestuhodně pouze Jehleho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko1091036:328
2.Itálie1072121:823
3.Albánie1041510:1313
4.Izrael1040610:1512
5.Makedonie1032515:1511
6.Lichtenštejnsko1000101:390
Skupina I

Finsko - Turecko 2:2

09.10.2017 20:45

Góly: 76. Paulus Arajuuri, 88. Joel Pohjanpalo - 57. Cenk Tosun, 84. Cenk Tosun

Turecko před posledním zápasem ve Finsku už nemělo šanci ani na baráž, maximálně při případném vysokém vítězství mohlo poskočit na třetí pozici. To se však nestalo, hosté byli po páteční nečekané domácí porážce s Islandem pod dekou a nakonec získali jen bod po výsledku 2:2. V tabulce tak obsadili konečné čtvrté místo s patnácti body, za třetí Ukrajinou zaostali o body dva. Finsko po hodně špatné úvodní polovině skončilo páté s devíti body.

Přitom závěrečná dvě kvalifikační kola zvládli na jedničku, když porazili Island i Kosovo (shodně 1:0), v pátek vybojovali naprosto nečekaný bod v Chorvatsku (1:1) a výtečnou formu potvrdili právě proti Turecku, vyrovnávací trefu vsítili zhruba dvě minuty před koncem. Úvodní poločas žádnou branku nenabídl, první větší možnost se zrodila až po půl hodině hry. Dostal se do ní Özyakup, ale prováhal vhodný okamžik k zakončení a byl zablokován.

Šest minut před přestávkou si hosté mohli vsítit vlastní branku, kdy Söyüncü nešťastně hlavičkoval za sebe. Balón se již snášel pod břevno, nicméně brankář Babacan ho jednoruč dokázal odvrátit na rohový kop. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, Turecko se z ničeho nic dostalo do vedení v 57. minutě. Po špatné domácí rozehrávce převzal míč Inan a předložil ho pro Cenka Tosuna, který se elegantně otočil a pak se kličkou zbavil protihráče.

Vzápětí vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho utěšená rána zapadla přesně k pravé konstrukci, gólman Hradecky jen zůstal stát jako přikovaný na hranici brankového území. Po hodině hry mohl vyrovnat Joel Pohjanpalo, ale jeho bombu z hranice šestnáctky dokázal Babacan ustát. Zhruba dvacet minut před koncem se v tváří tvář proti Hradeckému ocitl Özyakup, jenomže zblízka ho nepropálil a vybojoval jen rohový kop.

Domácí srovnali v 76. minutě, po přímém volném kopu Loda zapomněla turecká defenzíva u zadní tyče na zcela osamoceného Pauluse Arajuuriho a ten snadno rozvlnil síť. Od této chvíle domácí ožili, Babacan zlikvidoval velké šance Pohjanpala i Arajuuriho. Následně skóroval Pukki, jeho gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Turecko odpovědělo tím nejlepším způsobem, podruhé v tomto zápase totiž skóroval Tosun.

Ten si po krásné kolmici od střídajícího Mora přistrčil míč blíže k domácí brance a vypálil po zemi z patnácti metrů naprosto přesně k vzdálenější tyči. Ani tato trefa však hostům k plnému bodovému zisku nestačila, v 88. minutě stanovil konečný výsledek finský útočník Pohjanpalo. Třiadvacetiletý forvard německého Bayeru Leverkusen se po zpětně nahrávce nově příchozího Soiriho opřel do míče z deseti metrů a usměrnil ho milimetrově k pravé tyči.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Chorvatsko 0:2

09.10.2017 20:45

Góly: 62. Andrej Kramarić, 70. Andrej Kramarić

Chorvatsko napravilo poslední výsledkové nezdary, klíčové střetnutí v Kyjevě zvládlo lépe než soupeř, nakonec uhájilo svou druhou pozici a o světový šampionát si zahraje v listopadové baráži. Ukrajina především v první půli nepředvedla vůbec špatný výkon, jenže na rozdíl od svého soka jednoduše nedokázalo skórovat.

Svěřenci Andrije Ševčenka nezanechali ve skupině vůbec špatný dojem. Rvali se o svou šanci do poslední chvíle, jenže dvě branky Andreje Kramariče v rychlém sledu v poslední třetině utkání je srazily na kolena. Domácí potřebovali soupeře porazit, což se jim povedlo jen jednou v roce 1995, a tenhle cíl splnit nedokázali.

Kolem chorvatského nároďáku byl v posledních dnech velký humbuk. Poté, co v září nezvládl důležitý zápas v Turecku, zaznamenal také pořádně nečekanou ztrátu s Finskem. Fotbalový svaz se tak rozhodl narychlo odvolat kouče Anteho Čačiče a na jeho místo jmenoval Zlatka Daliče. Šoková terapie zabrala. A Chorvatsko má pořád možnost podívat se do Ruska.

Ukrajina odehrála opravdu velmi dobře první poločas. Směrem dopředu byla daleko aktivnější a několikrát nebezpečně ohrozila nepříliš jistého Subašiče, jemuž kolikrát dělalo problémy neposedný míč zkrotit. Ve 23. minutě napřáhl z velké dálky Rakyckyj a jeho pumelici chorvatský brankář vyrazil s notnými potížemi.

Po půlhodině hry založili domácí pěknou akci na pravé straně. Karavajev prostrčil míč na Jarmolenka, ten následně odcentroval do šestnáctky, kde našel hlavu Konopljanky. Jenže jeho zakončení skončilo pouze mimo. Ve 35. minutě se ještě snažil změnit bezbrankové skóre Stěpaněnko, ovšem i s jeho pokusem si, leč krkolomně, poradil Subašič.

Ve druhém poločase Ukrajina nebyla již tolik schopna zaměstnávat chorvatskou defenzívu, po celou dobu se prakticky do žádné šance nepropracovala. A naopak Chorvatsko na druhé straně ano. Ačkoli jeho výkon nebyl v tomhle střetnutí v žádném případě optimální, když se mohlo ujmout vedení, chytilo svou příležitost pevně za pačesy.

Nejprve Modrič v 62. minutě dostal balón na druhý pokus do pokutového území, tam si na centr seběhl nebráněný Kramarič, jenž hlavičku usměrnil přesně k tyčce. O osm minut později se Kramarič trefil podruhé a zajistil svému týmu baráž. Tentokráte na zadní tyči zužitkoval chytrou a nečekanou přihrávku z voleje od Rakitiče.

Více informací k zápasu

Island - Kosovo 2:0

09.10.2017 20:45

Góly: 40. Gylfi Sigurdsson, 68. Jóhann Gudmundsson

Islandskému národnímu týmu se opět podařilo vypálit rybník zavedeným fotbalovým zemím a zaručit si přímý postup na nadcházející mistrovství světa. Seveřané se tak stanou vůbec nejmenším státem, jaký se kdy dokázal na světový šampionát kvalifikovat. Poslední krůček k tomuto mimořádnému počinu Islanďané udělali v domácím zápase s Kosovem, který ovládli v poměru 2:0 a stali se vítězi skupiny I.

Zatímco reprezentace Chorvatska s Ukrajinou proti sobě mocně zápolily alespoň o vydobytí baráže a na Turecko nevyšlo ani to, Island jen potvrdil, že nedávná čtvrtfinálová účast na mistrovství Evropy rozhodně nebyla žádná náhoda. Všechny zmíněné týmy družina Heimira Hallgrimssona dokázala v průběhu kvalifikace alespoň jednou porazit a celkově si za deset zápasů připsala skvělých dvaadvacet bodů. O ty poslední tři se proti Kosovu postarali po jednom gólovém zásahu Gylfi Sigurdsson s Johannem Gudmundssonem.

Základ úspěchu malé zemičky s počtem obyvatel okolo 350 tisíc položilo již páteční představení v Turecku, kde Island suverénně zvítězil dokonce 3:0. Proti Kosovu již o tak špičkový výkon nešlo, přesto nervy domácích uklidnil krátce před poločasovým odchodem do kabin Gylfi Sigurdsson, když místo očekávané střely z hranice pokutového území ještě udělal bránícímu Rrahmanimu kličku a tváří v tvář brankáři Ujkanimu již nezaváhal.

V osmašedesáté minutě měl záložník Evertonu prsty i v druhém gólu večera, když se uvolnil po levé straně a ideálně načasovaným přízemním centrem našel před odkrytou bránou Gudmundssona, jenž snadno tečoval míč do sítě. Island si tak mohl po konečném hvizdu užít zasloužené ovace včetně ohňostrojů a může směle objednávat letenky do Ruska, kde jej rozhodně nebude radno podceňovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Island1071216:722
2.Chorvatsko1062215:420
3.Ukrajina1052313:917
4.Turecko1043314:1315
5.Finsko102359:139
6.Kosovo100193:241

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (262)

Přidat komentář
El Campeon

takže slováci teď musí držet palce Gibraltaru?

Reagovat
smazaný uživatel

Babišovi.

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Greny

Muzou to zkusit, ale bude jim to k nicemu

Reagovat
Coutinho10

a zaroven Bosně, aby ona byla 2. a odečetlo se jí 6 bodů

Reagovat
El Campeon
Reagovat
smazaný uživatel

Zapoj hlavu a livesport...

Reagovat
El Campeon

Reagovat
flamengo

To radšej Sparte, tam mám momentálne dvakrát väčšiu šancu na úspech

Reagovat
cubinho

Reagovat
ZB 07

ISLAND

Reagovat
smazaný uživatel

Pohadka nekonci

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Greny

skoda ze Eidur Gudjohnsen uz asi ukoncil karieru

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiálně k 8. září. Ale teoreticky by se mohl vrátit, ačkoliv mu bude už 40.

Reagovat
smazaný uživatel

eidur ma uplne rovnako narodky ako ja - 15,9,1978. raz som mu zo srandy napisal na FB vsetko naj a typ hned na to, ze aj on mne. tento rok uz siestykrat sme si takto zdravice vymenili. po islandsky kedze som tam kedysi rpacoval))))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia Islandu, Srbsku a všetkým postupujúcim do baráže, Slovensko bolo práve o tých pár drobných detailov horšie. Škoda bodov zo zápasov s Anglickom a Škótskom, aj individuálne chyby nakoniec rozhodli. Malá útecha v podobe skvelých mladých hráčov, čo sa v tejto kvalifikácii dostali do zostavy a v nasledujúcom roku dostanú ešte viac šancí. Mihálik, Chrien, Niňaj, Bénes, Valjent in

Reagovat
Mirek na tenisu

Slovače je škoda. Hraje hezký fotbal. A má zase nové mladé pušky Lobotku, Škriniara, Rusnáka atd. Furt se vám rodí fotbalisti. Nám florbalisti

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci být strýček sýček, ale tyhle výsledky nemohou být náhoda

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Snatus

Reagovat
smazaný uživatel

Island opat bude atmoska

Reagovat
Kily

hmm, od příštího roku nebudou jako Islanďané fandit jen Francouzi, ale taky Rusové...

Reagovat
smazaný uživatel

Rusove budu mat v papuli drevene vuvuzely a v ruke vodku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa CzechoSlovakia bez MS. Hanba.

Reagovat
smazaný uživatel

To není hanba...hanba je, že zapomínáme na to, co pro nás udělal Ježíš

Reagovat
atlee

Amen

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Spasitel

Vínko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šmarjá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Mirek na tenisu

To je realita. Slovensko na MS patří. Bohužel mělo smůlu. Česko se na mundial ještě dlouho nepodívá. Kde je sláva vicemistrů světa 34 a 62? Stejně tak Maďaři. Na MS nehráli už 32 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko by tam melo byt,bohuzel sport je i o smule. Cesi tam nepatri, ale skupinu meli dobrou na to aby druzi byli. Je mi dost smutno,cestoval jsem na vsechny MS od 1990,vynechal jsem jen Brazilii a nikdy by me na tom prvnim zapase s USA nenapadlo tehdy ze vickrat v zivote uz nase hrat neuvidim. Protoze vzhledem k tomu ze dalsi bude Katar kam urcite nepachnu budu mit dalsi sanci nejdriv za 8 let,coz uz nevidim realne se dockat jeste. Ale hrozne sem si aspon uzil slovaky na 2010 a ted se tesim jet podivat na Island. Zminil bych jeste fakt ze MS musi hrat domaci poradatel,protoze je skoda ze treba rusko by na to nemelo a hraje na ukor zemi co ano. Sem strasne zvedavej co predvede Katar,ti asi napumpovali hodne si to koupit protoze jinak by v zivote tam nebyli a ted cekam kolik velkych treneru nakoupi aby tam nedelali ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko tam byť nemalo. Prehry s 2x s ENG, 1x SCO a 1x SLV, čiže v podstate sme porazili len papierovo slabé teamy.

Reagovat
smazaný uživatel

vsetky prehry, az na tu zo slovinskom kde fakt nic nehrali boli len o smole, super nebol lepsi...

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

ENG boli lepší,

vonku :

Strely na bránu: 10:2. Strely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:9.

doma : 0:19 na strely.

Slovinci jasne lepší, jedine tí Škóti ale zase je tam červená.

Reagovat
vladino10

Tak napr tá odveta s Anglickom..vyrovnaný zápas, super nebol lepší, ale práve o tom to je- oni mali vpredu hráčov, ktorí si vytvoria tri šance a dajú dva góly- my máme weissa z kataru..tam sa to nelamalo, lámalo sa to na tom, že sme mali jednoznačne na to prehrať skotov v zálohe a nepozicat im loptu (veď to tak urobili aj slovinci)..miesto toho sme tam dali greguša s kuckom aby hrali na lopte škóti a my sme chceli iba kaziť..prvý zápas so slovincami v podstate to isté, zbytočne priposrana zostava..

Reagovat
milan78

tímto gratuluji české reprezentaci, že se nesnížila k tomu, aby jele reprezentovat ČR do ruska katare, s náma nepočítej..

Reagovat
smazaný uživatel

SRBIJA

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To docela nasere..

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetko nam to prehral Mak alebo gol proti Anglicku doma v 94.min...jediny bod chybal k barazi.

Skoda, tato generacia si zasluzila dalsi sampionat, ked im priratame 4 roky niektori tam uz nebudu...

Je pravda ze perspektiva do buducna je ale kazdy nepostup zamrzi. Treba sa poucit lebo 4 prehry je ozaj vela s tym sa len tazko postupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Za prehrou v Škótsku vidím hlavne pretaktizovanie zo strany Janyho Kozáka. Polovicu zápasov rozhodli v posledných 5 minutách, keď máme tie posledné minúty dohrať, po 70 minútach hrania v desiatich, dá hore Weissa ktorý je absolutne nulový do defenzívy. Okrem toho všetky tri striedania dá naraz ako úplný amatér. Striedať ich samostatne môže rozkúskovať tlak a získať 2 minúty k dobru

Reagovat
Greny

Ja si myslim ze Kozak chtel stridat jen dvakrat, to třetí bylo podle me na rychlo ze si tam behem toho o stridani rekl Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

to áno. ale to je len o to horšie keďže až za Kucku dal Gyombera, inak by tam asi ani nedal defenzívneho hráča a stále by dúfal vo výhru a že bude za hrdinu. Pričom z toho zápasu by nám booohate stačil bodík. mohol dať kludne miesto Nemca rovno Gyombera a Hamsika s Kucom vystriedať o minútu-dve... jasne že teraz je lahké byť generál ale podceniť to v takom momente...

Reagovat
smazaný uživatel

Trener povedal ze vsetci traja sa pytali dole lebo mleli z posledneho. Keby spravil chybu unaveny hrac tak sa zas vsetci navazaju donho ze preco nestriedal. Za prehrou vidim jedine Makov kolaps mentalnej zlozky, v 11-tich neprehrame to ti garantujem. Isiel padnut lebo videl ze brankar sa ruti nanho a ked sa ten stiahol tak sa zodvihol a bezal dalej. A po zapase este povie ze on nefilmoval. Tak ja uz neviem potom. Pritom keby sa sustredil na hru tak mozno z toho aj gol da.

Reagovat
Greny

Ono to bylo videt jak kdyz ochazel prvni hrac tak tam pribehl myslim Kucka a domlouval se na necem a nasledne sel jako treti z placu

Reagovat
mayday

V 11 by tam Slovensko možná i vyhrálo, Skotsko je marný.

Reagovat
smazaný uživatel

tiež som presvedčený že keby to Mak hral, tak by z toho mohol bez problémov skórovať. nanešťastie horšie sa to vyriešiť už nedalo ale tak keď už sme aj zaňho bojovali 70 minút tak gól za takých okolností nasere o to viac

Reagovat
Mirek na tenisu

Střídat tři hráče najednou v této fázi špílu to se nevidí ani v pralesní lize. Kozák byl jako hráč kokot a je kokot i jako trenér. Nechutný člověk.

Reagovat
uff

Reagovat
Majk91

Neziskanie ani jedneho bodu v Skotsku ide hlavne na hlavu Maka. Neda sa hrat o jedneho hraca menej takmer cely zapas proti namotivovanemu Skotsku. U mna strasne Mak klesol.

Reagovat
mayday

Spíš ten Mak. Být koučem, už by si pode mnou nekopl. Dva roky práce trenérovi a ostatním domrdal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kozak ho neodpise ako ho poznam ale v Makovej hlave to zostane uz navzdy. V dalsej kvalde sa bude musiet sakra snazit aby to vykonmi a golmi vratil lebo ako pises 2 roky poctivej roboty pre jeden nerozum je v keli. Uz ked mal zltu nemal robit hluposti

Reagovat
smazaný uživatel

Mak udelal chybu ale nemuzes to davat za vinu jen jemu. I nas kdysi v barazi zarizl Repka jen si vzpomen

Reagovat
mayday

Ale jak to chceš omluvit tohle Mak i Řepka udělali neskutečnou pičovinu, v okresu v zápase Horní Dolní je to jedno, ale tohle jsou profíci. Upřímně, že Řepka dal sem tam někomu pohulit chápu, to byl vyloženě na hřišti blázen, ale u toho Maka... To prostě nemůže chytrej člověk udělat, v takovým zápase se žlutou v zádech zkoušet filmovat. Samozřejmě je pravda, že body poztraceli i v jiných zápasech, ale v rozhodujícím je ta chyba jednotlivce sakra vidět. A tady se nejedná o chybu, ale o debilitu.

Reagovat
vladino10

Tak chytrý hráč si takisto na Twitter po vystriedaní nenapíše, že "tréner je kkt", čo znamenalo makov koniec v norimbergu

Reagovat
mayday

No jo Tak to lecos dokresluje. Co mu asi řekli Hamša se Škrtelem v kabině.

Reagovat
twelwer

Skrtel spravil podobnu kktinu s Anglicanmi takze ten ho tak mozno poklepkal po ramene. A ked vidim ze Hamsik sa snazi aj trochu rozmyslat tak tomu muselo byt do placu.

Reagovat
smazaný uživatel

ja byt trenerom tak supnem Skriniara k Duricovi a Skrtel si kopne uz len sem tam...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebavim se o tom jestli Repka nebo Mak jsou blazni. Podstatou je ze resite ze jedna cervena karta rozhodla celou kvalifikaci. Nerozhodla.

Reagovat
twelwer

No podla mna je Skrtel zase inde ako Durica. Sice ma obcas tiez take blikance ze ach ale stale je to hlavny pilier tymu a kapitan. Na duricovi sa mi zdalo napríklad proti skotsku ze sa dsot prejavuje to ako starne tak je vyrazne pomalsi.

Reagovat
Y.N.W.A

"klubový fotbal sice úspěšnej nemáme, ale v repre jsme daleko lepší" ...jo no, škoda, že kvalda skončila stejně

Reagovat
Kang & Kodos

Podle týhle logiky na tom San Marino neni hůř než my.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvtipnější na tom je to "daleko" nebo "mnohem" lepší. Kvalitu hráčů mají obě repre víceméně stejnou. Slováci jsou na tom lépe herně. To znamená, že Slováci jsou lepší ale jen o něco málo.

Reagovat
Mirek na tenisu

No totok! Hamšík, Kucka, Škriniar, Lobotka, Pekarík, Mak, Weiss....a u nás? Darida, jednou možná Schick a?......

Reagovat
Bandita_Harry

Kaderabek,a Barak ? ostatných nejak neviem odhadnut

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík, Škriniar OK. Takový hráče nemáme. Darida>>Lobotka. Ti ostatní jsou výsměch. Ještě by se dalo přemýšlet o Dudovi.

Reagovat
mayday

Souhlas, Kucka, Mak, Weiss, určitě dobří hráči, ale zas ne nějaká extra třída.

Reagovat
vladino10

Lenže to čo si vymenoval je už celá záloha.. To je podľa mňa už dosť podstatný rozdiel v kvalite..

Reagovat
smazaný uživatel

No mame momentalne vacsiu kvalitu. Ovela lepsia stoperska dvojica a potom cela zaloha. Mate lepsie kraje obrany, ale my tam zase mame Pekarika, ktory je viac nez spolahlivy. Na lavu obranu nemame nikoho adekvatneho, aj ked Hubocan si to tam vie zastat. Utok sme si Nemcom na urcity cas vyriesili, aj ked to nie je klasicky utocnik zabijak, ale skor pracant. Ale prave ten typ sa nam najviac hodi do herneho prejavu.

Vy ste momentalne v nejakej prestavbe. Nemate stopersku dvojicu, v strede hrava spolahlivo nanajvys Darida, ale ten zase neoplyva az takou kreativitou. Mate velmi dobre kraje obrany a samozrejme brankarov, ale zase s kridlami ako je Sykora, Sural, Krejci, Kadlec je vam to prd platne. Potencial a kvalitu ukazuju Barak ci Jankto, ale oni potrebuju este cas.Utok mate velmi dobry. Zo Schicka moze byt raz velka hviezda, Krmencik ci Skoda su skveli backup za nho. Podla mna mate potencial, ale chyba tomu kostra, zohratost a trosku cas.

Reagovat
bobis21

ze zmíněných je nad úrovní naší repre jen Hamšík - snad si opravdu nemyslíš že Weiss nebo Mak jsou nějak lepší než naši hráči

Reagovat
twelwer

Nie ale Weiss ich prekonava v soferovani.

Reagovat
bobis21

tak to nevím, na to máme taky profíky jako Limberský nebo Čermák

Reagovat
twelwer

Ale vasi sa nechavaju chytit a platit pokutu Vladko to vie osefovat za 50€ a este ani nemusi fukat

Reagovat
vladino10

Akoze máte lepšieho stopéra ako škriniar?

Reagovat
bobis21

talentovanějšího asi ne, ale kvalitativně na tom zatím lépe není (a neříkám to jen proto že hraje v Interu )

Reagovat
smazaný uživatel

na co sa vyjadrujes ked absolutne ani len netusis?

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám pocit, že spíš netušíš ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Komplex? Skriniar a Lobotka tych vasich tragedov strcia hravo do kapsy, Duda to iste...

Reagovat
bobis21

v čem je Lobotka lepší než Jankto?

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka je slovak a Jankto cech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vo vsetkom

Reagovat
Greny

Uz jsem to psal vedle. Doufam ze si strihneme v listopadovym terminu pratelak se Slovaky

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal vedle. Radši ne, měli bychom z ostudy kabát.

Reagovat
Greny

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Slováci jsou momentálně mnohem lepší než my a schytali bychom od nich dardu a to bych nesl těžce.

Reagovat
Greny

Kdyz by byla remíza nebo vyhra tak zaslouženě jsme vyhrali a kdyby prohra, tak je to blbej pratelak ve kterym o nic nejde - neni co ztratit

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak by ten zápas skončil ale můžu ti s jistotou sdělit, že dardu bychom od nich nedostali. Snad opravdu s nima budeme hrát, aby ten hype konečně skončil.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Páči sa mi, ako stále veríš...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že spolu budeme hrát. Bude to pro tebe vystřízlivění.

Reagovat
smazaný uživatel

ja dufam, ze ked lignete 3:0 a viac viac tu nepachnes

Reagovat
smazaný uživatel

A já doufám, že když ne, tak tu nepáchneš ty. 3:0 nás dokázalo porazit jen německo, a to jednou. V celé naší historii jsme prohráli nejvíc o tři góly. Vy byste byli rádi za výhru o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Stymi hráčmi co máte teraz by to nemal byť problem

Reagovat
smazaný uživatel

To si povíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by to len pratelak.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychom prohráli tak tady z tech Slováků spadne server.

Reagovat
Kang & Kodos

Začínám si fakt myslet, že UEFA všechny ty systémy postupů ze skupin tvoří tak, aby vytrollila Slováky.

Reagovat
smazaný uživatel

pobavils

Reagovat
smazaný uživatel

To nie ale musis uznat ze tento debilny postupovy kluc je jedna nemoznost. Muzstva dohraju, nevedia ci sa tesit ci smutit ved to je na hlavu postaveny system. Na Euro 21 boli nasi 2 dni v hoteli a cakali potom na frasku Nemecka s Talianskom. Dalsia kokotina bude EURO v 16 statoch. Co sa uz v poslednych rokoch vymysla je ozaj neskutocne.

Reagovat
Liquid

za to může EU

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
vladino10

Akoze máš pravdu, ale pravda je aj to, že ten kľúč vzdy vyjebe iba s jedným timom- ten jeden tím sa vždy bude sťažovať a tie zvyšné to nebude zaujímať..takže tam veľmi nebude tlak na zmenu

Reagovat
BílíAndelDrcKo

no ale mohol by sa nejako prehodnotit system aj tu. Zase sme pri tom že je zvláštne porovnávat navzájom výsledky naprieč skupinami

Reagovat
Kang & Kodos

Tak nějak se to udělal muselo, no. Že to pokaždý vyjebe s váma, to je těžky...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

v kvalfikacii na EURO vzhladom na tu ligu národov tuším že žiadna baráž už nie je tak možno sa dočkáme nejakej zmeny aj tu keedže bude postupovat viac tímov

Reagovat
CubONE

Kebyze sa rataju vysledky s poslednymi v skupinach, postupili by sme? Nech ma ten nas kokot nejaku zamienku na pisanie listu.

Reagovat
Kepy_FCB

Islaaaaaaaaaand

Reagovat
Greny

Ot : na ct sport Capek a MS v malem fotbale

Reagovat
Miguel19

Ono je to fakt live? Kde se to hraje omg?

Reagovat
Greny

Tunisko

Reagovat
Miguel19

Konečně Bíro

Reagovat
smazaný uživatel

hraje ten tlusty cigan, co ma delovku jako prase?

Reagovat
Mirek na tenisu

To je zájezdovka! Čapoun a Zelí! Koupání v moři, píchání, prcání.....jenom pozor na Daeš, kluci

Reagovat
Kepy_FCB

Srbija ja ja ja ja

Reagovat
smazaný uživatel

Som fakt zvedavý, čo vyčarujú, dosť im pomohla skutočnosť, že o postup hrali s ostrovnými kopáčmi. Ak by sa MS hrali zajtra, nebola by to podľa mňa žiadna sláva.

Reagovat
Mirek na tenisu

Srbsko je docela slabé. Už delší dobu. Na mundialu mu nevěřím.

Reagovat
Bandita_Harry

Uz je to lepsie ale dost hracov je z formy Tadic aj Mitrovic mohli by obaja prestupit v kluboch urcite by im to pomoholo a neviem co nacvicuje s tym Sergejom ten musi hrat zaklad ziadny gudelj a obrana bude snad k dispozicii tak ako dnes Ivanović-Maksimović-Tošić, lebo to proti rakusku bola katastrofa, ked budu v lepsej forme a bude hrat zaklad Sergej a Ljajic tak zo skupiny nebude problem postupit

Reagovat
vanGomm

Se 4 prohrama z 8 zápasů se na MS nepostupuje a to ani do baráže.Z těch kvalitnějších týmů vyhrálo Slovensko pouze jeden jediný a to je málo.

Reagovat
monty25
Reagovat
El Campeon

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi normálně blázen..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi normálně blázen..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi normálně blázen..

Reagovat
monty25

Ty taky, když mi to píšeš třikrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Super sek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

2 a ostatné prehrali o gol. V podstate suhlasím ale proste to bolo tesné v každom zápase čo je škoda

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko se probralo až těsně před vyřazením a profitoval z toho Island. Výborní byly Finové v druhý půlce kvalifikace. Já přál Chorvatům ale bez ohledu na to nejzajímavější skupina. Slováci minimálně na baráž měli ale doplatili na nesebevědomou taktiku ve venkovních zápasech ve Slovinsku a Skotsku. Neházejte všechno na Maka.

Reagovat
mayday

Jako neházejte... Mně je to samozrejmě v podstatě jedno, ale ten zápas potopil neskutečně dementním způsobem.

Reagovat
havrys99

Williams je zatím největší dřevák v téhle sezoně. Co zápas to nějaká hrubka.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Me by spis nasral ten pristup, jaky zaujal po te pokazene rozehravce, vsak tam stal jak vocas a totalne se vybod na toho krajniho hrace.

Reagovat
havrys99

Reagovat
Shevchenko

pray for Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že si to užívaš .

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

A co na to reknou onaniste se San Marinem ?

Reagovat
Shevchenko

Ten Waleský zázrak netrval teda dlouho.

Reagovat
Liquid

po 1. prohře skončit 3. no Bale, no World Cup

Reagovat
Greny

Jinak kdyby jsme vyhrali v tom Severnim Irsku, tak jsme byli ted na miste Slovaku a Slovaci by sli do baraze ... KJVCD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

a pak by ho vsichni vyhazovali

Reagovat
uff

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
bobis21

takže zůstává

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mata

Reagovat
raduinho

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Liquid

doufám, že ten nešťastník z redakce EF co tu v úvodní pasáži poslal velmi pravděpodobně Slováky do baráže si teď řádně nafackoval a byl odejit

Reagovat
smazaný uživatel

trosku skodoliby radosti za to honeni si trika i breceni...

ale radsi slovaky nez pulku tech co tam budou, skoda bratia

Reagovat
smazaný uživatel

jn v jar byli fajn

Reagovat
TopinB

Reagovat
stas87

Neschopnost uhrat vysledok vonku nas bohuzial bude aj v buducnu v kvaliikaciach na ms stat dolezite body. A to, ze nedokazeme ubranit vysledok v poslednych minutach, to uz je fakt len k smiechu. Aj ten Island uhral vonku viac bodov ako my. A doma dokazali pretlacit Finsko dvoma golmi v nadstavenom case a vyhru s Chorvatskom urvali v 90.minute. Je teraz lahke vsetko zhodit na Maka, lenze to nie je jedinny vinnik toho, ze nebudeme ani v barazi. Zly vykon v Slovinsku, kde sa taktiez mal uhrat bod a bol by pokoj. Skoda ze sa dostaneme do situacie, kde nemame vlastny osud vo svojich rukach a cakame na zavahania superov. Radsej som sa k tomu placu Kozaka po Skotsku nevyjadroval...ale fakt to mame v povahe si na nieco neustale stazovat? Preco skor nehladame pricinu prehry vo svojom vykone ale riesime druhu zltu kartu ci to, ze hraci cakaju na letisku o hodinu viac na svoje veci? Ved je to smiesne, to su uplne banality co predsa nemozu 18 hracov rozhodit natolko, ze neodohraju svoj standart. Posrali sme si to v prvom rade sami, takze teraz cakam, ze kvalifikaciu na euro dame s prehladom. Skoda ze sa stale nedokazeme vysporiadat s neuspechom ale kopeme okolo seba a pricinu neuspechu nevidime vo svojom vykone ale v superovi ci rozhodcovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Když tě podvede ta nejmilovanější, ta do který jsi vkládal všechny naděje a úspory.. kluci stalo se vám to někdy? Dnes jsem se stal oficiálním paroháčem zlomilo mi to srdce. A do toho ti Slováci. Dnešní den bych nejradši vymazal z paměti

Reagovat
smazaný uživatel

To máš za toho Gretzkyho.

Reagovat
smazaný uživatel

To nic neměni na tom, že byl druhý

Reagovat
smazaný uživatel

Ty už si teď taky druhý

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem stále ten první

Reagovat
smazaný uživatel

kez by druhej ho picne, az se dozvi vsechno...

Reagovat
smazaný uživatel

To by mi neudělala!!!!!

Reagovat
Neutron

to by neurobila, je to iba kamarat, budem ta lubit navzdy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunnersaurus

Na tu kurvu sa vyser kamo, ale ti Slovaci. Najlepsi mancaft aky sme mali a nepostupit na MS. Vecna skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi vás líto. Chtel jsem abyste mi zlepšili náladu. Ale bohužel. Upadl jsem do deprese a nejhorší je že jsem jí to asi odpustil. Pro ty její krásný oči....

Reagovat
Gunnersaurus

To sa spravi neboj nic, hlavne neklesat na duchu

Reagovat
smazaný uživatel

a tos dobre udelal, vernost je precenovana a neprirozena

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za blbost? Nevěříš snad na pravou lásku?!!!

Reagovat
smazaný uživatel

takovejch uz sem zazil i videl kolem sebe, ani jedna nevydrzela

Reagovat
smazaný uživatel

To je smutné. Za lásku, pravdu a dobro ve světě však musíme bojovat o udržet si tu správne pozitivní mysl. Mít rád lidi kolem sebe i když nám třeba ublíží!

Reagovat
smazaný uživatel

A gretzky ti cim ublizil?

Reagovat
smazaný uživatel

byl druhý

Reagovat
SunFells

Ta trvá měsíce, max pár let. Společná hypotéka drží páry po kopě

Reagovat
bobis21

pán je evidentně romantik

Reagovat
Uwe háže buly

No znam jeden pár, kde on drží po kopě hypo 17k/m a ona žije s jinym no

Reagovat
PP

Ehm, kolik ti je? A jak dlouho jste byli spolu? To jsou zásadní věci.

Pár rad:

Láska - zamilování trvá cca 1-2 roky max., je to otázka chemie. Pak se láska změní na vztah a ten musíš posouvat dále.

Buď smířený s tím, že si budeš hledat ne-li úplně stejné povahové typy, tak velmi, velmi podobné.. jiné tě nebudou bavit.

Zahne jednou, zahne znova..

Slepování rozbitého vztahu je nesmysl, nikdy to "dobře" nedopadlo.

Hlavní věcí v životě jsi ty sám, tvoje rodina a přátelé. Ženská vždy až za tímto. Vše se mění narozením dítěte, které ti bude nade vše.

Reagovat
Gazdo

Amen

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Ona byla pro mě tou jedinou. Snad to chápeš kamaráde

Reagovat
PP

momentálně určitě ano.. Nicméně každý "neúspěch" posouvá člověka dál. Udělej si sebereflexi, co jsi pokazil ty a jdi životem dál. Tuto hoď za hlavu. První 3 měsíce bolí, pak už je to v pohodě a za půl roku si na to vzpomeneš s úsměvem, proč ses takto trápil..

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
C-M@ster

Jak ses to dozvěděl?

Reagovat
smazaný uživatel

Insta stories

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Bex5

Sorry,kamo. Ja bych se na to vysral,bejt tebou .... jedina sance,aby ses necitil jako debil je,ze to udelas i ty ji ... ale dostanes se do takovy spiraly,no.

Reagovat
smazaný uživatel

V okamziku, kdy ses zamilovanej, tak te zadna jina nepritahuje..

Reagovat
mayday

Čím víc jsem zamilovaný, tím více ty buchtičky voní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to asi individualni. Jakmile ja jsem zamilovanej, tak prede mnou muze prosit o sex Mila Kunis a bude mi to fuk..

Reagovat
Kenneth

No tak dolare.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za Milu, ale ta tvoja nedkoncena veta, nerozmyslel sis to?

Reagovat
Rarášek

To v dnešní době vysvětlíš málokomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stejně

Reagovat
stuff

Reagovat
Rarášek

Stalo, a pořád jsme štastný a spolu.

Reagovat
Bex5

respect, Maja.

Reagovat
Uwe háže buly

Dokud nezjistíš, že šlape, tak je to v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Island

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, asi posledné MS, na ktorých si mohol Hamšík zahrať.

Doma s Anglickom a vonku v Škótsku a v Slovinsku - tieto zápasy sa nezvládli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Severné Írsko

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko

Reagovat
smazaný uživatel

čechujstán

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zahrat si moze aj v Katare tak na rozlucku s repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Island si za tom proste sel neskutecne. Zadna nahoda, gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak verme, ze priste uz budeme konkurenceschopnejsi...mladi ukazali, ze se na nich da stavet...podivejme se, jak dopadl holandsky fotbal..mozna jeste hure jak my..

Reagovat
Gazdo

No to ano holandsky fotbal bol ovela vyssie preto mal ovela vacsi pad no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň Srbsko a Island sú tam

Reagovat
smazaný uživatel

za vsetko mozu cesi, madari, usa a izrael ! soros vsetko zariadil u platiniho aby nasa mala a mlada, no napriek tomu svojstojna krehka republika nepostupila ! bodaj ich jesteri z pekel ocipovali !!!

Reagovat
adalbertus

najviac Maďary

Reagovat
uff

Ešte si zabudol na Rusov a hlavne rozhodcov. Tí môžu vždy za všetko. Hlavne ten Srb. Dvoch hráčov nám vylúčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Takýto magori sú niektorí učitelia, zaseknutí v tom istom zmýšľaní a tzv. vtipoch. Schlaď sa a choď na slniečko najlepšie .

Reagovat
smazaný uživatel

* takíto

Reagovat
smazaný uživatel

ok. a teraz sa skus zamysliet co som napisat a pogoogli terminy ako ironia, sakrazmus.....

Reagovat
smazaný uživatel

Staré a otrepané, trápne...

Reagovat
Nikikrew

Obrovska skoda. Kludne mozem povedat ze tento mancaft je najlepsi asi od zalozenia. Tym poskladany so skusenych hracov a z mladych perspektivnych, vsetko to tak pekne zapada. Avsak 4 prehry v kvalifikacii je vela, ten bod sa mal niekde dosiahnut. Skoda, urcite sme nato mali.

Reagovat
smazaný uživatel

ked mal stoch a weiss formu sme boli lepsi, toto je len dosledok stavania hracov za zasluhy resp. nestavania koli osobnym veciam...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano stavať dve krídla ktoré nebránia, to bolo fakt úžasné.

Reagovat
mul

az teda na to,ze Stoch a Weiss nehravali casto spolu v zaklade, vtedy tam bol Sestak

Reagovat
smazaný uživatel

Oni boli tak slabý kondične, že jeden hral prvý polčas a druhý ten ďaľší na jednej pozícii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele