Souhrn kvalifikace o postup na MS 2018 - pátek 24.3.

24.03.2017, 19:58, aktualizováno 24.03.2017, 22:46
Komentáře a souhrny
Španělsko potvrdilo roli favorita proti Izraeli, stejně tak Itálie proti Albánii. Chorvatsko si poradilo s Ukrajinou, tři body slaví také Rakousko, Makedonie a Island. Ostrovní souboj mezi Irskem a Walesem skončil bezbrankovou dělbou. Srbsko otočilo utkání v Gruzii, vyhrálo 3:1 a minimálně na několik hodin se posunulo do čela své kvalifikační skupiny. Vyhrálo také Turecko, o svém triumfu nad Finskem rozhodlo hned v úvodu...
Skupina D

Rakousko - Moldavsko 2:0

24.03.2017 20:45

Góly: 75. Marcel Sabitzer, 90. Martin Harnik

Rakousko se v domácím prostředí pořádně natrápilo s podceňovaným Moldavskem a dlouho s ním hrálo bez branek, nakonec ho dokázalo zdolat až dvěma góly v závěrečné čtvrthodině. Díky tomu dosáhlo na nesmírně důležité tři body a v tabulce zůstává na čtvrté pozici se sedmi body, na vedoucí Srbsko má manko čtyř bodů. Hosté naopak již počtvrté prohráli a nacházejí se na posledním šestém místě s pouhým jediným bodem.

Náš jižní soused měl podle předpokladů velký tlak od samého začátku, jenže v koncovce se mu vůbec nedařilo. Už v 6. minutě se po přihrávce na levou stranu pokutového území opřel do balónu z voleje kapitán Alaba a jeho pokus orazítkoval horní tyčku, brankář Namaşco tuto střelu výrazně podcenil. Ihned na to si vylepšil reputaci proti střele z mírného úhlu od Arnautoviče, balón vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům.

V 10. minutě protáhl míč po levém křídle Alaba a přihrál ho na hranici pokutového území nabíhajícímu Marcelu Sabitzerovi, jenž z první z voleje mířil o pár decimetrů nad horní tyčku. Moldavsko pokračovalo v hlubokém obranném bloku a další možnosti muselo čelit krátce po odehrané půlhodině. Po překvapivě zahraném přímém volném kopu od Alaby se dostal přímo před Namaşca aktivní Arnautović, jenže zblízka ho propálit nedokázal.

Ve 38. minutě vyrazil hostující gólman velmi nejistě standardní situaci od Alaby, balón se vzápětí odrazil na kopačku Burgstallera a proti jeho ráně výtečně zasáhl až na brankové čáře obránce Bolohan. V předposlední minutě úvodního dějství dokázalo Rakousko rozvlnit síť po rohovém kopu, avšak branka nemohla být uznána kvůli teči hráče stojícího v ofsajdu. Do druhé půle vstoupili hosté ještě defenzivněji a na útočné polovině se prakticky nenacházeli.

Favorizovaný celek se nakonec po zásluze prosadil v 75. minutě, hrdinou se stal Sabitzer. Ten využil krásného pasu Arnautoviče z levé strany, jemnou tečí hlavou pak usměrnil balón z osmi metrů ke vzdálenější konstrukci. Moldavsko zahrozilo pouze jednou a to o pět minut později, kdy pálil nepřesně Bugaiov. Rakouský náskok pojistil v poslední minutě pátečního střetnutí střídající Martin Harnik. Po nepřesné rozehrávce soupeře ve středu hřiště, střele Januzoviče a zásahu Namaşca mířil po zemi doprostřed branky.

Více informací k zápasu

Irsko - Wales 0:0

24.03.2017 20:45

Góly: -

Ostrovní klání Irska s Walesem sice nabídlo vyostřenou, a především napínavou podívanou, ovšem výsledná bezbranková remíza značí pro oba zúčastněné takřka pocit porážky. Ten je navíc ještě umocněný irskou ztrátou vážně zraněného kapitána Seamuse Colemana a na velšské straně zase vykartováním Garetha Balea s Neilem Taylorem do nadcházejícího zápasu o všechno na půdě vedoucího Srbska...

Jak Irsko, tak Wales sice nadále v kvalifikaci drží neporazitelnost, jenže v případě družiny Chrise Colemana jde již o čtvrtou remízu v řadě a ztráta na první Srby tak již v případě Velšanů činí čtyři body. Irové za lídrem skupiny D zaostávají pouze o skóre, ovšem na páteční duel budou pohlížet jako na ztrátu dvou bodů, umocněnou vážným zraněním klíčového hráče. Seamus Coleman totiž trávník Aviva Stadium opustil na nosítkách se zlomeninou nohy po nešetrném zákroku Neila Taylora, který po právu uviděl červenou kartu.

První půle ještě mnoho napínavých momentů nepřinesla. Wales sice kontroloval hru, ovšem proti pevné irské obraně, zatažené před vlastním pokutovým územím, si nedokázal vytvořit ani jednu slibnou šanci. Když už se zdálo, že se k ní přece jen dostane po brilantním Baleově pasu Taylor, zradilo krajního beka hostí zpracování. Na druhé straně se málem prodral k zakončení z rohového kopu Shane Long, ovšem nakonec mu k dosažení míče scházelo pár decimetrů.

Po změně stran už ale Velšané přece jenom procitli z dosavadní šedi a začali branku Darrena Randolpha přece jenom ohrožovat. Baleovy rány zdálky ovšem k úspěchu nevedly a Taylorova hlavička skončila mimo tři tyče. Oba zmínění hráči se pak do zápasových statistik zapsali ještě jiným způsobem. Nejprve Bale uviděl za faul na Johna O'Sheae žlutou kartu, která jej vyřadí ze zmíněného klíčového zápasu v Srbsku, a Taylor si chvíli nato vedl ještě hůře, když nevybíravě trefil skluzem Seamuse Colemana, za což uviděl rovnou červenou kartu, zatímco pravý bek Evertonu opustil trávník se zlomenou nohou na nosítkách.

Domácí v závěrečné dvacetiminutovce přešli do ofenzivy a McCleanově tečované ráně nescházelo mnoho, aby skutečně otevřela skóre, avšak navzdory oslabení se k největší šanci zápasu dostali Velšané. Povedený průnik Garetha Balea takřka z poloviny hřiště ovšem k úlevě domácího publika skončil pouze ranou do tyče, a tak se oba celky musí spokojit s bodem za bezbrankovou remízu.

Více informací k zápasu

Gruzie - Srbsko 1:3

24.03.2017 18:00

Góly: 6. Nika Katčarava - 45. Dušan Tadić (pen.), 64. Aleksandar Mitrović, 86. Mijat Gačinović

Gruzie sice doma vedla na Srbskem o jednu branku, ale své vedení nedokázala udržet a nakonec se soupeřem prohrála. Hvězdou hostí byl Dušan Tadić, který si připsal jedni branku a hned dvě asistence! Srbsko se tak minimálně na pár chvil posouvá na první příčku své skupiny.

Skupina D má minimálně na pár chvil nového krále. Je jím tým Srbska, který sice nazačal na půdě Gruzie nijak obdivuhodně, ale nakonec se mu povedlo zvítězit a připsat si důležité tři body. Teď Srbové vyvinuli tlak na druhé Iry, kteří svou hru mají na programu až večer. V domácím dresu od prvních chvil měli hostům zatápět hráči jako Kankava, Ananidze nebo útočník Katčarava.

Hosté zase přijeli s hráči jako Ivanović, Maksimović, Matić, Obradović, Kostić, Tadić nebo jediný vysunutý hrot Mitrović. Od úvodu se jim ale nedařilo a hned v pát minutě způsobil obrovskou chybu zkušený bek Aleksandar Kolarov, který poslal malou domů brankáři příliš pomalu a balonu se zmocnil Nika Katčarava. Tomu stačilo už jen píchnout balon před sebe a lehce jej tečovat před Stojkovićem - 1:0 pro Gruzii.

Hosté se samozřejmě nedali a ihned útočili. Rukavina zaútočil po pravém křídle a jeho centr srazil Navalovski. Brankář Vladimir Stojković zase musel likvidovat krásnou a táhlou ránu Kazajšviliho. Pak tempo hry opadlo a chvíli trvalo, než se obě jedenáctky do sebe pustily zase s vervou. Katčarava adresoval Kazajšvilimu průnikovou přihrávku, jenže ten Stojkoviće nepřekonal a pálil těsně vedle!

Když už se zdálo, že půjdou oba týmy do šaten za stavu nahrávajícímu domácím, hosté udeřili. Otar Kakabadze totiž srazil ve vápně Kostiće a sudí s ním neměl slitování. K nařízené penaltě se postavil Dušan Tadić a a střelou do protipohybu srovnal stav utkání na 1:1!

V šatně domácích asi bylo smutno, protože gól do šatny je hodně špatná záležitost. Nebyla ale dnes v podvečer tou nejhorší, jakou Gruzie zažila. Po hodině hry sice pálil hodně nepříjemně Ananidze, ale brankář Vladimir Stojković si poradil bez větších potíží. Poté zlikvidoval také dorážku Kankavy. Pak ale hosté zabrali.

Dušan Tadić našel před vápnem hrotového útočníka Aleksandara Mitroviće, který si srovnal míč na střelu a propálil brankáře Loriu! Deset minut před koncem utkání Tadić vyslal kupředu Kolarova, jenže jeho nabídka z levé strany nikoho ze spoluhráčů neoslovila.

Pět minut před koncem ale hosté přeci jen definitivně rozhodli. Mladý záložník Mijat Gaćinović si totiž po narážečce s Dušanem Tadićem pohrál s obranou Gruzie a jednoduchou střelou překonal bezmocného Loriu! Srbsko i díky jeho trefě zdolalo domácí Gruzii a slaví tři body!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Srbsko532012:611
2.Irsko53207:311
3.Wales51408:47
4.Rakousko52128:77
5.Gruzie50234:82
6.Moldavsko50142:131
Skupina G

Itálie - Albánie 2:0

24.03.2017 20:45

Góly: 12. Daniele De Rossi (pen.), 71. Ciro Immobile

Itálie si bez větších potíží poradila s Albánií a vděčit za to může především dvojici De Rossi - Immobile. Zkušený záložník proměnil penaltu, načež jeho konkurent z římského Lazia přesnou hlavičkou navýšil skóre.

Itálie byla proti Albánii jasným favoritem a měla několik důvodů k oslavám. Mimo jiné to, že si svůj tisící soutěžní start připsal legendární Gianluigi Buffon. Trenér Giampiero Ventura mu vyhověl a před něj postavil hráče jako Barzagli, Bonucci, De Rossi nebo De Sciglio, zatímco do útoku se měli dostávat nějčastěji Insigne, Belotti a Immobile.

Hostující Albánie byla v Palermu jasným outsiderem, ale to v žádném případě neznamenalo, že by na hřiště vstupovala s poraženeckou náladou. Naopak byla ochotná vypustit duši, aby slavný celek potrápila. Od prvních minut se na hřiště dostali Memushaj, Ajeti, Hysaj, Strakosha nebo Cikalleshi s Bashou. A málem se mohli radovat jako první, neboť Cikalleshi hned v první minutě těsně minul bránu gólmana Bufona!

Italové se jen těžko dostávali do tempa a hodně jim pomohla situace z 11. minuty. Aktivního Andreu Belottiho totiž Memushaj zatáhl za dres uvnitř vlastnho pokutového území a sudí Slavko Vinčić okamžitě pískal penaltu! K ní se postavil veterán Daniele De Rossi a úspěšně začal naplňovat předzápasovou věštbu Francesca Tottiho - 1:0 pro Squadru Azzurru.

Na centr zkušeného rychlíka Candrevy se marně sápal dlouhán Andrea Belotti, Verrattiho pas zase zmařila obrana Albánie těsně před Immobilem. Toho hledal dlouhou nahrávkou bek Zappacosta, jenže obránci hostí byli opět pozorní. Ti sice nezaregistrovali pas, na nějž si nabíhal De Rossi, ale jeho prudká hlavička jen prolétla nad břevnem.

Pár minut před koncem atraktivní první půle se musel fanouškům Itálie připomenout brankář Strakosha, který v Itálii pracuje. Tentokrát vychytal pokus Belottiho, jenž mířil pod břevno! Roshiho pak na druhé straně vychytal dnes v pohodě chytající Buffon, takže do šaten odcházeli spokojenější domácí hráči.

Po změně stran neměl albánský celek zase tak moc příležitostí, protože Italové velmi dobře bránili své těsné vedení. Zajímavá situace naznala poté, co Ciro Immobile trefil ve vápně ruku obránce Ajetiho. Sudí ji však jako penaltovou neposoudil. Pak se do hry vložili nepokojní fanoušci Albánie, kteří svými detonacemi a dělobuchy přiměli několik reprezentantů k uklidňování situace, ale dokonce musel sudí na pár minut ukončit utkání!

Itálie se i po zahájení utkání pokoušela aktivně napadat svého soka a brankář Strakosha musel likvidovat ránu Antonia Candrevy. Ani dobrý výkon brankáře Strakoshy ale nestačil, protože Albánie inkasovala ještě jednou. Dvacet minut před koncem utkání se totiž po krásném pasu od Zappacosty prosadil Ciro Immobile, který hlavou navýšil skóre Italů - 2:0 pro domácí.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Makedonie 0:3

24.03.2017 20:45

Góly: 43. Boban Nikolov, 68. Ilija Nestorovski, 73. Ilija Nestorovski

V souboji dvou výběrů, které v dosavadním průběhu skupiny G nezískaly ani bod, jasně dominovali hosté z Makedonie. Ty na půdě největšího outsidera z Lichtenštejnska zvítězili celkem hladce 3:0 a díky premiérovému tříbodovému zisku si upevnili páté místo v tabulce. Úvodní gól vsítili na konci prvního poločasu, po přestávce ještě dvakrát skóroval Ilija Nestorovski. Domácí celek je jasně poslední šestý s hrozivým skóre 1:19.

Makedonci byli od samého začátku mnohem aktivnější a do první možnosti se probojovali v 6. minutě. Kapitán Pandev obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území a mířil ke vzdálenější konstrukci, ovšem gólman Jehle dokázal jeho tvrdou střelu pěkně vyrazit kolem tyčky. O dvacet minut později po rychlé akci pálil z hranice šestnáctky Spirovski a jeho přízemní pokus minul pravou tyč jen o několik decimetrů.

Hosté se dočkali zaslouženého vedení ve 43. minutě. Po závaru před domácí brankou a následném zpětném pasu Tričkovskiho se do balónu opřel Boban Nikolov a z dvanácti metrů parádně vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Jehleho branky. Pět minut po přestávce to zkusil z rohu pokutového území Ibraimi a i díky jemné teči trefil spojnici tyče a břevna. Brankář Lichtenštejnska měl velké štěstí, že nekapituloval podruhé.

Hosté pokračovali v tlaku i v dalších minutách a druhý uklidňující gól vsítili v 68. minutě. Pandev posadil svůj načechraný pas z pravého křídla přesně na hlavou Nestorovskiho a ten si věděl rady, Jehle se po balónu natahoval marně. Stejný hráč skóroval podruhé v pátečním střetnutí za dalších pět minut. Střílený centr vyrážel Jehle pouze do strany a sedmadvacetiletý útočník italského Palerma měl vskutku jednoduchou úlohu.

Ani po tomto momentu makedonský tlak neopadl, hosté byli blízko čtvrté vstřelené trefě v poslední minutě. Sele totiž naprosto zřetelně zatáhl za dres Nestorovskiho, ten se okamžitě skácel k zemi a belgický rozhodčí Lardot bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal právě Nestorovski a mohl zkompletovat hattrick, jenomže razantně pálil jen doprostřed branky a stojící Jehle s přehledem vyrazil míč ke svým spoluhráčům.

Více informací k zápasu

Španělsko - Izrael 4:1

24.03.2017 20:45

Góly: 13. David Silva, 45. Vitolo, 51. Diego Costa, 88. Isco - 76. Lior Refaelov

Španělský národní tým nepřipustil v domácím zápase s Izraelem žádné překvapení a suverénní výhrou 4:1 se nadále udržel v čele kvalifikační skupiny G. O pohodlné poločasové vedení 2:0 se postarali David Silva s Vitolem, jež krátce po změně stran doplnil třetí trefou Diego Costa. Následné snížení Refaelova bylo již pouhou kosmetickou úpravou skóre, stejně jako závěrečná branka Isca dvě minuty před koncem.

Svěřenci Juliena Lopeteguiho se tak stále přetahují o jediné přímé postupové místo na mistrovství světa s druhou Itálií, která v zápase s Albánií rovněž nezaváhala a má tentýž počet bodů. Ve prospěch Španělů momentálně hraje lepší skóre, ovšem všechno směřuje k odvetnému zápasu obou celků na španělské půdě, k němuž dojde za necelý půlrok na začátku září.

Domácí v Gijónu neponechali nic náhodě a již od úvodních minut zápasu dominovali. Izraelský brankář Ofir Marciano sice dokázal první nebezpečnou ránu Thiaga Alcantary vytěsnit na břevno, ovšem na zbytek večera již nebude vzpomínat v dobrém. Ještě neuplynula ani čtvrthodina hry a Španělé se ujali vedení, když nejprve poslal míč mezi nohama bránícího hráče Jordi Alba a po jeho pasu zopakoval totéž na Marcianovi zakončující David Silva.

Těsně před poločasovým odchodem do kabin pak navýšil vedení Španělska Vitolo, jenž se vyhnul postavení mimo hru a k vlastnímu mírnému překvapení záhy skóroval, když jeho nedůrazná rána unikla Marcianově vytrčené rukavici a došourala se až do sítě. Jen šest minut po změně stran korunoval španělskou dominanci Diego Costa, jenž nejprve v zakončení hlavou před odkrytou brankou selhal, ale hned vzápětí své zaváhání napravil povedenější hlavičkou po rohovém kopu.

Čtvrthodinu před koncem se alespoň čestného úspěchu dočkali i hosté, a to rovněž po standardní situaci. Gershonova hlavička ještě skončila pouze na tyčce, ovšem odražený míč připadl volnému Lioru Refaelovovi, který jej bez váhání poslal nekompromisní ranou pod břevno. Poslední slovo však měli Španělé. V osmaosmdesáté minutě se po kombinaci střídajícího dua Aspas - Isco prosadil druhý jmenovaný chytrou ranou na přední tyč a upravil skóre na konečných 4:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko541019:213
2.Itálie541013:413
3.Izrael53029:99
4.Albánie52034:86
5.Makedonie51047:113
6.Lichtenštejnsko50051:190
Skupina I

Chorvatsko - Ukrajina 1:0

24.03.2017 20:45

Góly: 38. Nikola Kalinić

Chorvatský národní tým v domácím zápase s Ukrajinou potvrdil roli favorita a výhrou 1:0 triumfoval v kvalifikační skupině I již počtvrté za sebou, díky čemuž si nadále drží jedinou přímou postupovou pozici na čele tabulky o tři body před druhým Islandem. O jediný gól zápasu se v osmatřicáté minutě postaral Nikola Kalinić.

Domácí se před záhřebským publikem pustili do svého soupeře zhurta a první poločas měli takřka permanentně navrch. Jako obvykle tahal za nitky v chorvatské záloze především Luka Modrić, který již v desáté minutě připravil nebezpečným centrem do ohně šanci Kalinićovi, avšak útočníkovi Fiorentiny se střílený pas nepovedlo v těžké pozici usměrnit špičkou nohy mezi tři tyče. V patnácté minutě měl ještě blíže k průlomu skóre Mario Mandžukić, jenž z rychlého brejku po zaváhání Kovalenka ve středu pole dokázal vyzrát na brankáře Pjatova, avšak o radost z gólu jej připravila pravá tyč.

Nečekaného vedení se tak málem ujali hosté, když po rohovém kopu brankář Subašić nedokázal udržet míč v náruči, ale na brankové čáře jej dokázal včasným odkopem zachránit Tin Jedvaj. A tak se nakonec ještě před odchodem do kabin přece jen dočkali Chorvaté. Neúnavný Luka Modrić potáhl míč k ukrajinské šestnáctce a jeho průnikovou přihrávku přepustil Ivan Rakitić jemnou patičkou za sebe, kde již číhal Kalinić a povedenou ranou pod břevno nedal Pjatovovi šanci zasáhnout.

Po změně stran se již Chorvaté soustředili více na bránění hubeného náskoku, což se jim také navzdory zvýšené snaze soupeře bez vážnějších potíží podařilo. Tým trenéra Čačiće tak se ziskem třinácti bodů nadále vévodí skupině I, zatímco Ukrajina je s pětibodovým odstupem třetí.

Více informací k zápasu

Kosovo - Island 1:2

24.03.2017 20:45

Góly: 53. Atdhe Nuhiu - 25. Björn Sigurdarson, 35. Gylfi Sigurdsson (pen.)

Island zvládl duel na půdě outsidera z Kosova a posunul se v tabulce na druhé místo. Už v prvním poločase mu dvoubrankový náskok zařídil Björn Sigurdarson a Gylfi Sigurdsson, po přestávce si sice gólově vedl lépe jeho soupeř, jenže zásluhou Atdheho Nuhiua stačil už jen snížit. Hosté pak další inkasovanou branku nepřipustili.

První střelecký pokus vyslal v 8. minutě Sigurdsson, opora nejen islandského nároďáku, ale také velšské Swansea, jenže mezi tři tyče se mu míč vměstnat nepodařilo. Na druhé straně byl přesnější Nuhiu a gólman Halldórsson proti němu musel zasahovat. Pak se zastřeloval hostující Kjartansson, jenže hned ve dvou případech neuspěl.

Určitě větší pozdvižení s sebou přinesla 21. minuta, ze střední vzdálenosti totiž napřáhl svou pravačkou Valon Berisha a jeho parádní rána lízala břevno Halldórssonovy brány. O pár chvil později naopak Island udeřil již gólově. Sigurdssona ještě vychytal gólman Ujkani, balón ovšem vyrazil pouze k nohám Sigurdarsona, jenž snadno dorážel.

Deset minut před obrátkou seveřané svůj náskok navýšili. Kololli v pokutovém území srazil Saevarssona, sudí Artur Soares Dias ukázal na bílý puntík a penalty se chopil Sigurdsson, který pravačkou do protipohybu Ujkaniho pohodlně skóroval. Pro něj to byla vůbec první trefa v této kvalifikaci, která se ukázala být právě tou rozdílovou.

Kosovo zaznamenalo teprve svůj druhý přesný zásah v této kvalifikaci v 53. minutě. Valon Berisha předal míč Shalovi, ten z levé strany našel svým centrem na hranici brankového území Nuhiua, který hlavou snadno překonal Halldórssona. Následně hosté hráli urputně odzadu a těsný náskok uhájili až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Turecko - Finsko 2:0

24.03.2017 18:00

Góly: 9. Cenk Tosun, 13. Cenk Tosun

Turci dokázali v Antalaya Areně porazit hostující Finsko především díky skvělé první půli. Během prvních patnáct minut se dvakrát trefil střele Cenk Tosun, který díky dvěma zásahům zajistil svému týmu cennou výhru. Hostující Finsko přidalo až příliš pozdě a žádné body na něj nezbyly.

Turci vyběhli na svého soupeře v plné síle, takže jsme na hřišti mohli od začátku vidět hráče jako Topal, Köybaşı, Inan, Turan, Şenı, Şahan nebo Tosun v roli vysunutého útočnka. Hosté naopak sázeli na schopnosti brankáře Hradeckyho nebo ofenzivní schopnosti trojice Hetemaj, Pohjanpalo a Pukki. V prvních chvílích se hra přelévala ze strany na stranu a viděli jsme hodně živé utkání.

Pak Hetemaj vyslal nepřesný střelecký pokus, takže brankář Babacan mohl zůstat v klidu. Pak se ale domácí ochozy konečně mohly začít hýbat. Po centru Köybaşıho se míč několikrát odrazil a skončil u Cenkta Tosuna. Ten byl sám před brankářem Hradeckym, takže mu stačilo zpracovat balon a jednoduše jej poslat do sítě - Turci vedli velmi brzo o jednu branku.

Nebylo to ale v žádném případě všechno, protože se domácí ihned postarali o to, aby se Finsko nevzpamatovalo jen tak rychle. O pouhé tři minuty později se totiž domácí prosadili znovu a znovu to byl Cenk Tosun. Další branku si připsal po rohovém kopu, na který si naskočil a přesnou hlavičkou navýšil skóre svého týmu o dvě branky.

Po velmi rychlém a aktivním úvodu se domácí drželi míče a Finsko naopak velmi těžko hledalo cestu k bráně. Volkan Şen pak vyslal celkem zdařilou ránu ze střední vzdálenosti, Hradecky byl ale připraven. Pár minut před koncem první půle se dostal k dobré příležitosti Perparim Hetemaj, jenže zkušený záložník nakonec orazítkoval jen brankovou konstrukci a smůla hostí pokračovala.

Robin Lod se dostal ke střele z voleje zpoza vápna pár minut po změně stran, ale balon mu moc nesedl a stav se neměnil. Do šance se o pár minut později dostal také hostující střelec Teemu Pukki, ale rána z otočky byla slabá a mířila jen do míst, kde stál Babacan. Ke gólu nevedla ani akce Perparima Hetemaje, i když nutno uznat, že po změně stran hráli Finové mnohem otevřenější fotbal.

Finové ale rovněž dobře bránili, což bylo vidět při šanci Volkana Şena. Ten si dobře zpracoval míč, jenže do jeho rány mu skočil obránce Finů a míč zablokoval. V domácím dresu si další start připsal také mladý talent Emre Mor, který však místo gólů spíše poutal pozornost teatrálními pády a nepovedenými kombinacemi. Další branku mohli domácí přidat v samotném závěru, když Ünal trefil ve třetí minutě nastaveného času jen břevno Hradeckyho branky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko541011:113
2.Island53118:610
3.Ukrajina52217:48
4.Turecko52217:58
5.Finsko50143:81
6.Kosovo50142:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (126)

Přidat komentář
johan14

Giorgja vs Serbia pekný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko

Reagovat
smazaný uživatel

Přidám se

Reagovat
El Campeon

To já taky

Reagovat
Rezan

to je tu ale nablito

Reagovat
REPLIKATOR

Erdogan

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko pod Erdoganom

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko easy win

Reagovat
Uwe háže buly

Srbsko

Reagovat
Shevchenko

To pozor, na Srbsko se tady blít nesmí.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rezan

tak to teda ne, panáčku. Blít si jdi o dva příspěvky výš.

Reagovat
ronaldik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
raduinho

KOSOVO JE KOSOVO

Reagovat
Bandita_Harry

Prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

a Srbsko je Chorvatsko

Reagovat
Bandita_Harry

A Sparta je Slavia a Slavia je Bohemka a Bohemka je Dukla a Dukla je v pici

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Kosovo, Albánie Srbsko

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas. Gruzie > Srbsko

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
pawelFCB

Srbsko je nahodou hezka a vlastenecka zeme...navic super fans.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

nerekl bych, ze je hezka.. to hezky zabrali Chorvati

Reagovat
pawelFCB

Aha, jsem myslel, ze reagujes na cely prispevek. Hezka mozna ne, jak pro koho...ale skareda urcite neni. Jinak ta mladsi generace se pomalu zacina s Chorvaty "kamaradit"...alespon uz neni mezi nemi takove napeti...dost jich jezdi i na Jadran

Reagovat
fabec1222

Albánci

Reagovat
Mates_Matesović

jeden z nejdementnějších národů Evropy

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Hokaido

Přesně, nejsou ani národ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Sú a majú dokonca aj dva štáty

Reagovat
Kovi81

Spiny

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
janinho

napiste radsej niekto co zase spravili miesto jeblych smajlov...

Reagovat
KingMaster13

Dělaj bordel dementi, stejně jako v Srbsku. Zase doufaj že jim to zkontumujou

Reagovat
janinho

sa cudujem jak ich mozu este pustat na stadion

Reagovat
KingMaster13

Tak by dělali zase bordel před stadionem Bych je vůbec nepustil do země

Reagovat
Marv

Zrovna v Itálii je jich pomalu víc než v Albánii

Reagovat
KingMaster13

To je smutný

Reagovat
KingMaster13
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

Kam se ti Albánci naserou tak je průser Nezapomeňte ten zápas s Itálii zkontumovat pro ně Jako proti Srbům

Reagovat
Mates_Matesović

UEFA jako již tradičně zkontumuje zápas v neprospěch Italů za nezvládnutí pořadatelské služby

Reagovat
KingMaster13

Já bych to spíš bral měřítkem, kam přijede Albánie tam je průser takže to asi domácími nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ronaldik

Albánci jsou muslimové, nemůžeš kontumovat proti muslimům, to by byla diskriminace přeci

Reagovat
KingMaster13

Právě Dnešní sluníčkářská doba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo by to xenofobne a rasisticke

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pipo123

Paráda, také niečo mi chýba v zápasoch Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

video ?

Reagovat
paver

Taylor asi zlomil Colemanovi nohu Odporný zákrok

Reagovat
fabec1222

Link na zrakvení Colemana?

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
smazaný uživatel

a kde je to zlomeni nohy?

Reagovat
paver

vůbec mu ta noha po dopadu neplandá...

Reagovat
Coutinho10

pri dopadu to je jasne videt, ze ta noha neni v klasickym stavu....a tady v detailu to neni pres ruku spoluhrace moc videt https://twitter.com/FourFourTweet/status/845384814626820097/photo/1

Reagovat
janinho

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1969281983295856&substory_index=0&id=1476658519224874

ty tu predvadzas obcas velke veci... a dnes si zial neostal dlzny svojej povesti kkta.

na tomto obrazku vidis co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Uwe háže buly

tak to je super

Reagovat
smazaný uživatel

Tam neni videt, ze ma zlomenou nohu a sli tam oba prakticky nastejno, mohlo to dopadnout tak i tak. To jsou tyhlety ostrovni narody, neuhnou.

Reagovat
Uwe háže buly

to bych si taky rád pozrel

Reagovat
Pipo123

Strakosha chytá dobre, načo chceme nového brankára, nejaký Perin by nebol lepší

Reagovat
Coutinho10

co chybelo...Gareth mohl rozhodnout

Reagovat
Bandita_Harry

Výsledok je ale dobryyy :)

Reagovat
havrys99

Hoši jakto, že Španělové nehrají nikdy na stadionu Barcelony nebo Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

hraji

Reagovat
Uwe háže buly

Protože v Katalánsku by na Španěle nepřišli a v Madridu je víc Real jak nároďák, takže by to taky horkotěkžko vyprodávali.

Reagovat
havrys99

díky

Reagovat
raduinho

*Španělé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ACSMan

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt obrovská smůla že nedávali ten nejatraktivnější a nejlepší zápas Irsko - Wales

Reagovat
Bandita_Harry

Výsledok vynikajúci takto môže vyzerať skupina D aj nakonci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

vysledek ne vzdycky odpovida kvalite hry a nasazeni

Reagovat
Bandita_Harry

Ste mohli dať na titulku aspoň Tadića miesto DC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
janinho
Reagovat
paver

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Nestorovski Frajer, co se za dva a půl roku neprosadil v české lize teď válí za repre a v italské lize

Reagovat
smazaný uživatel

Čakal som, že Lopetegui postaví Daniho Ceballosa, keď bude rozhodnuté, lebo pokiaľ viem, bol v nominácii.

Reagovat
Tigerinho

hrál den před tim za U21

Reagovat
smazaný uživatel

aha, máš pravdu, ja som si to pomýlil, bolo také video a myslel som, že trénuje s áčkom a sú to mladí

https://www.youtube.com/watch?v=eK_2yxcOQKg

Reagovat
Mateo16

Co by tam asi v Spanielskej repre robil niaky Ceballos ? Zrovna toto je dovod preco tam nikdy nebude on ma v hlave nasrane este viac ako Jese a Deulofeu.

Reagovat
Uwe háže buly

Izrael

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

CR7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele