Souhrn kvalifikace o ME 2016 - pátek 27.3.

27.03.2015, 22:48, aktualizováno 27.03.2015, 23:26
Komentáře a souhrny
Anglie potvrdila roli favorita proti Litvě a zapsala si další tři body. Tentokráte uspělo i Švýcarsko, jenž si poradilo s Estonskem. Slovensko si zastřílelo s Lucemburskem, Slovinsko pro změnu nadělilo půltucet San Maronu. Výhry slaví také Španělsko, Rakousko, Švédsko a Bělorusko...
Skupina C

Makedonie - Bělorusko 1:2

27.03.2015 20:45

Góly: 9. Aleksandar Trajkovski - 44. Cimafej Kalačow, 82. Sjarhej Karnilenka

Domácí Makedonci sice dobře začali, když se dostali do vedení po brance Aleksandara Trajkovskiho, ale nakonec domácí fandy nepotěšili. Všechny tři body si totiž odváží favorizované Bělorusko, které spasily trefy Cimafeje Kalačowa a především vedoucí branka Sjarheje Karnilenky.

Makedonci vsadili na útočnou trojici v podání Ibrahimiho, Velkoskiho a Trajkovskiho, která měla dělat problémy brankáři Žawnowovi. O ohrožení Pačovskiho se starala především dvojice Majewski a Karnilenka, kterou měl přesnými pasy zásobovat veterán Aleksandar Hleb.

Aktivnějši začali hosté z Běloruska. Ti drželi míč na svých kopačkách a nepůjčovali jej soupeři. Když se ale domácí dostali k míči, zpravidla to stálo za to. Po odkopu Pačovskiho se k míči dral uprostřed hřiště Trajkovski a nejprve nepochodil. O minutu později se ale uvolnil a dokázal vystřelit, třebaže ne právě nejpřesněji. Další vysoký nákop Agima Ibraimiho se snášel do celkem nebezpečného místa, Martynovič si ale rady věděl a míč odhlavičkoval pryč.

Aleksandar Trajkovski, který byl v prvních minutách hodně aktivní, se dočkal zasloužené odměny v 9. minutě, když si vzal míč za velkým vápnem a krásně umístěnou ranou přes obránce se trefil přesně k tyči. Brankář hostí neměl šanci zasáhnout a Makedonie vedla - 1:0.

Po patnácti minutách hry se pokoušel o podobný kousek také Karnilenka, ale napálil jen nejblíže stojící obránce. Aleksandar Hleb se dostal k jednomu zajímavému centru, ale s tím si makedonská obrana bez potíží poradila. Celkem nevýrazné tempo kvalifikačního zápasu nepozvedl ani Filipenko, který zakončoval centr ze strany, ale mířil žalostně mimo bránu. Po půl hodině hry se na hřiště dostal Bardhi, který nahradil zraněného Položaniho.

Do vápna po Šitovově pasu vběhl Hleb, jenže zakončení mu nesedlo. O ránu z větší vzdálenosti se pokusil Stasević, ale mířil přízemním pokusem hodně vedle tyče. Aktivita byla v této fázi utkání jednoznačně na straně Bělorusů, kteří se pár chvil před koncem první půle dočkali vedení. Hleb pronikl obranou Makedonie, skvěle načasoval svůj pas na Kalačewa a ten z první krásně poslal míč k tyči!

Druhý poločas byl o mnoho zajímavější než ten první. Hned po třech odehraných minutách vyslal parádní ránu Agim Ibraimi, který napálil na přední tyči jen Žawnowa. Ten míč vyrazil na rohový kop. Činit se musel také brankář Pačovski, který vyrážel jen s velkým úsilím ránu Kalačewa. Pačovski měl práci také deset minut po změně stran, když vyrážel tvrdou ránu Karnilenky po nahrávce od Staseviće. Bělorusové se snažili dostat se do vedení pomocí kvalit zkušeného záložníka Hleba, ale jeho pas byl zastaven obranou Makedonie.

Někdejší hráč Arsenalu se dostal ke střele také dvacet minut před koncem utkání, když pálil tvrdě. Pačovski si ale mohl připsat další pohodový zákrok. Deset minut před koncem zakončoval opět Trajkovski, ale nakonec se míč stočil těsně vedle tyče! To ho muselo mrzet o to víc, že se o minutu později Bělorusové prosadili! Sotva minutu strávil na hřišti novic Anton Putilo, který pronik do vápna a pálil do Pačovskiho. Ten sice míč vyrazil, ale dobíhající Sergej Karnilenka už míč do sítě v pohodě dostal - 2:0 pro Bělorusko.

Po chybě obrany Makedonie se ještě dostal k odraženému míči v pokutovém území Karnilenka, ale díky skvělému zákroku brankáře Pačovskiho už druhý gól v zápase nepřidal.

Více informací k zápasu

Slovensko - Lucembursko 3:0

27.03.2015 20:45

Góly: 10. Adam Nemec, 21. Vladimír Weiss, 40. Peter Pekarík

Slovenská reprezentace zvítězila i ve svém pátém kvalifikačním zápase, s plným bodovým ziskem tak po polovině odehraných utkání stále vede skupinu o tři body před druhým Španělskem. Rozjetou partu okolo kapitána Škrtela podle očekávání nezastavilo ani Lucembursko, o výhře 3:0 rozhodli domácí v Žilině ještě během první půle, kdy se postupně trefili Němec, Weiss a Pekarík.

Favorizované Slovensko od úvodu hrálo velmi aktivně, snažilo se rychlou kombinací překonat defenzivní val Lucemburska a brzy se jim povedlo vsítit kýžený gól. Po faulu na Hamšíka měli v 9. minutě domácí k dispozici zajímavou standardní situaci nějakých pětadvacet metrů od brány. Do balónu se opřel stoper Ján Ďurica, jeho nádherný projektil sice pouze orazítkoval břevno, o míč se ale ještě popral Adam Němec a útočník New York City pak v těžké pozici prudkou střelou otevřel skóre.

Lucemburčané se prezentovali poměrně sympatickým dojmem, snažili se vysoko napadat a chodit do rychlých brejků. Nicméně vysunuté obranné řady dokázali Slováci díky výborně technicky vybaveným ofenzivním fotbalistům využívat a v 21. minutě přidali druhý gól. Kucka našel perfektním balónem za obranu Vlado Weisse, křídelník hrající katarskou ligu se dokázal skvěle uvolnit a mezi nohama stopera Schnella poslal míč do sítě.

Euforii mohl zanedlouho zmírnit po rohovém kopu Bersiho dvaadvacetiletý forward Maurice Devil, naneštěstí pro něj ale trefil pouze místo, kde stál připravený Kozáčik, jenž tak tuto ojedinělou příležitost Lucemburska trochu se štěstím zlikvidoval. V dalším průběhu se hra trochu zklidnila, svěřenci Jána Kozáka si kontrolovali svůj komfortní náskok.

Navzdory tomu přidalo Slovensko další branku ještě do přestávky a zasloužili se o to netypicky dva krajní obránci. Tomáš Hubočan přesnou kolmicí našel rozběhnutého Petera Pekaríka a ten z úhlu prostřelil Jouberta. Závěr prvního dějství vůbec přinesl hodně vzruchu, nejprve mohl potrestat chybné vyběhnutí brankáře Jouberta Miroslav Stoch, svou situaci chtěl však ještě vyšperkovat a jeho následující kličku dokázal brankář hostů vystihnout. Na touze pobavit diváky další parádou ztroskotala rovněž příležitost Weisse, jehož lob Jonathan Joubert ukryl v rukavicích.

Po změně stran přišla pro Kozákovu družinu jediná kaňka na celém duelu - Juraj Kucka byl faulován, přičemž do něj ještě na zemi zajel Schnell a záložník italského Janova si pravděpodobně poranil zápěstí. Kucku odnesli za potlesku publika na nosítkách a na trávníku ho nahradil plzeňský Patrik Hrošovský, který si tak připsal premiéru v reprezentačním dresu.

Druhý poločas už mnoho fotbalové krásy nenabídl, Slováci se spokojili s třígólovým vítězstvím a hosté ze západu se na nějaké snížení, nebo dokonce zdramatizování stavu nezmohli. Slovenský fotbalový sen o premiérové účasti na evropském šampionátu se tak stává stále reálnějším.

Více informací k zápasu

Španělsko - Ukrajina 1:0

27.03.2015 20:45

Góly: 28. Álvaro Morata

Španělé ve veledůležitém zápase s Ukrajinou sice žádnou kanonádu nepředvedli, ale nakonec jim stačil i jediný zásah - vstřelil jej Álvaro Morata a La Roja se tak osamostatnila na druhé příčce skupiny, tři body za suverénním Slovenskem. Ukrajinci zůstávají o další tři body pozadu na třetím místě.

Hostům v Seville nepomohl ani vynikající výkon záložníka Ruslana Rotana; Morata totiž potvrdil klubovou formu svojí premiérovou trefou za seniorskou reprezentaci, a nebýt nastřeleného břevna po hlavičce Sergia Ramose (který dnes slavil celých 10 let ve španělském dresu), mohlo být skóre i výraznější. Největším problémem domácích tak zůstává zranění levého beka Jordiho Alby, zatímco Ukrajinci přišli pro změnu o Romana Zozulju.

Od samého začátku se utkání rozvíjelo podle očekávání - tedy Španělé kontrolovali hru a snažili se probít ukrajinskou defenzivou pomocí četných narážeček a přihrávek na jeden dotek. Nutno říct, že se jim to poměrně dařilo. Morata, David Silva i Jordi Alba se dostali do slibných (polo)šancí, síť za Pjatovem však zůstávala nehnutá. Naopak Ukrajinci zvolili trpělivé tempo, nikam se nehnali a spoléhali zejména na standardní situace.

Ty dnes zahrával Rotan, a šlo mu to skvěle; nejprve po jeho centru z přímého kopu mohl volejem zakončovat Fedeckyj, netrefil ale ideálně, načež sám Rotan poslal svoji dělovku těsně vedle pravé tyče branky Ikera Casillase. Po necelé půlhodině hry šli aktivnější Španělé do vedení: po akci Andrése Iniesty a Kokeho, jehož finální pas z první snesl ta nejpřísnější měřítka, se k míči dostal Morata a poslal jej za Pjatovova záda.

Také Španělé se ještě v první půli rozhodli ukázat, že umí zahrozit ze standardky, a po Silvově chytrém centru opřel Ramos svoji hlavičku do břevna. Tato disciplína ale jinak byla doménou Ukrajinců. Po změně stran se domácí o výsledek chvílemi vyloženě strachovali; během pouhých 15 minut se výtečný Rotan dostal ke střele hned třikrát, kapitán Casillas ale pokaždé skvěle zasáhl a trochu tak napravil svoji pocuchanou pověst po posledních nepřesvědčivých výkonech v madridském dresu. S blížícím se závěrem se pak hra opět uklidnila a Španělé už si těsnou výhru pohlídali. Z tempa je nevykolejilo ani Albovo zranění 12 minut před koncem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovensko550011:215
2.Španělsko540114:312
3.Ukrajina53026:29
4.Bělorusko51134:104
5.Makedonie51045:123
6.Lucembursko50143:141
Skupina E

Anglie - Litva 4:0

27.03.2015 20:45

Góly: 6. Wayne Rooney, 45. Danny Welbeck, 58. Raheem Sterling, 73. Harry Kane

Pohádková sezona Harryho Kanea nebere konce. Mladý anglický útočník sice začal kvalifikační zápas Anglie s Litvou pouze na lavičce náhradníků, ovšem hned minutu a dvacet vteřin po svém nástupu si při svém debutu připsal i premiérovou trefu v dresu Albionu. Samotný gól již sice znamenal pouhou kosmetickou úpravu na konečných 4:0 pro domácího favorita, ovšem mánie okolo jednadvacetiletého kanonýra Tottenhamu tím nabere na ještě větších obrátkách.

Hned po čtyřech minutách hry se málem prosadil Wayne Rooney, ovšem po přihrávce Delpha nastřelil pouze brankovou konstrukci. Přesto se kapitán Anglie na svou trefu dlouho nenačekal, neboť hned záhy využil odraženého míče po hlavičce Dannyho Welbecka a přiblížil se historickému rekordu v počtu nastřílených gólů. Na dosažení Sira Bobbyho Charltona již Rooneymu chybí pouhé dva góly.

Útočník Manchesteru United poté málem historické tabulky znovu umazal ještě do poločasu, ovšem trefil břevno. Místo něj se prosadil jeho bývalý spoluhráč a nyní útočník Arsenalu Danny Welbeck, jehož hlavička se s pomocí soupeřovy teče dostala za brankovou čáru, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0. Po změně stran přidal pojistku v podobě třetího zásahu večera Raheem Sterling, jenž si připsal díky přesnému Rooneyho centru svůj první reprezentační gól. V třiasedmdesáté minutě pak dokonal litevské dílo zkázy střídající Harry Kane.

Ještě před čtyřmi lety se Kane mohl předvádět sotva před čtyřmi a půl tisíci fanoušky Leyton Orientu, kde působil na hostování. V páteční večer jej čekala kulisa o poznání větší - hlasatel stadionu Wembley ohlásil návštěvu 83 671 diváků. Ne že by to kanonýra s přezdívkou "Hurrikane" zaskočilo, ba naopak. Svou bleskovou trefou po nástupu na hřiště zaokrouhlil své letošní gólové statistiky napříč všemi soutěžemi na rovných třicet branek!

Manažer Roy Hodgson tak nemůže být šťastnější. Proti Litvě jeho tým potvrdil roli favorita, trefili si všichni členové jeho ofenzivní trojky, včetně střídající vycházející hvězdy, a kvalifikace na mistrovství Evropy je již takřka zajištěna. Nadcházející přátelský zápas s Itálií tak poslouží především jako zatěžkávající test, zda se Angličanům podaří předvést odpovídající výkon i proti zvučnějšímu sokovi. V tom Hodgsonovi určitě nepomůže duo Sterling a Welbeck, první jmenovaný se vrací po domluvě s klubem zpět do Liverpoolu, druhý si proti Litvě přivodil blíže nespecifikované zranění kolene.

Více informací k zápasu

Slovinsko - San Marino 6:0

27.03.2015 20:45

Góly: 10. Josip Iličić, 49. Kevin Kampl, 50. Andraž Struna, 52. Milivoje Novakovič, 73. Dejan Lazarevič, 88. Branko Ilič

Fotbalisté Slovinska potvrdili úlohu jasného favorita v souboji s trpaslíkem ze San Marína a po přesvědčivém výkonu hlavně ve 2. poločase zvítězili 6:0. V tabulce skupiny E mají na kontě devět bodů a nacházejí se na třetím místě s devíti body, za druhým Švýcarskem jsou prozatím horší jen o skóre. O svém vítězství rozhodli v úvodu druhého poločasu, kde během čtyř minut vsítili tři góly. O každý gól domácího celku se postaral jiný hráč.

Slovinsko se dostalo do vedení ze své první vážnější akce v 10. minutě. Po krásné kolmici za obranu převzal balón Josip Iličićč, obešel gólmana Benedettiniho a poté snadno zakončil do prázdné branky. Stejný hráč mohl navýšit skóre svého celku o čtyři minuty později, kdy po přihrávce z levé strany vypálil z osmi metrů a trefil spojnici tyče a břevna. Iličič hrozil i nadále a ve 25. minutě velmi nebezpečně hlavičkoval, ovšem Benedettini předvedl skvělý zákrok.

Gólman San Marína se musel vytáhnout znovu po půl hodině hry, kdy po centru z levé strany hlavičkoval Milvoje Novakovič a hostující gólman vytěsnil balón famózně nad břevno. Ihned na to vystřelil technicky Kurtič a orazítkoval břevno, z následné dorážky mířil těsně vedle Iličič. Slovinsko mělo i v dalších minutách enormní tlak a ve 43. minutě znovu nechalo vyniknout Benedettiniho. Ten odvrátil střelu Andraže Struny z malého vápna výborným zásahem.

Slovinsko zvýšilo svůj náskok ve 49. minutě. Kevin Kapml se kličkou z levé strany uvolnil do středu hřiště a vypálil po zemi z více jak pětadvaceti metrů, jeho kroucená rána zapadla přesně k levé tyči. O minutu později vedli domácí už o tři góly. Po nádherné přízemni kombinaci přiklepl Novakovič míč Strunovi a ten z deseti metrů z levého křídla vypálil přesně ke vzdálenější tyčce. Čtvrtou branku Slovinska přidal v 52. minutě Novakovič.

Po další nádherné kombinaci a následném centru z levé strany hlavičkoval slovinský útočník zblízka do sítě. V polovině druhého poločasu pálil Novakovič z pravé strany, avšak zblízka brankáře Benedettiniho nepropálil. Dvacet minut před koncem zvyšoval na 5:0 pro Slovinsko Dejan Lazarevič. Ten prokličkoval hostující defenzívou a vypálil zblízka ke vzdálenější tyči.

Gólman Benedettini v závěrečné desetiminutovce předvedl neskutečné zákroky proti ranám Struny, Cesara a Kampla, ale v 88. minutě už inkasoval pošesté. Po centru z levé strany hlavičkoval z hranice pokutového území Branko Ilič a poslal balón kolem hostujícího strážce, který na balón těsně nedosáhl.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Estonsko 3:0

27.03.2015 20:45

Góly: 17. Fabian Schär, 27. Granit Xhaka, 80. Haris Seferović

Švýcaři vyhráli třetí kvalifikační utkání v řadě, a opět u toho byl nepolapitelný Xherdan Shaqiri. Křídelník Interu Milán se podepsal pod všechny tři branky do estonské sítě, a reprezentanti Helvétského kříže se tak po pohodlné výhře 3:0 o něco přiblížili postupovému cíli.

Hotovo bylo prakticky už po prvním dějství, kdy se prosadili Fabian Schär a Granit Xhaka; konečnou podobu výsledku dal deset minut před koncem Haris Seferović, stejně jako jeho dva kolegové po Shaqiriho asistenci. Švýcaři tak sice stále zůstávají v tabulce za suverénní Anglií i Slovinskem, v tuto chvíli se však už zdá krajně nepravděpodobné, že by se první trojku ještě podařilo rozbít. Estonsko je stále páté.

Pobaltský celek přitom nezačal vůbec špatně a Ilja Antonov s Konstantinem Vassiljevem zkoušeli v úvodu štěstí z dálky, oba však minuli cíl, stejně jako na druhé straně Gokhan Inler. Na první trefu museli fanoušci čekat 17 minut - Shaqiriho perfektní pas našel na bližší tyči Schära, na jehož hlavičku si sice gólman Sergej Parejko sáhl, zabránit její cestě do sítě ale nedokázal.

Hrdina zápasu se podruhé připomněl o deset minut později, kdy si vybral pro změnu Xhaku; domácí záložník zpracoval míč těsně za vápnem a přízemní střelou zvýšil na 2:0. Sám Shaqiri mohl krátce nato přidat i branku, jenže těsně minul. Do kabin se tak šlo za jasného stavu, nicméně bojovní Estonci se nevzdali a druhou půli zahájili stejně agilně jako tu první - Vassiljev však ani tentokrát svoji střelu mezi tři tyče umístit nedokázal.

Po tomto krátkém zaváhání už Švýcaři pevně převzali otěže hry a s pohodlným náskokem v kapse propluli zbytkem zápasu prakticky bez jakýchkoliv problémů. Nebylo kam se hnát, a diváci si tak druhého poločasu příliš neužili. V 80. minutě si však přece jen mohli zakřičet ještě jednou - to když nezastavitelný Shaqiri nacentroval z levého křídla, estonská obrana nedokázala míč včas odklidit, a Seferovic tak mohl pohodlně zvyšovat na konečných 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie550015:115
2.Švýcarsko530211:39
3.Slovinsko530210:49
4.Litva52033:106
5.Estonsko51131:54
6.San Marino50140:171
Skupina G

Lichtenštejnsko - Rakousko 0:5

27.03.2015 20:45

Góly: 14. Martin Harnik, 16. Marc Janko, 59. David Alaba, 74. Zlatko Junuzović, 90+3. Marko Arnautović

Rakušané splnili povinnost a díky suverénní výhře 5:0 na půdě Lichtenštejnska udrželi na čele skupiny G čtyřbodový náskok před Švédy. V úvodní fázi zápasu se prosadili Martin Harnik a Marc Janko a dali tak hostům pohodlný náskok, který následně ještě navýšili David Alaba, Zlatko Junuzovic a Marko Arnautovic.

Lichtenštejnci sice vítali svého souseda v roli jasných outsiderů, sebevědomí jim však nechybělo - v posledním kvalifikačním kole totiž zaznamenali vzácnou výhru v Moldávii, a do překvapivého vedení mohli jít i dnes, kdyby gólman Robert Almer reflexivním zásahem nezlikvidoval hlavičku Sandra Wiesera. To hostům jako varování stačilo, rychle zapnuli vyšší rychlost a brzy měli utkání pod kontrolou.

První branka přišla po 13 minutách hry - Martin Harnik si efektně narazil s Junuzovicem, probil se do vápna a přesnou střelou propálil brankáře Petera Jehleho. Další dvě minuty nato narýsoval Alaba vynikající pas nalevo na Arnautovice, ten vrátil míč před bránu, a číhající Marc Janko si už poradil. Sám Alaba mohl ještě v první půlhodině zvyšovat už na 3:0, když Jehle ve vápně fauloval Junuzovice; legionář z Bayernu však z nařízené penalty přestřelil.

Nakonec se však gólu přece jen dočkal, i když musel vydržet až do 59. minuty. Autorem gólové přihrávky byl Christian Fuchs, Alaba se za vápnem otočil kolem své osy a technickou střelou dokonale zmátl padajícího Jehleho. Závěr utkání už připomínal spíše exhibici: Janko nabil Junuzovicovi na čtvrtou branku, Arnautovicův halfvolej zapadl do sítě popáté, a Rakušané si tak dodali potřebné sebevědomí před důležitým utkáním v Rusku.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Švédsko 0:2

27.03.2015 20:45

Góly: 46. Zlatan Ibrahimović, 84. Zlatan Ibrahimović (pen.)

Švédsko získalo povinné tři body z půdy Moldavska a dostalo se na druhé místo za Rakousko. O osudu kvalifikačního utkání rozhodly dvě branky Zlatana Ibrahimoviče, který se trefil hodně šťastně těsně po přestávce a v závěru proměnil pokutový kop. Hostům konečný výsledek kazí snad jen vyloučení Andrease Granqvista z 90. minuty.

Švédové byli v první půli lepším týmem, daleko více drželi míč na svých kopačkách, a Moldavané spíše čekali, co že soupeř vymyslí. Do první šance se nejprve dostal Thelin, jenže na míč svou hlavičkou nedosáhl, pak ze slušné pozice pálil Zengin, avšak gólman Cebanu vytasil perfektní zákrok.

Deset minut před koncem Ibrahimovic sklepl centr pro Thelina, který se objevil v další tutovce, ale zase se mezi třemi tyčemi zaskvěl Cebanu, jenž balón se štěstím vyrazil do bezpečí. Na gól si tak diváci v Kišiněvě museli počkat až ve druhé půli. A nebylo tomu tak dlouho, konkrétně jen 20 sekund po hvizdu arbitra Bebeka.

A byl to opravdu hodně kuriózní gól. Míč totiž ve vlastním vápně v pohodě držel Cebanu, který ho jím ve snaze odkopnout trefil smolně do hlavy nic netušícího Ibrahimoviče, od nějž se obloukem odrazil za brankovou čáru. Tenhle moment do švédské hry přinesl klid a například Thelin byl pořád hladový.

Tentokráte však nezamířil do brány a Ibrahimovic o pár chvil později nevyzrál na Cebanua. Následně útočník ve službách PSG neuspěl z přímého kopu, aby v 84. minutě proměnil bez větších problémů střelou pod břevno penaltu. Chorvatský sudí totiž ukázal na bílý puntík po faulu Bolohana na střídajícího Forsberga.

Více informací k zápasu

Černá Hora - Rusko 0:3k

27.03.2015 20:45

Góly: ?

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rakousko541010:213
2.Švédsko52307:39
3.Rusko41216:35
4.Černá Hora41213:25
5.Lichtenštejnsko51131:114
6.Moldavsko50142:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (190)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SVK Kane Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA

To jsou neskutečné špíny, vážně v pozadí tohohle sportu se musí scházet neskutečné morální kvality. Ta fraška v Podgorici to jenom dokazuje. Nechat pokračovat po zranění světlicí a následně vyhnat z šatny tým, který očividně nechce nastoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

Otres mozku a popaleniny na krku. V klidu UEFA, v klidu rozhodci

Reagovat
Greny

Asi to Dáša zas zachránila

Reagovat
smazaný uživatel

match suspended

Reagovat
Elliasson

Jak se dívám na video, tak ten Černohorec, co to hodil na Igora, byl opravdu kokot. Kolik to vůbec bylo před přerušením?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 Širkov nedal vymyšlenou penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe si rodiče asi taky jen vymysleli

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti jasné , že Širokov je Rus, ty hlupáku? Takže tím, že napíšu, že byla vymyšlená (jakože byla), tak Rusko nestavím do ještě více šikanované pozice. Ale chápu, už jenom to, že k celému tématu napíšeš jenom osobní útok značně ukazuje tvou inteligenci.

Reagovat
Elliasson

OK, díky. Ale teď myslím fakt jen na Igora. Zrovna jsem si pouštěl na youtube fandy CSKA a dovím se tohle.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Česko-Slovensko vedou skupiny mazec

Reagovat
smazaný uživatel

a Polsko vede skupinu,kde je Německo, tomu říkám slovanská vzpoura ! když ne ekonomicky,tak aspoň ve sportu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, kvůli tomu že jsou slované se tak vzepjali Ještě že jsi nepřidal Rusko a Ukrajinu.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Kanee

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
JIMMY-PO

tak chcel

Reagovat
SunFells

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

FYROM

Reagovat
REPLIKATOR

Makedonie

Reagovat
Minister

ČH-Rusko zase prerušené... čo sa tam deje?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
frankiefcb

To je neuvěřitelné v té Ćerné Hoře. Ten zápas je jedna velká fraška, vymyšlená penalta, bitka hráčů a že by konečně konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak ten zápas mohl rozhodčí (delegát) neukončit v momentě, kdy Akinfeev dostal světlicí do hlavy a nebyl schopen pokračovat ve hře.

Reagovat
frankiefcb

Říkám totální fraška, která byla ukončená vymyšlenou penaltou. Potom asi zase nějakého hráče trefil předmět a solidní postrkovačka a konec. Nicméně mě zaráží, že Černohorci jsou tak proti Rusům vyhranění. Jsem myslel, že spolu se Srby jsou s Rusákama kamarádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Srbové s nimi mají jedny z nejlepších vztahů napříč všemi evropskými zeměmi, ale Černohorci zas tak ne.

Reagovat
frankiefcb

zajímavé, jsem myslel, že ty pravoslavné národy relativně spolu drží, když pominu Ukrajinu + Srbobé s Černohorci jako s jedinýma relativně dobře vycházejí a i ta samostatnost proběhla vk lidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bývá to tak (viz. třeba Bulhaři, kteří i přes členství v EU a NATO udržují s Ruskem nadstandartní diplomatické vztahy, řadu ekonomických spoluprácí atd.), ale je to ovlivněné řadou politických aj. faktorů.

Reagovat
božský John

Bulhari jsou v rusky zadnici az po kotniky uz dlouho. Oni v ni byli i za druhy svetovy valky a to byli na strane Osy

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, zas třeba v Rumunsku vůči Rusku panuje nenávist. Jenom jsem chtěl naznačit, že to není jen o pravoslaví, ty vztahy zemí bývalého východního bloku s Ruskem jsou hodně individuální a ovlivněné strašnou spoustu věcí, které se v čase dost mění.

Reagovat
božský John

Urcite. Rumunsko a Bulharsko jsou zrovna excelentni priklady. Ty staty jsou hned vedle sebe a pritom vztah k Rusku resp. k carskymu rusku ci sssr maj uplne diametralne odlisnej

Reagovat
stas87

Rumuni s podporou USA budu mat na svojom uzemi protiraketovu zakladnu,to sa samozrejme Rusku vobec nepaci a diplomaticke vztahy su na bode mrazu.Rusom vadilo ze Rumuni boli na zaciatku vojny spojenci Nemecka.Az v roku 1944 sa odtrhli a pripojili sa k ZSSR.To rusi nezabudli dodnes.

Reagovat
lucius6

Tak to je oboustranné, tam ty vztahy už podle mě nikdy nebudou dobré, Rumuni jsou navíc jeden z největších spojenců USA a nedávno zrovna podpořili přitvrzení sankcí proti Rusku atd.. je to opravdu úplně jiný přístup než u jiných států Balkánu, ale na druhou stranu z historického kontextu to je docela pochopitelné a pak tam samozřejmě hraje roli i národnost.

Reagovat
božský John

Rumuni jim nemohli hlavne zapomenout to, jak jim neustale brali Besarabii. V tkvi ta rumunska nenavist a strach vuci Rusku. samozrejme ze se pridali na stranu Nemcu, kdyz mohli jit plundrovat na vychod a meli od Hitlera slibenou uzemni expanzi smerem do SSSR

Reagovat
frankiefcb

heh tak to by Rusové měli vadit sami sobě, bo pokud se nemýlím na počátku války byli také spojenci Německa.

Reagovat
stas87

Guderian s nimi testoval uplne prve prototypy tankov.Dost silno spolu spolurpacovali na vyvoji zbrani a celkovo co sa tyka vojnovych veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, jaké má většina zemí bývalého východního bloku s Ruskem zkušenosti a s přihlédnutím k tomu, jak se Rusko poslední dobou chová, se jejich obavám může někdo jen těžko divit. Navíc protiraketová základna nemůže nijak ublížit.

Ty vztahy jsou hlavně daleko hlubší, v Rumunsku není vůči Rusku nenávist kvůli základně, to je spíš až důsledek, ty vztahy tam nejsou dobré už po desetiletí (Besarábie, vývoj během světových válek atd.).

Reagovat
božský John

Spravne. Besarabie je zaklad rusko-rumunskych vztahu

Reagovat
frankiefcb

heh Besarábie a stejně ji nakonec nemají. Proč se vlastně "Moldavané" nechtěli připojit k Rumunsku, když jsou to v podstatě Rumuni?

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost složitá otázka, navíc je tam ještě autonomní Podněstří, které je de facto úplně mimo kontrolu Moldavska.

Reagovat
smazaný uživatel

A Podněstří je s nadsázkou řečeno taková "ruská provincie", Putin párkrát zmínil, že jeho cílem je "probourat se do Podněstří", občas se to před několika měsíci uvádělo jako jeden z možných motivů, proč anektoval Krym, podporuje separatisty na východě Ukrajiny a tajně tam vysílá svoje jednotky.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
božský John

Ze by riskoval krach ekonomiky jenom kvuli blbymu podnestri, kde tuplem krome fejkovy rusky mafie a pak ziguliku nic neni?

Reagovat
smazaný uživatel

Už udělal i pár nepochopitelnějších rozhodnutí. Navíc musíš chápat zvrácené myšlení toho režimu, které by se dalo parafrázovat "čím větší Rusko, tím lepší Rusko". Jeho nezajímá, co tam je, jeho zajímá, že bude mít území.

Na druhou stranu máš pravdu, že si to nelajcne, protože i když tvrdí, že ho sankce nebolí, lže a západní svět má ještě silnější páky na to, jak na něj zatlačit. Rubl nepadal jen kvůli ropě.

Reagovat
božský John

To mas pravdu, ze tam tyhle tendence jsou, byt jsou sebestupidnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou, no, ruské politické myšlení je v tomhle směru neuvěřitelně nevyzrálé, oni se ještě většinově nesmířili s rozpadem Sovětškého svazu.

Reagovat
lucius6

Reagovat
domingo

To mi prijde jako blbost, vzdyt Podnestri je maximalne loajalni, cely Tiraspol ovladaji rusky prachy, je to industrialni oblast a co vim, lidi tam vzhlizej k SSSR a nejakymu idealu delnicky tridy, pac <i>jsou</i> delnicka trida - na rozdil od zbytku Moldavska, ktery je v podstate jenom zemedelskej venkov. Putinovi se mnohem vic vyplati (ekonomicky i politicky) udrzovat tenhle status z povzdali nez snazit se do techhle sovetskych satelitu probouravat na silu.. to by musel pokracovat s Abchazii, Osetii atd.

Na druhou stranu je mozny, ze to ma v planu, co ja vim

Reagovat
domingo

Respektive takhle, nepochybuju, ze on je totalni megaloman a nejradsi by anektoval i Finsko (jehoz suverenitu proste neuznava), jenom mi nepripada realny, ze by se o neco takovyho fakt pokusil.

Reagovat
smazaný uživatel

Finsko

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, jak píšeš, on by nejradši obnovil Sovětský svaz v plném rozsahu, přidal k tomu některé součásti bývalého carského impéria a po vzoru NATO vytvořil nějakou organizaci, kterou by ovládnul Evropu až po Německo na západě a Řecko na jihu (netvrdím, že to NATO dělá).

Jenomže, ač je sám nesoudný megaloman politickým smýšlením někde v 80. ketech minulého století (a to ještě kdoví jestli), moc dobře ví, že tohle prostě udělat nemůže, protože svět má páky, jak mu v tom zabránit (myslím teď samozřejmě ekonomicky, do totální války nechce jít kromě "Islámského státu" nikdo).

Každopádně, logiku a nějakou starost o životní úroveň obyvatelstva bych v jeho rozhodnutích nehledal, to je až jedna z posledních věcí, která ruské vládce napříč prakticky celou historií zajímala.

Reagovat
lucius6

Reagovat
frankiefcb

jo to samozřejmě vím, ta je hlavně pod kontrolou Moskvy a místní mafie. Nicméně docela mě zaráží, ež třeba nejsou tendence toho zbytku se spojit s Rumunskem, když jsou to v podstatě Rumuni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou, no, i jejich řeč je prakticky totožná, asi chtěji mít samostatný stát, jenomže pokud nemáš zastání nějakého většího společenství (nejlépe NATO) jako pobaltské státy, na které si prostě nikdo netroufne, je to dost problematické, sám se jim divím. Jejich jediným štěstím podle mě je, že nemají přímou hranici s Ruskem.

Reagovat
stas87

Robil som s moldavcom.Vravel mi ze su oblasti kde ma Rusko silny vplyv a deti tam chodia do ruskej skoly,aj on chcel chodit ale v rumunskej uz bolo plno,tak musel chodit do ruskej.Rumunsky sa casom naucil na 80%,rusky vie vsetko.Ked v roku 1994 bpůp referendum,väcsina ludi odmietla spojenie s Rumunskom.Okolo Dnestru je silna ruska mensina,ta si praje blizsie vztahy s Ruskom a defacto tak krajinu rozdeluje,Nieco ako Ukrajina.

Reagovat
stas87

*bolo

Reagovat
frankiefcb

hmmm zajímavé, o tom referendu slyším poprvé.

Reagovat
božský John

To je dost dobra otazka, to me nikdy nenapadlo tyjo. Kdyz si i k tomu vemes, ze puvodni rumunsko, ktery v roce 1881 (kdyztak me opravte) vyhlasilo nezavislost a sestavalo se z valasska a prave z moldavska. Navic za druhy svetovy si Antonescu brousil zuby na cely podnestri snad az k Odesse dokonce. Jinak nevim...asi chteli bejt samostatny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od doby Římanů se rozlišovalo Moldavsko (Moldávie) a Valašsko, a tak to je furt. I když se jedná o hrozně podobné národy. Pak tu je to, že v některých politických rozhodnutích se rozešli. Navíc Moldavsko po anexi vyváželo 70 prcent všeho do Ruska, což asi vztahům s Rumuny moc neprospělo. Navíc je tam jediný dodvatel energie a plynu - Gazprom. Ale stejně jsou ty Rusko-Moldavské vztahy napjeté. Každopádně jsou tam tendence jak vytvořit Velké Rumunsko, tak se připojit k Rusku. Takže samostatná Moldávie je takové řešení uprostřed, který nejvíc odnesou normální lidé.

Reagovat
frankiefcb

asi jo, ale vzhledem k tomu, jak si na ně brousí zuby Rus, tak bych čekal, že by rádi utekli pod ochranný plášť EU.

Reagovat
stas87

Moldavci uz mozu kratkodobo cestovat po krajinach EU bez viza.Jedina vynimka je VB a Irsko.Kisinev velmi o tuto dohodu usiloval,spravil pre to potrebne kroky a dockal sa.Tuto dohodu chcel uz v roku 2010.

Reagovat
lucius6

Tak tohle hlavně neřikej třeba v Rumunsku, tam jsou sice také pravoslavní, ale nikde jsem neviděl větší nenávist vůči Rusku než zrovna tam.

Reagovat
frankiefcb

to jako fakt, já myslel, že se nemusejí hlavně s Maďary.

Reagovat
lucius6

To taky, ale tam to hrotí hlavně Maďarsko, které si "nárokuje" část území Rumunska, ale zas se kterým státem nemá Maďarsko problém ?

Reagovat
frankiefcb

no ono já považuji Maďarsko za takové malé Rusko. A někdy si říkám a mít takové prostředky jak Rusáci, tka to Ti volové melou ještě více.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha ja nechapu proc v tom hledate nenavist vuci Rusku. Cernohorci hazaeli sracky i po Hartovi i peterdy v polskyho brankare https://www.youtube.com/watch?v=oZibzS3DCxg.

https://www.youtube.com/watch?v=CzmRuMCceDY

Proste je to asi narod debilu, nebo ja nevim

Reagovat
smazaný uživatel

v tom zapase s Anglii, jeste stihli hodit svetlici do sektoru Anglicanu, vylit moc na fotografa, poflusali ang. obrance a nakonec se jeste mezi sebou porvali.

Reagovat
smazaný uživatel

tam boli americký neoznačený fanúšikovia, ktorí vyprovokovali konflikt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Reagovat
SunFells

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
božský John

Reagovat
db18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
vladis271

Reagovat
ACSeRw!n

no nejses uplne daleko od pravdy.. provokace sly ze strany srbu, kteri byli v sektoru hostu

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

ala diskuse novinky.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak právěže ty vztahy Srbska (se kterým se to výrazně po oddělení zhoršilo na základě rozdílných praktikovaných politik a defacto vzniku vlastní monetární politiky ještě před oddělením) a Ruska jim můžou ležet v žaludku. Navíc oni s nima ani tak moc společného nemají, vždyť pravoslavných je tam jenom něco přes půlku, ostatní je miš maš.

Reagovat
frankiefcb

Tak mě přišlo, že Srbové snad jedině s Černohorci vycházejí a vzájemně se respektují, narozdíl od jiných jugoslavských národů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono vycházet dobře na Balkánu neznamená, že se mají rádi. Navíc tam je milion horkých hlav, kterým nevíš, co se honí hlavou. Ale po válce to prý bylo dobré, začali se odcizovat až potom. To oddělení bylo asi konečnou.

Reagovat
frankiefcb

jj to chápu- Ty vztahy na Balkáně jsou dost zapeklité. Nicméně jsem Černohorce považoval jako takové jediného "spojence" proti okolním státům, které Srbsko opravdo rádo nemá. Nicméně docela by mě zajímal vztah Makedonců se Srby. Vím, že ti mají zase dost problémy s řeky, Albánci a Bulhary.

Reagovat
stas87

No asi sa tak radi nemali ked v 90.rokoch bolo uvalene na Srbsko embargo a dosledky dost silno pocitilla aj CH vojaci CH ale nezabijali albancov,neboli v tom vojensky zapleteny.

Reagovat
božský John

Cerna Hora je spis kazdymu tezce u prdele, berou je jako takovy liny cikany, co nic nedelaj, je na ne iks vtipu a co se tyce Jugosky, tak po slovinskej a bosenskejch jsou asi nejlepsi

Ten Montenegrins’ commandments:

1. A man was born tired, and lives to rest.

2. Kiss your bed like you kiss yourself.

3. Rest at day that you can sleep at night.

4. Do not work-working kills.

5. If you see somebody resting-do help.

6. Work less than you can, and the much you can, pass to somebody else.

7. The salvation is in tree shades-nobody has ever died of resting.

8. Working brings illness, do not die young.

9. If you ever feel an urge to work: sit and wait, you will see it will pass.

10. When see people eating and drinking-approach and help, when see them working-move away to give them space.

Reagovat
frankiefcb

ale co vím od lidí, co navštívili Černou Horu, tak si ji nemohou vynachválit.

Reagovat
božský John

Tak Recko si taky nemuzu vynachvalit a evidentne tam jsou lidi liny jak cunata

Reagovat
Spasitel

Tak bol som to na dovolenke a je tam lacno a pekne ale krásnu domácu ženu tam ťažko nájdeš :)

Reagovat
smazaný uživatel

tiez jeden taky este z juhosky:

juhoslovansky narodny rozhlas vysiela obednajsie spravy: "mili obcania, prave je 12 hodin, vsetkym obcanom prajeme dobru chut k obedu a ciernohorcom dobre rano..."

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

V Černé Hoře je 10% muslimská menšina a naprosto drtivá většina z toho zbytku jsou pravoslavní křesťani. Tam je to spíš o různých politických souvislostech, řekl bych.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ne, když je tam 58 procent pravoslavných, zbytek jsou jiné víry.

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi zdá nějaké divné, ale i tak, když odečteš ty muslimy, tak prakticky 2/3 křesťanů vyznává pravoslavné křesťanství, což je hodně, takže by člověk čekal, že budou s pravoslavným Ruskem za dobře, ale politický vývoj to, holt, může nasměrovat někam jinam, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Převládají pravoslavní s 58 %, k římskokatolické církvi se hlásí 18 %, Muslimové 16 %, bez vyznání a ostatní 8 %. Odhaduje se, že více Černohorců žije mimo svou rodnou zem.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle jsou "nejlepší" Arméni, ta země má nějaké 3 miliony obyvatel, ale národ mnohem více a je rozprsknutý úplně po celém světě.

Reagovat
smazaný uživatel

tak za to, sa môžu "poďakovať" Turkom, kt. na nich páchali genocídu a vraždili ich po milónoch...

Reagovat
fenixLFC

myslim ze je to jediny narod kde zije viac clenov mimo svojej krajiny ako v nej

Reagovat
stas87

Jediny dovod co ma napada je,ze Bulharsko v roku 1911 rozputalo vojnu na balkane.Bulharsko podporoval rusky car.Vojnu Bulharsko prehralo,Cierna Hora bola na vitaznej strane a rozpadol sa tak balkansky blok.Rozpadu vyuzili Nemecko a R-U,posilnili tak svoj ekonomicky aj vojensky vplyv.Tym ale boly ohrozene zaujmy prave Ruska a k vojne pak uz nebolo daleko.

V 19.storoci ale CH bola na strane Ruska v rusko-tureckej vojne.Neviem si to teda rozumne vysvetlit,netusim ake vztahy ma spolu CH a Ukrajina.Mozno v tom je problem.

Reagovat
božský John

Jisteze Cerna Hora byla na strane Ruska, kdyz valcili s Turkama....ale vic bych z toho nedelal. Co se tyce vlivu pred prvni sv.v.,tak tam slo hlavne o konflikt R-U vs. Rusko. Nemci potrebovali Rakusaky narvat do valky a jinak nez pres Balkan to neslo

Reagovat
stas87

Mohla byt neutralna..a potom sa uz do vojny nehnala za kazdu cenu.

Cierna Hora mala vzdy svoju vnutornu samospravu,turci chceli po nich platit dane a dost dlho trvalo kym na to nakoniec pristupili.V 15-16.storoci bola oblast CH dost slusne prosperujuca a konflikty medzi osmanskou risou a benatcanmi ich nezaujimali.

Reagovat
božský John

Cerna Hora nikdy nikoho nezjimala, v tom je ta potiz

Reagovat
stas87

Tak co by si tam chcel vlastne robit?Ved oni mali len pastvectvo,ziadny priemysel,len hory..je to podobne ako ked ZSSR valcilo v Afghane.Z tej zeme nemas ziadny uzitok.

Ked to tak napises,tak je to dost krute.Bohuzial,pravdive.

Reagovat
božský John

Presne tak. Proto bych ji nijak neprecenoval a neprikladal ji jakejkoli vliv na vyvoj rusko-tureckyho konfliktu (nerikam, ze to delas ). To je proste uzemi na ktery sedi rceni "kde nic neni, tam ani smrt nebere" Proto ji Turci ani nedobyvali ze jo, protoze proc placat vojsko na takovej shit, kterej jim stejne bude platit tribut

Reagovat
fenixLFC

bacha, afganistan je centrom pozornosti kvôli svojej polohe, preto onho furt niekto bojoval

Reagovat
smazaný uživatel

v boji s turky vždy chodily interní spory stranou a tahalo se za jeden provaz. to není měřítko

Reagovat
Greny

Vždyť Rusko dohrávat nechtělo proto byla delší i poločasová přestávka a po incidentu v druhé půli jasně ukazovali že už hrát nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu rozumím, jenom říkám, že rozhodčí to měl ukončit hned po té inzultaci Akinfeeva.

Reagovat
Greny

Jo já to říkal taky, ale aspoň že to dopadlo tak. Sice to bude vada a menší výhra, ale lepší než se stresovat zda Rusko vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec je to jedno, protože se stejně nedohrálo a tenhle zápas jinak než kontumací pro Rusko dopadnout nemůže. Akorát by si ušetřili více než hodinu problémů.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to neskončilo tak, že se ten zápas bude dvacet minut dohrávat na neutrální půdě v rámci dalších přáteláků. Po dnešku bych se nedivil ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ale tyhle zápasy prakticky vždycky končí kontumací ve prospěch poškozených.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovný a rovnější

Reagovat
smazaný uživatel

Ovcomrdi, jak hral Hrosovsky?

Reagovat
smazaný uživatel

ked vidim kombinaciu celzi, hamburg, slepice.. je diagnoza jasna

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Darren Fletcher

nebud chuj

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milano

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko valec

Reagovat
robbik

Ibra jeden gól lepší než druhej

Reagovat
smazaný uživatel

to stale nie je De Gea jednotka?

Reagovat
smazaný uživatel

Iker není nejlepší gólman Španělska už víc než deset let, takže si toho nevšímej. Oni ho tam drží, aby jakž takž vyvažoval vliv Barcelony v repre. To je obecně známý fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Ikerovi nic nemam no, ale nerozumiem tomu, preco nenechaju De Geu chytat, ked je jasne najlepsi...to, ked Iker bude chytat dalsich 10 rokov, tak bude stale jednotka? zaujimave no

Reagovat
smazaný uživatel

já proti němu mám pár věcí, ale převažuje to, že ho mám rád a respektuju ho.

Ale že v repre plnil hlavně jinou funkci, než lapače v bráně, se ví.

Reagovat
vacin

Jasný od roku 2005 není nejlepší brankář ve Španělsku

Reagovat
smazaný uživatel

Viac nez desat rokov urcite nie, ja by som povedal cca 3 sezony(s ohladom ze donedavna mu bol konkurenciou iba Valdes). Ludia velmi rychlo zabudaju...Iker bol fenomenalny brankar a bol tam zasluzene, teraz je za zenitom svojich vykonnosti a najlepsi je De Gea, tiez nechapem toho Casillasa v brane ale v minulosti bol vzdy naj on.

Reagovat
smazaný uživatel

do ms 2010 byl jednotka uplně jasně.. to neokecáš.. poslední roky je to věc jiná..

nebo si fakt myslíš, že do JAR měl jet jako jednička Valdes?

Reagovat
smazaný uživatel

a vlastně Euro 2012 odchytal taky dost dobře.. byl jistota. nepustil žádnou kravinu. měl docela dost pěkných jistých zákroků. ono se to asi zatratí za ten tým, ale na Euru 12 byl Iker možná nejlepší brankář společně s Buffonem..

Reagovat
ACSeRw!n

jasne, pres deset let

Reagovat
Ed_Hazard

10 rokov? to platí ešte od čias Franca

Reagovat
Spasitel

S teba nikdy nič normálneho nevyjde čo ?

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo byl nejlepší těch prvních 8 z těch tvejch 10 let?

Reagovat
Kenneth

Přece Victorek

Reagovat
frankiefcb

možná myslel Reinu. Tak Viktor to byl nejslabší článek Barcy, bohužel už v Barce není a taky s ní jde strach, jelikož konečně mají kvalitní brankářskou dvojici a ne díru a šaška jako v minulých letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

nešaškuj

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ACSeRw!n

zajimavej zapas v Podgorici

Reagovat
LAM

Španělsko čeká v úterý přátelský zápas s Nizozemskem, do kterého nezasáhne Jordi Alba. Krajní obránce musel kvůli zranění již po jedenácti minutách odstoupit z kvalifikačního duelu s Ukrajinou, následně se vrátil zpátky do Barcelony a během dnešního dne by pak měl v katalánské metropoli podstoupit podrobná vyšetření.

Jo a proto odešel z trávníku asi v 79 minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ten by dal gol snad aj v deliriu po dvoch litroch vodky....

Reagovat
homeles8

Reagovat
vlastik

Reagovat
CubONE

Reagovat
Bayernista18

Zase penalta ale ...

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

zlatan

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to musí opravdu takhle vyvádět když porazí Lucembursko?Jako ok, vedou skupinu, ale tady se ukazuje ta mentalita těch malých států..pochybuju že takhle by se radovala nějaká velmoc.Nevím mě to spíš připadne komické.

Reagovat
Ferguson6

Jasné, majú tam potichu sedieť radšej

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Pigeon

jakoby existovaly jen dvě možnosti, jak se chovat

Reagovat
smazaný uživatel

robia to po kazdom vitaznom zapase, ci je to Ukrajina, Spanielsko alebo Luxembursko, vitazstvo je vitazstvo a 3 body su 3 body

Reagovat
frankiefcb

No jo velmoci jsou často namyšlené a proto většinou žádné velmoci nefandím. Ale jak vidím fandíš Juve tam je namyšlenost normání, to jde chápat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

sak to je na tom pekne ze si vieme uzit aj male vitazstva

Reagovat
Minister

Reagovat
LAM

Porazej Lucembursko a maj radost jak kdyby vyhráli MS.

Reagovat
smazaný uživatel

tam ani nejde o to ze porazili Lux, ale skor o to ze maju 5 zapasov a 5 vyhier, v time je dobra nalada, vyzera to tak ze aj super kolektiv, trener je tiez spravny chlap, proste je v time pohodicka a je to hlavne vidiet na chalanoch

Reagovat
andrew96

Reagovat
frankiefcb

Tak se mají slavit vítězství národního týmu.

Reagovat
ACSeRw!n

cobolaci no a co jako? s tim votravuj nekoho jinyho

Reagovat
smazaný uživatel

Internet hooligans, ti su najdrsnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
*CZE*

nejdřív mlátí rukou do znaku Slovenska a pak po něm i skáčou , taky bych byl nasranej kdybych byl Slovák

Reagovat
smazaný uživatel

"v satni je vyborna atmosfera, chlaci sa futbalom skvele bavia"....

Reagovat
Rarášek

S prstem v nose, ale sakra .. Rakušani vypadají hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra ma formu jako nikdo

Reagovat
2miguel1

Hrošovský už hral proti Fínsku

.

Včera zasa perfektný výkon Slovenska ...v obrane som čumel, ako dobre hral Pekarík. Škrtel,Ďurica to je asi TOP5 stoperska dvojica v kvalifikaciach na Eure...ten Ďurica, neviem, či mu pomohlo že je so Šebestovou ale uplne ked som vidím tak Sergio Ramos ...Šrktel je top obranca PL tam neni o čom ...Hubočan si svoje tiež odohraje ....pred pola Kucka, bez neho si neviem momentalne predstaviť hru Slovenska...neuveritelný hráč, kolko subojov on vyhrá, do kolkych ide, to je krása ...Pečovský trošku stratený ale dríč to je, možno niekedy s Hrošovskym striedať ...na krajoch Weiss,Stoch,Mak..to je rychlost dynamickost,paráda ..hlavne Weiss si dovoluje vela a vychadza to ...Hamsik to je extratrieda tam neni o čom ale hlavne, prekvapil ma Nemec ...ten hral včera parádne...taký Honza Koller to bol včera ...sklepávanie,robenie priestoru pre Hamsika,super super ....urcite mu prostel ten trade do New Yorku ...ale čo je hlavné, ten futbal ma hlavu a patu ....presne vieme, čo treba hrať ...niekedy je to ten účelový futbal, nieco ako Chelsea proti Barcelone ...to sme mohli vidiet proti Spanielom alebo aj Ukrajincom ...zas v zapasoch, kde bolo nieco treba vymysliet, sme hrali rýchlo od nohy a ten val sme hlavne po krajoch prekonávali ...ono, hráme teraz tak, že pokojne možem povedať, že ani v Spanielsku nemusime prehrať ..ked sa na Euro dostaneme, čo už dufam sa stane, aj tam možme zahrať pekný vysledok, nakolko ta hra je velmi účelná na silných superov, hlavne sme dosť silní teraz...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele