Souhrn evropské kvalifikace o postup na MS 2018 - neděle 11.6.

11.06.2017, 19:54, aktualizováno 11.06.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Itálie potvrdila roli favorita proti Lichtenštejnsku, přesto na čele skupiny G zůstávají Španělé, kteří si poradili s Makedonií. Island zdolal Chorvatsko a na svého konkurenta se tak bodově dotáhl. Uspěla rovněž Ukrajina. Wales veze pouze bod ze Srbska, nerozhodně se pak hrálo také v Irsku a Moldavsku...
Skupina D

Srbsko - Wales 1:1

11.06.2017 20:45

Góly: 74. Aleksandar Mitrović - 35. Aaron Ramsey (pen.)

Národní tým Walesu výsledkem na srbské půdě uhrál již pátou remízu za sebou a jeho kvalifikace na mistrovství světa v Rusku se již notně komplikuje. Hosty sice dostal do vedení Aaron Ramsey, ovšem sedmnáct minut před koncem srovnal Aleksandar Mitrović a stanovil tak konečné skóre 1:1.

Při absenci vykartovaného Garetha Balea spadala největší zodpovědnost ve velšském týmu na záložníka Arsenalu Aarona Ramseyho, jenž v pětatřicáté minutě ukázal nejen pevné nervy, ale také znalost historických fotbalových reálií. Po nanejvýš okatém tahání za dres Sama Vokese totiž rozhodčí Manuel de Sousa ukázal na značku pokutového kopu a Ramsey na témže stadionu, kde se Antonín Panenka prezentoval slavnou vítěznou penaltou ve finále mistrovství Evropy proti Západnímu Německu, předvedl Ramsey totéž jemné načechrání míče do sítě, byť ne přímo do středu brány.

Od průlomu skóre ovšem převzali herní iniciativu Srbové, kteří se marně dožadovali odpískání penalty ve vlastní prospěch po nastřelené ruce Guntera či Matićově pádu v šestnáctce. V třiasedmdesáté minutě se už ale domácí přece jen dočkali vyrovnání, když střídající Prijović po perfektní Gudeljově kolmici vybídl patičkou k zakončení Aleksandara Mitroviće, jenž ranou na přední tyč propálil brankáře Hennesseyho, stejně jako v listopadu loňského roku v Cardiffu. Odvetný zápas Srbska s Walesem tak dopadl stejně jako ten první, tedy dělbou bodů za remízu 1:1.

Velšany po letní pauze čekají duely s Rakouskem a Moldavskem, které již musí bezpodmínečně vyhrát, zatímco Srbsko se utká rovněž s Moldavany a poté zavítá na půdu Irska.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Gruzie 2:2

11.06.2017 18:00

Góly: 15. Radu Gînsari, 36. Alexandru Dedov - 66. Giorgi Merebašvili, 70. Valeri Kazaišvili

Moldavsko zvládlo skvěle první poločas, v němž vstřelilo hned dvě branky. Druhá půle se ale domácím vůbec nepovedla a byli to naopak hráči Gruzie, kteří hráli prim. A protože také oni v závěru vstřelili dvě branky, body se nakonec spravedlivě dělí.

Už v jedenácté minutě měli hosté šanci zahrávat standardní situaci a zhostili se jí velmi dobře. Giorgi Arabidze střílel velmi tvrdě a technicky zároveň, takže brankář Namaşco měl velké problémy alespoň vyrazit ránu mimo nebezpečí. Ukázali se také domácí, kteří přežili tuhle standardku a vydali se sami do útoku. Dedov vypálil zpoza vápna a Makaridze vyrazil balon přímo na Gînsariho, který pohotovou dorážku poslal do brány, jenže stál v ofsajdu.

Po několika minutách se konečně měnilo i skóre utkání a to ve prospěch domácích. Radu Gînsari si naběhl do brankového prostoru na Cocuicův pas z přímého volného kopu a brankář Makaridze už nedokázal nijak reagovat na jeho pokus - 1:0.

A to nebylo vše v první půli, protože mnohem aktivnější domácí hráčí brzy vsítili další branku. Antoniuc vnikl do vápna a došel s míčem až na koncovou čáru. Na ní pak zpětnou přihrávkou našel volného a neobsazeného Alexandrua Dedova, který si věděl rady a poslal balon do sítě - 2:0 pro domácí.

Teď to měli hosté hodně těžké, zbýval jim poločas na to, aby s výsledkem něco udělali. Deset minut po změně stran Kvekveskeri napřáhl ke střele z uctivé vzdálenosti, jenže to se mu vůbec nepovedlo. Po hodině hry mohlo být definitivně rozhodnuto, protože se ve vápně dostal k hlavičce Radu Gînsari, jenže míč do sítě dostat nedokázal.

Jenže po hodině hry se dostal na trávník střídající Giorgi Merebašvili a svému trenéru se odvděčil tím nejlepším možným způsobem. O pouhých třicet vteřin později se totiž zpoza vápna dostal k balonu a odražený míč napálil z voleje do sítě! Gruzie najednou dostala naději a začala hrát.

A to nebylo vše, neboť o pouhých pět minut později Gruzie šokované domácí hráče zasáhla podruhé! Po odvráceném centru z přímého kopu se k odraženému míči dostal mladý záložník Valeri Kazaišvili a z hranice vápna propálil brankáře Stanislava Namaşca - 2:2!

Deset minut před koncem se mohl stát hrdinou domácí Cojocari, jenomže jeho ránu zastavil na brankové čáře Kvekveskeri. A když o pár minut později Arabidze nastřelil spojnici, stav utkání už zůstal neměnný.

Více informací k zápasu

Irsko - Rakousko 1:1

11.06.2017 18:00

Góly: 85. Jonathan Walters - 31. Martin Hinteregger

Rakušané v Irsku dlouho vedli po brance Martina Hintereggera, jenže vedení neudrželi. Pár minut před koncem se po velké tlaku ze strany domácích konečně prosadil Jonathan Walters a navíc domácímu Shaneu Duffymu nebyl uznán gól.

Rakousko přivezlo veškeré možné hvězdy, takže se na hrací plochu hned od začátku dostali Dragović, Prödl, Hinteregger, Baumgartlinger, Alaba, Lazaro nebo Burgstaller. Domácí zase sázeli na pověstnou atmosféru a bojovný herní styl. Na hřišti se pohybovali brankář Randolph, dále Duffy, Ward, Arter, Whelan, Brady nebo útočník Walters.

Hostující Rakousko bylo hodně aktivní hned od úvodních minut, což domácí hráče viditelně dost překvapilo. Zejména s hvězdným Alabou měli domácí Irové velké problémy a zastavovali jej jen díky zdvojování či faulům. Na kolmici Alaby si zabíhal Guido Burgstaller, který však netrefil ideálně. Po třiceti minutách už se ale skóre měnilo. Přízemní centr Davida Alaby od rohu propustil Prödl na Martina Hintereggera, který se nemýlil - 1:0.

Až do konce první půle se domácí nemohli srovnat se stavem a dlouho jim trvalo, než vymysleli alespoň nějakou příjemnou přihrávku. Ani nástup do druhého poločasu se domácím hráčům moc nepovedl a opět to byli hosté, kdo útočil. Valentino Lazaro se na pravém křídle dobře uvolnil a našel Zlatka Junuzoviće. Tomu ale radost sebrali brankář Randolph spolu s obráncem Duffym.

Po hodině hry už tlak Irů začal narůstat dost viditelně, jenže se odehrával jen kolem vápna Rakouska. K zakončení zpoza šestnáctky se dostal James McClean, jenže jeho pokus postrádal razanci i přesnost. Do zajímavé šance se na opačné straně tlačil Guido Burgstaller, na něhož si ale počíhali Duffy s Christiem. Irové potřebovali více tlaku a ten měl na hřiště vnést Wes Hoolahan.

Právě střídající hráč se dostal do zajímavé šance jen pár minut po svém příchodu na hřiště. Jeho centr zasáhl na malém vápně Martin Prödl a měl velké štěstí, že jen do míst, kde stál brankář Heinz Linder. Po rohovém kopu Bradyho hlavičkoval deset minut před koncem Kevin Long a za překonaného brankáře Lindnera zaskočil na brankové čáře Stefan Lainer!

O chvíli později mohl dát hostům definitivní pojistku Florian Grillitsch, který kombinoval s Lazarem. Grillitsch se dokonce dostal k dorážce po první nepříliš povedené ráně, jenže brankář Randolph předvedl parádní zákrok a míč vyrazil. To bylo dost možná stěžejní, neboť z další akce domácí konečně srovnali. Obrovský tlak zakončil Jonathan Walters, který přetlačil stopera Dragoviće a poslal míč do sítě - 1:1.

O pouhé tři minuty později dorazil hlavou míč do sítě Shane Duffy, jenže jeho radost neměla dlouhého trvání. Sudí Fernández Borbalán jeho branku kvůli faulu na Lainera neuznal! A když v podobné situaci selhal o dvě minuty později Jonathan Walters, skóre se už nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Srbsko633013:712
2.Irsko63308:412
3.Wales61509:58
4.Rakousko62229:88
5.Gruzie60336:103
6.Moldavsko60244:152
Skupina G

Izrael - Albánie 0:3

11.06.2017 20:45

Góly: 22. Armando Sadiku, 44. Armando Sadiku, 71. Ledian Memushaj

Albánci oplatili Izraelcům úvodní porážku se vším všudy a výhrou 3:0 se udrželi ve hře o postup. Hosté si vytvořili náskok už v poločasu, kdy se dvakrát trefil Sadiku a ve druhé půli pojistil výsledek Memushaj. Navzdory Albánskému triumfu však skupině G nadále vládnou Španělsko s Itálií.

V listopadu loňského roku utrpěl účastník evropského šampionátu těžký direkt, když doma podlehl vysoko 0:3 a zároveň stvrdil hodně nepovedený začátek kvalifikace. Že ale Albánci nic nevzdávají ukázal zápas v Haifě.

Izrael začal o něco lépe, přesněji řečeno byl před šestnáctkou soupeře mnohem nebezpečnější. V dobré pozici neuspěl obávaný střelec Zahavi a proti Natchovi se výtečně zaskvěla opora římského Lazia golman Strakosha. Albánie nechala Izraelce hrát a pak sama nečekaně udeřila. Sadiku z ideální vzdálenosti vypálil a přízemní rána skončila v síti. Následně se znovu opakoval minisouboj Zahaviho se Strakoshou, ale opět s lepším výsledkem pro brankáře. Těsně před koncem přišel pro domácí další šok. Armando Sadiku opět na nic nečekal, zpracoval si balón a jelikož dostal spoustu času i prostoru, vypálil do stejných míst jako v případě první branky a znovu slavil úspěch.

Izrael nutně potřeboval oživit hru a vrátit se kontaktní brankou zpátky do zápasu a proto už do 67.minuty využil všechna střídání. Jenomže kýžený efekt to nepřineslo. V 71.minutě předvedli Albánci ukázkový kontr a Ledian Memushaj definitivně rozhodl. Domácím nakonec nebylo přáno ani čestné snížení a po závěrečném hvizdu nastalo pravé vystřízlivění. Stejný tým, který Albánce porazil 3:0 teď stejným výsledkem podlehl.

Více informací k zápasu

Itálie - Lichtenštejnsko 5:0

11.06.2017 20:45

Góly: 35. Lorenzo Insigne, 52. Andrea Belotti, 74. Éder, 83. Federico Bernardeschi, 90+1. Manolo Gabbiadini

Italové doma deklasovali Lichtenštejnsko pěti góly a zejména druhá půle se jim povedla na výbornou. Mezi střelce se zapsali ofenzivně ladění Insigne, Belotti, Éder, Bernardeschi a také Gabbiadini.

Bylo jasné, do bude favoritem dnešního utkání. Itálie má za sebou dlouhá léta bojů s nejlepšími, množství titulů a rodící se novou generaci skvělých fotbalistů. Jejími zástupci dnes na hřišti v Udine byli Andrea Belotti, Leonardo Spinazzola a Lorenzo Pellegrini, které doplňovali zkušení Insigne, Darmian, Buffon nebo Candreva s Chiellinim. Lichtenštejnsko spoléhalo na Fricka, Büchela nebo brankáře Jehleho.

Italové od prvních minut převzali aktivitu a diktovali tempo hry. Už ve druhé minutě zakončoval Antonio Candreva, jenže byl mu sudím odpískán ofsajd. Po další rychlé kombinaci mohl zakončovat Ciro Immobile, jenže jeho ránu z penalty lapil brankář Jehle. S dalším útokem přispěchal po straně Spinazzola, jenže jeho pokus byl včas zablokován.

Jinak ale kromě rychlého tempa panovala na stadionu Udinese skvělá atmosféra, směle podporující každou akci Azzurri. Lorenzo Insigne našel Cira Immobileho, který se rovněž jen zastřeloval. S nepříliš přesnými pasy Italů z jedné strany na druhou neměl brankář Jehle moc práce a stačilo mu lahůdkové balony do vápna v klidu sbírat. Vyloženě komicky pak vypadala situace, kdy se v dobré příležitosti srazil Immobile s Candrevou.

Hra Italů, jakkoli ofenzivně mohlo rozestavení 4-2-4 působit, postrádala přesnost a energii. Mnoho běhání pro nic, řekl by dnes Shakespeare. Hosté také moc nebezpečně nevypadali a kdyby si brankář Gigi Buffon v bráně četl dnešní vydání Gazzetty, byl by to možná hodnotněji strávený čas. Po třiceti minutách se ale hosté náhle osmělili. Frickovu ránu ještě zablokoval obránce Barzagli, další pokus Polverina ale mířil jen těsně vedle tyče!

Do konce první půle zbývalo již jen devět minut a domácí fandové začali výrazně nervóznět. Vše ale uklidnil Lorenzo Insigne, který potvrdil velký talent. Spinazzolův těžký pas si nejprve na prsou zpracoval a poté jej z voleje poslal krásně k tyči!

Ještě před koncem první půle se dvakrát dostal do šance Ciro Immobile, jenže dnes zkrátka neměl správně seřízená mířidla a brankáře Jehleho neprostřelil ani jednou. Do kabin přesto Italové odcházeli trochu spokojenější.

Nástup do druhého poločasu zvládli opět lépe Italové. Insigne krásně našel ve vápně volnějšího Candrevu, jehož střelu z první však obrana hostí zablokovala. Zrovna ve chvíli, kdy jste si mohli říkat, že Itálie hraje jen na jednoho útočníka, ten druhý, dosud neviditelný, skóroval. Lorenzo Insigne vysunul nádherně Andreu Belottiho a "Il Gallo" obstřelem na zadní tyč překonal Jehleho - 2:0.

Druhá branka dodala Italům potřebný klid a domácí si mohli fotbal více užívat. Nechyběly patičky, rychlé kombinace ani další technické finesy. Po další rychlé spolupráci nastřelil Ciro Immobile tyč! Střídající Éder se hnal o pár minut později za rychlou narážečkou, ale celá akce skončila v zámezí za Jehleho bránou. Další Éderova šance už skončila gólem, jenže nahrávka Belottiho znamenala ofsajd, takže branka nemohla být uznána.

Postupně se utkání začalo jen dohrávat a především hosté už neměli nápady ani chuť hrát. O to míň, když se Italové dočkali třetí branky. Patnáct minut před koncem rozjel Éder akci nahrávkou doprava na Belottiho, který vrátil centrem míč na střed. Tam byl právě Éder jakožto jediný hráč v pohybu. Těžký míč zasáhl ve vzduchu přesně a Jehle lovil balon potřetí!

Pohár hořkosti si museli hosté vypít až do dna, protože po krátkém obléhání hostující obrany a nahrávce Chielliniho si míč uzmul Federico Bernardeschi a krásnou ranou jej poslal přesně k tyči! Italové pár minut před koncem naprosto dominovali. V nastaveném čase dokonal dílo zkázy Manolo Gabbiadini, který stál na konci krásné akce po ose Insigne - Spinazzola.

Více informací k zápasu

Makedonie - Španělsko 1:2

11.06.2017 20:45

Góly: 66. Štefan Ristovski - 15. David Silva, 27. Diego Costa

Historie se opakuje. Španělský národní tým si stejně jako v předešlých vzájemných zápasech odváží z Makedonie všechny body za těsnou výhru s rozdílem jediné branky. O dobrý vstup Španělů do utkání se postaral brzkým zásahem David Silva, jehož ještě do půlhodiny hry doplnil Diego Costa a zdálo se, že je o vítězi zcela rozhodnuto. Další branky už však hosté nepřidali, a naopak po změně stran inkasovali kontaktní gól z kopačky Ristovského a nakonec se museli spokojit s výsledkem 2:1.

Tak jako tak La Roja zůstává v čele kvalifikační skupiny G díky lepšímu skóre před druhou Itálií, přestože národní tým z Apeninského poloostrova rozdrtil v souběžně hraném utkání Lichtenštejnsko 5:0.

Hned po úvodní čtvrthodině se Španělé ujali vedení po své typické kombinační akci, již založil Andrés Iniesta pasem na nabíhajícího Albu, který vybídl ke gólovému zakončení Davida Silvu. Záložník Manchesteru City se ještě zbavil stínujícího Sikova a poté bezpečně překonal i brankáře Dimitrievského. Druhý zásah večera pak přišel v sedmadvacáté minutě a hlavní zásluhy si na něm může připsat Isco. Míčový kouzelník Realu Madrid obelstil dvojici bránících hráčů a naservíroval míč na zadní tyč vstříc Diegu Costovi, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do sítě.

Hosté měli ve zbytku utkání i další slibné šance, ovšem Isco se Silvou a Piquém v zakončení neuspěli. Místo pohodového španělského triumfu tak ještě došlo na mírné drama a oživení domácích tribun, neboť v šestašedesáté minutě se zničehonic povedlo Stefanu Ristovskému vlétnout do prostoru za vysunutou španělskou obrannou linií a tvrdou ranou překonal i zaskočeného Davida de Geu. Šlo o jeho vůbec první gól v reprezentačním dresu.

Navzdory inkasovanému gólu si ovšem Španělé závěr utkání přece jen pohlídali, a i když Ramos, Piqué a Costa v dalších střeleckých příležitostech selhali, dospělo utkání k jejich zaslouženému triumfu v poměru 2:1. Patová situace na čele tabulky tak nadále pokračuje a zraky fotbalové veřejnosti již mohou s napětím vyhlížet datum druhého září, kdy se Španělsko utká s Itálií ve vzájemném zápase o přímý postup.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko651021:316
2.Itálie651018:416
3.Albánie63037:89
4.Izrael63039:129
5.Makedonie61058:133
6.Lichtenštejnsko60061:240
Skupina I

Island - Chorvatsko 1:0

11.06.2017 20:45

Góly: 90. Hördur Magnússon

Střetnutí Islandu s Chorvatskem sice příliš fotbalové krásy nenabídlo, ovšem o drama přesto nebyla nouze. V poslední minutě základní hrací doby totiž Hordur Magnússon i s trochou štěstí prolomil bezbrankový stav a zařídil Islanďanům velecenné vítězství 1:0, díky němuž jsou oba týmy po šesti odehraných zápasech na čele skupiny I se shodným ziskem třinácti bodů.

Úvodní půlhodina nabídla pouze nepřesné rány Gunnarssona s Modrićem z uctivé vzdálenosti a obdobně si posléze počínal i Gylfi Sigurdsson z přímého kopu. Na první větší brankovou příležitost si diváci museli počkat do pětapadesáté minuty, kdy přízemní centr Perišiće našel v pokutovém území Nikolu Kaliniće, avšak ani chorvatský forvard nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. To se již o deset minut později povedlo Marcelu Brozovićovi, ale brankář Halldórsson si s jeho skákavou ranou zdálky dokázal poradit a vyrazit míč na rohový kop.

Vše tedy nasvědčovalo, že utkání skončí zaslouženou bezbrankovou remízou, jenže v devadesáté minutě přišel šok. Rohový kop Gylfiho Sigurdssona nachytal chorvatskou defenzivu nepochopitelně v nedbalkách a Hordur Magnússon se zničehonic ocitl zcela sám ve skvělé pozici k zakončení. Přestože islandský bek netrefil míč hlavou, odrazil jej šťastně za záda bezmocného brankáře Kaliniče vlastním ramenem a rozpoutal v Reykjavíku bouřlivé oslavy jak na hřišti, tak na tribunách.

Více informací k zápasu

Kosovo - Turecko 1:4

11.06.2017 20:45

Góly: 22. Amir Rrahmani - 7. Volkan Şen, 31. Cengiz Ünder, 61. Burak Yilmaz, 82. Ozan Tufan

Trošku to dřelo, ale Turecko nakonec odváží z takzvaného Kosova všechny tři body po hladké výhře 4:1. Výkon celku z Malé Asie byl suverénní asi jako je suverénní Kosovská republika, Turci ale dokázali vytěžit z minima maximum - pět střel jim stačilo na čtyři branky.

Tabulka ve skupině I je díky tomu parádně zamotaná - tabulku vede Chorvatsko jen o skóre před Islandem. Dva body za nimi je pak právě Turecko a ještě navíc Ukrajina.

První poločas byl v albánském azylu docela vyrovnaný, a to i přesto, že Turecko otevřelo skóre už v šesté minutě a mohlo směřovat už od úvodu k jasnému triumfu, když Volkan Sen hlavou prodloužil do sítě centr Kaldirima. O čtvrt hodiny později ale rozehrál rohový kop Rrahmani a Valon Berisha taktéž hlavou vyrovnal.

Rozhodující trefu ale po půlhodině hry zařídil teprve devatenáctiletý Cengiz Under, jenž se držel trendu předchozích minut a do Selcukova rohu trknul taktéž svou palicí. Gólman Kosova Ujkani krátce po přestávce vystřídal a jeho náhradník Nurković se příliš nevyznamenal. Hned první střelu Buraka Yilmaze propustil pod tělem a bylo to 3:1.

Konečný výsledek zařídil prudkou ranou z bezprostřední blízkosti Ozan Tufan, jenž si do vápna přiklepl Yaziciho přihrávku a napálil míč pod břevno. Chvíli poté ještě dovršil kosovský zmar červenou kartou Bernard Berisha.

Více informací k zápasu

Finsko - Ukrajina 1:2

11.06.2017 18:00

Góly: 72. Joel Pohjanpalo - 51. Jevhen Konopljanka, 75. Artem Bjesjedin

Ukrajina se na vítězství ve Finsku tuze natrápila, nakonec ale severského soupeře těsně udolala. Skóre otevřel chvíli po pauze Jevhen Konopljanka, jenže dvacet minut před koncem utkání vyrovnal finský žolík Joel Pohjanpalo. O třech bodech pro Ukrajinu nakonec rozhodl jiný střídající útočník Artem Besedin.

Ševčenkovi svěřenci se díky tomu udrželi v kontaktu se špičkou tabulky. S jedenácti body na kontě zaostávají za třetím Tureckem jen o skóre, lídři Chorvatsko a Island jsou pak vzdáleni pouhé dva body.

První poločas utkání zahájily dvě nepřesné rány na obou stranách, kdy se nejprve netrefil finský Lam a posléze pálil mimo i Malinovskij. První střelu na bránu měl na svědomí v pětatřicáté minutě Jevgen Seleznev, ale brankář Hrádecký neměl velké potíže.

Gólman z Bratislavy kapituloval až po změně stran, kdy Jarmolenko uvolnil ve vápně Malinovského, jehož pokus ještě Hrádecký kryl. Dorážka Konopljanky už ale skončila v síti. Ukrajinská hvězda málem věnovala gól i Finům, po jeho nepřesném pasu ale Pukki trestuhodně přestřelil.

Přesto se domácí celek dočkal kýženého vyrovnání. Ve dvaasedmdesáté minutě si Rakitskij málem vstřelil vlastní gól, míč putující od břevna každopádně už sklepnul přímo do branky Pohjanpalo. Jenže Ukrajinci se nevzdali a za pouhé tři minuty vstřelili vítězný gól. Rakitskij tentokrát výtečně nacentroval a Besedin vskutku pozoruhodnou hlavičkou takřka u země rozhodl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko641111:213
2.Island64119:613
3.Turecko632111:611
4.Ukrajina63219:511
5.Finsko60154:101
6.Kosovo60153:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jevhen.

Reagovat
Elliasson

Weinzieler odvolán, určitě do Slávky nepůjde. Ale je to sympatický hráč i tak na druhou stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč, co kritizuje svého trenéra, mi jako sympaťák nepřijde, ale tak to je asi subjektivní názor. Každopádně dříve jsem ho měl strašně rád, společně s Jarmolenkem. Škoda, že nenaplnili svůj potenciál.

Reagovat
HullCity

Těžký to mají Ukrajinci a i Rusáci v zahraničí.Ale ono není čemu se divit,když bereš 5 milionů dolarů ročně.Pak by Jarmolenkovi nikdo neměl mít za zlé,že nechce odcházet.Doma je prostě za top hvězdu a nemusí prakticky nic dokazovat...každoročně bojuje o titul,LM popř. EL,repre zápasy.Ono proč se mihnout pár sezon někde v Anglii,vydělat zhruba to samé,ale v případě Jarmolenka méně,když má všechno doma?O tom potenciálu bych taky nepřeháněl,Konopljanka hrál v Seville dobře,akorát se měnil trenér a v Schalke mu zase nějaký noname nedal pořádnou šanci a kdoví co se dělo v kabině doopravdy.Jinak tahle šaškárna kolem Konopljanky by už měla přestat.Je sice hezké,že top týmům tady došlo,že se dá nakupovat i někde jinde jak na Slovensku,ale na Konopljanku prostě platem nikdo nemá.To mi připomíná další kachnu tady...Darida do Realu!!

Reagovat
stas87

Ten noname mu sancu dal..a on sa mu odvdacil tak, ze bol pravidelne medzi najhorsimi hracmi. Aj tak ho Schalke vykupilo len preto, aby sa ho obratom zbavilo. Tak snad Fener posle aspon tych 12 a on potiahne doprdele.

Reagovat
HullCity

Nepřekrucuj fakta,šanci nedostal a mezi nejhoršími?To bylo i díky trenérovi celé Schalke,proto skončili tam,kde skončili.Pokud neodejde,doufám,že Tedesco nebude stejný idiot...ale pokud dostane pořádnou šanci a vyhoří,pak se ti omluvím.

Reagovat
stas87

Ja som ho v drese Schalke videl, nie vsetky zapasy uplne v ktorych nastupil ale videl som nieco. Napriklad v Bremach hral pol hodinu, prisiel za stavu 1-0 pre Werder a kazdu, ale doslova kazdu loptu co mal, tak prihral radsej dozadu na beka, nepokusil sa vobec o prienik a hral totalne bez sebavedomia. Vo Freiburgu bol uplne k hovnu, v El v odvete s Ajaxom zahraval v zavere tri rohy po sebe a vsetky kopol tak, ze icch odkopol prvy hrac Ajaxu, hlavne ze sa k tomu musel srat. Pokial ale nepochopi, ze po strate lopty sa ma vratit a vypomoct bekovi, tak to nech radsej fakt zmizne na Ukrajinu. Weinzierl asi zrejme nikdy nepracoval s hracom, co nerespektuje pokyny a on nema kvalitu na to, aby to postavili na nom a on uplne vypustal defenzivu. A zvlastne je, ze problem s Weinzierlom mal asi zrejme len Konopljanka...a nikto iny.

Reagovat
QooBo

Je to hráč, ktorému sa musí prispôsobiť taktika a nie on taktike .. nikdy to nebol typ, ktorý by sa po každom útoku vracal až do vlastnej 16ky a bránil ale ten naopak je to typ, ktorý na súperovej polovici z ničoho vytvoril niečo a bol schopný sa prekľučkovať až ku gólu prípadne ho spoluhráčovi pripraviť .. a keď to nešlo až do bránky tak vymietol nejaký projektil z 25m .. v Dnipre bol fantastický a aj kým hrával v Seville patril k najlepším k najlepším hráčom tímu, napr. si spomínam na zápas s Realom kde si doslova robil srandu z protihráčov .. on má kvalitu a neskutočnú len treba okolo neho postaviť hru + aby mal za sebou spoľahlivého beka

Reagovat
stas87

No nie nemusi sa mu prisposobit taktika..to mozno niekde na Ukrajine, tam si nieco take moze dovolit. V BL skratka bude respektovat pokyny trenera a nenecha spoluhracov v problemoch len preto, ze kedysi niekde v Uzhorode trafil vinkel z 25 metrov. Ak v Nemecku nechce byt, tak nech vypadne tam, kde mu to budu tolerovat. Takze moze byt sebaviac talentovany, ale pokial k tomu neprida nic navyse, tak je to uplne zbytocny hrac a bude sa motat v kruhu. A takych Konopljankov uz bolo a nikto po nich casom ani nestekol..

Reagovat
HullCity

QooBo No konečně pořádná reakce!!Ten zápas proti Realu sem viděl taky,hodně lidí ho po něm chválilo.

Reagovat
Jordi Alba

V Seville přestal hrát, když se odmítal vracet bránit.

Reagovat
Beči

Sobota, tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Zajtra nejdem do roboty a vyhovorim sa, ze na EF bola sobota.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Walters si pomohl rukou ne tělem. Gol Irska neměl platit.

Reagovat
paver

To víš, že jó. A že se Dragovič rozčiloval, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je jedno, jestli se někdo rozčiluje. Když do tebe někdo strčí rukou a vyřadí tě tak ze souboje, tak to není čistý. V plným běhu to postrčení neustojíš.

Reagovat
paver

Pošťuchovali se takhle celej zápas a rozhodčí je většinou nechával, protože to bylo v rámci fair play. Dragovič hrál na Walterse osobku a při tom gólu to prostě nezvládl. Oba dva zkrátka rány rozdávali, ale i přijímali. A tak to má být

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ako sobota

Reagovat
Spalovač šancí

Dunajská Sobota ako Rimavská Středa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sheffield wednesday chleb ve zdejsi dnes nam dej.

Reagovat
smazaný uživatel

Žabaři moldavští

Reagovat
Spalovač šancí

Na Islandu světlo a stíny jako kdyby se hrálo v pravé poledne

Reagovat
smazaný uživatel

tak zober, ze maju o dve hodiny menej (teraz cca 20:00) a slnko im tam zapada tesne pred polnocou))) http://www.gaisma.com/en/location/reykjavik.html

ked som robil na islande, tak leto bolo uplne magicke, v kuse svetlo, ani kus tmy. potom som isiel pracovat do finska, tiez nadherne dlhe noci, mozes na plazi byt aj do desiatej vecera a stale sa da kupat))

Reagovat
smazaný uživatel

"na cestach s bartoskou donutilem a isokrahu"

Reagovat
smazaný uživatel

ale inak v zimnom obdobi je tam svetla pramalo, len zo 2-3 hodiny nie?

Reagovat
smazaný uživatel

nejzajimavejsi ale na tom je, ze se nikdy nedozvie proc tomu tak je... tyhlety zahady sveta me fascinuji

Reagovat
OnderCZ

Co je na tom záhadného? Vždyť zrovna tohle má absolutní logiku a je to snadno vysvětlitelné

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

tady se asi pletes, delal jsem o tom referat a videl jsem video, ktere dost prukazne negovalo prave tu vysvetlitelnost

Reagovat
maxton

ja som videl video ktore hovori ze Hillary Clinton je mrtva a uz dva roky ju hra dvojnicka

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tě stejně fascinovala i fyzika, tak bys to dokázal vysvětlit poměrně snadno...

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, já tam byl třeba v únoru, a to se ti blbě vstává i v pozdních 9 hodin ráno, když je ještě tma jak v noci

Reagovat
Kixi Syhimour

Ukrajina

Reagovat
smazaný uživatel

Gól sa stal,Merčiak zabil.

Reagovat
Rarášek

veikko už sem moc nechodí, co?

Reagovat
Spalovač šancí

Islandští chachaři

Reagovat
Spalovač šancí

Island

Reagovat
Spalovač šancí

pěkně ramenem to trknul

Reagovat
smazaný uživatel

Island inak aj Srbsko - Wales super futbalik a vyborna atmosfera v Belehrade

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda straty dvoch bodov, vo Viedni aj v Dubline bude hrozne ťažké vyhrať. Z náskokom by sa šlo do jesene ľahšie

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Taylora a Balea Měli brát dnes 3 body. Zbytečná ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ztratit s kopitama z walesu

Reagovat
REPLIKATOR

Goooooool Iceland

Reagovat
paver

Vikingové Židi

Reagovat
Hokaido

Spinazzola Ten má snad předurčeno, že jednou přestoupí do Tottenhamu.

Reagovat
monty25

ISLAND Zlaté 3 body a zase odměna za neskutečnou bojovnost. Nakonec to bylo zaslouženě, protože Island byl ve druhé půli lepší. Magnusson to trefil tak krásně, jak to ani nechtěl...

Reagovat
Jeňa

Reagovat
Shevchenko

Islaaand

Reagovat
ZB 07

Islaaaaand výborně

Reagovat
Jeňa

Reagovat
Spalovač šancí

Skupina D je boží. 3 týmy bez prohry, 2 týmy bez výhry a Rakousko od všeho stejně

Reagovat
smazaný uživatel

A lídri majú rovnako bodov, ako Slovensko #OccupyGroupD

Reagovat
smazaný uživatel

To Kosovo fakt nepochopím. Veď to nie je štát, iba územie o ktoré sa naťahujú Srbi a Albánci. A oni majú dokonca reprezentáciu. To už by pokojne mohla mať aj Morava či Podkarpatská Rus.

Reagovat
blaugrana

Keďže tam nežiješ, tak to nepochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Kosovčania majú veľmi silno rozvinutý zmysel pre spolupatričnosť.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to aj Trnavčania a každá oblast kde je prerastený lokalpatriotizmus, no to z teba nerobí národ/ či štát ale uznávam je to daleko komplikovanejšie. Jediné štastie že Balkán už bol zdalšej vojny unavený lebo by ten konflikt bol daleko horši...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to naozaj veľmi citlivá téma, nechcem nikomu strániť, no som toho názoru, že Srbi si to na Kosove pokašľali sami. Ich milovaný Tito vo veľkom umožnil albánske prisťahovalectvo do oblasti a keď umrel, v celej Juhoslávii neexistoval intelektuálny disident ani opozícia. Veci vzali do rúk primitívni nacionalisti a v 90.rokoch sa utopili vo svojich tupých etnických fantáziách.

Žiaľ, v Srbsku je na scéne ešte množstvo idiotov, čo úspešne hrá na strunu národnostných konfliktov. Ten región je politicky hrozne zaostalý, viď aj nedávne prezidentské voľby. Dodnes politici, ale dokonca aj akademici blúznia o srbskom pobreží, hovoria o katolíckych Srboch a Čiernohorcoch ako Srboch...Neviem,to akoby som si predstavil, že Česko bude mať po 500 rokoch pretenzie na Sliezsko a Lužice

Reagovat
BílíAndelDrcKo

A Albánci na Kosovo to nie je to iste? Rozdiel medzi balkáncami velký nie je i ked by ma určite teraz zabili všetci za toto. Na Historii je krásne to, že to čo bolo aj tak su vzdy len legendy a každý ich aj tak interpretuje vždy po svojom aj keby akolvek vierohodne chcel nikdy ta interpretácia nebdue presná. Ak by Srbi o dané územie Kosova prišli tesne v akomkolvek povojnovom období nepoviem ani slovo lebo to malo nejaké logick= vysutenie a v takých situáciach sa to stáva. Ale to akým spôsobom sa oddelilo Kosovo to nemalo s vela spoločne so zdravým rozumom a nemožno sa im čudovat reagoval by na to rovnako každý štat.

Reagovat
smazaný uživatel

Opakujem, nemali Kosovo znásilňovať v 90.rokoch, nemôžu sa potom čudovať, že prišlo, čo prišlo. Dejiny legendy určite nie sú, existuje množstvo historických dokladov a posledné dve storočia sa dajú skoro precízne objektívne zrekonštruovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Obecně mezi balkánci opravdu velký rozdíl neni, nicméně mezi albánci a zbytkem balkánu je rozdíl propastný. Jiný národ, jiná kultura, jiná historie a naprosto odlišný jazyk. V podstatě téměř jediné pojítko je geografický region.

Reagovat
Azazelo RD

No, tak se zamysli nad územím slovenska, o které se tahala ČR a Maďarsko a třeba pochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Že to napíše zrovna Slovák :D

Reagovat
osobnostx

To samé platí o Belgii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišan

Kosovo si hrdinným bombardováním Bělehradu "vybojoval" euroatlantický blok v čele s USA. Ale když může mít svou reprezentaci zastydlá britská vojenská základna Gibraltar a sama Británie má dokonce čtyři reprezentace aniž by byla fotbalově tak skvělá není se co divit.

Reagovat
blaugrana

Pozeram Mexico vs USA a daleko lepsi futbal to je, nez tie pretaktizovane europske futbaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že se to kříží s NHL tak to sleduju jen po očku.

Reagovat
blaugrana

Fandim Nashvilli, podane mam na Pens.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
blaugrana

Aj tebe tak rube nova sport?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja koukal na netu

Reagovat
blaugrana

Jaj.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

my Cesi mame vicemistra sveta v onanii. A jeste Toupalika a to je vse. Stydim se za to, ze jsem Cech!

fotbal nevime hrat taka ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se prokecnout poslední větou, že jsi slovák. Troling se má dělat pořádně.

Reagovat
stas87

Tak ho to nauc, ved ty to vies velmi dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Já netroluju.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

zrovna ten největší špíňák

Reagovat
homeles8

Reagovat
FUnk

nepral jsem jim to, ale zaslouzi si ho nejvíce

Reagovat
homeles8

já byl v Březnu i v Pittsurghu, sám, jenom kvůli nim ♥ Proti New Jersey (6:4) a proti Floridě (4:0) A místo spaní jsem na ně koukal v noci a ak jsem v práci umíral. Takže pro mě je to lepší pocit, než když jsem zkouřenej

Reagovat
smazaný uživatel

jo ja byl taky na floride taka ostuda byt čechem ze jsem sandalkar a vschni cesi jsou hospodaci mi rikali

Reagovat
homeles8

tak to mě v Pittsburghu měli všichni rádi, když jsem ře, že jsem z ČR. Tam byli ty lidi celkově úplně parádní. I stará bába mě pozdravila a usmála se na mě, i když mám vlasy, velekj kříž na krku a nosím koženou bundu a ošoupaný rifle. Tam to byla paráda. Ten rozdíl, když jsem přiletěl zppátky do Prahy a všichni někam chvátali, mračili se a když jsem se na ně usmál a pozdravil, tak dělali, že mě nevidí :( V Pittsburghu jsem kouřil doutník na náměstí a týpek si zapálil cigáro a navázal jen tak konverzaci. A když jsem mu řek že jsem z ČR a přijjel jsem sám jen kvůli Pneguins, tak z toho byl úplně hotovej. Pak tm přišli jeho kamarádi a hned jim to řek a ti z toho taky byli hotový. Dokonce jsem viděl situaci v kavárně, že potetovanej negr s dredama a nbílej kravaťák z kufříkem se potkali u dveří a pouštěli se navzájem a smáli se na sebe. A takový to tam bylo pořád všude. Co se týče lidí, pro mě ráj na zemi♥

Reagovat
Le Gunner

Tak v Pensylvánii a obecně u Atlantiku jsou ti lidé přátelští.

To nic nemění na tom, že jsem Tučňákům nepřál, ale dneska tu taktickou bitvu vyhráli, byli šťastnější a obecně si to za play off zaslouží. Pekkovi ta finálová série prostě nevyšla, jinak to byl jasný Conn Smythe.

Takže gratuluji a už se neuvěřitelně těším na off-season.

Reagovat
Shevchenko

Ať se jede podívat do jižanských států jestli se na sebe budou černoch a bílý kravaťák usmívat.

Reagovat
Le Gunner

Však jasné, právě proto jsem pobřeží Atlantiku vypíchnul.

Reagovat
smazaný uživatel

pittsburgh je teda pobrezni mesto jak stehno.

Reagovat
Le Gunner

Ano, určitě jsem označením Atlantik myslel pouze města, která jsou pobřežní...

Reagovat
smazaný uživatel

vsak si z tebe delam jenom srandu. ale cim muze bejt ze sou tak mily?

Reagovat
Le Gunner

Těžko říct, možná se lze odkazovat komplexně na historický vývoj území, kde Mid-West, Atlantik a okolní území bylo proti segregaci (teda až na 8 Mile Road, ale to je už trošku jiná příběh ). Navíc, místo prvního osidlování, mnoho důležitých historických míst... Skutečně nevím, asi to mají v nátuře.

Reagovat
Le Gunner

jiný příběh*

Reagovat
Jordi Alba

To v hodně státech jsou lidé přátelštější a navazujou víc komunikaci, jak tady. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

to proto bo tu jsme na sebe zvykli

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně je to pak nezvyk, když se člověk vrátí.

Reagovat
Inter Eterno Amore

AVS a SHARKS ♥

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
QooBo

nejak som nepostrehol prečo neplatil gól Nashvillu ? rozhodca sa upískol ? niečo ako keď sme hrali na MS s Lotyšmi ?

Reagovat
smazaný uživatel

faul v brankovišti

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina I

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele