ŠOK - ŘEKOVÉ VYŘADILI FRANCII !

25.06.2004, 22:43
Aktuality
Evropský šampionát v Portugalsku zažil v pátek večer další šok. Ve druhém čtvrtfinále totiž největší favorit celého turnaje, Francie, nestačil na Řecko. O výsledku rozhodla 65. minuta, v níž se hlavou prosadil Charisteas. Francouzské ofenzivní hvězdy si za celý průběh zápasu vylámaly zuby na dobře pracující řecké defenzivě.

Ani jeden z celků nešel do utkání v nejsilnější možné sestavě. Otto Rehhagel nemohl počítat se Zisisem Vryzasem, který v průběhu základní skupiny viděl dvě žluté karty. Jeho protějšek Jacques Santini řešil zase otázku s defenzivní činností svého mužstva. Willy Sagnol si totiž v minulém utkání proti Švýcarsku zlomil ruku a s poraněným svalem zůstal pouze na lavičce Vieira, jehož nahradil Dacourt.

Oba soupeři začali opatrně a diváci si na první střelu museli počkat téměř čtvrt hodiny. Ve 14. minutě napřáhl z dálky Nikolaidis a Barthez si poprvé vážněji sáhl na míč. Hodně vzruchu pak přinesla následující minuta. To z trestného kopu nacentroval před bránu Karagounis a Barthez měl co dělat, aby u levé tyče zastavil Katsouranisovu střelu. Podle všeho se mu to však povedlo ještě před tím, než míč přešel brankovou čáru.

Francie se v útoku poprvé osmělila až ve 25. minutě, kdy po Lizarazuově průniku po levé straně a následném centru hlavičkoval nepřesně Henry. O dvanáct minut později zkusil své střelecké štěstí z třiceti metrů Fyssas a Barthez jeho ránu pro jistotu vyrazil na roh. To však bylo, co se týče zajímavých situací před oběma brankami v prvním poločase, vše.

A ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Francouzi předváděli pomalou hru a jejich soupeř vyrážel k nebezpečným brejkům. V 57. minutě přežili Řekové Trezeguetovu šanci, kterou hasil až na brankové čáře Kapsis, a následně sami udeřili. Běžela 65. minuta, když Zagorakis prošel kolem Lizaraza a přesným prudkým centrem našel v šestnáctce volného útočníka Charistease, který dostal svůj tým do vedení – 0:1.

Francouzský trenér poté posílil ofenzivu svého týmu a na hřiště poslal Sahu a Wiltorda. Reprezentanti země galského kohouta si vytvořili převahu, ale stále se jim nedařilo překonat výtečně pracující řeckou obranu. Ta ve druhém poločase zaváhala pouze jednou. Tři minuty před koncem se v šestnáctce ocitl zcela osamocený Henry, jenomže hlavou těsně minul levou tyč.

Bezradně působící Francie nakonec vyrovnávající branku nevstřelila a Estádio Alvalade zažil další překvapení letošního mistrovství. Před turnajem podceňovaní a odepisovaní Řekové prošli až do semifinále, kde je čeká vítěz duelu mezi Českou republikou a Dánskem.

Statistiky ze zápasu najdete zde.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*yarda

Hm, Řekové taky nic moc, spíš Francouzi hráli vyloženě blbě, žádná kreativita (Zidane, Pires) a z toho plynoucí šance (Henry se snažil, Trezeguet neviditelný a Saha víc fauloval než hrál). Pro mě byl nejlepším hráčem Francouzů Gaskoněc Lizarazu. Jsem zvědav, který z favoritů ještě pojede domů. Na druhou stranu měli Francouzi doteď na vrcholných podnicích z pr... kliku, tak jim teď došla, ale jen štěstím se zápasy nevyhrávají a můžou si za všechno sami.

Reagovat
HOST*

doufam ze budem mistri........................protoze v hokeji sme zklamali

Reagovat
HOST*Nhadagh

Nevím jestli jsme v hokeji zklamali..je to všechno o jednom zápasu...já nikoho neodsuzuju..pro mě je podstatné jestli se na to dívat..k čemu upachtěná výhra jedním vlastňákem??Raději plichtu po krásné hře( a pokud možno oboustrané..to mám nejraději:-))

Reagovat
HOST*

Maš pravdu borče Trezeguet stál jak panak a nic nedělal myslel si že s velkeho jmena bude velky hrač a nic byl z něho velký sráč

Reagovat
HOST*nawri

Panove mam takovej dojem ze MY se s Rekama srat nebudem ja bych rekl ze nam primo sedijou ale Danove hmmmmm to bude problem

Reagovat
HOST*nawri

samozrejme tim myslim ze pokud zvladneme Dany Rekove problem nebudou ale to je jen muj nazor...

Reagovat
HOST*Miguel

Taky si myslim. Dani budou trvdej orisek. Radsi bych bral Svedy nebo Italy nez Dany. Ale jak si tady psal, pokud je porazime tak ve finale sme a nejlip s Portugalcama

Reagovat
HOST*Honza

opet me utvrdilo to, proc skoncil Real az na 4. miste... taky predpokladam, ze to tak pujde i do budoucna, prece nemuzou vsichni zacit neco hrat - bude to horsi a horsi... taky mam porad pevnejsi nazor na arsenalisty a ty precenovane hrace v cele s Piresem!!! nedivim se, ze nikdy nic nedokazali. FORZA SERIE A!!!!!!! FORZA RECKO FORZA DELLAS

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou, ale Italská reprezentace na turnaji taky moc nezaperlila, co říkáš? Mě teda zklamali víc Italové jak Francouzi, protože Francii nemám rád, ale obě mužstva na EURU zahrála ¨prd.

Reagovat
HOST*Honza

Ja jsem fanousek Squadry a samozrejme nepostup ze skupiny je obrovske zklamani. Vubec nehrali jako tym, ikdyz meli podle mne perfektni muzstvo. Celkovy vykon byl trapny. Je to ale zase dobre v tom, ze se zacnou dit zmeny a treba priste to bude lepsi. Navic se svetovy fotbal hodne vyrovnava a treba to Euro muze vyhrat kdokoliv. U te Francie jsem to tak trochu cekal, ze to bude s Reckem, to ale ne. Vzdyt na minulem MS totalne vyhoreli. Oni sice vyhrali MS 98, Euro 2000, ale taky nikdy nic moc nedokazali, krome jeste jednoho Eura. Ta jejich slavna generace, vcele se Zidanem, pomalu konci... FORZA SERIE A!!! FORZA BANIK OSTRAVA

Reagovat
PJ

Proč sem proboha zase taháš Real?? Kvůli Zidanovi? Ten byl, jestli to nevíš, navrhnutej na nejlepšího hráče turnaje po základní části. Nebo kvůli Beckhamovi, že posral dvě penalty? Jinak hrál dobře. Nebo kvůli Španělům? Raúl je v prdeli už dlouho, obrana hrála dobře. A Figo taky nehraje špatně. Takže tuhle tvojí spojitost s Realem fakt nechápu...

Reagovat
HOST*Honza

tak to mi staci

Reagovat
PJ

???

Reagovat
HOST*yarda

Hm, já bych se nad tím nepozastavoval, PJ, protože on prostě rýpat musí. Jsem zvědav, co bude říkat za dva roky, až AC zbyde v obraně jen Nesta.

Reagovat
HOST*yarda

Hellas ne Dellas, pokud jsi to tedy myslel takhle

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak ono lze oboje, omlouvám se.

Reagovat
HOST*jumino

rekove to je proste mancaft ktery do toho da vsechno. srdce -bojovnost , drzost a to hlavne bych rekl maji konecne vyborneho trenera . on dokazali dat dohromaty individualiti a vytvorit TYM.tymovy duch pak dela zazraky. v tom tymu nejsou nejlepsi hrace sveta .jsou ale dobri hrace ktery pak vytvori moc dobrou a vyborne fungujici masinu. a ta slape dobre!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele