SLÁVISTICKÁ ROŠÁDA

14.04.2005, 22:26
Aktuality
Velký souboj pražských "S" se kvapem blíží. Na sparťanské straně vládne relativní klid, zato v táboře Slavie to už pěkně dlouho vře. Stačí připomenout dlužené peníze, Kukovu mastnou pokutu a o stavbě stadionu se nemá ani cenu zmiňovat. Poslední kapkou bylo, když došlo k již dlouho avizované změně na trenérském postu. Josef Csaplár byl nahrazen Karlem Jarolímem.

Vedení sešívaných vsadilo na klišé o novém, dobře metoucím koštěti, tedy na výměnu dvou trenérských protipólů. Zatímco Csaplár se snažil být s hráči víc kamarád a rád se před veřejností předváděl debatami o logice fotbalu, střídá ho trenér, jež vyznává odměřenější vztah s hráči a nedává své názory tak najevo.

Jarolím sice neměl před derby tolik času, aby se s hráči mohl dostatečně poznat a ještě na něčem zapracovat, ale to by mohla být paradoxně i jeho výhoda. Hráči mohou být motivováni dvojnásob. První motivací je bezesporu samotná Sparta a tou druhou blýsknout se před novým trenérem v těžkém zápase a dokázat, že když je nasadil do zápasu, tak jeho důvěru nezklamou.

Každý rok se říká, že derby nemá favorita. Letos to platí do puntíku a snad přinese i krásný fotbal, kterého je v Gambrinus lize asi tolik, co pravých kaprů ve vaně rozhodčího Zejdy...

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Xavi

Už se těším na derby. Taky doufám, že se bude hrát dobrej fotbal! Jinak dobrej článek, obzvlášť ta poslední věta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele