SLÁVISTÉ: JE TO ZAKLETÉ!

25.08.2005, 15:16
Aktuality
Fotbalisté Slavie Praha se ani na pátý pokus neprobojovali do Ligy mistrů. V čem tkví příčiny neúspěchu? Mizerná hra, mladé mužstvo či je pro ně celá soutěž zakletá, jak hovoří fotbalisté sešívaného klubu?

V první řadě by se měl nad sebou zamyslet kapitán Patrik Gedeon, který po utkání řekl, že Slavia nechala na hřišti všechno: "Snažili jsme se, jezdili jsme naplno." Jestli tedy jednu Latkovu šanci považuje za přijatelné, nedivme se, že Slavia není v LM... V čem hledat důvody dalšího krachu?

Mladý tým
Určitě je to jedna z příčin. Tak mladý kádr se neuměl vyrovnat s nervozitou před vyprodaným stadionem v nejdůležitějším utkání ve své kariéře. Jestli Slavia bude s tímto týmem pracovat minimálně tři roky a hráče nerozprodá, je tu určitá šance na postup. Co to znamená? Chybí zkušenosti.

Kvalita
Anderlecht má vyšší rozpočet než Slavia, tím je také kádr belgického celku kvalitnější. Proto se trenér Jarolím nemůže divit, když se jeho svěřenci v podstatě nedostali před branku. A když už Slavia trochu začala v obraně riskovat, dostala dvě branky.

Optimismus
"Teď to určitě vyjde, věříme si, my na to máme. Vždyť my jsme v Anderlechtu měli navíc. Anderlecht už není tím, čím byl." I taková prohlášení jsme mohli od slávistů slyšet. Nebyl to až moc přehnaný optimismus?

Vedení
I slávistické vedení by se mělo nad sebou zamyslet, protože takový Václav Koloušek či Evandro Adauto by včera týmu určitě přispěli více, než někteří hráči, kteří včera běhali po strahovském trávníku.

Škoda. Opět se tedy budeme muset v televizi dívat jen na jednoho českého zástupce - Spartu Praha. A co za rok? To by se Slavii už třeba mohlo podařit postoupit...

Autor: Pavel Janega

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase začínáte s tim Kolouškem?! Ať si říká co chce, ale svym počínaním mě nepřesvědčil, že chce za Slavii hrát. Roztržka s trenérem? Něco Jarolím řekl, ale divíte se mu? Co kdyby to s Kolouškem najednou seklo, přece měl leukémii, ne chřipku! A zas nic tak hroznýho to nebylo, spíš si myslel, že pude do Řecka za chůvou Csaplárem a nakonec nic. Ať se podívá na Etooa s Frankem, taky hádka a odchází Etoo? Ani omylem, prostě trenér je šéf, každej kdo někdy makal ví, že ikdyž ho šéf seřve jak malý děcko, tak mu nemůžou odporovat, prostě šéf je šéf! Na brigádě se mi 100 věcí nelíbilo a co? Chceš prachy? Tak makej! Nechceš? Nevadí, přijde jinej! Adautu? To snad autor nemyslí vážně?! Navíc je zraněnej nebo těsně po zranění pokuď vím a smlouvu má stále platnou až do konce roku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Eto'ovi nikdo neřekl,že s ním vlastně nepočítá.Přes tu nemoc všichni víme,že to v sobě má na rozdíl od většiny slávistických hráčů,kteří byli včera na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

včera by se Koloušek dost hodil, když byl uplně mimo mladej Jarolím , do formy se dostat dokázal

Reagovat
HOST*

Ty si řikej co chceš, ale Kolouch by strčil do kapsy nejednoho hráče Slavie

Reagovat
HOST*fallen

Ty si řikej co chceš, ale Kolouch by strčil do kapsy nejednoho hráče Slavie

Reagovat
HOST*fallen

Ty si řikej co chceš, ale Kolouch by strčil do kapsy nejednoho hráče Slavie

Reagovat
Mr.Jindros

A dokonce třikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

netušim co se přihodilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ona spíš Slavia nepřesvědčila, že chce, aby za ni Koloušek hrál. Když mu dluží prachy, dohodnou se na určitém termínu spalcení a pak to nedodrží, nemůžou se divit, že dělá Koloušek problémy. Když budeš makat na brigádě a poslouchat šéfa, nakonec ti nezaplatí, taky na toho šéfa budeš řvát.

S tím Řeckem a Csaplárem to řešily hlavně novináři. Sám Koloušek řekl, že chce zůstat v Česku kvůli lékařské péči při své udržovací léčbě. A víš vůbec, co to je leukémie? Jen tak to s ním seknout nemůže a při zátěži mu skoro žádné riziko obnovení nehrozí.

S Adautem to autor moc nevychytal, protože se bude léčit celý podzim. Ale jde hlavně o to, že se ho chce Slavia taky zbavit. Nejradši by ho vyplatili ze smlouvy a v tom má určitě autor pravdu, že by se mělo vedení nad sebou zamyslet. Není to tak dávno, co chtěla Adauta Sparta, ale on se rozhodl zůstat, protože už si vybudoval určitou pozici v týmu. Pak se zraní a oni ho jen tak chtějí odkopnout. Kdyby se tehdy na Slavii vy...., mohl už teď hrát někde v Evropě (možná, ale ta šance by byla mnohem větší a nemusel by končit v Příbrami).

Reagovat
smazaný uživatel

No, s tim Kolouškem to mohlo bejt podle mýho i tvýho - pravdu ví asi jenom on. Ale jedno je jasný: i kdyby tam včera byl a hrál svůj životní zápas tak kdoví, jestli by to stačilo, bylo by tam potřeba min 3 hráče, který by měly ten "svůj zápas", nemluvě o tom, že by ten zápas taky mohl zku*vit... Ale to sou kdyby, na ty vám kašlu, prostě tam nejsme no! A Adautu - ono je to trochu jinak - on mohl jít do Sparty, ALE: Sparta za něj nechtěla dát dost peněz, zatímco Slavia ano a teď to hlavní: velká většina peněz šla manažerovi Adauta, potažmo jemu samotnému, takže se uklidni ( to bez urážky, ale jak si napsal, seš Sparťan, přece jenom já se o Slavii zajímám víc ). A Adautu byl těžce zraněnej už 2x za sebou, potažmo po 3. co je ve Slavii, takže se nediv, že se ho chtějí zbavit. Za tím stojí 1 člověk, jmenuje se Rosen ( asi jedinej z vedení, co má mozek... ) - on rapidně snižuje výdaje na platy, prostě smlouvy se dělaj podle výkonů ( naprosto logické ), aby sme na to měly, takže LEŽku snad někdo usměrní a nebudu furt číst zprávy typu "******** dal Slavii k arbitráži pro nevyplacení mzdy" ( za * si stačí dát všechny hráče, co za LEŽky z klubu odešli + polovinu nynějšího kádru ). No a Adautu má právě takovou tu "nadstandardní" smlouvu a ta je trnem v oku. Ukaž mi schválně tým, kterej by rád platil stále zraněnýho hráče, navíc Adautu zase není taková perla, to by musel dávat aspoň 20 gólů za sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nevím, jestli mluvíme o stejné situaci s Adautem. Neřeším jeho příchod do Slavie, ale období, kdy mu končila smlouva. Tuším, že to bylo před příchodem Gluščeviče. Sparta o něho měla zájem, ale nakonec se rozhodl prodloužit ve Slavii. Tam by Sparta nemusela platit skoro nic.

Co si nadrobili, to mají. Když s někým podepíšu smlouvu, nemůžu ji pak, když se mi něco nelíbí, chtít ukončit a tlačit na hráče. Jeho zranění si měli pojistit. To je běžná věc a jestli to Slávisti neudělali nebo měli pojistku na málo peněz, tak si za to můžou sami.

Reagovat
smazaný uživatel

ee, nevíš, že Adautu tam byl nejdřív na hostování, tudíž za něj museli platit, Slavii to vyšlo zhruba na 14mega, Sparta nechtěla dát víc jak 8,25, proto tam nešel, to nebylo z dobrý vůle... Nemáš o jeho příchodu info, něco můžeš nají ve starym Hattricku, tam je o tom zmínka. A ty smlouvy - s tim souhlasim, jen řikám, jak to tam teď dělá ten Rosen...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem fakt nevěděl. Celou dobu jsem si byl jistý mylnými informacemi Tak jsem se aspoň něco přiučil...

Reagovat
smazaný uživatel

Sportovně si to přiznal, toho si vážím

Reagovat
HOST*yarda

Zakletý? Hovno!

Reagovat
smazaný uživatel

je to zakletý.... je tam totiž žába na prameni..... nebo možná žabí hejno....

Reagovat
smazaný uživatel

...nebo žabý lejno aspoň trocha vtipu v těžkých chvílívh

Reagovat
smazaný uživatel

tede žabí překlep, se stane

Reagovat
HOST*Luis

Slavia bude vždycky za Spartou. Dlouhodobě to na to vypadá. Managment potažmo vlasník na hovno. To chce brutální čistku!!!!!!!!!!! Postavit zázemí(stadion) a hlavně kádr, který dokáže hrát na slušné úrovni. Chybí pořádný útočník!!!

P.s. navíc se na Slavii dotahují kvalitou ostatní týmy v Gábina lize a mají pořádný stadiony (Teplice, Liberec, Olomouc)

Reagovat
smazaný uživatel

Něco na těch Tvých slovech bude

Reagovat
smazaný uživatel

zvláštní, tohle přesně sem napsal u článku "Slavia znovu neuspěla", jen jinými slovy...

Reagovat
HOST*Luis

Nemusíš se bát, já jsem četl rovnou tento příspěvek, takže jde pouze o schodu názoru, což jsem rád, že má někdo stejný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne potrebujú aspoň jedného do zálohy, čo má fotbalový rozum- aspoň taký, aký mal ich tréner.

Reagovat
Xavi

Já bych řek, že potřebují v první řadě útočníka!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj toho, ale ukáž mi jedného zo slavistov, ktorý dokáže dať prekvapivú finálnu prihrávku.

Reagovat
Xavi

Jarolím, Piták a Švento taky nebude špatnej

Reagovat
Xavi

ikdyž každý zápas se jim rozhodně nepovede, ale potenciál mají...

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastník a management je na sestup

Reagovat
smazaný uživatel

No ten zápas byl rozhodně tragickej jediná sřela co nešla na bránu.žádná finální nahrávka no prostě nic!!Jo a ta Latkova šance vyjímka potvrzuje pravidlo!!!!Nevim jak mohli dostat v Bruselu jenom 2 goly.Chybí tam typický útočník který dokáže dát gola nikdo takový tam není .Vlček je přece jenom předělanej záložní!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Původně byl Vlček útočník. Svého času byl obávaný olomoucký útok Vlček Heinz. Je to podhrotový hráč, kteý by k sobě potřeboval typického hrota.

Reagovat
Xavi

Zápas v Bruselu byl úplně jiný! Tam sehrála Slávie vyrovnanou partii a mohlo to klidně skončit 2:2...

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia přeřadila Fořta do B-týmu, za blíže nespecifikované porušení životosprávy

Reagovat
smazaný uživatel

jen ať se ožerou, to jim pomůže

Reagovat
Jajinek

To není zakletý.Slavia prostě na LM nemá.Vždy když už muže postoupit tak hraje zakřiknutě nervozně a bez napadu - v podstatě trapně(poslednich 20 minut s Doneckem, zapas v Atenach, prvni zapas ve Vigu a ted s Anderlechtem).Za nepostup nemuze zadny prokleti ale neschopnost Slavistu.

Reagovat
HOST*

TO BYLA TECKA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele