SLAVIA OPĚT NEUSPĚLA

24.08.2005, 22:27
Aktuality
Liga mistrů bude opět s jediným českým účastníkem, Slavia ani na pátý pokus do hlavní soutěže neproklouzla. Nad její síly byl Anderlecht Brusel, s nímž po prohře 1:2 v Belgii nezvládla ani domácí odvetu. Slavia prohrála 0:2 a zahraje si opět jen Pohár UEFA.

Dynamo Kyjev - FK Sarajevo   3:0
Branky:  12. Ismael Bangoura, 76. Ismael Bangoura, 90. Serhiy Rebrov (pen.)

Slávisté začali nebojácně a už v páté minutě poprvé zaměstnali brankáře soupeře Daniela Zítku. Zleva se přes obránce prosadil Hrdlička, odcentroval, český gólman ve službách belgického klubu míč napoprvé nezachytil, ale před dobíhajícím Pitákem stačil své zaváhání napravit. V desáté minutě se domácí možná právem dožadovali penalty, když Tihinen přidržel za dres Latku, ale francouzský sudí Poulat odpískal Latkův útočný faul.

Na druhé straně se poprvé blýsklo v 15. minutě, kdy unikajícího Mpenzu pár metrů za šestnáctkou fauloval Latka a Serhat z přímého kopu namířil těsně nad Kozáčikovu branku. Pěknou akci Slávisté předvedli za dalších pět minut - po kombinaci na jeden dotek centroval Piták a naskakujícímu Hrdličkovi chyběly centimetry, aby na míč dosáhl a ohrozil Zítku.

Pak přišly chvíle hostů a největší šance dosavadního průběhu. Wilhelmsson se elegantně zbavil Zbončáka, zatáhl míč po pravé straně a jeho jedovatý přízemní centr jen taktak minul Serhat, zdánlivě ztracený míč pak před branku vrátil Goor, ale Serhat ani tentokrát Kozáčika neohrozil, když svůj volej z velmi dobré pozice poslal na tribunu.

I nadále byli o něco aktivnější domácí a ve 27. minutě zpoza vápna po Pitákově přihrávce pálil Gedeon, z dobré pozice však mířil hodně nad. Podobně si o něco později na druhé straně vedl Vanderhaeghe, jehož přízemní střela z velké dálky šla hodně mimo.

Ve zbytku poločasu měli mírně navrch hosté, čemuž sešívaní napomáhali nepřesnými rozehrávkami, ale na víc než několik pološancí se hráči Anderlechtu nezmohli. Stejně to vypadalo i před druhou brankou, v nejslibnější pozici byl po rohovém kopu Zbončák, ale jeho dělovka z hranice vápna šla vysoko nad. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu místo zraněného Michala Švece nastoupil Pavel Fořt a hned se vyprodanému Strahovu uvedl v šanci. Po rohovém kopu, který hostující zadáci nedokázali odvrátit, z hranice vápna střílel Gedeon a odchovanec Plzně šel na teč do souboje se Zítkou, v němž však neuspěl. Odražený míč se ještě pokoušel do sítě propasírovat Piták, Zítka se ale ze souboje s Fořtem, v němž byl pravděpodobně faulován, rychle oklepal a míč mířící k tyči lapil.

V 55. minutě měl Anderlecht druhou velkou šanci. Do rozhozené obrany dostal přesnou přihrávku agilní Serhat, ale sám před Kozáčikem netrefil branku. Slávisté měli v úvodu druhé půle navrch, v 60. minutě na poslední chvíli před Pitákem zachraňoval Vanden Boore, o další minutu později Piták netrefil prudký centr. Asi největší šanci měli domácí v 64. minutě, kdy Jarolímův pěkný centr těsně minuli dva osamocení Slávisté.

Hosté následně šli do protiútoku, ale Goor situaci tři na dva vyřešil střelou přímo na Kozáčika. I další příležitost patřila hostům, po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Tihinen a Kozáčik míč nadvakrát zkrotil.

Nejaktivnější z týmu hostů byl Akin Serhat a v 71. minutě také pohřbil slávistické naděje. Wilhelmsson jej přesným pasem poslal do sóla a turecký útočník bez problémů překonal Kozáčika. Za tři minuty se stejná situace málem opakovala, tentokrát ale domácí gólman dobře vyběhl, a i když s problémy, tak s pomocí jednoho z obránců nebezpečí zažehnal. V 78. minutě mohl postup Anderlechtu pojistit Goor, ale jeho chytře rozehraný přímý kop z velkého úhlu jen orazítkoval břevno za marně se natahujícím Kozáčikem. Hned z protiútoku zahrozil Latka, který se z obrany vysunul na hrot, ale jeho hlavička šla těsně mimo.

Druhá rána přišla v 82. minutě. Hosté se po chybné rozehrávce dostali do brejku a Mbo Mpenza jej s velkým přehledem zakončil druhým gólem svého týmu. Tím také ukončil snahu domácích o zvrat, v tu chvíli totiž potřebovali čtyřikrát skórovat. Nebylo jim přáno ani jednou, i když v poslední minutě řádné hrací doby pěkně pálil Suchý. Naopak v nastavení mohl třetí gól přidat Mpenza, ale nedosáhl na střílený centr Zetterberga.

Slavia tak ani na pátý pokus Ligu mistrů nevybojovala, opět skončila na poslední překážce. Anderlecht ji porazil svou největší zbraní - protiútoky. Nutno však uznat, že byl v odvetě lepší a postup si jednoznačně zasloužil...

Autor: Petr Starý

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia hrála zbaběle, protože věděla že na otevřenou partii nemá, a že může jít dál jen díky haluzy. Takže ani tak moc zklamanej nejsem. Štěstí neměli a tak to muselo skončit tímhle skore.

Reagovat
Potty

Od Slavie to byl slabý záps! Má vůbec nějaký tým větší sérii nepostupů do LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Trabzon?

Reagovat
Xavi

Já bych řek, že určitě Partizán Bělehrad!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Partizan hrál LM naposledy v sezóně 2003/04.

Reagovat
Xavi

no jo, ale to nic nemění na tom, že se tam taky hodněkrát nedostali...

Reagovat
smazaný uživatel

To záleží na tom, jak to Potty myslel. Já jsem to pochopil tak, který klub má více neposupů než Slavia a žádný posup. Ale možná to myslel jinak...

Reagovat
HOST*seta

Osobně si myslim,že ti kluci na hřišti odvedli to,na co mají.S takovým kádrem se přeci nedá hrát o ligu mistrů.Majitel buď vůdec nerozumí fotbalu,nebo si vzal větší sousto,než na které má.

Reagovat
smazaný uživatel

Když někdo nestačí kvalitou, musí to dohnat bojovností, ale tu jsem u Slavie neviděl dostačující. Postup Anderlechtu byl naprosto zasloužený.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak mohli být slávisti tak naivní a jak si mohli myslet, že tímhle stylem hry by vybojovali postup. Taková hra bez nápadu by možná stačila na Blšany či nějaký tým ze druhé ligy, ale těžko dlouhými míči a chaotickou hrou ve středu pole můžou uspět na takové mužstvo, jakým je Anderlecht. Výkon Slavie mě velmi zklamal a já jen lituji, že to druhé místo v minulém ročníku ligy neudrželi Teplice, které by podle mého názoru Anderlecht mnohem více potrápily...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, hra bez nějaké myšlenky. Můžou litovat, že vykopli Kolouška. Hráli jen na náhodou, kdyby se z ničeho zrodila nějaká šance.

Reagovat
Mr.Jindros

Slávka mi svojí záložní řadou neschopnou něco vymyslet připomínala některé zápasy Juve z minulé sezóny (Liverpool), akorát v trochu jiné třídě.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Spartu bych si přál z 1. koše Inter, popř. Liverpool (ani s jedním ještě v LM nehrála). 2. koš: Ajax, Porto, Villareal nebo Panathinaikos. Hlavně ne Chelsea, Lyon a Juventus. Ve 3. koši je Sparta. 4. koš: samozřejmě Petržalku, to by bylo docela vyhecované. Popř. Thun, Rapid nebo Rosenborg. Hlavně ne Turky a Betis.

Takže optimální by bylo: Inter, Panathinaikos (Ajax), Sparta, Petržalka. Když by jí osud nebyl nakloněný, tak aspoň pro fanoušky: Barcelona, Juventus, Sparta, Benfica.

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlechtu za vyřazení Slavie za odměnu někdo vykradl šatnu Zajímalo by mě, jak je to vůbec možné, když je tam plno pořadatelů a policajtů. Fanouška by dřív zastřelili, než by ho pustili k šatnám...

Reagovat
smazaný uživatel

prej měl na sobě soupravu Anderlechtu

Reagovat
Xavi

Tak to se může stát snad jedině u nás! Další ostuda...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno se to stalo i někde jinde, ale už nevím kde. Možná si na to někdo vzpomene.

Reagovat
Xavi

máš pravdu, taky se mi něco takovýho vybavuje, ale né a né si vzpomenout kde se to stalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím,Piták a hlavně Gedeon ty hráli vyloženou tužku.Fořt to je takovej dřevák.Sice jsem slávista,ale tohleto je hrozný a Spartě bych přál:AC Milán,Chelsea a nakonec jako dáreček Betis Sevilla s kanonýrem Oliveirou

Reagovat
HOST*klasik

další zdecimovanej slávista, kteryho sere, že sparta je v lize mistrů a trapná slávie jako vždy ne-ubožáku!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

TJN, Jarolín hrál v Bruselu 3x líp, Gedeon nemohl fyzicky, kurvil i ty nejsnadnější přihrávky na 5m co umí každej dřevák v přeboru žíků a chodil tam jak na procházce se psem, ale Jarolím je asi slepej, snad každej by ho střídal o 20min dřív. Šventa snad čekal úplně každej v základu, Vlček NENÍ útočník, nýbrž záložník, kdy už to Jarolím pochopí?! Fořt....no dalších 21 mil v tahu :( A Piták? To je někdo úplně jinej, než ten, kdo hrál za Slavii loni a byl její nejlepší hráč, kromě 1 patičky nepředvedl skoro nic! Jestli chce hrát takhle, tak bych jeho odchod neviděl zase tak černě, ale jestli se vrátí do bývalý formy ( což doufám, ale bude to s křížkem po funuse ), tak to bude bez něj katastrofa! No, a jak tu někdo píše, že hráli bojácně - to sice je pravda, ale přiznejme si, ač je to pro mě jako Slávistu těžký: na otevřenou hru s Anderlechtem prostě nemáme, bohužel. NJN, dohromady zhruba 150mil v prdeli, prestiž pro klub taky, pětinásobný zvýšení cen hráčů jakbysmet, vyhlídky na stadion taky, psychika hráčů kde asi ( v prdeli, samozřejmě ), vedení v čele s LEŽkou na svém místě ( do prdele! ), mohl to bejt zlom a začátek cesty zpět před Spartu... P.S. sorry za ty výrazy, ale sem neuvěřitelně zklamanej a nasranej zároveň, nemohl sem si pomoct Snad za rok, SKS 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

150 mil. by Slavia získala jen těžko, ale i když by to bylo 300, tak by to šlo do anglické kasičky + by Slavia přišla o některé hráče. Takže se stadionem by se nedalo počítat ani tak. Postup by pomohl tak maximálně v té psychice hráčů, ale zase by byl Leška vynášený do nebe.

Reagovat
smazaný uživatel

150 mil by bylo, počítej: 100mil postup, 6 zápasů, i kdyby prohry, přes 20 mil, TV práva, vstupný, prostě 150 mil v tahu, ti hráči by se zhodnotili -> další love na konto. Že by to šlo do Anglie je věc druhá, ale něco by nám snad nechali, aspoň na Limberskýho, Ivanu a nějakýho útočníka, ikdyž teď žádnýho pořádnýho v lize nevidim... btw kde sou ty posily ze Spurs?! To bylo keců, 3-4 hráči z Anglie přijdou na hostování a máme ***** ( už si ty slova odpustim, budu používat *, teď sem 1/2 hodiny prášil koberce, tak sem si aspoň trochu vybil vztek... ). A LEŽku by po těch letech nechválil nikdo s mozkem, na to vem jed! Že mu to neni blbý, furt to tam takhle ku***. Navíc si prej staví novou vilu, ta stará za 6 mega už mu asi nestačila ( pro info. těch 6 mil udal sám v on-line rozhovoru na www.slavia.cz, ještě to tam můžete njít, to abyste mi věřily ). A pak proč neni na výplaty Rada řekl, že tu prohru na Strahově s SKS ze sebe nedostane rok, já tohle tak měsíc, protože už sem Slávista, my už sme tak nějak zvyklí, že se nic nedaří Jdu zase mlátit do koberců, snad to bude lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že 150 mil. neměla ani Sparta loni a to má větší stadion a hlavně svůj. 115 by mělo být za postup + práva. 12 za výhru, 6 za remízu. Ale nerad bych se mýlil, jestli jo, tak se omlouvám předem.

Anglické vedení vkládalo peníže do Slavie formou půjček (ale to asi víš), takže když by se jim teď něco mohlo vrátit, určitě by si to vzali. I prachy z hráčů by se ztratily. Sice na posílení vybraného kádru by něco zbylo, ale určitě by to znamenalo oslabení.

S Leškou jsem to myslel tak, že by si udělal velké + u Angličanů. Slávistům už se nezavděčí, i kdyby vyhrál LM, to je mi jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Formou půjček jo, teď z nich ale navýšili základní jmění, jestli teda víš, co to znamená ve skutečnosti znamená... A LEŽka ( sry, ale tomu polo-blbovi nemůžu přijít na jméno, nemůžu jinak, nenávidim ho za to, co udělal Slavii, to je ještě horší, než co provedl Gaspart s Barcou! ) je Angličanům nalezlej do řiti, nemluvě o tom, že oni sou prostě asi parta blbců, bo si stále myslej, že na Slavii vydělaj ( tomu se musim tak nějak s brekem zasmát, ale takovej smajl tu není... ). Jestli chtěj něco vydělat, nebo alespoň dostat zpátky co nejvíc, tak by měli vyměnit komplet celý vedení. Neříkám, jako ostatní, dát tam Kuku na gen. ředitele, nikdo neví, jak na tom je s diplomacií, ale nějakej flek by se pro něj našel, třeba manažer nebo prostě ěco, dyť má známejch jako málokdo. Stačí se kouknout na Barcu, ať nechodim od "svejch" - za Gasparta nic, všechno šlo někam, teď je nový vedení a jak se to za 1 rok pročistilo a 2. ž byl titul. Neřikám, že to bude se Slavií stejný, Barca nikdy finanční nouzi mít neměla, ale je to příklad toho, že vedení je základ. Možná by si to chtělo sednout a dát si priority, tyhle naše pokusy prostě nejdou, radši teda obětovat kádr a hrát s juniory ( ještě je tam dost dobrejch playerů ), konečně najít opravdovýho investorapostavit stadion s tim, že se bude postupně splácet ( investorem může bejt firma pořádající koncerty, pro ni by to byla opravdu investice ), až by to stálo a Slavia měla zase opravdový domácí prostředí, tak by se zase mohl dát dokupy kádr, nemluvě o tom, že juniory máme vynikající... Holt bysme 3-4 roky hráli třeba o 5-6 místo, ale konečně by byl základ, na kterym se dá stavět. Takhle nemáme zhola nic

Reagovat
smazaný uživatel

No protože já jsem Sparťan, tak bych moc velký vzestup Slavie viděl docela nerad Fandil jsem jí hlavně proto, ať navýší koeficient ČR. Pak taky proto, aby se vylepšilo jméno českého klubového fotbalu.

Kdyby to bylo tak snadné, tak všechny kluby vydělávají miliony. Ale vím jaké má Slavia problémy a že za tím stojí hlavně její vedení. S tím sparťanským taky nejsem moc spokojený, ale aspoň s snaží.

Poslední poznámka - k tomu stadionu, aby do něho investovala firma pořádající koncerty je docela nereálné. Jednak by se jí to v Česku jen těžko vrátilo a pak by se po každém konceru musel měnit zničený trávník. A další problém by byl, kde by Slavia trénovala... Ale chápu, že je to jen teorie "co by kdyby" a nemá cenu to moc rozebírat.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přesně tak, já to psal jako příklad, protože sem čekal otázky typu "jakej investor, těch už bylo a nikdo neví jací vlastně". Jen sem chtěl říct, že se dá stadion využít i jinak... A to vaše vedení, no: Kšťál je prase a moc tomu nerozumí, Křetínský snad ještě míň a Pelta, no radši no-coment. Ale hlavní je, že uměj vydělat prachy, 100mega naJunovi ( mg, Jun - svůj názor na něj sem už vyjádřil v 1 diskuzi o repre, tušim že byla dokonce s tebou, 60 na Johanovi s Medunou ( ještě horší než Jun ) atd... Prostě uměj vydělat prachy a od toho se to pak odvíjí - že je výběr posil ještě horší než ve Slavii je pro mě jako Slávistu potěšující, ale Sparta si může dovolit koupit 10 hráčů každej rok, pak je jasný, že jí stačí, když se prosadí 1-2, ty ostatní prodaj a koupěj jiný. Sice to stojí miliony, ale maj na to. A to je ten rozdíl mezi vedením S a S - Sparta má ty blbosti prachy, na Slavii se každej přehmat okamžitě negativně projeví

Reagovat
smazaný uživatel

Košťál už je naštěstí pryč... Prachy dokáže vydělat hlavně jméno Sparty, manažer by to tam dokázal každý druhý. Přesně to dokazuje Křetínský, který věděl před příchodem na Spartu kulové, ale teď jedná s manažery špičkových klubů. Myslím, že kdyby teď třeba prodala Slavia ven Pitáka, dostane max. 20-30 mil. Kdyby přišel do Sparty a hrál slabý průměr, odešel by za půl roku za 50 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

TJN, to je liga mistrů, kdo tam hraje, toho jméno stoupne. Ale všiml sis toho, že v poslední době prodává Sparta jenom na východ? Tím ji nekritizuji, ale když se kouknu kdo a za kolik odchází, tak dost pochybuji o inteligenci tamních manažerů

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie sklamala tou naivni hrou asi hodne fanousku. Postup by si stejne nezaslouzili! Nikdy nepochopim trenery jak muzou zvolit taktiku s jednim utocnikem v tak dulezitem zapase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Xavi

protože tam není ani ten jeden kvalitní a na nula útočníku by se snad hrád ani nedalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono taktika s 1 útočníkem nemusí být špatná, pokud ovšem je onen útočník opravdu kvalitní ( a Vlček je kvalitní, ale záložník! ) a ve středu pole je dost hráčů, kteří ho v útočení podpoří. Ono platí 1 věc: že máš na hřišti třeba 3 útočníky ještě neznamená, že budeš hrát útočně. A platí to i opačně, i s 1 útočníkem se dá hrát útočně...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som, že im to konečne vyjde, ale nemali na to.Stred hriska bol bez myšlienky.

Inak na tú narážku, že s takým výkonom nemohli postúpiť / niekto hore to písal/ mám jednu odpoveď:Artmedia nehrala ani polovicu z toho čo Slavia a je tam

Ale pravda je , že RSC bol lepší, možno aj preto, že nezahral Gedeon.

Reagovat
smazaný uživatel

Petržalka zase měla mnohem slabšího soupeře a mnohem víc štěstí. Ale takový je fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak mnohem slabší Partizan není.Slavia by vypadla i s ním.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele