Šilhavý: Jeden zápas nerozhodne, jestli je naše práce dobrá či ne

07.12.2017, 22:54
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (73)

Přidat komentář
M1ck0

Takticky nezvládnutý (opět). Vyhodit

Reagovat
ManUnited

Hm jak ty vochlasty z Plzně nemám rád tak za to co dokázali maj můj respekt naopak Slavie to grandiózně pojebala což v důsledku bude znamenat konec Šilhavýho a angažování Trpšie mám obavy o fotbal v Liberci

Reagovat
20DollarsInMyPocket

No právě, jeden zápas ne, ale celý podzim ano.

Reagovat
C-M@ster

Zůstáne

Skončí

Za mě:

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Rarášek

Podle mě už je stejně připravenej Trpišovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si to myslim a to uz pred zapasem s Astanou..

Reagovat
Josifek

Snad ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass

Při první známce problémů vyhazovat? Za mě

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Reagovat
db18

Reagovat
Beči

Šilhavý je dobrý trenér a vždycky jsem ho obhajoval, ale podle mě teď Slávka potřebuje nový impuls. Nejlepším možným řešením by asi bylo přivést k Nezmarovi i Trpišovského a Šilhavému buď dát v rámci Slavie jinou pozici, nebo jednoduše propustit, kvality má, takže o nabídky by jistě nouze neměl.

Reagovat
Rarášek

Šilhavý není špatný trenér, ale ne pro top tým, a ne dlouhodobě.

Reagovat
Mass

Takže do repre?

Reagovat
dave30

Jsem přesvědčený, že už má místečko nachystané - reprezentace. Číňané pošlou peníze na vyplacení Jarolíma a mají po problému, co se Šilhavým.

Reagovat
Beči

Tak co si budeme povídat, horší než Jarolím by určitě nebyl

Reagovat
dave30

Já s tím problém také nemám

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý je dobrý trenér tak na naši ligu pro tým co může spíše jenom překvapit a moc se od něj nečeká na nějakou vyšší úroveň nemá. Slavia potřebuje trenéra, který s ní bude hrát ofenzivní kombinační fotbal spíše po zemi a ne bezduchou nakopávanou na Škodovku. Peníze na hráče mají, tak není důvod hrát fotbal, který patří do minulého století. Bohužel se obávám, že Trpišovský nebude taky to pravé ořechové.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
nani92

má pravdu, to rozhodlo 6 zápasov v EL + neviem koľko máte kôl v lige, ktorú nevyhrajú

Reagovat
r.mrazik

No...kvalda do LM,domaci liga i EL je teda nic moc....ze by to teda melo byt jen o jednom zapase?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ta tvoje taktika je naprosto ubohá, a to dlouhodobě.

Reagovat
mayday

Ve Slavii by se měli modlit, že snad aspoň ten Nezmar tomu rozumí a viděl ty kopyta, co tam například dnes hráli a podle toho udělají kádr. Protože s Frydrychem, Zmrhalem, i s tím Jugasem, s Lastuvkou, s tím poháry hrát nelze. V lize to na ty kopáče z Jihlav a Jablonců třeba stačí, ale v pohárech je to děs a bída.

Reagovat
Beči

Tak zrovna Jugase bych určitě nezmiňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na něm vidíte pořád? Soubojově to uhraje přesně proti těm Jihlavám a pod., ale jak je třeba hrát pozičně a fotbalově, viz. Evropa, tak je to podprůměr

Reagovat
mayday

Přesně. Viz včera, byl tam balon do vápna, myslím Kabananga špatně zpracoval, odrazilo se to k Jugaosovi. Ten měl metr dva prostor, ale jediný co ho napadlo, napálit to přímo tam, kam byl otočenej. Ze to pálí do hráčů nedomyslel. Samozřejmě trefil Labanangu zpátky do kolena a bylo štěstí, že nebyla šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Pomalej, neobratnej , spolupráce s Delim vázne, určitě horší než Lüftner. Jako třetí stoper do ligy ok, ale v EL bylo vidět, že na ní nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Ale rozhodne Jardo navic tech zapasu bylo mraky. A hlavne jste jen o kousek pred tragickou Spartou a pohary stejne nehrajete

Reagovat
smazaný uživatel

Silhavy,jugas,zmrhal,rotan,altintop,stoch ven

Reagovat
Mass

Stoch určitě ne

Reagovat
Melda

Kdo vydrží déle Šilhavý, nebo Strama?

Reagovat
smazaný uživatel

Strama

Reagovat
dondinho

Což bude důkaz o demenci vedení obou klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo souhlas, myslim ale že pozice Šilhavýho je křehčí a vedení ho klidně odvolá, což si osobně myslím že se přes zimu stane.

Reagovat
Bakary3

to je pravda, že jeden zápas ne, ale těch spoustu zápasů se špatným výsledkem i hrou už jo..

Včera to byla absolutní katastrofa.

Jak to tak vypadá, asi Jarda musí jít.., neštval by mě nepostup, kdyby hráli dobrej fotbal a nějakou shodou okolností, smůlou.. to prostě nevyšlo.

Ale na hře Slavie je prostě vidět, že nejdou na hřiště s tím, že budou dominovat, ale že to nějak ukopou.

Z hráčů něco odvedli snad jen stopeři, Souček (!!!) a Danny..

Jinak Míša Frydrych hrozný (ale nezatracoval bych ho, bude super stoper, jen jestli chce Slavia trochu přerůst ligu, nemůže hrát beka), Sobol taky hrozný (ale potenciál v něm je..., teď bych toho využil a koupil ho za pár šupů ), Rotaň bez komentáře, nemá ve Slavii co dělat.., Zmrhala se snad už podaří prodat... Laštůvku poslat kamkoliv..

Takže jak píšu, pryč Laštůvka, Zmrhal, Rotaň, Altintop, při dobrých nabídkách i Škoda, Deli, Ngadeu (toho už nahradil Souček).

Přivést kvalitního golmana, ne sněhuláka (škoda, že Hanuš už je v Jablonci), líbil se mi ten Čelůstka a Hloušek, jak psal Bobřík.., kvalitní křídlo, vzít zpět Mingazova (doteď nechápu, proč šel pryč) a PROSÍM, kupte útočníka, co umí s míčem, dokáže se s ním otočit, udělat víc než tři doteky a aspoň obejít tréninkovej kužel.

Uklidňuje mě příchod Nezmara, protože jinak bych se hodně bál, co se bude dít...

Dovětek - dočetl jsem preview a pobavili mě stále neunášející baníkovci

Reagovat
remeslnik

Konečně příspěvek, co má hlavu, patu i logiku. Ještě snad bych k tomu, s čím se má něco udělat, pokud by to šlo, je Jugas. Neustále přesvědčuje o tom, že to není fotbalista pro větší soutěže, přinejmenším zatím. Je to prostě silový kopáč. Nemá fotbalové myšlení, ani techniku. Takový typ hráče se hodí tak pro třetí angl. ligu, a to prosím píšu jako člověk, který mu fandí a byl by rád, kdyby se co mu chybí doučil.

Reagovat
Bakary3

Tojo, na druhou stranu, než přišel do Slavie, neměl vůbec zkušenost s velkýma zápasama a to v nějakých 25 letech musí být vidět, mladší kluk by se asi přizpůsobil rychleji..

Techniku ani myšlení nemá, když bude ale vyhrávat souboj za soubojem, až tak by mi to nevadilo a myslím, že pro Slavii může být prospěšnej.

Ale - kdyby přišla dobrá nabídka, klidně se prodat může, je nahraditelnej a třeba zrovna Frydrych si myslím, že toho stopera odehraje i líp.

Reagovat
remeslnik

Frydrych ne, sledoval jsem ho v několika zápasech, jsou chvíle (nemyslím celé zápasy, ale fakt chvíle) , kdy zahraje spolehlivě, ale má i dost tragických momentů, které dokáží ovlivnit zápas. A taky to je smolíček, nemá kliku.

Reagovat
smazaný uživatel

Me bavi jak si tady nedavno znicil x klavesnic na tema jak nikoho nezajimame... a stejne si nas zase vezmes do huby

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden zápas ne, ale tohle byl klíčový zápas a ten naopak ano. Že se klopýtne, to se stane. Ale jestli je tým dobře připravený ukáží právě klíčové zápasy sezóny a kritické chvíle v nich.

Reagovat
ttopi

To není tak úplně pravda. Je to strašně obehraná fráze.

To si fakt myslíš, že tým se může nějak speciálně připravit na jeden "důležitej" zápas? Ne. Tým hraje celej rok ligu, kde je důležitej každej zápas, to samé zbývajících 5 zápasů, které Slavia odehrála ve skupině. Na jeden konkrétní zápas se musí sejít aktuální forma hráčů, či soulad jiných parametrů. A jako trenér můžeš připravit hráče jak chceš, ale ještě je tu soupěř, kterej se může připravit prostě lépe - to ale neznamená, že ty jsi svůj tým připravil špatně. Slavia postoupit samozřejmě měla, to je bez debat, ale tadyty fráze, jako že někdo (teď nemyslím konkrétně Šilhavýho, ale tak obecně) to takticky nezvládl, nebo že svůj tým nepřipravil na jeden zápas, to je hrozný. Ta příprava vypadá furt stejně, ať jde o jakejkoliv zápas.

Reagovat
TheTopFootbaler

Nerozhodne o tom, zda je ta práce kvalitní, nebo ne. Ale rozhodne o tom, jestli je užitečná. A užitečná práce je dobrá práce.

Reagovat
verv

Zajímavý, že mluví dost podobně jako Strama(viz třeba poslední odstavec), ale ten za ty svoje řeči schytával hroznej výsměch. A teď ticho.

Reagovat
Rišan

Šilhavý už začíná žvanit jako jiní trenéři, kteří ztrácejí půdu pod nohama. Věřil jsem, že to Slávie doma proti průměrné Astaně uhraje a se dvěma postupujícími kluby se přiřadíme k první desítce zemí. Nevím co se ve Slávii děje, ale tenhle ubohej potrat jim nikdy nezapomenu. Po posledních výsledcích musí Šilhavý odejít, pak se dá řešit ostatní. Již před pohárovou sezónou jsem napsal, že Zlín do EL nepatří, Sparta se z něj vyřadila sama, teď se ukázalo, že Slávie zase nepatří do play off EL, takže jediným stéblem jehož se můžeme chytat je Plzeň a to je zhklamání tohoto ročníku. Přitom nejen již odepsané 13. Holanďany ale i 12. Švýcary (pokud klopýtne Basel) a 11. Rakušany (nebude-li se dařit Salzburgu) jsme měli na dosah!

Reagovat
RickNash

Slávie musí hlavně najít kostru týmu, začít to stavět na hláčích, kteří budou hrát (skoro) každej zápas, k nim pak přivádět typologicky vyhovující "doplňky". Přitom ta kostra tam podle je víc než slušná a i na Evropu dostačující, jenom teda pohříchu málo sehraná: Deli, Bořil, Souček, Hušbauer, Stoch, Necid(?).

No zima snad kromě odchodu Šilhavýho přinese i menší čistku v kádru (Halil, Zmrhal, Flo, Rotaň) a pro vykrystalizování sestavy bude nějakej čas.

Blbý pro Slávii je, že bude muset řešit i pozici gólmana a že (kvůli neschopnosti vyhrávat venku) nebude mít novej kouč žádnou dobu hájení v tom smyslu, že by měl pár bodů náskok na třetí místo. To, že je Slávie pět bodů od pátýho místa, znamená nutnost okamžitýho sbírání bodů.

Já bych na místě Tvrdíka šel do českýho trenéra - Trpiš, Hapal, Zeman anebo Jarolím, kterej by se toho podle mě zhostil nejlíp.

Reagovat
mayday

Konkrétně to točení sestavy nezvládl vůbec, točil to až nesmyslne opatrně, jak kdyby ti hráči nezvládli hrát ob 14 dní 2-3 zápasy v kuse. Hušbauer to řekl dobře tak měsíc zpátky.

Reagovat
ratusek

Vy jste sadisti? Vam jednou Jarolim nestacil? Zeman k vam nepujde a Trpis s Hapalem nevim zda vas vytrhnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud se chtějí ocitnout zase v nějakých sračkách a třeba i sestoupit určitě by ten Jarolím nebyla tak špatná volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Padají známá jména, kdo by ho mohl vystřídat...ale já bych dal klidně šanci Kozlovi...slávista, nebojí se hrát svůj styl...za mě určitě on

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi tam třeba více sedí ten Kozel, než třeba Trpišovský.

Reagovat
exot12

Myslím, že väčšina z Vás a žiaľ asi aj funkcionárov predstavuje fungovanie klubu asi ako nejakého online manažéra. Padajú tu úplne náhodne mená trénerov bez nejakej myšlienky, žiaľ takto uvažuje aj väčšina funkcionárov!

Klub by mal mať najskôr víziu čo chce hrať a podľa toho hľadať trénera! Toto si uvedomili funkcionári v Žiline, Trenčíne a Plzni a možno konečne aj v Trnave. Keď dovoláte trénera, potrebujete trénera s podobnou filozofiou pretože väčšina nie je Pep, že dokážu prerobiť hráčov na iné posty. Takže skôr než odvolajú Šilhavého, tak by si mali uvedomiť čo chcú hrať a kto je schopný naplniť túto filozofiu. Nie odvolať a potom hľadať nejakého trénera!

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Křéťa to hraje jinak!

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho tam je snad nově Nezmar.

Reagovat
Kang & Kodos

Co v Plzni? Tam v mezidobí bez Vrby zkusili dva trenéry ročně. A podoný mu teda moc nebyli.

Reagovat
Blasphemer

Je fajn se dívat, jak slávisti otočili. Na začátku sezóny bůh, o jehož odvolání se nemohlo mluvit ani v legraci... a teď už ho sami posílají do prdele.

Reagovat
verv

však to je logický ne? na začátku sezóny byli mistr a hráli o LM, teď jsou bez šance na titul a venku z pohárů.

Reagovat
andrew96

A co je na tom divného, že po 4 měsících změnili názor?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, jestli jsi si toho všiml, ale až do derby to tak špatný nebylo. Teď je potřeba ten manšaft zase nahodit a já se obávám, že to Šihlavý nedá. Takže pro mě je na tyhle debaty, případně činy optimální doba.

Reagovat
KingMaster13

Tak zase chtěli jsme mu dát šanci. To o nás taky něco svědčí. Na Spartě od nějakého 5. kola byl proti Stramovi bojkot. Nicméně tou Astanou pohár přetekl. Takovouhle šanci na postup už taky dlouho nemusíme mít.

Reagovat
Snatus

"Možná jsme začali hrát víc kombinačně" - To byl u toho sjetý? Celý zápas byl o tom, že se nakopával balon, ve středu hřiště nebyl hráč, co by vymyslel nějakou smysluplnou akci. Byl tam sice Danny, ale jeho jediná aktivita byla, že si v hloubi pole vzal míč, přešel přes záložníka a pak narazil na obranný val, a tak to poslal do strany. Jestli je kombinační hra to, že si obránce a křídlo vymění balon, tak to je taktika jak řemen. Přál bych teda Slavii, a i Spartě něco lepšího než co mají teď.

Reagovat
remeslnik

Hodně našich (českých) hráčů je vysokých, rychlých, tvrdých, ale málokdy vše dohromady a hlavně jim chybí fotbalové kombinační myšlení a taky míčová technika potřebná k přejítí 1-1 anebo aspoň odvaha k tomu. Kolikrát to vypadá, že trenéři nabádají hráče v tísnivých situacích aby to toho práskli kamkoliv, než aby se snažili tu situaci uhrát fotbalově. Pět. šest dobrých přihrávek za sebou bývá problém.

A ještě jeden poznatek. Plzeň je letos z našich klubů daleko nejlepší jak v lize, tak v mezinárodních soutěžích. A to má, na rozdíl od jiných ambiciózních klubů, výlučně (až na dva slováky) naše české hráče. Takže jde to, dají se najít a dá se s i nimi něco uhrát, jen najít toho správného trenéra.

Reagovat
Snatus

I ted má Slavie a Sparta ohromnou kvalitu, jen to musí poladit kvalitní trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si naopak myslím, že většině našich hráčů chybí právě dost i ta rychlost a pořádná kondice, ale oni ji ani nemají kde pořádně získat, protože u nás se nehraje vůbec v žádném tempu a hra se neustále kouskuje, a když přijde trenér jako byl třeba Hřebík, který je na trénincích prohání, tak se mu polovina kádru vzepře a je po srandě, je to takový začarovaný kruh.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo - taky mě ta věta zarazila a taky si pod pojmem kombinace představuju něco jinýho. Kombinaci jsme naposled hráli pod Jarolímem, paradoxně s Necidem na špici.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Sám řekl, že Slávie zařazuje každý půlrok nové hráče a on je v tom zřejmě dost bídný a naopak Trpišovský je v tom nejlepší což prokazuje v Liberci takže za mě jasné řešení!

Reagovat
remeslnik

Jenže každý se k přestupu ukecat nedá. Pro někoho jsou priorita peníze, pro někoho jistota klidu na práci. Trpiš není typ trenéra jako Strama, Jarolím apod., kteří chodí tam, kde jim nabídnou dočasnou práci. On je spíš koncepční trenér. A takový to bude mít na stresovém horkém trenérském křesle, jako je v obou pražských SS těžké. Tam chtějí výsledky hned. Třeba se nakonec ukecat nechá. Slávka udělala geniální tah, že angažovala jako návnadu na udičku Nezmara, pravou ruku Trpiše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele