SHEARER STRÁVÍ ZBYTEK SVÉ KARIÉRY V NEWCASTLU

11.09.2003, 22:48
Aktuality
Kapitán anglického Newcastlu United Alan Shearer prodlouží smlouvu s tímto klubem o jeden rok. Třiatřicetiletý bývalý reprezentant země Albionu tak zůstane na St. James Parku do konce příští sezony, po níž chce definitivně zakončit svou aktivní kariéru.

"Zatím jsem nic nepodepsal, ale vše je dohodnuto a jsem přesvědčený, že k prodloužení mého kontraktu dojde ještě před sobotním utkáním v Evertonu," nechal se slyšet anglický fotbalista, jemuž by po této sezoně skončila v Newcastlu smlouva. "Chci zakončit svou kariéru tady a tento krok mi dává jistotu, že se tomu tak i stane. Tohle bude můj poslední uzavřený kontrakt, tím jsem si zcela jist," prohlásil dále třiatřicetiletý kanonýr. "Vždy jsem říkal, že chci skončit na vrcholu a na tom se nic nezměnilo. Nedělám si teď žádné plány do budoucna, raději si nechám otevřené možnosti,"řekl dále kapitán "strak", jak se týmu manažera Bobbyho Robsona přezdívá.

I pro klub znamená prodloužení smlouvy se Shearerem jistou úlevu, zvláště pak v době, kdy se týmu nevydařil vstup do sezony. V Premier League totiž mají "straky" na svém kontě po třech odehraných zápasech pouze jeden bod a s jedním utkáním k dobru se krčí až na sestupové osmnácté příčce. Neslavně pak skončilo i jejich účinkování ve třetím předkole Ligy Mistrů, kde překvapivě vypadli s Partizanem Bělehrad. Na jeho půdě sice Newcastle vyhrál 1:0, jenomže podobný kousek se v odvetě podařil i soupeři a o postupujícím tak nakonec rozhodly až pokutové kopy. A právě Shearer, často jejich spolehlivý exekutor, neproměnil jednu z nich.

Shearer začal svou kariéru v anglické nejvyšší fotbalové soutěži v dresu Southamptonu a hned ve svém prvním zápase o sobě dal pořádně vědět. Tehdy totiž jako sedmnáctiletý mladíček nasázel tři góly do sítě Arsenalu Londýn. V roce 1992 se za 3,6 milionu liber stěhoval do Blackburnu, čímž se poprvé stal nejdražším fotbalistou na ostrovech, a o tři roky později výraznou měrou pomohl klubu z Ewood Parku k zisku mistrovského titulu. Po vydařeném mistrovství Evropy 1996 na domácí půdě si ho vyhlédl Newcastle. Tým vedený Nizozemcem Ruudem Gullitem za něho neváhal zaplatil 15 milionů liber a Shearer se tak rázem stal nejdražším hráčem světa. V Premier League nastoupil celkem k 347 zápasům, v nichž nastřílel 224 branek. Reprezentační dres oblékl třiašedesátkrát a na své konto si připsal 30 gólů. V lize zatím letos nastřílel ve třech duelech stejný počet branek.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*incognito

Alan je Alan

Reagovat
Mr.Jindros

Newcastle je jednoznacne nejsympatictejsi tym Premier League..... do toho!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele