Shaqiri s Xhakou dostali za politická gesta na MS pokuty

25.06.2018, 20:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (105)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toho orla sem dělal před 10ti lety na těláku

Reagovat
Zdechlina

Boziii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys měl taky dostat pokutu 20 korun.

Reagovat
Hany45

mám dojem že takhle slavil kdysi i Nicolas Anelka v Cheslea ale jakej to mělo význam to těžko říct

Reagovat
icemike

I jak dala Arábie ten poslední gól, tak to střelec udělal

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

to zas bude slavianofilskych slz

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si co? Hotentot?

Reagovat
ladyboy arsenal

Srbi vždycky byli ubulení šmejdi

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne zeno...

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
netopier

Reagovat
icka

skoda, ze to neni vice

Reagovat
smazaný uživatel

Stopka by jim vadila, ztráta "trochy" peněz ne.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

nemusíš dávat trochy do úvozovek. Oba mají tak cca 5M éček ročně a nedostali ani tisícinu. Asi něco jako kdyby průměrný Čech dostal pokutu 200 korun

Reagovat
smazaný uživatel

Dával jsem to tam vzhledem k tomu, že pro mě to trocha není.

Reagovat
Sosi

Skoda, ze nikdo neukaze treba putina na prdeli...

Reagovat
Kepy_FCB

Výsměch

Reagovat
didosh

Reagovat
olis

smiesne, akoze pokuty

Reagovat
stas87

FIFA by mala do buducna nastavit jasne pravidla v tom, co budu povazovat za tahanie politiky do futbalu. Ale ako poznam FIFU, tak sa bude drzat vzdy len finacnej pokuty a dalsi trest nevynesie. A u timov to casto riesi pokutou a uzatvorenim cati hladiska alebo celeho stadiona. Tu pokutu obaja radi zaplati, to gesto im nakoniec neohorzilo pripadny postup do osemfinale a neoslabi tak svoj tim.

Ludia po europe pomaly zabudaju na vojnu na Balkane a futbalisti to stale vytahuju na svetlo. Je to uz unavujuce, citat ze Kosovo je Srbija a podobne veci. Stratu Kosova si ciastocne

srbi sposobili sami svojim spravanim. A druha polka pribehu je taka, ze ku vzniku Kosova prispeli zapadne krajiny a USA. Ale kurva, tieto problemy si nechajte na Balkane a neotravujte s tym na Mundiale. Stale vyplakavat nad tym, kto komu zabil clena rodiny, kto obsadil prazdny dom po majitelovi co utiekol do ineho statu..preco tuto temu dokola otvarat a vytahovat ju? Srbsko mam rad, ta krajina je hrda a len tak sa neskloni pred niekym. Ale sucasne s tou hrdostou automaticky naskoci aj ukrivdenost na cely svet za to, ze existuje Kosovo. Obycajny srb sa chce mat aspon trochu dobre, takze by casom rad uvital, aby mohol za pracou bez obmedzenia vycestovat. Tocit sa neustale v kruhu krivdy a ublizenectva teda pomoze presne comu?

Reagovat
pistacik11

Tak tiež tak skoro by si nezabudol na to, keby ti sused prebral ženu, ešte by si musel platiť alimenty na deti. Takto by to mohli vidieť Srbi, preto nikdy Kosovo neuznaju.

Na druhú stranu, hral som so Srbmi futbal, ale málo kedy som ich počul hovoriť o Kosove, proste chcú na to zabudnúť. Ale kosovský kolegovia sú dosť haklivy, keď povieš niečo zlé na albánsko, či Kosovo (už som mal kvôli tomu aj pohovor s majstrom, lebo kosovčan sa musel hneď ísť kvôli protine za ním vyplácať), Srbi sú vrahovia, pedofili a stelesnením všetkého zlého. V posílke som stretol chlapca, neviem či mal vôbec 18 rokov a na ruke vytetované učk.

Takže z môjho pohľadu sú to Albánci, ktorý neustále provokujú, ešte sa pri tom hrajú na obete a svet im to žerie.

Reagovat
stas87

Ja som bol v tomto spore dlho zaujaty a nebol som prave objektivny. Ale k comu je dobre neustale vytahovat minulost a ukazovat na toho, kto mi prebral zenu a musel som mu platit alimentov?

Tak to bol nejaky dement, co si nechal vytetovat UCK. Takych bude vela, tipujem ze ani poriadne nevie preco to tam. Asi ze to ma vytetovane aj kamarat ci brat. Srbi by sa nad to mohli povzniest, pretoze stale maju zivotnu uroven ovela vyssiu ako ma narkomansky stat menom Kosovo. A aj ked sa kosovcania snazi tahat peniaze z EU do rozvoja infrastruktury, nemozu Srbsko dohnat.

Albanci ci kosovcania su provokateri a to z jedneho jedineho dovodu. Sami chapu, ze Kosovo je v pitchi a este dlho bude. A tak aby svet o nich vedel a stale sa zaujimal o to co sa tam deje, tak provokuju srbov. Ale srbi su hlupaci, ze na to pristupi a vsade ich potom natieraju v mediach a z albancov su ti chudaci. Pretoze Milosevic rozputal valku a Srebrenica a hento a toto. Takze by som to zhrnul asi takto:

Albanci su ubulene sracky co radi provokuju a snazia sa zo seba urobit obet.

Srbi su nasrati na to, ze ich zapad bombardoval a vsade vidi nepriatelov.

Co je lepsie a co horsie? Obaja su pitomci co riesi minulot. A ani jeden nema zaujem pozerat do buducnosti.

Reagovat
stas87

*preco to tam ma

Reagovat
frankiefcb

s tím se dá souhlasit, pokud se bude pokračovat jenom v provokacích a lpět na nenávisti z historie, tka se to nikam neposune.

Reagovat
smazaný uživatel

částečně máš pravdu, ale tyhle albásnký sráče je třeba neustále držet pod krkem, jinak si budou vyskakovat pořád víc a víc. Srbové ví co dělají, mají s nima staleté zkušenosti.

Reagovat
netopier

Reagovat
celeb

To zdaleka nie je take jednoduche, ako si to predstavujes. Historicka silna nespravodlivost (ci uz opravnena, alebo len pocit) bola pri zrode 2. svetovej vojny a mnoha dalsich. Srbi uz asi Kosovo (tak skoro) neziskaju - a otazne je, ci je o co usilovat. Ale ak sa maju zmierit s danym stavom, tak by nejake zadostucinenie malo prijst aj povedzme zo strany EU, nejakeho historicko-pravneho organu, ktory by aspon upresnil oficialne priciny konfliktu, ako aj sposob, akym bolo Srbsko zrazene na kolena. Som presvedceny, ze by to Srbom ovela viac pomohlo sa vnutorne zmierit sa s minulostou, akceptovat sucasny stav a viac sa koncentrovat na buducnost. OSN je v sucasnej dobe mrtvola bojkotovana zo vsetkych stran a neschopna sa dohodnut na nicom serioznom. USA je v stave rozkladu pod tym debilom ( a navyse maju vela masla na hlave v spominanom konflikte, ked si spravili zo Srbska strelnicu).

Reagovat
pistacik11

Z osobnej skúsenosti by som nepovedal, že Srbi všade vydia nepriateľov, oni sa snažia zabúdnuť, ale ako môžeš zabudnúť, keď ti to stále niekto predhadzuje pred oči a neustale provokuje?

Reagovat
pistacik11

Plus tie nezmyselné požiadavky od EÚ či nato, ktoré musia splniť ak chcú tam vstúpiť. Ani sa nečudujem, že sa im na to vysrali. Rusi si tiež radi zaplatia, aby mali svojho spojenca na Balkáne, mali kam predávať zbrane atď.. Srbi o nič neprídu.

Reagovat
Bandita_Harry

Krasne

Reagovat
smazaný uživatel

úplná pravda

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fotbalista dostat pokutu, která se rovná průměrné měsíční mzdě v dané zemi... to zabolí.

Reagovat
PlackaSKS

Trojnasobku průměrné mzdy myslíš?

Reagovat
pistacik11

Zbožňujem tie reči ľudí o platoch na západe, pritom tam nikdy za prácou neboli. Každý si myslí, že sa zarába neviem koľko, ale príde do fabriky a zisti, že aj taký Nemec ma nástupný plat 1500e a z toho musí platiť nájom dajme tomu 600e vyššie podľa oblasti a veľkosti bytu.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
C-M@ster

Asi záleží v kterým Německu, ne?

Jinak 1500€ tam máš za tu nejhorší práci.

Reagovat
Uwe háže buly

Záleží, jestli myslíš cistyho nebo hrubyho.

Reagovat
pistacik11

Tak neviem, môj bratranec je vedúci na linke v jednej fabrike a má niečo cez 19e hrubého na hodinu. Sú tam ľudia čo majú +/-15 hrubého. Ja som agentúrny v automobilke a mám +/- 21.

Minimálne je necelých 9e na hodinu, čiže ak chceš mať čo ja viem v mekači tých 1500e tak sa namakáš.

Reagovat
Pablos

Hllavně tam jde jako levná pracovní síla. Rumun tady ve fabrice ti taky nebude vyskakovat.

Reagovat
Pablos

a nejde spíš o to, kolik si průměrně vydělá Němec ? jako sorry ty seš jen náplavička do fabriky ..co bys chtěl vydělávat taky, však si tam proto, že seš levná pracovní síla. (nic proti Tobě osobního, ale je to bohužel fakt) nemůžeš to podle sebe brát, že si takhle lidi žijou na západě. A jestli mi budeš chtít argumentovat, že Němci co jsou v továrně berou podobný peníze, tak ani nemusíš, protože se pořád budeme točit na jedné z těch nižších úrovní práce.

Reagovat
frankiefcb

takže 900 Ti zůstáva na živobytí. Tak to není špatné, když jídlo stojí podobně jako v ČR.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu FIFA říká trest? Adekvátní trestem by byla suspendace dotyčných hráčů po celou dobu MS. To by si potom hráči 100x rozmysleli jestli mají politiku tahat na fotbalové hřiště.

FIFA se sama dušuje, že nechce politiku do fotbalu, nesmí se podle ní ani do fotbalových svazů vměšovat stát.

Gesto které ukázali dotyční hráči je dost politicky ožehavé téma na balkáně. Takže ani vysvětlení hráčů, že gesto nebylo myšleno proti Srbsku, je blbost.

Pokud si připadají takový nacionální nemůžou říct na rovinu, že si přejí Velkou Albánii?

Reagovat
celeb

ziaden financny trest. Dat obom dodatocne zlte karty! Ked je za vyzlecenie dresu pri oslave zlta, tak za kontroverznu politiku by mal byt minimalne totozny trest.

Tych par drobnych - to je smiesny trest a vsetci to vedia.

Reagovat
ttopi

Ty jsi slušný troll.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba berou ročně víc než tisícinásobek pokuty. Tak snad je nezruinuje

Reagovat
smazaný uživatel

Vlk se nažral a koza zůstala stejná.

Reagovat
didosh

Kosovo je srdce Srbska!

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Vela kriku pre nic

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem spokojen. Bál jsem se, aby pokuty nebyly likvidační.

Reagovat
Counter

Reagovat
OranžováKarkulka

za vyhrazeni dalsiho prostoru vsem zdejsim odobornikum na geopolitickou situaci v zemich byvale Jugoslavie potazmo Svycarska, aby se tu mohli zase jednou kolektivne posrat

Reagovat
mistr129

Reagovat
C0br

nadnárodní organizace vždycky tolerovaly albánsky etnofašismus - toto není žádná novinka

Reagovat
Atlético de Madrid

Vysvetli mi nekdo, proc 3/4 lidi na eurofotbalu nenavidi Albance?

Reagovat
Liquid

je to asi nejšpinavější národ v Evropě, náturou i vyzáží se podobají Romům, i to jak ukradli část Srbska je taky kočovnickým způsobem kdy přelezli hranici namnožili se a pak za pomoci Sorosových neziskovek, USA, EU připravili Srbsko o jejich území a tak mají Albánci 2 státy a toto jim taky nepomohlo http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ct24/svet/1364786-kosovsti-albanci-udajne-obchodovali-i-s-organy-tri-cechu

Reagovat
smazaný uživatel

Tomio?

Reagovat
Liquid

já jsem jen odpověděl na otázku, jaké jsou možné důvody nesnášení Albánců, neříkám, že se vším co jsem napsal souhlasím, ale Kosovo mělo zůstat srbské, pod to se ti podepíšou poslední 2 čeští prezidenti

Reagovat
ladyboy arsenal

tohle je ale skvělý...

"pod to se ti podepíšou poslední 2 čeští prezidenti"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak více se jich už asi podepsat nemůže..........

Reagovat
Pigeon

No pro mě to hlavně není žádný argument, protože ten poslední opilec, co tam onanuje posledních šest let, není absolutně žádnou autoritou v jakemkoliv směru

Reagovat
lampas

Reagovat
ladyboy arsenal

1) muslimové -> nepřijatelné

2) nepřátelé Srbů, našich pokrevních bratrů -> falešná Slavic pride

3) dovolili si se osamostatnit (Kosovo) -> neodpustitelné

co tě na tom proboha překvapuje?

Reagovat
Elliasson

Proč falešná Slavic pride? Já proti Albáncům nemám nic (noo - něco by se našlo - ale není to nenávistné), ale prostě Srbsko mám hlavně kvůli Crvene Zvezdě rád. Jako ano, Srbům fakt nerozumím, když mluví srbsky, ale máme k nim kulturně blízko.

Reagovat
Atlético de Madrid

No mne jsou treba vsechny ty tri veci celkem jedno. Mam na to nazor, ale stejne tak ho mam na situaci v jinych zemich. Tak me prekvapuje, kolik lidi ma takhle vyhraneny negativni nazor na Albance.

Reagovat
Nihilister

Já nevím kde se bere ta soudružnost se Slovany, když oni nás stejně jen ojebavaj a okradaj.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja obecne nevim, proc byt soudruzny s nejakou etnickou skupinou, kterou tvori pul miliardy dalsich lidi. Je mi to jedno, dobry a spatny lidi jsou v kazdym etniku. Chapu, ze nekteri lide chapou jakesi "slovanstvi" jako svoji identitu, ja si taky uvedomuju, ze k te skupine patrim. Ale ze by to ve me vzbuzovalo takovy reakce, ze bych hned kvuli tomu, ze jsem Slovan musel nenavidet Muslimy, Albance a Kosovo, pro to fakt nemam moc pochopeni.

Reagovat
Nihilister

Jsem na tom úplně stejně.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Fenri

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Staenly10

Nevím, co Albánci žijící v Albánii, ale to, co žije u nás je v jistým slova smyslu ještě větší verbeš, než normální problémoví cikáni.

Reagovat
Staenly10

Nevím, co Albánci žijící v Albánii, ale to, co žije u nás je v jistým slova smyslu ještě větší verbeš, než normální problémoví cikáni.

Reagovat
Cipinho

Ja nechapu, proc vsichni nadavaji na Svycarsko, protoze tam nehraji Svycari. Ale ze za Maroko hraje jeden hrac narozeny v Maroku uz nikomu nevadi.

Reagovat
DonAndres

Nechápu. Ale je to zajímavá země. Doporučuju tam zajet. Měl jsem tu možnost se tam loni podívat na dva týdny, takový potenciál turistické země má málokterá země po úpadku režimu. Teď to tam ale vypadá jak v Chánově. Všude bordel, rozestavěno mraky budov, pálení luk v podobě "zapálím a po týdnu se zde ukážu jak to vypadá" - mezitím tam hoří celej kopec. Úplně na háku. Chopí-li se toho ti správní, může to tam vypadat jak v Chorvatsku

Reagovat
lampas

Mě by spíš zajímalo, kdo je může mít rád. Jak říkal kolega výše, je to primitivní parazitická chátra proti kterým jsou i Rusové slušní a pokorní lidé s vybranými způsoby chování. Pak je tu samozřejmě ta pakárna s Kosovem, kdy za genocidu dostali pálky jen Srbové, zatímco takový Hashim Thaçi se vesele směje a dokonce v tom státě dělá prezidenta (pro neznalé, je to terorista, který kšeftoval s orgány Srbů). Albánci jsou prostě lůza, které může mít rád jen nějaká levičácká ovce...

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak to je o tom, ze ja uplne nefandim oznacovani jakykoliv skupiny lidi za luzu a parazitickou chatru, ze jo.

Reagovat
cukjerek

Tak to je drahy netopyr 》€《

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
ratusek

Šašci z FIFA no

Reagovat
Puskas

Že jim ještě nedali 25 hodin veřejně prospěšných prací, komedianti.

Reagovat
johan14

Alebo povinné 3 prednášky v utečeneckých táboroch na tému:

Ako sa stať občanom krajiny EU a nemakať.

Reagovat
johan14

Nech už je tá FIFArepre von.

Reagovat
Pablos

myslíš FIFArepre von Albania ?

Reagovat
johan14

Myslím FIFA repre pre ktorú pískajú rozhodcovia s podporou videa.

Neregulárny gól Brasil a neodpískaná jasná penalta Srbom.

Tá repre je presný obraz FIFA. Multikulti a hajzli.

Reagovat
Pablos

to měl bejt jen fórek na to slovenské von. Klídek nerozčiluj se, dej nohy na stůl

Reagovat
johan14

"Poslal bych ho do Haagu. Za to, co nám provedl, by s ním měli zahájit proces,"

Brych známy hajzel aj s LM.

Reagovat
ratusek

Do Norimberku s ním

Reagovat
Corabeu

Bravo,to je ponaučí .Jen jestli to není moc,aby pak chudáčci nemuseli zase na brigádu.A co teprve jejich rodiny,které teď budou měsíc bez bakšiše a nebude na fet a kradený meďoury.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
mayday

Tohle na hřiště nepatří. Je to zbytečně rozdmýchávání národnostních vášní nebo snaha na sebe upozornit, nevím. Za tím postojem si můžou stát a propagovat jo mimo fotbal, ale na hřiště to prostě nepatří. Takže za mě bych jim dal v klidu zápas dištanc.

Reagovat
ttopi

12:11 Kosovo přispěje Švýcarům na pokuty

Kosovo přispěje švýcarským fotbalistům Xherdanu Shaqirimu a Granitu Xhakovi na pokuty, které dostali za politická gesta při oslavě gólů v utkání mistrovství světa v Rusku se Srbskem. Podle disciplinární komise Mezinárodní fotbalové federace FIFA musí každý zaplatit 8680 eur (asi 225.000 korun). Na internetový účet, který byl zřízen teprve v pondělí, už lidé z Kosova poslali téměř 12.000 eur. (ČTK)

Tak a skoro to maj zaplacený

Reagovat
fenixLFC

Serbia's win against Costa Rica was perceived as "little and sweet revenge" just because Costa Rica was amongst the first countries that have recognised the independence of Kosovo in 2008. Football Federation of Serbia was fined 10 000 CHF (8 600 EUR) for offensive political misbehaving of Serbian fans.

* Fans of Croatia were beaten up by fans of Serbia in the streets. Serbs also stole and have burnt Croat national flag. They are also seen doing notorious and partly nationalistic "tri prsta" gesture, commonly used by nationalists during Yugoslav wars. Later on, Serbs were recorded during burning national flag of Kosovo. Russia, a long-time close partner of Serbia, refused to extradite prosecuted Serbian fans.

* Son of Serbian president Aleksandar Vučić was seen amongst Serbian hooligans, wearing a t-shirt noting that Kosovo is and always will be Serbia.

* Serbs expected clear victory over Switzerland but lost 2 - 1 because of two goals scored by players of ethnic Kosovar/Albanian origin. Those players celebrated their goals by an iconic gesture of double-headed Albanian eagle what was seen by FIFA as a political provocation and therefore fined also by 10 000 CHF. Fine was given also to Swiss captain for joining the celebration of the goals (5k CHF). At the same time, Serbian coach, head of Football Federation and Football Federation as such were fined together almost 60 000 CHF for discriminatory banners made by Serbian fans, throwing objects on the pitch and unsporting behaviour due to statements made towards a referee.

tolko k nevinnym srbom

Reagovat
smazaný uživatel

je zajimavy... ze Kosovo se sklada svycarskym fotbalistum na pokutu - v tech gestech nebyla vubec zadna politika... jak oba tvrdi

jednat se o rasismus... nebo porusit neco Srbsko... tak jim vylouci celej tym z MS... trapna FIFA

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze si pokutu zasluzia ale vzhladom k tomu kolko zarobia je to pre nich velmi mala pokuta, a to ze sa im na to vyskladali ludia z kosova kde asi nemaju vela penazi myslim ze je zbytocne vzhladom k tomu kolko zarobia futbalisti, ale ako gesto to asi pre nich vela znamena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele