SÉRIE BARCY SKONČILA: PROHRÁLA VE VIGU

09.05.2004, 10:58
Aktuality
Fantastická série Barcy - 17 zápasů bez porážky (a z toho jen 2 remízy) skončila ve Vigu. Barcelona jakoby se vrátila o několik měsíců zpět a předvedla ve Vigu výkon srovnatelný s těmi z kraje sezóny. Její soupeř, o všechno bojující Celta, si za nesmírně bojovný výkon výhru zasloužil a posunul svou naději na záchranu do reálnější roviny.

Barce chyběli zranění Puyol a Luis García. V obraně tak dostal prostor Marquez, vpředu Iniesta. Domácí opět postavili Mostovoie, zdařile mu sekundoval Edu. Nadšení domácí svého soupeře téměř po celý zápas bojovností přehrávali, Barca jakoby už ztratila jakoukoliv motivaci. Do první šance se mohl dostat rychlý Saviola, ale jeho průnik zastavil zvednutým praporkem pomezní rozhodčí. Aktivitu přebralo Vigo. Do kuriózní situace se dostal Ronaldinho, když uklouzl po jednom ze sprintů u střídačky a zranil kolíky jednoho z členů realizačního týmu.

Caceres střílel po rohu zblízka příliš vysoko, po centru Giovanelly se neprobil s míčem až k Valdesovi Edu. Na druhé straně zkoušel ve vápně domácích vykličkovat Ronaldinho, ale gólman Cavallero mu ve spolupráci s obránci míč vzal. Po centru Edua chybělo Oubinovi k zakončení jen o pár centimetrů delší noha. Před Valdése pronikl Velasco, ale brankář jeho střelu kryl. Spící Barcu probral až zužitkovaný roh domácích. Mostovoi přiťukl míč zpět k nekrytému Eduovi a ten přesnou střelou k tyči poslal Celtu do vedení. Do poločasu ještě prověřil Cavallera Ronaldinho, ale jeho střela šla do středu branky.

Do druhé půle nastoupil místo nevýrazného Iniesty Gabri, ale domácím se až na závěrečné minuty dařilo kontrolovat hru. Ronaldinho hlavičkoval nad, Gabri střílel mimo tyče. Obrovskou možnost zmařil na druhé straně Luccin. Průnik Edua do vápna kolem Oleguera ocenil sudí pokutovým kopem, ale Valdés vyrazil Luccinovu střelu na tyč. Domácí hrozili spíše z brejků, kterým velel právě driblér Edu. Cavallera prověřil tečovanou střelou Bronckhorst, ale gólman Viga ji vyrazil na roh.

Až v závěrečným minutách přišel tlak Barcy. Ronaldinho uvolnil Saviolu, ten přeloboval Cavallera, ale na brankové čáře nesmírně obětavě vyhlavičkoval míč směřující do sítě Juanfran. Sám se přitom zamotal do sítě. Poslední střelu vyslal na Cavallera Luis Enrique, ale domácí si už šokující vítězství vzít nenechali. Radost Juanfrana a spol. po závěrečném hvizdu rozhodčího byla nevídaná.

Šance Barcy naligový primát tak je už jen teoretická, Valencii stačí už jen 3 kola před koncem zvítězit v Seville.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (15)

Přidat komentář
antimadrista

Druhý místo pro začátek "nové éry" je taky pěkný.

Reagovat
PJ

No, druhý eště nejste, klidně můžete bejt i čtvrtý... Ale po tom, jak ste na tom byli na podzim, by i to byl úspěch...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo ,neni to tragédia po 16 nebo 17 ti neprohranich zápasech ale my budem aspon 2

Reagovat
smazaný uživatel

Skončíme 2. a půjdem bez předkol do CL. Jinak mě to hezky dorazilo. A když prohrál i Real,tak mě to dorazilo ještě víc,protože jsem se mohli dostat před ně. Nevadí.

Reagovat
antimadrista

MY skončíme druzí!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Barca skončí 2.

AŤ žije Sigma Forza Milán

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Skončí!

Reagovat
HOST*exmafie

...jo,ale na smetišti fotbalových dějin...

Reagovat
smazaný uživatel

Hahahaha.

Reagovat
antimadrista

Tam teď míří madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu.

Reagovat
HOST*

LOS GALACTICOS NEJLEPŠÍ NA PLANETE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Los Marťanos, nejlepší v jejich hlavách tak akorát.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Dream team!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele