Serie A - souhrn 9. kola

28.10.2014, 22:40, aktualizováno 30.10.2014, 22:39
Komentáře a souhrny
Juventus prohrál v Janově a dělí se o první místo v tabulce s AS Řím, které si poradilo s Cesenou. Fiorentina přehrála Udinese, Inter na poslední chvíli utrhl body v duelu se Sampdorií, AC si naopak z Cagliari veze jenom remízu 1:1. Kolo zakončila čtvrteční dohrávka, v níž Hellas remizoval s Laziem...

Hellas Verona - SS Lazio 1:1

30.10.2014 20:45

Góly: 68. Luca Toni (pen.) - 42. Senad Lulić

Lazio sice dobře začalo, ale z Verony si nakonec odváží jen bod. Domácí Hellas totiž využil početní výhodu, kterou mu poskytlo vyloučení Cavandy, a nařízenou penaltu proměnil Luca Toni.

První minuty se oba celky spíše pozvolna poznávaly a ani jednomu se dopředu moc nechtělo. Občasné průniky útočníků Lazia se nesetkávaly s pochopením obránců domácí Verony. Hellas se do zajímavé akce dostal díky schopnostem mladého Nicolase Lópeze, který se probil do vápna a vypálil. Jeho pokus ale zablokovala obrana Lazia.

Po dvaceti minutách se o něco podobného pokusil také Boško Janković, který se následně rozhodl o centr do vápna. Je jasné, že když máte v týmu někoho jako je Luca Toni, hráč s obrovskými zkušenostmi, pověstí střelce a dvěma metry, budou logicky míče směřovat na jeho hlavu. Na druhou stranu, s touhle variantou zadáci Lazia počítali, takže se k Tonimu snášelo jen malé procento původně zamýšlených přihrávek.

Přesto se Toni jednoho míče za obranu dočkal a dokonce jej dostal do brány, ale kvůli ofsajdu byla branka anulována. To samozřejmě domácí hráče hodně rozhodilo a trenér Mandorlini nevěřil vlastním očím, ale opakované záběry daly sudím za pravdu. Domácí se však nevzdali a dál útočili. Někdy jim ale nevyšla finální přihrávka, jindy se vyznamenal skvělý brankář Marchetti, který včas vybíhal a dobře četl hru.

Další zajímavou ránu si na své konto připsal Lucas Biglia, kterému se podařilo míč jednou nohou zpracovat a druhou poslat hostům, ale míč nakonec skončil až nad břevnem. Brankář Marchetti se musel činit na druhé straně proti ráně zakončujícího Panagiotise Tachtsidise. Mladý řecký záložník ale nakonec nemířil přesně a Marchetti si mohl oddychnout.

Když se zdálo, že první půle skončí bezbrankovou remízou, ujalo se Lazio vedení. Po centru z pravé strany nezasáhl domácí hráč míč, ten se dostal na malé vápno, kde byl Senad Lulić, který pohodlně prostřelil Rafaela - 1:0.

Pro druhou půli už trenér Mandorlini ukázal na další dva hráče, aby se zapojili do boje o tři body. Byli to ale opět hráči Lazia, kteří se tlačili do útoku. Po centru Candrevy mohl zakončovat nabíhající Filip Đorđević, následně se do šance dostal Candreva osobně. Větší šanci si ale připravili domácí, když se po centru ze strany dostal k míči hlavičkující Luca Toni. Napoprvé mu to nevyšlo, podruhé poslal míč proletěl jen centimetry vedle tyče.

O pouhé dvě minuty později Lazio neubránilo rychlý protiútok a Toni se opět dostal k hlavičce. Ačkoli byl strážen dvěma naskakujícími protihráči, dokázal se vyšplhat nejvýše a namířil hlavu těsně nad bránu. Z velké dálky to zkusil domácí Álvaro González, ale míč skončil vysoko nad břevnem. Dvacet minut před koncem zápasu se Lazio dostalo do velkých problémů, když Luis Pedro Cavanda fauloval a za svůj zákrok uviděl druhou žlutou. Následovala tedy barva červená a především penalta pro Hellas. K exekuci penalty se postavil Luca Toni, který si počínal zkušeně a nabízenou šancí nepohrdl.

Vedení na stranu Hellasu mohl přiklonit Emil Hallfredson, který ale poslal míč vysoko nad bránu. Deset minut před koncem se mohlo Lazio dostat do ještě větších potíží, protože střídající Taleb Gómez měl hodně prostoru pro zakončení, ale z dobré pozice zamířil těsně mimo. Lazio navíc dohrávalo v deseti, což se ale na jeho ofenzivním apetitu neprojevovalo. Když se ale nadechlo k útočné akci, trochu zapomnělo na zadní vrátka. A toho chtěl využít Nico López. S jeho zakončením si ale Marchetti nakonec poradil.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Chievo Verona 1:0

29.10.2014 20:45

Góly: 81. Luca Rigoni

Palermo potvrdilo, že je na domácí půdě silným týmem a Chievo porazilo jedinou brankou Rigoniho 1:0. Diváci na Renzo Barbera museli čekat na branku až do 81. minuty.

Chievo tak pod Rolandem Maranem prohrálo i druhý zápas a zůstává předposlední. Palermo mělo první šanci zápasu, ale Morganella ztroskotal na výtečném zákroku gólmana Bardiho. Na druhé straně měl zase výbornou příležitost Schelotto a pozadu nezůstal ani Sorrentino v brance domácích. Mimochodem, pro Sorrentina to byl pikantní duel, neboť v Chievu chytával. A nyní už gólman Palerma se musel předvést i ve 34. minutě po prudké ráně Birsy, kterou dobře vyrazil.

V 67. minutě si Sicilané vytvořili velký nápor, který ale neskončil gólem. Nejprve hlavičkoval Barreto a Bardi dobře zasáhl, krátce na to nebezpečně vypálil Dybala a orazítkoval břevno! Z rohového kopu pak hlavičkoval do sítě Belotti, ale sudí pro předchozí faul branku neuznal.

Rozuzlení zápasu přišlo devět minut před jeho koncem. Dybalu sice dokázala obrana hostí odzbrojit, ale jen za cenu odvráceného míče, ke kterému se dostal Luca Rigoni a přesnou střelou rozvlnil síť - 1:0 pro Palermo. Chievo bylo blízko vyrovnání až v nastaveném čase, kdy se odhodlal ke střele Paloschi, ale Sorrentino opět dobře zasáhl. Domácí zvítězili 1:0 a poskočili na patnácté místo.

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Cesena 2:0

29.10.2014 20:45

Góly: 8. Mattia Destro, 81. Daniele De Rossi

Cesena nemá na Věčné město nejlepší vzpomínky. A po dnešním večeru se nijak výrazně nezlepší, protože Cesena hlavní město opouští opět bez bodů. O všechny tři obraly Cesenu zásahy Destra a De Rossiho.

Do základní sestavy AS se dostal i kritizovaný bek Ashley Cole, kterého v obranné čtveřici doplnili Manolas, Torosidis a Astori. Po zranění se v záložní řadě od začátku objevil Seydou Keita, na hrot se postavil mladík Mattia Destro. A ten brankáře Agliardiho neustále zásoboval potřebnou dávkou práce.

Dvakrát do vápna soupeře pronikl Gervinho, který předkládal na vápno, ale ani jednou mu průnik nevyšel podle představ. Až po osmi minutách a další kombinační práci středové linie se Gervinho dostal s míčem poblíž vápna, lehkým centrem překonal obranu Ceseny a Mattia Destro byl opět ve správnou chvíli na správném místě - 1:0.

Cesena kontrovala vzápětí. Giorgi vyslal dlouhým pasem do útoku Marilunga. Ten si před De Rossim šikovně popostrčil míč do strany a byl jím faulován. Coppolův pokus ale odvrátil hlavičkující bek Ashley Cole. Pjanić si navedl míč na svoji silnější pravačku a poté pořádně protáhl hostujícího Agliardiho. Po akci Seydoua Keity se do pohybu dostal sprintující Cole napodruhé, ale toho zastavila pozorná obrana.

Po půlhodině hry se k další akci propracoval opět mladík Destro, tentokrát ale střelci první branky zkazil radost obětavý zákrok obránce Volty, který se útočníkovi AS vrhl pod nohy. Kromě Gervinha měl podporu Destra na starost také talentovaný Argentinec Juan Manuel Iturbe, kterému ale kazila chuť hrát ofsajdová linie. Do druhé půle vstoupily oba týmy ve stejné sestavě, ale již pět minut po změně stran muselo dojít ke změně.

Stoper Davide Astori signalizoval ke střídačce svého týmu, že není zdravotně v pořádku a jeho místo zaujal Yanga-Mbiwa. Scénář hry AS byl v podstatě nadále neměnný, protože rychlá kolmice do běhu Gervinha se opakovala stále častěji. Sprinter v barvách AS sice doběhl vždy až k pokutovému území, ale před ním buď zmatkoval, nebo do něj poslal náročnou přihrávku. S těmi lepšími si obránci hostí poradili.

Cesena se málem dostala k vyrovnání, když střídající Hugo Almeida sbíhal do vápna. Tam byl také adresován centr, kterého se zmocnil právě zkušený Portugalec. Jeho zakončení ale zamířilo jen těsně vedle tyče! Trenér Rudi Garcia střídal podruhé ve chvíli, kdy mu došla trpělivost s nevýrazným Iturbem a poslal na hřiště čerstvé síly v podobě mladíka Florenziho.

Další velké šance AS se odehrály až v konečné fázi utkání. Nejprve se do přední linie dral Seydou Keita, který má na starosti jinak především defenzivní úkoly. Po dalším z jeho průniků se AS naskytla možnost rozehrávat přímý volný kop. Míč si postavil k exekuci Miralem Pjanić a jen včasný zákrok Renzettiho zabránil Ceseně v inkasování. Ne nadlouho, protože o pár minut později si Florenzi vzal míč pod patronát a rohový kop posadil na hlavu Keity. Ten po vyhraném hlavičkovém souboji nahrál volnému De Rossimu, který následně propálil vše před sebou - 2:0.

Do šancí se několikrát dostal také střídající Radja Nainggolan. Nejprve se pokoušel prosadit ostrou střelou, se kterou měl brankář Agliardi co dělat. A následně se pokoušel také hlavičkovat. Největší šanci na třetí zásah mělo duo Pjanić - Destro, ale ve výhodné pozici ani jeden z nich míč netrefil a namísto toho se oba hráči srazili.

Více informací k zápasu

Turín FC - Parma FC 1:0

29.10.2014 20:45

Góly: 10. Matteo Darmian

Turín na domácím stadionu dokázal vyrvat tři body ze zápasu s Parmou. Ta si nevěděla příliš rady s kompaktním soupeřem a porazily ji dva faktory: vlastní neschopnost zakončit a jediná branka Mattea Darmiana z desáté minuty.

Tempo utkání bylo od začátku na bodu mrazu, protože ani jeden z týmů se nedokázal výrazněji prosadit. Přestože bylo utkání charakterizováno jako souboj na ostří nože, ani jednomu ze soupeřů se dopředu moc nechtělo a diváci se tedy na Stadio Olimpico dočkali jen zdlouhavých zdvořilostních kombinací. Do pokutového území Parmy si sbíhal Amauri na hlavičku, ale příliš vysoký centr nemohl zastihnout. Ani Parma se neblýskla pořádně povedenou akcí.

Až po deseti minutách se k míči dostal Matteo Darmian. Italský reprezentant obdržel centr na vzdálenější stranu velkého vápna, osvobodil se od obránce a následnou přízemní střelou se prosadil k bližší tyči. Mirante si na míč sice sáhl, ale z prostoru tří tyčí jej vytěsnit nedokázal - 1:0 pro Turín.

Granata pokračovala v nastoleném trendu. Parma hrála přímo katastrofálně, bez chuti a sebevědomí. Jedinou lepší šancí byla jen střela z hranice vápna, kterou vyslal veterán Massimo Gobbi, ale míč zamířil pouze do náruče Gilleta. Toho prověřoval také Rispoli, který pálil z většího úhlu. Následný rychlý protiútok Turína mohl zužitkovat v pokutovém území Amauri, avšak tomu scházel kroku k tomu, aby balon ve skluzu trefil mezi tři tyče. Vysoký Amauri se v závěru první půle napřahoval ke střele v pokutovém území, jenže byl zastaven pohotovým Costou, který míč v poslední chvíli odkopl.

Lepší nástup do druhé půle měli domácí, kteří těžili z psychické výhody. Parma je prozatím jen stínem týmu, který ještě v loňské sezoně bojoval o pohárové příčky. Turín sice musí zpracovávat šok z nabitého programu, ale postupně si na to zvyká. Tři minuty po změně stran se k zakončení propracoval Vives, jenž pálil z otočky. Mirante ale zasáhl včas a ránu domácího hráče vystihl.

Po chvilkovém výpadku tempa se Granata opět dostávala blíže do zakončení. Ze středu hřiště posílal Maksimovič pas do šestnáctky, kde se snažil Darmian hlavičkovat, nicméně zády k brance se mu to nepovedlo podle představ. Chátrající hrdost Parmy se pokusil zvednout Ishak Belfodil, který hledal Antonia Cassana před brankou, ale svou přihrávkou poslal balón ze hřiště ven.

Parma mohla domácí šokovat, když si na centr do vápna nabíhal Coda, který ze strany běžel sám na branku. Vybíhajícího Jeana-Francoise Gilleta ale pouze napálil a od něj se míč odrazil. Odrazil se ale poněkud nešťastně, protože poblíž stál číhající Antonio Cassano a hlavou zakončoval. Nicméně, i napodruhé se radoval belgický brankář Gillet, který se vymrštil i proti Cassanově dorážce a zlikvidoval ji!

Parma samozřejmě další prohru nemohla připustit a když začalo být zřejmé, že se jí nevyhne, emoce v jejím týmu vzplály. Rozhodčího se jal obviňovat také Alex Cordaz. Zajímavé na tom bylo, že se jednalo o hráče ze střídačky. Ani to ho ale neochránilo před červenou kartou. Posledních pár minut se hrálo jen na branku Turína, ale Parma nedokázala kvůli úbytku fyzických sil nic vymyslet. Teď jí patří stále poslední místo a její situace je zoufalá. Naproti tomu Granata je na příčce jedenácté.

Více informací k zápasu

Inter Milán - UC Sampdoria 1:0

29.10.2014 20:45

Góly: 90. Mauro Icardi (pen.)

Inter Milán opět nepřesvědčil, ale nakonec si nechává tři body na svém kontě. Sampdoria svého soka v některých pasážích zápasu přehrávala, ale byli to domácí, kdo se mohl radovat. Jedinou branku vstřelil svému někdejšímu týmu mladíček Mauro Icardi.

Kovačić se zbavil svého strážce a pak nádhernou kolmicí našel ve vápně zcela osamoceného Palacia. Zkušený Argentinec se ale z gólu neradoval, protože místo střely volil centr do vápna. To by ještě nebylo nejhorší, kdyby přihrávka do vápna směřovala opravdu do vápna a ne do zámezí. Domácí obránci měli nejvíce problémů se zastavením dvojice Eder - Gabbiadini. Zvláště mladý italský střelec je hlavní ofenzivní zbraní Dorie a dnes hrozil několikrát. Do vápna se probil také mladík Stefano Okaka Chuka, jemuž se ale nepovedla finální nahrávka.

Rodrigo Palacio mohl poslat své spoluhráče do vedení, protože podruhé již volil mnohem lepší zakončení. Zprvu se možná jednalo o velmi lukrativní pozici, ale jeho střela šla pouze doprostřed branky, kde byl připraven gólman Romero a skvělým zákrokem míč odklidil stranou. Duel mezi Samirem Handanovićem a Manolem Gabbiadinim byl k vidění několikrát, ale vždy vyzněl ve prospěch domácího strážce tří tyčí.

Na své někdejší působení jistě nezapomněl nadějný střelec Mauro Icardi, který s velkým fotbalem začal právě v Dorii. Tu mohl také rozesmutnit, protože na bránu svých někdejších spoluhráčů vyslal tvrdou ránu a jen sledoval, jak výtečný brankář Romero likviduje jeho pokus. Byla to ale Doria, která si velkou šanci nechala do posledních okamžiků první půle. Centr Gabbiadiniho odvrátila obrana pouze k Okakovi, jehož tvrdá rána směřovala do brány, jenže byla zastavena břevnem!

Pouhých pět minut po změně stran se na střídačku poroučel brazilský záložník Hernanes, kterého na hřišti vystřídal Zdravko Kuzmanović. Právě v té chvíli mohla Doria udeřit. Stefano Okaka Chuka dostal prostor ke střele a využil jej. Brankář Samir Handanović ale něco podobného čekal, takže se natáhl pro míč a zneškodnil jej.

Dalším z dlouhé řady čekatelů na první branku v utkání se stal Manolo Gabbiadini, který vypálil z přímého volného kopu rovnou na branku a gólman Handanović měl co dělat, aby tvrdou ránu vyrazil alespoň na rohový kop. Před brankáře Romera poslal další centr aktivní Icardi a Rodrigo Palacio míč nepříjemně tečoval. Do další šance se probíjel Mateo Kovačić, který si zaběhl k vápnu a volejem napálil míč.

Deset minut před koncem utkání se snažil branky docílit aktivní Rodrigo Palacio, který se ocitl ve stoprocentní šanci. Brankář Sergio Romero se ale opět vyznamenal, když skvěle přečetl vývoj situace a padl útočníkovi Interu do rány. Míč vyrazil a poté mohl přijímat gratulace svých spoluhráčů. Drama až do závěru utkání divákům nachystal Eder, který neproměnil stoprocentní příležitost. Dostal sice míč v ideální pozici i vzdálenosti od brány, ale nedokázal se střelou dobře naložit.

A Inter tvrdě trestal, když dostal šanci zahrávat rohový kop. K němu se samozřejmě nemohl postavit nikdo jiný než Mauro Icardi, který brankáře Romera velmi dobře znal. Svého někdejšího spoluhráče prostřelil přesnou ranou a Inter slavil - 1:0. Poslední momenty hry patřily zcela jasně Interu, který si logicky nechtěl svého soupeře příliš pouštět k tělu. Po skončení nastavení tak mohly domácí ochozy jásat, protože Nerazzurri jsou zatím na osmé příčce, zatímco poražená Doria je čtvrtá.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Juventus FC 1:0

29.10.2014 20:45

Góly: 90+4. Luca Antonini

Turínský Juventus nedokázal navázat na minulé úspěchy a italská liga je po skončení vloženého kola zase o něco dramatičtější. Vzhledem k výhře AS je Stará dáma nyní na druhém místě z důvodů horšího skóre. Ačkoli zápas dlouho spěl k bezbrankové remíze, nakonec jedinou brankou rozhodl Luca Antonini.

Velkou slávu chystala Stará dáma pro svou legendu, protože brankář Gianluigi Buffon dnes slavil pětistý zápas na nejvyšší úrovni. Po jeho skončení ale nejspíš náladu na oslavy neměl, protože dnes večer čisté konto neudržel. S kapitánskou páskou na paži přihlížel tomu, jak obránce Luca Antonini v závěrečných vteřinách utkání dopravil míč do sítě. Juve naopak branku dnes nevstřelilo a dělí se o první místo s AS.

První minuty utkání se hrály v hodně slušném tempu, i když gólových šancí bylo pomálu. Na druhou stranu, Stadio Luigi Ferraris v Janově dotvářelo skvělou diváckou kulisu zajímavému utkání a hnalo své miláčky vpřed. V ochozech to jen nesouhlasně zašumělo, když si Arturo Vidal narazil míč s útočícím Carlosem Tévezem, na hranici vápna se skácel k zemi a očekával hvizd. Ten sice přišel, ale výrok zněl v neprospěch Juventusu.

Juventus přikládal "pod kotlem", což bylo vidět i ze střely Stephana Lichtsteinera. Univerzální švýcarský obránce napřáhl ke střele z dvaceti metrů a poprvé v utkání protáhl Perina. Mladý brankář, který bývá mimochodem často přirovnáván právě k Buffonovi, se ale měl na pozoru. Juventus se sice tlačil před Perinovu bránu a jeho chuť skórovat byla evidentní, ale chyběl mu nápad a finální přihrávka. I centry na vysokého Fernanda Llorenteho zvládali obránci Rossoblu odkopávat. Carlos Tévez dostal o chvíli později dobrou přihrávku do běhu, po které střílel z šestnácti metrů. Talentovaný brankář Mattia Perin ale míč vyrazil mimo tři tyče.

Po dvaceti minutách byl znovu v akci urostlý Bask, ale proti jeho šikovnému zakončení se postavil tyč Perinovy brány, která míč nasměrovala mimo. Ke konci první půle jsme se dočkali již jen nepovedené rány Paula Pogby a mnoha nepřesných nahrávek. S nástupem do druhého poločasu se trochu změnil i styl hry praktikovaný Juventusem. Stále více se míč do vápna dostával za pomoci centrovaných míčů, méně již po zemi. Ani genialita Carlose Téveze Juventusu k docílení první branky v utkání nepomáhala.

Po hodině hry odešel smutný Fernando Llorente na střídačku, aby udělal prostor mladšímu Alvarovi Moratovi. V té chvíli se Juve málem dočkalo. Po Tévezově rohovém kopu se míč vrátil do vápna, kde obrana zapomněla na Ogbonnu, jenž náročně provedeným kopem orazítkoval horní tyč. Patnáct minut před koncem utkání se v těžké pozici dostal k míči Andrea Bertolacci, ale ani jeho hlavička brankáře Buffona nemohla překvapit. Když se na časomíře objevila jednaosmdesátá minuta, byl to signál pro Lucu Antoniniho. Zkušený bek vběhl na hřiště a o pár minut později rozhodl.

Vedlo k tomu další střídání, když se na hřiště dostal Matri. Jeho schopnosti v Turíně dobře znají, ale přesto se Matri dostal k nakopnutému balonu, v obležení dvou protihráčů dokázal nahrát před bránu a tam se zjevil úplně nehlídaný obránce Luca Antonini. Ten s trochou štěstí doklepl míč do prázdné branky a Janov se ujal vedení, které si již vzít nenechal a může oslavovat nečekané vítězství.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Udinese Calcio 3:0

29.10.2014 20:45

Góly: 44. Khouma Babacar, 70. Khouma Babacar, 80. Borja Valero

Fiorentina doma pořádně zabrala a odskákalo si to dosud třetí Udinese. Viola vyhrála 3:0 zcela zaslouženě, po celý zápas byla lepším týmem. Dvě branky měl na svědomí Khouma Babacar, třetí vsítil španělský legionář Borja Valero.

Začátek zápasu nezachytil Udinese zrovna v optimálním rozpoložení, po velké hrubce v defenzívě byl v čisté gólovce Iličič, ovšem gólman Karnezis se vyznamenal. V 18.minutě se domácí dožadovali pokutového kopu po zahrané ruce uvnitř šestnáctky, ale sudí jejich prosby nevyslyšel. Fiorentina byla lepší, ale udeřit mohlo i Udine a kdo jiný, než Antonio Di Natale. Kanonýr Bianconeri se dostal k hlavičce a orazítkoval tyč! V závěru prvního poločasu tlak domácích rostl, ve 42. minutě se Fialky opět dožadovali penalty, ale arbitr Massa znovu nesouhlasil. Pád Cuadrada neshledal závažným. Až minutu před odchodem do šaten se Viola dočkala první branky. Khouma Babacar se dostal k odraženému balónu a překonal Karnezise - 1:0 pro Fiorentinu.

Poločasové vedení Fiorentiny bylo zcela zasloužené. Svěřenci trenéra Montelly byli lepším týmem i po změně stran a svojí převahu i tentokrát gólově zužitkovali. Znovu Babacar po Cuadradově centru skvěle zpracoval míč a pohotově vystřelil, Karnezis byl opět krátký - 2:0 pro Fiorentinu. Devět minut před koncem zápasu definitivně pojistil výhru domácích Borja Valero, přesnou střelou k tyči nedal Karnezisovi žádnou šanci - 3:0.

Fiorentina tak konečně rozjela svůj gólostroj a Udine smetla 3:0. Hosté porážkou přišli o třetí místo, ale situace v bojích o evropské poháry je hodně vyrovnaná.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Milán 1:1

29.10.2014 20:45

Góly: 24. Víctor Ibarbo - 34. Giacomo Bonaventura

AC Milán pod Inzaghim drží venkovní neporazitelnost a po remíze 1:1 v Cagliari se posunulo na třetí místo. Rossoneri ale nepředvedli na Sant'Elia bůhví jaký výkon, domácí Sardiňané byli po většinu zápasu lepším týmem.

Cagliari vlétlo na milánského favorita jako uragán a už ve čtvrté minutě se defenzíva hostí rozestoupila natolik, že Ibarbo měl před sebou prázdnou branku. Útočník Cagliari dával v podstatě jistý gól, když v tom do rány přilétl Rami a zabránil brance. Obrana Milána takovéto začátky na hřištích soupeřů mívá často, Cagliari si toho bylo vědomo a ve 24. minutě vsítilo první branku. Marco Sau poslal do vápna krásný centr, na který si naběhl Ibarbo a Abbiati, který si vyběhl, poprvé lovil míč ze své sítě.

Krátce na to mohl zvyšovat Marco Sau, poté co se vyhnul ofsajdu, postupoval sám na Abbiatiho, jenomže z tisíciprocentní šance vytěžil jen rohový kop. A tak přišel trest na druhé straně. Giacomo Bonaventura dostal s míčem až příliš prostoru, povšiml si povyběhnutého Cragna a fantastickým přehozem vsítil nádhernou branku - 1:1. Vzápětí na to zkusil střelecké štěstí i Muntari, ale nebyl přesný.

Po změně stran opět hýřili aktivitou spíše domácí borci, Ibarbovu nadějnou střelu zablokoval De Sciglio a před Avelarem, o několik minut později, pro změnu zasáhl Abate. Milánu se ve druhé půli směrem dopředu nedařilo a zhruba po pětašedesáti minutách hry se kouč Inzaghi rozhodl k prvnímu střídání, na plac poslal Méneze a Poliho, odešli El Shaarawy a Muntari. Ale Milánu se nadále nedařilo a domácí byli lepším týmem. Minutu před koncem zápasu mohl rozhodnout o vítězi střídající Farias, jenomže Abbiati vytasil výborný zákrok a uchránil svému týmu konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 1:1

29.10.2014 20:45

Góly: 57. Germán Denis - 86. Gonzalo Higuaín

Pořádné drama viděli diváci na půdě Bergamaschi, kde se představila Neapol. Domácí dlouho drželi nadějné vedení, ale nakonec museli děkovat fotbalovému pánu Bohu, že si mohli připsat jeden bod za konečnou remízu 1:1. V nastavení totiž nedal penaltu Higuaín.

Neapol začala na Atalantě hodně aktivně a gólman domácích Sporitello byl neustále v permanenci. Poradil si jak s Mertensem, tak i s pokusem Hamšíka. Tlak hostů byl vytrvalý, ale dlouho nevedl k dalšímu zásadnímu ohrožení. Bezbrankový poločasový stav vydržel víceméně jen díky neschopnosti Neapole vstřelit gól.

Atalanta toho směrem dopředu moc neukazovala, přesto šla v 58. minutě překvapivě do vedení. Raimondiho centr se dostal až ke Germánu Denisovi, který konečně v letošní sezoně vstřelil gól - 1:0 pro Atalantu. Odpověď mohla být blesková, Callejón měl stoprocentní šanci, ale netrefil prázdnou branku. To byla obrovská šance, které hosté museli litovat. Tlak Parthenopei sice neustával, ale obrana Bergamaschi byla čím dál úpornější, Insigneho střela šla mimo tyče. Mírné polevení v tomto směru znamenala 83. minuta a vyloučení Cigariniho. Neapol vycítila šanci na zvrat, a tak se také stalo. Gonzalo Higuaín z otočky zamířil do černého a srovnal čtyři minuty před koncem zápasu na 1:1.

Neapol ale chtěla více a vrhla veškeré síly do útoku. Její snaha vyvrcholila ve druhé minutě nastaveného času nařízenou penaltou. Gonzalo Higuaín ale neunesl tíhu okamžiku, Sportiello směr vystihl, penaltu zneškodnil a přičinil se zásadní měrou o konečnou remízu 1:1. Parthenopei byli sice po celý zápas lepším týmem, ale doplatili na neproměňování šancí.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Empoli FC 3:1

28.10.2014 20:45

Góly: 53. Simone Missiroli, 61. Sergio Floccari, 73. Domenico Berardi - 18. Daniele Croce

Sassuolo si v předehrávce vloženého kola poradilo s Empoli 3:1 a vyhrálo tak podruhé v řadě. Výhra Neroverdi se ale nerodila lehce, hosté vedli zásluhou Croceho, ale ve druhé půli udeřili Missiroli. Floccari a Berardi. Sassuolo také nedalo penaltu, ve druhé půli ji nedokázal proměnit Berardi.

Lépe tedy vstoupili do utkání hosté, i když první slibnou příležitost měli hráči Sassusola. Acerbi zblízka nedokázal vstřelit gól, skvěle proti němu zasáhl brankář Bardi. O tři minuty později se hosté prosadili. Obrana Sassuola byla úplně rozhozená, když Zielnski obdržel ve vápně přihrávku a okamžitě ji adresoval do leva na Croceho, který se trefil přesně k tyči - 1:0 pro Empoli. Před koncem prvního poločase měl na kopačce druhý gól Empoli Massimo Maccarone, skvěle se ale předvedl brankář Consigli a ve 42.minutě orazítkoval Vecino tyč! Sassuolo tedy mělo v průběhu prvního poločasu notnout dávku štěstí, což se ukázalo pro další vývoj jako klíčové.

Štěstí měli ale domácí i na začátku druhého dějství, ve 47.minutě Zielnski nadělal Consiglimu pořádné problémy, ten ale stačil vyškrábnout pokus na rohový kop. Sassuolo odpovědělo na nepříznivý vývoj v 56.minutě po přesném centru Taidera, na který si mezi dva obránci naběhl Missiroli a srovnal na 1:1. Vyrovnávací branka polila svěřence Eusébia Di Francesca doslova živou vodou, hned za další tři minuty odpískal sudí v jejich prospěch pokutový kop, ale Berardi si s ním trestuhodně neporadil.

Naštěstí pro něj Sassuolo druhou branku stejně vstřelilo. Sergi Floccari rozeběhnutý z hranice šestnáctky vypálil a Bassi plachtil vzduchem zbytečně - 2:1 pro Sassuolo. Empoli nyní potřebovalo vrhnout síly do ofenzívy, ale byli to znovu Neroverdi, kdo se prosadil. Domenico Berardi si naběhl na dlouhý centr a hlavou zvýšil už na 3:1. Empoli se už na snížení či dokonce vyrovnání nezmohlo a prohrálo druhý zápas v řadě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Řím971116:422
 Juventus FC971116:422
3.SS Lazio951316:916
4.AC Milán944118:1216
5.UC Sampdoria94419:516
6.Udinese Calcio951311:916
7.SSC Neapol943217:1215
8.Inter Milán943215:1015
9.Janov CFC943210:815
10.ACF Fiorentina93429:613
11.Hellas Verona933310:1512
12.Turín FC93247:911
13.US Sassuolo924310:1510
14.Cagliari Calcio923414:129
15.Città di Palermo92349:179
16.Atalanta Bergamo92254:118
17.Empoli FC914410:167
18.AC Cesena91356:156
19.Chievo Verona91176:154
20.Parma FC910812:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (204)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sassuolo a Berardi

Reagovat
Pipo123

Berardi asi 20 striel, nedal penaltu, dneska sa snažil, ale zakončenie mu vôbec nevychádzalo.

Reagovat
Furia Ceca

Mně přijde že se jeho vývoj nějak zadrhl... Dneska ty přímáky a rohy, co zahrával, to byl děs. A nic na tom nemění ani vstřelená branka.

Reagovat
Pinturicchio

No nevím. Je mu 20, letos znovu patří mezi nadprůměrně hodnocené útočníky v lize, má 3 góly plus 2 asistence (možná už 3, nevím, jeslti je započítaný včerejší zápas) a to kvůli té červené kartě hrál jen 6 zápasů. Podle mě je opravdu brzo mluvit o nějakém zaseknutí vývoje. (Včerejší zápas jsem neviděl.)

Reagovat
Pipo123

Potrebuje hrozne veľa šancí na gól, snaží sa strielať s každej pozície, v inom týme by toľko priestoru na streľbu nemal a často by ho asi zdrbali aj spoluhráči. V Šašoulu to nechávajú na nom, zahráva priame kopy, penalty, striela kedy sa mu zachce. Tie štatistiky vyzerajú skvele, ale fakt potrebuje veľa možností a priestoru aby tie góly dával, ale vekom to snad bude lepšie, nebude taký sebec

Reagovat
Pettirosso

myslím si, že mu to trošku stouplo do hlavy, měl by se vrátit na zem a začít zase makat

Reagovat
CubONE

Za nepremenenu penaltu su vo fante body dole?

Reagovat
Pinturicchio

Ano, -3.

Reagovat
CubONE

Tak to sa akokeby skrtne s tym golom, plus ma este asistenciu, aspon nieco, diky

Reagovat
Pinturicchio

Není zač.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanta A : CHtel sem ted spocitat vikendove kolo a ty znamky tam jsou nejake rozjebane...Buffon tam ma ze dostal ctyry goly, Callejon nic, Mirante že dostal jen dva... Nejake divne, radsi to odlozin dyztak na pozdeji, nebo na večer, jak přijdu z prace...Nechci delat nejake chybne vysledky, diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Non problemo, Tome. Až to bude, tak to bude.

Reagovat
madridcan

Ja som zas pozeral na Pinillu dneska v noci nahodou a uz mal hodnotene aj toto kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna delaji ted nejakou upravu, napriklad Sportiello tam ma prazdnu stranku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pinturicchio

To je normální, protože je rozehrané kolo, vždycky jsou tam takovéhle nesmysly. Není kam spěchat, až to bude, tak to bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravte si chybu v článku, Bardi hosťuje v Chieve, za Empoli včera chytal Davide Bassi.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ve světle toho HODNĚ podezřelého utkání s AS Řím je ta dnešní prohra Juventusu krásná satisfakce...

Reagovat
smazaný uživatel

Antonini milanista

Reagovat
olis

ale uz akoze koniec srandy, Higuain sa nemusel ani namahat davat ten gol, bolo by to lepsie

poprosim Rimanov nadelit nam v dalsom zapase aspon 5 kuskov, dufam ze to uz ADL otvori oci

potom by mohli vyhodit Prandeliho z turecka alebo podpisme hocijakeho normalneho taliana do konca sezony s opciou, takmer kazdy s tym tymom podla mna urobi lepsie vysledky

RAFA OUT!

Reagovat
stas87

este nie,jeden ukol zatial nesplnil-nekupil Balotele

Reagovat
olis

vidim ze niekto tu cital aktuality

Reagovat
stas87

len som cital expresku tu na EF,nesledujem kazdy drb tak ako ty

Reagovat
olis

ah, ono je to uz aj tu? no EF teda klesol

Reagovat
TopinB

Tak odejdi, bude tu líp

Reagovat
olis

Reagovat
The Krupy

Reagovat
olis

od teba to sedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
dantetomas

Rafa po zápas?: "Zápas sme takmer po celý čas kontroloviali. Výledok síce nie je podľa našich predstáv, ale hráči ukázali charakter a víťaznú mentalitu. Ani za nepriaznivého stavu neprestali tvrdo pracovať a vyovnanie bolo zaslúžené."

Reagovat
olis

to si moze strcit do riti

Reagovat
dantetomas

ja neviem či to naozaj povedal, akurát som si spomenul na jeho každotýždňové liverpoolske vyhlásenia

Reagovat
olis

popravde, neviem ani ja co povedal lebo uz to nejaky ten mesiac necitam, ale presne ot na neho sedi

Reagovat
smazaný uživatel

nostalgia

Reagovat
mastakillah

klasik

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Jardin

Arséne?

Reagovat
Deki

nic novýho u beníteze...

Reagovat
smazaný uživatel

hra je sice hrozna, ale lepsie vysledky mat nebudete, nech vas trenuje aj spaletti, prandelli ci otec fura

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

je vidět, že se vyznáš

Reagovat
smazaný uživatel

to vies, krystalova gula priamo z Tesca v akcii

Reagovat
Jajinek

Bez ohledu na to, jestli to penalta byla nebo ne (pořád si nejsem jistej, ten bek tam šel sice jak magor přímo k noze, ale podle mě to Kuzma dost přihrál), to bylo zasloužené vítězství. Mistři světa minout bránu ve vyložených pozicích, jsme totiž na sto procent. Kuzmanovič, Kovačič a 3x Palacio....to je prostě moc. Mohlo to být 3:1 před penaltou a neřekli by ani slovo.

Snad nás tyhle dvě výhry, které nás v konstelaci s ostatními výsledky posunuli celkem blízko vrchu, nakopnou. Snad se nám začnou i uzdravovat hráči, páč ve 13ti lidech se to fakt hrát nedá

Díky dnes nakonec štěstěně...a FORZA INTER!

Reagovat
madridcan

Wow...neviem ci som niekedy videl podobnu situaciu po deviatom kole na prvom mieste Plece pri pleci

Reagovat
GEGE

Marco Sportiello

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

HAHAHAHA všechno nám hraje do karet, Scudetto bude letos naše, zatimco se spolu Juve a zbytek přetahujou, my čekáme ve stínu a ve vhodnej čas si vezmem co nám patří, FORZA LAZIO!!!

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vtáky cez tepláky

po pol roku Lazio odpadne a bude hrať o EL

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zápletka na čele

Reagovat
Dejwa

málem mě jeblo.. to neproměnování je neskutečný.. a je hrozný jak sou hráči vyjukaní při protiútoku před 16kou, na tom se musí hodně zapracovat, snad nikdy z toho ani neni střela.. důležitý tři body.. a konečně snad zase máme exekutora penalt..

nechápu jak po tom všem můžem byt bod od LM..

jedem dál a snad už uplynulo dost zápasů od výhry 7:0 a začnou zas padat goly.. FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Jdeme dále, je dobře že prohra přišla teď než třeba v LM.Tady je na nápravu dost času.Je potřeba si to rozebrat a huráá za dalšíma vítězstvíma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaka14

vydrety bod v Cagliari, kde sme boli horsim muzstvom a ten nas dostal dokonca na vysnivane 3. miesto

Reagovat
lucius6

jen do zejtra DAJEEEEEEEEEEEEEEEE LAZIOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!

Reagovat
Pipo123

Reagovat
REPLIKATOR

A je po Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

aby ten Olymp vůbec porazili..Nedvěd nebo Storari toho gola nedají

Reagovat
Vtáky cez tepláky

omg, jedna prehra v lige a už je po juventusu. Klasický fanúšik Juventusu- česť výnimkám.

Reagovat
db18

Že tam toho Matriho dává až tak pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Mitra Matri mi příjde lepší jak Pinilla, ano mohl hrát od začátku

Reagovat
db18

Tak jako žolík se osvědčuje, jen se divím, že ho tam nedal už třeba v 70. minutě, ale až takhle pár minut před koncem...

Reagovat
DelPiero137

Keby to bol zapas vonku s AS alebo Atletmi poviem ok. Super je kvalitny, zaloha nas drtila, obrana nam dovolila minimu, no aj tak sme si vypracovali 3-4 golovky (nie tutovky!!!) a superovi sme takmer nic nedovolili.

Ale s dnesnym Janovom remizovat, natoz prehrat je pre tuto zostavu Juve viac nez neuspech.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter je na vítězné vlně, tak snad to vydrží. přesně jak říká Jájínek, ve 13 lidech se hraje těžko, ale naštěstí pro nás, i rozhodčí hraje v posledních zápasech v nerazzurri!

Reagovat
Pettirosso

Doriano, máš nějakej souhrn?

Reagovat
Pettirosso

Odehrané zápasy, výhry, remízy, prohry, vstřelené branky, obdržené branky, body... všechno nerozhodně, přesto nás AS v tabulce přeskočilo....Largo, tak tlačenka, jo?

Reagovat
dantetomas

umelecký dojem...

Reagovat
madridcan

abeceda

Reagovat
dantetomas

alebo fakt, že AS to zvládlo aj nepriek tomu, že má v zostave Gervinha

Reagovat
cristiano.K.

Gervais je zase úplně jiný hráč

Reagovat
REPLIKATOR

A přitom vzájemný zápas vyhráli Korupčníci...

Reagovat
smazaný uživatel

to sa ako toto kolo rozhodovalo o titule keď tu rubentíni plačú?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že zase hrál nulovej Llorente a Gio nic.. Zápas jsem neviděl, ale každej musí uznat, že letos je Fernando poloviční oproti loňsku..

Reagovat
DelPiero137

Tiez treba uznat ze hrame iny stylom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano to hrajeme.. V tuto chvili by vsak i v 3-5-2 byl platnejsi Gio

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ešte horšie ako proti Viole, otvorene treba priznať - Zemanov cirkus nás prehrával vo všetkých činnostiach, zásadný rozdiel bol v (ne)ochote behať, je síce pravda, že oni hrali v sobotu poobede a my v nedelu večer, ale to sú len výhovorky, manták Muntari lepší nebude. Torres nevýrazný, Honda nemasný neslaný, Štefanovi stále niečo chýba (asi gól), Ménez slušný sebec, ktorý to moc dnes neoživil, v podstate ani nebolo čo, agónia a trapas v jednom, najkrajší moment z našej strany geniálny gól Jacka, ktorý spolu s De Jongom a možno De Scigliom a Abatem zniesol aké také kritériá, najväčšia záhada je pre mňa Muntari - je to vôbec futbalista? Čo on robí furt v základe? Dnes keď už nie V. Ginkel tak Essien namiesto tej chodiacej katastrofy určite mal hrať od začiatku. Hrôza a des. Druhý pozitívny moment je to, že sa tento čierny Pirlo vykartoval proti Palermu.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Trošku si urazil Pirla . Ináč dnes nehral podľa mňa nikto dobre, ak niekto tak potom Jackomo a to nie len kvôli gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

to malo byť ironické porovnávať Muntariho s Pirlom je samozrejme nemožné

Reagovat
smazaný uživatel

Fanta A : 8 kolo na foru, vše v poradku az na tych 0:6....

Reagovat
smazaný uživatel

tak aspon doufam ze dneska vyhraje Capitals

Reagovat
GEGE

Tak ani to ne

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

jn, spalily dveste tutovek

Reagovat
GEGE

sem myslel,ze fandis flyers

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně, ja to bral z pohledu včerejška, že v tom zapase jsem přál jim, chapes. Dneska 0-30 v Tampě hraje PHI

Reagovat
Pipo123

To bude zaujímavý zápas, Tampa to pri defenzívnej "forme" Flyers musí zvládnuť

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana je fakt děs a hruza, ale Emerymu se posledni době daří, tak snad bude chytat dnes, ale jasne to neni. Tampa je těžkej soupeř no, možna i ofenzivu ma lepši

Reagovat
Pipo123

Jj je to hrôza v obrane, ale bavia ma vaše zápasy, ešte NYI je na tom podobne ako vy, vždy v ich zápasoch padá veľa gólov. Zápasy Flyers sú strašná sranda, bo dostávate v prvej tretine na prdel, prehrávate, potom dáte nejaký gól a začne hotové peklo ako proti Detroidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni to bylo právě naopak celkem, Flyers prvni třetinu, hlavně doma, valili pořád, měli třeba 13 střel, pořád u nich a na konci třetiny dostali gol a bylo to. Uvidime dnes no, snad to dopadne dobře

Reagovat
Pipo123

Uvidíme, ale skôr to vidím na pohodovú výhru Tampy, určite to skúsim dať na tiket + výhra Pittsburghu a Colorada

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam hodne zapasu dnes no, kdyby nehrali Flyers, tak bych si asi pustil King a přal jim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti to asi vyšlo co? ale Tampa nebyla teda o moc lepši než my...

Reagovat
Alberto Aquilani

Tampa spravidla ani nikdy lepšia nebýva, málo kedy sa stane, že valcuje súpera ....

Reagovat
smazaný uživatel

Jim se povedla ta prvni třetina jak psal výš Pipo no. Pak už Flyers byli lepší.

Reagovat
Melchior

hlavně pro Vincenta do bude zajímavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Už tam hrál loni proti nim.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=aQ46lOZ7cZM

hned ze začátku prvni minuty videa tam ma střelu

Reagovat
sansiro

Reagovat
Pettirosso

MIHAJLOVIC SI FA VINCERE DALL'ONESTÀ: «SONO DISPIACIUTO, INTER MEGLIO DI NOI»

Samozřejmě, ty parchante

Reagovat
cristiano.K.

Mihajlovič asi jako jediný z Dorie přišel a podal ruku rozhodčím, ostatní hráče odstkoval docela razatním způsobem,takže za mě Simiša po dnešku respekt. (jinak tomu samozřejmě nerozumím)

Reagovat
CubONE

Ako sme hrali?

Reagovat
smazaný uživatel

hrozne......

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ac hralo bez zanietenia a ako prispatí.

Reagovat
Kaka14

nic moc a nechapem Inzagiho striedania, kde vystrieda nasho najlepsieho utocneho hraca El Shaarawyho a na konci prida Pazinniho, co je uplne bez formy, Abate sa vracia k vykonom s minulej sezony, Torres uplne strateny ... Inzagimu stredania vobec nejdu, mozme byt radi za remizu

Reagovat
smazaný uživatel

posledné 2 zápasy, ináč Pippo reaguje na zápasy dobre a adekvátne. Proti Viole ma však dosť vytočil, keď nevyužl všetky tri striedania!

Reagovat
Woods

by ma zaujimalo preco ten bachraty fas stale strieda Hamsika okolo 60tej minuty ..... snad uz pojde dpc a idealne na trenersky dochodok

Reagovat
smazaný uživatel

me prijde jako kdyby hamšíka nemel rád a staví ho kvůli fanouškum, protože není možné aby ho vždycky tak brzo střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Jinak Marco Sau opet famozni zapas...tohle je asi jeho posledni sezona v Cagliari pokud se nestane neco neocekavaneho....Tak snad si vybere dobre.

Reagovat
Votas

Reagovat
10

vidím to na nějakej Sunderland

Reagovat
GEGE

nestraš...

Reagovat
10

vsaď se, z calcia bych to reálně viděl možná na Udine, jinak je špička vůči takovým hráčům naprosto slepá

Reagovat
smazaný uživatel

pfuj

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ako to robí ten zeman, že z niektorých priemerných nevšímaných hráčov dokáže za pár mesiacov spraviť tak kvalitný tovar? :)

Reagovat
Votas

on Saua trénoval už v nějaké nižší lize tuším...si ho piplá od mala

Reagovat
Alberto Aquilani

ho chcel dokonca do Ríma

Reagovat
GEGE

Sau hraje skvěle už 3 sezonu po sobě takže průměrný a nevšímavý byl tak maximalně pro calcio analfabety...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vzdy ked je rec o Rafovi, tak okrem toho ze je to fakt debil, si spomeniem aj na tento moment jeho kariery :)

www.youtube.com/watch?v=tUlTSUSnL4A

Reagovat
smazaný uživatel

No, Neapol bude muset v sobotu zabrat

FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ono tá včerajšia naša prehra visela vo vzduchu už pekných pár týždňov. Som sklamaný. V lete som očakával posilnenie obrany, zmenu už okukaného herného štýlu, proti ktorému sa všetci súperi postupne naučili hrať. Za Conteho posledný polrok tiež stál za hovno, ale tím mal ešte iskru, Conte bol výborný motivátor a stále je. V lete sme zaspali, možno vplyvom pocitu neporaziteľnosti a vlastnej dokonalosti a nakoniec aj náhly odchod Conteho bol riešený jeho náhradou veľmi neúspešným trénerom. Nemožné hrať 3 roky po sebe to isté a čakať, že to bude donekonečna vychádzať. Aj na hráča musí doľahnúť určitá apatia a stereotyp. Kým toto nepochopíme, bude to vyzerať takto.

Krok číslo jedna: poobzerať sa po 1-2 schopných obrancoch a na tom začať stavať zmenu systému hry.

FORZA EMENDAMENTO!

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Veľmi náhradou veľmi neúspešným trénerom?? Povedz mi dôvod jeho neúspechu. Hneď v prvej svojej sezóne vyhral ligu, v druhej skončil tretí s vybrakovaným kádrom. Žiaľ v ďalej sezóne to už išlo dole vodou a to aj kvôli "kvalitným" posilám ako Birsa a spol. ktoré určite nejdú na jeho trikot. Určite by som ho nenazýval ako "veľmi neúspešného". Jeho chyba bolo stavanie troch defenzívnych stredopoliarov na čele s muntarim, ale to robil aj seedorf a robí to aj pipo. Osobne tomu nerozumiem ale budiš. Treba si uvedomiť že dominancia nemôže trvať večne, tak ako netrvala večne dominancia AC v 90s rokoch v európe, tak nebude trvať ani juventusu. Juventus vyhral 3x po sebe pomerne jednoznačne titul a teraz príde jedna prehra a už sa tu vyplakáva. To akože keď Juve skončí nedaj bože druhý v lige, tak je to total kríza je čas to všetko povyhadzovať? Podľa mňa Juve cez leto nakúpilo veľmi rozumne a koncepčne. Jedna vec je pravda, že obranná trojica stojí za prd, tam by sa zišlo posilniť, ale netreba čakať, že keď 3 roky hrá Juve štýl 3-5-2 (a v lige pomerne úspešne), tak to zmení od zápasu k zápasu, hlavne ak prehral prvý krát v sezóne. O LM sa baviť nebudem, tam je to kapitola sama o sebe, tam je to aj o smole a neskutočnej neschopnosti premieňať šance a samozrejme hernom kŕči.

Reagovat
smazaný uživatel

Mierni sa. Toto nie je o jednej prehre, ale o hre Juve, ktorá sa tu rozoberá už dlhšie. Navyše som písal, že zmenu som očakával počas leta, nie po jednej prehre. Čítal si vlastne čo som napísal alebo si len začal zbrklo písať?

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ale o akej zmene hovoríš? Juve za posledné 3 roky prehralo v lige ani nie 10 krát, minulý rok vyhralo z vyše 15 bodovým náskokom a malo cez 100 bodov toto je dôvod na zmenu? ak by som niečo vyčítal, tak je to neschopnosť premeniť šance a to nie je problém rozostavenia. Píšeš tu o zaspatí v lete. Prečo? Však Juve nakúpilo koncepčne a rozumne, jediný problém, že nekúpili obrancu a do "náhrada veľmi neúspešného trénera". Ja fakt nerozumiem tomuto plakaniu, ktoré príde zvyčajne po nevýhre. Možno že to tréner nie je taký kvalitný, ale nazvať ho veľmi neúspešný je trochu prisilné vzhľadom ku tomu čo dosiahol. Prišiel do tímu ktorý bol dominantný v domácej súťaži ktorá je prioritná, a ty chceš aby robil zmeny hneď v lete.

Reagovat
smazaný uživatel

Priznávam, že s tým hodnotením Allegriho som to vyfarbil viac čierno ako by si zaslúžil. V ostatnom však platí, čo som napísal a nie je to žiadne vyplakávanie po prehre. Len suché konštatovanie, ktoré tu viac-menej opakujem ešte od jari aj po vyhratých zápasoch. Ak chceš napredovať, musíš sa porovnávať s najlepšími, vyvíjať sa a nie sa uspokojiť s tým, že sme dokázali remizovať so Sassuolom a poraziť doma Palermo. Niekomu to možno stačí, niekto je náročnejší. Nič to však nemení na tom, že Juve je Juve. Len si proste vývoj systému hry v súčasnej fáze predstavujem inak ako je v skutočnosti... FORZA JUVE!

Reagovat
10

Allegri celkem logicky pokračoval v tom, co nám vyhrálo 3 Scudetta v řadě, teď se ukáže, jestli má v záloze i něco jinýho, protože v aktuálním rozpoložení a "formě" některých hráčů (Vidal, Asa, Nando, Stephan, Andrea...) tohle rozestavení/způsob hry nefunguje.

Včera tam odříznutýho Pinillu hlídali celej zápas 3 stopeři, ten si musel připadat jako Obama. S tím je spojený i těžiště rozehrávky, který je bez Pirla prostě neustále u dřevěných stoperů a to je potom průser. Ve většině velkých týmů mají stopeři pouze nutný minimum doteků, u nás se ty joudové úspěšně snaží o dřevěnou verzi tiki-taka s přídavkem ruský rulety, často ještě s přizváním Gigiho. Taky moc nechápu pokyny pro Pogbu a Vidala, který se dostávají celkem minimálně do nebezpečných prostorů, naopak mi jejich role většinou přijde jako krajní záložník, pak tam jsou s Asou/Stephanem na 2 metrech vedle sebe, že by se mohli držet za ruku. Z toho nic moc nebezpečnýho nevznikne.

4 poslední zápasy venku, skóre 1:4, 1 bod. Nic jinýho není potřeba dodávat.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou rozehrávkou naprostej souhlas, kostrbatá, dřevená rozehrávka stoperů...

Reagovat
Pinturicchio

Buffon - Asamoah, Chiellini, Ogbonna, Lichtsteiner / Romulo - Pogba, Marchisio, Vidal (Pogba, Pirlo, Marchisio) - Coman, Tévez (Morata), Pereyra (Tévez, Morata, Pereyra)

Reagovat
10

Morata by podle mě aktuálně měl hrát v základu, včera to tam znovu oživil, bohužel má docela smůlu zatím...takže klidně Carlitos doleva, nebo odpočinout na lavičku. Další možnost 4-3-1-2 s Pereyrou na trequartistovi.

Reagovat
10

+ máme Pepeho kurva, v přípravě byl aktivní, produktivní, přijde liga a neodehrál ani hovno...

Reagovat
Pinturicchio

Na Gazzettě psali, že má zase nějaké lehčí zranění.

Reagovat
10

aha

Reagovat
Pinturicchio

Já bych radši to 4-3-3, ten kádr si o tohle rozestavení vyloženě říká. Pereyra by byl na trequartistovi platný i směrem dozadu. Ať už to bude jakkoliv, doufám, že Max od toho 3-5-2 upustí, nejlíp už ted o víkendu proti Empoli.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Pri premieňaní šancí nepomôže žiadne rozostavenie, hlavne ak si tie šance vytvárať vedia. Posledné zápasy som ale nevidel.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

*oprava "Pri premieňaní šancí nepomôže žiadna zmena rozostavenia...."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaka14

u Allegriniho je problem, ze aj v AC mal svojich oblubencov a hrali aj ked nemali formu a bohuzial to iste bude robit aj v Juve

Reagovat
DelPiero137

Toto je asi u nás se ty joudové úspěšně snaží o dřevěnou verzi tiki-taka s přídavkem ruský rulety, často ještě s přizváním Gigiho"

Vystihol si to, Pogba a Vidal sa vobec nedostavaju do precislenia, nabehov, nebodaj do otvorenej obrany ako v minulosti.

Nieco sa musi zmenit, tento paskvil hrame uz moc dlho. Hra je biednejsia od zapasu k zapasu a uz nam to nevyhrava ani kvalita.

Nechcem byt pesimista, ale obavam ze Alegri nie je takticky genius. Nie pri takejto velkej zodpovednosti a pojde si na istotu drzanim lopty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

souhlasim temer do puntiku.. jen bych se jeste vratil k tomu vcerejsku.. za Conteho jsme tam vzdy odehrali horsi zapasy nez byl ten vcerejsi.. paradoxne ani jednou jsme neprohrali.. ba naopak.. vcera jsme Janov do niceho nepustili a stejne prohrajem navic ty 2 tycky a ty 2 zazracne zakroky Perina na Moratu.. pech.. ten hate co se tady zacina ZATIM docela nesmyslne rozjizdet od nekterych Juventinu absolutne nechapu.. nemuzeme vyhravat vecne.. na kazdeho dojde krize.. Conte to vedel.. proto odesel.. vedel ze s tymem v lize dosahl maxima.. ne prvni prohra v lize v 9 kole po velice smolnem utkani na oranisti..

Reagovat
M11

* nejak se mi tam vytratila na mobilu predposledni veta..

jestli na to Allegri ma nebo ne ukaze az pozdejsi datum.. ne prvni prohra v lize v 9 kole po velice smolnem utkani na oranisti..

Reagovat
10

Já to taky nechci s nějakou kritikou přehánět, na to, aby se ten tým dostal na vrchol výkonnosti a hry má pořád relativně čas (mimo LM, kde se to zase klasicky posralo a hoří nám koudel...). Ale některý věci už se táhnou od Conteho a je potřeba je trošku okysličit.

Na smůlu moc nehraju, ale poslední zápasy si v duchu říkam, co jsme komu udělali, protože to jsou celkem neuvěřitelný situace. Asi se nám vrací to štěstí, který jsme měli občas pod Antoniem, třeba právě v Janově. Minulou sezonu chytil Gigi penaltu a z další akce jsme dali vítěznej gól, rok předtím to po prvním poločase mohlo být klidně 3:0 pro Janov a nakonec stejně vyhrálo Juve. Mimochodem pravidelně proti nám hraje životní zápasy Bertolacci, z toho něco bude.

Reagovat
M11

zacal bych tim nejjednodusim.. narval Moratu do zakladu..

Reagovat
DelPiero137

Tu poslednu vetu si pamatam s marchettim tiez nas vzy vychytal, aj z pohara vyradil....

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Konečne rozumný a objektívny komentár

Reagovat
smazaný uživatel

hate je trochu silné slovo.... za seba hovorím, že som sklamaný predovšetkým z LM, kde by sme s takýmto kádrom mali hrať úplne iné husle a realita je taká, že vždy na druhý deň musím vysvetľovať kolegom - fanúšikom úspechu (real, barca, chelsea, bayern), že ako sme s takýmto kádrom mohli zasa zlyhať

Reagovat
božský John

"A Inter tvrdě trestal, když dostal šanci zahrávat rohový kop. K němu se samozřejmě nemohl postavit nikdo jiný než Mauro Icardi, který brankáře Romera velmi dobře znal. Svého někdejšího spoluhráče prostřelil přesnou ranou a Inter slavil - 1:0"

Jooo, rohovej kop, to je jasnej gol, kor kdyz to zahravajici hrac trefi presne k tyci. To golman nema sanci

Reagovat
Vtáky cez tepláky

hlavne ak toho gólmana pozná

Reagovat
božský John

Presne tak. Vi, na kterou stranu pri rohu skoci

Reagovat
Jajinek

Jinak ale být s tou naprostou bídou a 12ti chodícími hráči v kádru bod od LM je výsměch

Reagovat
10

ale to bohužel neplatí jen pro Inter, taková je realita současnýho calcia...já bych prvních 6 pozic aktuálně obsadil tak 1-2 týmama, zbytek by tam za normálních okolností nebyl

Reagovat
Pipo123

Koho by si tam obsadil a koho nie ? Mňa docela to Calcio tento rok baví, tie výsledky sú občas sranda.

Reagovat
10

konkrétní nebudu, tady si to všichni berou moc osobně...všichni musí vidět, jak moc jsou umístění těch týmů v první desítce adekvátní k jejich výkonům v porovnání s tím, jakou kvalitu měli pár sezon dozadu nebo jakou kvalitu by od nich člověk očekával

Reagovat
Pipo123

Nepríde mi to také hrozné, myslím že kluby ako Fiore, Lazio, Udine si udržujú svoju kvalitu, AS išlo hore, Juve je na tom stále výborne, jedine kto upadá je Inter a AC, prípadne Neapol vďaka Rafovi. Myslím že Calcio na tom zasa nie je tak hrozne.

Reagovat
Yanek

To si nemyslím. Třeba výkony AC moc neodpovídají tomu, kde se momentálně nacházejí a stejně tak je ta předváděná hra prostě ostudná. Lavina, co se tu strhla po prvních dvou zápasech byla strašně vtipná. Týmy jako Lazio podle mě hrají svůj každoroční standart, ale právě díky tomu, jak všichni ztrácejí jsou nahoře. Já věřím, že se to trochu vykrystalizuje, ale je dost možné, že příští rok to bude v Evropě zase propadák.

Reagovat
Pipo123

Určite je chyba aj v tréneroch, chce to trénerov čo donesú aj niečo viac do Calcia, Garcia je fajn príklad, teraz aj Pioli sa ukazuje výborne a je to lepší futbal než pod Edym či Petkovičom, dá sa na to pozerať, padajú góly, je to ofenzívne a viac moderných prvkov tam je. Docela ma unavuje aj tá častá kritika že sa v Calciu nedá hrať na ostré krídla, zrovna Lazio či AS sú príkladom toho že to ide a dá sa hrať pekný futbal stým. Preto by som uvítal aj nejaký progres u trénerov, ako tomu bolo napr v Bundeslige

Reagovat
10

to byla reakce na mě? já to totiž přesně takhle myslel ať už AC, Neapol, nebo Inter, kterej se třeba nechal přehrávat Cesenou v 10-ti lidech, to jsou opravdu až ostudný výkony neadekvátní jak pozici, tak samozřejmě statutu těch klubů, v tomhle porovnání je to prostě smutný...

Reagovat
Yanek

Jo, ale chtěl jsem spíš říct, že není nic na tom vyslovit svůj názor na věc nahlas. Kdybysme byli v době, kdy za Milán hraje Seedorf s Nestou a Inter Lucio s Militem, tak to možná nějaké emoce vyvolá, ale takhle si myslím, že už delší dobu žijou fanoušci v realitě a nikdo si to moc brát nebude. Naopak je lepší, když se utuží názor, že kluby jsou na tom momentálně dost špatně, protože jak jsem psal, ten optimismus po dvou lepších výsledcích je tu často zvláštní.

Reagovat
panca

bohuzel ano

Reagovat
smazaný uživatel

ako myslis tu naprostu biedu?

Reagovat
Jajinek

no že jsme v lize zatím letos odehráli 2 povedené zápasy...i včera to mělo hodně much. Zatím jsou naše výkony hodně za očekáváním.

Reagovat
smazaný uživatel

aha jasne, lebo napriklad ja mam stale pocit ze ten kader aj ked je uzky tak az taky mizerny nie je, ze mame naviac, len ta forma nejak neprichadza. no a plus tie zranenia, to uz je nieco strasne.

verim ale ze sa nakopneme, ono to musi jednoducho prist :)

Reagovat
Votas

nedávno jsem četl docela zajímavej názor, že ty zranění jsou zatím jenom výsledkem dohánění letní přípravy. To si Mazzarri nemohl jet to svoje, protože měl od Ausillia nakázáno zahrát solidně v USA a pak se hned šlo na kvalifikaci EL. Takže ty svoje galeje začal dávkovat až v průběhu sezóny a třeba Hernanes to i říkal, že teprve v posledním týdnu se dostal do správné kondice(+ asi měl předtím nějakou bolístku). Takže je šance, že by ty zranění měly přestat jakmile se přestane dohánět léto.

Další věc je zajímavá paralela Milita a Palacia. Oba po střelecky vydařených sezónách neúspěšný MS, načež přišla sezóna gólově tragická. U Milita to ale bylo o psychice a u Palacia je to o diletantské práci lékařskýho týmu Argentiny, takže by se snad mohl vzpamatovat rychleji.

Reagovat
smazaný uživatel

no Rodrigo ten gol potrebuje ako sol, a vlastne aj cely tim :)

Reagovat
Votas

pohyb má pořád excelentní a do těch šancí se dostává, snad mu to tam už padne

ale masochisticky se těším na Jonathana...Obi nebo Mbaye jsou napravo tak špatní, že na ty jeho božský náběhy nebude žádnej soupeř připravenej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Asi tak... Obi a zejména MBaye ukazují naprostou vesmírnost vlastní špatnosti...oproti nim jsou všichni tři zranění...tedy Johny, Yuto i DAmbrosio světové hvězdy.

Já se vždycky směju, jak máme ty hráče někde na 50% přestup, oni tam tak nějak hrají...a všichni křičí, jací jsou to talenti, jak je nemámš pouštět, jak jim máme dát šanci atd...a pak dopadnou všichni jako MBaye...

Jinak hodně chybí ta variabilita Osvalda vepředu...ta možnost tam něco změnit. Až se uzdraví Guaro, pravý kraj a Osvaldo, zase to bude o něco veselejší.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas, cakal som od nich ovela viac, ale sklamali na celej ciare..

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=tMLWDUyZGag

včerejší Callejon, natrefil jsem na to ve vedl.diskusi. Stoji to za to.

Reagovat
10

to je tak, když tady napíšu něco o jeho "chirurgicky precizním zakončení pravou-levou nohou"

Reagovat
olis

videl som uz vselico podobne, ale takto blizko k branke este asi nie

Reagovat
10

přestřelit takhle bránu je samo o sobě umění, dost možná by se mu to znovu nepovedlo ani kdyby chtěl

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem si řikal že bejt tam obránce tak bude spíš vlastňák, ale jinak Cavani o pár let dřív: https://www.facebook.com/video.php?v=759696834105189&set=vb.220643278010550&type=2&theater

Reagovat
smazaný uživatel

Smula no, každopádně ten Cavaniho pohyb

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
GEGE

Sportiello vytlačil očima

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaka14

vcera nas najlepsi hrac .... Balotelli po takomto istom gole nemusel dalsich 10 zapasov hrat nic, aj tak bol v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Juventuse už nepomáhají rozhodčí, nebo pomáhají ale málo ?

Reagovat
Melchior
Reagovat
M11

proc tohle pise fanousek Realu je mi zahadou

Reagovat
smazaný uživatel

Luca

Reagovat
db18

Callejon

Reagovat
AjaxFans

Bože,co se děje s tou Parmou?

Reagovat
smazaný uživatel

Juve , snad nás porážka v Genoi poučí...

Reagovat
olis

kiezby sa naucili takto zvladat vsetky zapas ale tomu momentalne neverim, dobrym znamenim by mohlo byt zvladnute zapasu proti Fiorentine ale bude to tazke

Koulibaly za ten vypad a v pohode vykon v obrane

Calleti ze prelomil smolu verim mu na capocannoniera

teraz tie blbe remizy ci prehra proti Chievu su este smutnejsie, stacilo zvladnut napriklad zapas proti Atalante a Interu a mohli sme byt v top 3 teraz :/

Reagovat
olis

to malo ist pod 10. kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele