Serie A - souhrn 8. kola

05.10.2018, 22:27, aktualizováno 07.10.2018, 22:26
Komentáře a souhrny
Inter vyhrál nad SPALem a dostal se na třetí pozici za Neapol, která zdolala Sassuolo. Gonzalo Higuaín se vrátil na hřiště dvěma góly proti Chievu a pomohl AC Milán k vítězství. Tři body slaví i Lazio díky trefě Immobileho proti Fiorentině. Samdoria vyhrála v Bergamu nad Atalantou. Juventus potvrdil dominanci vítězstvím na hřišti Udinese. Zvítězil také AS Řím.

SPAL 2013 - Inter Milán 1:2

07.10.2018 20:30

Góly: 72. Alberto Paloschi - 14. Mauro Icardi, 78. Mauro Icardi

Inter Milán už je po další výhře třetí. Milánský velkoklub to neměl v zápase ve Ferraře vůbec jednoduché, ale na vyrovnávací trefu stihl rychle zareagovat a nakonec si odváží tři body. Klíčová byla chorvatsko-argentinská spolupráce, kdy se nejprve po přihrávce Vrsaljka prosadil Icardi a stejnému hráči pak servíroval druhou branku jiný chorvatský hráč Perišić.

Ono to netrvalo dlouho a Inter proti SPALu vedl. Stačilo mu na to čtrnáct minut a Vrsaljkův centr na přední tyč, který dokázal Icardi prodloužit hlavou za záda Gomise. Jenže ihned po vstřelení branky Inter chyboval, Miranda ve vápně fauloval Felipeho a sudí nařídil pokutový kop. Tíhu okamžiku vůbec nezvládl Mirko Antenucci, který poslal balón vedle branky. V úvodní dvacetiminutovce se toho tedy odehrálo celkem dost, bohužel ve druhé části první půle tempo hry opadlo a Inter víceméně kontroloval hru a držel hubený náskok.

Pasivita Interu však nemohla zůstat dlouho bez odezvy. Už v 63. minutě sahal SPAL po vyrovnání, ale Petanga z naprosto ideální pozice nepochopitelně přestřelil. Až o devět minut později mohli domácí začít jásat. Faresův tečovaný pas na malé vápno uklidil zblízka do branky Alberto Paloschi a čtvrthodinu před koncem se začínalo od znova.

Inter Milán však dokázal rychle zareagovat a za šest minut si vzal vedení zpátky. Perišić prostrčil balón do vápna na Icardiho, který se jen podíval a naprosto bez problému zakončil a překonal Gomise. Závěr utkání byl z obou stran hodně nervózní a sudí během šesti minut rozdal hned čtyři žluté karty. Podstatnější je ale, že Inter vedení udržel a získal tři body. V nastavení ještě mohl přidat další gól Perišić, ale Gomis předvedl výborný zákrok.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Sassuolo 2:0

07.10.2018 18:00

Góly: 3. Adam Ounas, 72. Lorenzo Insigne

Neapol si doma bez větších problémů poradila se Sassuolem a připsala si další výhru. O ni se svými góly zasloužili Adam Ounas s Lorenzem Insignem. Sassuolo sice Neapol zlobilo, ale nebylo dostatečně efektivní.

Sassuolo je letos ve velmi dobré formě a patří mezi nejpříjemnější překvapení dosavadního průběhu první ligy. Dnes hodlalo na dobré výkony navázat, i když jeho soupeř byl jasným favoritem. Trenér De Zerbi dobře věděl, že ho čeká velmi náročný zápas, a nechtěl nic riskovat. Sáhl po osvědčených hráčích jako Lirola, Consigli, Magnanelli, Boateng nebo Boga s Ferrarim.

Neapol má za sebou těžký zápas s Liverpoolem, který však zvládla na jedničku. Sebevědomí hráčů tedy podle očekávání bylo hodně nahoře a trenér Ancelotti chtěl kout železo, dokud bylo žhavé. Přesto se nebál opět rotovat sestavou, takže se do hry od prvních minut podívali Ounas, Rog, Diawara, Malcuit nebo Mertens.

Chorvatský talent Rog si připsal první nebezpečnější akci, která skončila ránou těsně vedle Consigliho brány. Gól padl záhy a velký podíl na něm měli hosté. Magnani se totiž pokoušel rozehrát konstruktivně, ale míč jen nahrál Adamu Ounasovi. Ten míč doběhl, elegantně si přehodil bránícího Ferrariho a bombou pod břevno překonal pozdě zasahujícího Consigliho!

Start snů Neapol ještě víc nabudil a v hráčích soupeře naopak způsobil větší návaly nervozity. Navíc Neapol velmi dobře bránila a nedovolovala hráčům Neroverdi postupovat s balonem až do nebezpečných pozic. Po dvaceti minutách hosté zahrávali rohový kop, který rozehrál Pol Lirola. Naskakující Boateng ale poslal míč vedle brány.

Na opačné straně se obránci Sassuola dopustili další chyby, z čehož pramenila průniková nahrávka Mertense na Verdiho. Někdejší opora Bologny ale pálila jen do připraveného brankáře Consigliho! Posléze se Adam Ounas prosmýkl kolem Marlona a nasadil mu jesle, za což byl poslán k zemi, ale sudí penalt nepískal.

Zasahovat musel také brankář Ospina, kterého vyzkoušel Filip Djuričić ránou ze střední blízkosti, která před ním ještě skočila. V závěru první půle se ještě pokoušel prosadit Ounas, ale jeho postupný útok ve spolupráci s Diawarou zastavil obránce Marlon. Druhá půle začala několika střídáními, která měla oživit hru.

Pár minut po změně stran se do zakončení dostal Kevin-Prince Boateng, kterého vybídl střídající Domenico Berardi. Hlavička ghanského univerzála však mířila mimo. Na opačné straně se do zakončení dral Adam Ounas, který však neuspěl a následně byl střídán Insignem. Sassuolo občas zahrozilo z protiútoku a brankář Ospina si v 52. minutě musel připsat zákrok proti Djuričićově ráně.

Druhá polovina celkově zase tak neuchvátila a ze strany obou soupeřů byla znatelně línější. Další z mnoha protiútoků Sassuola vedl Domenico Berardi a dostal se díky své rychlosti až ke střele, s níž si však brankář Consigli poradil. Jinak ale domácí Partenopei svého soka k větším šancím nepouštěli.

Dvacet minut před koncem utkání Neapol konečně protrhla smůlu a přidala další branku. Dries Mertens se s balonem přilepeným k noze dostal poblíž vápna, kde nahrál na střed Lorenzu Insignemu. Ofenzivní eso Neapole volilo krásnou točenou ránu, na kterou byl Consigli tentokrát krátký - 2:0.

Sassuolo se přesto nevzdávalo. Neapol však působila dostatečně suverénně a chtěla přidat ještě další trefy. Opět u toho byl Mertens, který hledal Insigneho. K tomu však míč nakonec nedoputoval. V 88. minutě navíc Rogério ostře fauloval Josého Callejóna a byl po zásluze vyloučen.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 0:1

07.10.2018 15:00

Góly: 77. Lorenzo Tonelli

Atalanta Bergamo pokračuje v hodně špatném projevu a její nízká efektivita se protahuje do dalšího kola. Ani dnes nebyla horším týmem, ale své šance nevyužila. To se naopak povedlo hostujícímu obránci Lorenzu Tonellimu, který získal tři body pro Dorii.

V Bergamu se odehrál souboj dvou velmi ofenzivních týmů, které vzájemně soupeří o místo v pohárech. Aktuálně k nim má mnohem blíže Sampdoria Janov, která se zatím vyhýbá větším výkonnostním propadům. Atalanta naopak letos hraje hluboko pod své možnosti.

Ve 12. minutě se k míči prakticky zadarmo dostal Mario Pašalić, který ihned vysouval Duvána Zapatu. Kolumbijský střelec však nevyužil špatné rozehrávky Dorie a pálil z úhlu jen do boční sítě! Atalanta převzala otěže zápasu a kontrolovala průběh utkání. Duván Zapata se pak vyšrouboval hodně vysoko do vzduchu, nicméně po centru zprava hlavičkoval jen do připravené náruče Emila Audera.

Na opačné straně se snažil zakončil mladý obránce Joachim Andersen, který se dostal k centrovanému míči a brankář Gollini musel rychle skákat k tyči, aby míč vyrazil! Po dvaceti minutách hry balon překvapil na zadní tyči stojícího Hanse Hateboera, který míč do sítě neposlal. Tou dobou byla Doria pod enormním tlakem. Jenže Atalanta pálila šanci za šancí.

Duván Zapata mířil skvělou hlavičkou jen do břevna a v další šanci byl vytlačen protihráčem mimo střelecký úhel. Pašalić šikovně prodloužil Feulerovu přihrávku na Tolóie, který ale pálil jen do připraveného brankáře Audera. První půle byla z hlediska Atalanty trápením především kvůli špatné efektivitě.

Po změně stran vymyslel ostrou nahrávku do vápna Mario Pašalić, jenže klouzající Zapata míč nestihl! Pašaliće o chvíli později nahradil Josip Iličić a také on se často dostával do centra dění. Na druhé straně málem udeřil střídající záložník Gaston Ramírez, kterému narazil míč Fabio Quagliarella. Jenže Ramírezovu ránu brankář Gollini dokázal vyrazit.

Tempo hry stoupalo a ani jeden ze soupeřů nechtěl odejít s prázdnou. Byla to Atalanta, kdo měl více ze hry a Doria spoléhala spíše na protiútoky. Unaveného a dnes neproduktivního Zapatu nahradil mladý talent Musa Barrow, do něhož v Bergamu vkládají velké naděje. Jeho první dotyky s míčem ale působily spíše komicky. Dvacet minut před koncem mladík Barrow ztroskotal na brankáři Auderovi.

Ten ostatně působil velmi jistým dojmem na to, že zase tolik prvoligových zkušeností nemá. I díky němu Doria držela čisté konto a v 76. minutě proto mohla vést. Na Ramírezův skvěle kopnutý centr z levé strany si naskočil nikým nehlídaný Lorenzo Tonelli, který využil svých centimetrů a prosadil se proti bezmocnému Gollinimu! A když v nastaveném čase Barrowa vychytal klidný brankář Audero, mohli Námořníci slavit hodně důležitou výhru.

Více informací k zápasu

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:0

07.10.2018 15:00

Góly: 37. Ciro Immobile

Fiorentina jede z Říma bez bodů, o což se postaral Ciro Immobile. Kanonýr v domácích barvách se stal jediným úspěšným střelcem utkání, zatímco Fialky zahazovaly každou větší šanci.

Lazio doufalo, že se ze dvou porážek oklepe co nejdřív a začne znovu sbírat body. K tomu mu mělo pomoci utkání s Fiorentinou, kterou hostilo na Olympijském stadionu. Do Říma ale přijel soupeř s velkými ambicemi a navíc tým, který je ve formě. Domácí trenér Inzaghi udělal několik změn oproti tradiční sestavě a do hry nasadil Caiceda po bok s Immobilem.

Hostující stratég Stefano Pioli nasadil rychlý trident nahánějící strach. Brankáře Strakoshu měli zlobit Simeone, Pjaca a Chiesa. První branku ale mohlo vsítit Lazio. Zkušený záložník Marco Parolo se už v 1. minutě dostal k balonu u vápna a měl dostatek času na to, aby vypálil. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče!

Římané byli mnohem aktivnějším týmem a míč se od jejich kopaček zase tak často nevzdaloval. Brankář Alban Lafont se proto dostával do mnoha nebezpečných situací. Ve 12. minutě musel rychle z brány, aby vyboxoval ostrý centr. Fiorentina se rovněž několikrát dokázala dostat do území kolem vápna Lazia, ale nikdy z toho nebyla závažnější situace. Bránu Fialek naopak ohrozil pohotový útočník Felipe Caicedo, který hlavičkoval v záklonu těsně mimo!

Ve 27. minutě vyrobil obrovskou hrubku obránce Wallace, který v roli posledního obránce Lazia míč od brankáře Strakoshy poslal jen před sebe přímo na kopačku Giovanniho Simeoneho! Ten však zakončoval sám, i když měl vedle sebe Pjacu s Chiesou. Napálil pouze brankáře Strakoshu, který odčinil chybu spoluhráče a míč vyrazil!

V posledních minutách první půle se toho moc nedělo a ke slovu se dostával důraz. Ten musel sudí Orsato častokrát krotit jen za pomoci žlutých karet. Deset minut před koncem první půle už se diváci dočkali. A radovali se Biancocelesti, neboť Stefan Radu prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde byl připraven kanonýr Ciro Immobile. Proti jeho zakončení neměl Lafont nárok - 1:0.

Giovanni Simeone se snažil zakončit poté, co mu spoluhráč sklepl míč uvnitř šestnáctky, jenže mladý Argentinec nezakončil podle svých představ. Ve druhé půli provedli oba trenéři několik změn a do hry se dostali Edimilson Fernandes s Correou. Deset minut poté se do šance dostal Valentin Eysseric, který uvnitř vápna pálil velmi dobře, jenže Strakosha se blýskl parádním zákrokem.

Dvacet minut před koncem utkání natáhl ke střele z větší vzdálenosti Marko Pjaca a rána ve vzduchu trochu zaplavala. Přece si s ní však dokázal Strakosha poradit. A když v 90. minutě v obrovské šanci selhal Federico Chiesa volíc nahrávku místo střely, bylo rozhodnuto.

Více informací k zápasu

AC Milán - Chievo Verona 3:1

07.10.2018 15:00

Góly: 27. Gonzalo Higuaín, 34. Gonzalo Higuaín, 56. Giacomo Bonaventura - 63. Sergio Pellissier

AC Milán zvládl zápas s posledním Chievem a po výhře 3:1 poskočil v tabulce na desáté místo a prodloužil sérii výher napříč soutěžemi na číslo tři. Milán spasil uzdravený útočník Gonzálo Higuaín, jehož dvě branky měly na výhře zásadní podíl. Prosadil se také Giacomo Bonaventura a z pohledu Chieva korigoval Sergio Pellisier.

Milán prožil vskutku povedený týden. Nejprve zvítězil v těžkém zápase na Sassuolu, poté ve čtvrtek porazil v Evropské lize Olympiakos a na závěr stejným výsledkem skolil i poslední Chievo. Gattusovi svěřenci tak chytají formu a šplhají v tabulce vzhůru.

Domácím se na San Siru náramně povedl vstup do utkání, byli aktivnější, útočnější a Sorrentino musel nejednou zasahovat. Nejvíce asi v 19.minutě, kdy zasáhl po střele Bonaventury a Calhanoglu byl v nebezpečné dorážce zblokován. Tlak AC pomalu a jistě sílil, o sedm minut později spálil další tutovku Bonaventura a následně už Milán vedl. Suso zpětnou přihrávkou na malé vápna našel Gonzala Higuaína, který rovnou z první prostřelil Sorrentina. Argentinský snajpr byl při chuti a o pár minut později přidal druhý gól, když ho opět přihrávkou našel Suso.

Rossoneri ani po změně stran nepolevili a brzy si vypracovali už tříbrankový náskok. Giacomo Bonaventura zpoza vápna vypálil a balón i s lehkou tečí skončil v síti - 3:0. Chievo sice o chvíli později z jediné své akce snížilo opět na rozdíl dvou branek, když přesně umístěnou střelou k tyči překonal Donnarummu Sergio Pellissier, ale více už hosté nestihli.

Do konce utkání sice ještě zbývala půlhodina, ale AC kontrolovalo hru a soupeře do ničeho většího nepustilo. Suso dokonce mohl přidat čtvrtý gól, ale svojí ránu zakroutil těsně vedle. AC tak pokračuje v dobrých výkonech, vyhrálo třetí soutěžní zápas v řadě a posouvá se tabulkou.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Parma Calcio 1:3

07.10.2018 12:30

Góly: 6. Krzysztof Piątek - 16. Luca Rigoni, 26. Luca Siligardi, 30. Fabio Ceravolo

Stadio Luigi Ferraris poprvé padlo. Janov byl přitom v souboji s Parmou větším favoritem, ale třikrát inkasoval a manko už nedotáhl. Grifové rychle vedli zásluhou polského kanonýra Piateka, ale Parma ještě do poločasu třikrát udeřila.

První poločas nabídl všechny branky zápasu a to v poměrně rychlém sledu. Už v 6. minutě se připomenul talentovaný kanonýr Krzysztof Piatek, který si naskočil na Lazovićův centr a hlavou překonal Sepeho. Parma si ze špatného vstupu do utkání nic nedělala a domácímu obecenstvu přichystala nemilé překvapení, když do půlhodiny hry rozvlnila síť domácích hned třikrát. Nejprve po čtvrthodině srovnal po rohovém kopu díky propadlému balónu Luca Rigoni a o deset minut později si nádherně navedl balón ke střele Luca Siligardi a pěknou ranou dal na 2:1 pro Parmu. Přitom ještě než se tak stalo, měli domácí dvě gólovky, z toho jednu neproměnil Piatek.

Každopádně než si Grifové uvědomili, že prohrávají, inkasovali ještě jeden gól. Barilla načechral balón a Fabio Ceravolo v náběhu a hlavou vstřelil třetí gól. Ofenzivní smršť Parmy znamenala rychlou otočku a vedení hostujícího celku 3:1.

Ani tento výsledek nemusel dlouho trvat a Janov vlastně vstřelil další gól, jenže sudí ho díky ofsajdu neuznal. Situace byla v šestnáctce hodně nepřehledná, každopádně branka neplatila a to bylo zásadní.

Ve druhém poločase chtěl Janov vstřelit co nejdříve kontaktní branku a dostat se zpět do zápasu, jenže šlo to ztěžka. Parma výborně bránila a Grifům vlastně dovolila jen zakončení Bessy do připraveného Sepeho. Bezradný Janov se už prosadit nedokázal a doma s Parmou překvapivě padl.

Více informací k zápasu

Empoli FC - AS Řím 0:2

06.10.2018 20:30

Góly: 36. Steven Nzonzi, 85. Edin Džeko

Vysoce efektivní Římané vezou tři body z Toskánska. Domácím se stala osudnou neschopnost zakončit, a to včetně penalty. Hosty naopak zachránily branky Nzonziho a Džeka.

Empoli stálo před náročným úkolem, neboť Římané mají poslední dobou famózní formu. Trochu doufat mohli domácí snad jen v podcenění ze strany hostí a možnou únavu. Jinak to ale byla opět skvělá sestava, kterou Di Francesco nasadil. Od začátku startovali El Shaarawy, De Rossi, Ünder, Manolas nebo oba Luca s Lorenzem Pellegrini. Empoli nasadilo La Guminu, Kruniće nebo brankáře Terracciana.

Empoli od prvních chvil ukazovalo, že se slavnějšího a kvalitnějšího soupeře nebojí a že mu rozhodně nedá nic zadarmo. Jeho bojovnost byla obdivuhodná a stejně tak jeho snaha o kreativní projev. Problémem Empoli se ale stávalo příliš časté postavení v ofsajdu, do něhož útočníka Caputa hostující obránci vystavovali.

V páté minutě práskl do balonu ze třiceti metrů Cengiz Ünder a brankář Terracciano měl co dělat, aby jeho ránu zkrotil. Římané tvořili hru především středem hřiště přes Lorenza Pellegriniho, popřípadě přes vracejícího se Edina Džeka. Po křídle se protáhl Stephan El Shaarawy a jeho vybídka zastihla Ündera, jenže rána mladého Turka mířila těsně vedle tyče.

Po skvělém pokusu o vysunutí od Acquaha se do šance začal dostávat Francesco Caputo a vůbec to nebyla špatná šance, jenže Caputo v tísni volil nepříliš důrazné zakončení jen do brankáře Olsena. O pouhé dvě minuty později se už skóre měnilo. Po pádu Santona rozehrával Lorenzo Pellegrini volný přímý kop a citlivě posadil balon na hlavu Stevena Nzonziho. Na jeho zakončení byl brankář Terracciano krátký a Římané vedli.

Krátce před koncem první půle se do vápna dostal Cengiz Ünder a jeho pas na Džeka musel na poslední chvíli odvracet Di Lorenzo. Bennacerova rána z pětadvaceti metrů brankáři Olsenovi moc starostí nenadělala a Empoli muselo po změně stran zabrat. Nejdřív ještě Cengiz Ünder vybojoval míč a po kombinaci s El Shaarawym pálil těsně vedle.

A pak začala smolná chvíle Francesca Caputa. Nejdřív jej fauloval Luca Pellegrini a před vápnem domácí kopali standardní situaci. K ní se postavil Ismaël Bennacer a napálil jen tyč! Už sedmou tyč Empoli v sezoně. O tři minuty později zahrál Ünder ve vlastním vápně vlastní rukou a sudí pískal přísnou penaltu. Francesco Caputo ji však neproměnil a poslal balon nepochopitelně nad bránu!

Caputo dál pálil jednu šanci za druhou a právě kvůli jeho neefektivitě Empoli prohrávalo. Snahu Caputovi nelze upřít, ale buď střílel z úhlu mimo, nebo jej zastavil ofsajd. V 81. minutě mohl srovnat střídající La Gumina, který po sprintu ze strany mířil na zadní tyč, kterou však minul! A Římané trestali.

I přes špatný výkon ve druhé půli totiž proměnili nabídnutou šanci. Dlouhý nákop Olsena zpracoval Džeko pro El Shaarawyho a mazal do vápna. Tam jej mladý útočník našel, Džeko udržel míč a brankáře Terracciana přehodil - 2:0.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 0:2

06.10.2018 18:00

Góly: 33. Rodrigo Bentancur, 37. Cristiano Ronaldo

Juventus Turín pokračuje v krasojízdě a v sobotu večer dokázal vyloupit také Udine. Kromě toho, že neinkasoval ani jednou, se do střeleckých tabulek prosadili hostující Bentancur s Ronaldem.

Udinese hodlalo na domácí půdě zapůsobit a třeba si i připsat nějaký ten bodík. Proti němu se ale postavil Juventus Turín, kterému se postupně daří budovat si pověst všemocného italského velikána. Ani dnes nečekalo na brankáře Scuffeta nic snadného, neboť se proti němu postavili hráči jako Pjanić, Ronaldo nebo Dybala s Mandžukićem.

Trenér Velazquez dal od první minuty šanci Antonínu Barákovi, který se dostal do hry po boku Fofany, De Paula nebo Lasagny. Od prvních minut muselo být domácím jasné, že pánem na hřišti bude Juventus. Jeho kombinaci zpočátku často vedly po ose Cancelo-Pjanić. V 9. minutě poprvé zakončoval Crstiano Ronaldo, jenže po otočce pálil těsně nad bránu!

Po centru Cancela se snažil na zadní tyči zakončit Paulo Dybala, ale mladý Argentinec byl pevně bráněn Samirem. Zebry se proti Staré dámy dostávaly do šancí a vůbec k míči jen sporadicky, navíc o něj hned přicházely. Po dvaceti minutách nechal promluvit svou pravačku Miralem Pjanić, k němuž se odrazil míč. Jeho rána z pětadvaceti metrů ale zamířila jen do boční sítě, takže si plachtící Scuffet mohl oddechnout.

Ve 35. minutě už ani Scuffet nestačil, protože po rychlém brejku Juventusu se Cancelo dostal k centru ze strany a našel na vápně dvojici Ronaldo - Bentancur. Druhý jmenovaný pohotovou a přesnou hlavičkou poslal míč do sítě a Juve vedlo!

A aby se náhodou domácí nestačili vzpamatovat, zasadil jim favorit ihned další úder. Nejprve ještě Mario Mandžukić na penaltě selhal a brankář Simone Scuffet se vyznamenal bravurním zákrokem, ale po jeho další akci už Scuffet inkasoval. Pas do vápna si našel zkušený Chorvat, který ještě vyšperkoval pozici pro Ronalda. A portugalský fenomén si už moc dobře věděl rady - 2:0.

Na opačné straně se ještě před koncem první půle pokoušel zakončit Antonín Barák a jeho přízemní ránu musel brankář Szczęsny úzkostlivě kontrolovat. Do druhé pětačtyřicetiminutovky už zasáhl Emre Can, který vystřídal nevýrazného Mautidiho. Právě mladý záložník se ihned dostal do šance, jenže jeho pas byl příliš dlouhý, takže přeletěl i Scuffetovu svatyni.

S další výtečnou šancí pospíchal ke Scuffetovi Paulo Dybala, který provedl velmi zdařilý únik přes dva obránce. Střela mu ale vůbec nesedla a skončila hodně vysoko nad bránou. Tou dobou už tlak Juventusu opět narůstal a Udinese se tak tak stačilo bránit. Dokonce se k oblíbenému zakončení standardní situace dostal Cristiano Ronaldo, jenže ani tentokrát mu nebylo přáno.

Aby se Udinese trochu zmátořilo a především v útočné fázi projevilo trochu víc aktivity, poslal trenér Velazquez do hry Ignacia Pussetta. Moc zlepšení ale ani jeho přítomnost na hřišti neznamenala. Naopak se dvacet minut před koncem málem znovu prosadili hosté. Ronaldo přiťukl míč proti noze střídajícímu Bernardeschimu, který ihned zakončil. Na brankáře Scuffeta si ale nepřišel.

Po další akci hvězdného Cristiana Ronalda se do zakončení dostal Mario Mandžukić, který však pálil těsně vedle tyče. Pár minut před koncem se Juventus vydal do dalšího protiútoku a k ráně zpoza vápna se propracoval mladý obránce Cancelo. Tomu však zkazilo radost břevno za zády brankáře Scuffeta! Se závěrečnou střelou Rodriga De Paula si brankář Szczęsny už bez obtíží poradil.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Bologna FC 2:0

06.10.2018 15:00

Góly: 22. João Pedro, 69. Leonardo Pavoletti

Cagliari doma zvládlo zápas s nepříjemnou Boloňou a díky brankám Pedra a Pavolettiho zvítězilo 2:0. Boloňa měla svoje šance zejména ve druhém poločase, ale opět, jako v předchozích zápasech vyšla střelecky naprázdno. Druhý poločas odehrál v dresu hostů i křídelník Ladislav Krejčí.

Domácí celek vstoupil do utkání velmi aktivně a prakticky do první branky hostům vůbec nepůjčoval balón. Převaha sardinského celku vygradovala ve 22. minutě, kdy Castrův centr doplachtil až na hlavu Joaa Pedra, který hlavou otevřel skóre utkání. Příjemné starosti ale vystřídaly ty horší, už po půlhodině hry muselo Cagliari sáhnout ke střídání a zraněného Srnu nahradil Faragó.

Cagliari bylo i nadále aktivnější a do konce prvního poločasu si vytvořilo dvě nadějné gólovky. Nejprve Joao Pedro hlavičkoval nad a těsně před koncem poločasu mohlo znovu pojistit vedení. To Castro obešel dva protihráče a obloučkem vyzval k zakončení Pedra, kterému rychle zmenšil úhel Skorupski.

Boloňa předvedla v prvním poločase nevýrazný výkon a kouč Filippo Inzaghi potřeboval osvěžit hru, načež se po změně stran dostal na hrací plochu i český reprezentant Ladislav Krejčí a hned se zapojil do první velké příležitosti hostů. Právě po Krejčího centru z dobré pozice nepřesně zakončoval Falcinelli. Nagyho ránu zase vyrazil Cragno a šance Boloni najednou začaly přibývat. Když už to ale vypadalo na nápor severoitalského celku, přišel ze strany domácích druhý úder. Castro ve vápně načechral balón na zadní tyč, kde Leonardo Pavoletti hlavou překonal hostujícího brankáře.

I přes dvoubrankové manko se Boloňa snažila vrátit do zápasu a Falcinelli dobře prověřil Cragna. S postupem času se do hry Boloni vkrádala křeč a Cagliari si dvoubrankový náskok už nenechalo vzít.

Více informací k zápasu

Turín FC - Frosinone Calcio 3:2

05.10.2018 20:30

Góly: 20. Tomás Rincón, 46. Daniele Baselli, 71. Álex Berenguer - 58. Edoardo Goldaniga, 64. Camillo Ciano

FC Turín zvládl roli favorita a Frosinone doma porazil 3:2. Zdánlivě rozhodnutý zápas si domácí ještě zkomplikovali a vítěznou branku zaznamenali až čtvrthodinu před koncem. Kanárkům nakonec nepovedlo ani smazání dvoubrankového manka.

Kdo je na hřišti pánem ukázal Turín hned v 7.minutě, kdy Andrea Belotti i s pomocí teče orazítkoval vzdálenější tyč Sportiellovy branky. Tlak domácí navíc neustával a ve 20.minutě už to Granatě klaplo. Tomás Rincón se rozhodl zpoza vápna vypálit a nádhernou ranou k tyči zajistil turínskému celku vedení. Domácí i po vstřelené brance byli častěji na balónu, ale šanci si do konce poločasu už nevytvořili.

Frosinone toho v první půli moc nevymyslelo a na začátku druhého poločasu si zápas výrazně zkomplikovalo druhou inkasovanou brankou. Střelu Zazy už uvnitř vápna Sportiello ještě vyrazil, ale bezprostřední dorážku Daniela Baselliho už nedokázal zastavit. Definitivní rozhodnutí mohl o chvilku později přinést Meité, ale jeho dobrou ránu Sportiello vyrazil. Frosinone mohlo prohrávat o tři branky a o výhře Granaty by nikdo nepochynova. Hosté se ale dokázali vrátit zět do utkání. Po hodině hry Sirigu nezachytil nepříjemný centr z rohového kopu, ten propadl až těsně na zadní tyč, kde z úhlu Edoardo Goldaniga doslova dotlačil balón za brankovou čáru.

Turín inkasovaná branka rozhodila a hosté toho za dalších pět minut dokonale využili. Camillo Ciano si povyskočil na Campbellovu pobídku a hlavou k tyči srovnal na 2:2. Stadio Olimpico v Turíně oněmělo.

Domácí sice okamžitě zvýšili obrátky, ale branka Izza nebyla pro ofsajd uznána. Každopádně výrazně aktivní Turín přeci jen vedení na svojí stranu strhl. Álex Berenguer přiběhl k odvrácenému balónu a tvrdou ranou do šibenice nedal Sportiellovi absolutně žádnou šanci. Granata znovu vedla a čtvrthodinu před koncem mohla přidat pojistku, jenže N¨Koulou trefil z malého vápna břevno!

Frosinone bylo ve hře o body až do závěrečného hvizdu, tlak si ale nevypracovalo a v Turíně prohrálo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC880018:524
2.SSC Neapol860215:1018
3.Inter Milán851212:616
4.SS Lazio850311:915
5.UC Sampdoria842212:414
6.AS Řím842216:1014
7.ACF Fiorentina841314:613
8.US Sassuolo841315:1413
9.Parma Calcio841310:913
10.AC Milán733115:1012
11.Turín FC83329:912
12.Janov CFC740312:1412
13.Cagliari Calcio82336:99
14.SPAL 201383056:109
15.Udinese Calcio82248:108
16.Bologna FC82154:107
17.Atalanta Bergamo81349:116
18.Empoli FC81255:105
19.Frosinone Calcio80173:211
20.Chievo Verona80266:19-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajeme hodne dobry fotbal, vsichni hraci maji od zacatku souteze velice slusnou formu.Jen Allegri me mirne toci s Dybalou na kridle, Paulo ma ted celkem formu, hraje uplne jinak, ale proste slo videt jak dosel do hry Bernardeschi, kdo je v tomto systemu platnejsi a kdo je kridlo.Dybala je utopeny i kdyz se fakt snazi a hraje jednoduse.Jeho post je v centru utoku v 352 nebo podhrota.Nic jine a minule to ukazal.Emre Can je delo, mel by hravat pravidelne ze vsech zalozniku nejvic.Libi se me ze nic nevypusti.Vubec nemuzu na nikoho kydat, protoze se me to proste libi.Mandzukic na hrotu to same, vyborny.Chtel sem ho vyhazovat, ale hloupost, kdyz hraje kde ma je vyborny.Fakt letos verim v tu LM, letos citim velkou silu tymu.Ronaldo ma na tym vetsi dopad nez si myslime, ti hraci to chteji hrnout porad dopredu, protoze vedi ze je tam Ronaldo a ten ty mice tam potrebuje a nespokoji se s tukackou vzadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Mr.Jindros

Bernardeschi je na křídle lepší, ale zase jít jako střídající do unavené prohrávající obrany je něco jiného než nastoupit v základu.

Dybala hrál parádně.

Reagovat
Fairplay

Kvůli Crisovi jsem si to zapnul a byl to asi můj druhý nebo třetí zápas Juve letos a nechápu tvé hodnocení a nadšení. Proti tomu, co předváděl Real s Crisem je tohle jak nějaká babetta proti Yamaze. Vždyť ten fotbal je strašně sterilní, opatrnej a nudnej, ve finální fázi nepřesnej až hrůza, hráči očividně o sobě na hřišti nevědí a nejsou tam vazby, jako člověk vídá v útocích jiných týmů.

Ale tohle nevyčítám hráčů, jen si myslím, že s tou parodií na trenéra to nikam daleko v LM nepůjde.. Stačí, že úplně topí Dybalu, jakmile vidím Ronalda na křídle, tak vím, že nevyužije své současné přednosti.. A ta kdysi pověstná obrana nevím nevím, možná by bylo na čase jít s dobou a ne to pořád stavět na těch dinosauřích stoperech. Ale jestli ti tohle fakt připadá jako zábavný fotbal, nenamítám nic, já jsem asi ze zápasů PL a La Ligy zmlsanej na jinačí atraktivitu.

Reagovat
Yanek

atraktivita PL aka kdo ztrati vic balonu v nejkratsim casovem rozmezi vyhral. Nevim ani, na co reagovat jako prvni, ale shrnul bych to asi do toho, ze tohle je Italie a fotbal se hraje jinak. Juventus je suverenni a soupere do niceho nepousti, maji totalni herni i individualni prevahu. Strili goly a maji vysledky. V Italii, a zejmena v zapasech favoritu, se kamikaze tempo proste nehraje. Rozhoduji jine faktory, jako napriklad vnitrni sila tymu, efektivita v posledni casti hriste a konzistence. Takovy fotbal tady hral naposledy tebou smesne podcenovany trener s AC v roce 2011.

Reagovat
Fairplay

No to je právě ten problém, mají obrovskou převahu, soupeř bez šance a góly nestřílí. Chybí mi tam prostě nějaký debakl, vždyť při té převaze mají na to nasázet minimálně té spodní třetině tabulky bůra.

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
JuventusFC1897

A co predvadzal Real s Crisom?V lige celkom tragedia.

Reagovat
Fairplay

Pod Mourinhem asi nejhezčí fotbal v Evropě, pravidelně zápasy nahoru dolu..

Reagovat
JuventusFC1897

jasne

Reagovat
BaggioRoberto

Pod Mourinhem nejhezčí fotbal to je oxymorón!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

jak jste hráli s Alavésem?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak hral Real s Ronaldem, ale hru juve urcite zvedl i kdyz zatim je na stiru s promenovanim sanci.Nerikam ze Juve hraje tempo fotbal, ale kdyz se naskytne sance jdeme daleko rychleji dopredu a urcite chceme porad kontrolovat hru a dostavat se do sanci.Pro me je nezvykla letosni hra.V minulosti sme dali prvni gol a tim nase aktivuta smerem dopredu koncila.Nez sme nedostali vyrovnavajici.Libi se me to a zapasy si uzivam nejvice za poslednich 22 let.

Reagovat
smazaný uživatel

100% v lize i v LM.. Já myslím, že jedou víc než slušně.. Navíc je krásně vidět ten hlad po gólech od Crise.. Takovýho hráče v Realu bohužel v současný době nenajdeme...

Reagovat
Furia Ceca

LOL, takovej sranec!

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
JuventusFC1897

Ten dopad Ronalda je hlavne v tom jak to tu pisal aj Furia Ceca, ze aj ked vedieme, tak sa dalej zenieme do utoku strelit dalsi gol.To bolo v minulych rokoch skor zbozne prianie, ale teraz je to realita a napriklad dnes bola vidiet ta chut hracov ist do utoku a jebnut tam dalsi gol.

Na druhej strane, to zalostne zakoncenie je fakt des.Tie sance dnes ale aj v zapasoch predtym, to tam skratka musi padat boha, v LM to moze byt fatalne.

Reagovat
smazaný uživatel

JUVENTUS ♥♥♥

Reagovat
Hokaido
Reagovat
JuventusFC1897

hlavne ked si pozeral zapas a videl tie sance , tak ta muselo snad jebnut

Reagovat
smazaný uživatel

neviem prečo Juve Ti neurobilo radosť,veď dali 2 góly,to Udine neskórovalo

Reagovat
smazaný uživatel

Honšů, Kjúšú, Šikoku: buď rád, že i neměl Bayern nebo Real - ale jinak to byl pěknej tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy polcas z nasej strany totalna grcanina

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, to bol zas zápasík :* Úplný hajlajt večera je to striedanie Jesusa, jak sa zmenil systém a nikto nechápal, čo má hrať a kde sa postaviť. Prišiel Jesus, ukázal na prstoch "3", postavil sa vedľa Fazia po ľavej ruke, ten sa vzápätí kukol na Manolasa, tak tam chvíľu na seba pozerali a pak "Tak sa teda vymeníme, nie?" sa elegantne prehodili. Santon, ktorý hral v tú chvíľu na 2. mieste v zápase si rovno vyskúšal aj tretí.

Toto je zas brutálna hipsterčina, máš nový systém, ktorý ešte potrebuješ doladiť, miesto toho ho budeš striedať s niečim úplne iným, čo vlastne nikto nechápe. Empoli v druhom polčase lepšie. By som sa kukol, či Caputovi neuniesla decká miestna mafia, ten miestami vyzeral, že ten gól dať ani nechce.

Džeko klasik. Celý zápas hrá ako pingpongový stôl, neudržal loptu, všetko dokafral a pár krát vyložene založil protiútok Empoli, aby na konci spoko s gólikom.

Ale dobre, forma je, poďme vyhrať aj zvyšných 30 zápasov!!!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
pepinho2

1. odstavec

Reagovat
Pride

Reagovat
Kucka

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

O tři minuty později zahrál Ünder ve vlastním vápně vlastní rukou

Reagovat
Largo

Reagovat
BaggioRoberto

Kdo je to ten Piatek? 7 zápasů, 9 gólů, což jsou 3/4 gólů týmu a to dal ještě 4 v poháru s Lecce. Jestli šel Schick po sezoně do AS a málem do Juve, tak tenhle frajer půjde v zimě do Realu.

Reagovat
Zark

nazdar blesku

Reagovat
smazaný uživatel

To je od Robinsona Crusoe.

Ale hlavně, na rozdíl od Šika, stál 4 mega!

Škoda, že příště hrajou s Juve, tak o serii přijde

Reagovat
smazaný uživatel

Když mohl dát Juventusu gól Schick tak proč ne Piatek

Reagovat
smazaný uživatel

Šik JIM DAL GÓL, JO?! Možná tak na plejstejšnu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

za Sampu

Reagovat
Gimme

a...?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem za to, že je řeč o AS

ale tam by jeho góly spočítal na jedné ruce i dělník z pily

Reagovat
smazaný uživatel

To se nijak nevylučuje s tim, co napsal Doriano.

Odepisuješ z léčebny?

Reagovat
pistacik11

Čo si ty za debila. Dúfam, že nejaký dilino čo fandí kvôli Ronaldovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je tu viac Vecchia Signora nickov? Tento sa mi nezdá

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak on je reinkarnace nějakýho už smazaných nicku, ne?

Reagovat
Lech

smele pokracuj, kokota ze sebe delas 2 mesice bravurne

Reagovat
Pinturicchio

Mlč.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick stál stejně, když šel do Itálie.

Reagovat
Milan.B

FORZA

Reagovat
Gremlin

Pellissier je nesmrtelný

Reagovat
Kucka

Parma i bez Žervého s Inglesem 3 gólíky, easy

Reagovat
smazaný uživatel

docela sympatickej tým

Reagovat
LesyJePan

Paloschi udržať!

Reagovat
smazaný uživatel

no dnes to bolo trapenie. Spal isiel bez respektu a Handa a stastie dnes boli na nasej strane. Je ale dobre, ze sme dokazali vyhrat aj takyto zapas.

Teraz prestavka a potom ac a Barcelona. caka nas narocne obdobie

Reagovat
Nuno čomes

Tohle AC musíme přejet. Doufám, ze je Mauro nakope ať žerou trávu a nedají jim ani mm prostoru.

Reagovat
Kaka14

tak hadam sa budete setrit na Barcu

Reagovat
Milan.B

No no

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidím jak se v repre pauze na tréninku zraní Asamoah a na Susa bude hrát Dalbert, kterému bude Suso dělat pořád dokola tu svou kličku do středu hřiště...

Ta očekávání bych brzdil

Reagovat
Nuno čomes

No dobrý, možná jsem se nechal trochu unést

Reagovat
Ragazzo d'oro

To si říkáme i my o Interu

Reagovat
snuff24

to je možný ale od vás to zní směšně

Reagovat
Dejwa

Druhej poločas poločas klasicky o nervy.. výhra se počítá, Handa dnes podržel v první půli 2 super zákroky a penaltu vykryl očima

Reagovat
Nuno čomes

V suchým triku

Reagovat
AjaxFans

Dobře Parma,na nováčka krásný 9 flek

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes sme mali vo viacerých momentoch na mále a mohli sme byť radi, že nám Spal dal len 1 gól. Od Spalu to bol sympatický, bojovný a húževnatý výkon, pri ktorom si vytvorili viacero šancí. Na druhej strane aspoň Spalletti bude mať o čom pri tejto 2 týždňovej pauze premýšľať a môže kuť nejaké taktické plány Snáď sa nám nikto pri reprezentačných zápasoch nezraní. Takže vidíme sa o 2 týždne pri zápase Inter - AC Miláno. Zatiaľ tento čas prežite v zdraví a s alkoholom to nepreháňajte

Reagovat
Nuno čomes

V klidu, bude hrát de vrij brozovic a Politano. Zadny Miranda Keita (hodně za očekáváním).

Reagovat
Ragazzo d'oro

Obrana Chieva byla naprosto tragická, co delali jejich stoperi, to mi hlava nebere. Nicméně je super, ze Pipita dal dva fíky a že Suso ukazuje slušnou formu. Obdržený gól byl na okamžitý střídání Kessieho, takhle pokazit přihrávku a pak jen pomaličku vyklusávat?

Výhra super, pred repre pauzou jsme dobre nasadili formu a za dva týdny hurá na Inter!

Reagovat
Yanek

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Toľko priestoru nemá ani Mia Kalifa vo vnútrovaginálnom priestore ako robilo včera Chievo.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky Fanty na foru.

Reagovat
smazaný uživatel

Caute Milanisti. Chystam sa na vylet do Milana v obdobii zapasu s Neapolom 26/01/2019 a preto by som sa rad spytal na radu kde a ako kupit vstupenky na tento zapas. Dakujem za ochotu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele