Serie A - souhrn 7. kola

18.10.2014, 19:58, aktualizováno 20.10.2014, 22:39
Komentáře a souhrny
Janov se rozešel s Empoli nerozhodně. AS Řím si před vlastními fanoušky poradilo s Chievem a stáhlo dva body z náskoku Juventusu, který pouze remizoval se Sassuolem. Lazio si veze výhru z Florencie, AC Milán uspělo ve Veroně. Těsné domácí výhry slaví Atalanta, Palermo a Turín, duel Interu s Neapolí nakonec skončil remízou...

Janov CFC - Empoli FC 1:1

20.10.2014 20:45

Góly: 14. Andrea Bertolacci - 78. Lorenzo Tonelli

Dohrávka 7. kola italské ligy skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Potvrdily se tak papírové předpoklady, podle nich Grifové na poslední výhru navázat nedokáží. Na druhé straně Empoli pokračuje ve sbírání bodových zisků, svojí sérii neporazitelnosti už natáhlo na pět zápasů.

Janovští šli v domácím zápase rychle do vedení, už ve 14. minutě si efektivně zpracoval balón Bertolacci a z otočky přesně zakončil - 1:0. Vše ale mohlo být jinak, protože Empoli ještě dříve také vstřelilo branku, nicméně hlavní sudí viděl při rohovém kopu útočný faul a Maccaroneho gól neuznal. Blízko vyrovnání byl v 25. minutě Pucciarelli, přečíslení tři na dva zakončil střelou těsně vedle vzdálenější tyče. Na druhé straně se Grifové dožadovali penalty, když se ve vápně skácel Antonelli, ovšem sudí nepískal. Poločas skončil vedením Janova, ale druhá půle ještě nabízela dramatickou podívanou.

Domácím se po dlouhou dobu druhého poločasu dařilo eliminovat ofenzivní výpady Empoli a až do 75. minuty ho do větší příležitosti nepouštěli. Pak musel prokázat své kvality Perin, jenž lapil razantní pokus Vecina. Dvě minuty na to se ukopl v nadějné pozici Maccarone a tlak Empoli gradoval. Sarriho svěřenci kýženou branku skutečně vstřelili, po rohovém kopu se snesl míč až k Tonellimu, když ho ještě předtím lehce tečoval Maccarone. Tonelli zblízka dotlačil míč do branky a srovnal na 1:1.

Závěr utkání už ani jeden tým nechtěl pokazit a dá se říci, že se spokojil s bodovým ziskem. Pro Janov je to v domácím prostředí určitě ztráta, pro Empoli zisk.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SSC Neapol 2:2

19.10.2014 20:45

Góly: 82. Fredy Guarín, 90+1. Hernanes - 79. José Callejón, 90. José Callejón

Inter Milán sice dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal záhy odpovědět. Nejprve se prosadil José Maria Callejón, na jehož trefu vzápětí reagoval Guarín. Ani další zásah Callejóna nestačil na výhru hostí, protože Hernanes v nastaveném čase srovnal.

Milánský klub nutně potřeboval dobrý výsledek, což si uvědomoval také trenér Walter Mazzarri. Ten měl za sebou úspěšné angažmá právě na lavičce dnešního soupeře, takže věděl, že jej nečeká snadný zápas. Radost mu neudělala ani jména jako Gonzalo Higuaín, Marek Hamšík nebo José Callejón na soupisce pro základní sestavu. V té domácí se objevil například obránce Dodo, záložník Mateo Kovačić nebo Rodrigo Palacio.

Pravou stranu Interu dostal na starost Joel Obi, který se pokoušel nahrávat na Rodriga Palacia, ale jeho úmysl vystihli obránci Partenopei. Ti se pokoušeli dostat do první šance pomocí Higuaínových schopností, ale tomu míč odebrala obrana domácích. Neapol sice držela míč na svých kopačkách častěji, ale byl to Inter, který hrozil. Do vápna soupeře se prohnal Joel Obi, udržel stabilitu a nahrával pod sebe, ale Kovačič zareagoval později.

Chorvatskému tvůrci hry se poté povedlo skvěle vysunout Maura Icardiho, který si míč jednou nohou zpracoval a druhou vypálil těsně nad břevno! V ochozech San Sira to jen zahučelo poté, co se Dodo dostal k centru ze strany a nabíhající Palacio hlavičkoval jen těsně vedle Rafaelovy tyče. Přímo do ní pálil po povedené akci Interu záložník Hernanes a jeho rána musela brankáře Rafaela Cabrala pořádně vyděsit.

Vstup do druhého poločasu zastihl v lepší formě spíše Neapol, která nechtěla padnout proti svému bývalému trenérovi. Slovenský záložník Marek Hamšík parádní přihrávkou vytvořil gólovou pozici pro mladíka Lorenza Insigneho, který se objevil sám před Handanovičem. Kupodivu ale namířil míč jen do tyče! Poté, co Inter vystřídal unaveného Obiho Mbayem, se ani druhý jmenovaný hráč neprosadil. Využil sice své rychlosti a v přečíslení sprintoval směrem k bráně, ale jeho centr byl přinejmenším hodně nepovedený.

Marek Hamšík dnes neodvedl špatnou práci, ale Neapoli ve středu hřiště stále něco chybělo. Vyřešit tento problém měl defenzivně laděný záložník Jorginho, který slovenského hráče po hodině hry vystřídal. Po nenápadné akci se do vápna prohnal Hernanes a po kontaktu s protihráčem upadl, ale sudí Orsato faul k nelibosti hostujících fandů nepískal. Pískal naopak odkop od brány Interu poté, co Callejón velmi ostře vypálil a Handanović měl co dělat, aby jeho ránu zkrotil.

Unaveného Lorenza Insigneho vystřídal Dries Mertens. Neapol čeká v týdnu těžký zápas Evropské ligy proti Young Boys, takže trenér Benítez chce a musí své hráče šetřit. Ani sudí Orsato se nevyhnul několika sporných výrokům, když na jedné straně přehlédl faul na pronikajícího Palacia, na opačné nepískal zákrok na Higuaína. Mazzarri se nervózně pohyboval ve svém vymezeném prostoru a divoce gestikuloval směrem k hráčům.

A ti mu moc radosti neudělali, protože v obranné řadě vznikla mezera po centru ze strany, v ní se nacházel jen José Callejón a povedenou ranou propasíroval míč pod brankářem Samirem Handanovićem!

Ani Inter se ale nevzdal a střídající Fredy Guarín jej spasil díky dobrému pohybu ve vápně. Guarín vystřídal Medela a jen minuta mu stačila na to, aby si naběhl do vápna a usměrnil nahrávku od Icardiho do sítě! Neapol si chtěla vzít vedení zpět, ale po krásné kombinaci zablokoval Higuaínovu ránu obětavý obránce Vidić!

Dramatický závěr ale nekončil. David López byl možná kritizován, ale v devadesáté minutě poslal skvělý pas za obranu na Josého Callejóna a ten míč usměrnil z voleje za záda brankáře Handanoviće. To však nebyl konec dramatickým momentům, protože Inter vrhl všechny síly do útoku a snaha se mu vyplatila. Hernanes si naskočil do vápna na centr ze strany a uzavřel skóre atraktivního duelu. Duelu, který rozhodl až infarktový závěr.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - AC Cesena 2:1

19.10.2014 15:00

Góly: 33. Paulo Dybala, 90. Giancarlo González - 61. Alejandro Rodriguez (pen.)

První vítězství v sezoně si konečně připisuje Palermo. Sicilané porazili jiného nováčka Cesenu 2:1 a v tabulce se posunuli na šestnácté místo. Vítěznou branku vstřelil až v nastaveném čase González, ovšem hrdinou utkání byl Dybala, který jeden gól vstřelil a na druhý přihrál. Hosté od 79. minuty hráli bez vyloučeného Coppoly.

Možná by se dalo říci, že Paulo Dybala, argentinský hráč ve službách Rosanero, porazil Cesenu sám. Ta s ním měla obrovské problémy už v úvodu, kdy ho nejprve se štěstím vychytal Leali a poté brankáři Cavallucci pomohla branková konstrukce a to se psala teprve desátá minuta! Cesena si tato varování příliš k srdci nevzala a po půlhodině hry už se mohl Dybala radovat. Po rohovém kopu si narazil se spoluhráčem a pěkně technicky neomylně zakončil - 1:0 pro Palermo.

Hosté čekali na první vážnější šanci až do druhého poločasu a ta rozhodně stála za to. Rodríguez dostal přihrávku do vápna, Sorrentino mu výběhem zmenšil střelecký úhel a zadáka Ceseny skvěle vychytal. Hosté zůstali u míče a rozehrávali rohový kop, během kterého byl stažen Magnússon a sudí nařídil pokutový kop. Alejandro Rodríguez předchozí selhání napravil a srovnal na 1:1.

Palermo si hodlalo vzít vedení zpátky, ovšem tvrdá Vázquezova rána málem "přelomila" tyčku. V 79. minutě si Cesena zkomplikovala utkání, Coppola fauloval Belottiho a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Cavallucci se museli po zbytek zápasu bránit v deseti. Sicilané vycítili, že mohou utkání dovést do vítězného konce, jenže hosté úporně bránili. V nastaveném čase ale Palermo udeřilo. Rohový kop Dybaly zatloukl hlavou do sítě Giancarlo González a první vítězství v sezoně bylo na světě.

Více informací k zápasu

Turín FC - Udinese Calcio 1:0

19.10.2014 15:00

Góly: 62. Fabio Quagliarella

Turín zabral a po ne zcela ideálním startu do sezony si připsal další tři body. Dnešní výsledek je ale poměrně překvapující, protože soupeřem byl tým Udinese, který až do dnešního dne nepoznal porážku. Utkání rozhodl znovuzrozený veterán Fabio Quagliarella.

Zkušený hráč se do turínského FC přesunul z nedalekého týmu rivala, protože v Juventusu s ním již nepočítali a stal se přebytečným. Dnešní zápas měl pro něj velmi zvláštní náboj, protože Fabio Quagliarella právě v dresu Udinese strávil nejlepší roky svého života. Dnes Zebry potrestal, ale branku neslavil.

Turín vyhrál do dnešního zápasu jen jednou, zatímco Zebry pouze jednou prohrály. Od úvodních minut ale domácí Granata ukazovala, že dnešním cílem je jednoznačně vyhrát a překvapit svého soupeře. Díky aktivní hře se Býci dostávali do gólových příležitostí, jak je to vidět z akce Molinara. Dlouhý centr mířil právě na Molinara, jenž se objevil na hranici velkého vápna a svou levačkou tvrdě vypálil míč do boční sítě Karnezisovy svatyně. Prvních deset minut byli aktivnější domácí, poté se do hry dostávali také hráči Udinese.

Za mohutného dirigování trenéra Stramaccioniho se do útoku vydal Thereau, který si naskočil do vzduchu po centru ze standardní situace a hlavičkou jen těsně minul vzdálenější tyčku. Po půlhodině hry se do útoku vydal Vives, který se nakonec dostal ke střele na hranici velkého vápna, která po zemi mířila do tyče. Jen branková konstrukce zachránila Zebry od prvního inkasování. První poločas uzavřel aktivní Amauri, jenž na hranici penalty zachytil kulatý nesmyl a z akrobatické pozice z otočky s ním zamířil kousek nad bránu.

Vives se coby kapitán hodně snažil pomoci svému týmu a přestože útočení nemá v popisu práce na prvním místě, soupeřovi obránci měli co dělat, aby jej uhlídali. Nejprve si Vives míč zpracoval, poté tvrdě vypálil a sledoval jen velmi dobrý zákrok brankáře Karnezise. Ten se zapojil do hry také po akci Amauriho, který se dostal k hlavičce na hranici penalty, míč mířil k zadní tyči, kde jej Karnezis s vypětím všech sil nepustil za svá záda a dokázal kulatý nesmysl udržet na brankové čáře.

Jen o pár minut později však ani Karnezis nemohl zasáhnout, protože jeho obránci jej nechali na holičkách a Fabio Quagliarella mohl z blízkosti zamířit. Jeho hlavička letěla přesně do míst, kam už brankář Karnezis nedosáhl - 1:0 pro turínské FC.

Udinese chtělo body a bylo ochotné zabrat. Povel k tomu vydal samozřejmě útočník a kapitán Di Natale, který se rozhodl spolupracovat s Thereuem. Ten ale napálil v dobré pozici míč hodně vysoko nad. Celé utkání mohl rozhodnout Widmer, který si naběhl do vápna a zakončoval hlavou centr z hloubi pole. Ani jeho snaha ale na bod nestačila, neboť Widmer mířil mimo tři tyče. Býci si tak mohli všechny tři body nechat doma.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AC Milán 1:3

19.10.2014 15:00

Góly: 87. Nicolás López - 21. Rafael Marques (vl.), 27. Keisuke Honda, 56. Keisuke Honda

AC Milán nedopustil, aby se opakovala situace z před rokem, kdy Hellas doma v úvodním kole nad Rossoneri zvítězil. Svěřenci Filippa Inzaghiho vyloupili Stadio Bentegodi výsledkem 3:1 a posunuli se už na čtvrté místo.

Milánští se první branky dočkali ve 22. minutě a přišli k ní doslova jako slepí k houslím. Nenápadný centr se snažil odvrátit Marques, byl ve vápně úplně sám, nikým neatakován, přesto zvolil nepochopitelně rychlý odkop. Naneštěstí pro něj a celý Hellas mu míč vůbec nesedl a od nohy skončil ve vlastní síti. Opravdu gól doslova zadarmo.

O chvíli později se Milán dostal už do dvougólového náskoku, když El Shaarawy našel pěkně rozeběhnutého Hondu, který s klidem překonal Rafaela - 2:0 pro Milán. Domácí měli také příležitosti, ale proti Tachtsidisovi zasáhl Abbiati, jenž dostal přednost před čerstvě uzdraveným Diegem Lópezem. Na druhé straně zakončoval rychlý protiútok Torres a míč skončil nad brankou.

Také druhý poločas zahájil lépe AC Milán. V 57. minutě vyslal do rychlého úniku Rami Japonce Hondu a i tentokrát milánská desítka situaci s ledovým klidem zvládla - 3:0 pro Milán. Hellas to měl proti hostům složité, přesto se jim naskytla šance v podobě rány Campanhara.

Veronský celek se nakonec svojí branky dočkal. Dvě minuty před koncem zápasu si udělal prostor ke střele López a překonal Abbiatiho. Mandorliniho svěřenci ještě zkoušeli vykřesat naději na bodový zisk, ale Nené netrefil branku. V nastavení ještě dostal druhou žlutou a tedy červenou Márquez, ovšem vliv na výsledek utkání už to nemělo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - UC Sampdoria 2:2

19.10.2014 15:00

Góly: 59. Danilo Avelar (pen.), 77. Marco Sau - 28. Manolo Gabbiadini, 39. Pedro Obiang

Domácí Cagliari opět nezačalo dobře, ale nakonec se i díky oslabení soupeře dokázalo poprat alespoň o bod. Pro Sampdorii se sice utkání dobře vyvíjelo a do kabin odcházeli hráči Dorie za pohodlného dvoubrankového vedení, ale po vyloučení Fabrizia Cacciatoreho se nakonec museli smířit jen s bodem.

Sampdoria válcovala jednoho soupeře za druhým a v posledních týdnech byla na opravdu dobré vlně. Domácí Cagliari je v naprosto odlišné situaci než příjemné překvapení Serie A - tým trenéra Zdeňka Zemana se v současné chvíli krčí poblíž sestupových vod a nedaří se mu najít ten správný rytmus. A dnešní utkání také nezačalo nejlépe.

Už v první minutě se prosadil střelec Manolo Gabbiadini, ale pro ofsajd nebyla jeho branka uznána. Následně se mohlo urodit na druhé straně, když Dessenův pěkný centr odhlavičkoval Silvestre pouze k domácímu Cossuovi, který ale z voleje poslal míč vysoko nad branku. Po dvaceti minutách se však zranil brankář Emiliano Viviano, takže do brány musel náhradník Sergio Romero. A ten jako by vnesl na hřiště štěstí pro hostující. Janovský celek vstřelil první branku ve chvíli, kdy se schylovala ke konci první půlhodina utkání.

Centr zkušeného záložníka Palomba z volného přímého kopu našel nádherně rozběhnutého Gabbiadiniho, který špičkou kopačky usměrnil balon za vyběhnuvšího gólmana Cragna. Nicméně, Cagliari se nevzdalo a rána Crisetiga vůbec nevypadala špatně. Nakonec ji však stihl včas zablokovat Silvestre. A právě v té chvíli Doria udeřila podruhé.

Mladý záložník Pedro Obiang si vzal míč pod patronát, navedl si ze strany míč na střed a následně nádhernou ranou z velké vzdálenosti poslal balon přesně k tyči - 2:0.

Pět minut po změně stran se odehrála velmi zajímavá akce Dorie, když se do pokutového území soupeře probojoval Stefano Okaka Chuka a předložil v něm míč spoluhráči Gabbiadinimu. Střelec první branky chtěl přidat druhou, ale míč namířil jen do břevna. Od něj se však balon odrazil zpět k Okakovi, který jej pohotově posílal do sítě. Tam se ale včas zjevil Danilo Avelar a míč odvrátil obětavým zákrokem těsně před brankovou čarou! Ani další rána Okaky už branku nepřinesla.

Deset minut po změně stran se ale vedení Dorie začalo povážlivě kývat. Fabio Cacciatore se totiž provinil faulem ve vlastním pokutovém území a protože se jednalo o druhou žlutou kartu, kterou z rukou sudího Gervasoniho viděl, musel do sprch. Co víc, Cagliari kopalo penaltu. Sergio Romero neměl šanci zasáhnout proti tvrdé ráně Danila Avelara, který se tak z hlediska domácích fandů stal hrdinou zápasu - 2:1.

Cagliari se chopilo příležitosti a sevřelo soupeře do okovů. Nejprve se dostal do dobré pozice Albin Ekdal, ale jeho ránu skvělým zákrokem vytěsnil brankář Romero. Na opačné straně se pokoušel definitivně rozhodnout Gabbiadini, ale jeho střelu ze standardní situace brankář Cragno bez potíží zlikvidoval. Skvělý Danilo Avelar byl u všeho podstatného, protože dvacet minut před koncem utkání našel skvělou nahrávkou volnějšího Marca Saua a mladý útočník si poradil. Nejprve se obtočil kolem svého strážce a následnou ranou stanovil konečný výsledek utkání - 2:2.

Doria se ale nevzdala a mohla svou početní nevýhodu obrátit ve svůj prospěch. Pedro Obiang se dostal dopředu a nacentroval míč před branku na zcela volného Duncana, který ve skluzu nepochopitelně přestřelil svatyni soupeře. I díky němu si Cagliari připsalo alespoň bod.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Parma FC 1:0

19.10.2014 15:00

Góly: 90. Richmond Boakye

Po sedmi odehraných kolech je posledním týmem Serie A překvapivě Parma. Vzhledem k výkonům a předvedené hře to možná zas takové překvapení není, avšak před sezonou to čekal málokdo. Ducali tentokrát prohráli na půdě Atalanty Bergamo, která měla potíže se střílením branek. A v tomto utkání si dala pořádně na čas, o všem rozhodl totiž až v nastavení Richmond Boakye.

Utkání bylo zároveň konfrontací nejhoršího útoku s nejhorší obranou. Musíme však říci, že po celý zápas byla lepším týmem domácí Atalanta. Avšak tím, kdo v zápase trpěl, byli diváci. První poločas vlastně žádnou velkou šanci nepřinesl a nejzajímavějším okamžikem se tak stalo střídání zraněného Jorquery, jehož nahradil Lodi, a také žluté karty Carmony a mládežnického reprezentanta Zappacosty.

Druhý poločas už byl na šance přeci jenom bohatější, i když ani v něm to nebyla žádná sláva. V 55. minutě se opřel do míče hostující Acquah a v ochozech to jen tak zahučelo, rána šla mimo. Na druhé straně se dostal ke sklepnutému míči Baselli a přesně z hranice šestnáctky tvrdou ranou těsně přestřelil. Bergamaschi stupňovali tlak a minutu před koncem nedokázal nikdo usměrnit do sítě Moralezovu velmi nebezpečnou střílenou přihrávku.

Utkání směřující k bezbrankovému výsledku přeci jenom našlo rozuzlení. Mirante před sebe vyrazil dalekonosný pokus a Richmond Boakye stál ve správný čas na správném místě a dorážkou zajistil Atalantě tři body. Parma se po další porážce propadla na samotné dno Serie A.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 0:2

19.10.2014 12:30

Góly: 35. Filip Đorđević, 90. Senad Lulić

První nedělní šlágr na Artemio Franchi vyzněl lépe pro hostující Lazio. Římský celek se ujal vedení už v prvním poločase a ve druhé minutě nastaveného času skóre pečetil. Výhra 2:0 byla zároveň třetí výhrou v řadě. Viole se generálka na další pohárové utkání EL příliš nepovedla.

Fiorentina i Lazio se před reprezentační přestávkou zvedly a svůj zápas vyhrály, nyní však mohl naplno uspět jen jeden tým.

Úvodní půlhodina příliš fotbalové krásy nenabídla, Lazio bylo o něco aktivnějším týmem, ale do žádné větší šance se nedostalo. Podobně jako u domácích, kteří byli směrem dopředu hodně bezzubí, přesto to mohli být oni, kdo otevře skóre. Cuadrado dostal pas za obranu, ovšem kolumbijskému forvardovi scházel krok k jeho zkrocení. A pak přišla 35. minuta a přesná Candrevova přihrávka na Djordeviče, obrana Fiorentiny ho nechala před Netem trestuhodně neobsazeného a Djordevič si s pasem poradil náramně - 1:0 pro Lazio. Jinak to ale bylo nadále nemasné a neslané, Cuadrado sice zkoušel ohrozit Marchettiho, leč neúspěšně.

Montellovi svěřenci mají v letošním ročníku problém se střílením branek a i když v minulém kole vyhráli jasně nad Interem 3:0, v tomto utkání už to byla přesně ta Viola, které to vpředu moc nešlo. Nicméně do druhé půle vstoupily Fialky přeci jenom aktivněji a po Aquilaniho akrobatických nůžkách zachránila Marchettiho a celé Lazio tyčka! Kdo ale čekal, že nápor Fiorentiny vzroste, či snad, že se začne rodit více šancí, ten se zmýlil. Utkání opět upadlo do taktické a úporné bitvy, kterou oba týmy předváděly v prvním poločase.

Jestliže byl ale na hřišti někdo, kdo znamenal pro obranu soupeře nebezpečí, byl to Cuadrado. V 78. minutě hlavičkoval, ale Marchetti s jeho nepříliš razantním pokusem neměl problémy. Pokud chtěla Viola vyrovnat, musela začít více riskovat, což zároveň znamenalo nebezpečí rychlého protiútoků v podání Biancocelesti. Jeden takový vedl Lulič, kterého na poslední chvíli zastavil Savič. Ve druhé minutě nastaveného času se hostům povedl další protiútok a tentokrát měl pro Violu fatální následky. Míč po ose Onazi, Candreva, Lulič skončil v síti a o vítězství Lazia nebylo pochyb.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Juventus FC 1:1

18.10.2014 20:45

Góly: 13. Simone Zaza - 19. Paul Pogba

Boj o první příčku se dramatizuje. Po minulém kole Juventus držel všechny esa v rukou, ale sobotní večer jej nezastihl v nejlepší formě. Juventus dnes pouze remizoval na půdě Sassuola a neodpověděl na výhru konkurenta z Věčného města ideálně. I přes bodovou ztrátu je ale na prvním místě.

Stará dáma odchází ze hřiště Sassuola sice neporažena, ale bod jí je jistě málo. Vzhledem k tomu, že před reprezentační přestávkou porazila největšího konkurenta v boji o titul se zdálo, že dnešní sok ji nemůže překvapit. Stejného názoru ale nebyl Simone Zaza, který má s Juventusem společnou historii. Zaza vstřelil první gól a poslal svůj celek do vedení. Juventus srovnal o pouhých šest minut později, ale strhnout vedení na svou stranu již nedokázal.

Do duelu nastoupil také Carlos Tévez, který se na duel bezpochyby těšil, protože právě proti Sassuolu skóroval v minulé sezoně svůj první hattrick. Začít v podobném duchu se pokoušel také dnes večer, když v první minutě téměř ihned po rozehrání zkoušel dlouhým nákopem přehodit vybíhajícího brankáře Consigliho. To se mu ale nakonec nepodařilo, i když rána to byla velmi zajímavá. Po devíti minutách se musela poprvé rozsvítit tabule ukazující čísla střídajících hráčů, protože Fernando Llorente ve vápně podťal Paola Cannavara a ten musel být vystřídán.

Po dvanácti minutách se začalo skóre utkání živelně hýbat, i když to nebylo způsobem, který by lídrovi Serie A vyhovoval. Nejprve sice Stará dáma vstřelila branku, ale skórující obránce Bonucci stál v ofsajdu. Mnohem větší šok zažila obrana Juventusu o pouhou minutu později, když si Simone Zaza zaběhl před Buffona a vypálil. Jeho ránu sice mistr světa napoprvé vykryl, ale jeho obránci mu příliš nepomohli, takže se Zaza dostal po další nahrávce opět k míči a tentokrát již Buffona překonal.

Juventus zapnul záložní motory a uzavřel soupeře před jeho pokutovým územím. Do něj se pokoušel dostat míč Carlos Tévez, který se ideálně uvolnil nedaleko rohového praporku. Následně nahrál volnějšímu Pogbovi a mladý Francouz zakroutil krásnou střelu přesně tam, kam Consigli už nedosáhl - 1:1.

Juventus se pochopitelně snažil o vstřelení další branky, aby utkání rozhodl a odpor domácích definitivně zlomil. Fotbalisté Juventusu rozehrávali jeden rohový kop za druhým a ten, který směřoval k Ogbonnovi, vypadal velmi nadějně. Mladý stoper ale hlavou netrefil míč ideálně a poslal jej vysoko nad břevno. Pět minut před koncem první půle doběhl do slibné vzdálenosti také obránce Stephan Lichsteiner, který využil přiťuknutí od Téveze, ale pálil jen do brankáře Consigliho. Ten se ukázal také proti akci Paula Pogby, který se nádherným způsobem uvolnil, prodral mezi dvěma beky a zakončil. Jenže Consigli byl připraven.

Pět minut po změně stran se do palebné pozice dostal také Domenico Berardi, ale velký talent italské kopané nemířil přesně. Na opačné straně se do útoku hnal zkušený francouzský bek Patrice Evra, který si vzal míč pod patronát a po rychlém úprku odcentroval. Jenže do vzduchu se vznesl Terranova a míč odhlavičkoval. Když byla hodina hry nenávratně pryč, Juventus se pokoušel dominovat utkání. Občas ale zapomínal na "zadní vrátka", čehož chtěl využít například Zaza. Jeho ránu ale Buffon dobře viděl a chytil.

Na hřiště se později dostal také francouzský rychlík Coman, který nahradil těžkopádně působícího Llorenteho. Ale ani Comanova akce a následné zakončení se do brány nevešly. Po nahrávce od Carlose Téveze se za míčem dral Pogba, ale druhou branku v utkání nepřidal. S narůstajícím časem stoupala také nervozita Juve, což se projevilo zejména v závěru zápasu. Emoce vzplály nejen na hřišti, ale také na lavičce. Simone Padoin se sice do zápasu aktivně nezapojil, ale po protestech směrem k sudímu Bantimu byl vyloučen.

Více informací k zápasu

AS Řím - Chievo Verona 3:0

18.10.2014 18:00

Góly: 4. Mattia Destro, 25. Adem Ljajić, 33. Francesco Totti (pen.)

AS Řím si podle očekávání poradilo s Chievem Verona a připisuje si tři body do tabulky. Domácí hráči rozhodli utkání již v první půli, když se nejprve trefil Mattia Destro, na jeho trefu navázal Adem Ljajić a z penalty uzavřel skóre zápasu kapitán Francesco Totti.

Tým trenéra Rudiho Garcii v minulém kole přišel o svou neporazitelnost a prohrál s hlavním vyzyvatelem v boji o titul. Juventus v kontroverzním a velmi emotivním utkání vyhrál a udržel se na špici. Dnes v podvečer chtěl římský celek nastoupit zpět na vítěznou vlnu výhrou nad Chievem. Vlky čeká v týdnu utkání s Bayernem Mnichov, ale přesto se na hřiště od úvodu dostali i Totti s De Rossim. Leandro Paredes oproti očekávání začal opět na lavičce a do utkání se dostal až v samém závěru.

Domácí se rozhodli překonávat brankáře Bardiho v bráně hostí hlavičkou. Nejprve se o to pokoušel Francesco Totti, ale zaprvé se nacházel v ofsajdu, za druhé mířil mimo. O mnoho lépe už si s míčem rozuměl Mattia Destro. Pokud není mladý Ital zraněný, zpravidla dokáže potvrdit své střelecké instinkty a neustále se zlepšuje. Dokázal to také dnes, když po čtyřech minutách naběl na přední tyč a rohový kop Miralema Pjaniće namířil pod břevno - 1:0.

AS kontrolovalo hru a vyjma několika pokusů o soustavnou kombinaci Chieva se drželo míče. Pravá strana dnes patřila Maiconovi, který si plnil své defenzivní povinnosti, ale stíhal podporovat také útok. Dařilo se mu centrovat na Destra, ale mladý střelec na míč nakonec nedosáhl. Na opačné straně jsme se několikrát dočkali souboje mezi stoperem Astorim a Maxim Lópezem, které však většinou končily ve prospěch domácích.

Chievo se dnes muselo bránit nezvyklé formaci tří útočníků, kteří toho spolu moc nenahráli. Rudi Garcia rozdělil úlohy jasně - Tottiho zkušenosti využívá v Lize mistrů, Mattia Destro hraje v Serii A. Dnes hráli spolu s Tottim na křídle. Druhé křídlo opanoval Adem Ljajić. A právě po pasu od kapitána Tottiho přes celé hřiště se Ljajić dostal k míči, zpracoval jej a z úhlu prostřelil brankáře podruhé!

Defenzíva Chieva musela čelit dalšímu centru z rohového kopu a také ten se jí stal osudným. Ve vápně byl totiž faulován Daniele De Rossi a sudí Calvarese nařídil pokutový kop. Ty v římském týmu zpravidla kope Francesco Totti a ten se nemýlil ani dnes. Brankáře Francesca Bardiho poslal na druhou stranu a domácí vedli o tři branky.

Na úvod druhé půle byl před pokutovým územím faulován pronikající obránce Ashley Cole, jehož k zemi poslal obránce Gennaro Sardo. Miralem Pjanić ale míč napálil jen do zdi před sebou. O chvíli později se z voleje zastřeloval kapitán Totti, neúspěšně jej napodoboval také Adem Ljajić. Z důvodu úspory sil se po hodině hry odebral na odpočinek Francesco Totti, jehož nahradil Alessandro Florenzi. Mladý záložník po sprintu do vápna vybojoval rohový kop, ze kterého mohl Pjanićův centr usměrnit do brány opět Destro, ale mladý brankář Bardi předvedl skvělé reflexy a míč vyrazil.

Ke konci utkání tempo utkání opadlo, i když na hřišti již pobíhaly čerstvé síly. Domácí AS vedoucí o tři branky nemělo potřebu spěchat a Chievo Verona bez nápadu vpředu a jistoty vzadu spěchat nedokázalo. Nakonec si AS připsalo tři body a bude bedlivě sledovat, jak si večer povede jeho hlavní konkurent v zápase se Sassuolem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC761014:319
2.AS Řím760114:418
3.UC Sampdoria74309:415
4.AC Milán742116:1014
5.Udinese Calcio74129:613
6.SS Lazio740313:712
7.SSC Neapol732210:911
8.Hellas Verona73227:811
9.Inter Milán723213:109
10.Janov CFC72327:79
11.ACF Fiorentina72325:59
12.Turín FC72235:78
13.Empoli FC71429:97
14.Atalanta Bergamo72143:87
15.AC Cesena71336:126
16.Città di Palermo71338:156
17.Cagliari Calcio71249:115
18.Chievo Verona71155:124
19.US Sassuolo70434:134
20.Parma FC710611:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (142)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rikejte si co chcete, ale Totti je u me vejs nez Zanetti nebo Del Piero. Nejvetsi srdcar na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Tohle je úplně zbytečný komentář.Každy z nich je vyjímečný SVÝM způsobem.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale Totti je jeste o malinko vejs

Reagovat
snuff24

a to konkrétně čím ?

Reagovat
dantetomas

Del Piero: 173 cm

Zanetti: 178 cm

Totti: 180 cm

dôkazy sú jasné

Reagovat
snuff24

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nesúhlasím, Zanetti alebo Del Piero nepľuvali na súperov atď. Teda aspoň si nepamatäm. Totti je skvelý futbalista, no svojou zákernosťou a ďalšími excesmi je aspoň u mňa trochu nižšie

Reagovat
Alberto Aquilani

Laco Jurkemik dostal za celú kariéru ako stopér len 1 červenú .... Jurkemik > Del Piero, Zanetti, Totti

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
smazaný uživatel

kde píšem o červených kartách?, je to zákerák a preto je u mňa nižšie ako oni dvaja

Reagovat
Alberto Aquilani

tieto vaše moráálne piii.oviny ....

Reagovat
Francesco Totti AS

taky nechápu proč to každý řeší

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Totti je vymaštěnej, proto nemůže být nikdy výš než Zanetti a Del Piero.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Totti z nich je nejlepší fotbalista... ale jinak je to zbytečné řešit..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Ragazzo d'oro

Maldini

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

To je celkem jedno, protože všichni jsou až kdesi v dálce za Maldinim. To je symbol celé jedné neuvěřitelné éry, ve které se vedle něj vystřídaly tři generace spoluhráčů, svého času nejlepší hráč na světě na svém postě a symbol oddanosti jednomu klubu. Milan je Maldini, Maldini je Milan. Hrál tam i jeho otec a bude hrát jeho syn....legenda pokracuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko rict jestli Maldini nebo Zanetti, to nejakej totti je proti nim uplnej sasek

Reagovat
Francesco Totti AS

jj a ADP je takový sráč, že si ho radši ani nezmínil

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite Maldini to se neda diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho syn se do A týmu nikdy nedostane. Nemá na to..

Reagovat
didosh

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Alberto Aquilani

Bardi vraj Tottimu pred penaltou povedal že : Chytil som penaltu Higuainovi" potom dostal gol ale neviem nakoľko je to dôveryhodné, inak s prstom v nose, Totti je BOH !! Ale taký iný jak Reja

Reagovat
smazaný uživatel

parádička...a Francesco

Reagovat
Alberto Aquilani

Asi ani netreba nič písať, prešli sme ich jak traktor s prstom v nose

Inak tá dvojka Totti - Destro sa mi prostre spolu páči .... Tot má tú svoju voľnosť a popritom nechýba vpredu, ako ked hrá sám na hrote bez Destra, rozhodne by som to skúšal viac krát, alebo to mal hneď ako 1.alternatívu ak nebude niekto z Gerv/Iturbe vporiadku ....

Reagovat
Pedro10

čo je s tým Pjaničom ?

Reagovat
Mr.Jindros

Takovej hnus tady od Delneriho nebyl.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Inter jim dává 7, nic jinýho není potřeba dodávat

Reagovat
smazaný uživatel

je to jednoduché, rýchly prechod do útoku nie sa postaviť a čakať, kým sa súper dá do formácie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Korupčníci to pokakali

Reagovat
olis

provinciale

Reagovat
Mr.Jindros

Allegri začíná vystrkovat zoubky... dneska to jde vyloženě na jeho triko a mám dojem, že to není naposledy. Po sezóně nejpozději se pakuje.

Reagovat
10

Prosimtě, uklidni se

Reagovat
Mr.Jindros

Jsem klidný.

Reagovat
smazaný uživatel

Važ slova, 1 remíz za 7 kol.

Reagovat
Mr.Jindros

Však uvidíme.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, jedeme dál.Stane se, byla to křeč i takové dny jsou.Připravit se řádně na Olympiakos a tam nás to třeba zase odmění.

Reagovat
smazaný uživatel

No Morata . No party

Reagovat
smazaný uživatel

Bianti iny komik Njn, AS Rim neustalym dvojtyzdnovym vyplakavanim docielil presne to co chcel... Teraz rozhodcovia sa budu bat odpiskat aj take veci ako jasne nedovolene zastavenie hry rokou pri prieniku Comana, o dve minuty mal byt dalsi priamak po ruke domacich, znova bez odozvy. Nehovoriac o kludne CK pre Vrsaljka za laket na Teveza co dokonca ani len zlta nebola No a bodka bol ten nadstaveny cas, to bol uzas 2:10 lezal na zemi obranca domacich + 1:35 sa Bianti hralkal s vykazanim Padoina, resp. zltej pre Bonucciho za protesty. Tj suma sumarum z tych 4 nadstavenych minut sa hralo cca 20 sekund... Kolko teda dal navyse?! 95:40 piskne koniec Ale ten zato nemoze... O inom som chcel.

Kazdopadne najvacsie zlyhanie vo vlastnych radach. Evra, Llorente znovu otras. A Perreyra je neskutocny palic... Ale "najlepsi" pan je v mojich ociach jednoznacne vlajkonosic Allegri a jeho skvela takticka priprava, teda rozhodnutia, teda absencia vlastneho mozgu. S tou trapnou 5-3-2 nech uz niekde zalezu... Vsak pri tom rozostaveni nieco take ako kontra - rychly prechod do utoku vobec neexistuje. Pomale pinkanie si do plnych a nahravky na lajnu a spat, pripadny nakop na nahodu od majstra centrovaca Lichstainera...to je nasa hra Nehovoriac potom uz o nepochopitelnom zmatkovani v poslednych 25 minutach To uz snad ani sami hraci nevedeli co to vlastne maju hrat Ked sa niekto invidualne nepresadi tak sme totalne bezzubi. Wake up Allegri

Reagovat
Alberto Aquilani

Super, vidím, že tvrdá 2 týždňová príprava na zbytok sezóny sa začína vyplácať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Pokud budou hráči hrát podobně alibisticky a bez zápalu, tak je úplně jedno, co budeme hrát za rozestavení. Včera snesl přísnější měřítka maximálně Pogba s Tevezem, možná Ogbonna. Zbytek absolutně neadekvátní výkon. Nejhorší známku bych dal Allegrimu, ten tomu nasadil hřebíček do rakve. A s tím Evrou mě dlouho srát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

proč nezůstal Llorente hrát dál, třeba sice hrál hovno, ale na hlavičky je furt dobrej, kudy těmhle pruhovaným dementům sem prohrál ranec, neporazí ani trapný Šašuolo

Reagovat
smazaný uživatel

K smíchu tahle liga, už aby to tam ti přistěhovalci rozkradli a nasadili místo hřiště konopí, to bude labůžo

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký moudrý jsi

Reagovat
FORZAMILAN

Jdi si onanovat do sekce PL a nepruď tady kokote

Reagovat
smazaný uživatel

No Rocchi, no party? :D Kdo je uplakanek? :D

Reagovat
Pettirosso

Takhke ta vyhra nad AS prisla vnivec

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska piskal nejakej neuplatnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus kdyz ma mlcet tak zpiva a kdyz by mel zpivat tak mlci. Vcera asi tak milion lidi muselo pojistovat tikety a nedosah tucne vyhry kuli tomuto zapasu.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Dnes očakávam plač fanúšikov juventusu...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? Nejsme muzikanti, aby jsme vyhravali kazdou sobotu

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ono to práveže väčšinou tak vyzerá, jeden zápas Juve nevyhrá a už sú tu kadiake čierne scenáre ako je všetko zle, upadá to a pod. a popri tom sa na 100% nedá hrať. Stačí sa pozrieť nižšie alebo vyššie, ale je pravda že sa ešte celkom krotia.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechali sme sa uchlácholiť sľubným vstupom do sezóny, no ako tu u niekto písal, pokiaľ sa niekto individuálne nepresadí sme na ihrisku stratení (väčšinou to bol Tevéz, vlastne aj včera gól vypracoval on). Podľa mňa v tom má prsty aj Allegri, ale určite nielen on. Kam sa hrabe naša hra na svieže AS? Alebo skôr sviežich hráčov AS.

Rok dozadu sme hrali perfektný svieži futbal s chuťou, proti Realu to boli excelentné výkony s nejakými individuálnymi chybami. Doteraz sme ohúrili len Tevézovými individuálnymi výkonmi (+Gigi).

Reagovat
DelPiero137

Teraz sa tiska otazka, dokaze Allergri zmenit nieco, dodat novy impluz? Ci bude nadvezovat na pracu predchodcu a alibisticky tlacit Conteho system.

Reagovat
smazaný uživatel

Správna otázka. Navyše keď si zoberieš, že od zimy sme ako tím hrali bez vervy aj pod Contem, čo mohlo byť spôsobené aj tím, že sa každý už na nás naučil hrať. Predsezónne posily však boli nakúpené tak, akoby sme mali tento systém hrať ešte rokov. Neposilnenie obrany považujem za najväčšiu chybu.

Reagovat
Maritazzi

Mně neni v Itálii souzeno jít na fotbal levně. Nejlevnější zápas, na kterym sem byl, bylo Juve Jdu si v klidu koupit lístek do Romastoru, tam mi řekne, že už jen na stadionu a tam mi řeknou, že v den zápasu nejlevnější na Tevere za 65 euro... na Chievo... Každopádně moc jsem si to užil, konečně fanoušek AS nemá strach z těchto zápasů, i když se mu zraní byť jen jeden hráč, ne 5 jako to máme teď my. Úžasnej, chytrej výkon. Geniální France, z kterýho zas omdlíval celej stadion.. Olimpico na Chievo zaplněný hodně solidně, atmosféra byla výborná, ty události z před 14 dní vypadá, že spojily nejen hráče, ale i fanoušky. Povinný tři body jsou, teď se jen těšit na Bayern, ať to dopadne jakkoliv, má být plno, toho se nemůžu dočkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Ragazzo d'oro

Kolik tam bylo lidí? Na Hellas to bylo neco okolo 45k.

Reagovat
Maritazzi

Tipoval bych dost podobně, byla natřískaná Tevere, Distini Sud a obě Curvy. Což je na Chievo výborný.. konečně lidi chodí na nás.

Reagovat
Ragazzo d'oro

mě to dost překvapilo i na Hellas. Celkově mi prijde, že město tím fotbalem dost žije, což je jedině dobře.

Reagovat
Francesco Totti AS

budeš i na Bayern?

Reagovat
Maritazzi

Jojo, původně jsem jel jenom na Bayern.

Reagovat
10

a lístek už máš?

Reagovat
Maritazzi

Jo, ale i tam jsem zareagoval, až když zmizely lístky do Distinti Sud a Curvy Nord

Reagovat
10

aspoň že tě to nestálo 1000 EUR...nebo jo?

Reagovat
Maritazzi

95. To na Bayern beru, zvlášť v porovnání s Chievem

Reagovat
M11

za ten zazitek co te ceka je to v pohode

Reagovat
M11

Nadhera! uzij si to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maritazzi

Díky.

Reagovat
Slejdy

se mas, uzij si to

Reagovat
Francesco Totti AS

super, snad vyhrajem

Reagovat
Pipo123

Đorđević

Reagovat
madridcan

Palermoooooooooooo Atletico, Marseille, Palermo...tutovky proste

Reagovat
Ragazzo d'oro

Kdyby neudelal Marques tu debilitu, tak to mohla bylo slušná křeč. Takhle toVerona musela otevrit, čehož jsme naštěstí dobre využili.. Každopádně opět defenzíva dost hořela, díky skvělému Christianovi jsme ovsem dostali jen jeden fík.

A jeste bych vysekl poklonu Keisukemu, protoze hraje opravdu fantasticky!

FORZA Milan!

Reagovat
Recoba Inter

Parma musí posílit.Jinak budou problémy.

Reagovat
Switchback

AC Jupí

Reagovat
vladis271

To čo ste nám za kopyto predali?

Reagovat
CubONE

Reagovat
vladis271

videl si tto dnes? Bol on aj v AC takýto zúfalý? A v čom vlastne spočíva tento jeho talent? Leboo fakt nvm.

Reagovat
CubONE

Pozriem to dnes aspon v motd. Tak klucku, silu a rychlost s loptou na nohe vzdy mal. V AC mu isla aj strelba z dialky. Ale zaroven vzdy hneval mizernym pohybom bez lopty, obcas sa odmrdal na kridlo alebo sa vobec nezapajal.

Reagovat
CubONE

Ty vole, to co zahodil. A hej, je to zufale, potom rozoberali jeho pohyb a nabehy, to je este horsie nez u nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže výsledek 3-1 venku je fajn, když vezmu v potaz, že Hellas je nepříjemný soupeř a loni sme tam prohráli. Máme 3 body a Fiorentina doma rupla, takže do příštího zápasu jdeme jako favoriti a psychicky budeme mít asi navrch. Honda je skvělý. V zakončení neskutečně jistý, vytváří šance, 1 na 1 zvládá, já jsem nadšenej. To by bylo k výrazným pozitivům.

K zápasu se dá jinak říci, že Abbiati nás asi třemi dobrými zákroky zachránil od inkasovaných gólů, ale musíme to brát s rezervou. Cristian někdy prostě mívá svuj zápas, na lajně a v reflexech je stále výborný, ale vybíhání, výkopy, centry a konstantní jistota v bráně, to je něco, čehož není symbolem, kolik gólů už jsem dostali po nějaké jeho minele. Dále bych upřednostňoval Lopéze, ale myslím, že máme asi nejkvalitnější brankářskou dvojici v Itálii.

Takže proč tolik inkasovaných gólů? Faktor Bonera je už doufejme pryč, věci by se měly tedy změnit k lepšímu (ikdyž to cameo na konci bylo zajímavé ) Pokud stoperská dvojice Rami-Alex vydrží nadále, vše vpořádku. Abate hraje ve formě svého života, což je taky skvělé. Hlavní nedostatek vidím ve dvojici před obranou, dnes Muntari a Essien. \vím, že to bylo kvůli absenci NDJ, ale tito hráči jsou opravdu žalostní, neběhají, nic nevymyslí a odbrání hráče bud faulem nebo, když do nich sám naběhne. Ani jednoho z nich bych proto nestavěl vedle Nigela ani, bohužel momentálně na to nejsou hráči, snad ten Van Ginkel nebo i Poli a pak Monty až bude v pořádku.

Jinak jsem byl velmi spokojený s výkonem Stephana a Poli byl také výborný, jen tak dál.

FORZA MILAN!

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pettirosso

Doriano koukal jsi?

Jinak teda ztratit dvougolovy vedeni proti Zemanovi je fakt umeni

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao Petti

Koukal,umřeli jsme na neproměňování šancí.

Zraněn Viviano,šel tam Romero,za góly nemohl. Ve druhé půli tyč,mohlo být hotovo,0:3 už by nedali. Místo toho penalta,druhá žlutá Cacciatore,v deseti jsme bránili těsné vedení,ale Sau vyrovnal. Ještě jsme mohli vyhrát,ale střídající Mesbah v brejku selhal. Dobrý fotbal, ale měli jsme vytěžit víc. Ve finále asi spravedlivá remíza. Třetí flek pořád náš

Reagovat
Pettirosso

Diky ja sem ted pryc, tak nemuzu koukat, snad to teda slapalo aspon herne, Sampa nahore se mi libi, snad to vydrzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám, že Fabio dnes za AC zasa gól.To je hráč, ktorý proste vedel za nás aj pri všetkej tímovej nemohúcnosti streliť alebo vyrpracovať gól či už v minulej sezóne alebo predtým. Škoda ho no, určite lepší ako Llorente v súčasnej forme

Reagovat
Yanek

Pippo na tiskovce oplýval optimismem, dnes to nebylo špatný, ale 10 inkasovaných gólů je alarmující číslo.

Reagovat
Recoba Inter

aby to nebyl ojak pod Leonardem, tehdy mi vaše obrana připadala děravá

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci si myslia, že keď vyhrali 3-krát ligu tak sa z nich každý poserie, ale konkurencia nespí, a preto sa bojím, že viacerí v tomto tíme stagnujú alebo sa zhoršujú a tomuto tímu nemajú už čo ponúknuť. Vidíme to na lige majstrov, kde naši hráči zaostávajú vo viacerých aspektoch moderného futbalu, ale ten tím potrebuje zmenu či po taktickej stránke resp. hráčskej. Alebo, veď vyhrá sa to samo. Neviem či len mne, ale mne to pripadá, že stojíme na mieste a vôbec sme na nepohli nejakou zásadnou zmenou do predu. Len aby nám ten vlak neušiel. Tak či onak, je to môj obľúbený tím, tak aj v dobrom aj v zlom. FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

áno, stagnujeme

Reagovat
Milan.B

dobre to bolo dnes

Reagovat
FORZAMILAN

Jen taková zajímavost, Viola, Inter i Napoli po jednom Italovi z základu, Hellas dva.....

Reagovat
Vtáky cez tepláky

to je smutné ..

Reagovat
Ángel di María 22

Callejon jinej střelec

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Recoba Inter

Lepší než sám Gonzálo

Reagovat
smazaný uživatel

Inter - Neapol byl kurva pěknej zápas. Libí se mi ta rychlá hra Interu - radost se dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pippo by si měl opatřit nějakého odborníka na defenzivu hako asistenta, Tassoti uz je tam dlouho a za jeho pusobeni dostavame proste stale hodne golu. Pippo prinesl to co jsem ocekaval, svezi vitr do ofenzivy, goly, ale je potreba zapracovat na defenzivni cinnosti muzstva, hraci dostatecne kvalitni tam jsou.

Reagovat
Pipo123

Pioli sa ukazuje asi ako dobrá voľba na lavičke Lazia, 12 bodov po 7 kolách a pritom los bol docela zložitý, pritom sme mohli kľudne bodovať proti Janovu a Udine a bolo by to lepšie. Páči sa mi na Piolim že sa nebojí posadiť hráčov čo nemajú formu. Vie zmeniť hru podľa priebehu zápasu, či už zmeniť to 4-3-3 na 4-2-3-1 alebo na 3-4-2-1. Začínam mu veriť že to je tréner čo by u nás mohol pár rokov zostať

Reagovat
Jajinek

Opet pisu z mobilu z pendolina, takze omluvte zhorsenou formu prispevku...

Naprosto perfektni vyjezd. V Milane idealni pocasi, 23 stupnu na tricko, ulovek ve fanshopu za dobre ceny, uzasna parta lidi, jak starych bardu, tak novych tvari, rychla cesta a dve sedacky v buse pro sebe...

...jen skoda, ze se nevyhralo...a vyhrat se melo! Nejen proto, ze jsme takto s 9ti body devati...ale hlavne tahle Neapol je k porazeni.

Prvni polocas byl z nasi strany super. Meli jsme sektor 266 hezky na stredu s krasnym rozhledem ( pro Maritazziho...za 45 euro, nej mista na stadionu),takze bylo hezky videt na posouvani kompletnich 11tek. Napoli za prvni polocas opravdu nic nemela a my drzeli mic bez vetsich problemu. Skoda te sance Icardiho a tycky Hernanese. Po prvnim polocase se melo vest, tym by se uklidnil a mohl hrat svoji hru. Misto toho to ale nechame do druhe pule, kdy ten uzky zdecimovany mancaft odejde fyzicky a hlavne psychicky. Sice padly 4 goly, ale ten druhy polocas byl strasny. Neapol nas zacinala prehravat, a to hlavne po odchodu Hamsika, ktery byl spatny (po zapase jsme potkali slovenske fanousky Neapole, kteri tvrdili, ze hraje naschval spatne, aby odstrelil Beniteze a ze v repre je zatim nejlepsi evropsky hrac kvalifikacniho cyklu....no...obrazek si udelate).

Hlavni problem je ale u Interu ta obrana. Oni hraji 70 minut relativne jiste, ale pak zacnou vyrabet takovy hrubice, ze seproste na ne nikdo nemuze spolehnout. Vidic sice vyhraje 90% souboju, ale pak udela chybu jak zacek a je to k hovnu. Situace, kdy o parnik nejlepsim obrancem je Juan, je usmevna. Lavicka neexistuje a tak musime dohrat podzim s timto, ale v lednu musi prijit top stoper, jinak to muzeme zabalit...

No a utok? Maurito je nejvetsi chudak v Milane. On dostane za zapas 3 balony. Jeden k praporku, jeden na pulce a ten posledni do sance, kterou musi promenit, jinak gol neda. A zbytek zapasu tam jen beha. Strasne mu ublizuje neforma Palacia, ktery se do toho musi dostat, jinak ja s nami amen.

Dodo byl super nakup...ale ta druha strana grc. Obi dobre zacal, ale pak se vytratil...a MBaye? To byla parodie...navic nepokryl Callejona u druheho golu.

Konecne se mi libil Hernanes, Medel je milacek vsech...no ale co me sokovalo, jak klicovym hracem se stal Mateo! On je vsude. Neztrati mic, mrdu toho obeha, bojuje a rozehrava vsechny akce. Az vyspeje, bude to hrac pro zaklad v Realu lepsi nez Modric a uz nyni je pro nas nepostradstelny. Videt ho takto nazivo je zazitek!

Co me naopak zklamalo byla obecne navsteva a hlavne fanousci Napoli. Bylo jich malo a jeste nebyli skoro vubec slyset. Zadny peklo...nic..jak Pribram. Navic jich hodne slo do normalnich sektoru a pak se jeste radovali pro golech a tak vyvolavali potycky. Kdyz uz jedu na venkovni zapas, tak jdu mezi sve. Kor kdyz je tam misto, listky do kotle hostu prodavaji jeste na miste a za dobry penize. Michat se mezi soupere je proste blbost...

Globalne tedy receno, ze jsme radi za bod. Po druhem golu uz jsem neveril. Otazka je, co dal? Mocslabsich souperu letos na Meazzu neprijede a my se z te krize nejak nemame jak dostat. Treti misto je utopie a ja zacinam mit strach i o to pate.

Pak je taky mozny vyhrat El a jit do LM takto. Pri pohledu na soupere patrime mezi top favority, ale z tak uzkym a labilnim kadrem je utopie asi i to...

Takze se dal jen modlit, tesit se na dubnovej vyjezd na Madonninu a taky treba nekam bliz na El.

Forza Inter!!!

Reagovat
10

Neapol byla opravdu tragická, to je naprosto odevzdanej tým a ani se tifosi nedivím. Nejen tenhle zápas ukázal, že v aktuálním rozpoložení nepatří do Evropy ani jeden z těch týmů a to i přes tu celkem slabou konkurenci. Pozitivní z vaší strany je určitě to, že jste dokázali 2x vyrovnat a nesesypali se jako v předchozích případech. Otázka je, jak moc je to s touhle Neapolí vypovídající, dostat od nich 2 góly z ničeho je totiž samo o sobě šílenost.

Reagovat
Pipo123

Pochybujem že Mazzari by odstrelil ligu kvôli EL, inak tá šanca je minimálna na výhru a následne kvalifikovanie sa do LM, tam zasa budú královať portugálske a španielske kluby ktoré EL berú vážne. Palacio je pre mňa veľké sklamanie, už na MS hral hrozne a zahadzoval jasné šance. Možno v zime by bolo ideálne ho nahradiť, nejak mu neverím že sa vráti do hernej pohody ako v Janove či v úvode pôsobenia u vás. Inak Vidič hrôza, ten jeho plat sa mal investovať do nejakej potencionálne posily, to mi príde od vás fail. Já nejak očakávam že Mazzari sa bude pakovať preč

Reagovat
Jajinek

Palacio se do toho dostane... Porad patri mezi nej utocniky ligy. No a ta El je utopie, to je jasny...jen ze aktualne je asi vetsi sance se dostat do LM pres ni nez ligy, coz je smutne

Reagovat
Pipo123

Jajinku sleduješ aj iné zápasy ? čo vravíš napr na Lazio a Doriu ? zaujíma ma tvoj názor

Reagovat
Jajinek

Lazio podle mě hraje celkem dobře...ale má ten stálý problém, kterého se nikdy nezbaví, a to je vyrovnanost výkonů, a to ať už celkově nebo u jednotlivých hráčů. Velice mě překvapil Djordjevič. Výborný zabiják

Doriu jsem až tak často neviděl, ale mají sehraný tým, dobrou obranu, kterou šéfují zkušení borci v čele s De Silvestrim...agilní útok. Budou letos asi nahoře, ale nemyslím si, že by uhráli třeba 5. flek. Na to tam není kvalita.

Reagovat
Pipo123

Jj súhlas, inak neviem či si sledoval, ale prekvapenia v Laziu sú hlavne Biglia, Onazi a Cavanda. Pioli prekvapil, bo pri absencii Bastu sa chytil Cavanda a nie Konko, to isté pri absencii Bigliu, chytil sa Onazi a nie Ledesma. Nedávno som čítal že Ledesma pôjde v zime preč a záujem máte mať aj vy. Zatiaĺ je to len špekulácia, ale keď uvížime dobré vztahy Lazia a Interu + to že máte málo záložníkov tak by to bolo docela reálne riešenie.

Reagovat
Votas

Mazzarri by to musel zabalit sám, protože ten jeho plat ET jen tak do kanálu nespláchne...a na to má Walter zase moc mimózní ego. Reálná je varianta, že se už při prodlužování smlouvy dohodli, že půjde v létě "po vzájemné dohodě" a ET si přivede někoho svého.

Reagovat
Votas

v dubnu si to už ujít nenechám

Reagovat
Jajinek

to je super...konkrétně na Tebe se hodně těším

Reagovat
smazaný uživatel

bol si na vyjazde s cechianerazzurra? som velmi chcel ist na tento zapas, ale bohuzial mi to nevyslo. Na derby uz musim ist za kazdu cenu.

Reagovat
M11
Reagovat
DelPiero137

to je daleko za hranicou amaterizmu.

Reagovat
smazaný uživatel

fanta seria A...spocitam to az ve stredu jo, zitra nemam čas přes odpo a večer se chci mrknout na to AS, diky za pochopeni

Reagovat
GEGE

v klidu...to spočítej jak se ti bude chtít

Reagovat
Jajinek

Reagovat
DelPiero137

OT : uz davnejsie ma zujima, ako vnimali v Taliansku prestupy Pippa z Juve do AC, Baggia atd. Ako vnimali Taliani prestupy spickovych hracov v ramci spicky. Ci ich brali ako zradcov, ze idu za lepsimi peniazmi, uspechmi atd.

Reagovat
smazaný uživatel

U Baggia nesli nejhůře odchod fanoušci Fiorentiny když odcházel do Juventusu. Jeho další odchody z velkoklubů byly víceméně vynucené neboť dostával málo minut. Měl problémy tuším s Lippim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak u koho jak kdo, já osobně třeba hráče, kteří odešli do Juve nebo Interu ignoruji. Ale pokud jde o italy tak často pozoruji, že v rámci kariéry působili u konkurence minimálně v rámci mládežnických týmů. Prostě itálie tady to je jiný :D nejlepší sou ty spoluvlsatnictví nebo puč mi ho a já si ho možná někdy koupím....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele