Serie A souhrn - 5. kolo

26.09.2007, 23:56, aktualizováno 26.09.2007, 23:56
Komentáře a souhrny
AS Řím podruhé za sebou remizoval, ale bod z hřiště Fiorentiny určitě není ztrátou. Giallorossi se stále drží v čele tabulky, ale jen o skóre zpět je Inter, jenž dnes snadno přehrál Samdorii. Juventus potvrdil, že má nejlepší útok v lize, a rozstřílel Regginu, naopak AC Milán se propadá, po třech remízách přišla prohra v Palermu. V dobrých výkonech pokračuje Neapol, porazila Livorno.
Inter Milán - Sampdoria Janov 3:0
Branky: 23. Zlatan Ibrahimovic, 49. Zlatan Ibrahimovic, 58. Luis Figo
Inter Milán si ve středu večer na San Siru snadno poradil se Sampdorií Janov a vyhoupl se na druhou příčku tabulky Serie A. Hosté předvedli v tomto zápase především nedbalost v obranné fázi a v novém ligovém ročníku tak stále čekají na vítězství.

Domácí trenér Mancini hosty nepodcenil a odolal myšlence nechat odpočívat klíčové hráče. Vedle Hernana Crespa tak v útoku nastoupil Zlatan Ibrahimovič. Jeho nasazení do zápasu se ukázalo být správným tahem, když švédský reprezentant ve 23. minutě po Crespově přihrávce vstřelil úvodní gól utkání. Inter mohl své vedení do přestávky ještě navýšit, po Cambiassově centru byl v dobré pozici Crespo, ale místo střely volil jen přihrávku patou.

Čtyři minuty po zahájení druhé půle Inter skóroval podruhé. Ibrahimovič obešel tři obránce a následně dostal míč za Miranteho záda. Milánský tým měl nad Sampdorií herně navrch, té na hřišti očividně chyběl nějaký kreativní hráč. I proto se v 54. minutě dostal na hřiště útočník Antoio Cassano, nicméně ani on nedokázal svému týmu pomoci z mizérie. V 58. minutě tým z Janova inkasoval potřetí, když jednu z mnoha děr v obraně hostí využil Figo a střelou z patnácti metrů definitivně rozhodl.

Domácí tým si zvýšil sebevědomí před důležitým sobotním duelem s AS Řím, hostující kouč Mazzarri má před sebou těžkou práci – dát do pořádku obranu před nedělním zápasem s Atalantou.
více informací
Juventus Turín - Reggina Calcio 4:0
Branky: 48. Nicola Legrottaglie, 50. Hasan Salihamidzic, 76. David Trezeguet, 90. Raffaele Palladino
Juventus opět dokázal, že bude v boji o titul Serie A výrazným účastníkem, ve druhém poločase středečního utkání rozstřílel Regginu. Hosté v první půli sice statečně bránili a uhájili čisté konto, nicméně po přestávce vzal otěže zápasu do svých rukou turínský tým.

V prvním poločase byl brankář Regginy Campagnolo stejně spolehlivý, jako bicykly stejnojmenné značky. Na začátku zápasu zlikvidoval Legrottaglieho hlavičku, v dalších minutách dvakrát vychytal Nocerina i nebezpečnou střelu Davida Trezegueta. Francouzský útočník pak dokonce vstřelil branku, ale ta nebyla uznaná kvůli ofsajdu. Naopak Buffon musel v bráně zasahovat jedinkrát, hlavičkou ho donutil k protažení Nicola Amoruso. Do kabin šla mužstva za bezbrankového stavu, zčásti díky skvělým zákrokům Campagnola, zčásti kvůli tomu, že koncovka Juventusu byla přeci jen slabá.

48. minuta byla tím okamžikem, kdy se domácí konečně prosadili. Po rohu se ve skrumáži v brankovišti nejlépe zorientoval Legrottaglie a otevřel gólový účet zápasu. O dvě minuty později napravil zaváhání Trezegueta brankou na 2:0 Hasan Salihamidžič. Trezeguet stihl spálit ještě jednu šanci, než se čtvrt hodiny před koncem utkání konečně dočkal branky, když zakončil protiútok Juventusu. Demoralizovaná Reginna pak inkasovala ještě jednou, v nastaveném čase Nocerino vydřel gól pro Palladina, který završil jasnou výhru 4:0.
více informací
Lazio Řím - Cagliari Calcio 3:1
Branky: 48. Tommaso Rocchi, 60. Goran Pandev, 84. Tommaso Rocchi - 69. Robert Acquafresca
Lazio konečně zabralo a poprvé v letošní sezóně dokázalo vyhrát. Tři body proti Cagliari zajistil kanonýr Rocchi, který se trefil dvakrát.

Domácí kouč Delio Rossi udělal po víkendové ligové prohře čtyři změny v základní sestavě, ale v poločase zůstávalo skóre stále nerozhodné. Za domácí dvakrát zahrozil Panděv, daleko nebezpečnější však byl paradoxně hostující Matri, který se dostal do dvou velmi dobrých příležitostí. Až po přestávce se trvalý tlak Laziu vyplatil. Mauri hezky uvolnil Rocchiho a domácí vedli. V 60.minutě pak dostal hodně prostoru Panděv a proti jeho střele byl Fortin krátký. Zápas však zdramatizoval střídající Aquafresca a Lazio se ještě muselo snažit. Domácí si ale výhru pohlídali, třetí branku přidal hrdina večera Rocchi.
více informací
Neapol SSC - AS Livorno 1:0
Branky: 85. Roberto Sosa
Pohádka Neapole pokračuje, třetí výhra v sezóně znamená průběžné čtvrté místo. Zasloužené tři body proti Livornu zajistil v závěru Sosa.

Sedmdesát tisíc diváků hnalo domácí dopředu a Zalayeta mohl po čtvrthodině otevřít skóre, nedal. Livorno odpovědělo nebezpečným pokusem Filippiniho, po zbytek poločasu už však vládla na hřišti Neapol. V centru dění byl Slovák Hamšík, který jednou střílel a podruhé nahrával Zalayetovi. Proti oběma akcím skvěle zakročil brankář Amelia. Druhý poločas začalo lépe Livorno, ale branku nedalo. Pak už zase tlačili domácí a Amelia se měl co ohánět. Postupně zlikvidoval jasné šance Hamšíka, Zalayety i Sosy a zdálo se, že Livorno odjede s bodem. Pět minut před koncem se však k dorážce dostal střídající Roberto Sosa a všechny body zůstaly v Neapoli.
více informací
Citta di Palermo - AC Milán 2:1
Branky: 73. Aimo Diana, 90. Fabrizio Miccoli - 10. Clarence Seedorf
Palermo posílené výhrami v Poháru UEFA nad Mladou Boleslaví a v lize s Cagliari doma hostilo AC Milán a využilo jeho ne zrovna optimální formy, uštědřilo mu nečekanou porážku. Tu zajistil v závěrečných vteřinách zápasu z přímého kopu Miccoli.

Hosté si v průběhu utkání vytvořili hromadu šancí, ale dokázali proměnit jen tu první. V desáté minutě sklepl Gilardino míč na Kaká a ten hned z první našel krásně Seedorfa, který se tváří v tvář brankáři nemýlil a přehodil ho lehkým obloučkem. AC Milán s Jankulovskim v základní sestavě nepřestával tlačit, ale gól nedali Kaka a po něm ani Gilardino. Před koncem poločasu ještě Fontana vytáhl na břevno ránu Pirla.

Domácí se do druhého poločasu vzchopili a odpovídali Milánu stejným metrem. Ještě neúspěchem skončil pokus z dálky Miccoliho. V 73. minutě si po centru z pravé strany Amauri zjevně zpracoval míč rukou, ale hra pokračovala, a tak mohl poslat přihrávku před prázdnou bránu na volného italského reprezentanta Dianu, který pohotově srovnal. Hra se poté vyrovnala a šance byly na obou stranách. Rozhodnutí přišlo v poslední minutě nastavení. K přímému kopu si stoupl Miccoli, sice nevyslal nechytatelnou ránu, ale náhradník mezi třemi tyčemi AC Željko Kalač si s ní nedokázal poradil a Palermo tak mohlo začít slavit nečekanou výhru.
více informací
Calcio Catania - Empoli FC 1:0
Branky: 48. Jorge Andres Martinez
V Catanii se utkaly dva týmy, které dosud čekaly na vítězství, teď už čeká jen jeden z nich. Domácí porazili Empoli 1:0, jediný gól zápasu vstřelil Martinez.

Hosté ze začátku utkání se pokoušeli o nátlak, jenže z toho vznikaly jen střely z dálky mířící vysoko nad branku. A pokud se hosté trefili mezi tři tyče, tak určitě ne tak, aby vytvořili nějaký nezvladatelný problém pro brankáře domácích Polita. Ke konci poločasu začali vystrkovat růžky i hráčí domácího celku. Mascara palil z dobré pozice jen do připraveného Balliho.

Druhá polovina začala skvěle pro domácí. Nejprve se po skvělé přihrávce Izca gólově prosadil Martinez a pak největší šanci hostů, pokus Saudatiho, perfektním zákrokem zhasil domácí Polita. Zápas ke konci hodně gradoval a bylo vidět hodně ostrých soubojů. Po dvou z nich museli odkráčet z pažitu nejprve domácí Tedesco a o minutu později i za hosty Marzoratti.
více informací
FC Parma - FC Turín 2:0
Branky: 62. Ferreira Da Silva Reginaldo, 64. Bernardo Corradi
Po remíze s AC Milán si Parma připsala další výborný výsledek, když porazila Turín. Ke třem bodům stačily efektivní tři minuty v druhé půli.

Domácí vyhlašovali, že bod ze San Sira je k ničemu, pokud dnes prohrají. Hosté přijeli hlavně bránit, a tak se na hřišti dlouho nic zajímavého nedělo. Až po necelé půlhodině hry zaváhal brankář Sereni, když vyrazil míč jen k volnému Corradimu, který však odkrytou branku minul. Po změně stran se obraz hry neměnil, hlavně se bránili. Hosté občas vystřelili zdálky, nejaktivnější byl v tomto směru Recoba. Poté přišla branková tříminutovka Parmy. V 62. minutě zaváhal Sereni a Reginaldo míč instinktivně poslal do sítě. O chvíli později pak vedení Parmy potvrdila hezká akce. Centr Colyho sklepl Pisanu Corradimu, který nemohl nedat. Hosté se už na nic nezmohli a málem potřetí inkasovali po přímáku Cigariniho.
více informací
ACF Fiorentina - AS Řím 2:2
Branky: 24. Alessandro Gamberini, 79. Adrian Mutu (pen.) - 19. Alessandro Mancini, 37. Ludovic Giuly
Fiorentina neprolomila prokletí a znovu nedokázala porazit AS Řím. Giallorossi s Violou naposledy prohráli v dubnu roku 2001, tentokráte si domů odvážejí bod za remízu 2:2.

Utkání nabídlo strhující podívanou a čtyři branky. Po úvodních pokusech Liveraniho, Manciniho a Ujfalušiho se ve 13. minutě trefil Vučinič, radost mu ovšem zkazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího. O šest minut později už hosté šli do vedení. Cicinhovu přihrávku pustil Taddei chytře na Manciniho a ten z hranice pokutového území chytře přeloboval Freye - 0:1.

Radost hostujícím hráčům a fanouškům vydržela pouhých pět minut. Ve 24. minutě se Doni po rohovém kopu nedohodl s hlavičkujícím De Rossim a míč proletěl až ke Gamberinimu, který se trefil přesně do šibenice - 1:1.

Následující minuty se nesly ve znamení soubojů Doniho s Mutuem. V tom prvním střílel rumunský útočník po rohovém kopu z ideální pozice těsně mimo. Jeho další dva pokusy hlavou pak brazilský brankář zlikvidoval sám a především při tom prvním měl plné ruce práce. Fiorentina tlačila, branku ale nedala a nakonec to byla ona, kdo musel znovu dotahovat jednobrankové manko. Ve 37. minutě se míč po rychlé akci Vučiniče s Aquilanim dostal ke Giulymu a ten bez přípravy propálil Freye - 1:2.

Po změně stran se do role hlavního hrdiny pasoval Sebastian Frey. Právě jemu mohli spoluhráči děkovat za to, že se jim nakonec podařilo vyrovnat. V 79. minutě si Vieri v pokutovém území mazácky počkal na faul Ferrariho a Mutu si s nařízenou penaltou bez problémů poradil - 2:2.

Hosté měli ve druhé půli navrch, jejich šance se však rozbíjely o Freye. Ten vytáhl fantastické zákroky proti dalekonosným ranám Pizarra a De Rossiho, zblízka pak nepochodil ani Giuly.
více informací
AC Siena - Atalanta Bergamo 1:1
Branky: 31. Simone Loria - 61. Cristiano Doni (pen.)
Penalta Cristiana Doniho ze šedesáté minuty zajistila Atalantě bod na hřišti Sieny a také udržení letošní neporazitelnosti v Serii A.

Hosté začali dobře a hned měli několik šancí. Zampagna však přestřelil a Langellu vychytal Elefteropoulos. O to víc mohlo hráče Atalanty mrzet, když se z první pořádné akce Sieny narodil vedoucí gól domácích. Psala se jednatřicátá minuta, když Loria dorazil svou hlavičku za záda brankáře Coppoly. Po přestávce začalo Bergamo tlačit a po několika přečkaných šancích si Loria musel ve vlastní šestnáctce pomoci faulem na Pinta. K nařízené penaltě se postavil Doni a nezaváhal. V závěrečné půlhodině byla lepší opět Atalanta, ale vítězný gól nepřidala. Střídající Padoin měl několik dobrých momentů, spoluhráči však ani jeho povedený brejk nedokázali zakončit.
více informací
FC Janov - Udinese Calcio 3:2
Branky: 20. Marco Borriello, 48. Marco Borriello, 74. Marco Borriello (pen.) - 51. Gyan Asamoah, 77. Giandomenico Mesto
FC Janov dal zapomenout na nevydařený vstup do sezony a doma porazil Udinese 3:2. Domácí tak zaznamenali první výhru v sezoně a konečně se chytili střelecky, před středečním zápasem totiž na jejich kontě byla pouze jediná branka.

V Janově jsou jistě velice rádi, že mají Borriella, právě tento bývalý útočník AC Milán totiž dal zatím všechny góly svého týmu v sezoně 2007/2008. Domácí na svého soupeře vlétli a výsledkem byla úvodní trefa Borriella ze dvacáté minuty. Tentýž hráč následně orazítkoval břevno, proti trestnému kopu Bova se zase vytáhl Handanovič. Janované dokázali výtečně pokrýt kanonýra Di Nataleho, čímž se otevíral prostor pro Asamoaha. Ten se ocitl v jediné velké příležitosti Udinese v úvodní části, Rubinho však byl na místě.

Také vstup do druhé půle vyšel domácím. Ve 48. minutě našel Leon přesným centrem Borriella a ten hlavou zvýšil na 2:0. Následující minuty domácím příznivcům příliš velkou radost neudělaly. Ve 49. minutě byl po hře rukou mimo pokutové území vyloučen brankář Rubinho a za další dvě minuty snížil Asamoah - 2:1.

Borriello však byl k neudržení a potvrdil to i v 72. minutě. Zapatovi při útočníkově průniku nezbylo nic jiného, než ho v pokutovém území faulovat a sám postižený z penalty skompletoval hattrick - 3:1. Udinese poté už dokázalo pouze snížit, když v 77. minutě tečoval střelu Mesta do protipohybu brankáře Scarpiho De Rosa.
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Řím532011:411
2.Inter Milán532010:311
3.Juventus Turín531114:610
4.Neapol SSC53118:210
5.Citta di Palermo53118:610
6.ACF Fiorentina52309:69
7.Atalanta Bergamo52308:59
8.Udinese Calcio52126:97
9.AC Milán51317:56
10.Lazio Řím51316:56
11.FC Parma51316:66
12.FC Janov51314:66
13.Calcio Catania51223:55
14.Sampdoria Janov51222:65
15.Cagliari Calcio51136:84
FC Turín50416:84
17.AC Siena50324:83
18.Empoli FC50231:62
19.AS Livorno50236:132
20.Reggina Calcio50233:112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Slejdy

tak jako dobry bod ale mohlo se to udrzet opet jako proti Juve..nevim proc do toho ferrari tak sel..skoda...Inter s prehledem...AC teda nic moc...tesim se AS-Inter tam se ukaze .. tip 3:2

Reagovat
HOST*Tomas O.

Dobry bod? Taketo zapasy ako vcera alebo proti Juventusu musia predsa vyhravat! Su jasne lepsi ako Juventus a Fiorentina,len ta obrana...AS Roma musi byt tuto sezonu majster,ale taketo konce zapasov musi zvladat lepsie. A Doni dva zapasy,dva jeho goly.Niekedy mi pripada,ze sa hraje na velkeho machra.Ja by som ho vymenil za Curciho,je to talent,mohol by sa uchytit.Aj ked Doni mal niekolko dobrych zakrokov,ale nieco chytit musi...A zapas s Interom bude tazky,velmi tazky,ale uz bude hrat Francesco,takze moj tip 2:0,alebo 3:1.Forza Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

Doni jednoznačně vychytal výhru v Palermu a byl velkou oporou v prvních čtyřech soutěžních zápasech sezony, nevyšel mu až ten Juventus.

Reagovat
Slejdy

jn pravda akorat ted ma jakesi kiksy

Reagovat
HOST*ITTOT

Ale brankar,ktory chyta v takom klube ako je AS Roma,by mal byt oporou,je to normalne a nemavat kiksy. A ked ano,tak by sa to nemalo stat 3 minuty pre koncom v takom dolezitom zapase. A on dostal aj v minulej sezone dost lacnych golov.

Reagovat
sansiro

AC pěkně tápe. Na Palermu to zas tak nevadí, škoda špíše těch 2 domácích remíz. Gilardina za chvíli už obhajovat nebudu. FORZA MILAN PER SEMPRE!!!! p.s. Moc pěkné články ne EF, kdo si s tím dělá práci, dík.

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*

AC Milano ,Merdička zas válí

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Roberto Baggio

Len nech to tomu Neapolu vydrzi....uz pred zaciatkom sezony som ich tipoval na velke prekvapenie sezony...a zatial slapu dobre......Forza Inter

Reagovat
HOST*ital

První zápas,který jsem letos neviděl a 4:0.Ranieri "trošku" proházel sestavu a ono to vyšlo.Jen tak dál... Jinak AS zasloužená plichta,i když Ferrari se asi pomátl a Zlatan-no comment.

Reagovat
HOST*

Jak to vidíte AS Roma-Inter???

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždycky 1.

Reagovat
Jajinek

Jako loni...2

Reagovat
M11

1

Reagovat
Slejdy

tezka 1

Reagovat
HOST*registrovaný

Škoda že bude hrát Totti, takže to bude 2:1 pro Inter, kdyby nehrál, tak 2:0 Inter vyhraje.Forza Inter

Reagovat
HOST*Tomas O.

Inter vyhra? Si sa zblaznil,ci co...?AS Roma je o triedu lepsia a Francesco to rozhodne dvoma golmi,2:0 alebo 3:1FORZA ROMA

Reagovat
HOST*

Sni dál svůj sen, ten ti skončí na konci sezony.AS o třídu lepší než Inter. Víc si mě pobavit nemohl.

Reagovat
Slejdy

no sak si mysli svoje hoste

Reagovat
HOST*

Taky si myslím.

Reagovat
HOST*ITTOT

Jasne,ze AS Roma je o triedu lepsie...Inter ma ubohu hru,ligu vyhrali len nahodou,nebyt toho skandalu,nevyhraju ju.Pozri si LM,tam este poriadne nezahrali,vysledky su slabe.Jedine Ibrahimovic je tam dobry...A ohlas sa na konci ligy,potom sa ti vysmejem.A v sobotu vecer,ked Inter prehra,tu asi pisat nebudes,ze?

Reagovat
HOST*

Tak třeba v LM jsme o dost úspěšnější, než AS Totti a v lize máme více titulů, než vy.Minulý rok to byla náhoda, to jo no, ten rekord výher za sebou, to bylo jenom štěstí.Hochu nech toho, nebo se pochčiju smíchy.

Reagovat
HOST*ITTOT

ja hovorim o sucastnosti popripade blizkej minulosti,nie co bolo pred 20-30rokmi a viac.Vidim,ze si odbornik na minulost,to si tu este ani nebol a uz si fandil Interu,ze? Ale kazdy ma pravo fandit komu chce,tak si fandi dalej interu.Keby si bol trochu objektivny,tak priznas,ze Roma hra lepsi a krajsi futbal.hovoria to odbornici(nie ja,aj ked si to myslim)...Uvidime po sezone...

Reagovat
HOST*

Já nevím, ale minulý rok a předtím a ještě předtím, jsme vždy byli vždy víš v tabulce, než vy a že v LM minulou sezonu po několika letech jste konečně náhodou postoupili dál než Inter, tak fajn.Sakra jsem se pochcal smíchy.

Reagovat
HOST*ITTOT

jasne...len skoda,ze tuto sezonu ma uz Roma trofej,vyhrala to v Milane proti Interu,(pamatas?) a aj v tabulke je Roma prva...Forza Roma

Reagovat
HOST*

Inter je taky první v lize.Ten superpohár a taky ligový pohár jsme vyhráli už tolikrát, že mě to moc nedojímá, že jste to vyhráli a koho že jsme několik let v tech pohárech poráželi?Tak si to užijte, že konečně něco v té vaší vitríně září, je to nadlouho poslední lesknoucí se věc.

Reagovat
Slejdy

hoste ty si totalni pako !

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu od 18 živě na Sport1 .

Reagovat
HOST*Tomas O.

Vsetko najlepsie k dnesnym narodeninam!

Reagovat
Slejdy

ty jo ani nevim vsechno nej Franto

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
M11

jejda.... a vencu mas kde

Reagovat
Slejdy

wau

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pro mě daleko atraktivnější než PL nebo PD ..

Reagovat
M11

to je rec

Reagovat
HOST*

Jak jinak.Serie A je nejlepší.

Reagovat
Slejdy

presne kurna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele