Serie A - souhrn 5. kola

21.09.2018, 22:37, aktualizováno 23.09.2018, 22:26
Komentáře a souhrny
Juventus v závěru utrhl výhru v Sassuolu a stále tak platí, že letos ještě neztratil ani bod. Inter Milán zvítězil na půdě Sampdorie a dařilo se také Neapoli. Lazio rozstřílelo Janov, AC Milán remizoval s Atalantou, v tápání pokračuje AS Řím...

Frosinone Calcio - Juventus FC 0:2

23.09.2018 20:30

Góly: 81. Cristiano Ronaldo, 90+4. Federico Bernardeschi

Frosinone opět nevstřelilo gól a naopak dva dostalo. Prakticky po celý zápas se nováček proti Juventusu Turín skvěle bránil, jenže během závěrečných deseti minut inkasoval od Ronalda s Bernardeschim.

Juventus začal své dnešní klání v pozici jasného lídra i díky tomu, že Frosinone je jediným týmem v první italské lize, který ještě nedokázal dát ani jednu branku. To se dnes pokoušeli změnit hráči jako Capuano, Chibsah, Perica nebo Campbell. Proti nim však stála urputná a sebevědomá obrana mistra Itálie, kterou tvořili Rugani, Chiellini, Sandro nebo Cuadrado.

Největší pozornost byla samozřejmě upřena na muže s číslem sedm, Cristiana Ronalda. Po jeho boku dnes nastoupili opět Dybala a Mandžukić, zatímco pasy je měl zásobovat především Miralem Pjanić. Už v sedmé minutě se k balonu poprvé výrazně dostal Ronaldo a málem se mohl radovat z gólu. Překonal sice vybíhajícího Sportiella, jenže vracející se obránce míč vykopl z brány!

Velmi dobrou šanci posléze rozjížděl obránce Alex Sandro, který se navíc dostal až do zakončení. Střela mu ale nesedla a míč skončil na tribuně. Juventus se v 18. minutě dostal k zahrávání rohového kopu a brankář Marco Sportiello se musel hodně rychle vytáhnout, aby míč alespoň konečky prstů vyrazil nad!

Sportiello měl hodně perný večer a jak se dalo čekat, staral se o to také Cristiano Ronaldo. Portugalcův elán byl znatelně cítit a po dvaceti minutách musel brankář Frosinone opět hbitě na zem, aby akci Ronalda zpacifikoval. Přetažený centr se o několik minut později vrátil do vápna přesně na hlavu Emre Cana, jenž v zajímavé pozici pálil mimo!

Frosinone se k míči dostávalo jen sporadicky a pokaždé byli hráči Juventusu bezprostředně u soupeře, připraveni napadat. Outsider utkání se proto musel snažit zacházet se svými šancemi maximálně hospodárně. Hrálo proto velmi jednoduše. Chibsah se zmocnil balonu a hned jej posouval na Joela Campbella. Ten ale v zajímavém postavení minul.

Molinaro pak z levé strany hledal Stipeho Pericu, který v obležení několika protihráčů hlavičkoval nepřesně. Frosinone se ale nejvíce spoléhalo na obranu, přes kterou měl favorit velmi těžkou cestu k bráně. Hned po změně stran to Stará dáma zkoušela díky střelám a například pokus Bentacura vůbec nebyl špatný.

Pořád se ale Juventusu nedařilo propracovat se přes tuhou obranu nováčka. Po vlastní akci byl před vápnem Frosinone faulován Paulo Dybala a nakonec vzal exekuci volného přímého kopu na svá bedra. Pálil však jen do prvního obránce před sebou. S přibývajícím časem bylo pro Juventus stále těžší dostat se před flexibilně se pohybující obranný blok.

Po hodině hry se Juventusu povedla jedna šance a Cristiano Ronaldo byl opět na jejím konci. Jeho efektivní patička ale mířila jen do míst, kam se obětavý brankář Marco Sportiello dokázal vrhnout! O pár momentů později se střídající Cancelo dostal k centru a jeho akci mohl zakončovat Mario Mandžukić. Chorvatova hlavička však zamířila těsně nad břevno!

Přesto se Juventus dočkal. A opět u toho byl aktivní Ronaldo. Portugalská ikona stála v pravý čas na tom nejlepším místě, takže Mandžukićovo zakončení mohl někdejší hráč Realu napálit do sítě! V tomto okamžiku obránci Frosinone zaspali. Snaha Frosinone ze závěru zápasu už byla jen nevýznamnou křečí.

V nastaveném čase si navíc Juventus dokázal poradit a navýšil vedení na konečných 2:0. Rychlý protiútok táhl Miralem Pjanić, jenž oslovil na zadní tyči nebráněného Federica Bernardeschiho. Ten si zasekl míč na střed a levačkou překonal Sportiella!

Více informací k zápasu

AC Milán - Atalanta Bergamo 2:2

23.09.2018 18:00

Góly: 2. Gonzalo Higuaín, 61. Giacomo Bonaventura - 54. Alejandro Gómez, 90+1. Emiliano Rigoni

Už to vypadalo na výhru AC Milán, ale Atalanta dokázala v nastavení srovnat a ze San Sira si odváží cenný bod. Milán přitom dvakrát v zápase vedl, ale ani jednou výsledek neudržel. Bergamaschi vydřeli remízu 2:2 až v první minutě nastavení, kdy se prosadil Rigoni.

AC si snad ani lepší start do zápasu přát nemohlo. San Siro mohlo začít jásat po pouhých dvou minutách, když od Susa přilétl centr do šestnáctky a Gonzálo Higuaín ho rovnou z první poslal do branky! Milánu následně nebyla uznána druhá branka a to díky ofsajdovému provinění. Atalanta zahrozila až po půlhodině hry, ale stálo to za to. Do prudké Toloiovi střely se na zadní tyči položil Mario Pašalić a netrefil prázdnou branku! To byla obrovská příležitost někdejšího hráče Milána.

Domácí jinak byli lepším, aktivnějším týmem a v prvním poločase si mohli klidně vytvořit větší náskok. Bonaventura hlavou orazítkoval tyč a v samotném závěru prvního poločasu trestuhodně minul branku Kessié.

Atalanta v prvním poločase nepředvedla dobrý výkon a po přestávce potřebovala nutně něco změnit. Bergamaschi začali více presovat a Milánu to dělalo velké problémy. Po jedné ztrátě hosté přešli do útoku a po Zapatově centru se na malém vápně zjevil Alejandro Gómez a bylo to 1:1. Útočníka hostů neuhlídal Calabria.

Milán se z inkasované branky nemohl vzpamatovat, ale když už se zdálo, že Atalanta převezme otěže zápasu, povedla se mu rychlá akce, kdy se Suso zbavil stahovačkou obránce a naservíroval balón na malé vápno, kde ho uklidil na přední tyč Giacomo Bonaventura. Byla to podobná branka, kterou vstřelila Atalanta. Hru o chvíli později pozdržela srážka Higuaína s Gollinim, ale oba byli po krátkém ošetření v pořádku.

Oba celky pak měly šance znovu pohnout skórem, ale centr Susa neusěrnil Calhanoglu a na druhé straně Gosens trefil jen boční síť. To už byl na hrací ploše i Josip Iličič, který měl logicky rozhýbat ofenzívu a povedlo se. Atalanta v závěru utahovala smyčku a dvě minuty před koncem Rossoneri přežili neuvěřitelný závar. Donnarumma byl z branky venku a propadnutý balón nedokázali hráči v modrobílém dopravit do sítě. Na brankové čáře přitom zastavil jistý gól Rodríguez.

Hlavní arbitr zápasu přidal do vínku ještě šest minut, takže San Siro čekalo pořádné drama. A v první minutě nastavení Atalanta skutečně srovnala. Centr do vápna AC propadl, Zapata pohotově vystřelil, načež Donnarumma předvedl vynikající zákrok, ale na dorážku osamoceného Rigoniho už nedosáhl.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Řím 2:0

23.09.2018 15:00

Góly: 36. Federico Mattiello, 59. Federico Santander

Bologna čekala dlouho na první branku v sezoně a v pátém kole se konečně dočkala. Vstřelila dvě branky a dotáhla utkání s AS Řím do vítězného konce. Pro hosty to byla další herní i výsledková blamáž.

Bologna ještě ani jednou nedala gól a dnes hodně potřebovala ukázat, že přes léto nezapomněla skórovat. Jinak se pod trenérem Inzaghim dost klepalo křeslo. Pomoci mu měli hráči jako Skorupski, Krejčí, Falcinelli nebo Santander. Římané se nacházejí v obdobné pozici a ani trenér Di Francesco nemá klidné spaní.

Po nedávné porážce od AC Milán a remíze s Chievem AS nestačilo na Real Madrid a problémy má jako v obraně, tak v útoku. Dnes se od první minuty dostal na hřiště Justin Kluivert, který podporoval Džeka s Perottim. V obraně místo Kolarova nastoupil stoper Marcano. První větší šanci si vytvořili hosté, když Pellegrini našel jemným centrem do vápna Fazia. Jeho hlavičku brankář Skorupski nakonec vyrazil!

Mladý polský brankář se chtěl vytáhnout, protože do Bologně přišel právě z Říma jako nechtěný. Jeho pozornost si vysloužila také šance Kluiverta, který pálil z úhlu. Na opačné straně se do šance dostala Bologna díky přetaženému centru na zadní tyč. Před bránu jej vracel vysoký útočník Falcinelli. Nikdo z jeho spoluhráčů však do míče nezasáhl.

Mnohem lépe to udělal Federico Mattiello. Po špatném vyběhnutí brankáře Olsena sebral míč na zadní tyči a navedl si balon blíže do středu. Nikdo ze soupeřů se neobtěžoval mu v postupu bránit a Mattiello toho perfektně využil. Krásným obstřelem nedal Olsenovi šanci a vstřelil první branku Bologně v nové sezoně - 1:0 pro Felsinei.

Domácí dál pokračovali v bojovném výkonu a především Santander na hrotu se pral o každý metr hřiště. To Římané se spíš jen vágně potulovali na hřišti a především díky nim bylo tempo utkání vyloženě líné. Z pětadvaceti metrů pálil Edin Džeko mimo. Hned dvě velké šance pak spálil obránce Federico Fazio, kterého v obou případech fantasticky vychytal Skorupski!

První poločas se chýlil ke konci a právě Skorupski nabídl hostům ideální šanci na srovnání. Při špatném pokusu o vyboxování skončil míč u Pellegriniho, který ale z nějakých šesti metrů poslal míč nesmyslně nad bránu! Druhá polovina utkání začala v podobném tempu.

Jediné, co se změnilo, byl post ofenzivnějšího záložníka AS, protože na hrací plochu se dostal Javier Pastore. Mezihra se ale nezlepšila ani s ním. V obraně Římanů panovaly zmatky a hosté měli jediné štěstí v tom, že útok Felsinei působil poněkud neohrabaně.

V 59. minutě ale předvedl parádní věc. Díky rychlému vysunutí Falcinelliho došlo k přečíslení a do volného prostoru si naběhl Federico Santander. S ním se Manolas vracel nepříliš rychle a Santander mohl zakončovat. Nabízené šance využil tím nejlepším možným způsobem a připsal si dnes velmi zasloužený druhý gól domácích!

To byla pro Římany hodně studená sprcha. Vlci z Říma byli bezzubí a viditelně otrávení. Na zajímavý pas do vápna si naběhl Lorenzo Pellegrini, ale byl natěsno bráněn a ve správnou chvíli se před ním zjevil Skorupski.

Bologna neměla zase tolik šancí, ale bezvadně s nimi nakládala. Hrála velmi jednoduše a rychle v přechodové fázi, což ukázala například šance Okwonkwa. Bologna už bez problémů ubránila cenný výsledek a Inzaghi si může oddechnout.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Udinese Calcio 0:2

23.09.2018 15:00

Góly: 76. Rodrigo De Paul, 90. Kevin Lasagna

Chievo se z bídy jen tak nevyhrabe. Fly Donkeys nezvítězili ani v pátém utkání po sobě a s mínusovým počtem bodů jim patří poslední místo. Udinese udeřilo ve Veroně až v závěrečné čtvrthodině a dvěma zásahy se o to postarali Rodrigo de Paul a Kevin Lasagna.

Očekávalo se vyrovnané utkání a alespoň průběh hry tomu odpovídal. První vážnější příležitost si vytvořil domácí Valter Birsa, jemuž nechybělo moc, aby z přímáku překonal Scuffeta. Udinese bylo zase blízko vedení ve 23.minutě, kdy centr do malého vápna zpracoval Pussetto a pohotovou střelou na bližší tyči donutil Sorrentina ke skvělému zákroku! Velké štěstí mělo Chievo po půlhodině hry, kdy vyslal na Sorrentina tvrdou ránu Fofana a domácího brankáře zachránilo břevno.

V podobném tempu se nesl i druhý poločas. Stepinski nepříliš razantně hlavičkoval do připraveného Scuffeta. A pak si diváci museli vytrpět dlouhou pasáž, ve které se nedělo vůbec nic. Zhruba od 70.minuty začalo Udinese svého soupeře mačkat a velký tlak nakonec vygradoval v rozhodující moment celého zápasu. Rodrigo de Paul se po chvilce váhání rozhodl nic nevymýšlet a parádní pumelenicí do horního roku poslal Udinese do vedení.

Chievo mělo zhruba patnáct minut na vyrovnání a proto vrhlo veškeré síly do ofenzívy. V 88.minutě sahal po vyrovnání Rigoni, ten se zblízka dostal k hlavičce a nejvyšší stupeň hrozby musel zažehnat parádním zákrokem Scuffet. Byl to jeden z klíčových okamžiků celého zápasu, neboť vzápětí z brejku definitivně rozhodl o třech bodech pro Zebry Kevin Lasagna.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Janov CFC 4:1

23.09.2018 15:00

Góly: 7. Felipe Caicedo, 23. Ciro Immobile, 53. Sergej Milinković-Savić, 89. Ciro Immobile - 46. Krzysztof Piątek

Vzrůstající formu opět potvrdilo Lazio Řím, které doma na Stadio Olimpico porazilo houževnatý CFC Janov 4:1. Lazio se rázem katapultovalo až na páté místo tabulky, kde i po tomto kole zůstane. Dvě branky zařídil obvyklý kanonýr Ciro Immobile.

Nebyl to ale jen on, kdo stál za jednoznačnou výhrou Lazia. Výborně se předvedl i Sergej Milinković-Savić a další. Byl to právě srbský záložník, který po sedmi minutách vrátil nadýchaným centrem balón do šestnáctky a Felipe Caicedo hlavou překonal Marchettiho. Toho brankáře, který dlouhá léta v římském klubu působil. A Lazio z úvodní převahy vytěžilo ještě víc. Ciro Immobile se po dobré přihrávce hnal na Marchettiho sám a přesnou přízemní střelou podél brankáře zvýšil už na 2:0.

Janov potřeboval uklidnit hru a nejlépe co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. Málem se to povedlo Medeirosovi, který si navedl balón a dobrou ranou těsně minul. Skóre se nezměnilo ani ve třetí minutě nastavení, kdy se pro změnu opřel do balónu Kouamé a tentokrát musel zasahovat Strakoša.

Grifové před koncem prvního poločasu ukázali, že mají na to Lazio potrápit a stejně dobře začali i druhý poločas. Hned ve 46.minutě vstřelil důležitou kontaktní branku Krzysztof Piatek, když vytvořil tlak na stoperskou dvojici a i díky ledabylému odkopu překonal Strakošu.

Jenomže Janov následně polevil v koncentraci a Lazio si rychle vzalo dvoubrankové vedení zpátky. Na centrovaný míč si na malém vápně naskočil Sergej Milinković-Savić a hlavou k tyči dal na 3:1. Po třetí brance jakoby z hráčů Lazia vše spadlo a na Marchettiho branku se valil jeden útok za druhým. Z velkého množství šanci se nakonec ujala ta minutu před koncem, kdy z rychlého kontru pláchl Correa a Ciro Immobile dorážkou uzavřel střelecký účet.

Více informací k zápasu

Turín FC - SSC Neapol 1:3

23.09.2018 12:30

Góly: 51. Andrea Belotti (pen.) - 4. Lorenzo Insigne, 20. Simone Verdi, 59. Lorenzo Insigne

Neapol zvládla ostrý test na půdě Turína a po výhře 3:1 má další tři body. Ancelottiho svěřenci zadělali na tři body už v prvním poločase, kdy se trefili Insigne a Verdi. Prvně jmenovaný pak na začátku druhého poločasu vstřelil i třetí gól a Býci stihli už jen snížit.

Parthenopei potřebovali po výpadku v Lize mistrů zabrat a zápas na Olympijském stadionu v Turíně zvládli na výbornou. Dlouho to přitom netrvalo a Neapol už po čtyřech minutách vedla 1:0. Lupertův centr obrana Turína nedokázala odkopnout a fatálního selhání stoperské dvojice využil rychlou a přesnou střelou Lorenzo Insigne!

Carlo Ancelotti si těžko mohl představit lepší začátek, navíc Neapol byla nadále lepší a svého soupeře mačkala. Ve 20.minutě pak přišlo logické vyústění v podobě druhé branky. Přihrávku Mertense na značku pokutového kopu dopravil do branky rovnou z první Simone Verdi. Zatímco Ancelotti mohl být spokojen, jeho protějšku Mazzarimu přibývaly vrásky na čele.

Turín se ale tak snadno podvolit nechtělo a po změně stran nastoupil do zápasu úplně jiný tým.Pouhých pět minut po začátku druhého poločasu už to bylo jen o jednu branku. Lupert ve vápně fauloval Berenguera a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Andrea Belotti.

Neapol ale stále vedla a po hodině hry si vzala dvoubrankové vedení zpátky. Callejón dostal ve vápně tolik prostoru a času, že stihl vypálit do tyče a z následné dorážky uklidil balón k přední tyči Lorenzo Insigne. Na další odpor se Turín nezmohl. Do konce zápasu se sice ještě snažil s výsledkem něco udělat, ale dobře organizovaný soupeř ho do ničeho nepustil.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Inter Milán 0:1

22.09.2018 20:30

Góly: 90+4. Marcelo Brozović

Hodně důležitého a cenného vítězství dosáhl Inter Milán na půdě Sampdorie. Nerazzurri zvítězili až díky pozdní brance Marcela Brozoviće a dokonale navázali na výhru proti Tottenhamu. Inter se v neúplné tabulce posunul na sedmé místo, těsně za janovského soupeře.

Inter Milán měl za sebou těžkou bitvu Ligy mistrů s Tottenhamem, ale příliš času k odpočinku neměl, neboť ho čekala další náročná zkouška v podobě zápasu na půdě Sampdorie. Hosté z Milána byli po celé utkání o něco lepším týmem a v prvním poločase museli řešit snad jen některé střelecké pokusy Fabia Quagliarelly, které mnoho paseky pro Handanoviče neudělaly. Mnohem nebezpečnější byl po půlhodině hry Mauro Icardi, jehož hlavička skončila vedle branky. Těsně před koncem prvního poločasu se Interu podařilo rozvlnit síť, avšak sudí Guida Nainggolanovu branku pro ofsajd neuznal.

Druhý poločas na stadionu Luigi Ferraris nabídl přeci jenom více zajímavých okamžiků. Hned zkraje si Námořnící pořádně oddechli, když se Candrevova střela zastavila o břevno. Něco málo po uplynutí hodiny hracího času měl Inter zajímavou pasáž hry, kdy spálil hned několik gólovek. Mauro Icardi nejprve hlavou trefil bránícího hráče a chvíli na to trefil Candreva jen střed branky. Do třetice pak znovu hlavičkoval Icardi, ale balón poslal vedle tyčky.

Čas ubíhal a zahozené gólovky Inter mohly mrzet. Samotný závěr utkání znamenal opět velmi zajímavou pasáž. Tři minuty před koncem vstřelil Inter druhý gól, který pan Guida neuznal. Balón totiž už před přihrávkou opustil hrací plochu. Krátce na to vsítila gól i Sampdoria a branka nebyla uznána pro ofsajd.

Oba celky už se nejspíše viděly v šatnách za bezbrankového stavu, když ve čtvrté minutě nastavení rozhodl chorvatský záložník Marcelo Brozović. Sampdoria špatně odvrátila rohový kop a Marcelo Brozović propálil vše, co mu stálo v cestě. Inter Milán na poslední chvíli rozhodl o své výhře a v tabulce se posune výše.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SPAL 2013 3:0

22.09.2018 18:00

Góly: 18. Marko Pjaca, 28. Nikola Milenković, 56. Federico Chiesa

SPAL narazil, neboť si neporadil s domácí Fiorentinou. Tu spasily přesné trefy trojice Pjacy, Milenkoviće a Chiesy. SPAL tentokrát nedokázal reagovat a kapituloval. Fialky se tímto výsledkem vrátily na vlnu tří bodů, zatímco SPAL se musel obejít bez tří bodů.

Domácí Fialky se mohly spolehnout na hráče jako Lafont, Milenković, Pezzela, Benassi, Gerson, Chiesa nebo Simeone. SPAL naopak reagoval ofenzivním složením týmu v podání Antenucciho, Petagny, Kurtiće, Vicariho nebo Lazzariho s Faresem. Pro obě strany hodně slibná sestava.

Ve třetí minutě jsme byli svědky pasu od útočníka Federica Chiesy a jeho centru z pravé strany. Ten ale nebyl tak úspěšný, jak si mladý Ital představoval. Hostující brankář Alfred Gomis musel řešit dost nebezpečnou šanci Giovanniho Simeoneho, který ale mířil těsně mimo. O chvíli později se obránce Nikola Milenkovič objevil těsně před brankářem a poslal míč pod břevno. Alfred Gomis byl ale připraven a míč vyrazil!

První branku si Fialky připsaly v 19. minutě. Míč se objevil v malém vápně a hostující SPAL jej nedokázal odvrátit. Toho využil Marco Pjaca, který poslal míč mimo dosah brankáře Gomise - 1:0 pro domácí Fiorentinu.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Trochu netradičně se o ni postaral obránce Nikola Milenković, který si naskočil na centr ze strany a poslal jej hlavičkou do brány SPALu!

Fiorentina ani poté nepřestala být aktivní. Mladý útočník Giovanni Simeone se velmi dobře obtočil kolem své osy a namířil si do rovnou k brance, jenže ke střele se nakonec nedostal. SPAL ještě ke konci první půle ubránil standardní situaci, kterou Fiorentina zvládla na jedničku. Až na to zakončení.

Do druhé půle už místo obránce Biraghiho nastoupil mladý útočník Dávid Hancko. Velké potíže znamenala pro brankáře Albana Lafonta rána útočníka Petagny. Jeho dělovka levačkou sice letěla doprostřed hřiště, brankář s ní ale měl velké problémy a míč mu vypadl z rukavic. Nakonec vše vyřešili obránci Fialek.

Pět minut po změně stran se k ráně dostal aktivní útočník Federico Chiesa, jenže ani jeho rána nenašla svůj cíl. Mladý útočník se dočkal o pár minut později. Chiesa se deset minut po změně stran dostal k odraženému míči v malém vápně a poslal ho do levého dolního rohu hostující brány - 3:0 pro Violu.

Dvacet minut před koncem se málem nechal vyloučit zkušený záložník Jasmin Kurtić, ale sudí po nápovědě videa rozhodl pouze pro žlutou kartu. Hostující SPAL mohl alespoň snížit, k čemuž měl dobrou příležitost zkušený záložník Jasmin Kurtić. Jeho rána z přímého volného kopu ale minula bránu a zamířila těsně vedle tyče! Domácí Fialky tak nakonec braly tři body zaslouženě.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Cagliari Calcio 2:0

22.09.2018 15:00

Góly: 20. Roberto Inglese, 47. Gervinho

Parma doma dokázala porazit Cagliari a připsala si velmi cenné tři body. O ty se postaraly góly Roberta Ingleseho a Gervinha, kteří překonali brankáře Alessia Cragna. Ducali si připisují důležité vítězství, zatímco Cagliari se musí obejít bez bodů.

Domácí Parma spoléhala především na ofenzivní trio v podání Gervinha, Ingleseho a Di Gaudia. Cagliari v této sezoně spoléhá především na obranu, kterou tvoří Srna, Romagna, Klavan a Lykogiannis. O ofenzivní příležitosti se starali Pedro, Cerri a Sau.

V prvních momentech bylo Cagliari aktivnějším týmem. Obránce Srna oslovil spoluhráče na pravém křídle, který ale nezpracoval míč ideálně. Zkušený bek Dario Srna přihrál k vápnu na Ionitu, který přes Ingleseho ale neodcentroval přesně. Ve 14. minutě se do šance dostal Roberto Inglese a jeho hlavička zapadla přesně k tyči. Problém byl, že hlavní sudí jeho první trefu neuznal.

Inglese se dočkal o pár minut později. Antonio Di Gaudio prodloužil přihrávku z půlící čáry směrem do vápna, kde si míč zpracoval právě Roberto Inglese. Brankář Alessio Cragno proti němu vyběhl, jenže od Ingleseho se míč odrazil šťastně do brány Cagliari - 1:0.

Parma dál dominovala. Gervinho se malými krůčky posunul k levému konci pokutového území a nahrál následně na Di Gaudia, jenže jeho pokus mířil mimo. První poločas toho moc neukázal, ale po změně stran se to zlepšilo. Parma vedla zaslouženě a hodlala to ukázat také ve druhé půli.

Ta pro Ducali začala výtečně. Sau byl před Sepem čistě odzbrojen a následoval rychlý brejk, který vedl Gervinho. Toho je všeobecně obtížné zastavit. Gervinho se snadno dostal před Barellu, posunul si míč do šance a krásně zakončil. S pomocí tyče se mohl radovat z další branky, díky níž Parma vedla o dvě branky.

Od té chvíle tempo utkání trochu opadlo. Po hodině hry se snažil o dobrou ránu Artur Ionita, jenže jeho pokus mířil mimo. Následně se do hry dostali Castro s Fariasem, kteří měli zvýšit ofenzivní nebezpečí před bránou Parmy. Inglese zády brance parádně přihrál přes hlavu do vápna na Rigoniho, který ihned pálil. Mířil ale těsně vedle brány. V posledních minutách se dostal do úniku Sau, který ale mířil těsně vedle Sepeho brány!

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Empoli FC 3:1

21.09.2018 20:30

Góly: 13. Kevin-Prince Boateng, 57. Gianmarco Ferrari, 85. Federico Di Francesco - 1. Francesco Caputo

Empoli v posledních dvou kolech nevstřelilo ani jeden gól a právě koncovku muselo zlepšit. V pátek večer se dostalo na půdu Sassuola a udeřilo už v první minutě. Ani to mu ale nestačilo, protože Sassuolo se přesně trefilo hned třikrát.

Empoli má problémy s útokem a před tímto zápasem se nacházelo až na 16. místě. Trenér Aurelio Andreazzoli se opět spolehl na útočnou trojku Zajc, La Gumina a Caputo, zatímco domácí vsadili na Di Francesca s Berardim a Boatengem. Úspěšnější úvod vytvořili hosté, neboť už v první minutě obral Locatelliho o míč Capezzi a jeho přízemní centr doletěl k Francescovi Caputovi. Zkušený útočník pak placírkou poslal míč k tyči a Empoli vedlo!

Od vstřelené branky to ale bylo převážně Sassuolo, kterému se dařilo více kombinovat. Aktivnější domácí přehrávali Empoli ve středu hřiště a pomocí dvou rychlých krajů se dostávali do přečíslení. Po jednom takovém se Sassuolu povedlo srovnat. Di Francesco si ve 13. minutě naběhl do vápna a obtočil se kolem obránce. Následně nahrál na penaltu, kam si seběhl Kevin-Prince Boateng a jeho ránu musel Terracciano lovit.

Obrana dělala toskánskému týmu problémy a Sassuolo toho zdárně využívalo. Po prudkém centru od rohového praporku se dostal k ráně bez přípravy Antonio La Gumina, jenže pálil vedle. První poločas mnoho krásy nenabídl, ale po změně stran utkání začalo dostávat grády.

Ve 49. minutě se krásnou individuální akcí blýskl Domenico Berardi, který pálil vedle. Na opačné straně se pokoušel o zakončení La Gumina, kterému ale do cesty skočil Ferrari. A právě ten v 59. minutě skóroval. Po rohovém kopu si skvěle vyskočil na centr ze strany a míč tečoval za záda brankáře Terracciana - 2:1.

Srovnat mohl La Gumina, jenže jeho akci zhatil brankář Consigli. Následně byl vystřídán Samuelem Mrázem. V 73. minutě si Empoli vše zkomplikovalo samo, protože se nechal vyloučit Miha Zajc. A to dost kuriózním způsobem. Jednu žlutou kartu měl a když chtěl nasimulovat penaltu, sudí mu udělil i druhou. Sassuolo využilo početní výhodu čtyři minuty před koncem, když se Pol Lirola dostal až do vápna a jeho pas poslal patičkou do sítě Federico Di Francesco.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC550011:415
2.SSC Neapol54019:712
3.ACF Fiorentina531111:310
4.US Sassuolo531112:810
5.SS Lazio53027:59
6.SPAL 201353024:49
7.Udinese Calcio52216:48
8.UC Sampdoria52129:37
9.Inter Milán52126:47
10.Parma Calcio52126:57
11.Janov CFC42027:106
12.Atalanta Bergamo51229:85
13.AC Milán41217:75
14.AS Řím51227:95
15.Turín FC51225:75
16.Cagliari Calcio51224:75
17.Empoli FC51134:64
18.Bologna FC51132:54
19.Frosinone Calcio50140:121
20.Chievo Verona50235:13-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
10

Včera parádní fotbal z obou stran, 16-20 na střely, Empoli mohlo klidně vyhrát. Na tyhle dva týmy se každopádně zatím kouká nejlíp z ligy. Snad Empoli začne sbírat i body, byla by škoda, kdyby zase spadli na krásu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Včera jsem na to koukal a byl jsem tou úrovní hodně překvapený, Sassuolo působilo podle očekávání velmi fotbalovým dojmem a má několik hráčů, kteří můžou být zajímaví i pro velkokluby. Empoli mě mile překvapilo.

Reagovat
10

To věřím, lidi, co calcio nesledují nějak detailně, by od těch dvou týmů takovou herní kvalitu určitě nečekali. Třeba Zajc nebo Krunić z Empoli mají podle mě našlápnuto podobně jako Zielinski nebo Paredes v minulosti, ze Sassuola se mi líbil Di Francesco a Ferrari, Boatengovi to angažmá zatím taky hodně sedí.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, Prince tam má podobnou roli jako v Las Palmas, kde mu to taky sedlo parádně. Mně tam těch zajímavých hráčů přišlo fakt hromada, navíc opravdu zajímavý systém, který praktikují i podobně založený španělský kluby. Ferrari parádní, na míči byl perfektní i Marlon, kterýho ale budou muset naučit bránit, tam má velký rezervy. A to bych ještě řekl, že Berardi hraje dost pod svoje možnosti.

Reagovat
jany kozak

ako zatial vyzera Mraz? ma sancu sa dostat aj do zakladu?

Reagovat
10

kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

podle Aladina má být ve středu ráno na většině území

Reagovat
10

tak já pak dám vědět...

Reagovat
jany kozak

Samuel Mraz, prisiel do Empoli zo Ziliny kde bol minulu sezonu najlepsim strelcom v nasej lige a po dlhej dobe by sme mohli mat celkom kvalitneho utocnika. Hned v prvom zapase dal gol ale zatial zbiera len minutky na konci zapasu

Reagovat
10

v útoku mají s přehledem nejdražší posilu v historii klubu La Guminu a Caputa, kterej hraje skvěle zatím...Mchelidze je po těžkým zranění, Rodriguez má taky vazy v prdeli, takže s Jakupovićem asi minuty dostane

Reagovat
jany kozak

dakujem

Reagovat
Pipo123

No včera to bol od domácich podľa mňa najhorší výkon, Empoli bolo lepšie, za stavu 1:1 mali dostatok šancí aby to strhli na svoju stranu. Až keď dali gól na 2:1 tak sa ukludnili a začali hrať lepšie. Empoli hraje naozaj výborne, ale doplácajú na slabšiu obranu, bojím sa že práve vďaka tomu vypadnú

Reagovat
Hristo Stoichkov

Úplně bych netvrdil, že Empoli bylo lepší, Sassuolo podle mě mělo v souhrnu ještě větší šance. Spíš zápas, který se mohl naklonit na obě strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Aurelio si to zasloužil, roky dělal přípravu Spalettimu, včetně jeho nejlepších sezón.

Loni hráli nejlepší fotbal v B.

De Zerbi se chytl neskutečně a jestli takhle budou hrát celý rok, bude o něho velký zájem.

Reagovat
The Krupy

Parma robia mi radosť

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho si to maže

Reagovat
JuventusFC1897

Pjaca 1+1 , konecne v zaklade. Az dnes som zistil , ze ma 10ku

Reagovat
smazaný uživatel

Viola je letos nabombená, mladí dostali důvěru a nejde jim nefandit

Škoda, že se jim to příští rok rozpadne.

Reagovat
JuventusFC1897

ten utok Simeone,Chiesa a Pjaca ma poriadny potencial.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerson se taky chytil, Bennassi, Milenkovič, Lafont, všichni hrajou dobře.

Věkový průměr proti Spalu 23,2 roku

Reagovat
smazaný uživatel

100 za každý neuznaný gól

Reagovat
Jajinek

Parádní výkon a naprosto zaslouženě 3 body. Pokud budeme hrát takto, nemam o nás letos vůbec strach.

Reagovat
Mihal

ved to bolo hrozne neproduktivne,az na par momentov

Reagovat
Nuno čomes

Sampa neměla nic.

Reagovat
Jajinek

Dali jsme 3 góly, trefili tyč a měli další šance. Já jsem spokojen.

Reagovat
lnterista

Jasne chapu ale bavi te to?

Reagovat
Jajinek

Dnes jo, bylo to kombinační, vzadu jistě a Brozo krásné přenášel hru na pravou stranu.

Reagovat
lnterista

Jj souhlas ale me to kazi utocna faze...ta je zoufala

Reagovat
Inter Eterno Amore

presne.. ja nechapem, čo niektorí chcú .. asi by mali začat fandiť Realu

Reagovat
Panděvova ofina

Na jednu stranu pravda, ale i tak je na naší hře stále vidět spousta nepřesností a špatných řešení.

Reagovat
Mihal

Zle to urcite nebolo ale ani moc dobre...ked takto porazime aj fiore tak by nas to ale ozaj mohlo nakopnut

Reagovat
LFC182

to píšeš jak kdyby jsi byl hráč interu...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ten první neuznaný gól... ten druhý by mohli ukázat bližší záběr to bylo hodně hraniční. Defrela mával už čárový to nemá smysl vůbec rozebírat.

No a Brozo na závěr, toto bylo fakt dneska moc, ještě že tak.

Forza INTER

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

Hraniční? Ten míč byl jasně za čarou, tak 2x svým objemem...všechny ty situace neregulérní byly, takže se proti VARu v tomhle případě nic říct nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Ale opět - na Digi ukázali jenom 2 záběry a ani z jednoho nebylo jasné (nestopli to v ten moment ani nepřiblížili), kde ten balón byl, vůbec nezpochybňuji, že se tak stalo a pravděpodobně to posoudili správně. U toho prvního mi vadí to, kolik zákroků zpětně se toto bude posuzovat (myslím že s Dorie ani nenapadlo že to nebude gól). Bude protiútok z půlky, jeden tým někoho fauluje, pak se odehraje 15 sekund než druzí dají gól a bude se to posuzovat? Někdo hodí rychlý aut - centr - gól, bude se vždycky posuzovat, jestli ten aut hodil správně? Půjde balón za obranu tak jak v tomto případě, poté centr, boj ve vápně, odrazí se to ven, vystřelí a gól - bude se vždy posuzovat každý možný potencionální offside a zapojení případných hráčů do hry (jestli byli aktivní a ovlivnili to nebo ne)? Možná ta jasná pravidla pro všechny týmy jsou... ale pak se nemůžeš divit, že (právem) cítíme lehce ukřivděni za situace v obou zápasech, které jsme prohráli a které (Sassuolo + Parma) obsahovaly situace, kdy si páni rozhodčí měli zavolat a faul nebo ruku vyřešit (já fakt nevím jak se v moderním fotbale pískají ruce, přijde mi že jednou to prostě písknou a pak zase ne a když to písknou tak si to obhájí a když ne tak taky).

Reagovat
10

Tak to ale je postavený od začátku, oni s videem nemůžou dělat, že ten ofsajd neviděli. Lichtsteiner v zápase s Atalantou fauloval na půlce v zárodku akce, Juve několik přihrávek a desítek vteřin poté dalo gól a VAR to vrátil.

Jak už jsem psal v diskusi, standardky se neposuzují, bere se to do ukončení akce. Taky mě to nasralo, ale tak to prostě je.

Ten zákrok na Asu mi na penaltu přišel málo, ta ruka asi byla, nenašel jsem záběr, jestli mu to nešlo od nohy, ale všude píšou jasná ruka. Dokonalý to není, ale pořád to eliminuje velkou většinu neregulérních situací, včera byste bez VARu dali 2 neregulérní góly.

Reagovat
lnterista

Ale je to vysilujici...to chce neco jak minority report at to resi jeste pred tim nez se to stane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

to je nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu jak to myslíš, každopádně když padne gól, tak to aby se člověk ani neradoval, aby si náhodou 5 událostí (nevím jak to nazvat) předtím nenašli něco, kvůli čemu to neuznají. Toho Asamoaha chápu, míč je mimo území, je z toho střela a gól, domácí gestikulují neměl by být uznán, uznán není (vše OK). Ale u toho Radji se to nevešlo ani do standardního záběru sestřihu že něco takového bylo a prostě to posoudili zpětně jako offside. I jak hrálo AC proti Romě, tak to pískal Guida a byla tam nějaká podobná "necitlivá" situace pokud se nepletu ne? (i když větší vliv má na to asi videorozhodčí než rozhodčí na hřišti)

Zase 2 góly bychom nedali, kdyby uznali ten první, kdo ví jak by se to vyvíjelo dále.

Reagovat
Nuno čomes

Já myslím, že zrovna ty řešíš u penalty každý dotek když jde o Juve a na Asu ho jasně sundal. Prostě penalta no. to neobkecáš tentokrát..

Reagovat
Votas

Přesně tak, všechno neregulérní a správně písknutý. Ten gól Dorie navíc snad ani nebyl přes VAR, ale chytl to přímo asistent. Přitom ten offside ppři prvním gólu byl hodně těsnej a okem těžko chytitelnej. Ale když tady vidím, že ten VAR takhle funguje, tak jen o to víc nechápu, jak mohl platit gól Dimarca. Toť vše.

Reagovat
10

teď jsem koukal, že byl u videa Rocchi...ten podobnej gól uznal i Juve proti AS

Reagovat
Votas

to ale neznamená, že to je OK

Reagovat
10

To ani neříkám...já si toho během zápasu nevšiml, stejně jako mi přišlo, že si nestěžoval nikdo z Interu, včetně Handy, kterej se k tomu vyjadřoval až po zápase, což je trošku nepochopitelný.

Reagovat
Votas

on si nikdo nestěžoval ani při té ruce. Celkově je měřítko stěžování si kromě Radji hodně utlumený a nedivil bych se, kdyby to byl nějakej cílenej a výjimečně dodržovanej pokyn, že se na ty debaty mají vysrat. Ale to stejně taky není argument. Doria si po prvním gólu taky nestěžovala, od toho ten VAR je, aby to přezkoumával automaticky. A když včera došel až tak daleko v čase, tak nechápu, že pustil toho hráče v kilometrovým offsidu v dráze střely (ze záběru protější tribuny to je podle mě celkem průkazný).

Reagovat
Pipo123

Oproti minulej sezóne je vidieť pokrok v skúmaní videa, rozhodcovia sa neboja skúmať viac situácii a mám pocit že rozhodujú docela citlivo a správne, pritom já som kritizoval VAR, ale tento rok vyzerá super, je vidno že po minulej sezóne sa poučili

Reagovat
10

tak pro ten gól argument není, kdyby byl, tak bych ho tady tlačil jako první, to víš sám snad to byla jen výjimka, protože zatím mi fakt přijde, že se to o dost zlepšilo, jak píše Pipo...ale 100% dokonalý to není, pořád tam u toho videa sedí jen další 2 rozhodčí

Reagovat
Rip

Reagovat
smazaný uživatel

Ta pro Ducali začala výtečně. Sau byl před Sepem čistě odzbrojen a následoval rychlý brejk, který vedl Gervinho. Toho je všeobecně obtížné zastavit. Gervinho se snadno dostal před Barellu, posunul si míč do šance a krásně zakončil. S pomocí tyče se mohl radovat z další branky, díky níž Parma vedla o dvě branky.

realita: https://twitter.com/RealTlkFootball/status/1043505810528260097

keby dal taky gol messi alebo ronaldo, je tu o tom samostatny clanok a vsetci sa z toho idu posrat :P

Reagovat
AjaxFans

Nádherné Jen tak dál Parma

Reagovat
Juan Román Riquelme

Jak Maradonnovo nebo Leosovo solo, krasa

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Pride

Jak ten debílek za ním napodobuje Zidana

Reagovat
Whitemedia

protože to vymyslel Zidane a může to používat jen on

Reagovat
Pride

Ne, ale najednou to teď dělají všichni. Předtím na to člověk skoro ani nenarazil.

Reagovat
Whitemedia

ale jo, já na tu šaškárnu narážel dost často i před Zidanem.. to je jako to debilní "dabování".. si pak připadám jak z jiné planety a zvlášť když se k tomu přidá ještě Griezmann s tou debilní hrou..

Reagovat
Pride

Jojo, zrovna Griezmann mě s tou trapnou oslavou neskutečně vytáčí

Reagovat
Whitemedia

to mě taky, průser ovšem je, že se k němu přidávají i další kopačky..

Reagovat
ED91

Mozno si si to predtym len nevsimal.

Reagovat
Pride

Možná

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
adoxx

Jak hrál Vecino?

Reagovat
aurelio

Ako sa darilo Hanckovi?

Reagovat
olis

za mna spokojnost, zda sa ze Ancelotti uz nasiel system ktorym budeme hrat, aj ked sa neda hovorit o ziadnom specifickom systeme ako to bolo u Sarriho, na papiery to bude 4-4-2 ale realne sa to bude menit podla okolnosti v zapase, nicim vynimocnym nebude vyuzivanie niektorych hracov na roznych poziciach a taktiez rotacia 2 - 3 hracov v kazdom zapase. Obrana uz pracuje relativne v pohode, hlavne oproti zaciatku sezony a stale dokazeme velku cast zapasu kontrolovat aj ked uz nie az tak ako pod Sarrim. Skoda Lupertovej penalty, na to ze hral prvy krat v zaklade to zvladol relativne dobre, taketo veci sa stavaju aj ovela skusenejsim hracom, dufam ze to nijak neovplyvni jeho sance do buducna.

Reagovat
The Krupy

Giorgio Chiellini is set to play his 477th match for Juventus tonight, overtaking Dino Zoff, to become Juve's 6th most capped player of all time. Forza Capitano!

⚫️⚪️Apps:

1) Del Piero: 705

2) Buffon: 656

3) Scirea: 552

4) Furino: 528

5) Bettega: 482

6) #Chiellini/Zoff: 476

Reagovat
10

Reagovat
M11

Reagovat
Mr.Jindros

Na konci kariéry bude v pohodě třetí.

Reagovat
smazaný uživatel

At uz tahne ten di francesco

Reagovat
Pipo123

Paráda, dnes som sa bavil, ten stroj sa pomaličky rozbieha, hráči sa dostávajú do tempa, v obrane vyzeráme konečne dobre, v minulej sezóne by sme proti klubom ako Frosinone, Empoli či Janov stratili body kvôli hroznej obrane, je vidno že cez leto Inzaghi zapracoval na defenzíve. Teším sa ďalšie zápasy

Reagovat
Alberto Aquilani

Škoda, že na konci nedal gól aj Destro, to by bolo parádne zakončenie. Inak ak po dnešku Jimbo nevyhodí Di Francesca, tak mám teóriu že umrel, a Monchi s Baldissonim to radšej taja.

Reagovat
Pipo123

Monchi nedopustí aby Di F odišiel

Reagovat
danko10

Ten nech ide do piče ešte pred ním, buzerant.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice od slusneho prispevku to ma na mile daleko, ale inak

Reagovat
danko10

Som znechutený.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic ine sa cakat nedalo

Reagovat
exot12

Zaujímavý názor.

Podľa slovníku usudzujem, že žiješ alebo pochádzaš s dediny, máš strednú školu, alebo VŠ v nejako nepotrebnom odbore, práca asi na smeny.

Nie som si istý, či by sa ti páčilo ak po pár chybách, ktoré spravíš, tak by ťa vyhodili, alebo sa mýlim a ty chyby nerobíš, za všetko môže niekto iný?!

Reagovat
danko10

Usudzujes absolutne spravne. Teraz ma ospravedln. Som po nocnej a rano som musel este kravku a zajace opatrit, tak si idem trochu pospat, nez sa pustim do vyroby domacej palenky.

Ja som si isty, ze by sa mi pacilo, keby si siel napriklad do riti a do buducna sa pokusil moje buranstvo blahosklonne prejst ignoraciou, pan vysokoskolsky vzdelany psycholog z velkomesta. Dakujem pekne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli neporazíme přesvědčivě Frosinone a prohrajeme derby, nemá žádnou páku ho tu držet.

Reagovat
smazaný uživatel

Frosione brání v 11-ti, jak kdyby je vedl Mourinho!

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, to bude ještě těžší než Bologna asi..

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase nemaji ambice dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

To asi Bologna před zápasem taky neměla, ale když už to bylo tak snadné, tak proč tam ze dva nešoupnout, že.

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

oba Inzagáči?

Reagovat
Emmett Brown

V AS majú vo zvyku byť dosť trpezliví s trénermi , stačí si spomenúť, ako Garciu nevyhodili ani po tej pamätnej sérii, keď sme v lige nevyhrali doma 5 mesiacov.

Tentokrát by sa to už konečne mohlo zlomiť a EdF by mali vyhodiť, lebo je to fakt na hovno a skončí to veľkým prepadákom v podobe nepostupu v LM zo skupiny s Plzňou a Moskvou a ako bonus nám už na druhý pokus Real tú tradičnú sedmičku dá, doma.

Conteho by som fakt bral, ale neverím tomu, Ten káder je navyše fakt divne poskladaný, takže ani on by to zrejme nezachránil. Monchi si skôr pretlačí niekoho, koho pozná, čiže sa môžeme tešiť na niekoho ako Sampaoli, Michel, v lepšom prípade Montella.

Reagovat
Pipo123

No práve Sampaoli by mohol byť lepšia voľba než Conte, já si ten Bielsov futbal v Serii A viem predstaviť, hlavne čo verím že pod Sampaolim by explodovali mladíci v ofenzíve.

Reagovat
danko10

Sampaoli, ktorý bol v lete v Rusku ako neplatiaci divák, by bol na tú bandu, ktorá to má celé totálne na háku, ideálny, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Však od EDF, ktorý skáče ako zajačik k potetovanej tancujúcej chobotnici Sampaolimu Monchiho zaujíma len ako dobre vie tréner tancovať hučať a gestikulovať

Reagovat
Pipo123

Ok nevyslo mu to u repre, ale inak mal vsade úspechy, na jeho futbal sa dobre pozeralo, ci uz v Seville alebo u repre Chile.

Reagovat
10

Reagovat
spider_8

Myslím, že Conte není reálný už jen díky přestupové politice Říma. To by nevydržel ani jedno období.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Conte sa na nich zvysoka vyjebe, ked poslal do pice Abramovica za nekupenie potrebnych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Kádr je v pohodě, dá se s ním hrát 4-3-3 i 4-3-2-1 (1-2)- podle mě nejlepší pro Pastoreho, Shicka, SES a i Under by to pod hrotem zahrál.

Problém je v tom, že frajeři totálně ignorují základy. To jim dodá každý normální trenér.

Píše se o Sousovi, který má snad zarobené už.

Reagovat
Pipo123

Sousa rozjebal Fiorentinu, cez tyzden je derby, DF vyhraje a zostane :D

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že bych ho chtěl..

V derby většinou favorit prohrává, tak šance je, ale nic to neřeší.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď v PL metrový offside (Arsenal)

Reagovat
smazaný uživatel

*měla být reakci na diskusi o VAR

Reagovat
smazaný uživatel

Schick si nekopne ani když AS teče o dva góly, wtf

Reagovat
REPLIKATOR

Snad už toho šaška, co je trénuje, vyhodí.

Reagovat
FuckT

Tak akoze nic proti Schickovi a ani Cechom vseobecne. Ja vas vsetkych beriem ako bratov a suhlasim s nebohym Karlom Krylom, ktoreho nesmrtelnu tvorbu aj osobnost budem vzdy obdivovat, t.j. ze sme sa nikdy nemali rozdelit pretoze to bolo riesenie, ktore nas navzajom oslabilo. Ale jednoducho Schick si zahral proti RM a jednu z mala dobrych sanci na brejk mal v rukach prave on pred sestnastkou a totalne to cele, ako vy hovorite(myslim si), zazdil(ale mozno mi len jebe)...

Tym chcem povedat len to, ze milion krat som cital na adresu roznych hracov, ze keby tam bol on na tej pozicii, tak neremizujeme. No a trener tam toho daneho hraca na dalsi zapas dal, a prehralo sa... Chapem aj vas, ale zas ani Di Francesco to nema podla mna zrovna lahke... Ale za tie peniaze to musi zvladat.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

, aj ked aspon 3 zapasy v zaklade namiesto Dzeka by som mu dal

Reagovat
smazaný uživatel

Čím méně bude hrávat, tím méně jistý si bude v těchto jinak tutových gólových situacích, je to začarovaný kruh. Na něm to jde hrozně vidět.

Edin spaluje úplně stejně a navíc tam letos není ani ta jeho nadstavba v mezihře, do presu taky nepomůže. Gól z Turína to nespasí.

Di Fra do toho šel s tím, že budou mladí a bude se prodávat.

Reagovat
FuckT

S tym suhlas, ale netreba ho este zatracovat ani z toho robit tragediu. Dzeko svoje kvality uz dokazal a v minulej sezone hral vyborne, cize pre kazdeho trenera by to bolo zlozite, najma pre takeho, ktoremu vedenie rozpredava tim a musi celit nie len tomu ale aj brat zodpovednost za vysledky. Este pred prestupom do AS bol Schick neskutocne sebavedomy a mne to uz vtedy prislo dost -- vyzeralo to ako ten typ sebavedomia, ktory mozno nedava priestor skromnosti a pokore. Teraz si uz odzil svoje a mozno mu to doda tu pokoru ktoru mlady clovek nadobudne skusenostami a bude o to lepsi. Je mlady a ma cas, ja mu prajem, nech sa este poriadne ukaze.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom největším rozhovoru z něho čišela zdravá sebedůvěra, ambice, kterou musí mít každý, kdo chce být nejlpší, ale vyloženě namyšleně na mě nepůsobil, spíš chce prostě pořád hrát, a miluje střílení gólů. Pokoru měl získat v Bohemce.

Ale toto ho, jak říkáš, musí jen posílit.

Reagovat
naheCZ

Ale jakou on dostává šanci a důvěru, to se prostě musí projevit na sebedůvěře a pak tu jedinou šanci nedá, to se prostě stává. Navíc toho hodně obětoval do přípravy, kde se ukazoval v dobrém světle a pak jen sedí, to tak nějak nepochopím.

Reagovat
Gimme

Patrik měl s ohledem na letní přípravu hrát v útoku mnohem víc. Extrémem pro mě je, že začal stavět Undera na začátku sezony, který celou přípravu promarodil(vůbec ji pomalu neabsolvoval) a je teď totálně z formy...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se před Schicka dostali už i Perotti, mladek Kluivert a Čerokýz

Reagovat
smazaný uživatel

Shaarawy a Perotti jsou na druhé straně hřiště.

Kluivert hraje křídlo, bude vždycky lepší volba za Undera než Patrik.

Celé je to jen v neotřesitelnosti Edinovy pozice v základní sestavě. Bohužel letos opodstatněné pouze jeho platem.

Reagovat
danko10

Štrnáste miesto v lige utopenej v katastrofálnej nekvalite väčšiny účastníkov. Športový úsek Ríma dokazuje nemožné.

Reagovat
Mrvinho

AC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Whitemedia

Tak kdo dřív sáhne po Contem.. AC nebo AS? V AC by to mohlo být krásné shledání s břídilem

Reagovat
Liquid

Parma do EL

Reagovat
Inzaghi

Někdo by mohl říct, že to dnes byla smůla, ale těch negativních opakujících se aspektů je víc. Co z toho, že hra nebyla v zápasech s Římem a Atalantou špatná, když realita je taková, že za čtyři zápasy v lize máme jednu výhru gólem v 5. minutě nastavení a v EL utrápenou výhru s poloprofesionály.

Problémy: 1) Obranná fáze hry nefunguje - pokaždé, když se zatáhneme a chceme hrát opatrněji odzadu, tak inkasujeme. Bylo to tak s Neapolí, Římem, i dnes. Čisté konto jsme v lize neudrželi 10 zápasů v řadě. 2) Nejsme schopní rozhodnout zápasy. V šancích si počínáme laxně, a pak se do závěrečných minut strachujeme o výsledek. Proti Římu i dnes to mělo být o půli 3:0 a nebylo o čem. 3) Nikdy se nesejde forma celému týmu. Proti Římu byl skvělý Hakan a Suso neviditelný, dnes naopak. Pamatuje někdo zápas, kdy by obě křídla i Jack zahráli dobře? V zápasech se víc spoléháme na ofenzivní výkony jednotlivců, než na týmovou hru. 4) Nevhodně měníme tempo zápasu. To je částečně příčina prvního problému. V prvním poločase byla hra občas až moc profesorská (viz závěr první půle, kdy se od Kessieho, který mohl centrovat, dostal míč zpátky na půlící čáru a už jsme ani nestihli zaútočit), ale viděl jsem v tom taktický záměr - nepustit Atalantu do tempa, nenechat je hrát s míčem, aby nebyli v zápase. Stejně jako proti Římu jsme se pak ale nesmyslně zatáhli, což neusnadňuje roli obráncům, kteří v první půli nic neřeši a jejich koncentrace pak není na takové úrovni, abychom si poradili s tlakem soupeře. Po inkasované brance se poté vrací do tempa už těžko a druhý gól Jacka dnes padl v době, kdy jsme měli spíše hluchou pasáž. V Cagliari jsem naopak čekal, že v poslední desetiminutovce dokážeme více vystupňovat tempo a vytvořit si tlak, což se stalo bohužel až v nastavení. 5) Nešťastná střídání. V momentě, kdy potřebujeme hru uklidnit, pošle Rino na hřiště zmatkaře Abateho a Bakayoka s tactical awareness na nulové úrovni.

Samozřejmě, smůla hraje taky svou roli, ale když se tyhle problémy vezmou v potaz, už se nejde vymlouvat pouze a jen na smůlu. Teď se teprve ukáže, jaký je Rino trenér. Zda se dokáže poučit a zároveň mužstvo zbavit psychologického bloku. Pokud z trojzápasu Empoli, Sassuolo, Chievo nevyjdeme alespoň se sedmi body, mělo by vedení zvážit telefonát Contemu.

Reagovat
Yanek

Nechci hrát 3-5-2. Mně tohle stačí, abych usoudil, že LM ani letos.

Reagovat
LesyJePan

Na 3-5-2 nemame káder.

Reagovat
LesyJePan

Suhlasim so vsetkym co si napisal.

Reagovat
rossoneri89

nasi hraci na to nemaju ... aspon svojim mamvpici pristupom ... pride mi ze su tam len nato aby odohrali 90 minut a isli domov ... samozrejme niektori robia skolacke chyby a a skolacke riesenia ...

Reagovat
smazaný uživatel

Veru mas velku pravdu v tom, ze Rino sa zatial nepoucil na vlastnych chybach Sam som zvedavy co sa udeje ak nebudu body z toho trojzapasu. Prvy polcas perfektny a druhy uplne ine muzstvo Treba uznat aj kvalitu Atalanty, co mali to vyuzili, klobuk dole. Ale muzstvo ako AC nemoze takto dalej pokracovat, nie s takym kadrom a vedenim, musi sa nieco razantne zmenit. Predaj Susa podla mna este budeme lutovat, mal ist ked sa este dalo na jeho predaji zarobit, on hraje stale to same rovnake, ano prihral na gol, a mal aj vyborne obdobie v AC ale nevie okrem tych svojich zasekavaciek nic vymysliet a treba ho dat prec Urcite sa tu najdu fanusikovia AC, ktori so mnou nebudu suhlasit ale pamatajte si, ak Suso odide, cela utocna hra AC pojde hore Jack, Hakan aj novy Castilejo su viac uzitocny na jeho poste forza AC!

Reagovat
Yanek

Je to nejtechničtější hráč týmu, dnes dvě áčka. Problém je v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

ano aj v zalohe je problem

Reagovat
Ragazzo d'oro

Hejt na Susa po dnešním zapase? To je dost chorý. Už takhle mel dvě áčka + několik hodně zajímavých balonu jako např. ten na Hakana..

Reagovat
smazaný uživatel

nie hejt urcite nie :-) iba je uz precitany, podla mna nic nove z neho nevytrieskame, nema tuzbu sa zlepsovat, nevracia sa stale, ano je technicky a podporuje utok ale mne na nom nieco nesedi, asi nema to srdce obetovat sa za AC ako Rino...? sorry je to iba moj nazor

Reagovat
Kaka14

Prečo by sme mali predať Susa, nechápem...stále je nás jeden z najlepších ofenzívnych hráčov

Montolivo posadil Susa a Jack a ako to dopadlo ?

V Susovi určite nie je problém, problém je že sa príliš zaťažujeme, keď vyhravame

Reagovat
smazaný uživatel

mozno ano, asi to vidim zle, neviem....

Reagovat
smazaný uživatel

predaj som myslel kvoli tomu, ze sa este na nom da zarobit a kupit niekoho kvalitnejsieho. Jack je viac platny hrac a je tvarny a dokaze menit aj styl hry ale Suso iba tu svoju pesnicku dookola, zasekavacka, naznak centru, potom zasekavacka zase a potom uz center ...Montolivo ? to sa ani nevyjadrujem, ....ten tam nema uz davno co robit

Reagovat
Kaka14

Prepáč pomýlil som sa, myslel som trénera Montelu miesto Montoliva(montoliva sa neoplatí ani spomínať)... ale myslím si že za hráča ako je Suso je 40M malo pri týchto cenách.... súhlasím , potrebujeme alternatívu, keď sa mu nedarí počas zápasu, ale nepredával by som ho.... ďalšieho Bakayoka nepotrebujeme

Reagovat
smazaný uživatel

aha jasne chapem, ....tak Bakayoko je podla mna pomaly a momentalne ziadny prinos pre AC. Taky Laxalt a Castillejo budu prinosom urcite

Reagovat
Ragazzo d'oro

Souhlasím se vším. Ale jeste bych se zastavil u těch střídání. Druhy zápas v řadě stejne (Samu+Baka), proc? Proc nesundal misto Jacka Kessieho, který dneska zkurvil na co sáhl?

Zároveň bych docela rád videl, jak by si kluci sedli ve 4-2-3-1, kdy by Hakan mohl byt vic ve stredu hřiště a takovy Kessie zas vic vzadu..

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
Furia Ceca

Každej víkend sem přijde z nějakýho tábora takovej shitstorm!

Reagovat
panca

AC už je slušně trapný

Reagovat
AC.Milan

tak hlavne, ze Vam kluci poslali ty novy iphony..to jim staci ke spokojenosti...

Reagovat
Basty

Láďa Krejčí odehrál po strašně dlouhé době celej zapas no nestačim se divit

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze uz nema Berna tu kstici.Ale od zacatku sezony prokazuje i bez ni kdo je ted kridlo numero uno. Jen tak dal.

Reagovat
Furia Ceca

Jj, ten frajerskej účes mu fakt sekl... Nechápu, jak to mohl shodit.

Reagovat
mato Kreator

Ked sa mu dari je jedno co ma na hlave

Reagovat
DelPiero137

Mensi odpor vzdychu

Reagovat
Nuno čomes

To Lazio mě začíná srát, zápasy které by vyhrávat měly, vyhrávají s přehledem.

Reagovat
Alberto Aquilani

https://romanews.eu/notizie-roma/di-francesco-rosa-sopravvalutata-io-non-so-piu-quale-modulo-usare/

Ty vole, tak toto je asi najsilnejšie kafé na ráno. Ten človek je totálne nekompetentný to tu naďalej viesť.

-team je nadhodnotený a on už nevie akú formáciu má použiť

-preto to mení tak často, pretože nevie presadiť určité "mechanizmy", tak skúša zmenu, bo že nemôže to len tak nechávať...

-vkuse hovorí o nejakom vnútornom ohni

-Vraj že ani nevadí, že hráči nehrávajú na svojich postoch, pretože keď ich po zmene strán dá na svoje posty, aj tak sa nič nezmenilo

-že potrebuje skôr nájsť vhodných hráčov, ako vhodný systém

Tak si to zhrňme. Za 2 roky mu Monchi vpodstate spravil team podľa neho. Ak by sa tu predom niekto voči tomuto tvrdeniu ohraďoval, stačí si prečítať ich predsezónne rozhovory, ako sú jedno telo a jedna duša a ako všetko spolu konzultujú. Veď mu napríklad Monchi priviedol "jeho" Pellegriniho, ktorý má nábeh na Leandra Greca. Prišiel mu Defrel, ktorého dával na krídielko a skoro mu spôsobil, že ho nejaký fanatický fanúšik prejde pár bodnými ranami. Gonalonsa vraj sám presviedčal, aby šiel do Ríma, že je to presne hráč preňho. Pastoreho tiež ukludňoval, že mezzalu uňho zvládne s prstom v nose atď. Monchi pravdepodobne posral to, že Strootman sa teraz javí ako predaj už "navyše", ale nie je pravda, že sme až takýto zlý, ako sa hovorí. Prečo sedia najdrahšie posily a hráči s najlepšou letnou formou? Ako je možné, že po vyše roku nikto nepochopil, ako to jeho 4-3-3 hrať, a to nie je len problém tejto sezóny, veď my sme boli hrozní aj minulú sezónu, akurát sa to nejak sem tam urvalo.

Inak Paulo Sousa

Dal by som tie peniaze za Strootmana na Conteho. DDR by šiel do obrany, Nzonzi na stred, a vedľa neho by sa minimálne jeden z tej dvojky Cristante/Pellegrini chytil. Fullbeci v tomto systéme olrajt. A vpredu bohvie ako, môže to byť aj 3-4-3 a aj 3-5-2, možností tam má koľko chce. Pár hráčov by si to síce odsralo, ale čo už...

Reagovat
smazaný uživatel

To už je zoufalství.

Vnitřní oheň je z toho největší pravda, protože kromě Daniho a Florka, kteří si to nedovolí vypustit, ani jeden z té bandy nedal 100%. Samozřejmě, jestli ho chtějí odpálit, jinak to nejde.

Je načase si uvědomit, že jeho superinovativní 4-3-3, které nefungovalo ani Sassuolu, když tam 49:40 skóre a životní formu Berardiho, prostě hrajeme teď. Ve slabém týmu si lidi všimnou jen highlightů na webu, tam složíš 10 minutové video nádherných akcí i pro Stoke.

Vnitřní rozvrat, hráči jsou spolu podle mě v klidu, v kabině by neměl být problém. Čert ví, jak vypadají tréninky, bůhví, co po nich chce.

Reagovat
danko10

To všetko je pravda. Čo píše Carlo i tvoj dodatok.

Obávam sa ale, že je to iba špička ľadovca. Je treba si uvedomiť, že akvizícia Di Francesca bola jedna z prvých Monchiho operácií, ktorý do toho podľa mňa šiel viac inštinktívne, než analyticky. Prosto vzal romanistu, ktorý je navyše zvyknutý pracovať s mladými hráčmi. Nemyslím si, že by Eusebio skončil čo i len v užšej špičke kandidátov, ak by bol čas na technicko-taktické analýzy jeho práce.

Odhliadnúc od, do istej miery subjektívneho názoru, že na Eusebiov fotbal sa nedalo nikdy pozerať, obrovské množstvo ľudí ignoruje štatistiky:

Lanciano - prepustený po polroku.

Lecce - prepustený po polroku.

Sassuolo - prepustený po polroku v Serii A.

Následne bol vymenovaný späť do pozície trénera, pretože po ňom prišiel blázon Malesani.Potom prišla vlna pozitívnych výsledkov, ktorá Sassuolo vyhupla do EL a jeho medzi ligovú trénersku elitu. Vzhľadom na okolnosti je to ale minimálne diskutabilné.

Rím bol už vlani v situácii, kedy sa zdálo, že jeho koniec je neodvratný a potom prišiel šialený dvojzápas so Šachtarom a niečo,, čo sa nedá ani slovami opísať s Barcelonou. Tu sa zasa zabúda na okolnosti, za akých Rím prešiel ďalej.

Monchi je zodpovedný za športový úsek už vyše roka a dá sa povedať, že s výnimkou Kolarova, priniesli všetky jeho kroky kvalitatívny prepad. Sabatini, milovaný nenávidený, tiež robil tranzitné operácie, no tak obsiahla rotácia kádra je prosto extrém, ku ktorému, za predpokladu, že klub stále sleduje aj aktuálne športové ciele, nemalo dôjsť.

Tu nie je priestor na obhajobu ani jednoho z trojice tréner, DS, prezident.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch kandidátl ani tak nebylo moc. Vzít někoho jako Bielsu by bylo ještě dvakrát větší riziko.

Souhlasím s instinktivně romantickou cestou. Trochu nás to všechny oslepilo. Přidám k tvému infu, grcám to poslední 3 týdny všude, kam přispívám, ale zas bych zopakoval, že ani ta jeho nejúspěšnější sezóna 2015/2016, 16-13-9, skóre 49:40 je tragické. Ta aura vertikálního fotbalu tomu moc neodpovídá, Zdenek by měl spíš 80:60. Doma 8-8-3. Venku 8-5-6, 4. nejlepší tým, ideál pro hru na brejky. Ale nic pro Řím.

Shrnutí: jeho renomé je v podstatě nulové.

Přesto jsem přesvědčený, že vina leží i na hráčích, ten tým je i navzdory odchodům dost dobrý na to, aby LM dal, i kdyby zase v posledním kole.

Reagovat
Pipo123

Keď prichádzal Monchi do AS tak všetci striekali, prečo by si ho tak skoro vyhodil, veď v AS ešte ani poriadne nezačal

Reagovat
danko10

Presne preto, preco boli vlani obidvaja nedotknutelni. Ak Jimbo a spol funguju na baze plnenia meratelnych cielov (coz je v Amerike oblubena disciplina), tak sa moze pomerne lahko stat, ze to bude mat chlapec za sebou cobydup.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty 5.kola na foru.

Dnes startuje další kolo !!

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty na fóre, dnes POZOR je nové kolo!!!!

spoiler: Prvá prehra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele