SERIE A - SOUHRN 4. KOLA

30.09.2003, 00:28
Aktuality
Po čtvrtém kole se na čele tabulky usadilo trio desetibodových ve složení AS Řím, Juventus a AC Milán. V souboji s nováčkem ze Sieny ztratila doma Parma a nedařilo se ani Interu, který podruhé v řadě nedokázal vstřelit branku a pouze remizoval v Udinese. Bez vítězství zůstávají i nadále Reggina, Perugia, Brescia, Ancona a Empoli.

Udinese – Inter 0:0. Hosté nastoupili v netradičních žlutých dresech a stále ještě bez zraněného kanonýra Christiana Vieriho. Už od 18. hráli hosté v oslabení, protože Luciano zezadu zkosil unikajícího Jankulovského a trochu přísně viděl červenou kartu. Domácí Udinese pak bylo aktivnější, ale dlouho se mu nedařilo vytvořit si nějakou větší příležitost a v první půli zahrozilo pouze hlavičkami Sensiniho a Iaquinty. Po návratu z kabin se o změnu skóre dvakrát neúspěšně pokoušel Pinzi. Velká příležitost ke vstřelení úvodní branky se domácím naskytla po trestném kopu Pizarra a zápasnickém chvatu Helvega v pokutovém území, kdy rozhodčí Dondarini nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Pizarro, ale nedokázal trefit bránu. V závěru utkání pak mohl strhnout vítězství na hostující stranu Zanetti, jenomže jeho povedená rána skončila na tyči. Ani Udinese nakonec nedohrálo v plném počtu, protože v 89. byl po faulu na Zanettiho vyloučen Kroldrup.

Reggina - Juventus 0:2 (0:1). Trenér Marcelo Lippi se musel v Reggině obejít bez zraněných útočníků Del Piera a Trezegueta, pro úterní zápas Ligy Mistrů s Olmpiakosem pak šetřil čtveřici Zambrotta, Montero, Legrottaglie a Thuram. Od úvodních minut se hrál pohledný fotbal a do vedení šli ve 12. hosté. To zprava odcentroval Nedvěd, brankář Belardi se nedohodl se Sottilem, který nešťastně přiťukl míč k Di Vaiovi, pro něhož už nebylo problémem otevřít gólový účet. Italský útočník Juventusu byl i nadále při chuti a v první půli ještě nastřelil tyč. Na druh straně si pořádnou porci smůly vybrali domácí fotbalisté, když nejprve Iuliano trefil břevno vlastní brány a posléze orazítkoval Nakamura tyč. Po návratu z kabin se “stará dáma“ brzy dočkala podruhé, když se v 50. po akci Appiaha s Marescou ocitl až před Belardim Nedvěd a s přehledem vstřelil svůj sedmačtyřicátý gól v Serii A. Náskok hostí mohl poté ještě zvýraznit Di Vaio, ale Belardi byl tentokráte proti. Vrátit domácí zpět do hry se poté pokoušel náhradník Leon, jenomže ani jeden z jeho tří pokusů neprošel za Buffonova záda. V 84. navíc viděl svou druhou žlutou kartu po zákroku na Appiaha Sottil.

AC Milán – Lecce 3:0 (1:0). Fanoušci domácího týmu se před zápasem loučili s Brazilcem Rivaldem, ten však nakonec na San Siru zůstane minimálně do konce podzimní části sezony. Nejaktivnějším mužem první půle zápasu byl Portugalec Rui Costa. Ten nejprve nádhernou ranou orazítkoval břevno a následně i tyč Ameliovi svatyně. Tato akce však pokračovala, Cafú vrátil míč zpátky před bránu na volného Shevchenka a ten poslal domácí do vedení. Ve druhé půli nejprve dvakrát zahrozil Vucinic, ale nejprve mu míč nesedl a poté pálil mimo. Nádherný fotbalový okamžik přišel v 68. minutě. To si s obránci Silvestrim a Sivigliou pohrál Shevchenko a přesnou střelou k tyči zaznamenal svou pátou branku v sezoně. Náskok Milánských mohl pojistit Maldini, který se ocitl v brejku, ale včasným skluzem ho zastavil jeden z hostujících obránců. Zraněný Inzaghi tentokráte vinou zranění proseděl celý zápas pouze na lavičce a jeho místo zaujal Dán Tomasson. Právě on pak v 89. pečetil výsledek, když dorazil do prázdné brány oblouček Kaky.

AS Řím – Ancona 3:0 (0:0). Domácí byli od začátku lepším mužstvem a jako první zahrozili Carew a Cassano. Největší příležitost první půle měl Mancini, ale po vysunutí od Cassana mířil tváří v tvář Scarpimu mimo. O dobrou příležitost se poté připravil po Tottiho centru Carew, který si na malém vápně nedokázal zpracovat míč. Hosté se z římského tlaku vymanili pouze dvakrát, když se ani v jednom případě gólově neprosadil Ganz. Tečku za prvním poločasem udělala hlavička Emersona a zákrok Scarpiho. Do druhého poločasu poslal trenér Capello na hřiště Montellu a ten se mu za důvěru odvděčil už po dvou minutách, kdy přetavil v úvodní branku přihrávku Manciniho. Domácí útočník mohl o chvíli později přidat i svou druhou branku, po centru Tottiho však mířil mimo. V 78. rozehrával trestný kop Mancini, ve vápně našel Tottiho a ten brankou oslavil své 27. narozeniny. Konečnou podobu výsledku dal v 86. zraněného Cassana nahradivší Delvecchio, když rozvlnil síť hlavou po centru Dellase.

Parma – Siena 1:1(0:1). Zápas měl zvláštní příchuť pro hostujícího útočníka Chiesu, který dříve působil v Parmě a nerozešel se s ní právě v dobrém. Jeho úvodní ránu však vytlačil na rohový kop Frey. Poté se neujaly střely Galardinha na straně jedné a na druhé se proti ráně Floa opět vyznamenal Frey. Siena hrála otevřený fotbal a to se jí vyplatilo ve 40., kdy se po nenápadné akci uvolnil v šestnáctce Lazetic a našel skulinku mezi tyčí a brankářem Freyem. Jeho pozornost pak ještě těsně před odchodem do kabin vyzkoušel Chiesa. Po změně stran Parma přidala plyn a její hráči se nejprve marně dožadovali odpískání pokutového kopu po ruce Mignaniho. Za Sienu kontroval Chiesa, ale v dobré pozici netrefil ideálně míč. O dělbě bodů nakonec rozhodla 79., v níž se stoper Mignani nedohodl s gólmanem Rossim, což potrestal Adriano. Parma mohla v závěru “urvat“ všechny tři body, střelu Carboneho však Rossi vyrazil.

Modena – Bologna 2:0 (2:0). Vstup do historicky 25. derby zvládli lépe domácí a Allegretti trefil z trestného kopu tyč. Na druhé straně rozvlnil síť Signori, ale jeho branku rozhodčí Pieri neuznal pro ofsajd. V 17. převzal Marescův pas Amoruso a přízemní střelou propálil Pagliucu. Útočník Modeny mohl poté zvýšit, ale ve výborné pozici dlouho váhal a nakonec vystřelil mimo. Domácí se však i přesto radovali před přestávkou ještě jednou, když se na malém vápně nemýlil osamocený Kamara. Ve druhém poločase převzali iniciativu fotbalisté Bologni. První šanci měl Signori, který obešel Ballottu, ale mířil nepřesně. Modenu poté zachránil Nevoli, když z prázdné brány vykopl oblouček Nerva. Domácí do konce utkání přečkali i pokusy Nerva, Tareho, Locatelliho a Signoriho a připsali si tak první vítězství v sezoně.

Chievo – Perugia 4:1 (1:0). Domácí Chievo se od úvodních minut ujalo dirigentské taktovky a první dvě příležitosti měl Cossato, ale nejprve dorážel nad a poté jeho hlavičku chytil Kalač. Do zaslouženého vedení dostal Chievo pět minut před přestávkou Zanchetta, na jehož trestný kop neměl Kalač nárok. Jenomže po návratu z kabin přišel pro svěřence trenéra Del Neriho šok, když Marchegiani zaváhal a Di Loreto oslavil brankou své 29té narozeniny. Netrvalo to však dlouho a domácí opět vedli. V 51. totiž Coly fauloval v šestnáctce Semioliho a penaltu s jistotou proměnil opět Zanchetta. Ten přišel do Chieva v létě z Vicenzy, odkud sem zamířil i Semioli, který za nezájmu hostujících obránců přidal třetí branku. Tečku za utkáním udělal v 81. po Cossatově přihrávce nádhernou ranou Santana.

Sampdoria – Brescia 2:1 (1:0). Nováček Serie A měl od začátku více ze hry a pozornost Castellazziho vyzkoušel Bazzani. Ve druhém poločase vypálil Diana a zatřásl břevnem Castellazziho svatyně. V 68. se pořádně osmělili i hosté a Baggiovu střelu vyškrábl Antonioli na roh. Ten rozehrál sám Baggio a Mauri dopravil míč do sítě. Zaslouženého vyrovnání se Sampdoria dočkala v 88., kdy se z hranice šestnáctky pěkně trefil Bazzani. To však nebylo z domácí strany vše. Už v nastaveném čase totiž fauloval Castellazzi pronikajícího Yanagisawu a rozhodčí Saccani nařídil penaltu. Míč si postavil Flachi a se štěstím zajistil svému týmu vítězství. Červenou kartu poté ještě viděl hostující Petruzzi.

Empoli – Lazio 2:2 (0:1). Středeční soupeř pražské Sparty v Lize Mistrů začal aktivně a první příležitost neproměnil Claudio. Do černého poté mířil Stankovic, jenomže rozhodčí Gabriele mu jeho zásah neuznal pro domnělý ofsajd. Velkou šancí pak pohrdl i Zauri, jemuž pozici připravil Oddo, avšak hostující záložník příliš dlouho váhal se zakončením a nakonec mířil pouze do Cassana. Ze zaslouženého vedení se tak hráči Lazia mohli radovat až ve 38., kdy Cribarim tečovaná Stankovicova rána skončila v levém horním růžku Cassanovi brány. Ještě před přestávkou se mohl měnit stav na obou stranách. Nůžky Di Nataleho ale minuly Peruzziho klec a Fioreho střelu vyrazil Cassano. Ve druhém poločase převzali aktivitu domácí a po Tavanově centru mohl vyrovnat Rochci, proti však byl skvělý Peruzzi. Z vyrovnání se tak radovali fotbalisté Empoli v 75., kdy vyslal střídající Grella vyslal za obranu Di Nataleho a ten přehodil vyběhnuvšího Peruzziho. Neuplynuly ani čtyři minuty od tohoto okamžiku a domácím se podařilo dokonat obrat. V 79. totiž Di Natale našel obločkem za obranou Tavana, který propálil Peruzziho. Až poté zabrali opět svěřenci trenéra Manciniho a v 87. srovnal po přiťuknutí od Inzaghiho Fiore. Fotbalisté Lazia pak v závěrečných minutách přitlačili svého soupeře na jeho polovinu, jenomže pokus Albertiniho skončil na břevně a Fiore mířil mimo.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004 BILANCE: 5-3-1, skóre: 17:7, celkem 14-13-9, skóre 69:42
BRANKY: 111, průměr 3,08 na zápas
DIVÁCI: 234150, nejvíce AC Milán - Lecce (65000), nejméně Empoli - Lazio (8000), celkem 970144, průměr 26948 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 17:15, celkem 58:68, průměr 3,5 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 3:2, celkem 5:8
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 4 - Toldo (Inter), 2 - De Sanctis (Udinese), Dida (AC Milán), Pelizzoli (AS Řím) 1 - Frey (Parma), Pagliuca (Bologna), Antonioli (Sampdoria), Rossi (Siena), Buffon (Juventus), Ballotta (Modena)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Skynet

Juve musi vyhrát serii má někdo námitky. Určitě se tak stane

Reagovat
PJ

FORZA INTER!!! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Parma a Sampdoria!!!

Reagovat
PJ

Jo Parma, tu taky můžu... Ale Inter, to je muj kůň :-))

Reagovat
HOST*Vito

Inter pokulhava a i lazio si to kazi hned v uvodu takze to bude mezi juventusem a ac...nebo ne ?

Reagovat
HOST*TIFOSI

Siena ziskala dalsi bodik vonku. Len tak dalej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele