Serie A - souhrn 38. kola

19.05.2018, 16:54, aktualizováno 20.05.2018, 22:42
Komentáře a souhrny
Inter Milán v závěru otočil duel na půdě Lazia, vyhrál 3:2 a může se těšit na Ligu mistrů, na domácí zbyla jenom Evropská liga. Vítězně zakončily sezonu Juventus, AS Řím a Neapol, která odsoudila k sestupu Crotone, AC Milán rozdrtil Fiorentinu...

SS Lazio - Inter Milán 2:3

20.05.2018 20:45

Góly: 9. Ivan Perišić (vl.), 41. Felipe Anderson - 29. Danilo D'Ambrosio, 78. Mauro Icardi (pen.), 81. Matías Vecino

Inter Milán se po letech vrátí do Ligy mistrů! Kýžené čtvrté místo vybojoval na půdě Lazia, které ve fotbalovém thrilleru dokázal porazit 3:2. Zápas byl plný zvratů a nakonec se šťastným koncem pro Nerazzurri. Lazio prožívá velké zklamání. Už před týdnem si mohlo zajistit Ligu mistrů, ale nevyužilo porážky Interu a dnes nedotáhlo dobře se vyvíjející zápas do zdárného konce. Branku, která znamená milióny z Ligy mistrů, vstřelil Matías Vecíno.

Vyprodané Stadio Olimpico sledovalo napínavý duel, ve kterém šlo opravdu o hodně. A samotnému zápasu dost pomohla rychlá branka, kterou už po devíti minutách vstřelilo Lazio. Samir Handanovič nejprve zlikvidoval velkou tutovku Milinkoviče-Saviče, ale tím tlak Lazia ještě neskončil. Po závaru před brankou nakonec zakončoval Marušič do Ivana Perišiče, od kterého skončil balón nešťastně v síti. Lazio za bouřlivých ovacích vedlo nad Interem 1:0. A s Interem to mohlo být ještě horší, kdyby Milinkovič-Savič neorazítkoval z přímého kopu tyčku. Nerazzurri se dokázali oklepat a ve 29. minutě nachystali odpověď. Po rohovém kopu na malé vápno uplatnil důraz v souboji se Strakošou Danilo D'Ambrosio a dotlačil balón do sítě.

Jenomže ani tento výsledek do poločasu nevydržel. Těsně před odchodem do šaten si Lazio vzalo vedení zpátky. Senad Lulić vyslal rychlonohého Felipe Andersona, jehož obrana Interu marně naháněla a Samir Handanovič zůstal po jeho střele k tyči nehybně stát.

Svěřence Luciana Spallettiho čekal náročný druhý poločas, protože k tomu, aby si zajistili Ligu mistrů, potřebovali zvítězit. Lazio se pochopitelně zatáhlo a dobrou taktikou nic Interu nedovolovalo. Změna nastala až čtvrthodinu před koncem, kdy se hosté dožadovali pokutového kopu. Napoprvé to Interu nevyšlo, ale v 77. minutě už byl Mauro Icardi přišlápnut a sudí foukl do píšťalky. Sám Icardi penaltu proměnil a Inter v tu chvíli potřeboval ještě jeden gól.

Na Stadio Olimpico se pak začaly dít věci. Nejprve zbytečně neudržel nervy Senad Lulić a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. A pak přišel pro Lazio další šok. Po rohovém kopu zůstal ve vápně nebráněn Matías Vecino a hlavou otočil výsledek na stranu Interu.

Najednou bylo všechno jinak. Lazio během pouhých čtyř minut přišlo o vedení i výsledek, který by stále zaručoval postup, navíc muselo dohrávat bez vyloučeného kapitána Luliće. Inter byl na koni a v závěru zápasu hrál přesně to, co potřeboval. Biancocelesti už měli málo času, navíc s nimi cloumaly emoce. V nastavení sudí Rocchi vytasil další červenou kartu, tentokrát pro náhradníka Patrica. Inter už výsledek nepustil a po letech se vrací do Ligy mistrů. Na Lazio zbyla jen Evropská liga.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AS Řím 0:1

20.05.2018 20:45

Góly: 45. Gianluca Pegolo (vl.)

Sassuolo nikdy v historii nevyhrálo nad římskými Giallorossi a ani dnešní vzájemný duel na tom nic nezměnil. Ačkoli Vlci z Říma nebyli výrazně lepším týmem, stačila jim jediná branka k výhře nad domácím Sassuolem. Vstřelil si ji brankář Pegolo osobně.

Sassuolo hrálo domácí zápas se známým týmem a hodlalo se vlastním fanouškům odvděčit za bezvadnou podporu třemi body. Trenér Iachini k tomu vybral hráče jako Pegolo, Lemos, Acerbi, Adjapong, Magnanelli, Rogério, Berardi nebo Politano. Hosté nastoupili s Florenzim, Džekem, Strootmanem, Schickem, Skorupskim či Gonalonsem.

Po prvních deseti minutách, kdy se AS příliš často k míči nedostávalo, začali hosté otěže zápasu přebírat. První balon ještě Džeko namířil ještě do náruče brankáře Pegola, ale v další šanci byli hosté důraznější. Po nedůrazné hlavičce se přes Pelusa dostal Florenzi a zkusil křížnou ránu po zemi. Balon se však otřel o tyč!

Také Patrik Schick byl pro domácí Neroverdi velkou hrozbou a jeho neustálý pohyb dělal Rogeriovi či Pelusovi velké potíže. Sassuolo naopak spoléhalo na rychlé protiútoky, které díky dvojici Berardi a Politano zvládalo výtečně. S další nebezpečnou šancí přispěchal Matteo Politano a někdejší hráč AS po několika rychlých kličkách také nebezpečně pálil!

V 19. minutě odvedl velmi dobrou práci na straně Diego Perotti a našel svým centrem naskakujícího obra Edina Džeka. Bosenský kanonýr se sice natlačil k hlavičce, jenže mířil těsně nad bránu! Duel Edina Džeka s brankářem Pegolem se opakoval prakticky po celý zápas. Také ve 23. minutě zkušený kanonýr svého soka pořádně protáhl.

Protiútoky Sassuola znamenaly prakticky vždy velké nebezpečí. Po dalším skvělém úniku Berardi parádně oslovil nabíhajícího Politana, jehož ránu mířící do sítě perfektně vyrazil brankář Skorupski! Římanům stačil jeden bod k jistotě třetího místa a podle toho to na hřišti také vypadalo. Spíše závěrečná rozlučka se sezonou než boj na krev.

Náznaků šancí bylo požehnaně, ale zůstalo jen a jen u náznaků. Pět minut před koncem řádné doby určené pro první půli se k přímému kopu dostali hosté z Věčného města, jenže z toho rezultoval rychlý brejk. Brankář Skorupski nakonec musel včas vyběhnout, aby vystihl nahrávku záložníka Alfreda Duncana do uličky.

Přeci jen se však diváci dočkali v první půli branky. I když většina z nich by asi uvítala míč v opačné síti. Po chybné rozehrávce se balonu ujal stále ještě dotírající Kostas Manolas, který prošel až do vápna a zřejmě centroval na jednoho ze spoluhráčů. Místo toho si ale "vystačil" s brankářem Pegolem, který si jeho nahrávku nešťastně srazil do vlastní brány!

Ani druhý poločas nedodával příliš mnoho nadšení pro tu nebo onu stranu. Ani jednomu z týmů v podstatě o nic nešlo, což se odráželo na chuti hráčů i ozvěně v tribunách. Římanům průběžný stav naprosto vyhovoval, s minimálním úsilím by brali maximum bodů. Posléze se na hřiště dostali také Stephan El Shaarawy za domácí a Khouma Babacar v dresu domácích. Útok nebyl ani na jedné straně něčím, co by oslňovalo.

Dvacet minut do konce utkání a tlak domácích stále nebyl viditelný. AS naopak v klidu kontrolovalo příznivý výsledek a utkání se tempem pomalu měnilo v příjemný trénink. A jeden přetažený centr na Babacara na tom nic nezměnil. "Calma, Calma". Rčení dnešního večera se opakovalo s přibývajícím časem ze střídačky Římanů. Ke třem bodům jim to ale stačilo bohatě.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 1:0

20.05.2018 18:00

Góly: 87. Luca Ceppitelli

Atalanta Bergamo k překvapení mnohých prohrála s Cagliari, které si tak i vzhledem k ostatním výsledkům zachovává prvoligový status. Utkání rozhodl jedinou trefou obránce Luca Ceppitelli, který se prosadil tři minuty před koncem. Cagliari splnilo svůj cíl a je zachráněno, zatímco hosté z Bergama slaví alespoň sedmou příčku a s ní spojené předkolo Evropské ligy.

Domácí Cagliari nehodlalo čekat na to, jak se vyvinou další zápasů jeho konkurentů. V poslední době naopak ukazuje velkou chuť zajistit si záchranu vlastními silami. K vybojování cenných bodů dnes na hřiště vstoupili Cragno, Faragò, Lykogiannis, Deiola, Barella, Farias nebo Pavoletti. Hosté si chtěla pojistit předkolo Evropské ligy a možná ještě zabojovat o základní skupinu. Za tímto účelem se na hřště dostavili Gollini, Caldara, Hateboer, de Roon, Gosens, Iličić, Cristante či Gómez.

V prvních minutách to ale vůbec nevypadalo, že by Cagliari bojovalo o záchranu, nebo že by se favorit z Bergama měl o něco pokoušet. Mnoho nepřesností, špatných nahrávek a vůbec tempo hodící se spíš k polední siestě než k vypjaté bitvě o vše. Snad až v patnácté minutě se diváci dočkali první veké šance. Po povedeném centru se dostal k hlavičce Diego Farias, ale hostující brankář předvedl parádní zákrok a balon vyrazil! Po osmadvaceti minutách se v dresu hostí zranil obránce Robin Gosens a musel být střídán.

Atalanta hrála hluboko pod svou úroveň a její herní podání dnes nemohlo hostující fanoušky vůbec těšit. Nebezpeční panovalo na opačné straně. Diego Farias se ale po krásné individuální akci nedokázal protlačit k zakončení.

První poločas byl minulostí a mnoho diváků zřejmě litovalo, že svůj drahocenný čas nevěnovalo šipkám či baletu. Nicoló Barella se krátce po změně stran dožadoval odpískání pokutového kopu pro domácí, ale hlavní sudí s ním zásadně nesouhlasil. Do hry se poté dostal mladý zázrak Atalanty, útočník Musa Barrow. Ani on ale příliš mnoho důrazu před branou domácích neznamenal.

Atalanta se prala na dálku s AC Milán, který rovněž zápasil o základní skupinu Evropské ligy. Dnes ale byl milánský celek úspěšnější. Změnit to přišla dvojice Sau a Cigarini, ale ani tito dva se dlouhou dobu do hry pořádně nedostávali. V posledních dvaceti minutách bergamský celek pořádně zahušťoval střed hřiště a nedovoloval soupeři se dostat do koncovky. Jeho snahy se potýkaly s neúspěchem.

Když už to vypadalo, že se Atalanta rozejde s Cagliari bez branek a diváci za své zaplacené vstupné neuvidí ani jeden gól, tak se domácí probrali. Stačila jim jediná povedená akce z 87. minuty zápasu. Na rohový kop si vyskočil obránce Luca Ceppitelli, se kterým nikdo včas neskákal. I díky tomu poslal hlavou balon přesně za záda střídajícího brankáře Rossiho a zajistil Cagliari tři body.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Benevento Calcio 1:0

20.05.2018 18:00

Góly: 50. Roberto Inglese

Chievo nedovolilo komplikace a svůj zápas s Beneventem zvládlo, což znamená, že si i v příští sezoně zahraje nejvyšší soutěž. Už jistého sestupujícího skolil jedinou brankou po změně stran Roberto Inglese.

Veronský celek se nechtěl ohlížet na jiné výsledky a s posledním Beneventem chtěl za každou cenu vyhrát a zajistit si záchranu. To se podařilo, i když Benevento nebylo snadným soupeřem.

Na stadionu Bentegodi příliš branek nepadá a ani toto utkání nebylo výjimkou. Domácí se za každou cenu nehnali do útoku a navíc začátek zápasu byl hodně kouskován. První vážnější šanci si vytvořil až Castro, který svojí střelou Puggioniho jenom pozdravil. Ve 34. minutě vypukla na Bentegodi radost, ovšem zbytečná, protože Ingleseho branka nemohla být pro ofsajd uznána.

Jedinou branku zápasu si Chievo schovalo až na druhý poločas. V 50. minutě Puggioni vyrazil nepříliš razantní střelu Hetemaje a Roberto Inglese se rychlou dorážkou postaral o vedení. Benevento se dostalo ke slovu až v 67. minutě a bylo blízko vyrovnání. Do centru zprava se rybičkou položil Parigini a balón těsně minul branku. Chievo si oddechlo a do konce zápasu už hosty do ničeho nepustilo.

Svěřenci trenéra D'Anny obsadili konečné čtrnácté místo, zatímco na posledním umístění Beneventa se pochopitelně nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

AC Milán - ACF Fiorentina 5:1

20.05.2018 18:00

Góly: 23. Hakan Çalhanoğlu, 41. Patrick Cutrone, 49. Nikola Kalinić, 59. Patrick Cutrone, 76. Giacomo Bonaventura - 20. Giovanni Simeone

Šesté místo obsadil v letošním ročníku Serie A AC Milán. V závěrečném kole předvedl dobrý výkon a doma deklasoval Fiorentinu 5:1. Hlavní hvězdou byl turecký záložník Hakan Çalhanoğlu, který měl prsty hned ve čtyřech brankách. Dva zásahy si připsal i mladý Patrick Cutrone.

Dost možná to byl nejlepší domácí výkon pod trenérem Gennarem Gattusem. Škoda jen, že Milán zbytečně ztrácel s týmy ze spodku tabulky, jinak se mohl klidně ucházet o Ligu mistrů. AC Milán začal hodně aktivně a Fiorentina se okamžitě ocitla pod tlakem. V první šanci si vylámal zuby na Sportiellovi Frank Kessié a v té další neuspěl někdejší hráč Violy Nikola Kalinić. Rossoneri své příležitosti nevyužili a Fiorentina udeřila prakticky z první šance, kterou měla. Chiesa ve 20. minutě vysunul Giovanniho Simeoneho, který krásným obloučkem překonal Gigiho Donnarummu. Jenomže Viole vydrželo vedení pouhé tři minuty. Hakan Çalhanoğlu se postavil k volnému přímému kopu a pěknou ranou k tyči překonal Sportiella.

Çalhanoğlu hrál skvělé utkání a ve 42. minutě se postaral o další zásah Milána. Bránícího Oliveiru doslova umotal a pak přihrávkou našel Patrika Cutroneho, který hlavou otočil výsledek. Dobře naladěný Milán pokračoval v ofenzívě i po změně stran a hned ve 49. minutě hlavičkoval zblízka Cutrone a Nikola Kalinić dorážkou zvýšil na 3:1.

Fiorentina se sesypala a Milán toho využil. Po další parádní přihrávce Çalhanoğlua střílel úspěšně na přední tyč Cutrone a už to bylo 4:1. Hosté už po hodině hry využili všechna střídání, takže nemohli na ofenzivní smršť domácích jakkoliv reagovat. Čtvrthodinu před koncem se odhodlal k odvážnému sólu i Giacomo Bonaventura a Sportiello inkasoval popáté. I v Bonaventurově gólu měl prsty nejlepší hráč na hřišti Çalhanoğlu.

AC Milán zvítězil 5:1 a pojistil si šesté místo, Fiorentina bude v příští sezoně v pohárové Evropě chybět.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - FC Crotone 2:1

20.05.2018 18:00

Góly: 23. Arkadiusz Milik, 32. José Callejón - 90+1. Marco Tumminello

Osud Crotone byl dnes odpoledne zpečetěn, neboť hosté nedokázali uhrát ani bod s Neapolí. V kombinaci s dalšími výsledky to znamená sestup maličkého týmu a konec jeho nadějí. Postaraly se o to branky Arkadiusz Milik s Josém Callejónem ještě v první půli a konečná úprava Marca Tumminella už neznamenala prakticky nic.

Neapol věděla, že na změnu umístění už nemá šanci. Zbývalo jí tedy dohrát s hrdostí poslední zápas sezony a nechat plány na vendetu až na příští sezony. V ní se možná nejeden hráč dnešní základní sestavy už neobjeví. Dnes v ní nezačal ani obvyklý kapitán Marek Hamšík, loučil se naopak Pepe Reina. Dočkali jsme se mimo jiné Ruie, Milika, Callejóna, Insigneho nebo Allana.

Crotone hrálo o všechno a mělo o motivaci postaráno. Dnes muselo zvítězit nebo alespoň remizovat a ještě nemělo situaci ve svých rukou. Hodně nepříjemný pocit. O poslední šanci na záchranu ligy bojovali hráči jako Cordaz, Martella, Barberis, Mandragora, Rohdén, Trotta nebo Nalini.

První minuty vyzněly mnohem lépe pro Neapol, které však dělala velké problémy finální fáze. Domácí působili poměrně nesehraným dojmem, ale na nepříliš kvalitní Crotone to stačilo. Marcello Trotta roztáhl po patnácti minutách hru na levé křídlo na Andreu Naliniho, jenž se ale prezentoval hodně nešťastnou střelou. Zieliński na druhé straně hledal na pravém křídle rozběhnutého Callejóna, jenž ale také nezakončil podle představ.

Po dvaceti minutách to Neapoli začalo vycházet. Lorenzo Insigne si na levém křídle narovnal míč na pravačku a vystřelil. Jeho nahrávku možná ještě trefil Arek Milik, ale míč stejně skončil těsně vedle. O chvíli později už domácí ochozy mohly slavnostně křičet. Insigne z pravé strany odcentroval na vzdálenější tyč, kde se do vzduchu pověsil vysoký a hbitý Arek Milik. Jeho zakončení šlo mimo Cordaze, který na míč nedosáhl - 1:0.

Neapol byla jasně aktivnějším týmem a i když se Crotone nedá upřít snaha, kvalitativně na svého soupeře stačit nemohlo. Allan se o chvíli později pokoušel o další zajímavou ránu, kterou poslal těsně vedle. Po třiceti minutách byl osud Crotone snad již definitivně zpečetěn.

Skvělý centr mladého Itala Lorenza Insigneho doklepl na zadní tyči z bezprostřední blízkosti do sítě španělský veterán José Callejón. Jeho trefa nebyla složitá, ale možná o to cennější - 2:0 pro domácí Neapol!

A Partenopei neustávali ve skvělé snaze o nádherné loučení s ligou. Zielińskiho ránu vyrazil brankář Cordaz jen s velkou námahou. Ke konci zajímavého a atraktivního poločasu hbitý Lorenzo Insigne připravil pozici pro Josého Maríu Callejóna. Španělský křídelník pálil z osmnácti metrů pod břevno. Alex Cordaz se prolétl vzduchem a vytlačil balón nad svou bránu!

Minutu po změně stran málem Crotone snížilo. Mohl se o to postarat útočník Marcello Trotta, jenže jeho dorážka do brány trefila jen výborně zasahujícího obránce Koulibalyho. Klíčová postava dnešního večera, Lorenzo Insigne, se prezentovala dalším povedeným výkonem. Jeho rychlé nohy a ještě rychlejší myšlení byly pro Crotone velkým problémem.

Deset minut poté Arkadiusz Milik pálil ze zajímavé pozice těsně vedle. Domácí byli jasnými vládci utkání a jejich držení míče nedovolovalo Crotone zvrat, který si tolik jeho fanoušků přálo. Další branku mohl přidat střídající Dries Mertens, který vypálil hodně jedovatou ránu po zemi. Brankář Alex Cordaz se ale vytáhl a jeho ránu zmařil.

Tři minuty před koncem Cordaz ještě vychytal ránu Poláka Zielińskiho a pomohl k tomu, že Crotone ještě zdramatizovalo utkání. V nastavení totiž Bruno Martella vyvezl balón po levé straně dopředu a naservíroval jej na střídajícího mladíka Marca Tumminella, který snížil. Víc ale Crotone nedokázalo a sestup jej nemine.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - UC Sampdoria 3:1

20.05.2018 18:00

Góly: 4. Mirko Antenucci (pen.), 50. Alberto Grassi, 52. Mirko Antenucci - 66. Dawid Kownacki

Ve Ferraře se může naplno urputně slavit, protože SPAL v roli nováčka dokázal vybojovat prvoligovou příslušnost i pro příští ročník! To se mu povedlo v domácím utkání proti Sampdorii Janov a díky brankám Antenucciho s Grassim. Sampdoria opět nezvládla roli favorita, k čemuž ale "pomohlo" také rychlé vyloučení Caprariho.

SPAL potřeboval bodovat, protože se nechtěl otáčet na své soupeře a jejich výsledky. Zápas začal mnohem lépe pro SPAL, protože už ve třetí minutě napálil Federico Viviani střelou zpoza vápna ruku bránícího Caprariho. Toho sudí ocenil žlutou kartou a ještě nařídil pro domácí pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal Mirko Antenucci a i když Belec vystihl směr, reagovat lépe už nedokázal.

Hostující Doria byla značně otřesena a chvíli jí trvalo, než se dokázala dostat znovu do tempa. Pokoušel se o to viník u první branky, jenže Caprariho ve skvělé pozici zradilo zpracování. O chvíli později se Doria opět dostala do šance. Gianluca Caprari však nedokázal prostřelit domácího brankáře, následně Vasco Regini pálil z dobré pozice mimo branku.

Po třiceti minutách pálil znovu aktivní Caprari, ale dnes to nebyl jeho zápas. Následně totiž po faulu na Felipeho dostal druhou žlutou kartu a byl sudím Di Bellem okamžitě vyloučen! To SPALu hodně pomohlo a dostával se do větších šancí. Alberto Paloschi pálil těsně před koncem první půle mimo.

Poločas druhý začal pro SPAL rovněž lépe. I když se do hry dostal veterán Fabio Quagliarella a hosté začali vypadat víc nebezpečně, skóroval SPAL. Dnes výtečný Federico Viviani výborně centroval před branku a jeho balon do sítě hlavou poslal nehlídaný Alberto Grassi - 2:0 pro domácí SPAL.

Aby Námořníky z Janova náhodou nenapadly myšlenky na možný obrat, zasadil jim domácí SPAL jen o dvě minuty později definitivní ránu. Krásný pas si před vápnem zpracoval veterán Mirko Antenucci, obešel obránce a poslal balon přes brankáře Belece! Jedenáctý gól veterána v letošní sezoně, který je klíčovou postavou prvního týmu.

Přesto se Doria ještě pokoušela o čestný úspěch. Belgický záložník Dennis Praet se dostal do výborné střelecké pozice, ale jeho ránu skvěle vyrazil gólman. V 66. minutě už to Dorii vyšlo. Mladý Polák Dawid Kownacki se dostal před vápno na centr a z voleje jej poslal mimo dosah brankáře Alfreda Gomise - 3:1.

O chvíli později se útočník Mirko Antenucci dostal k hlavičce, jenže jeho pokus jen o malý kousek minul branku veterána Vida Belece. A když v samém závěru hostující obránce Nicola Murru v dobré pozici místo střely volil špatnou nahrávku, bylo o vítězi rozhodnuto. SPAL korunoval povedenou sezonu skvělým posledním zápasem, ve kterém porazil dnes naprosto smutně hrající Dorii.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 1:0

20.05.2018 18:00

Góly: 30. Seko Fofana

Antonín Barák rozhodl o vítězství Udinese v minulém kole a i v tomto zápase měl prsty v jediném gólu, který za devadesát minut na Stadio Friuli padl. Český záložník přihrával Fofanovi, který po půlhodině hry překonal Da Costu. Na trávníku se objevili i další Češi Jakub Jankto i Ladislav Krejčí.

Boloni už o nic nešlo, ale Udinese ještě mohlo teoreticky sestoupit. Zápas byl pro svěřence Igora Tudora důležitý i z jiného hlediska, protože teprve v minulém kole dokázali utnou černou sérii bez vítězství, ba dokonce i bez bodu a fanouškům leccos dlužili.

Udinese začalo lépe a pokoušelo se o častou střelbu, což především ve 20. minutě málem slavilo úspěch. Do balónu se totiž opřel Larsen a za hostujícím brankářem zazvonila spojnice. Za dalších deset minut už se Zebry radovaly, Antonín Barák prostrčil balón na rozeběhnutého Fofanu a ten propálil Da Costu. Za chvíli mohla být radost dvojnásobná, ale Lasagna byl v klíčový moment v ofsajdu, a tak nebyla branka uznána. Už v prvním poločase se na trávník dostal Ladislav Krejčí, který nahradil zraněného Riccarda Orsoliniho.

Boloňa nebyla vůbec nebezpečná a ani po změně stran si nevypracovala výraznější příležitost. Po další ráně Lasagny dobře zasáhl Da Costa a následně si poradil i s pokusem Baráka. V 69. minutě orazítkoval tyčku De Paul a Udine stále vedlo "jen" 1:0. I přesto, že Boloňa vyrovnala hru a místy měla častější držení balónu, její ofenzíva byla naprosto bezzubá. Utkání už do závěrečného hvizdu nic zajímavého nenabídlo, Udinese tak slaví po výhře 1:0 konečnou záchranu.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Turín FC 1:2

20.05.2018 15:00

Góly: 80. Goran Pandev - 30. Iago Falqué, 58. Daniele Baselli

Ani domácí prostředí janovským Grifům nepomohlo k dalším třem bodům. Ty si naopak zcela zaslouženě připsal Turín, který se prosadil díky zásahům Iaga Falquého a Daniele Baselliho. V posledních deseti minutách se sice prosadil domácí Goran Pandev a navíc mohli domácí využít početní přesilovku, ale další branky přidat nedokázali.

Hodně nabitý nedělní program v italské lize načal Janov, který se chtěl poprat o tři body i čest po zpackané sezoně s Turínem. Domácí nasadili opory jako Perin, El Yamiq, Izzo, Veloso, Bertolacci, Laxalt či Lapadula a pro některé z nich to možná bylo poslední utkání v dresu Janova. Hostující se rozhodl pro hráče jako Bonifazi, Rincón, Baselli, Ansaldi, Falqué, Berenguer nebo Belotti.

Moc pohledné utkání to dnes v Janově nebylo. Především kombinace se nedařila ani jednomu ze soupeřů a často bylo vidět, jak se útočící hráči zlobí na nepřesnosti spoluhráčů. Mladý obránce Pereira jako by se na utrpení v kombinaci nemohl dívat a zvolil tvrdou dělovku. Jeho ránu z pětadvaceti metrů ale mladý brankář Vanja Milinković-Savić chytil i přes jisté potíže.

Janov hrál v úvodu přeci jen lépe a po dvaceti minutách rozehrával ze slibné pozice standardní situaci. Oblíbený technik Miguel Veloso však míč poslal jen do dobře postavené zdi. O chvíli později už domácí prohrávali. Chybovali totiž v obraně, do vápna obdržel míč Andrea Belotti a všiml si nabíhajícího Falquého. Zkušený křídelník si naběhl před prázdnou bránu a poslal míč lehce do sítě - 1:0!

Ke konci první půle se zranil obránce Izzo a musel střídat za Omeongu. O chvíli později ukončil poločas dobrou střelou Iuri Medeiros, který ale brankáře Milinkoviće-Saviće ranou ke vzdálenější tyči nepřekonal. Do druhého poločasu už vlétl zkušený střelec Goran Pandev a jeho pokyny byly jasné - zvrátit nepříznivý stav. Ránu Diega Laxalta posléze musel likvidovat brankář Milinković-Savić.

Andrea Belotti se o chvíli později pokoušel v tísni hlavičkovat, jenže minul. Janovu dělala dnes obrana velké potíže a Turín jeho chyb využíval. V 58. minutě bek Ansaldi přihrál z levé strany před odkrytou bránu, kde stál úplně volný Daniele Baselli. Mladý záložník bez potíží lehce tečoval míč za čáru - 2:0.

Na hřiště se o chvíli později dostal také častý návštěvník lékařských týmů Giuseppe Rossi, který se snažil zakončovat skluzem. Jenže jeho pokus byl zblokován do zámezí. V 80. minutě se domácí přeci jen dočkali. Po zkažené kombinaci vyrazili Grifové do brejku, který se snažil před dotírajícím Lapadulou odpálit míč. Poslal jej ale jen vedle sebe do šance Goranu Pandevovi, který obloučkem lehce překonal Milinkoviće-Saviće.

Turín si utkání zkomplikoval sám a hodně jej zdramatizoval obránce Cristian Ansaldi. Sedm minut před koncem totiž dostal za hloupý faul další žlutou kartu, takže následovat musela karta červená. Svůj tým tedy oslabil a mohl jen děkovat Goranu Pandevovi, který minutu před koncem trefil jen břevno!

Více informací k zápasu

Juventus FC - Hellas Verona 2:1

19.05.2018 15:00

Góly: 49. Daniele Rugani, 52. Miralem Pjanić - 76. Alessio Cerci

Konec jedné epizody, konec jedné éry. Gigi Buffon odchytal svůj poslední zápas za Starou dámu. Zápas, ve kterém Juventus zvítězil nad Hellasem Verona 2:1 a oslavil mistrovský titul. Branky na Juventus Stadium padaly až po změně stran.

Už před zápasem bylo jasné, že na výsledku prakticky nezáleží. Juventus byl jistý mistr, Hellas jistý sestupující. Veškerá pozornost byla upřena na legendu - Gigiho Buffona, pro kterého to byl poslední zápas v dresu milovaného Juventusu.

Zpátky k samotnému zápasu. Utkání mělo svižné tempo, Juventus byl aktivnějším týmem, ale první pozdrav směrem k Buffonovi vyslal Farés. Po půlhodině hry rozehrál Hellas rohový kop a nechybělo moc, aby si Lichtsteiner vstřelil vlastní gól. Až ve 32. minutě zahrozil i Juventus, rána Maria Mandžukiče skončila na skvělém zákroku brankáře Nícolase. Tlak Juventusu před koncem prvního poločasu značně sílil a další pokus vyslal na Nícolasovu branku Paulo Dybala.

Buffonův rozlučkový zápas přinesl první branku až po změně stran. Čtyři minuty po začátku druhého dějství rozehrála Stará dáma rohový kop nakrátko, Costův projektil Nícolas vyrazil a Mario Mandžukič dorážkou poslal Juventus do vedení. Krátce na to rozehrál precizně volný přímý kop Miralem Pjanič a Nícolas proti jeho střele zůstal jen stát - 2:0.

Juventus Stadium vytvořil výbornou atmosféru a pochopitelně byl velmi často vyvoláván Gigi Buffon. Ten nešetřil pozdravy ani úsměvy. A v 63. minutě to přišlo, Allegri Buffona stáhl a divákům v hledištích se vehnaly do očí slzy. Dojat byl i gólman.

Utkání se samozřejmě ještě dohrávalo a Hellas čtvrthodinu před koncem snížil. Po pěkné akci překonal náhradníka Pinsoglia Alessio Cerci. Juventus měl v závěru ještě pokutový kop a k jeho exekuci se postavil Stephan Lichtsteiner, jenž rovněž odehrál poslední utkání. Jenomže švýcarský zadák nechal vyniknout Nícolase. Juventus vyhrál v posledním zápase Gianluigiho Buffona 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC38305386:2495
2.SSC Neapol38287377:2991
3.AS Řím38238761:2877
4.SS Lazio38219889:4972
5.Inter Milán382012666:3072
6.AC Milán3818101056:4264
7.Atalanta Bergamo3816121057:3960
8.ACF Fiorentina381691354:4657
9.Turín FC3813151054:4654
10.UC Sampdoria381661656:6054
11.US Sassuolo3811101729:5943
12.Janov CFC381181933:4341
13.Udinese Calcio381242248:6340
14.Chievo Verona3810101836:5940
15.Bologna FC381162140:5239
16.Cagliari Calcio381162133:6139
17.SPAL 2013388141639:5938
18.FC Crotone38982140:6635
19.Hellas Verona38742730:7825
20.Benevento Calcio38632933:8421

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nech žije Juventus a odchádzajúci Buffon! :-) Forza Juve! O rok budeme ešte silnejší.

https://www.facebook.com/groups/94985598137/ - naj skupina o Juventuse :-)

Reagovat
Largo

“Nej skupina o Juventuse”

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Už chápu ty Fedeho instastories a hashtagy z posledních dní #FINDTHEZEBRA

https://twitter.com/juventusfc/status/997892365414293514 žeru ho

Reagovat
pistacik11

Reagovat
Furia Ceca

Taky mi to docvaklo

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz:

Taky přímý přenos na Sport 2 končil nastupujícím Bernardescim? Já na to teď koukal na O2 a je to tam useknutý

Reagovat
svkmd

bolo aj odovzdanie poháru na sport 2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Berna šel přeposlední z hráčů po něm šel trenerskej tym potom solo Allegri a na konce Gigi

Reagovat
smazaný uživatel

Marek Hamšík má údajne na stole lukratívnu ponuku z Číny

Mysli na repre a do Ciny nechod.

Reagovat
Ferguson6

Ktorý Slovák kedy myslel na repre, keď si mohol vybrať neatraktívnu pičovinu za veľké peniaze pred lepšími ligami a klubmi?

Reagovat
fenixLFC

nasrat repre ale nech ide do nejakej lepsej ligy...zazit za celu karieru iba taliasnako a cinu a nikdy si nezahrat na najvyssej urovni...

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
pistacik11

Taliansko není najvyššia úroveň?

Ako Neapol není top klub, ale je v tesnom závese a keď si pozrieš rozlúčku Mintala, či Buffona, to stojí zato.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
10

každej není jako hráči Liverpoolu, co utíkají do PD...

Reagovat
homeles8
Reagovat
smazaný uživatel

Snad sa Kalinic tou dorazkou predal niekde velmi daleko

Reagovat
F.Torres

Barak 7+4 prcni rok v serii vydarenej

Reagovat
smazaný uživatel

za udržanie SPALu 2013

Reagovat
PISTOLERO

Přál jsem to Crotone

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!!!

Reagovat
GEGE

De Vrij ty mrdko karma ti to vrati... Merda Lazio

Reagovat
Coutinho10

Jooooooo Inter fantazie...konecne je LM zpet

Reagovat
Hokaido

Těším se na ně. Navíc jsem se s kámošem před sezonou vsadil o litr, že Inter skončí do 4. místa.

Reagovat
Coutinho10

tak to gratulace...super odhad tahle sezona LM ještě neskoncila a uz se tesim na pristi jenom ty casy od 21:00 a 19:00 budou trochu nezvyk

Reagovat
smazaný uživatel

Takže v suchým

Reagovat
Pipo123

Joj skoda, boli sme lepsi, Hlavne to pokazil Lulic, taku hlupost spravit. Nevadi, sezona bola vyborna, Forza Lazio

Reagovat
pistacik11

Takto si to posrať, to dokáže fakt asi len Lazio

Reagovat
PISTOLERO

Je to taaaaaaaaam Ale Lazia mi je líto, viděl bych je tam radši než AS

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre ti to jebe

Reagovat
Alberto Aquilani

Som si v polčase hovoril, že toto už nemôže ani Lázio dojebať... a môžu

Reagovat
Hokaido

Icardi je fakt golovej, ale nemůžu si pomoct... Jakmile je mimo vápno, tak je prostě úplně k ničemu.

Reagovat
Tomanatura

Celou svoji karieru. Jeho prednost je v tom, ze dava goly aj kdyz tym hraje uplne hovno jak Inter uz par roku

Reagovat
lnterista

Vzdyt byl dneska marnej

Reagovat
10

poslední zápasy extrémně, hlavně i v zakončení, což jsem u něj dřív neviděl

Reagovat
lnterista

Jj nechtel jsem byt tak prisnej ale jak rikas

Reagovat
vilp

Reagovat
Votas

čertví jestli už taky někde nepodepsal...ten konec sezóny měl tragickej. Ale každopádně 29 gólů není špatnej počin a...nejmladší double capocannoniere v historii Serie A.

FORZA MAURITO

Reagovat
10

možná mu jen Sampaoli řekl, že bere Higuaina

Reagovat
Votas

To si myslím že tuší, že je prostě nechtěnej. Spíš jestli se Wanda někde nerozjela s Raiolou.

Ale jen tak mimochodem, že takovej střelec pojede na Mistrovství poprvé třeba až v 29 letech je fakt psycho.

Reagovat
DelPiero137

Musi to byt psychicky velmi narocne kor ked ide na jeho ukor Gonzalo... Mali by ste ho predat za 100+ mega a hned by sa objavil v prepre. Tento svet je sialeny.

Reagovat
Maritazzi

Lazio

Reagovat
danko10

Špaletao má postupy do Ligy Majstrov v poslednom kole na Olimpicu, výhrou 3:2, po absolútne ohavnom výkone, zmáknuté.

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio me uz neprakvapuje, nechci je nejak ani urazet, ale oni jsou prototipem klubu ktery se dokaze posrat z kazde slozitejsi situace.Ten klub to ma v DNA.

Reagovat
10

Lazio ale pracuje dobře, ždímou to na maximum, kdyby to samé platilo pro Inter nebo AC, tak jsou úplně jinde...smích patří spíš jim

Reagovat
Pipo123

Konecne niekto nieco pozitivne, Nechapem ten vysmech na Lazio, Ved berú 3x menej nez hraci AC, Juve, AS ci prave Interu, ten team hral svoje maximum tento rok a v kazdej súťaži isiel daleko, Tare odvádza skvelu robotu, Inter zivotne potrebuje LM kvoli prachom, Lazio je za leto v pluse 50 mega na odchodoch, teraz pojde urcite SMS, ten klub postupne rastie a nemusi sa spoliehat na prachy v LM, Myslim ze kazdy rok je Lazio kvalitnejšie, Inzaghi tiez rastie a musi sa zlepšiť, to plati ale pre cely klub. Ja som happy za tuto sezonu aj za futbal co sme predvádzali.

Reagovat
10

...ale rád vás nemám

Reagovat
Pipo123

Btw, co vravis na toho mladého Ramosa? Mne sa v tych zapasoch kedy ide o vela dost páčil, aj proti vam hral vyborne, dnes tie suboje neprihrával, skor mal problem rozohrať loptu a par x zle prihral. Mohol by nahradit De Vrija, od budúcej sezony by sa mi pacila dvojica Ramos, Caceres a k nim niekto na lávu stranu obrany.

Reagovat
Dejwa

Klasicky po Interovsku, jinak bysme to nedali a teď hlavně udržet Cancela..

Reagovat
doNny

De Vrij Interista jak víno a vůbec nechápu, jak ho může Inzahgi za takových podmínek nasadit

Každopádně to je na psychiatra, tohle není poprvé v zápasech, kdy o něco jde

Reagovat
danko10

De Vrij aspoň nebude mať starosti s balením sa a s predajom rímskeho baráku. Iba si skočí na poštu po šek od poisťovne. Čávo.

Reagovat
pistacik11

ale tak pri tej penalte aj dosť smoly mal no, ináč výkon dobrý

Reagovat
Votas

Důležitej krok...snad nám to pomůže udržet nějaký hráče. Pořád není co slavit, je to 4. místo a ne titul, ale snad sme konečně překonali 256tej rok 0 a může to právě k těm titulům začít směřovat. Pro Lazio hodně krutý, ale my to holt potřebujem víc.

Vzhůru k světlým zítřkům.

FORZA INTER

Reagovat
Jajinek

Ahoj Ligo Mistrů...6 let jsme se neviděli, ale jsme zpátky!!!

A nalosujte nam Real :)

Forza Ragazzi!!!

A je mi fakt jedno, jak jsme se k tomu protrapili

Reagovat
Inter Eterno Amore

Presne hneď mi napadlo, že chcem Real vyhýbaju sa nám ako Juve s MU

Reagovat
Ferguson6

Tak slabého rozhodcu som túto sezónu ešte nevidel a to chodievam na 3. ligu stred. Predpokladám, že spolu s de Vrijom mal pod svojím dresom dres Interu. Hlavne byť Lotitom, tak po tej penalte volám kustódovi nech de Vrijovi vyhádže veci zo šatne a zakážem mu do nej vstup, nech si ide do interistickej, kokot ušatý.

Ale keď sa pozriem na to, ako dopadla sezóna mojich obľúbených tímov (Metz a Hamburg vypadli, Sporting tesne nepostúpil do LM, Rangers dojebali boj o 2. miesto, Arsenal sa do boja o LM ani nezapojil, Feyenoord detto), tak som presne takýto scenár u Lazia čakal. Na druhú stranu je to asi aj tak jedno, okrem Juve v LM dlhodobo aj tak žiadny taliansky tím nemá šancu, keďže všetky ostatné sú priemer, max. jemný nadpriemer.

Reagovat
10

vždyť ho nemuseli stavět, je to jen jejich debilita, že v takovým zápase postaví hráče, co příští sezonu bude hrát za soupeře a je v jeho zájmu hrát LM...bez ohledu na to, jestli to dneska De Vrij nějak významně posral, což si třeba nemyslím

Reagovat
Furia Ceca

Přál jsem to Laziu... Ale co si bdueme povídat, Inter v LM toho pro italskej fotbal udělá víc. Inter, v Evropě, kde nebude muset čelit italským urputným defenzivám, může být stejným překvapením, jako letos AS nebo Liverpool.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Furia Ceca

Dobře, trochu jsem to přehnal Kór, když teď vidím, že budou až ve 4. koši

Reagovat
mayday

Kde to vidíš?

Reagovat
Votas

na wiki třeba

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Inzaghi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio môže byť rado, že nechytilo päťku, pretože tie naše 2 brejky v posledných minútach boli gólové Každopádne výhra poteší, ale postup do LM ešte viac De Vrij aj keby sa v Interi nepresadil, tak jeho prestup bol splatený už dnes - keď fauloval Icardiho a vyrobil penaltu Takže ešte síce za Inter neodohral ani jeden zápas, ale už môžeme zhodnotiť jeho prestup ako výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To ma Lazio za to, ze boli predajne kurvy interu. A Spalletti dufam nejaky debakel v LM schyta

Reagovat
smazaný uživatel

neboj o rok takto pojdete aj vy na ukor AC

Reagovat
Ferguson6

to skor pojde niekto na ukor Interu, ale pochybujem, že AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Rip

Inter je zpátky jo!!! Konečně jsme se dočkali!

Reagovat
cresposuper

Grazie ragazzi Po siestich rokoch je to obrovska satisfakcia.

Reagovat
jany kozak

Pipo zijes?

Reagovat
Pipo123

Ja som Ok, som happy za sezonu Lazia, ci hrame EL alebo LM tak to nic nezmeni na tom ze fandím Laziu, to je laska na cely zivot a je jedno Aku hrame sutaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Byli jste super celou sezonu, strasna skoda toho vypadku v EL.

Reagovat
Ferguson6

to,ž e fandíš Laziu neznamená, že máš byť happy za dojebanu sezonu v poslednom zápase

Reagovat
pistacik11

S tým rozpočtom, to rozhodne není dojebana sezóna. Srať ich môže jedine Salzburg, ináč veľmi v dobrá sezóna. Škoda tých dvoch minút dnes.

Reagovat
Ferguson6

Tak práve Salzburg a toto je to isté, proste s Interom vypadli z LM, nie je v tom rozdiel. Keby skončili 5. z 5. miesta a nižšie ok, ale oni boli 4. a mali príležitosť proti slabučkému Crotone, ktorému síce šlo o záchranu, ale stále slabučkému. Tam to mali rozhodnúť a tým, že nevyužili zaváhanie Interu sa prakticky sami odsúdili k dnešku. A ak sa celú sezónu pohybuješ v oblasti LM a nakoniec sa do nej nedostaneš v poslednom kole, tak to proste je neúspech.

Reagovat
Pipo123

Ale co vas ta LM tak vzrusuje? Aj hracov, Ved ta sutaz je poslednych 10 rokov o 3-4 kluboch, ja moc nevnímam rozdiel medzi EL a LM. Vzdy sa tesim na sezonu, pre mna je teraz najhorsie to čakanie na zaciatok sezony

Reagovat
Ferguson6

Tak rozdiel je tam v desiatkach miliónoch eur, to je podľa mňa celkom vzrušujúce, najmä pre klub ako Lazio, ktorý nevlastnia východní miliardári. Ale tak ty si očividne človek, ktorému je úspech Lazia ukradnutý. Len potom nerozumiem, aký to má pre teba zmysel, fandiť.

Reagovat
Pipo123

Lebo som zacal fandiť Laziu ked sa mu nedarilo, pre mna je hlavne ked na trávniku nechajú vsetko, dnes hrali na 100%, aj Lulic ci De vrij. Toto Lazio ma baví, napredujeme kazdy rok a verim ze tej LM sa dočkáme, aj EL ma svoju kvalitu a je zabavne tie zapasy sledovat

Reagovat
Alberto Aquilani

Toto je jeden z najhlúpejších názorov vôbec. Ligu tiež vyhrali za posledných 10 rokov len 3 tímy, načo ju vôbec hráte? Nebolo by ti lepšie, keby ste boli v Serii B?

Reagovat
Pipo123

Já LM nesledujem, skoro vôbec, pretože si tú súťaž privlastnila trojica Bayern, Barcelona, Real, občas si pozriem zápasy Juve a tento rok aj AS, kopec fanúšikov Lazia o LM sníva, no já nespadám do tej kategórie, pre mňa je ďaleko viac zaujímavá Seria A. Neviem prečo to tak je, dakedy ma pritom LM bavila, si spomínam keď som sledoval Deportivo, Valenciu, Porto, to staré Monaco, AC, vtedy to bolo vyrovnané, dneska niekto natrafí na Real, Barcu či Real a v 90% prípadoch to končí debaklom pre súpera.

Reagovat
Pipo123

A možno je to aj preto lebo viem že Lazio na LM nemá, teda nemá tam na nejaký úspech, o to viac je možno pre mňa zaujímavá EL alebo Coppa kde je ako taká šanca že môžu vyhrať. Možno keby Lazio kúpi nejaký arab a pumpuje tam miliardy tak by som potom zmýšľal inak a chcel vyhrať LM atd. fakt netuším, no momentálne si myslím že pre Lazio je tá EL tak akurát.

Reagovat
Ferguson6

Ale bez peňazí z LM Lazio nikdy na viac mať nebude. Navyše D hraním v LM sa zvyšuje šanca udržania kľúčových hráčov a možnosť získania lepších hráčov. LM nie je ani zďaleka len o tom vyhrať ju. To je rovnaké ako KHL, pre Slovan je oveľa výhodnejšie hrať tam, aj keď bez úspechov, než byť v slovenskej lige a mať šancu na titul každý rok. Inak AA to napísal pravdu.

Reagovat
Pipo123

Já len tvrdím že má LM nebaví, proste ju ani nesledujem.

Reagovat
Ferguson6

A kvôli tomu nechceš, aby v nej Lazio hralo?

Reagovat
Pipo123

Nie že nechcem, rád nás tam uvidím, ale moc ma to netrápi či EL alebo LM,raz sa tej LM dočkáme

Reagovat
Ferguson6

Tak koľko na to Lazio teraz čaká? len 11 rokov?

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

;Ale veď já nás tam chcem vidieť, no nebudem úspešnú sezónu zatracovať tak ako polovica sezóny, tento rok ma Lazio bavilo, ten team rastie každým rokom a verím že bude aj LM, keď čítam komentáre niektorých fans Lazio ako by teraz vyhodil trénera, polovicu hráčov len kvôli tomu že sme sa nedostali do LM tak mi zostáva rozum stáť.

Reagovat
pistacik11

Sklamanie to môže byť, ale nie neúspech. To ako keby si povedal, že je neúspech keď naša hokejová repre vypadne v semifinále. Taktiež to je sklamanie, lebo finále bolo blízko, ale za neúspech to brať nejde.

Reagovat
Ferguson6

Pokiaľ sa celú sezónu pohybujes na 3/4. mieste a nakoniec skončíš kvôli poslednému kolu 5. tak je to neúspech.

Reagovat
pistacik11

Neskončili tam kvôli poslednému kolu, liga ma 38 kôl. Ten bod mohli uhrať a v zvyšných 16 zápasoch v ktorých nevyhrali, nevynímajúc tento.

Reagovat
smazaný uživatel

dojebanu sezonu ma leda arsenal, jako kazdy rok :D

Reagovat
smazaný uživatel

preto lebo je to nacisticke muzstvo ci preco?

Reagovat
jany kozak

to som rad bolo mi aj luto hracov Lazia takymto sposobom prehrat podobne ako predtym Inter s Juve len som skor narazal na toho De Vrija asi to uz nebude tvoj oblubeny hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Bal som sa ked tam isiel Rano, nakoniec to nestihol pokazit :)

Reagovat
Rip

Škoda jenom, že Icardi dneska zamrdal ty svoje šance mohl se osamostatnit v tabulce střelců.

Reagovat
Tomanatura

Pamatuju si jak mel jit Milinkovic Savic do Fiorentiny a myslim ze na letisti si to rozmyslel a sel radsi do Lazia. Dost sem tehdy nechapal, vo chce v takovem klubu, ze Viola je o dost vys. No a kde je ted Lazio. S tim jejich rozpoctem respekt

A taky Napoli 91 bodu Je to strasne drsne, umze ani v takove sezone nedali titul, ale Juventus je holt kadrem uplne jinde nez zbytek ligy.

Reagovat
Pipo123

Presne tak, ten team rastie, Po výpredaji v lete sa vravelo ze skoncime na 10 mieste, Tare odviedol skvelu robotu. Odisiel Biglia, Hoedt, Keita, cakam ze teraz pojde SMS, som zvedavy Ako zainvestuje do posil, prachov ma viac nez kedykolvek v minulosti.

Reagovat
jany kozak

to ma najviac mrzi ze keby ste dali tu LM tak by ste asi nemuseli predavat a ostal by tim pokope, teraz asi fakt odide minmalne SMS som zvedavy na tie posily

Reagovat
johan14

Gratulácie Interu. Od čias pôsobenia Mourinha im zo sentimentu držím palce, tak som rád že postúpili. Bolo by pekné keby sa stretli s MU a José by zavítal na staré pôsobisko. Boli to skvelé časy, treble a tak.

Reagovat
Pipo123

Curva prekvapila ked zorganizovala choreo na hlavnej tribune, asi najkrajšie co som u Lazia videl

https://ibb.co/iW7srT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

uz len spodok chybal: https://snag.gy/jbBf5h.jpg

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Však je všeobecne známe, že Lazio je fašistický klub

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ED91

Reagovat
Pipo123

https://ibb.co/h3YAd8 Ten stadion je super ked je vypredane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Vypredane Olimpico a SS je genialne. Skoda ze nie je viac takychto zapasov.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Pipo123

To lúčenie Milinkovica pred Curvou vyzeralo ako keby uz odchádzal, mam pocit ze ten prestup do Man U je hotová vec.

Reagovat
svkmd

Snáď do toho zhnitého Manchesteru nepôjde

Reagovat
madridcan

Inter aj Lazio rozburia v Lige Majstrov vody uplne rovnako-cize asi ako mláka na púšti Ale prijemna zmena. Kazdopadne ak nekopnu cez leto do vrtule na prestupovom trhu, tak nech sa pripravia v decembri na EL...ak vobec.

Reagovat
Houfi

Nikdy jsem nevěřil, že to někdy řeknu, ale je mi Lazia líto..za ty peníze který mají k dispozici je to i tak skvělá sezóna a úspěch, nevěřím že Inter v LM něco předvede, na druhou stranu všechny tři ostatní týmy mají na to hrát minimálně čtvrtfinále takže to pro italský fotbal nemusí být vůbec špatná sezóna

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Inter Eterno Amore

A opravte tú tabuľku prosím

Reagovat
stuff

Nejak som to podvedome tomu interu prial. Asi kvoli tomu, ze sa naozaj bojim velkeho vypredaju z Lazia, aby potom neskoncili v tabulke bez bodu. Azda toto pomoze udrzat Skriniara, Broza a Icardiho a skusia okolo toho postavit tim.

Na druhej strane vypredaj Lazio zazilo uz parkrat a vzdy sa dokazali vratit. Obrovsky respekt tomu timu a aj Inzaghimu. Ak by sa hralo na zasluhy, tak su v tabulke treti.

SMS bol inde ako zvysok pola. Ta suma, za ktoru pojde musi byt astronomicka a obavam sa, ze on uz prerastol aj Juve. Hraci na takejto urovni juve skor opustaju, ako don chodia. Kiezby som sa mylil, nasu zalohu by posunul o par urovni vpred.

Azda Inter tuto sancu vyuzije, trochu sa financne pozbiera, urobi dobre kroky a bude najblizsie roky dalsim neapolom - tj. Talianskym klubom, za ktory sa v Europe netreba hanbit.

So vcerajsim vykonom(alebo s par dalsimi, co som videl za posledne tyzdne) v Europe nemaju co hladat.

Reagovat
Pipo123

Nebral by som to tak negatívne, v tom Inzaghiho hura futbale vyletelo viacero hracov, SMS pojde, prave jeho odchod moze posilniť Lazio. Získané peniaze mozu investovať do inych hracov. Dolezite je aby Inzaghi prestal brat ohľad na hracov co hraju len vdaka zásluhám, Lukaku uz davno prerástol Lulica a aj tak bol na lavicke, aj Radu uz nemoze hrat kazdy zapas.

Odchod Milinkovica bude boliet, ale aj tak som toho názoru ze viac by nas bolela strata Alberta, jeho absencia v zavere sezony bola kľúčová, pritom Anderson hral skvele, lenze Alberto je uplne ina liga co ukazuje aj jeho pocet golov a asistencií. Strakosha, Ramos, Marusic, Lukaku, Alberto, Anderson, Immobile, okolo nich musi Lazio stat v budúcej sezone. Ta stara garda ako Basta, Parolo, Lulic a Radu uz sa musi pomaličky presunúť na lavičku, len sa bojim ze to Inzaghi nespraví.

Reagovat
cresposuper

Az na toho Parola, ten je podla mna stale lepsi nez Murgia.

Reagovat
Pipo123

Murgia musi ist na hosťovanie, Ja chcem a Dufam te sa pokúsime o Sturara. Problem Lazia bol v tom ze Inzaghi nevypustil ziadnu sutaz, v 14 ludoch chcel vyhrat Coppu, EL a dostat sa do LM, to bolo proste sialene, od talianskych trénerov sa takyto prístup nevidi, mozno len v Juve kde do toho idu na plno, hraci maju v nohach vyše 50 zapasov v sezone, my nie sme Atletico aby sme si take nieco dovolili, blbe je ze Inzaghi bol ku vsetkomu blizko, kusok od finale Coppy, kusok od finale EL a kusok k LM, no nema ani jedno. Do buducna by si mal stanovít prioritu, tak ako to v istom okamihu spravil Neapol.

Reagovat
Tchn69

Ako to je s tym SMS ? Chcete za neho co najviac penazi alebo si myslis ze by pripadala do uvahy aj mozna vymena za nejakeho hraca ci hracov a mensi doplatok ?

David Luiz,Zappacosta,Emerson,Pedro,Batshuayi,Van Ginkel... bolo by z coho vyberat

Reagovat
Pipo123

Všetko nereálne, každý koho si vymenoval zarába viac než ktokoľvek v Laziu, u nás je strop 2,5 milióna eur ročne, myslím že to má Immobile.

Reagovat
stuff

Ja tiez Vam verim, ze to date. Aj ze odchod Savica za kilo Laziu prospeje. Ale nejak podvedome verim viac tomu interu so Spalom. Kym si prebudovane Lazio sadne, moze to chvilu trvat a azda to sadne ako tento rok.

Reagovat
Pipo123

Já nečakám nejaké prebudovanie Lazia, ak odíde SMS tak za neho sa dá nájsť náhrada, až sa núka možnosť prejsť na 3-4-2-1 a hrať v útoku Alberto, Anderson - Immobile. prípadne by som bol strašne rád ak by sa podaril ten Cristante do Lazio strata bude možno De vrij, ale toho myslím nahradia viac než dobre, mne sa napríklad De Vrij tento rok moc nepáčil, stále to bol náš najlepší obranca, no mal asi najhoršiu sezónu v Laziu, príde mi že stratil rýchlosť, robil veľa chýb, celkovo ako keby mu ten hurá futbal Lazia vôbec nesedel, ale to platí pre každého stopéra Lazia

Reagovat
Alberto Aquilani

K rímskemu mercatu:

Ač sme teraz zaznamenali historický úspech v LM asi za posledných 35 rokov, ten káder je podľa mňa potrebné poriadne prevetrať. Prvého, koho by som poslal k vode je MANOLAS. Jeho sezóna bola zo všetkých jeho rímskych jednoznačne najslabšia. Prehrával osobné súboje, často bol pozične mimo a najmä, vôbec z tej stopérskej dvojky Fazio - Manolas necítim chémiu a nehodia sa k sebe. Bohvie, ako na jeho výkony vplýval fakt, že už bol 1 a pol nohou v lete v Zenite. Ale rozhodne mi za ním po tejto sezóne ľúto nebude. Vlastne jediný, koho by som si z tých stopérov nechal je FAZIO, ktorý je posledné 2 roky najlepší rímsky stopér. Má síce svoje muchy a pár krát mu už zápas nevyšiel, inak si ale dokáže udržať vysoký štandard. JESUS mal super začiatok a najmä s Faziom mu to išlo, ale znova sa veľmi zhoršil, a asi by som tiež neplakal, i keď uňho je fajn, že je na tej lavici ticho. Chcel by som na stopéra RUGANIHO. Je to mladý Taloš, navyše by sa mi páčilo ujebať ho Juventusu. A hrozne by ma potešilo, keby sme nasrali dvojicu Inter - Lazio a nejak skúsili ešte vyfuknuť De VRIJA :mrgreen:

Co sa týka back Upu za Kolarova, už len v lige je pár veľmi zaujímavých mien - Biraghi, Massina, ale bral by som aj Ali Adnana, či zo zostupujúceho Beneventa Letiziu. Otázne je, kto bude ochotný prísť sadnúť si, ale dúfam, že sa to nebude riešiť nejakými týpkami s urvanými kolenom zo Sportingu.

Na pravo musí odísť Peres a zaňho by som áno, pokojne a veľmi rád zobral LICHTSTEINERA. Presne taký zmrd nám chýba, v Ríme by bol číslo 1, navyše mať ex laziálske kraje by bolo na slzičku od šťastia. Na pravo ma inak nikto moc iný nenapadá, určite sa bude počítať s Karsdorpom ako staronovou novou posilou.

Stred poľa je najakútnejší a hlavný problém. Musí odísť jeden z dvojice STROOTMAN - PELLEGRINI, a asi by som si nechal Taloša, ktorý ešte má veľkú šancu na zlepšenie, Kevin ma nebaví, jeho futbal je oničom, takže za 35 hocikam, i keď do Juventusu by nemusel. GERSON už bohužiaľ nemá nijakú cenu a jeho zmrd tatko na hosťovačku v rámci Talianska aj tak nepristúpi. Mal by odísť aj GONALONS, ktorý toho predviedol pramálo, a chcelo by to na pozíciu De Rossiho iný typ futbalistu. Ideálne TORREIRA, ale strašne by ma potešil aj LOBOTKA a asi by som sa nebránil BANEGOVI, i keď v Interi zhorel. Pak by bolo dobré aby tam bol nejaký frajer, ktorý to vie posunúť, dať tú finálku? ČORIć? Ja neviem, nepoznám, nič neočakávam.

Čo sa týka útoku, osobne by mi stačil len príchod CHIESU, za ktorého by som kľudne obetovať DEFRELA (ktorý zabil rok v Ríme a len ťažko sa z toho dostane) a PEROTTIHO, čo mi je ľúto, ale Diego hrá strašnú vodu na tom krídle. K tomu jeho prvému super polroku pod Spallettim na false 9 sa nedokázal na krídle absolútne priblížiť, akoby ho presun na "jeho" krídlo totálne zabil. Nebaví ma a radšej by som si nechal SHARAAWIHO, ktorý je mladší a gólovejší. Podľa mňa by krídla Sharaawi - Under, s tým že by tam bol Chiesa ktorý môže na oboch stačili. Prípadne pravé krídlo môže v pár zápasoch zahrať aj Schick (alebo tam chodiť z lavice, keď to bude treba urvať fyzicky), či pri vyriešení beka alternovať aj Florenzi, či dokonca aj Nainggolan, ktorý tam hrá na tejto vysunutejšej pozícii lepšie. Podľa mňa DŽEKO - SCHICK do útoku stačí. BALOTELLIHO by som chcel iba v prípade, ak jeden z nich odíde, inak nevidím dôvod mať takto silných 3 hroťákov. Nefungovalo to ani túto sezónu. Defrel bol síce vkuse zranený, ale na tom strede nehral aj tak nikdy a nehral yb tam ani zdravý. A keď už silou mocou chceme 3 hroťákov, tak by som chcel niekoho ako je ANTENUCCI zo Spalu.

Ad. ALISSON. On je ten zlomový bod, ktorý ale určí smerovanie mercata najviac. Ak by sa mal dobre speňažiť, chcel by som PERINA, inak nech ostane a nepredáva sa ani za 60. Bude treba nájsť náhradu aj za SKORUPSKEHO. Nevadil by mi CONSIGLI či CORDAZ.

Reagovat
olis

Manolasa by som hned bral ak by bol na predaj

Reagovat
Pipo123

Naco De vrij namiesto Manolasa? Ved su rovnaky hraci

Reagovat
Alberto Aquilani

Rovnaký byť môžu, ale problém Fazio - Manolas je ten, že zatiaľ čo keď Fazio hrá s Jesusom, majú určené, že Fazio to zbiera všetko vo vzduchu a Jesus to obehá, tak Manolas chce robiť všetko a nemajú to nejak rozdelené. Otázne je koľko percent to je kvôli Manolasovmu egu, a ja si myslím, že väčšina.

Reagovat
10

ty být DS, tak kupuješ hráče podle toho, jestli je u nich šance nasrat tím fanoušky Lazia nebo Juventusu

jinak na Čoriće se těším moc, to je pro mě největší talent Chorvatů od Modriće, akorát potřebuje změnu prostředí, protože trošku začal stagnovat a jeho přístup nebyl úplně ideální, tam u něj bude asi největší problém...prostě Pjanić se vším všudy

Reagovat
danko10

Tak to sa tesim moc na neho.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty tiež chápeš iróniu len vtedy, keď sa ti chce Bral by som ich, lebo by boli posily.

Reagovat
smazaný uživatel

On byt DS, tak kazdy klub privedie na same dno

Reagovat
Ferguson6

Načo De Vrij, keď môžete Manolasa nahradiť Gyomberom a nemusíte riešiť ani vyšší plat a odmeny?

Reagovat
smazaný uživatel

Stacilo mi precitat prvy odsek a viac som nemusel. Ty si permanentne sprosty. Len debil moze chciet predat dlhodobo najlepsieho stopera. Bodaj by vsetci hraci mali taku "slabu" sezonu ako on.

Necitim chemiu ... tak si jebni toluen a budes. Kam na toto chodi

Reagovat
10

Reagovat
Alberto Aquilani

Ak si myslíš, že bol Manolas náš najlepší stopér v sezóne, nie je sa s tebou naozaj o čom baviť.

Reagovat
Francesco Totti AS

Nezklamal s tím Lichsteinerem

Reagovat
smazaný uživatel

inak vraj Cancela je nemozné udrzat. Je viac ako iste, ze pojde prec. U Rafinhu je este nejaka sanca ho udrzat. Ale inak celkom smutok

Reagovat
snuff24

Jakto nemožný?

Reagovat
smazaný uživatel

Psalo se o FFP. Nemůžou uplatnit opci, jinak by to překročili. Chtěli to s pozdější splatností, ale to jim nevyhověl klub

Reagovat
Pettirosso

nemáte náhodou v případě Rafinhy povinnou opci, v případě LM?

Reagovat
smazaný uživatel

vidis, sa mi zda, ze nieco take tam bolo

Reagovat
olis

Sarri je asi na odchode, vraj sa musi poradit s rodinou, zas mal reci o odchodoch hracov a podobne. Ak ma v hlave len to ze nemoze nikto odist lebo to bude katastrofa a on neveri ze moze zopakovat minimalne to co tuto sezonu tak potom radsej fakt nech ide, tam treba rozhodnu volu ostat a nie niekolkotyzdnove vymyslanie. Hlavne to uz netreba natahovat, do konca tyzdna bude hadam vsetko jasne.

Reagovat
Pipo123

Zaujímavé že Interu ani LM nepomôže k získaniu Rafinhu a Cancela, to tak moc prejabali na FFP že aj tie zisky vďaka LM im nepokryjú nákup hráčov

Reagovat
stuff

tak ono ide prave o to, ze je to ine uctovne obdobie prave, nie?

Reagovat
pistacik11

A pritom také psg sa každý rok ffp vysmieva pekne do ksichtu

Reagovat
Walter_Sobchak

FFP ešte existuje? Ja že sa to dá nejako obísť ked si PSG, City a United kupuju hráčov za 300m €.

Reagovat
snuff24

Nechápu to FFP a fakt mě to vytáčí

Reagovat
Pipo123

Chápem to správne že Inter má opciu na oboch do istého dátumu, lenže peniaze za LM prídu až v inom zúčtovaní? Takže ak Barca aj Vale nepristúpia na posunutie termínu tak je ich získanie asi nereálne, pre Valenciu to je dobre, pretože o Cancela sa zaujíma snad polovica PL a tá cena nebude len 35 miliónov

Reagovat
snuff24

Nojo ale neříkej mi že by to Asiati nemohli nějak papírově ojebat, když už ty prachy za LM jsou jisté.

Reagovat
stuff

Prebehlo uz to stretnutie Maxa s vedenim? Padlo okrem Maxovho vyjadrenia nejake ine z druhej strany o tom, ci s nim chcu ist dalej?

Reagovat
Pettirosso

The meeting between Allegri & Juventus has finished after 3 hours. Max wants to continue his adventure with Juve. (Sky)

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol a Lazio, za mě dva nejkoukatelnější týmy Serie A a oba svým způsobem na to dojeli. Scudetto i přes 91 bodů v tahu a pro římany LM pryč v posledním kole. Inter a Juve si pro to došli stylem účel světí prostředky a můžou slavit. Velký pro Bergamo. Hrajou super, EL nezklamali a jsem na ně docela zvědavej v další sezóně. Rád bych viděl v El fialky, tak snad za rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Calhanoglu nakonec velmi slušná sezona. 8 golu a 12 asistencí bych před sezonou asi ani nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som čakal viac takých gólov z priamych kopov ako proti Fiore. Ale tak polepšil sa aj herne, snáď mu to vydrží

Reagovat
olis

Jorginhov agent povedal ze nepredlzi zmluvu, takze podla mna na 90% pojde kedze o 2 roky mu uz zmluva konci, snad sa podari od City vytiahnut tych 60 - 70 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty 38.kola na foru

Tak, sezona je za námi. Obrovska gratulace olisovi, ještě jednou, za cele vedeni ligy, opanoval soutěž, podle mě zcela jednoznačně takřka od srpna do května. Vzpominam si, jak jsem mu na draftu vyfoukl Mertense a nabizel za něj tuším Immobileho ( ? ). Myslim, že teď je nebyvale rád za to, že jsme tu vyměnu neučinili, nemyslim si, že by s Driesem vyhral titul, ale kdo ví? Konec sezony taky vyborně vyšel sansirovi, ktery byl dloooouho na chvostu ligy, ale svym skvělym finishem se dostal na konečné pate misto a posledni diky tomu tak zustal naš milovany Bianconero. Co se da dělat Konstantni vykonnost si drželi po celou dobu i Deki s Pinturicchiem.

Vám všem patří velke diky za celou sezonu, nashle v srpnu ♥

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele