Serie A - souhrn 35. kola

28.04.2018, 19:55, aktualizováno 29.04.2018, 22:44
Komentáře a souhrny
Neapol nenavázala na vítězství nad Juventusem a prohrála 0:3 ve Florencii. Titul se znovu vzdálil, jelikož Juventus v závěru otočil utkání na půdě Interu Milán. Ten zažil mizerný víkend, jelikož vyhrála obě římská mužstva a Nerazzurri se tak řádně vzdálila Liga mistrů...

Turín FC - SS Lazio 0:1

29.04.2018 20:45

Góly: 56. Sergej Milinković-Savić

Boj o třetí příčku Serie A je dále hodně napínavý a hodně hlasitě si o ni říká římské Lazio. To ve večerním utkání dokázalo prosadit a ke třem bodům mu kromě čistého konta stačila jen jedna branka. V klíčovou chvíli utkání proti Granatě rozhodl mladý záložník Sergej Milinković-Savić.

Lazio hodlalo využít zaváhání Interu Milán a zároveň nechtělo dopustit, aby se mu AS příliš vzdálilo. Jediným prostředkem, jak toho dosáhnout, bylo porazit houževnatý Turín. Trenér Simone Inzaghi i proto postavil do hry od začátku obvyklé zbraně svého týmu, ať už to byli de Vrij, Radu, Marušić, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Alberto nebo Immobile.

Turínský celek nezažívá příliš plodné období a dnes měl před sebou těžký úkol zkrotit nejlepší útok ligy. S tím se měli poprat zejména Sirigu, N'Koulou, Burdisso, Moretti, De Silvestri, či Rincón. První zajímavou střelu si na své konto připsal Srb Adem Ljajić a Turín ukazoval, že ani ofenziva mu nebude cizí. Brankář Strakosha měl rozhodně mnohem víc práce, než kolik musel řešit jeho protivník Sirigu.

Další pohotovou a poměrně tvrdou ranou jej protáhl obránce De Silvestri. Turínu navíc svitla naděje na snadnější zápas ve 14. minutě, kdy se zranil Ciro Immobile. Právě na jeho výkonech je Lazio hodně závislé, takže to nebyla moc dobrá zpráva. Nahradil jej neméně dravý Felipe Caicedo. Ve 21. minutě se hnal za míčem Sergej Milinković-Savić a balon dohnal v pokutovém území Turína. Tam jej ale fauloval brankář Sirigu a taktéž padající N'Koulou.

Sudí Irrati téměř ihned pískal pokutový kop a fanoušci Lazia věděli, že je to obrovská šance. K balonu si navíc stoupl technicky vybavený Luis Alberto. Jenže zvolil hodně špatnou střelu po zemi, kterou brankář Sirigu v pohodě chytil! Lazio i nadále tlačilo a bylo jasně aktivnějším týmem, ale bez Immobileho nebyl tým moc sehraný. Další rána z kopačky Leivy byla zablokována mimo!

Z levé strany pálil Milinković-Savić, jeho technický pokus však brankář Sirigu konečky prstů odvrátil na roh. Poslední standardní situaci ve druhé půli lapil taktéž Sirigu do svých rukavic. Deset minut po změně stran se Lazio dočkalo několika velkých šancí. Zajímavý pokus vypálil na Sirigua Lucas Leiva a italský brankář v turínské bráně musel ukázat hodně dobrý reflex!

Ani ten ale nestačil o minutu později. Následující rohový kop zahrálo Lazio skvostně. Na centrovaný míč si v pokutovém území nejlépe naskočil vysoký Sergej Milinković-Savić a přesně umístěnou hlavičkou nedal svému soupeři šanci zasáhnout - 1:0 pro hostující Lazio Řím!

Turín prostřídal a Lazio měl potrápit čerstvý Iago Falqué. Gól ale málem padl na opačné straně hřiště, protože Felipe Caicedo se rychle zbavil padajícího obránce a postupoval sám na brankáře Sirigua, jenže svým obloučkem přehodil těsně i bránu! Souboj Caicedo - Sirigu se opakoval také o pár minut později a také nyní byl úspěšnější brankář Býků. Svižnou střelu vytlačit před sebe a tam si N'Koulou už poradil.

Z dálky to pak zkusil ještě Milinković-Savić, ale neuspěl. Lazio pak předvedlo další výbornou a rychlou spolupráci, která dostala míč na Sergeje Milinkoviće-Saviće. Jeho rána z první ale mířila těsně vedle! Srovnat mohl v nastavení utkání Adem Ljajić, který si stoupl k nařízené standardní situace, jenže jeho technický pokus poslal míč těsně nad bránu! Lazio i díky tomu slaví hodně důležité tři body.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SSC Neapol 3:0

29.04.2018 18:00

Góly: 34. Giovanni Simeone, 62. Giovanni Simeone, 90+4. Giovanni Simeone

Neapol má dost možná po titulu a jak se v mnoha novinách před víkendem ozývalo, rozhodla o tom města Florencie s Milánem. Zatímco Juventus dokázal nad Interem Milán vyhrát, Neapol proti domácí Fiorentině naprosto selhala. Hattrickem se blýskl mladý střelec Giovanni Simeone, naopak zápas už v osmé minutě skončil pro faulujícího obránce hostí Koulibalyho.

Fiorentina je na nohou a může za to vynikající výkon domácího celku proti favoritovi utkání. Neapol měla před sebou hodně náročný úkol, protože musela dotahovat výsledek Juventusu, který ji dostal pod tlak. A ten dnes Neapol díky dvěma faktorům neustála. První velkou překážkou na její cestě za třemi body se stalo vyloučení obránce Kalidoua Koulibalyho. Jeden z fundamentálních základů obrany byl totiž vyloučen už po osmi minutách hry!

Zkušený obránce fauloval pronikajícího útočníka Simeoneho těsně před vápnem v roli posledního hráče, takže jej sudí po nápovědě videorozhodčího okamžitě vyloučil! Bylo víc než jasné, že Neapol to ve zbývajícím - prakticky celém - utkání bude mít hodně těžké. Z první větší šance sice Neapol neinkasovala, protože oba tvrdé pokusy zvládl brankář Pepe Reina pokrýt.

Neapol byla v menším šoku a viditelně zpomalila. Vyloučení, ještě tak rychlé, ji hodně vykolejilo. Nepomohl ani Marek Hamšík, který ani dnes nehýřil zrovna přesvědčivým výkonem. Nejprve naznačil střelu a poté raději kombinoval s Insignem. Jenže to nebyla dobrá volba a mladý Ital míč ztratil. První chvíle moc atraktivity nepochytily, snad až na průniky vytrvalého Chiesy jsme sledovali hodně nezáživné utkání.

Po třiceti minutách už to domácím vyšlo. Biraghi pouze odkopával míč, jenže střídající obránce Tonelli se prezentoval hodně nesmělou a zbytečnou ztrátou. Balon se dostal na nohu Giovanniho Simeoneho, který postupoval rychle až do vápna. V něm zamířil na zadní tyč a brankář Pepe Reina byl na jeho akci krátký - 1:0.

Neapol se přeci jen v rámci omezených možností snažila něco vymyslet. Allan se s míčem ale nedokázal probít přes množství těl před sebou. Před koncem první půle musel do akce znovu brankář Pepe Reina, jenže si dokázal poradit s vypětím sil se střelou do středu brány. Fialky nastolily jasné tempo a udržovaly jej také po změně stran.

Pět minut po návratu hráčů ze šaten se málem prosadil záložník Riccardo Saponara, který to nemyslel vůbec špatně a jeho tvrdá rána nadělala brankáři Reinovi pořádné starosti. Na opačné straně se musel ukázat také brankář Marco Sportiello. Dries Mertens si naběhl na centr, po kterém pořádně protáhl domácího brankáře. Ten si ale nakonec poradil a pohotově byl u tyče.

Krátce před uplynutím hodiny hry se na trávník dostalo polské duo Arek Milik a Piotr Zieliński. Ani oni ale moc nepomáhali a Neapol byla vyloženě bezzubá. Trest za to přišel znenadání. Saponara se dostal k rozehrávce rohového kopu, po kterém se jeden z domácích dostal k hlavičce. Tu ještě dokázal brankář Reina tak trochu vyrazit, jenže na pohotovou dorážku Simeoneho už neměl nárok. A jeho obránci mu moc nepomáhali - 2:0.

Dvacet minut před koncem utkání mohla Neapol zahrávat volný přímý kop, k němuž se postavil José Callejón. Ten sice kroutil balon poměrně zajímavě, jenže brankáře Sportiella zastoupil pohotový obránce Germán Pezzella. Neapol se stále nemohla dostat do tempa a čas jí ubíhal mílovými skoky.

Aby toho nebylo málo a Neapol si vypila pohár hořkého lektvaru až do dna, brankáře Reinu pokořil Giovanni Simeone ještě jednou. V nastaveném čase, když se utkání prakticky jen dohrávalo, načasoval mladý útočník slavného příjmení svůj náběh parádně. Krásnou ranou po zemi zaskočil brankáře Reinu a zkušený veterán opět kapituloval!

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Janov CFC 3:1

29.04.2018 15:00

Góly: 16. Musa Barrow, 22. Bryan Cristante, 74. Josip Iličić - 81. Miguel Veloso

Na šestém místě zůstává i po pětatřiceti kolech Atalanta Bergamo. Svěřenci Giana Piera Gasperiniho porazili bez problémů Janov 3:1. Bergamaschi vykročili za třemi body už v prvním poločase, když se trefili Barrow a Cristante. Ve druhém poločase pak zvyšoval Iličič a hosté už stačili jen korigovat zásluhou Velosa.

Atalanta byla favoritem a koneckonců body nutně potřebovala, protože svádí boj o Evropskou ligu s milánským AC a dalšími celky. Utkání bylo pikantní pro domácího trenéra Giana Piera Gasperiniho, který si udělal dobré jméno právě při působení v janovském klubu.

První šanci zápasu měli možná trochu překvapivě Janovští, ale Medeiros si na skvělého Berishu nepřišel. Brankář Orobici předvedl výtečný zákrok, balón vyrazil na rohový kop, ze kterého následně nic nebylo. Atalanta se poprvé gólově prosadila po čtvrthodině hry, kdy z úhlu propálil Perina Musa Barrow. Jen o pět minut později už Orobici vedli 2:0, po Gomézově posunutí vystřelil z první Bryan Cristante a Perin znovu inkasoval.

Grifové si z defenzívou Atalanty vůbec nevěděli rady, v zápase byli v podstatě neškodní a nepomohly tomu ani příchody Gorana Panděva a Miguela Velosa. Atalanta bez větších potíží kontrolovala hru a v 74. minutě vstřelila už třetí gól. Josip Iličič si ve vápně navedl balón na levačkou a technickým obstřelem dal na 3:0. Alespoň čestný úspěch pro Grify vystřelil z přímého kopu Miguel Veloso. Na jeho precizní přímák neměl Berisha nárok. Nic víc už se v zápase nestalo a tak Atalanta porazila Janov 3:1.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - Udinese Calcio 3:3

29.04.2018 15:00

Góly: 23. Nicolas Viola, 76. Massimo Coda (pen.), 90. Bacary Sagna - 13. Silvan Widmer, 78. Kevin Lasagna, 79. Kevin Lasagna

Udinese ani při premiéře nového trenéra Igora Tudora nezvítězilo, ovšem alespoň dokázalo přerušit sérii jedenácti porážek v řadě. Na půdě Beneventa se strhla šestigólová přestřelka, která skončila smírem a především pro Udine je to velké zklamání, neboť Benevento hrálo od 57. minuty bez vyloučeného Cataldiho.

Beneventu už formálně o nic nešlo, jeho osud je tak jako tak zpečetěn, proto zraky fanoušků a komentátorů byly upřeny na Udinese, kde se ujal kormidla Igor Tudor. Massimo Oddo byl po jedenácti porážkách v řadě odvolán a jeho nástupcem má za cíl zachránit Udinese a v prvé řadě přerušit onu nelichotivou sérii.

Udinese mělo podobně jako v předchozích zápasech dobrý start a brzy se ujalo vedení. Ve 13. minutě si naběhl na Baličův centr Silvan Widmer a hlavou zajistil Zebrám vedení! Benevento s odpovědí neotálelo a o deset minut později už to bylo 1:1. Rovněž hlavou se z malého vápna prosadil Nicolas Viola. V prvním poločase další branka nepadla, avšak po změně stran si to obě strany ještě bohatě vynahradily.

V 57. minutě postihla domácí nepříjemnost, protože po druhé žluté kartě se musel poroučet předčasně do sprch Cataldi. Naprosto zbytečné vyloučení znamenalo problémy. Jenomže Udinese toho nedokázalo využít a čtvrthodinu před koncem dokonce inkasovalo druhý gól. Pezzella ve vápně fauloval a nařízenou penaltu proměnil Massimo Coda!

Udinese na vedoucí trefu Beneventa zareagovalo naprosto úžasně a dvěma slepenými brankami opět strhlo vedení na svojí stranu. Nejprve vyslal Paul obloučkem Lasagnu, který překonal Brignoliho a hned po něm stejný můu opět zavěsil. Udinese rázem vedlo 3:2, ale ani to ještě nebyla konečná. V 90. minutě se ve vápně dostal k balónu Bacary Sagna a zničehonic srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AC Milán 1:2

29.04.2018 15:00

Góly: 74. Sebastien De Maio - 34. Hakan Çalhanoğlu, 45+1. Giacomo Bonaventura

AC Milán dal zapomenout na ostudu s Beneventem a na půdě Boloni zvítězil 2:1. Rossoneri si vytvořili dvoubrankový náskok už v poločase a Boloňa stihla už jen snížit. O branky hostí se podělili Calhanoglu a Bonaventura, zatímco korekci ze strany domácích měl na svědomí De Maio.

Úvod zápasu nepřinesl nic podstatného. Ani jeden z týmů neměl v prvních minutách zápasu vyloženě navrch a první vyloženou tutovku měli až domácí v 18. minutě, kdy po úspěšné hlavičce zvonila za Donnarummou tyčka! Milánští se poprvé postarali o výraznější rozruch ve 34. minutě a ihned z toho byla vedoucí branka. Pohlednou akci Rossoneri zakončil neomylnou střelou k tyči Hakan Calhanoglu, takže Milán vedl v Boloni 1:0.

Domácí mohli okamžitě odpovědět, ale Mbayeho hlavičku výborně vychytal Donnarumma a branka Orsoliniho o chvíli později nemohla být pro hraní rukou uznána. Milán byl v prvním poločase vysoce efektivní a v nastavení přidal druhou branku. Giacomo Bonaventura dostal ve vápně balón, nic moc nevymýšlel a přesnou střelou zajistil hostům dvoubrankový náskok.

AC Milán mohl udělat definitivní tečku za zápasem v 51. minutě, kdy orazítkoval brankovou konstrukci Cutrone a Suso bezprostředně poté pálil z dorážky jen do připraveného brankáře. O chvíli později byl Suso znovu vidět, ale koncovka mu tentokrát absolutně nevyšla.

Milánské akce nekončily gólem a to mohlo hosty ještě přijít draho. Čtvrthodinu před koncem orazítkoval břevno Bonaventura a ihned vzápětí Boloňa vstřelila kontaktní branku. Na centr Verdiho si naskočil De Maio a Donnarumma musel lovit balón ze své sítě. Nabuzení domácí mohli okamžitě vyrovnat, nebýt skvělého zákroku Donnarummy. Utkání nabídlo plno šanci na obou stranách. Boloňa se v závěru tlačila dopředu, jenže vyrovnat už nestihla. AC odčinilo ostudu s Beneventem a na půdě Boloni získalo všechny body.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SPAL 2013 1:3

29.04.2018 15:00

Góly: 13. Mattia Valoti - 45+5. Mohamed Fares (vl.), 72. Felipe, 90+3. Jasmin Kurtić

Hellas měl velkou šanci přiblížit se vykoupení, ale místo toho na SPAL doma nestačil. Prohra o dvě branky jej může v konečném účtování hodně mrzet a pro tuto chvíli se SPAL posunul na náskok sedmi bodů na Hellas. Ten sice doma vedl po brance Valotiho, jenže ani to proti rozjetému SPALu nestačilo na výhru.

Už ve třetí minutě tohoto záchranářského duelu se SPAL dostal pod tlak a Hellas naopak měl navrch. Bruno Petković dostal dobrou přihrávku do vápna, jenže z úhlu však minul tři tyče! Už ve dvanácté minutě musel ze hřiště kvůli zranění Manuel Lazzari a to byla pro SPAL trochu překážka. Ne ale tak velká, jako následující branka.

Viditelně lepší a aktivnější domácí celek se hnal za vedoucí brankou, ale první šance byla zastavena kvůli ofsajdu. Už ve 13. minutě se ale Hellas mohl oprávněně radovat. Petković našel skvělou přihrávkou nabíhajícího Mattiu Valotiho a mladý záložník se sám před brankářem Alfredem Gomisem nemýlil - 1:0 pro Hellas.

Po pětadvaceti minutách se zajímavou střelou z hodně velké vzdálenosti ukázal Felipe a Nícolas měl plné ruce práce. SPAL přidával na aktivitě a ke konci první půle za ni byl odměněn. V páté minutě nastavení mu k tomu pomohl Mohamed Fares, který si vstřelil vlastní branku! Před dotírající dvojicí v barvách SPALu se snažil míč odklidit, ale nešťastně jej hlavičkoval poměrně razantně do vlastní brány!

Do druhého poločasu vstoupil mnohem lépe SPAL. Mladík Mattiello se dostal k střele z pravé strany a navíc byla jeho tvrdá rána tečována. I na to ale dokázal brankář Nícolas reagovat a jeho ránu vyrazil. Deset minut poté byl ve vápně podražen Mattiello, ale sudí Luca Banti nechal ve hře pokračovat, aniž by pískal tolik žádanou penaltu.

Druhou branku si ale SPAL připsal o pouhých pár minut později. Costa rozehrál rohový kop hostí, jeho centr prodloužil Vicari a připravený Felipe byl dostatečně důrazný, aby dostal míč do brány!

SPAL pokračoval v aktivitě. Antenucci vystřelil zpoza vápna a jeho přízemní rána minula levou tyč soupeřovy brány. Střídající Costa, který měl být jen nouzovým řešením, nakonec byl hrdinou utkání. Připravil totiž další branku, když v 93. minutě našel na hranici vápna spoluhráče Jasmina Kurtiće. Ten již byl připraven na střelu a perfektně si poradil - 3:1.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Cagliari Calcio 4:1

29.04.2018 15:00

Góly: 7. Dennis Praet, 26. Fabio Quagliarella, 45+4. Dawid Kownacki, 87. Gastón Ramírez - 49. Leonardo Pavoletti

Sampdoria čtyřmi brankami deklasovala Cagliari a zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami. Naopak hosté si komplikují situaci a tři kola před koncem mají na sestupové pozice jen dvoubodový náskok. Do sítě Sardíňanů se trefili hned čtyři různí hráči - Praet, Quagliarella, Kownacki a Ramírez. Jediný zásah hostů obstaral Pavoletti. Cagliari také dohrávalo bez vyloučeného Cigariniho.

Pro oba celky to bylo důležité střetnutí, Sampdoria nesměla zaváhat, pokud chce stále pomýšlet na evropské poháry a Cagliari by si rádo vylepšilo stávající pozici, která není zrovna optimální. Pro hosty ale nezačalo utkání vůbec dobře a Stadio Luigi Ferraris poprvé rozjásal už v sedmé minutě Dennis Praet. Po Quagliarellově přihrávce se šikovně obtočil s balónem a přesnou střelou k tyči poslal Sampdorii do vedení. Cagliari se na odpověď nezmohlo a ve 27. minutě inkasovalo podruhé. Linetty našel před brankou volného Quagliarellu, kterému stačilo jen nastavit kopačku. Cagliari mohlo v prvním poločase alespoň snížit, jenže proti Faríasovi skvěle zasáhl gólman Viviano.

Pět minut před koncem poločasu přišla pro hosty další pohroma. Barella se ve vlastním vápně dopustil faulu a sudí nařídil pokutový kop. Zkušený Fabio Quagliarella ale selhal, z penalty orazítkoval pouze tyč, takže Doria dále vedla "jen" 2:0. Quagliarellu to nakonec vůbec nemuselo mrzet, protože Sampdoria vedení 3:0 do poločasu stihla. Bereszyńskiho centr před branku uklidil do sítě Dawid Kownacki.

Cagliari dostalo za poločas tři branky a bylo v nezáviděníhodné pozici. Kouč López se však nevzdával a na druhý poločas přichystal střídání. A hosté skutečně začali aktivně a dokonce rychle vstřelili branku. Faragó našel před brankou úplně volného Pavolettiho, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou svatyni. Ze strany hostí to ale bylo všechno. Čtvrthodinu před koncem definitivně zhatil naděje Cigarini, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Oslabení hosté pak inkasovali ještě jednou, když se z dorážky prosadil Gastón Ramírez. Sampdoria deklasovala Cagliari 4:1.

Více informací k zápasu

FC Crotone - US Sassuolo 4:1

29.04.2018 12:30

Góly: 4. Marcello Trotta, 16. Simy, 31. Marcello Trotta, 89. Simy - 45+2. Domenico Berardi (pen.)

Výborný výkon doma předvedlo Crotone, které se po výhře 4:1 nad Sassuolem přiblížilo záchraně. Hosté vůbec nezachytili začátek zápasu a už v prvním poločase prohrávali o tři branky. Berardi ještě proměněnou penaltou vykřesal naději, ale konečné slovo měl dvoubrankový Tochukwu Nwankwo. Stejný počet gólů si připsal i Marcello Trotta.

Stadion Ezio Scida byl málokdy svědkem takového nástupu domácího celku, jako proti Sassuolu. Odhodlání získat za každou cenu tři body z hráčů Crotone přímo sršelo a jejich konečnému výkonu velmi přispěla rychlá branka. Marcello Trotta totiž rozjásal domácí fanoušky už po čtyřech minutách, když za hranicí pokutového území přesně vypálil k tyči. Další pohroma stihla Neroverdi v 16. minutě a hodně k ní přispěl brankář Andrea Consigli. Ten hrubě podcenil centr zleva a balón místo toho šťouchl přímo na hlavu Tochukwa Nwankwa, takže Crotone vedlo už 2:0.

Katastrofální vstup do zápasu završil po odehrané půlhodině znovu Marcello Trotta. Nalini mu tentokrát naservíroval přihrávku před prázdnou branku, takže pro Trottu nebyl nejmenší problém skórovat.

Sassuolo se probudilo až na konci prvního poločasu, kdy po poradě s videem nařídil sudí pokutový kop za faul na Politana. Domenico Berardi zvolil stejný směr střely, kam skákal Cordaz, ale razancí mu nedal šanci.

Jakkoliv se Sassuolu podařilo snížit, nebyl to z jejich strany povedený výkon. Crotone se ve druhém poločase soustředilo na údržbu výsledku a bylo úspěšné. Duncanova střela a ani ta Martelly brankou neskončily. V závěrečných minutách udělal definitivní tečku za zápasem opět Nwankwo Tochukwu, jehož přesně mířená střela z otočky skončila v síti.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Juventus FC 2:3

28.04.2018 20:45

Góly: 52. Mauro Icardi, 65. Andrea Barzagli (vl.) - 13. Douglas Costa, 87. Milan Škriniar (vl.), 89. Gonzalo Higuaín

Juventus dokázal otočit vývoj utkání s oslabeným Interem Milán a připsal si dost možná rozhodující výhru. Tři body si zajistil až v samotném závěru a postarali se o to Cuadrado s Higuaínem.

Juventus Turín měl dnes večer před sebou hodně důležité utkání, které mohlo mnohé napovědět o jeho skutečné síle i touze vyhrát mistrovské Scudetto. Trenér Max Allegri si byl velmi dobře vědom toho, že jeho tým potřebuje nutně tři body, takže nasadil silnou sestavu. Do ní se vešli Buffon, Cuadrado, Rugani, Sandro, Pjanić, Matuidi, Costa, Higuaín nebo Mandžukić.

Inter byl jednou z posledních překážek Juventusu na jeho cestě ke Scudettu a sám bojoval o Ligu mistrů. Trenér Luciano Spalletti si proto nemohl dovolit větší zaváhání a také on věřil ve tři body. Využil k tomu schopností hráčů jako Handanovič, Cancelo, Škriniar, Miranda, Vecino, Candreva, Rafinha nebo Icardi.

Inter vůbec nezačal bojácně, naopak se jeho hráči pustili do slavnějšího soupeře a většího favorita utkání. Antonio Candreva se pokoušel o zajímavý centr a posléze našel hlavu svého soka. O chvíli později vyzkoušel obranu Juventusu také Cancelo, ale ani jeho pokus nestačil na velmi dobře pracující obranu hostí.

Dlouhý centr Juana Cuadrada zprava na vzdálenější tyč sice mohl zpracovat a posléze vystřelit Matuidi i Mandžukić, jenže tihle dva borci si zrovna nerozuměli. Mnohem lépe dopadla spolupráce mezi Cuadradem a Douglasem Costou. Brazilský útočník si balon po dlouhém centru za obranu zpracoval bezvadně a přes padajícího obránce propálil brankáře Samira Handanoviće - 1:0 pro hostující Juventus!

A to nebyla jediná rána pro Nerazzurri. V 18. minutě totiž dost bezohledně fauloval Maria Mandžukiće Matías Vecino a sudí mu ihned ukázal rovnou červenou kartu! Inter čekala hra v početním oslabení celých 72 minut! Přesto se domácí sympaticky nevzdali. Antonio Candreva vypálil zleva z velké dálky k druhé tyči, ke které skákal také Buffon. Legendární brankář Juventusu nakonec rukou dokázal míč vyrazit!

Zajímavá první půle nabídla také ránu Juana Cuadrada, která však naneštěstí pro Juve mířila mimo. V šesté minutě nastaveného času Blaise Matuidi ještě dokázal překonat Handanoviće po chybě jeho obrany, jenže sudí se postavil proti gólu a neuznal jej z důvodu ofsajdu.

No a tahle situace asi domácí jen utvrdila v tom, že i Juventus se dá porazit. Druhý poločas totiž Nerazzurri začali mnohem lépe. Centr od Rafinhy ještě k adresátovi nedoputoval, ale o pár minut později se už domácí prosadili. Jmenovitě to byl kapitán Mauro Icardi, který se v 52. minutě trefil po centru ze standardní situace a srovnal!

Od té doby se Inter hodně snažil ukázat svému soupeři, kdo je tady pánem. Povedlo se mu to v 65. minutě. Nebojácný Inter se i v deseti mužích dral mnohem odvážněji za výhrou než profesorsky hrající Stará dáma. Výsledkem byla vlastní branka stopera Barzagliho, který zamířil za záda brankáře Buffona po akci Ivana Perišiće!

Ani Stará dáma se ale nevzdala. Patnáct minut před koncem utkání Dybala pálil zprava levačkou k tyči Paulo Dybala a jen brilantní zákrok Handanoviće zabránil inkasování. Když už se zdálo, že si Inter i přes oslabení pohlídá těsnou výhru, Juventus udeřil. Nejprve se tři minuty před koncem prosadil Juan Cuadrado, který podnikl výpad do vápna Interu a jeho střelu si do vlastní brány srazil obránce Milan Škriniar - 2:2.

Ani to ale Juventusu nestačilo. Celek zvyklý na podobné bitvy se usadil kolem vápna oslabených domácích a minutu před koncem hosté kopali standardní situaci. Na zadní tyči hlavičkoval dlouhý pas Gonzalo Higuaín, který hlavou překonal nevěřícího brankáře Handanoviće - 3:2!

Více informací k zápasu

AS Řím - Chievo Verona 4:1

28.04.2018 18:00

Góly: 9. Patrik Schick, 40. Edin Džeko, 65. Stephan El Shaarawy, 67. Edin Džeko - 88. Roberto Inglese

V prvním utkání napínavého sobotního programu se představilo římské AS a svou roli favorita oproti Chievu Verona zvládlo s bravurou. Skóre zápasu otevřel český talent Patrik Schick, k němuž se dvakrát přidal Edin Džeko. Chievo sice v závěru zápasu rovněž skórovalo, ale na body branka Ingleseho ani proti oslabenému AS nestačila.

Sobotní duel mezi AS Řím a Chievem Verona se změnil v poměrně jasnou záležitost, která vynesla tři body domácím Vlkům. Ti se po katastrofálním zápasu Ligy mistrů dokázali dostat do tempa a čtyřmi góly pořádně ztížili Chievu plány na záchranu. V trochu pozměněné sestavě domácích nastoupili Peres, Jesus, Pellegrini, De Rossi, Schick nebo El Shaarawy. Za hosty se prezentovali Sorrentino, Depaoli, Bani, Rigoni, Hetemaj, Pucciarelli či Inglese.

A jako první musel do akce právě brankář Alisson, jelikož domácí nechali svým soupeřům až příliš mnoho prostoru. Jenže rána mladíka Fabia Depaoliho skončlia hodně mimo branku a Alisson se nemusel strachovat víc než bylo nutné. Naopak se v osmé minutě zapsal mezi střelce Patrik Schick. Krásnou nahrávku od Nainggolana využil přesnou střelou z první a zaskočil dokonale brankáře Sorrentina - 1:0 pro Římany.

Nejen český fanoušek musel pociťovat radost, neboť AS hrálo proti Chievu mnohem lépe. Ve 12. minutě navíc obránce Fazio trefil jen tyč a brankář Sorrentino si musel pořádně oddychnout, že nebyl překonán podruhé v tak krátkém čase. Chievo se ale v žádném případě nevzdávalo a Fabio Depaoli centroval před branku velmi nebezpečně. Obránce Fazio měl hodně co dělat, aby dokázal míč odhlavičkovat.

Belgický tahoun Radja Nainggolan z velké dálky minul branku Chieva, které se ocitalo pod stále větším tlakem. Po osmadvaceti minutách musel ze hřiště zraněný Depaoli a jeho pozici zaujal Paweł Jaroszyński. Hosté měli nadále veké štěstí. Krajní útočník Stephan El Shaarawy vypálil a jeho rána se od břevna odrazila mimo dorážející hráče, v čemž byla velká výhoda hostí.

Pár minut před koncem první půle, která se vyvíjela zcela jasně pro domácí hráče, se AS povedlo navýšit své vedení. Zkušený bek Kolarov odcentroval před branku, kde byl připravený kanonýr Edin Džeko. Jeho zakončení sice možná vypadalo hodně krkolomně, ale slavilo úspěch - 2:0 pro AS.

Obranu hostí vyztužil hned po pauze obránce Gamberini, který měl pomoci eliminovat ataky domácích hráčů. Římané drželi své vedení vcelku jednoznačně, ale vše jim zkomplikoval obránce Juan Jesus. Ten totiž v pokutovém území stáhl k zemi útočníka Roberta Ingleseho, kterému sudí ihned pískal penaltu! K ní se postavil právě Inglese, jenže nabízenou šanci hrubě zazdil a tudíž neproměnil!

Po hodině hry se AS dočkalo odměny za lepší hru a větší aktivitu. Stephan El Shaarawy si hravě poradil právě se střídajícím obráncem Gamberinim, propasíroval míč mezi jeho nohama a krásně zakončil přes nedostatečného brankáře Stefana Sorrentina!

Jen o minutu později využili Vlci dalšího výpadku v obraně Chieva, když se k balonu dostal Edin Džeko. Zkušený kanonýr nevymýšlel nic složitého a krásnou ranou k tyči překonal dnes marně zasahujícího brankáře Sorrentina. Ten plachtil vzduchem zbytečně - 4:0.

Po většinu zbývajícího utkání se nic moc nedělo, a když se AS trochu nechalo ukolébat, Chievo udeřilo. Dvě minuty před koncem utkání se centr snesl před branku, kde se nejlépe zorientoval zkušený kanonýr Roberto Inglese a připravil brankáře Alissona o jeho čisté konto. Víc už ale Chievo nedokázalo a Římané si připisují tři velmi důležité body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC35284381:2288
2.SSC Neapol35266371:2684
3.SS Lazio35217784:4370
4.AS Řím35217759:2870
5.Inter Milán351812558:2666
6.Atalanta Bergamo351610955:3658
7.AC Milán351691046:3957
8.ACF Fiorentina351591150:3854
9.UC Sampdoria351661355:5454
10.Turín FC3511141048:4247
11.Janov CFC351181630:3741
12.Bologna FC351161838:4639
13.US Sassuolo359101626:5737
14.Udinese Calcio351042146:5934
15.FC Crotone35971936:6034
16.Cagliari Calcio35962031:6033
17.SPAL 2013356141533:5632
18.Chievo Verona357101831:5731
19.Hellas Verona35742428:7125
20.Benevento Calcio35532732:8118

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (486)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele