Serie A - souhrn 34. kola

19.04.2014, 17:03, aktualizováno 19.04.2014, 23:00
Komentáře a souhrny
Juventus porazil Bolognu a stále vede o osm bodů, jelikož AS Řím zareagovalo výhrou ve Florencii. Inter Milán vyhrál v Parmě a zdramatizoval boj o čtvrté místo, na Fiorentinu už ztrácí jenom dva body. Milánské AC si bez větších problémů poradilo s Livornem, Lazio v nastavení zachránilo bod v duelu s Turínem...

ACF Fiorentina - AS Řím 0:1

19.04.2014 21:00

Góly: 26. Radja Nainggolan

Atraktivní utkání mezi domácím toskánským týmem a hosty z Věčného města skončilo nepříliš strhujícím výsledkem. O třech bodech pro Giallorossi rozhodl Radja Nainggolan, který využil skvělé nahrávky Ljajiće a AS Řím díky tomu dál stíhá vedoucí Starou dámu.

Turínský Juventus kráčí směle k dalšímu Scudettu a pomohlo mu k tomu vítězství nad Bolognou. Dnes večer na něj mohlo reagovat AS Řím, které mělo k dispozici duel s Fiorentinou. Nečekalo jej tedy nic snadného, neboť Fialky rovněž usilují o Evropské poháry. Problémem pro ně mohla být absence hvězd jako Mario Gómez nebo Pepito Rossi. Ani Římané ale nemohli nastoupit v plné síle, protože postrádali hráče jako Mehdi Benatia, Kevin Strootman nebo nově také Mattia Destro.

Římané začali aktivněji a již v úvodu zápasu se jim dostalo příležitosti zahrávat volný přímý kop. Specialista numero uno na podobné situace v podání Francesca Tottiho ale nemířil přesně. A brankář Neto dobře vyřešil také rodící se nebezpečí od Adema Ljajiće. Někdejší hráč Violy by se podle některých zdrojů mohl vrátit do svého bývalého celku, protože v Římě nedostává příliš mnoho šancí. Tu dnešní ale využít rozhodně chtěl.

Gervinho sice patří k nejlepším hráčům AS a na jeho schopnostech je hra trenéra Rudiho Garcii v podstatě založena, ale také on dokáže občas nepochopitelně selhat. To ukázal na začátku utkání, když si společně s Ljajićem naběhl před Neta a v situaci dvou na brankáře obdržel míč, ale napálil jen těsně vedle tyče. Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Cuadrado, kterému servíroval skvělý míč Tomović. Včasný zákrok Castana ale zamezil jakékoli šanci.

Tu naopak skvěle vytvořil Adem Ljajić, který na hranici pokutového území udržel míč a geniální nahrávkou vyslal do uličky Radju Nainggolana. Ten i v pádu překonal brankáře Neta a Řím slavil jednobrankové vedení!

Nemuselo ale dlouho trvat, protože Fiorentina se nevzdávala. Po faulu na Cuadrada dokonce zahrávala volný přímý kop, i když Iličić se netrefil ideálně. Fialky se dožadovaly odpískání penalty, když Catsanovu ruku zasáhl míč uvnitř vápna. Sudí ale rozpažil. Z následného protiútoku AS nic nebylo, Maicon nepřesně odcentroval. Poločas uzavřela rána Iličiće, kterou tečoval Toloi. Do toho druhého už nenaskočil mladík Matos, jehož vystřídal Alessandro Matri.

Přesto se jako první dostal pod palbu brazilský brankář Neto. Vyzkoušel ho srbský talent Adem Ljajić, který se protáhl kolem dvou hráčů a tvrdě vypálil. Po hodině hry se na opačné straně o něco podobného pokusil David Pizarro, jeden z někdejších hráčů Giallorossi. Ani zkušený Chilan ale ve ztékání branky Morgana De Sanctise neuspěl. Zkušený veterán v bráně Vlků musel dávat pozor také na akci Cuadrada, který dobře centroval. Ale nabíhající Alessandro Matri se nepohyboval dostatečně rychle.

Trenér Rudi Garcia se rozhodl vystřídat a stáhl Francesca Tottiho s Ademem Ljajićem. Přesto se nemůžu zbavit pocitu, že AS vyhovoval tento jakkoli těsný stav a opět přestalo tak aktivně hrát. I Viola využila svá střídání a na hřiště se dostal například Joaquín Sánchez. Ani jeho invence ale nepomohla potrestat nepřesnou rozehrávku Vlků. Po mírném tlaku Fialek se z velké vzdálenosti do míče opřel obránce Stefan Savić a brankář De Sanctis měl hodně co dělat, aby jeho pokus vytáhl mimo tři tyče. Řím nakonec ubránil výsledek a tři body jsou jeho.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Bologna FC 1:0

19.04.2014 18:30

Góly: 64. Paul Pogba

Turínský Juventus je stále blíže ke Scudettu, protože dnes navečer se mu povedlo porazit Bolognu. Ta se překvapivě dobře bránila a utkání musela rozhodnout jediná branka. Tu vstřelili domácí, když nádhernou ranou zajistil tři body Juventusu Francouz Paul Pogba.

V útoku Juventusu dostal šanci Sebastian Giovinco, který zaujal místo Carlose Téveze. Maličký Ital tvořil údernou jednotku se španělským hrotem Fernandem Llorentem. Trenér Antonio Conte dal od začátku utkání Ogbonnovi a Islovi. Bologna bojuje o záchranu a trápí ji především útočná fáze. O ni se dnes starali útoční Ibson a Cristaldo.

Domácí Juventus se objevil v první velké šanci už po pěti minutách hry. Fernando Llorente uvolnil v šestnáctce snadnou přihrávkou Paula Pogbu, který vypálil k pravé tyči. Brankář Gianluca Curci ale včas skočil do těchto míst a ránu francouzského mladíka skvěle vyrazil. Bologna se pokoušela prosadit po pravé straně, ale domácí tým výborně napadal soupeřovu rozehrávku a Sebastian Giovinco se s míčem řítil sám na brankáře Curciho. V rozhodující chvíli mu ale míč odskočil od kopaček.

Juventus spoléhá na technické schopnosti Andrey Pirla, který výborně rozehrál rohový kop. K míči se dostal vysoký záložník Paul Pogba a jeho hlavička zamířila těsně nad břevno. Ke gólu nevedla ani následující spolupráce mezi zmiňovaným Pogbou chilským univerzálem Islou. Bologna nestíhala bránit postupy Juventusu a přes Sörensena se málem prosadil vysoký Fernando Llorente. Nakonec mu ale byl pískán nedovolený zákrok. Llorente byl ale velmi aktivní a nebýt brankáře Curciho, Sebastian Giovinco by zakončoval do prázdné brány.

Záložní řada Juventusu čítá nejedno slavné jméno. Mezi nimi také Claudia Marchisia. Italský reprezentant se pokusil v šestnáctce míč patičkou, ale Gianluca Curci vytáhl fantastický zákrok a míč mířící k tyči vyrazil. Hrozila také Bologna a brankář Gianluigi Buffon si musel hodně oddechnout po tvrdé ráně Lazarose Christodoulopoulose. Králem dnešního brankářského duelu byl ale jasně Gianluca Curci. Ten vyrazil střelu Llorenteho a v závěru první půle skvěle vyběhl také proti útočícímu Giovincovi. Ten z ostrého úhlu ještě vracel centrem míč před bránu, ale dobíhajícímu Llorentemu chybělo několik kroků.

Fernando Llorente se pár minut po návratu ze šaten složil k zemi, ale sudí Giacomelli byl neoblomný a jeho pokus odmítl uznat jako faul. O schopnostech záložníka Pirla netřeba se šířeji rozepisovat, to jméno je téměř symbolem vybrané míčové techniky a skvělé exekuce volných přímých kopů. Další z těch úspěšných si na své konto mohl Pirlo připsat deset minut po změně stran, ale jeho projektil nakonec minul břevno brankáře Curciho.

Tlak Juventusu ale rozhodně byl znát a brzy se projevil také na tabuli se skóre. Po hodině hry totiž obranný val soupeře prolomil Francouz Paul Pogba, který se dostal k odraženému míči a na kraji pokutového území poslal míč až za Curciho záda!

Stará dáma ale nechtěla polevit ani po úspěšně vstřelené brance, takže Mauricio Isla měl možnost navýšit vedení svého týmu. Na kraji pokutového území se Isla dostal až ke střele a jeho technický pokus skoro jednoznačně mířil k tyči. Brankář Curci ale robinsonádou zachránil svůj tým od další pohromy. Skvělý zákrok si na své konto připsal také Mikael Antonsson, který na poslední chvíli zabránil ve skórování Asamoahovi. Ten úspěšně kombinoval s Giovincem, ale právě díky zásahu obránce Felsinei se z gólu neradoval.

Vadit mu to ale příliš nemuselo. Juventusu sice stále chyběla pověstná lehkost, kterou od něj experti před zápasem s trápící se Bolognou nejspíš očekávali, ale Stará dáma splnila svůj úkol a mohla slavit tři body. Ty jí posunují výrazně vpřed v boji o titul. Naopak Bologna je sedmnáctá a sestupové příčky se kvapem blíží.

Více informací k zápasu

Parma FC - Inter Milán 0:2

19.04.2014 15:00

Góly: 48. Rolando, 89. Fredy Guarín

Inter Milán zvládl klíčový duel v Parmě a pojistil si páté místo, navíc ve zbývajících zápasech se ještě může "porvat" o čtvrtou pozici. Parma zůstala po porážce šestá, ale bodově se na ní dotáhl jiný milánský celek AC. Dnešní utkání hodně ovlivnilo vyloučení Paletty a ještě před tím neproměněný pokutový kop Antonia Cassana.

Parma začala před vlastními diváky na Ennio Tardini lépe a po pár minutách měl Handanovič co dělat, aby zneškodnil střelu někdejšího hráče Interu Antonia Cassana. Na druhé straně pálil těsně vedle Icardi a po něm zazdil tutovku Palacio, proti němuž se zaskvěl Mirante. Hra byla plná nepřesností, ale bylo se na co dívat. Před koncem poločasu měli Ducali ideální možnost jít do vedení. Sudí Rocchi totiž nařídil ve prospěch Parmy pokutový kop, jenomže Antonio Cassano jej neproměnil. Hrdinou se stal Handanovič, který svého bývalého spoluhráče dokonale přečetl. Neproměněná penalta nakonec musela domácí pořádně mrzet.

Poločas skončil pro Parmu pohromou a pohromou také začala druhá půle. Ve 47. minutě totiž uviděl druhou žlutou kartu Gabriel Paletta a Donadoniho svěřenci museli dohrávat o deseti. Inter na přesilovku zareagoval okamžitě. Hernanes ze standardní situace poslal míč na hlavu Rolanda, který se nemýlil - 1:0 pro Inter. O chvíli později nebezpečně pálil Hernanes a Mirante měl velké štěstí. Také na druhé straně se urodila šance. Lucarelli z hlavičky orazítkoval brankovou konstrukci.

Až na tuto výjimku měl Inter zápas pod kontrolou. Hernanes byl hodně vidět a Mirante mu zneškodnil další pokus. Definitivní vítězství 2:0 zajistil Nerazzurri až čtyři minuty před koncem Fredy Guarín. Na jeho přesnou střelu byl Mirante krátký. Inter vyhrál 2:0 a pojistil si páté místo. Parma zůstává šestá, ale o tuto pozici se svede ještě tuhý boj.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - UC Sampdoria 2:1

19.04.2014 15:00

Góly: 45. Sebastián Leto, 63. Gonzalo Bergessio - 61. Stefano Okaka

Ona ta záchrana přece jen nebude pouhou fikcí. Sloni totiž dnes odpoledne dokázali porazit Sampdorii Janov a díky třem bodům mohou jejich šance znovu ožít. Catanii totiž na záchranu zbývá ještě pět bodů, což není nepřekonatelná vzdálenost.

Pro tým trenéra Siniši Mihajloviće se naopak jedná o velkou a poněkud nečekanou ztrátu. Ale objektivně musíme dodat, že Sloni si výhru zasloužili. S Jaroslavem Plašilem v základní sestavě čelili ambiciózním Blucerchiati pod vedením mladého trenéra, jenž si připsal skalpy několika významných týmů. Dnes se ale musel obejít bez hráčů jako jsou Manolo Gabbiadini nebo Éder.

První minuty naznačily, že oba celky budou chtít především a hlavně hlídat nulu na svém kontě a do útoku se moc nepoženou. Dlouhé nakopávané míče vpřed ale často končily jen u zasahujících brankářů či pozorné obranné linie soupeře. První konstruktivní nahrávku měl na svědomí Francesco Lodi, ale jeho pokus byl opět zablokován. Po uplynutí první desetiminutovky se do vápna Dorie pustil Leto, který dostal dobrou nahrávku do běhu a otestoval schopnosti brankáře Vincenza Fiorilla.

Ten musel být na pozoru také o pár minut později, když se k němu snesl míč od Bergessia. Jeho hlavička ale našla jen připravené ruce brankáře Sampdorie. Hosté se začali osmělovat snad až po dvaceti pěti minutách, když se nejprve zastřeloval Sansone a po něm ještě Stefano Okaka. Obrana Sampdorie častokrát nestíhala veškeré útoky Catanie zastavovat a brankář Fiorillo musel vytasit perfektní a rychlý zákrok, aby nešikovně odvrácený míč od Mustafiho vyrazil alespoň mimo tři tyče.

Minutu před koncem regulérního času první půle se zastřeloval Bjarnason, ale brankář Alberto Frison byl dobře postaven a jeho ránu zlikvidoval. A dobře udělal, protože tím založil útok svého týmu, který vedl k prvnímu gólovému zásahu utkání. Sebastián Leto byl sice postaven zády k bráně Fiorilla, ale přesto si míč perfektně zpracoval a prostřelil brankáře hostí. Catania se dostala do touženého vedení!

Pět minut po změně stran se mohlo skóre měnit ještě jednou, když Sansonemu nevěnovala obrana Slonů příliš mnoho pozornosti, čímž mu umožnila navést si míč na střelu a vypálit. Sansonemu ale gól nebyl přán, protože jeho ránu zastavila tyč! Gonzalo Bergessio na druhé straně také pelášil k bráně, ale neporadil si s posledním bránícím Reginim. Po hodině hry se již Sampdoria dočkala, protože Stefano Okaka Chuka si vzal míč pod svůj patronát, poradil si s dvojicí protihráčů a poslal míč nechytatelně pod břevno!

Catania tím samozřejmě byla trochu otřesena, ale vzpamatovala se až podivuhodně rychle. Hrdinou utkání se mohl stát Jaroslav Plašil, ale po skvělé nahrávce od Bergessia napálil míč jen do ležícího brankáře Fiorilla. Naštěstí pro něj za to Sloni nemuseli zaplatit, protože jen o minutu později se dokázal prosadit Gonzalo Bergessio. Ten si naběhl na střed hřiště, dostal míč a poté si neomylně poradil také s brankářem Fiorillem!

A tlak Catanie pokračoval, protože po další kolmici Lodiho se hnal na bránu opět Gonzalo Bergessio, ale tentokrát narazil na brankáře Fiorilla. Fiorillo si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl, protože po další nahrávce od Bergessia se do akce řítil Castro a jen díky skvělému zákroku Fiorilla nenavýšil skóre. Přesto se Catania mohla radovat a její šance stále ještě žijí. Doria je na příčce dvanácté.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Cagliari Calcio 1:2

19.04.2014 15:00

Góly: 3. Sebastien De Maio - 37. Marco Sau, 82. Víctor Ibarbo

Janovští Grifové nezvládli utkání s Cagliari a nechali sardinskému celku všechny tři body. Úvod zápasu se jim sice povedl na výbornou, ale Cagliari zabojovalo a šest minut před koncem vstřelilo rozhodující gól.

V Janově se urodilo překvapení, protože tamní CFC si nedokázalo poradit s Cagliari a pomohlo mu k postupu na patnáctou příčku. Díky tomu se sardinský celek rapidně přiblížil záchraně. Grifové přitom vůbec nezačali špatně. Už po třech minutách hry se dostali do útoku, z něhož pramenila dorážka Sebastiana De Maia. Obránce Grifů si poradil a poslal míč do sítě. Sudí Domenico Celi ale pravděpodobně přehlédl ofsajd, protože tato situace byla přinejmenším velmi sporná.

Co naplat, domácí ochozy podporovaly své hráče k ještě větší aktivitě a hosté hráli chvíli jako opaření z brzkého inkasování. A Janov nadále tlačil. Výsledkem byla třeba spolupráce Alberta Gilardina s Konatém, jenže toho si nakonec všiml vracející se obránce Davide Astori a šanci zmařil dobrým zákrokem. Janov se pokoušel využít zkušeností Alberta Gilardina a toho našel velmi dobrou nahrávkou Andrea Bertolacci. Gilardino ale zaváhal a branku nevstřelil.

Cagliari se v následujících minutách nedokázalo více prosadit, protože záložní řada Janova spolehlivě fungovala. A dokázala navíc rozvíjet nebezpečné útoky. Na další z nich si naběhl zkušený technik Giuseppe Sculli a po kličce v pokutovém území se dostal do zajímavého zakončení. Brankář Cagliari už byl překonán, ale naštěstí pro něj si na brankovou čáru stoupl Daniele Conti, který míč na poslední chvíli odkopl. Sardinský tým postupně získával pevnou půdu pod nohama a jeho snaha se mu po půlhodině hry vyplatila.

Ibarbo si poradil se dvěma protihráči, vybojoval míč a nahrál jej nabíhajícímu Marcovi Sauovi, který si v náběhu na brankáře Mattiu Perina poradil bravurně a srovnal.

Pět minut po změně stran museli hosté střídat, protože se zranil obránce Francesco Pisano. Hosty to přesto neoslabilo a za chvíli se mohli radovat z další pohledné akce. Ibraimi našel v pokutovém území Saua, ale ten se nakonec utopil ve vlastních kličkách a nezakončil právě přesně. Do šance se hnal také Avelar, ale stopku mu vystavil domácí univerzál Antonelli. Alberto Gilardino se mohl stát opět hrdinou, ale dvacet minut před koncem dobře rozvíjející se akci Janova nezakončil. A to přesto, že stál před opuštěnou bránou!

Cagliari tedy trestalo. Ve chvíli, kdy se Janov toužil ujmout aktivity a něco ze svého tlaku vytěžit, se z gólu radovalo Cagliari. Střela Marca Saua ještě byla sražena, ale k dorážce se dostal Victor Segundo Ibarbo a šokoval domácí fanoušky. Díky třem bodům se Cagliari posouvá blíže k vysněnému středu tabulky.

Více informací k zápasu

AC Milán - AS Livorno 3:0

19.04.2014 15:00

Góly: 43. Mario Balotelli, 51. Adel Taarabt, 83. Giampaolo Pazzini

AC Milán zvítězil i popáté v řadě a společně s Parmou okupuje šestou příčku. Milánští dnes hladce porazili Livorno, které ve zbytku sezony bude mít co dělat, aby zachránilo nejvyšší soutěž.

Milánský favorit byl po celé utkání lepším týmem a výsledek 3:0 je z konečného pohledu zasloužený. Seedorfovi svěřenci hráli dobře od úvodní minuty a už po čtvrthodině hry mohli jít do vedení, kdyby Ramiho hlavička neorazítkovala břevno. Převaha AC byla konstantní a ve vedoucí branku vyvrcholila až těsně před koncem poločasu. Přesný centr Constanta zužitkoval ve vápně Mario Balotelli a Milán vedl 1:0.

Livorno přijelo do Milána alespoň pro bod, a tak muselo ve druhé půli útočit. Rossoneri však svého soupeře víceméně k ničemu nepouštěli. V 51. minutě navíc zdvojnásobili vedení. Balotelli vyslal do šance Taarabta, který razantní a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Milán byl v laufu a jisto jistě si kráčel pro páté vítězství v řadě. Rossoneri měli i další šance, opět ale hráli velmi trpělivě, což přinášelo ovoce i v předchozích zápasech.

Tečku za utkáním udělal v 84. minutě střídající Giampaolo Pazzini. Italský útočník si výborně poradil s další Balotelliho přihrávkou a Livorno po třetím zásahu definitivně kapitulovalo. AC se dorovnalo šestému místu, kdežto Livorno spadlo na předposlední pozici. Vzhledem k tomu, že Sassuolo svůj duel vyhrálo, čeká Amaranto se záchranou velmi složitá práce.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Turín FC 3:3

19.04.2014 15:00

Góly: 42. Stefano Mauri, 61. Antonio Candreva (pen.), 90+4. Antonio Candreva - 52. Jasmin Kurtić, 67. Panagiotis Tachtsidis, 89. Ciro Immobile

Strhující utkání viděli diváci na Stadio Olimpico v Římě. Lazio v něm totiž remizovalo "za pět dvanáct" s Turínem 3:3 a oba celky tak nadále zůstávají ve hře o Evropskou ligu. Granata se musela obejít bez hvězdného Cerciho a nakonec to bez něj zvládla. Znovu se prosadil Ciro Immobile.

O první vážnější vzrušení se postaral hostující Darmian, jehož přihrávku na Immobileho si málem do vlastní sítě srazil Cavanda. O chvíli později střílel Candreva a Padelli musel zasahovat. Za další dvě minuty vyskočil nejvýše do vzduchu Mauri a jen těsně minul branku. Zápas začínal mít velké grády a diváci byli ve varu. V 18. minutě spálil dobrou příležitost Glik, když hlavičkoval opět jen těsně vedle. Čekání na gól bylo ukončeno před koncem prvního poločasu a postarali se o něj borci Lazia. Na další přesný centr si naskočil Stefano Mauri a bylo to 1:0 pro domácí Biancocelesti.

Granata zahájila jízdu za vyrovnáním a hned po přestávce si vytvořila tlak. Nejprve Glik přestřelil a po něm už mířil do černého Jasmin Kurtič. Meggiorini mu předložil báječnou přihrávku a Kurtič zamířil přesně - 1:1. Lazio ale zareagovalo okamžitě. Candreva v první šanci ještě neuspěl, ale za chvíli hlavní sudí foukl do píšťalky a odpískal pokutový kop. Provinil se gólman Padelli, který stáhl Keitu. Granatě protesty nepomohly, Candreva "panenkovskou" penaltou poslal Lazio znovu do vedení - 2:1.

Ale ani tento výsledek dlouho nevydržel. V 67. minutě se prosadil po rohovém kopu Tachtsidis a bylo to 2:2. Deset minut před koncem si domácí vývoj utkání velmi zkomplikovali. Novaretti uviděl za faul druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Turín si následně vytvořil drtivý tlak a Berisha dlouho odolával. Obrana Lazia vůbec nestíhala a nakonec Ciro Immobile strhl vedení na hostující stranu. Minutu před koncem zápasu! Lazio bylo ve složitém postavení. Hrálo v oslabení, prohrávalo a na případné vyrovnání mělo minimum času. Přesto se to nakonec podařilo. Ve čtvrté minutě nastavení selhala hostům ofsajdová past, z čehož vytěžil vyrovnávací trefu Antonio Candreva - 3:3.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - US Sassuolo 0:1

19.04.2014 15:00

Góly: 40. Domenico Berardi

Deset tisíc diváků se na stadionu Chieva dočkalo v zápase se Sassulem pouze jediné branky, kterou vsítil ve 40. minutě Berardi. Po hubené výhře se Sassulo posunulo o něco blíž k vytoužené záchraně, o kterou bude zřejmě až do konce sezóny hrát i Chievo.

Bylo to tvrdé a vypjaté utkání, na jehož koci si Sassulo připsalo teprve třetí venkovní vítězství v této sezóně. První šance ale patřila domácím, konkrétně Cesarovi, jenž v 17. minutě hlavičkoval mimo po pasu Théréaua. Jinak ale byla hra velmi vyrovnaná s mírnou územní převahou hostujícího celku. Ta mohla být podtržena vedoucí brankou ve 26. minutě, když Cannavarův volej pořádně vystrašil brankáře Veronských Agazziho.

I přes místy výrazný tlak Sassula se Chievo přece jen dostalo k nadějnému zakončení ve 38. minutě. Hned dvě možnosti ke skórování dostal Hetemaj, jehož nejprve vychytal gólman Pegolo a následně vykopl míč z brankové čáry obránce Longhi. Sassulo se ale do konce první půle dokázalo prosadit. Ve 40. minutě vyslal Flor Flores parádní centr za obranu domácích a Domenico Berardi nekompromisně propálil brankáře Agazziho - 0:1!

V druhém poločase se hosté zatáhli a soustředili se především na udržení jednobrankového vedení. Domácí ale ani tak nemohli dostat svého soupeře pod soustavný tlak, jelikož je limitovaly časté nepřesnosti v rozehrávce. Nejaktivnějším hráčem domácích byl Hetemaj, ale ani jemu se nepodařilo přímo ohrozit branku Sassula.

A tak mohli trestat v 66. minutě hosté, když se po rychlé akci Berardiho a Biondiniho odrazil míč a ke kopačkám střídajícího Zieglera, švýcarský obránce však z voleje mířil hodně nad. V 75. minutě pak zkoušel štěstí Zaza, jehož střela z poza šestnáctky proletěla jen těsně kolem levé tyče. Chievo dostalo možnost k vyrovnání v 82. minutě, když Sardo hlavičkoval po rohovém kopu pod břevno branky hostů, ale skvělý zákrok gólmana Pegola zkazil vytáhlému obránci radost. Sardo pak mohl zařídit svému týmu alespoň bod ještě tři minuty před koncem, ale tentokrát hlavou přestřelil. Chievo tak po úspěchu s Livornem opět prohrálo, naopak fotbalisté Sassula si vykřesali naději na setrvání v Serii A.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 1:2

19.04.2014 15:00

Góly: 87. Germán Denis - 52. Massimo Donati, 72. Luca Toni

Atalanta nezvládla ani domácí zápas s Hellasem a dvaapadesátibodový klubový rekord se jí pět kol před okncem o něco vzdálil. Fotbalisté Verony naopak potvrdili vzestup formy a po třetí výhře z posledních čtyř utkání se posunuli na dostřel šesté příčce.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně, byli aktivnější a často se i dostávali do zakončení. Livaja hned ve 2. minutě spálil stoprocentní příležitost, když dostal centr z pravé strany a po skvělé práci v pokutovém území domácích mířil v pádu těsně vedle pravé tyče. V 16. minutě pak pálil z druhé vlny Carmona, připravený gólman Verony Rafael však bezpečně ukryl míč do náruče.

Hellas postupně ovládl hru a bylo s podivem, že se míč nedostal za záda brankáře Consigliho. Nejprve se v obrovské příležitosti ocitl Luca Toni, místo dorážky do zívající branky však pálil mimo. Stejný hráč pak v 36. minutě zakončil skvělou kombinaci domácích pouze do domácího gólmana k velkému rozčarování kouče Mandorliniho.

Po změně stran se pozornost upřela na chorvatského útočníka Livaju, jenž při svém střídání v 52. minutě gestem utišoval nespokojené fanoušky Atalanty a nakonec agresivně vystartoval na diváky za střídačkou. To podstatné se ale dělo na hřišti, kde dominoval Hellas, což podtrhl i vedoucí gól hostujícího celku. V 52. minutě natáhl kapitán Verony Massimo Donati k tvrdé ráně z dobrých pětadvacet metrů a prostřelil padajícího Consigliho - 0:1!

V 59. minutě mohl za domácí odpovědět střídající Moralez, jenže po dobrém průniku do vápna Hellasu ztroskotal na skvěle chytajícím Rafaelovi. Na druhé straně udržel Atalantu nad vodou Consigli, jenž reflexivním zákrokem pravačkou vytěsnil Toniho oblouček na roh. Ani to ale nebylo domácím nic platné, jelikož nejlepší hráč na hřišti Iturbe vymyslel v 72. minutě ideální přihrávku na nabíhajícího Toniho a velezkušený útočník neměl problém doklepnout míč do sítě - 0:2!

O chvíli později to mohlo být už o tři, kdyby Iturbe netrefil v 76. minutě tyč. Rafael stál jako přikovaný a proti střele argentinského útočníka by neměl šanci. Naději tak domácím v 87. minutě vykřesal Denis, jenž se prosadil po standardní situaci Moraleze - 1:2! Více se už však do utkání nevešlo a Hellas si po více než čtyřiceti letech odváží z Bergama plný počet bodů.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SSC Neapol 1:1

19.04.2014 15:00

Góly: 54. Bruno Fernandes - 38. José Callejón

Udinese se podařilo zaskočit Partenopei. Neapol sice vedla díky brzké brance Josého Callejóna, ale nakonec se body dělily. Zebrám se podařilo překonat brankáře Pepeho Reinu díky brance Bruna Fernandese. Neapol neunesla tíhu okamžiku a ještě v nastavení druhé půle byl vyloučen Federico Fernandez.

Venkovní zápasy letos Neapoli příliš nevycházejí a ten dnešní nebyl výjimkou. Partenopei postrádali například Gonzala Higuaina, který v útoku hodně chyběl. Jeho náhradník Duván Zapata se nedokázal popasovat s urostlými stopery Udinese příliš dobře. Hosté sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale taktika Udinese na spoléhající na rychlé protiútoky také slavila úspěch.

Od prvních minut se s míčem často potýkal José Callejón, jehož rychlé nohy činily obráncům Zeber problémy. Prvotní útok Neapole ale skončil kvůli nepřesnému centru do vápna, kam si nikdo z hráčů hostujícího celku nenaběhl včas. Pepe Reina byl poprvé s ofenzivními sklony Zeber konfrontován po patnácti minutách, kdy se celkem povedenou ranou snažil poslat Udinese do vedení Bruno Fernandes. S jeho pokusem si ale Reina poradil bez větších potíží.

Po pětadvaceti minutách se zastřeloval Marek Hamšík a po něm také mladý italský záložník Lorenzo Insigne. Ten sice obdržel zajímavou nahrávku v pokutovém území, ale příliš nepočítal s odskokem a míč napálil hodně mimo. Zebrám se povedlo zamířit na Reinovu bránu velmi zajímavým pokusem, když si Badu naskočil na centr a hlavou zakončil těsně vedle tyče. Obranná linie Neapole ale jinak zvládala nátlak svého soupeře bez větších potíží.

Domácí tým se však nevyvaroval chyb v obraně a pykal za to. Skvělou akcí se prezentoval José Maria Callejón, který střelou z voleje překonal mladého Simoneho Scuffeta a poslal Neapol do vedení!

Po návratu ze šaten se do větší příležitosti jako první dostali domácí borci, ale Bruno Fernandes si ve sprintu příliš předkopl míč a celá akce přišla vniveč. Po dalším pokusu Fernandese spálila Neapol obrovskou šanci, když se Lorenzo Inisgne nepochopitelně netrefil a z malého vápna poslal míč jen těsně vedle tyče! Přitom jej nikdo z protihráčů příliš neobtěžoval a talentovaný útočník měl opravdu velkou šanci. A to Neapol hodně mrzelo. Jen o minutu později se totiž z nenápadné akce prosadili domácí. Jak se zakončuje z podobné pozice, to ukázal Insignemu Bruno Fernandes, který na malém vápně zakončil bezchybně a srovnal!

Murielova rána z větší vzdálenosti nenašla svůj cíl, takže brankář Reina mohl v klidu vykopávat. Na druhé straně došlo ke střídání a nevýrazného Duvána Zapatu vystřídal makedonský střelec Goran Pandev. Rána Badua o pár minut později se do brány nevešla, neb mířila asi o dva metry mimo. Spolupráce Marka Hamšíka s Josém Callejónem nevedla ke gólu, podobně se vedlo také Insignemu. Neapol celkově nehrála špatně, ale doplatila na dobrou defenzívu Zeber a především na neschopnost pořádně zakončit. Přesto je tým trenéra Rafy Beníteze třetí a nikdo jej o toto místo jen tak nepřipraví.

Udinese se ještě chtělo pokusit zvrátit stav utkání a třeba získat tři body. Domizzi v závěru ještě posílal do vápna nahrávku na Pereyru, ale mladý útočník minul. V závěru neudržel emoce na na uzdě Federico Fernandez a po faulu obdržel svou druhou žlutou kartu. Sudí Calvarese jej poslal do kabin. Nic se ale již na výsledku nemění a Zebry jsou čtrnácté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC34293272:2290
2.AS Řím34257269:1982
3.SSC Neapol34208664:3668
4.ACF Fiorentina341771056:3858
5.Inter Milán341414657:3556
6.Parma FC341312953:4451
 AC Milán341491153:4451
8.Turín FC3413101152:4549
9.SS Lazio3413101147:4749
10.Hellas Verona341541552:5849
11.Atalanta Bergamo341441639:4646
12.UC Sampdoria341181541:5141
13.Janov CFC341091537:4539
14.Udinese Calcio341161736:4739
15.Cagliari Calcio348121433:4636
16.Chievo Verona34862030:5030
17.Bologna FC345131627:5228
18.US Sassuolo34772033:6228
19.AS Livorno34672136:6725
20.Calcio Catania34582126:5923

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
CubONE

1. pre AC pred Interom na konci sezony

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Turín,Parma i Hellas si zasloužej mnohem víc letos

Reagovat
Shevchenko

To bych chtěl vědět podle jaké logiky.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Luca Toni

Reagovat
CubONE

5 zapasov, 5 vyhier a skore 11-1

Dnes sa na to fakt dalo divat, o tyzden snad v Rome prekvapime a Inter zakopne pred derby, nech je o co hrat.

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!

Fuck Milan!

Reagovat
FORZAMILAN

Merda Inter

Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Merda Milan!

Reagovat
Milan.B

interista pezzo di merda!

██─███─██──██─███──█████─█─█──███─█──█───██─██

█──█─█─█─█──█─█─█──█─█─█───█──█─█─██─█──█──█──█

██─█─█─██──██─███──█─█─█─█─█──███─█─██───█───█

█──█─█─█─█─█──█─█──█─█─█─█─█──█─█─█──█────█─█

█──█─█─█─█─█──█─█──█─█─█─█─█──█─█─█──█────█─█

█──███─█─█─██─█─█──█─█─█─█─██─█─█─█──█─────█

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
brvno

Reagovat
smazaný uživatel

GRANDE INTER!!!!

Reagovat
Jajinek

Nebyla to žádná podívaná a vykartoval se Rolando, ale ten náskok 5 bodů na Parmu už prostě musíme udržet. Do EL se pak rýsuje zajímavý trojka Viola, Inter a AC...

Jinak bez Johnyho jsme někdy v předu na ránu...Icardi dnes bohužel za nula...ale body se počítají.

FORZA INTER!

Reagovat
M11

to by byla fajn trojka do EL.. mohlo by se dotahnout italske finale

Reagovat
Shevchenko

Příští rok navíc bude mít vítěz garanci postupu do LM, bude to zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
FORZAMILAN

Jako vítěz EL do skupiny LM? Fakt, to jsem neslyšel

Reagovat
FORZAMILAN

Aha, díky

Reagovat
smazaný uživatel

niekde som zachytil, ze kedze je finale pohara Neapol - Parma, tak do EL dokonca postupuje aj tim zo 6 priecky. Neviem ale teraz kde som to cital. Kazdopadne to musim udrzat.

Co povies inak na Rolanda? Podla mna by sme si ho mali nechat, aj ked 7-8 mega co chce Porto je asi dost.

Reagovat
Shevchenko

5 výher za sebou, to jsme tu neměli pěkně dlouho

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, to tady bylo v únoru zpochybňování Taarabta a jeho přestupu do AC, ale teď patří mezi naše nejlepší hráče BRAVO ADEL

Reagovat
FORZAMILAN

Je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Body super! Osobně jsem čekal spíš remízu, ale 3body z Parmy jsou hodně dobrý. Jinak nechápu výsledky Atalanty...

Reagovat
stas87

o co ide catanii?raz za rok podam na seriu A a pokazi mi to sampdoria stacila mi remiza,catania aj tak spadne,skoda

Reagovat
smazaný uživatel

já měl dneska Sampdoria 2 a Udine 0, taky čára přes rozpočet

Reagovat
stas87

norwich-liverpool 2 1,34

barcelona-athletic X2 3,34

belenenses-sporting 2 1,60

rayo-betis 1 2

catania-sampdoria X2 1,74

chujovina za 20 korun ale nie az tak nerealna

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

To je na tom ta liga hodně špatně, když si ji dává i Taarabt.

Reagovat
FORZAMILAN

Nový koště dobře mete, znáš to......

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve Fulhamu moc nemetl.

Reagovat
domingo

Tak Taarabt je vybornej hrac, u nej to bylo vzdycky o tom, ze je proste vymastenej debil. Ted je tam novej, tak se snazi, nebo si v AC nasel kamarady

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FORZAMILAN

Počítám to dobře, že ve hře je i šesté místo v tabulce? A co potom, kdyby Juve vyhrál EL? Máte někdo přehled, jestli by šel do EL i další tým z tabulky?

Reagovat
Shevchenko

Ne, pouze šestý tým.

Reagovat
Alberto Aquilani

Edy fakt tú obranu pozdvihol čo hovoríš, pippo ?

Reagovat
Pipo123

Keď tie zápasy nevidíš tak sa radšej nevyjadruj, za toto on nemôže, ono keď dostanem gól po rohu, potom sa nechá Novaretti vylúčiť, potom Biava nestíhal rýchlostne vôbec Immobileho. Ona tá obrana je ako tak v pohode, ak hraje Ciani či Cana, občas zahrá dobre Biava, ale Novaretti je absolútna paródia, v Neapoli priamo spôsobil 2 góly, dneska minimálne jeden. Hra zálohy aj útoku bola ok, ale obrana naozaj strašná, ak mu Lotito neprivedie poriadne posily do stredu obrany tak môžme zasa bojovať maximálne o 8 miesto.

Reagovat
Alberto Aquilani

aha, takže 7 golov za posledné 2 zápasy- 11 za posledných 5 je vpoho aspoň, že to tam zrovnal ...

Reagovat
Pipo123

Lenže čo on viac ma spraviť ? Ono obrana funguje, presing aj všetko je v poriadku, lenže individuálne chyby to zrážajú dolu, Novaretti chybuje strašne, Radu na stopérovi nehraje dobre, Cavanda je kapitola sama o sebe a Biava rýchlostne už nestíha a tiež robí chyby. V poslednej dobe sa dá pochváliť len CIani a Cana, ale obaja dnes chýbali, ako Lotito sa musí uvedomiť, Biava, Novaretti ani DIas nám nemajú čo ponúknuť a radšej nech to omladí, píše sa že sa zaujímame o nejakého Lanzaniho tak snad niekto príde, je síce pekné že sme dali 6 gólov a hrali dobre v ofenzíve, ale tá obrana nás neskutočne zráža dolu a chudák Edy stým nič moc spraviť nemôže.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jen provokuje...Nema cenu reagovat

Reagovat
Alberto Aquilani

čím ? len mi to proste príde vtipné stým Rejom, narozdiel od takeho pintáka berem pippa ako pohodaka a ked si rypnem berem to v dobrom, rivalita a tak ...

Reagovat
smazaný uživatel

S tvými rýpnutími, která jsou totálně mimo mísu, se v poslední době roztrhl pytel...

Reagovat
Alberto Aquilani

aha ....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže když si někdo rypne do AS nebo do tebe, tak je oheň na střeše hned.

Reagovat
Alberto Aquilani

nemyslím ...

Reagovat
M11

to vime davno

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jo a řekl bych, že nejsem sám.

Reagovat
10

snad poprvé s tebou souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Ten Llorente je na facku jak hraje

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Il Architetto

Polpo vystřelil titul.

Reagovat
smazaný uživatel

3 body doma = spokojenost. Ještě ale nejsme v cíli.

Reagovat
scr

Jiventus je ostuda...celej italskej svaz rozhodcich je ostudnej...to co denska piskat v zapase s bolognou by meli vysetrovat..fakt hnus, jak juventusu nadrzujou...takhle se vyhravaj tituly???Fuuuj

Reagovat
smazaný uživatel

Co to plácáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
smazaný uživatel

zalez

Reagovat
M11

kdyz uz chces provokovat.. tak si priste najdi aspon zapas po kterem by to davali smysl.. a ne po zapase kde sudi spis Bolognu drzel dele ve hre

Reagovat
scr

To neni o provokaci...ale o nestranem posouzeni zapasu...proste rozhodci meril dvojim metrem a hotovo dvacet...je mi jasny ze fanousek Juventusu si to nikdy nepripusti...ale bohuzel tomu tak je...a uz jednou juve putovalo diky podobnejm podezrelejm praktikam do Serie B...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi mi ale erudovaný odborník. Vypiš mi prosím situace, které podle tebe, nestranného pozorovatele, byly špatně posouzené. Děkuju.

Reagovat
M11

tak vzhledem k tomu ze fandis AS to asi zas az tak nestranne posouzeni zapasu nebude chapu ze AS zaziva fantastickou sezonu zaroven chapu i tvou frustraci z toho ze to staci zatim ''pouze'' na druhe misto.. ale takove pindy po absolutne nemistnem zapase si nech od cesty.. diky

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
CubONE

OT: Nieee, Chelsea prehrala to uz asi Liverpool a drbnuteho Stiviho G nic nezastavi

Reagovat
Slejdy

Cmon Lpool

Reagovat
Milan.B

bude mat velke usta jn... ale tak dopraj mu ten jeden titul

Reagovat
CubONE

Praveze Owen: 1, Gerrard: 0 sa mi pacilo.

Reagovat
Milan.B

bude to jeho prvy a posledny

Reagovat
CubONE

Inac prva Mourinhova prehra v PL na domacom ihrisku. Neskutocne. A Sunderland katom, remiza so City, vyhra s Chelsea za par dni.

Reagovat
Il Architetto

Titul si zaslouží.

Reagovat
snuff24

Gerrard je drbnuty ?

Reagovat
Shevchenko

Za ty jeho kecy po finále 2005 ho v Miláně nikdo nemá rád.

Reagovat
brvno

co take kecal?

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je vazne uzasna sezona pre AS, je az neuveritelne, ze ani to nestaci

Reagovat
smazaný uživatel

V roku 2001 nam stacilo na titul 75 bodov (iba 18 muzstiev), teraz mame po 34 kolach 82 a osembodovu stratu na prveho...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nekoupíme Ramiho tak je Galliani fakt píčus...doufám že si jenom opět hraje na moje nervy...

Reagovat
rossoneri89

nevieme pridat 2 miliony na odkupenie Ramiho ..... ale 12 za drevaka Matriho sme dali velmi rychlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
garruklol

Kolik bodů je historický rekord ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

97 - Internazionale 2006–07

Reagovat
Il Architetto

To dáme.

Reagovat
Mr.Jindros

Já tady o tom nechtěl moc psát, ale strašně si přeju, abychom to dali... ideálně stovečku.

Reagovat
Il Architetto

Dobře je, že nás Roma takhle prohání.

Reagovat
garruklol

Diky

Reagovat
Alberto Aquilani

10 giornate di squalifica a Gervinho per il dito nell'occhio a Maicon

Reagovat
snuff24

,,V klube som už neaký čas a chcel by som tu trénovať pokým budem môcť, prípadné ponuky v momente zmietnem zo stola.“ ,,Dnes sa futbal točí iba okolo peňazí, nepáči sa mi to.Preto som sa zriekol polovice svojho platu na úkor klubu.“ Jurgen Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ve prospěch klubu a ne na úkor. Pak by to jaksi nedávalo smysl.

Reagovat
Inter Eterno Amore

najväčší trénerský sympaťák súčasnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmundu s Kloppem nelze nepřát.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je zač Immobile? Silné, slabé stránky?

Reagovat
smazaný uživatel

strelec

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele