Serie A - souhrn 33. kola

17.04.2018, 22:47, aktualizováno 18.04.2018, 22:52
Komentáře a souhrny
Neapol stáhla dva body z náskoku vedoucího Juventusu. Zatímco sama porazila na domácím hřišti Udine 4:2, Stará dáma pouze remizovala v Crotone. Lazio zvládlo sedmigólovou přestřelku na hřišti Fiorentiny a spolu s městským rivalem AS, jenž porazil Janov se drží na místech zaručujících Ligu mistrů. Benevento má po porážce Atalanty už jistý sestup, rozhodla o tom remíza Spalu s Chievem Verona...

FC Crotone - Juventus FC 1:1

18.04.2018 20:45

Góly: 65. Simy - 17. Alex Sandro

Velké překvapení se odehrálo na stadionu Ezio Scida, kde Crotone obralo o bod vedoucí Juventus. Stará dáma měla v zápase drtivou převahu, dokonce vedla, ale výsledek neudržela. Na trefu Alexe Sandra zareagoval po hodině hry nůžkami Tochukwu Nwankwo. Remíza 1:1 je pro Juventus velkou ztrátou, protože jeho náskok se po tomto kole snížil už jen na čtyři body.

Juventus přitom začal dobře a vedení se ujal už po pouhé čtvrthodině. Rohový kop Douglase Costy našel na přední tyči Alexe Sandra, který překonal brankáře Cordaze. Crotone po inkasované brance v žádném případě nerezignovalo a Staré dámě přichystalo několik horkých momentů. Ten největší v nastaveném čase prvního poločasu, to se ke střele dostal Tochukwu Nwankwo, ovšem balón zamířil do středu branky, kde byl připravený Vojtěch Szczesny.

Crotone se Juventusu nebálo ani ve druhém poločase a využívalo jeho nepochopitelnou pasivitu. Po hodině hry musel tasit další zákrok Szczesny a za dalších pět minut už si obrana Juventusu vykoledovala vyrovnávací gól. Propadlý balón se dostal až k Tochukwu Nwankowi, který střihl nůžkami a poslal balón nádherně k tyči. Po Buffonovi, který dostal gól nůžkami od Ronalda, inkasoval po stejně akrobatickém kopu i Szczesny.

Teprve až vyrovnávací branka Starou dámu konečně probudila a před Cordazem bylo pořádně živo. Brankář domácích nejprve vychytal Matuidiho a vzápětí i Higuaína. Obě šance byly stroprocentní a později Juventus mrzely. Crotone se v závěru zápasu opevnilo před vlastním vápnem a nakonec slibnou remízou proti favoritovi dotáhlo do konce.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 3:4

18.04.2018 20:45

Góly: 16. Jordan Veretout, 31. Jordan Veretout (pen.), 54. Jordan Veretout - 39. Luis Alberto, 45+1. Martín Cáceres, 69. Felipe Anderson, 73. Luis Alberto

Lazio ve strhujícím utkání dokázalo přestřílet domácí Fiorentinu poměrem 4:3 a spíše hokejový výsledek jej udržuje na třetím místě. V utkání kromě gólů padaly také červené karty. Rozhodčí vytáhl dvě ještě v úvodní čtvrthodině.

Lazio potřebovalo tři body, aby odpovědělo na úspěch Interu Milán a udrželo si třetí místo před jeho náporem. O slovo se navíc hlásí také jeho rival, takže trenér Simone Inzaghi dnes měl před sebou hodně náročnou práci. Ostatně stejně jako jeho hráči, kterým svěřil důvěru v utkání proti Viole. Od začátku měli o tři body bojovat především Luis Alberto, Immobile, Cáceres, de Vrij, Strakosha, Lukaku nebo Parolo.

Domácí Viola ale rozhodně není slabý tým a umí mnohokrát překvapit. Navíc se v poslední době dostala do tempa, které je nepříjemné pro nejednoho soupeře. Dnes chtěla Viola reagovat na minulé kolo, které se jí příliš nepovedlo. V jednom ze šlágrů kola se do zápasu postavili Sportiello, Pezzella, Veretout, Eysseric, Simeone nebo Chiesa.

První půle připoutala místní diváky do sedaček snad podobně jako zážitek z první projekce Avatara ve 3D. Jedna akce střídala další, hra působila hodně odvážně na obou stranách a tempo hry bylo opravdu hodně vysoké. Už v 7. minutě se pokoušel ohrozit branku Sportiella Ciro Immobile a byl zastaven domácím brankářem. Jenže ten zasáhl míč rukou mimo své pokutové území a byl ihned vyloučen!

Jenže přesilovka římskému týmu moc dlouho nevydržela. Ostrý start pokračoval v minutě 14., kdy hostující záložník Alessandro Murgia stáhl k zemi unikajícího Chiesu. A také on dostal od arbitra utkání Antonia Damata rovnou kartu červené barvy, čímž srovnal počet hráčů na obou stranách! Fialky toho využily téměř okamžitě. Z následného volného přímého kopu se totiž nádherně trefil záložník Jordan Veretout, na jehož ránu Strakosha neměl nárok!

O pouhé dvě minuty později ale málem srovnal obránce Stefan de Vrij, který je vyhlášeným hlavičkářem. Na jeho silnou stránku si ale domácí nedali pozor a mohli být velmi rádi, že nizozemský stoper poslal míč hlavou těsně vedle tyče. Právě de Vrije posléze vystřídal ofenzivnější Felipe Anderson, kterému stačilo opravdu málo, aby se propracoval k šanci. Ciro Immobile ale jeho průnikovou nahrávku nezakončil ideálně.

Fialky využívaly své šance na maximum, protože po dalším faulu Biraghiho sudí pískal pokutový kop. K němu se postavil odhodlaný a již jednou úspěšný Jordan Veretout, který zvládl také tuto standardní situaci a míč poslal do protipohybu brankáře Strakoshy - 2:0.

Římané sice působili mnohem nervóznějším dojmem, ale španělský hračička Luis Alberto je brzy alespoň trochu uklidnil. Pět minut před koncem první půle totiž také on ukázal vytříbenou kopací techniku a nařízený přímý volný kop bezpečně proměnil v kontaktní gól - 2:1.

Tato trefa dodala Laziu energii a lehkost, takže konec první půle byl pro Fialky hodně těžký. A neobešel se bez ztrát. Luis Alberto totiž ve 45. minutě centrem od rohového praporku přesně našel hlavu zkušeného obránce Martina Cacerese, který si na míč naskočil a překonal pozdě zasahujícího Drągowského!

Skvělá podívaná pokračovala i po změně stran, i když to chvíli trvalo, než se oba týmy zase rozehřály. Jako první měli svou šanci domácí, kteří dokonce díky odraženému míči dokázali překonat brankáře Strakoshu! Jenže sudí gól kvůli ofsajdu správně neuznal. Fiorentina byla ale daleko aktivnější a po zásluze se brzy znovu dočkala vedení v utkání.

V 54. minutě se o to postaral záložník Jordan Veretout, který odehrál naprosto fantastický zápas. Snadno si navedl míč do vápna po straně a nechytatelnou ranou nedal brankáři Strakoshovi šanci zasáhnout.

Přesně po hodině hry přepadl Ciro Immobile ve vápně přes Pezzellu a sudí nejprve pískal faul! Poté se však poradil s videorozhodčím a následně své rozhodnutí odvolal! Přesto se Lazio dočkalo kýženého srovnání. Adam Marušić našel na hranici pokutového území nehlídaného Felipeho Andersona, který nádhernou ranou tyči dokázal překonat Drągowského.

A nebylo to všechno! Fiorentina chvíli nedávala pozor a Lazio toho bryskně využilo. Dvacet minut před koncem utkání totiž Lazio dokonalo finální obrat! Adam Marušić z pravé strany poslal balon přízemním centrem do vápna a tam si ho našel Luis Alberto - 4:3 pro Lazio!

Více informací k zápasu

Hellas Verona - US Sassuolo 0:1

18.04.2018 20:45

Góly: 38. Mauricio Lemos

Hellas Verona ztrácí další důležité body v boji o záchranu a jeho šance na to, že bude v Serii A hrát i příští rok, opět klesají. Jedinou brankou v utkání se o to postaral obránce Mauricio Lemos.

Hosté opět nasadili trochu netradiční útok v podání Berardiho s Politanem, zatímco záda jim kryli hráči jako Lemos, Acerbi, Mazzitelli, Magnanelli, Duncan či Rogério. Domácí Hellas nutně potřeboval zvítězit, protože jeho vyhlídky na záchranu jsou kolo od kola horší. Rychlou trojici útočníků představovali Cerci, Fares a Verde, do hry se dostali také Nícolas, Vuković, Valoti, Danzi či Zuculini.

Už ve 4. minutě jsme se málem dočkali první branky utkání hosté. Matteo Politano si v pokutovém území udělal prostor a snažil se obloučkem přes brankáře dostat míč do brány, ale v tom mu na poslední chvíli zabránil obránce Jagoš Vuković, který svůj skluz načasoval perfektně. O pár minut později musel skvělý zákrok vytasit na druhé straně brankář Consigli, kterého prověřil tvrdou ranou záložník Mattia Valoti.

Hosté pak zasypali brankáře Nícolase několika povedenými střelami, ale Nícolas vydržel. Pravda, jeho obránci mu moc nepomáhali a nechali jej na holičkách. Teprve třetí zápas za Sassuolo odehrál obránce Mauricio Lemos a nemohl mít snazší podmínky pro první branku. Brankář Nícolas totiž odraženou ránu vyrazil právě k jeho nohám a Lemos posunul míč do brány velmi pohodlně - 1:0 pro Sassuolo.

Hellas v závěru první půle chtěl po sudím odpískání pokutového kopu, ale hlavní arbitr Guida trval na nevině obránce Sassuola. Hellasu nezbývalo nic jiného, než se pořádně obout do útoku. I za tímto účelem byli do pole vysláni útočníci jako Ryder Matos nebo Lee Seung-Woo.

Sassuolu stačilo málo, aby si vytvořil šanci. Například po hodině hry se dostal do rychlého protiútoku Domenico Berardi, jenže střelou z úhlu jen potvrdil, že se mu v aktuální sezóně vůbec nedaří. V závěru utkání se několikrát do vzduchu pověsil útočník Bruno Petković, ale ani jeho pokusy se nesetkaly s úspěchem.

Ten si naopak připisuje hostující Sassuolo a dostává se na 13. příčku.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Udinese Calcio 4:2

18.04.2018 20:45

Góly: 45+2. Lorenzo Insigne, 64. Raúl Albiol, 70. Arkadiusz Milik, 75. Lorenzo Tonelli - 41. Jakub Jankto, 55. Svante Ingelsson

Dny Massima Odda u kormidla Udinese se zdají být sečteny. Zebry totiž prohrály podesáté v řadě, přestože v Neapoli nesehrály vůbec špatnou partii a hned dvakrát vedly. Neapol nakonec zvítězila 4:2 a vzhledem ke ztrátě Juventusu snížila manko na čtyři body.

Zápas na San Paolo přichystal divákům hned šest krásných branek a parádní obrat domácích Parthenopei. Pro Neapol to byl vůbec skvělý večer, protože hned po závěrečném hvizdu se dozvěděla výsledek z Crotone, kde ztratil body Juventus.

Neapol byla od začátku výrazně lepším týmem a Udine už v úvodu zápasu přečkalo velké šance soupeře. Hamšikovu tečovanou ránu skvěle vychytal Bizzarri, stejně jako další nebezpečný pokus Insigneho. Udinese poté srovnalo hru a dlouho domácí do ničeho nepouštělo. Samo pak přichystalo místním fanouškům šok. Ve 41.minutě prošla dlouhá přihrávka skrze malým vápnem až na zadní tyč, kde osamocený Jakub Jankto trefil odkrytou klec. Udinese se však z vedení dlouho neradovalo. V nastaveném čase prvního poločasu předvedl krásnou individuální práci s balónem Lorenzo Insigne a přesnou trefou srovnal na 1:1. To ale ještě nebyl konec, Udine mohlo znovu vést, ale Jankta tentokrát vychytal Reina. ¨

Druhý poločas začal totožně jako ten první. Neapol měla nápor i šance, ale Udine to přečkalo a pak samo udeřilo. Zampanův centr znovu prošel vápna až k Ingelssonovi, který z první trefil balón přesně k tyči. Hostům ani druhé vedení dlouho nevydrželo. V 64.minutě znovu srovnal stav Raúl Albiol. Domácí rozehráli rohový kop, nejvýše si povyskočil španělský stoper a brankář Bizzarri se natahoval marně.

O dalších šest minut později už Neapol dokonala obrat. Arkadiusz Milik zareagoval na Bizzarrim vyražený balón a z dorážky zajisil svému celku vedení. Obrana Udinese se úplně sesypala a za chvíli inkasovala počtvrté. Na další centr si naskočil Lorenzo Tonelli a už to bylo 4:2. Hosté se ještě mohli vrátit do zápasu, ale Perica orazítkoval břevno. Neapol vyhrála 4:2 a je zpátky ve hře o Scudetto.

Více informací k zápasu

AS Řím - Janov CFC 2:1

18.04.2018 20:45

Góly: 17. Cengiz Ünder, 52. Ervin Zukanović (vl.) - 61. Gianluca Lapadula

Římské AS slaví veledůležitou výhru, která mu umožňuje zůstat v kontaktu se třetím místem. Dnes jeho formu odnesl tým CFC Janov, který od domácích dostal dvě branky a ani snížení Lapaduly mu nepomohlo.

AS Řím měl před sebou hodně náročnou situaci, protože jednak hostil sebevědomý Janov a především bylo hodně těžké nemyslet na blížící se semifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Kromě toho ale AS spadlo na pátou příčku tabulky a hodlalo reagovat na včerejší výhru Interu Milán. Trenér Di Francesco nasadil některé nepříliš používané hráče jako Jesuse, Gersona, Gonalonse, Pellegriniho nebo El Shaarawyho.

Janovský celek připlul z přístavního města s jasnou touhou znovu zatopit AS, podobně jako na konci minulé sezony. Tentokrát mu téměř o nic nejde a na pohodlné dvanácté příčce se o záchranu dávno strachovat nemusí. Na Stadio Olimpico se vrátilo několik někdejších hráčů AS jako Rosi, Bertolacci nebo Zukanović.

Že by to byla nějak zvlášť atraktivní podívaná, to se rozhodně říct nedalo. Ani jeden z týmů zrovna nehýřil pohybem. Za zmínku stojí snad jen průnik Cengize Ündera, který se po návratu k rozestavení 4-3-3 vrátil na své oblíbené místo. Jinak se kombinace AS omezovala na několik stereotypních posunů míče, a to včetně zapojení brankáře Alissona.

Vepředu nehrozilo obráncům Janova příliš mnoho nebezpečí. To přišlo až v 17. minutě po dalším z mnoha volných přímých kopů. A neslo na zádech jméno Cengiz Ünder. Právě turecký reprezentant předvedl parádní zrychlení a na zadní tyči zaskočil svým náběhem a tvrdou střelou pod břevno všechny soupeře - potlesk od De Rossiho na lavičce a 1:0 pro AS.

Janov od té doby nehrál příliš sebejistě a vše mohl zhoršit Stephan El Shaarawy. Jeho kombinace na jeden dotyk s Gersonem ale poslala balon těsně vedle tyče! Na druhé straně se po dlouhém míči hraném na zadní tyč se následně natahoval Gianluca Lapadula, ale před ním vše včas zpozoroval brankář Alisson.

Do konce první půle se už Janov nezmohl na nebezpečnější útok a Vlci naopak pohodlně kontrolovali konec poločasu. Nevyrušil je ani náběh obránce Rosiho, který se sice dostal hodně blízko k Alissonovi, jenže před míčem spíše uhýbal, než aby jej poslal do sítě. K usnadnění zvládání zápasu pomohl Římanům někdejší hráč AS.

Další z mnoha standardních situací ve prospěch Giallorossi skončila na hlavě Ervina Zukanoviće, který ve snaze odvrátit míč mimo poslal hlavou balon za bezmocného brankáře Mattiu Perina - 2:0 pro Vlky.

S dalším útokem spěchal na bránu Janova zkušený veterán Kolarov, jenže odražený míč napálil z voleje asi metr vedle. Skvělé chvíle si pak užíval veterán Giuseppe Rossi, který měl zvýšit efektivitu Janova. A to se stalo téměř ihned. Gerson totiž hloupě ztratil míč ve středu hrací plochu a Goran Pandev vyslal Gianlucu Lapadulu do samostatného náběhu. Zkušený Ital si poradil na jedničku a překonal vybíhajícího brankáře Alissona - 2:1.

Janov se tímto gólem vrátil do hry a Římané začali mít starosti. Giuseppe Rossi se hodně snažil pomoci svému týmu v útočení, ale obránci AS si jej dobře hlídali. A když ne oni, tak proti jeho gólovým oslavám se postavil brazilský brankář Alisson. Další chybu vytvořil Kostas Manolas, ale před Medeirosem zasáhl brankář Římanů včas.

Tou dobou už byl na hřišti i Patrik Schick. Jenže ani jeho dvě šance ze závěru neskončily gólem. AS ale přesto bere tři body.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Bologna FC 1:0

18.04.2018 20:45

Góly: 90+3. Duván Zapata

Dlouho to vypadalo, že si Sampdoria v nezáživném utkání proti Boloni připíše jen bod za bezbrankovou remízu, ale ve třetí minutě nastavení se jí podařilo naklonit výsledek na svojí stranu. Jedinou brankou zápasu vstřelil útočník Duván Zapata.

Zápas na stadionu Luigi Ferraris toho za devadesát minut příliš nenabídl. Oba celky měly jen velmi málo brankových příležitostí a konečná remíza by snad byla spravedlivějším výsledkem. Jedna z mála šancí v zápase se urodila ve 12. minutě. Caprari si šikovně udělal prostor ke střele a ve snaze obstřelit Miranteho zamířil o kousek vedle. Příležitost to nebyla vůbec špatná. Na druhé straně zase napřáhl Di Francesco a rovněž minul. Sampdoria a ani Boloňa neměly vytrvalejší tlak, na Marassi se hrála vyrovnaná partie. Po půlhodině hry měla Sampdoria další zajímavou příležitost. Quagliarella se dokázal zbavit brankáře, s balónem se dostal do úhlu a jeho střelu srazil na rohový kop obětavý obránce.

Ve druhém poločase se obraz hry neměnil. Poměrně aktivnější začala být Boloňa, nicméně bez gólového efektu. Deset minut před koncem zápasu vypálil střídající Palacio a Viviano předvedl výborný zákrok. Jak moc byl klíčový nakonec ukázal nastavený čas. Ještě než se sudí rozhodl přidat do vínku několik minut, orazítkoval Duván Zapata z malého vápna tyčku. To bylo pro Boloňu důrazné varování.

A pak už přišel rozhodující okamžik celého zápasu. Ve třetí minutě nastavení se k odraženému balónu dostal Zapata, udělal si prostor ke střele a ranou tyči rozhodl o nejtěsnějším vítězství Sampdorie. Boloňa už na inkasovanou branku zareagovat nedokázala.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Chievo Verona 0:0

18.04.2018 20:45

Góly: -

SPAL natáhl svojí sérii neporazitelnosti už na osm zápasů. Doma proti Chievu si připsal další plichtu 0:0 a stále se drží na nesestupové sedmnácté pozici o bod před Crotone.

Ve Ferraře se hrálo ryze záchranářské utkání. SPAL se drží těsně nad sestupovou hranicí a klidné nemůže být ani Chievo, které je SPALu vzdáleno pouhé dva body. Vzájemný zápas byl tedy velmi důležitý a nakonec skončil smírem.

Žádná ofenzivní podívaná se ve Ferraře nekonala, ale na nějaké šance si diváci přeci jen přišli. První opravdu velká příležitost přišla ve 20. minutě a měli jí domácí borci. Felipe se dostal k propadnutému balónu a z prvního doteku zakončil, přičemž Sorrentino předvedl fantastický zákrok a balón vytěsnil nad břevno. O několik minut později mohl po krásné akci zakončit Paloschi, avšak přihrávkou ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, čímž akci pokazil. Před koncem poločasu ještě přestřelil branku Viviani, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Chievo toho do 60. minuty mnoho nepředvedlo a až po hodině hry dokázalo domácím zatopit. Inglese posunul Giaccheriniho akci na Pucciarelliho, jehož přízemní střela skončila na tyči. SPAL měl velké štěstí, stejně jako v závěru zápasu, kdy Inglese jen o kousek minul branku. V utkání nakonec žádný gól nepadl, a tak SPAL natáhl sérii bez porážky už na osm zápasů.

Více informací k zápasu

Turín FC - AC Milán 1:1

18.04.2018 20:45

Góly: 71. Lorenzo De Silvestri - 9. Giacomo Bonaventura

AC Milán ztratil další dva body a Liga mistrů se mu výrazně vzdaluje. Rossoneri si navíc komplikují i účast v Evropské lize. V Turíně se sice velmi rychle ujali vedení, ovšem domácí dvacet minut před koncem srovnali. Závěr zápasu nedohrál De Silvestri a v šesté minutě nastavení pálil Abate jen do tyče!

Milán sice s Turínem znovu neprohrál, ale remíza je pro něho ztrátou. Zápas s Granatou neodstartoval úplně nejlépe, protože už po stodvaceti sekundách fauloval ve vlastním vápně Kessié Ansaldiho a sudí nařídil pokutový kop. Andrea Belotti se chopil zodpovědnosti, ale naštěstí pro Milán trefil břevno! Hosté neproměněnou penaltu o pár minut později potrestali. Giacomo Bonaventura si pěkně levačkou zpracoval balón a pravačkou ho poslal k tyči, kam Sirigu nedosáhl. Milán vedlv Turíně 1:0. Následně nebyla k vidění žádná větší příležitost. Až po půlhodině hry hlavičkoval těsně nad Andrea Belotti, ale skóre se už do poločasu nezměnilo.

Turín byl aktivnější i po změně stran a není divu, potřeboval vyrovnat, ale to se mu dlouho nedařilo. Pohotová Ansaldiho střela skončila vedle a také další tlak vyšel vniveč. Granata se dočkala až v 70.minutě, kdy rozehrál rohový kop Ljajič a De Silvestri na přední tyči překonal Donnarummu.

Remíza byla pro oba celky málo, zvláště pro AC Milán. Zápas směřoval k dělbě bodů, avšak dlouhé šestiminutové nastavení ještě přichystalo zajímavé chvilky. Ve třetí minutě uviděl druhou žlutou kartu De Silvestri a krátkou přesilovku málem hosté využili. V poslední minutě nastaveného času ostře vypálil zpoza vápna Ignazio Abate a domácí zachránila tyčka! Obrovská šance zůstala nevyužita, takže si oba celky připsaly po bodu.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - Atalanta Bergamo 0:3

18.04.2018 18:00

Góly: 21. Remo Freuler, 49. Musa Barrow, 67. Alejandro Gómez

Atalanta Bergamo nedala domácímu týmu v Beneventu žádnou šanci a v klidu si s ním pohrála. Jako první se sice více snažilo útočit domácí mužstvo, ale Atalanta spustila především ve druhé půli typickou hru na protiútoky. Výsledkem bylo celkové skóre 3:0, pod které se gólově postarali Freuler, Barrow a Gómez.

Benevento mělo další pokus na to, aby hrálo o záchranu. I dnes trenér De Zerbi vsadil na osvědčenou a často se opakující jedenáctku, v níž jsme našli hráče jako Puggioni, Djimsiti, Tosca, Parigini, Brignola, Diabaté nebo Lombardi. Atalanta kontrovala Gómezem, Petagnou, de Roonem, Hateboerem, Mancinim nebo Cristantem.

Do první zajímavé šance se rychle probíjel Enrico Brignola, který následně našel centrem hlavu del Pinta, jenže jeho pokus na poslední chvíli zablokoval mladík Mancini. Další nepříjemnosti musel brankář Etrit Berisha řešit o chvíli později, když za něj dokonce z brankové čáry odkopával balon vracející se Gosens! Ve dvacáté minutě z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Alejandro Gómez, jehož pohotová rána skončila jen v rukavicích brankáře Puggioniho.

Na opačné straně se do útoku hnal Cheick Diabaté, který si udělal prostor a zkoušel dokonce obloučkem přehodit brankáře, jenže spolu s ním zamířil také nad bránu! A to hostům poskytlo šanci na rychlý úder. Průnikovou nahrávku na Cristanteho obránci Beneventa vůbec nevnímali a mladý záložník se ocitl ve vápně sám před Puggionim. Nebyl ale sobec, protože přihrál stejně tak nabíhajícímu Freulerovi a ten už poslal balon do sítě!

To byl pro Benevento hodně nepříjemný moment, na který už herně nedokázalo do konce první půle reagovat. Atalanta naopak klidně kontrolovala hru a do druhé půle vlétla již mnohem aktivněji. Bryan Cristante dostal výtečnou přihrávku za obranu a vstřelil další branku, jenže sudí chybně odpískal ofsajd! Atalantě to ale příliš vadit nemuselo, neboť o pouhou minutu později se prosadila.

Tentokrát byl na konci celé akce mladý útočník Musa Barrow, který zatím předvádí vynikající výkony. Rodák z Gambie dnes nastoupil k sedmému utkání v Serii A, načež se po další krásné nahrávce ocitl za vápnem osamocen. Míč si posunul na svou pravou nohu a technicky obstřelil brankáře Puggioniho! První branka v letošním ročníku a jsem si jistý, že o Barrowovi ještě hodně uslyšíme.

Deset minut poté se málem znovu prosadila Atalanta, neboť Benevento kupilo jednu obrannou chybu za druhou. Robin Gosens ale na zadní tyči nedokázal dostat míč do brány. Po hodině hry Del Pinto fauloval svého protihráče ve vlastním vápně a sudí Ghersini po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu! K ní se postavil de Roon, jenže těsně před kopem ukouzl a komicky poslal míč hodně nad bránu!

To nicméně Atalantě příliš vadit nemuselo, alespoň ne z pohledu skóre. O pouhou minutu později se totiž Alejandro Gómez prodral do vápna pomocí rychlé kombinace a věděl si rady. Ani dva obránci jej před střelou k tyči nezastavili a brankář byl též bezmocný - 3:0. A když v samém závěru neproměnil slibný volný přímý kop domácí Viola, bylo o výsledku rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio 4:0

17.04.2018 20:45

Góly: 3. João Cancelo, 49. Mauro Icardi, 60. Marcelo Brozović, 90. Ivan Perišić

Inter Milán rozebral obranu Cagliari a s naprostým přehledem si na San Siru s návštěvou ze Sardinie poradil. Domácí celek ukázal maximální efektivitu a utkání ovládl, z čehož rezultovaly branky Cancela, Icardiho, Brozoviće a Perišiće.

Cagliari jelo na San Siro s nadějí, že odehraje dobrý zápas a že se mu povede zapůsobit. Za tím účelem se do hry od prvních minut dostali Cragno, Romagna, Castán, Padoin, Miangue, Sau či Cossu. Domácí kontrovali osvědčenou sestavou se jmény jako Handanovič, Cancelo, Škriniar, Brozović, Karamoh, Rafinha, Perišić a samozřejmě Icardi. Právě domácí kapitán pořádně zatápěl hostující obraně od počátku utkání.

A netrvalo dlouho, než se obrana Cagliari poprvé před tlakem Interu rozestoupila. Domácí rozehrávali volný přímý kop a už ve třetí minutě se díky tomu dostali do vedení. Na centr si totiž perfektně naskočil João Cancelo a poslal balon mimo dosah brankáře Alessia Cragna!

Je jasné, že od té doby bylo pro Cagliari hodně těžké myslet na lepší útok, protože tak rychlý inkasovaný gól pořádně zacloumal s jeho psychikou. Navíc se Inter pořádně probudil a šlápl na pedál. Perišić si naběhl na levou stranu velkého vápna a převzal přihrávku od Icardiho, načež pálil do připraveného Cragna. Po dvaceti minutách Danilo D'Ambrosio našel krásným pasem Karamoha, jenže jeho zakončení zastavilo břevno!

Yann Karamoh byl hodně aktivní v zakončení, ale neměl dnes úplně štěstí. Z levé strany přiletěl centr od Perišiče právě na nabíhajícího Karamoha, který ale v pádu zakončil mimo. Deset minut před koncem musel trenér Spalletti poprvé střídat, protože se zranil Roberto Gagliardini. Yann Karamoh sice vstřelil ke konci první půle gól, který ale nemohl být pro ofsajd správně uznán.

Hned po změně stran se Inter opět ukázal v plné síle. Yann Karamoh našel před vápnem kolegu Rafinhu, který ve skrumáži těl našel patičkou Maura Icardiho. Ten se uvolnil a sám před Alessiem Cragnem zakončil - 2:0 pro Inter!

Když posléze začalo Cagliari trochu více útočit, Inter jej uzemnil další brankou. Přesně v 60. minutě totiž za vápnem dostal míč Chorvat Marcelo Brozović a jeho krásný oblouček překonal brankáře Cragna, který se jen ohlédl - 3:0.

Hostující Cagliari nevědělo, jak se dostat ze sevření Interu a ten ve výhodné pozici pokračoval. Bezbranný soupeř mu příliš nevzdoroval a kvalitativně na něj neměl. Yann Karamoh se dnes opravdu snažil, jenže neměl štěstí. Jeho další střelecký pokus skončil v náručí Cragna. V 83. minutě sudí Pasqua nepískal nejasnou penaltu ve prospěch Interu, ale domácí přesto dokonali debakl.

Marcelo Brozović našel v nastaveném čase krásným pasem ze standardní situace nabíhajícího Perišće, který se dělovkou nemýlil! Tím chorvatský křídelník završil povedený večer a Inter jde dočasně na třetí příčku Serie A.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC33274278:1985
2.SSC Neapol33256270:2381
3.SS Lazio33197779:4364
4.AS Řím33197752:2764
5.Inter Milán331712454:2263
6.AC Milán33159944:3754
7.Atalanta Bergamo331410950:3452
8.ACF Fiorentina331491047:3751
9.UC Sampdoria331561251:4951
10.Turín FC331114847:3947
11.Bologna FC331151737:4438
12.Janov CFC331081526:3338
13.US Sassuolo338101524:5334
14.Udinese Calcio331032042:5433
15.Cagliari Calcio33951930:5632
16.Chievo Verona337101629:5131
17.SPAL 2013335141430:5229
18.FC Crotone33771930:5828
19.Hellas Verona33742226:6525
20.Benevento Calcio33422728:7814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
Inter Eterno Amore

http://vool.cz/MPVuJ

asi toľko k sile súpera

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari nepredvedlo fakt nic. Ta pasaz v prvni puli pd 30. do 45. minuty byla fakt neuveritelna. Cagliari ani nepresovalo, jen se presouvalo. Takovou neaktivotu neuvidime ani v preboru

Reagovat
Inter Eterno Amore

- Inter z posledných 8 zápasov 7-krát čisté konto

Škoda, že sme tak skvelí v tých remízach.

Reagovat
JackDaniels.

Presne tak, obrana funguje vyborne, takze kde asi tak bude problem....

Reagovat
Inter Eterno Amore

kreativita jednoznačne, Inter sa posunul bližie k LM oproti minulým rokom jednoznačne kvôli obrane, a môžeme ďakovať Škriniarovi, že k nám prišiel .. minulé sezóny sme často mali aj viac šancí možno ako túto sezónu v jednotlivých zápasoch len ked sme ich nepremieňali tak sme potom aj rýchlo inkasovali, teraz nás tá obrana drží v zápasoch, len žiaľ často ten útok je tak jednotvárny a prečítaný, že to končieva tými remízami ... nebudem už radšej ani písať, že mi je ľúto odchodu Baňegu, no ten musel vraj kvôli FFP odísť ako obetný baránok, Rafinha sa mi síce technicky páči, ale nezdá sa mi, žeby vytváral nejaké kvantum príležitostí pre útok

Reagovat
smazaný uživatel

A to dal snad dve tretiny golu Icardi, bez nej by ste byli v riti...

Reagovat
Inter Eterno Amore

boli no, ale keby pes nesral

Reagovat
smazaný uživatel

Icardi zahraje každej třetí zapas, Perisic asi každej osmej.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

najdolezitejsia je obrana.. od nej by sa mal budovat tim.

Reagovat
maxton

tie Interacke dresy su paradne

Reagovat
Votas

Pyrrhovo vítězství. Snad Gaglio ještě pár zápasů stihne. Ale hlavně,že to nebylo koleno.

Reagovat
Votas

A jinak poslední hráči, kteří za Inter dali 25 gólů v sezóně:

Icardi 2018

Ibrahimovič 2009

Ronaldo 1998

Angelilo 1959

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

Diego 11/12 taky ne?

Reagovat
Votas

V lize jenom 24

Reagovat
Votas

LOL

Cesar was then asked to tell a story from his career he hadn’t told anyone…

“I had recently arrived at Inter, we were second in the league. Palermo-Inter.

“In the midweek [Coach Roberto] Mancini tells me: ‘I know Eugenio Corini well, if we put the wall on the other side on free-kicks we’ll cause him problems’.

“I was perplexed, but I told him: ‘you’re the boss, I’ll do what you tell me’. On Saturday Corini gets a free-kick and puts it in the top corner.

“Three weeks later we go to Turin to play Juventus. Mancini: ‘I played with [Pavel] Nedved, look out for a free-kick low to your near post’.

“Nedved gets a free-kick. Over the wall and 2-0. The journalists started hammering me: how bad is Julio Cesar on free-kicks?

“I took Mancio to one side and said: ‘Boss, let me do this. If I’m wrong I’m wrong, but from now on I choose, OK?”

Reagovat
FuckT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cervo

Reagovat
Trand

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Nebelung

Reagovat
hornito

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Posledni Kovboj

Tak Strama na scenu?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ukazali ako to vyzera, ked sa im nechce . A to, co urobil Florenzi na konci, bolo dno

Reagovat
mastakillah

Pěkně jen tak dál. I Juve bude ztrácet, což se dneska ukázalo. Zbytek sezóny bude ještě pěkně zajímavej což je dobře

Reagovat
Pipo123

Šialené, no nakoniec super obrat, v momente kedy sme sa trápili tak to na seba zobrali Anderson a Alberto. Dôležité 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Jankto se snažil aby nebyl Stramacioni

Reagovat
Nebelung

Jako jediný má ty správné informace. Zbytek Itálie žije v tom, že tady Štramákovi všichni ubližovali a nikdo mu nerozuměl

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný jak mu to žerou

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto

Reagovat
ttopi

Neapol přisoudila Udinese Stramaccioniho

Reagovat
Pinturicchio

Asi dobře, že jsem usnul a zápas neviděl. Jak to vypadalo?

Reagovat
10

jako celou sezonu, čekání na opravdu povedenej zápas v lize se odkládá na další kolo

Reagovat
Pinturicchio

Hra na hovno, výsledek na hovno ... nějak Allegrimu poslední dobou(?) dochází dech v zápasech s menšími týmy. Tak ať kouká tým pořádně připravit na zápas s Neapolí a Interem, pak už by ten titul utéct neměl.

Reagovat
10

Zrovna před tím vyrovnáním jsem měl rozepsáno, že pokud to takhle zůstane (Neapol prohrávala, Juve vedlo), tak se v případě výhry může slavit v neděli...pak jsem si to rozmyslel, abych to nezakřiknul

Jestli se ještě něco daří, tak jsou to ty těžký zápasy, tak snad to bude pokračovat. Tahle sezona je pro mě každopádně jedna velká agónie, pořád jen čekám, kdy to začne šlapat a přitom už je skoro konec sezony. Přitom paradoxně ten tým může udělat 100 bodů

Reagovat
Pinturicchio

Koukám, že KarmaFotbal.cz to povýšil na novou úroveň, už stačí mít takový příspěvek jen rozepsaný, ani ho nemusíš odeslat.

Mi přijde, že se těma velkýma zápasama začínáme utěšovat / utěšujeme - Max vyhraje v Neapoli, na Realu a na měsíc jsme k těm nedostatakům hluší, slepí, přehlížíme je ... a pak přijde takovéhle vystřízlivění.

Fanouši jiných týmů z nás musí mít radost, tým může udělat 100 bodů v lize, v LM jsme měli na lopatě Real, jsme ve finále poháru a pořád tady akorát nadáváme a kritizujeme, si přijdu jak malé, rozmazlené děcko.

Reagovat
10

já taky, ale pak si uvědomím okolnosti jako možnosti a kádr Juve a to, že oni to často posuzují z pozice svýho týmu...a seru na to

Reagovat
Pinturicchio

Kritika je matka pokroku.

Reagovat
DelPiero137

prensne tak. Toto si treba uvedomit, ake ma Juve moznosti a co ma k dispozicii.

Reagovat
smazaný uživatel

řezat, řezat, řezat... a nejen hráče... ale i (především) trenéra... tým hraje těžce pod svoje možnosti, tady se netřeba o čem dlouze bavit, hrajeme jak banda dřeváků... Tenhle tým má na to, aby tu ligu vhrál s 38 vítězstvími, ale neeee, my si musíme hrát na frajery a hrát to s prstem v nose i v prdeli...

Reagovat
M11

Jedine pozitivum navrat Fedeho

Reagovat
Pinturicchio

Aspoň něco.

Reagovat
smazaný uživatel

no já jsem zvědavý, zda se fakt dotáhne Stramaccioni do Udinese...to si pomohou teda...škoda, že už nebude v Serii A Benevento

Reagovat
smazaný uživatel

ja to jebem

Reagovat
Pipo123

Kua ten Alberto :) ked k nam prestupoval to bol vysmech na neho, pritom hraje vyborne, vcera 2 goly a asistencia, hlavne jeho zásluha ze sme vyhrali. Vsetci ospevujú Milinkovica, pritom mozno Alberto je pre nasu hru dôležitejší nez SMS.

Reagovat
10

podle souhrnu to byl hooodně dobrej zápas...akorát když si člověk uvědomí, že ten rozhodčí měl k ruce VAR, tak se musí jen smát, tam bylo snad 5 zásadních chyb, který mohl snadno vyřešit VARem

Reagovat
Pipo123

Prave, ja som nazoru ze nemala byt ani jedna cerveba, ani penalta, u nasich zapasoch to je uz pravidlom, neverim ze VAR bude fungovat, vyvolava to hrozne emocie a tlak na rozhodcu, akokolvek sa piskali v minulosti blbosti, tak teraz sa tiez piskaju a k tomu mame video, navyse VAR x krat pomohol k odpiskaniu penalty kde sice bol kontakt, ale zaroven obrovska simulacia hraca, potom citas nazor ze tam bol kontakt a je to penalta. Vo francuzsku to zrusili lebo v tom bol bordel, taliansko by sa malo zachovat rovnako, VAR je hudba buducnosti, musi sa vychovat nejaka generacia rozhodcov ktora bude vediet pouzit VAR. Nie tato banda maniakov co sa vyzivaju v tom ze si piskaju co chce, vsetko rozhodcovia co maju ego az niekde na mesiaci...

Reagovat
Mihal

v tomto s tebou uplne suhlasim...nehovorim, ze VAR nevyriesil niektore situacie ale zase na druhu stranu boli situacie kedy aj po posudeni VARom odpiskal rozhodca totalny nezmysel, takze za mna VAR urcite zrusit, kym sa to naozaj nenaucia rozhodcovia poriadne pouzivat

Reagovat
Lech

Reagovat
10

Nj, o tom už jsem tady psal tolikrát...ono když už se ten rozhodčí jde podívat na video, tak tam není prostor to vyhodnotit nějak citlivě k tomu zápasu (za to mě tady pár lidí vysmálo, ale je to tak), proste se to posuzuje čistě technicky, aby jim nikdo nemohl nic říct. Tzn. sebemenší zákrok klidně se simulací, kterou by na půlce nikdo neřešil, se najednou kvůli videu musí trestat, protože si to na videu někdo zvětšil, zpomalil a našel tam mikro-dotek, jako třeba ten Higuain s Beneventem.

Kdyby to rozhodčí použivali jen jako doplněk s možností to vzít na sebe a zasadit to do kontextu nastolenýho stylu řízení toho zápasu, tak by to bylo mnohem lepší. Pořád podle mě VAR dost chyb opravil, ale ten poměr vs. chyby s VARem nebude tak vysokej, jak někdo možná čekal.

Reagovat
Pipo123

VAR by mal mať využitie len pri ofsajdoch, nikde inde, respektívne by sa mal zaviesť challenge, kedy pri prerušenej hre by mali tréneri čas reagoať a požiadať o preskúmanie situácie, problém by to nebol, na vrcholovej úrovni by si každý team mohol dovoliť človeka čo by rýchlo skontroloval situáciu, vyhodnotil šancu na úspešný challenge a upozornil na to trénera, po vzore NFL či NHL by to fungovalo, samozrejme iba jeden krát za zápas. Ak by reklamovali nejakú blbosť tak by už ďalšiu šancu nemali, hotovo, video malo veľa veciam pomôcť, no ono len vytvára tlak na rozhodcu, včera po tej prvej červenej sa rozhodca dostal do takej pozície, (tlaku hráčov, trénerov, fanúšikov) že vždy musel prerušiť hru a vyhodnocovať každú blbosť. Pokiaľ ľudia čo to majú na starosti nestanovia presnú čiaru čo je faul, čo je simulácia, ako trestať simulácie atd, tak VAR nemá šancu na úspech. Rizzoli stále obhajuje VAR, ale kritizuje rozhodcov, pritom by tie situácie sám nezvládol o moc lepšie

Reagovat
janinho

tak vzhladom na to, ze Juve este bude hrat na Interi aj AS, tak stale maju v nedelu hraci Neapola o co hrat...

Inter aj AS sa budu musiet hecnut v boji o LM, takze tam Juve pokojne moze stratit

Reagovat
Bandita_Harry

dufam, ze aj stratí verim v akukolvek vyhru SSC a uz potom v jednom zapase Juve stratí

Reagovat
janinho

no posledne zapasy to bola v ofenzive riadna mizeria neapola. cely utok komplet uplne z formy, tak som zvedavy ci ich ten obrat nakopne.

skoda, ze otocili az po odchode hamsika. sledoval to niekto? ako hral marek?

do zapasu neapol-juve sli domaci v lepsej forme, ale v tom zapase sa totalne zosrali. snad sa to teraz zopakuje v opacnom garde.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty na foru...

Reagovat
Deki

trochu luckersky... snad se Pintu nezlobí

Reagovat
Pinturicchio

Zlobím se akorát tak na ty moje dřeváky , ale já to stejně ještě urvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to ja mam nejvetsi smulu mi prijde. Moji hraci by mohli dat osm hat-tricku a stejne bych prohral. Kdyz uz mi nehraje nejakej hrac, tak na lavicce mam na danou pozici nekoho, kdo ma 5 a hned za nim je strelec, viz toto kolo Bonaventura a v utoku Lapadula. Mam tak 5 nebo kolik proher v rade. Smesny uplne.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste vzdycky v zapasech s olisem. Mu vzdycky hraje Neapol doma a vzdycky tam nasypou hraci golu jako maku. A to sem mel stesti, ze Immobile mel jen 6,5 bez golu.

Reagovat
olis

Reagovat
olis

uz nech je nedela a viem na com sme, to cakanie ma zabije

Reagovat
10

na druhým místě, to se po víkendu nezmění

Reagovat
olis

dik za info, bez teba by som to nevedel

Reagovat
10

sorry za spoiler

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je v expreskach o tom Oddovi, tak trener Beneventa v tyhle sezone, musel mit vic poražek, ne?

Reagovat
10

Baroniho po 9 prohrách vyhodili

Reagovat
smazaný uživatel

To je smůla, těsně před rekordem

Reagovat
Pipo123

Keď pozerám na rozpis zápas AS, Lazia a Interu tak mi príde že AS ho má asi najslabší, síce tam majú Juve, ale inak to je docela v pohode, Inter ho má tiež docela v pohode, tak isto majú Juve, ale hrajú zápasy na pôde klubov ktoré hrajú o záchranu, či už to je Chievo alebo Udine.

Lazio to má asi najhoršie, teraz máme doma Doriu čo by mali byť 3 body, formu už dávno stratili, potom máme vonku Turín kde to je vždy kurevský boj, potom doma Atalanta, vonku Crotone a nakoniec doma Inter, všetko to krásne smeruje k tomu že o LM sa bude hrať v poslednom kole medzi Laziom a Interom, kurnik to je pekne na hovno

Reagovat
Mihal

Ja neviem...nie som moc optimista, ze sa bude rozhodovat v tom poslednom zapase ale ak to tak bude, ze nestratime uz ziadne body okrem juve tak to bude krasny boj o LM

Reagovat
Votas

AS má zase ještě LM. Do toho s něma máme lepší vzájemnou bilanci. Jestli bude rozhodovat poslední zápas, tak je to katastrofa pro kardiaky, ale finiš ligy zajímavej, no.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som toto predpovedal na zaciatku sezony. uz to raz tak bolo, ze nas Candreva nejak potopil. celkovo posledne zapasy s Laziom pre Inter nemaju peknu historiu :)

Reagovat
Shevchenko

Stramu by příští týden čekal dost pikantní zápas pokud by se fakt dostal do Udinese.

Reagovat
10

nevěřím tomu, to by museli být v Udine největší idioti, zvlášť když s ním mají i osobní zkušenost a od tý doby to s nima jde z kopce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele